Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Extra optie voor Koeman? ‘Als ik word opgeroepen, kan ik erover nadenken’

Laatste update:

Patrick van Aanholt heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet, zo vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De linkervleugelverdediger van PSV is teruggekeerd van een blessure en niet van plan om zijn plek in het elftal nog af te staan. Of Van Aanholt ooit nog in het shirt van Oranje te bewonderen is hangt mede af van bondscoach Ronald Koeman.

"Als ik nog word opgeroepen, kan ik erover nadenken", vertelt Van Aanholt tegen het Eindhovens Dagblad. "We staan met PSV nu voor mooie dingen, met ook Champions League-voetbal. Dat is na een EK of WK toch de belangrijkste reeks wedstrijden waarin je kunt spelen. Met PSV nog een keer deze stap maken, is voor mij een droom. De laatste keer Champions League was voor mij in 2010, kun je nagaan."

Van Aanholt wist zich middels de Johan Cruijff Schaal al te verzekeren van minimaal één prijs dit seizoen, maar is duidelijk uit op meer. "De trainer heeft ons zo fit gemaakt dat we ons systeem kunnen spelen, maar het kan en moet nog beter", is de linksback kritisch. "Als dat lukt en we de focus kunnen houden op elke wedstrijd? Ja, ik wil weleens met die schaal in handen staan."

Dat Van Aanholt Bosz al kende van zijn tijd bij Vitesse, ziet hij als een voordeel. "In het begin heeft hij me wel gewoon even in team twee gezet. Mijn statistieken waren op de training een beetje laag en hij ging kijken hoe dat kwam. Daarna heb ik hard gewerkt om alles uit mezelf te halen en ben ik tot mijn blessure niet meer uit het team geweest. Nu ben ik weer helemaal fit en ook niet van plan om mijn plek nog af te staan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liever niet want van Aanholt is niet zo best maar als ik moet kiezen tussen hem of Blind dan ga ik toch voor van Aanholt. Sta je in ieder geval met z’n 11en op het veld ipv 10 man.

14 september 2023 om 08:46

Ow ow. Blind heeft de 1e helft hoogstpersoonlijk heel de rechterkant van Ierland kapot gespeeld, waardoor het in de 2e helft wel kon lopen😉. Echt ik mag hopen dat Koeman eens door gaat selecteren daar. Met een beetje ongeluk is Blind straks ook nog record international. Niet bepaald een boegbeeld

14 september 2023 om 08:47

Weer de Blind discussie? Toch leuk om te zien dat grootheden als Van Gaal, Koeman en Ten Hag het allemaal verkeerd zien en Rikkiiee en velen anderen het beter weten.

14 september 2023 om 08:54

Ten Hag snapte ik nog en Louis van Gaal in zijn 2e periode ook. Koeman nu en Van Gaal op het WK (Argentinië bedankt hem er nog steeds voor) snapte ik niet nee. Heeft minstens 1 verdediger nodig die zijn fouten herstelt, aangezien Blind zelf 0,0 kan herstellen (zag je tegen Ierland ook weer). Blind heeft een mooie carrière gehad, maar het beste is er nu wel echt van af.

14 september 2023 om 09:13

Exact, het is hetzelfde verhaal als Wijnaldum. Het is dat hij naar SA is gegaan en zelfs zijn conditie op peil heeft gehouden bij Feyenoord. Daarom kon hij het niet maken om hem te selecteren denk ik.

Hij moet gewoon door selecteren. In de Nation League had Koeman wel kunnen experimenteren met van dijk op de bank. Met Aké en een andere CB. LB laten invullen door Hartman/bakker/maatsen?

14 september 2023 om 10:07

Ik ben op dit forum misschien wel de grootste 'supporter' van Blind, maar het is inderdaad gewoon tijd om door te selecteren. Ik zeg niet dat hij niet meer opgeroepen hoeft te worden (ik zeg ook niet dat hij wel opgeroepen moet worden, ik ga die discussie alleen niet aan), maar voor de basis komt een Blind tegenwoordig gewoon te kort.

Maar ergens vind ik het wel mooi dat Blind het 1) erg goed doet in Spanje (sinds zijn komst heeft Girona geen duel verloren) en 2) opgesteld blijft worden in Oranje (gewoon een dikke middelvinger richting de mensen die Blind als een rode lap zien). Objectiviteit is rond Blind niet altijd bij iedereen te vinden.

14 september 2023 om 10:20

RUTGERRR. 'objectiviteit is rond Blind niet altijd bij iedereen te vinden'. Ja bij jou is dat ver te zoeken😉, nee even zonder gekheid. Overigens is er geen objectiviteit te vinden. Jij geeft zelf al aan dat je misschien de grootste 'supporter' bent, dat maakt het punt 'objectiviteit' niet heel sterk. Daarintegen ben ik ook niet objectief en zal niemand dat zijn. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren, dat is gewoon menselijk.

14 september 2023 om 12:42

Grootheden kunnen het ook wel eens verkeerd zien. Onder van Gaal wist Nederland zich tijdens zijn eerste periode niet te plaatsen voor een WK. Ten Hag deed het goed bij Ajax maar bakt er niets van bij United en ook Koeman heeft niet veel laten zien bij Barcelona of nu in zijn 2e fase. Zijn het slechte trainers? Nee maar ze zijn ook niet heilig en nemen wel eens verkeerde beslissingen.

Stel dat Van Gaal niet Blind had opgesteld maar een linksback die wel eens mee opkomt en het verschil maakt zoals Dumfries dan hadden we misschien wel gewonnen van Oranje. Of stel dat ETH Blind niet had opgesteld maar iemand anders dan had Ajax misschien niet kansloos verloren tegen Napoli in de CL. En stel dat Koeman niet Blind had opgesteld maar iemand anders dan had Nederland misschien wel de finale van de Nations league gespeeld.

Blind was prima, maar kan al 4 jaar niet meer mee op het hoogste niveau. Daar heb ik geen Van Gaal, Koeman of Ten Hag voor nodig. Dat kan ik zelf wel zien en met mij vele anderen.

14 september 2023 om 13:48

Man man man al dat kansloze gebash op Blind.. ook al is hij door iedere coach die hij ooit heeft gehad bijna altijd opgesteld (Bosz en zelfs Mourinho ook), blijven mensen maar zagen alsof het Blind zijn schuld is dat NL geen fatsoenlijke andere linksbacks heeft..

14 september 2023 om 18:42

Mourinho wist niet hoe snel hij Blind moest doorselecteren na 1 seizoen.

14 september 2023 om 09:08

Je hebt zowel Blind als van Aanholt niet nodig, aangezien we genoeg verdedigers hebben die beter zijn. Als ik zou moeten kiezen zou ik voor Blind gaan omdat je met hem veel beter kunt opbouwen naar voren.

14 september 2023 om 17:14

Centraal heb je hem zeker niet nodig. Op de linksback positie vind ik de opties best mager.

Ake zou daar kunnen spelen, maar zie ik liever centraal, zeker als ze met 5 spelers achterin spelen.
Malacia is niet fit, en als iedereen fit is bij United zit hij in principe op de bank.
Hartman is een talent, maar in mijn ogen nog niet het niveau wat Oranje na zou moeten streven, vond hem er bij het EK voor Jong teams een paar keer niet goed uit zien.
Voor Maatsten is het maar de vraag hoeveel hij gaat spelen.
Bakker is voorlopig ook 2e keus.
Wie weet krijgt van Bommel Wijndal weer aan de praat, maar veel vertrouwen heb ik daar niet in.

Dan komt een speler uit la Liga of van PSV (als hij linksback gaat spelen ipv Dest) toch al snel weer in aanmerking voor een oproep. Zeker als Koeman 5-3-2 wil spelen (of in ieder geval die optie wil hebben)

14 september 2023 om 09:23

Alleen al door de opmerking ‘dat hij dan even gaat kijken’, zou ik hem nooit meer oproepen. Je mag blij zijn als je uberhaupt al opgeroepen wordt, waar moet je dan naar kijken?

Agh het uitspreken mag altijd, lijkt me alleen niet realistisch. Zelfs bij PSV hoop ik dat Dest op links komt te staan en van Aanholt bankje

14 september 2023 om 17:51

Ik als Ajax supporter hoop ook dat Dest op links komt te staan en van Aanholt op de bank komt.

Ot; Denk niet dat PvA nog in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. Is niet perse beter dan de jongere linksbacks zoals Malacia, Hartman, Maatsen en Bakker en met Ake heb je ook al een speler die ervaring brengt op die positie. Ik ga het maar niet hebben over Blind.

Bij blessures en schorsingen natuurlijk wel fijn om achter de hand te hebben maar de breedte op deze positie is denk ik iets te groot om spelers als van Aanholt nog op lijstjes te hebben.

Alsof hij er echt over zou moeten nadenken...

14 september 2023 om 09:16

Hard to get spelen met Koeman haha. Misschien gaat ie binnenkort Koeman ook wel neggen. Wat een alfa-man

14 september 2023 om 10:09

Koeman zal wel denken "ik wilde je niet oproepen maar als je zo begint...."

14 september 2023 om 11:52

Zolang Blind opgeroepen kan worden, is van Aanholt nog niet eens zo heel gek om te bedenken

Lijkt me niet handig om de wisselback van PSV op te nemen in Oranje. Met Maatsen, Hartman en Bakker ben je volgens mij prima voorzien.

14 september 2023 om 09:17

Redelijk voorzien. Ik ben geen fan van Blind, maar er is ook nog niet écht iemand opgestaan die hem meteen doet vergeten. Hopelijk kunnen de spelers die jij noemt of misschien nog Malacia of Meijer het verschil gaan maken.

14 september 2023 om 09:20

Fair enough, redelijk past daar dan wat beter in. Malacia en Meijer was ik alweer vergeten! Wat te denken van als Timber fit was gebleven die het in een 5 mans verdediging toch ook vrij aardig deed aan de linker kant bij Arsenal. Wie er komend eindtoernooi moet spelen is dan weer lastig, Koeman zal wel aan Blind vasthouden.

14 september 2023 om 09:33

Precies de reden dat ik hoop dat koeman er voor het eindtoernooi uitligt, maar dat zal wel niet gebeuuren aangezien kwalificatie eigenlijk niet mis mag gaan

14 september 2023 om 09:37

Tja wie heeft de kans gekregen dan ipv Blind? Als je die jongens nou is de kans gaat geven voor een paar wedstrijden dan zul je zien dat ze Blind prima doen vergeten. Maar dan moeten ze wel de kans krijgen…

14 september 2023 om 09:42

Malacia heeft toch wel wat minuten mogen maken dacht ik, die vond ik het al wel wat beter doen dan Blind maar ook niet heel veel beter. Daarnaast maakt hij ook geen minuten meer. Maar Koeman durft weinig uit te testen, een VDV of een Botman bijvoorbeeld ook.

14 september 2023 om 09:47

Letterlijk alle gevaarlijke aanvallen liepen over de kant van Blind. Die man staat ver naar voren maar heeft het vermogen niet om op tijd terug te zijn. Daarnaast is hij aanvallend ook niet zoveel meer. De balletjes breed die Blind geeft kan een Hartman ook prima geven.

14 september 2023 om 10:44

Hoe vaak heeft Malacia de kans gekregen? Die heeft nooit meer dan 2 wedstrijden achter elkaar de kans gekregen.

14 september 2023 om 10:12

Een wisselback? Hij staat mits fit altijd basis

14 september 2023 om 17:21

@JK-Ajax Met Maatsen, Hartman en Bakker zijn zeker leuke opties voor de toekomst. Maar Maatsen en Bakker moeten eerst nog maar eens zien dat ze een basis plaats krijgen, of in ieder geval zo veel gaan minuten maken dat ze echt in beeld komen, voorlopig zijn ze beiden 2e keus. Hartman is een talent, maar die maakte afgelopen zomer met jong Oranje, ik vond hem vorig jaar ook niet een van de echte sterkhouders van Feyenoord. Ze zijn alle 3 nog jong en hebben die potentie, maar die mag er eerst wel iets meer uit gaan komen voordat we Blind definitief bedanken voor zijn diensten.

Ik denk dat de tijd van Van Aanholt wel over is bij Oranje. Hij is een verdedigend prima maar niet zo bijzonder en aanvallend een beetje een draver die wel de meters maakt maar niet bepalend is. Van Aanholt zou bruikbaar zijn als we niemand anders hadden maar dat hebben we wel. Hartman is qua niveau vergelijkbaar maar wel veel jonger, Ake kan de positie goed invullen, Blind heeft zijn eigen niche ontwikkelt waarin zowel Van Gaal als Koeman hem gebruiken als een soort 4e middenvelder en dan heb je ook nog Malacia die best een acceptabel niveau haalt in de Europese subtop.
Het is prima dat Van Aanholt de ambitie blijft hebben en ik denk dat hij precies de goede mindset heeft. Gewoon genieten van wat er komt, zo goed mogelijk blijven spelen bij PSV en zien of er ooit nog een mailtje komt uit Zeist. Hij is goed bezig om het maximale uit zijn carrière te halen op deze manier, een prima back die nooit klaagt en gewoon zijn ding doet. Hij heeft weleens stappen gezet die net te hoog bleken te zijn maar uiteindelijk komt hij toch altijd weer terecht bij een club waar hij gewoon lekker zijn ding kan doen. Een voorbeeld voor ieder talent wat mij betreft. Ambitie hebben, tegen je eigen grenzen aanlopen en dan weer een stapje terug of opzij doen.

Het wordt hoog tijd dat Koeman door gaat selecteren.

Van Dijk 32 jaar
Blind 33 jaar
Berghuis 31 wordt nog 32 dit jaar
de Roon 32 jaar.

Afscheid nemen van minimaal 3 van deze spelers. En door selecteren.
Namen als: Botman, vd Ven, Maatsen, Hartman verdienen hun kans. Uiteraard zal iedereen hier een mening hebben over welke namen er nog meer een kans verdienen.

Deze 33 jarige van Aanholt hebben we natuurlijk niet meer nodig.

14 september 2023 om 13:11

Supercapo, kan je mij uitleggen waarom door selecteren noodzakelijk is in jouw ogen? Is dat puur op leeftijd? Het is tegenwoordig in het voetbal toch normaal dat voetballers tot ongeveer 36 op topniveau kunnen spelen? Puur op basis daarvan kunnen de meeste die jij noemt nog jaren door.

Puur op kwaliteit, daar zouden we op moeten selecteren. En natuurlijk, met vd Ven en (in mindere mate) Hartman hebben we twee aanstormende verdedigende talenten eraan komen. Dat zij minuten mogen gaan maken in de komende periodes lijkt mij niet meer dan logisch.

Op het punt van van Aanholt denk ik overigens niet dat hij opgeroepen gaat worden, al is dat puur op basis van kwaliteit en heeft dat niet zo zeer te maken met zijn leeftijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren