Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Spartaan Abdou Harroui maakt binnenlandse transfer in de Serie A

Laatste update:

Abdou Harroui heeft Sassuolo verlaten voor Frosinone, zo melden de Italiaanse clubs dinsdag. De voormalig middenvelder van Sparta Rotterdam wist bij Sassuolo nooit een vaste basisplek te veroveren en maakt nu dus de binnenlandse overstap naar Frosinone, dat afgelopen seizoen kampioen werd van de Serie B. De promovendus maakt naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro over naar Sassuolo.

Bij Frosinone hoopt Harroui, die dertien keer voor Jong Oranje uitkwam, zijn carrière nieuw leven in te blazen. Zijn nieuwe werkgever werd in het afgelopen seizoen kampioen van de Serie B met zeven punten voorsprong op nummer twee Genoa en zal daardoor komend seizoen weer actief zijn op het hoogste niveau van Italië. De laatste keer dat Frosinone in de Serie A speelde was in het seizoen 2018/19.

Harroui maakte in de zomer van 2021 de stap van Sparta naar Sassuolo. De middenvelder werd eerst voor een jaar gehuurd, alvorens hij een jaar later definitief werd aangetrokken voor drie miljoen euro. De nummer dertien van het afgelopen Serie A-seizoen maakt dus een half miljoen verlies op de inmiddels 25-jarige Harroui. Bij Sassuolo kwam de voormalig Spartaan niet altijd evenveel aan spelen toe. In twee seizoenen kwam Harroui weliswaar tot 45 competitiewedstrijden, in slechts 8 daarvan mocht hij aan de aftrap verschijnen.

De in Leiden geboren middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta. In Rotterdam speelde Harroui 103 wedstrijden voor het eerste team, verdeeld over vijf seizoenen. Hierin wist hij in totaal achttien keer te scoren en dertienmaal was hij aangever. In 2021 werd Harroui geselecteerd voor het nationale elftal van Marokko, maar tot een daadwerkelijk optreden voor het Afrikaanse land kwam het nog niet.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze maken een half miljoen verlies op hem als hij voor 3 is aangetrokken en voor 2,5 vertrekt… Desalniettemin hoop ik dat hij daar kan laten zien dat hij het niveau aankan!

12 juli 2023 om 13:17

Ja helaas had hij betere spelers voor zich. Verwacht zeker dat hij zal slagen. Hij is goed genoeg voor dat soort clubs.

13 juli 2023 om 22:46

Bedankt dat je het nog even hebt uitgerekend voor ons!

Dit was toch altijd wel een talent vond ik. Serie B is toch wel onder zijn niveau lijkt me.

11 juli 2023 om 20:44

Speelt dan ook Serie A

11 juli 2023 om 20:45

Goed lezen, gaat nu in de Serie A spelen.

11 juli 2023 om 20:46

Ze zijn kampioen geworden en dus gepromoveerd naar de Serie A.

11 juli 2023 om 20:49

Mocht je het nog niet weten na de comments boven mij. Ze zijn gepromoveerd naar de Serie A

11 juli 2023 om 21:56

Jajoh?! Ben je weer terug van weggeweest? ON: hij valt in de categorie vergeten voetballers, bij Sparta een zeer gewaardeerde kracht.

11 juli 2023 om 22:08

@lubaldo voor als het nog niet helemaal duidelijk is; Frosinone speelt aankomende seizoen in de Serie A

13 juli 2023 om 22:49

Dus als ik het goed begrijp speelt Frosinone volgend seizoen in de Serie A?

Ik ben benieuwd, hopelijk gaat hij dit jaar meer spelen. Altijd leuk om Nederlanders of ex-Eredivisie spelers in het buitenland aan het werk te zien. Ben alleen bang dat hij puur voor de breedte wordt gehaald.

13 juli 2023 om 22:51

Had hem destijds ook wel iets voor Feyenoord gevonden. Staat nu toch al even stil in zijn ontwikkeling.

Was een goede speler bij Sparta, Amrabat kwam na een mislukte tijd bij Feyenoord ook bovendrijven dus hopelijk lukt dat hem ook. Vond het een vrij complete middenvelder toen hij vertrok uit de eredivisie. Omdat ik lees dat hij Marokko was opgeroepen begin ik te twijfelen, maar volgens mij heb ik hem ook een paar goede wedstrijden bij Jong Oranje zien spelen. (Ik weet dat je mag switchen nog dan)

12 juli 2023 om 12:57

hoorde juist in een interview van hem dat hij toen voor nederland wilde uitkomen

13 juli 2023 om 22:53

Hij heeft juist meer recent aangegeven voor een interland carrière bij Marokko te gaan. Daarvoor wilde hij zijn opties open houden daar hij bij Jong Oranje veel speelde. Toen hij daar te oud voor werd en totaal geen zicht te hebben op Oranje 1 heeft hij besloten het via Marokko te proberen. Al is hij volgens mij nog nooit geselecteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren