Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Heraclied moet Ligue 1 verlaten na gevonden hartafwijking

Laatste update:

Slechts een jaar na zijn vertrek bij Heracles Almelo moet Noah Fadiga noodgedwongen stoppen bij Stade Brest. Er is een hartafwijking bij hem geconstateerd. Doordat de Franse voetbalbond er een streng zerotolerancebeleid op nahoudt mag de 23-jarige rechtsback niet meer voetballen in Frankrijk. Daarmee is de ex-Heraclied plots transfervrij beschikbaar.

Fadiga bevestigt zijn contractontbinding maandagmiddag zelf op zijn Instagram-pagina. Bij het ondergaan van enkele medische tests afgelopen seizoen kwam een hartafwijking aan het licht. De artsen gaven de verdediger toestemming om zijn voetbalcarrière voort te zetten, maar vanwege de strenge regelgeving van de Franse bond is dus toch de licentie van Fadiga ingetrokken.

Daarmee moet de verdediger noodgedwongen op zoek naar een nieuwe club. De in Brugge geboren Senegalees speelde in de jeugd van KAA Gent, Anderlecht en Club Brugge alvorens hij verhuurd werd aan FC Volendam. In 2020 nam Heracles hem over, waar hij na 48 duels een transfer naar de Ligue 1 verdiende. Het leverde de ploeg uit Almelo drieënhalve ton op. Bij Stade Brest werd de jonge rechtsback vergezeld door doelman Marco Bizot.

In totaal speelde Fadiga in zijn eerste en laatste seizoen 21 wedstrijden in de hoogste divisie van Frankrijk. Daarin kwam de rechtspoot tot ruim 1.300 minuten, waarin hij één keer doel wist te treffen. Fadiga speelde tot dusver 48 wedstrijden in de Eredivisie en scoorde daarin tevens eenmaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand wat de reden is dat ze dit zero tolerance beleid hanteren?

10 juli 2023 om 15:54

Slengteng ik gok gewoon, omdat men in Frankrijk het een te groot risico ervaart. Om een voetballer met een hart afwijking te laten spelen, met alle eventuele emotionele en financiële gevolgen nadien. Volgens mij gelden dezelfde regels in Italië, maar dat weet ik niet zeker. Offtopic: Shin Shan was vroeger als kind met Bassie en Adriaan m'n grote favorieten, al was Shin Shan eigenlijk niet echt kind vriendelijk. 🤣🤣

10 juli 2023 om 19:25

Om situaties als met Blind of Eriksen te voorkomen. Neem je het risico niet dan gebeurt je zoets niet.

Raar beleid, hij kan volgens artsen toch veilig voetballen. Terugkeer naar Heracles in de maak?

10 juli 2023 om 15:40

Stomme vraag misschien maar is deze Noah Fadiga familie van ex-voetballer Khalilou Fadiga? Deze is destijds, na zijn transfer naar Inter, ook moeten stoppen met hartproblemen (als ik het me goed herinner).

10 juli 2023 om 15:50

Dat is zijn vader

10 juli 2023 om 15:43

Zou mooi zijn als hij terug keert, maar ik denk dat hij wel bij een betere club terecht kan.

10 juli 2023 om 16:11

@Tukkercote

Zo raar is het niet aangezien je in Italië bijvoorbeeld ook niet mag voetballen met een hartapparaat.

Ondanks dat het veilig is volgens de artsen, willen o.a. Frankrijk en Italië geen enkel risico nemen met de gezondheid van de spelers. Zodra je iets met je hart hebt mag je dus niet spelen in die competitie.

Vervelend voor de spelers maar ergens is het een volkomen logisch besluit.

10 juli 2023 om 16:25

Zou zelfs nog wel wat voor ons cluppie kunnen zijn, prima vervanging voor Brenet, kan op beide kanten, heb gelezen dat hij volledig 2 benig is

Vond het een goeie voetballer bij Heracles. Flink tweebenig en brengt aanvallend wel wat mee. Ik zou als Twente of AZ hier naar gaan kijken. Utrecht heeft al flink wat backs maar denk dat deze jongen beter is dan Ter Avest of Klaiber. Of in ieder geval beter kan worden.

Zou misschien prima pedersen kunnen opvolgen bij feyenoord? Transfervrij kan geen kwaad en dek dat die beter is dan kasanwirjo

Zou weleens erfelijk kunnen zijn. Zijn vader is er toentertijd aan geopereerd, zou eigenlijk moeten stoppen, zakte in elkaar op het veld, werd gereanimeerd en speelde uiteindelijk na rust en behandeling nog jaren door (alleen nooit heel veel wedstrijden).

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren