Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabelachtige lob Van Rooij hoogtepunt spectaculaire bekerzege NEC

Laatste update:

NEC heeft donderdagavond in een spectaculaire bekerontmoeting met 5-3 gewonnen van Roda JC Kerkrade, de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Bart van Rooij, die Roda-doelman Loek Hamers vanaf rechts verschalkte met een prachtige lob in de verre hoek. De bekeravond stond in het teken van Bas Dost, voor wie een prachtig eerbetoon werd georganiseerd voorafgaand aan het duel in De Goffert.

De supporters van NEC toonden een een spandoek met de tekst 'Beterschap Bas'. De NEC-spelers betraden het veld met een speciaal shirt met daarop de afbeelding van Dost. Achterop de shirts was de tekst 'Sterkte Bas' geprint en het nummer 12.

De bezoekers in De Goffert gingen in de twaalfde minuut massaal staan om te applaudisseren voor Dost, die zondag tegen AZ in elkaar zakte en op het veld werd gereanimeerd. Uit onderzoek blijkt dat de spits een ontstoken hartspier heeft, waardoor Dost heeft besloten voorlopig afstand te nemen van het voetbal.

De bekerontmoeting kende een heerlijke start en het was Roda JC dat via een rake kopbal van Sami Ouaissa de leiding nam in minuut 7: 0-1. NEC rechtte, gesteund door de fans, de rug en poetste de achterstand al snel weg. Aanvalsleider Rober González kopte raak uit een afgemeten voorzet van collega-aanvaller Elayis Tavsan. Na het applaus voor Dost nam NEC de leiding: Magnus Mattsson tekende halverwege de enerverende eerste helft voor 2-1.

Van Rooij zorgde kort daarop voor het huzarenstukje van de bekeravond in Nijmegen. De rechtsback krulde de bal vanaf de rechterflank richting het doel. Het leek op een voorzet, maar de bal vloog over Hamers het doel in: 3-1. Van Rooij kon het nauwelijks geloven en sloeg de handen voor de ogen.

De eerste helft eindigde echter in mineur voor NEC, dat het stugge Roda JC langszij zag komen door treffers van Ouaissa (37ste minuut) en Matisse Didden (42ste minuut). Laatstgenoemde tekende voor zijn eerste doelpunt namens de Limburgers.

Na rust golfde het spel op en neer in De Goffert. Roda JC kreeg via Ouaissa en de ingevallen Lennerd Daneels kansen om opnieuw aan de leiding te komen, maar de 3-4 bleef uit. Het was juist NEC dat op voorsprong kwam. González schoot tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond binnen, tot enorme vreugde van de thuisfans. Invaller Mees Hoedemakers tilde de stand kort na zijn entree zelfs naar 5-3. Een klap die Roda JC in de slotminuten niet meer te boven kwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wat Een wedstrijd! En dan laatste moment de besloten om niet naar het stadion te gaan vanwege het weer... 😭 8 goals, de ene nog fraaier dan de andere en ook nog winnen. ❤️💚🖤

Op zich een hele leuke wedstrijd gezien waarin NEC in grote delen eigenlijk veel beter was dan Roda, als zo’n wedstrijd vordert zie je toch echt wel het verschil in tempo en individuele kwaliteit. Des te slechter is het dat je in zo’n wedstrijd het voor elkaar krijgt je tegenstander 3 keer te laten scoren uit een serieuze kans of 4. Daardoor moet je onnodig diep gaan want dit was wel een potje om bij de rust mee klaar te zijn. Zag er na een halfuur ook wel naar uit, had toen echt het gevoel dat het binnen het uur zomaar 5 of 6-1 had kunnen zijn. Erg onprofessioneel om dan uit het niets 2 tegengoals te slikken want dat kan je gewoon wedstrijden kosten. Vind Roda overigens wel een leuke ploeg die, in de eerste helft tenminste, durfden te voetballen. Alleen verdedigend was het erg matig, Matsson, Tavsan, Sano en Gonzalez waanden zich soms denk ik echt in een speeltuin.

2 november 2023 om 23:48

Je doet Roda wel een beetje te kort. Ploeg speelde echt een prima eerste helft! Natuurlijk zonde dat je het even weggeeft, maar lag ook wel aan Roda.

2 november 2023 om 23:59

Zoals gezegd vond ik Roda bij vlagen echt wel leuk en gedurfd spelen, hun probleem was alleen dat ze in de eerste helft eigenlijk veel te ‘open’ speelden waardoor NEC ze na een slap begin echt van het kastje naar de muur aan het spelen was. Die 3-2 en 3-3 kwamen wat mij betreft echt uit de lucht vallen omdat NEC eigenlijk geen moment echt onder druk heeft gestaan of kansen weggaf. Des te slechter dat je dan die 2 tegengoals slikt, zeker die 3-2 veroorzaak je helemaal zelf en die 3-3 is een standaardsituatie waar je weer eens slecht staat te dekken. Nee, dit had echt een flinke uitslag kunnen worden als je gewoon wat scherper was geweest. Doe dit in de Eredivisie en je staat met de rust met 3-1 achter.

Jammer, maar als Roda supporter ben ik hier niet rouwig om. Beker is bonus, competitie en promotie is waar het om draait.

Desalniettemin een prima pot op de mat gelegd tegen een Eredivisieploeg, ondanks dat je 4-5 basisspelers mist door blessures. Met opgeheven hoofd naar huis en op naar de belangrijke pot tegen FC Eindhoven op maandag.

3 november 2023 om 00:11

Ik vond Roda erg sterk in de omschakeling. Spelen dan heel direct naar voren, houden de flanken goed bezet en hebben veel snelheid en fysiek. Daar had NEC het soms echt moeilijk mee.

3 november 2023 om 10:42

Verwacht je echt promotie dit jaar al? Ik vond nec juist helemaal niet zo sterk gisteren. Denk persoonlijk dat Roda meer voor plek 4/5 gaat spelen. Wat ook goed is, nq afgelopen seizoen. In de playoffs kan het altijd.

3 november 2023 om 12:19

Ik verwacht niet 100% dat Roda bij de eerste twee gaat eindigen. Ik vind dat het dit seizoen allemaal erg kort bij elkaar ligt, er zijn een stuk of 5-6 ploegen die zomaar in de top 2 kunnen eindigen waar Roda er mijn inziens een van is. Bij Roda valt er ook nog genoeg aan te merken, maar ik heb nog geen andere ploeg gezien waar je echt voor onder hoeft te doen.

Fabelachtige lob? Mislukte voorzet bedoel je. Was er bij, leuke wedstrijd, 8 goals is de moeite waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren