Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Feyenoord-speler Aursnes stopt al op 28-jarige leeftijd als international

Laatste update:

Fredrik Aursnes, in het seizoen 2021/22 nog speler van Feyenoord, heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De Noor is pas 28 jaar, maar heeft sterk de behoefte om meer tijd te steken in zaken buiten het voetbal en meer vrijheid te hebben.

Op de website van de Noorse voetbalbond doet Aursnes zijn zegje over het opmerkelijke besluit. “Ik ben ontzettend trots dat ik mijn land heb mogen vertegenwoordigen. Daarnaast wil ik mijn teamgenoten, coaches en het ondersteunende personeel bedanken voor een geweldige tijd bij het nationale elftal”, begint Aursnes zijn verhaal.

“Toch heb ik het gevoel dat ik behoefte heb aan meer tijd en vrijheid om zaken buiten het voetbal de prioriteit te kunnen geven”, geeft Aursnes tekst en uitleg omtrent zijn opvallende besluit.

Aursnes voerde een aantal lange gesprekken met bondscoach Ståle Solbakken en is daarin tot het definitieve besluit gekomen om te stoppen als international van Løvene. “Het is een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk denk ik ook de juiste. Op het moment voel ik gewoon dat ik andere dingen buiten het voetbal wil prioriteren”, besluit Aursnes.

Aursnes doorliep meerdere jeugdelftallen van Noorwegen alvorens hij in juni 2021, vlak voor zijn overstap naar Feyenoord, zijn debuut maakte in de nationale ploeg. Negentien interlands later houdt de defensief ingestelde middenvelder het dus voor gezien.

In de twintig interlands die Aursnes op zijn naam heeft, scoorde de rechtspoot één keer. Dat gebeurde in een kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap tegen Cyprus (0-4). Nadat voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth en Erling Braut Haaland de score al op 0-3 hadden gezet was Aursnes in de 88ste minuut verantwoordelijk voor het slotakkoord.

In de zomer van 2021 maakte Aursnes de stap van Molde FK naar Feyenoord voor een spotprijs van 750.000 euro. Bij de Rotterdammers ontpopte de controleur zich al snel tot een vaste waarde en dat leverde hem amper een jaar later een toptransfer op naar Benfica. De Portugese recordkampioen telde dertien miljoen euro neer voor Aursnes. Ook bij Benfica werd hij een gewaardeerde kracht en dit seizoen staat de teller op in totaal 43 wedstrijden. Daarin was de balansbewaker vier keer trefzeker en elf keer aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 maart 2024 om 13:40

dit is zeker meer dan een bruikbare speler voor het noorse nationale team.
ze hebben een paar bekende toppers maar in de breedte is het niet veel soeps.
dus dat hij nu stopt als international is wel heel jammer voor hen

12 maart 2024 om 14:48

Wat is er bijzonder aan? Niet elke profvoetballer is zelf ook groot voetbalfan. Als je als broodvoetballer al miljoenen verdiend en er verder weinig om geeft dan zijn wat extra vakantiedagen mooi meegenomen. Noorwegen doet ook nooit serieus mee op eindtoernooien, kwalificeren is voor hun al lastig.

12 maart 2024 om 16:13

Ik heb niet het idee dat Aursnes per se een broodvoetballer is. Die kan vast wel ergens meer verdienen dan hij nu doet bij Benfica, ook al betalen ze hem goed. Die lijkt wel voor het sportieve plaatje te gaan. Anders kom je niet per se bij Feyenoord en Benfica terecht.

12 maart 2024 om 18:59

Dat is toch nog steeds mogelijk? Aursnes stond niet bekend als mega talent, Feyenoord is was een redelijke stap omhoog wat betreft salaris. Ook Benfica betaald prima, volgens mij stond hij niet op lijstjes van de echte topclubs die een stuk meer betalen. Haalt het maximale uit zijn carriere en misschien kiest hij over enkele jaren wel voor de Saudi League

Heel slim. Als je niet zo patriottisch bent ingesteld en meer tijd kunt doorbrengen met de belangrijkste mensen in je leven, dan moet je dat gewoon doen.

12 maart 2024 om 13:37

Naja het blijkt niet persé uit de tekst dat het A: is om meer tijd met mensen door te brengen en B: dat het dan de belangrijkste mensen in zijn leven zijn. Maakt al met al ook niet uit want het is zijn keuze dus het maakt überhaupt niet uit wat wij daar van vinden

Hij zal vast niet over één nacht ijs zijn gegaan, dus hij zal er wel gegronde redenen voor hebben. Kan het mij alleen niet voorstellen, denk dat de droom van de meeste jongens en meisjes die op voetbal gaan toch wel het winnen van een Wk/spelen voor het nationale elftal is.
Het zal hem wel extra vrije dagen opleveren en snap dat die momenten wel zijn voor familie en vrienden.

12 maart 2024 om 13:57

Misschien speelt het ook wel mee dat het lastig is voor Noorwegen op een eindronde te komen. Als je elke 2 jaar wel op alle grote toernooien speelt was het wellicht een ander verhaal geweest. Al was hij dan natuurlijk nog vaker van huis, als dat zijn echte reden is om nu te stoppen.

12 maart 2024 om 14:01

Het Haaland er ook nog bij en de toename in het aantal deelnemers wordt die kans steeds groter natuurlijk.

12 maart 2024 om 14:02

Nou ja, als er ooit een gouden generatie voor Noorwegen is, dan is het nu. Een aanval met Haaland, Strand Larsen, Sorloth, Bobb en Elyounoussi. Een middenveld met Odegaard en Aursnes. En dan nog een zooi andere zeer degelijke voetballers erbij. Noorwegen heeft nu zn gouden generatie.

12 maart 2024 om 14:05

Zolang de huidige coach aan het roer staat heb ik er zelfs met Haaland en Odegaard een hard hoofd in. Daarnaast is de verdediging van een bijzonder matig niveau. Maar inderdaad, gezien de omstandigheden en de kwaliteiten van de huidige selectie vergeleken met sommige landen die wel het Wk/ek wisten te halen is dit toch wel de generatie die iets zou moeten kunnen presteren.

12 maart 2024 om 14:05

Ja zou kunnen, maar deze generatie Noren is er toch bij uitstek een om wel een eindronde te behalen.

12 maart 2024 om 14:01

De Noor is pas 28 jaar, maar heeft sterk de behoefte om meer tijd te steken in zaken buiten het voetbal en meer vrijheid te hebben.

Ik kan me wel voorstellen dat met al die extra wedstrijden, nations league, vriendschappelijke wedstrijden en noem allemaal maar op dat je als speler ook een keer vol zit. Je reist van hot naar her en dat moet je ook maar even aankunnen. Het is het mooiste beroep ter wereld, maar geen mens kan toch gedurende die carrierelooptijd (wat zou het zijn, 15 jaar?) altijd maar aan staan. Soms moet je ook even wat leuks doen.

12 maart 2024 om 14:41

@westend, het opvallende vind ik vooral dat zijn interland carriere vrij laat begon. Kijk een Varane stopte op dezelfde leeftijd maar die zat er op zijn 19e al bij, heeft het wk al gepakt en bijna 100 interlands. Verliet op zijn 18e Frankrijk al

Aursnes heeft tot zijn 25e in Noorwegen gezeten en debuteerde ook pas op zijn 25e bij Noorwegen. Toch wel opvallend tov andere vroeg gestopte internationals

12 maart 2024 om 14:49

De een kan toch ook veel meer workload aan dan de ander. Misschien heeft hij het geprobeerd maar is hij erachter gekomen dat een complete interlandcarriere ernaast gewoon teveel is?

12 maart 2024 om 14:49

Ik bedoel, Luuk de Jong is ook vrij vroeg gestopt. Zat er nooit echt bij en hangt nu zijn schoenen ook aan de wilgen

12 maart 2024 om 15:03

@westend, Luuk stopte vorig jaar rond deze tijd. Die wordt deze zomer alweer 34. Vind dat wel een stuk ouder en een vrij normale leeftijd.

12 maart 2024 om 16:11

Nou ja, dat is ook wel weer relatief. Vergeleken met bijvoorbeeld een F1 coureur stelt het allemaal niet eens zoveel voor. Voetballers hebben ook tegenwoordig nog aardig wat vrije tijd. Misschien wel meer dan de doorsnee burger. Het zijn echt de Europese en internationale uitwedstrijden waarbij ze een aantal dagen op pad zijn. Betreft de competitie is het net als in Nederland ook hooguit een paar uur reizen naar de verste uitwedstrijd. Zoveel stelt dat allemaal niet voor hier. Betreft fysieke inspanning kan ik het argument over het drukke schema snappen, maar betreft vrije tijd hebben profvoetballers het in relatieve zin helemaal niet zwaar. Zeker niet in landen als Nederland en Portugal.

12 maart 2024 om 16:34

Tuurlijk relatief, en Ronaldo gaat met zijn 37ste nog steeds door. Maar hij geeft hier aan dat het teveel is. Dat maakt het eigenlijk een non-discussie. Want het is voor de speler klaarblijkelijk teveel

12 maart 2024 om 16:45

@hendrik63, Toen ik vroeger ging voetballen had ik veel dromen maar kan je verzekeren dat het Wk/ek halen of winnen met het Nederlands Eftal zeker niet op mijn wenslijstje stond of uberhaupt het spelen voor het Nederlands Elftal. Sommige hebben dat wel en andere juist weer absoluut niet.

Pff, begrijpelijke keuze aan de ene kant maar ook verassend wel weer zo vroeg. Toch wel een aderlating. De enige 6 sinds hele lange tijd van niveau in het nationale elftal en hij stopt ermee. Had toch een mooi blok kunnen vormen in de toekomst met Mannsverk.

Gelukkig heeft Noorwegen Mannsverk dan nog die ik het uiteindelijk wel verder zie schoppen ondanks dat ik echt Fredrik-fan ben.

12 maart 2024 om 14:13

Op basis van wat zie je hem t verder schoppen? Aursnes is echt een perfecte middenvelder. Sinds Ono heb ik bij Feyenoord geen middenvelder gezien die zo gemakkelijk voetbalde. En dan ook nog een zeer complete speler, die overal, behalve in de goal uit de voeten kan.

Mannsverk is voorlopig nog niet in de buurt gekomen van het niveau van Aursnes...

12 maart 2024 om 15:06

Puur op basis van leeftijd eigenlijk. Mannsverk is weer een talent die voor zijn leeftijd vrij veel heeft laten zijn waar andere spelers dat niet hebben gedaan op zijn positie.

Hij werd op zijn 18de al langzaamaan gebracht bij Molde in zijn debuutseizoen en wist op zijn 19de al een basisplek te veroveren. Aursnes zat rond die leeftijd nog bij Hodd op het 2de niveau en maakte pas op zijn 25ste een stap hogerop. Mannsverk doet dat dus al 4 jaar eerder in zijn carriere, dus ik verwacht veel meer groei nog. Vulde het vertrek van Aursnes overigens ook geweldig in die uiteraard bij Molde ook werd gemist nadat ie naar Feyenoord ging.

Vond het destijds ook jammer dat Feyenoord er niet voor is gegaan toen ze interesse hadden, al is Wieffer ook niet verkeerd

Neemt niet weg dat ik Aursnes een geweldenaar en een van de beste Cdm's in de afgelopen decennia in Nederland vind!

12 maart 2024 om 15:25

Normaal gesproken zal dat ook wel zo zijn dat hij verder komt omdat hij nu al eerder die stap maakt. Maar in vergelijking met aursnes ben ik toch benieuwd want vind dat wel een beetje een uniek geval. Elke stap die hij maakte werd hij eigenlijk vrijwel gelijk basis speler. Ook als je hoorde hoe ze over hem spraken toen hij naar feyenoord kwam, dat hij eigenlijk al echt wel echt lange tijd constant en erg goed was, dan denk je toch dat hij wel eerder zijn stappen had kunnen maken. Komt misschien ook wel om dezelfde reden wat hij hier noemt, dat hij dingen om het voetbal heen ook heel belangrijk vind en daarom misschien niet steeds zo bezig is met een volgende stap maken, maar meer rustig afwacht tot de perfecte stap. Tot er echt een club, trainer en technisch beleid komt dat perfect bij hem past en het helemaal in hem ziet zitten. Dat waren feyenoord en benfica iniedergeval wel en molde toendertijd vast ook. En als die perfecte stap niet komt wacht hij liever nog even dan zomaar een stap te maken.

12 maart 2024 om 14:50

Hoe is Midtsjo voor het nationale elftal? Is hij niet een zelfde soort speler als Aurses? Ik vond Midtsjo echt fantastisch bij AZ maar ik hoor niet zo veel meer over hem.

12 maart 2024 om 15:09

Heeft maar een handjevol minuten gemaakt en debuteerde al ergens in 2015 ofzo. Nooit echt een succes geweest voor het nationale elftal en nooit de betrouwbare speler die hij bij AZ wel was. Destijds verwachte ik ook veel meer van, inmiddels alweer bijna 3 jaar geleden sinds zijn laatste minuten.

12 maart 2024 om 16:37

Berge heeft toch meer talent. Alleen moet hij fit blijven.

Knappe beslissing. Topspeler ook.

Begrijpelijke keuze, het is eigenlijk raar dat er niet meer spelers zijn die deze keuze op deze leeftijd maken. Met de overvolle kalender kan ik me goed voorstellen dat je als speler niet zit te wachten op (oefen)interlands.

Vooral als je voor een land speelt dat weinig kans maakt op enig succes. Kan me goed voorstellen dat je dan liever tijd met je vrienden en familie doorbrengt.

12 maart 2024 om 14:54

Je hebt dan wel iets meer vrije tijd maar het is niet dat je lekker weken vrij bent en lekker op vakantie kan tenzij het gaat om ek of een wk. Je moet je dan bij de club melden om te trainen en daar suffe oefenwedstrijden spelen met een half jeugdelftal. Zeker voor spelers in verre landen zijn die interlands, juist een mogelijkheid om even kort familie en vrienden te zien.

12 maart 2024 om 16:06

Zo raar is het toch niet? De vergelijking gaat wellicht niet altijd op, maar in deze kun je het prima vergelijken met een fulltime baan zoals de doorsnee burger die heeft. De speelkalender is wel (over)vol, maar dat is vooral van toepassing op de fysieke gesteldheid van spelers. Het is een belasting op het lichaam en daarin moeten spelers steeds vaker keuzes gaan maken. Met betrekking tot vrije tijd hebben veel profvoetballers nog altijd niet veel te klagen. Dat neemt verder niet weg dat spelers natuurlijk helemaal zelf beslissen of ze nog interlands willen spelen op een bepaalde leeftijd.

Heel jammer voor de Noren, die hebben een paar hele goede spelers en de rest is een groot stuk minder. Een goede bewegelijke speler naast Mannsverk, ook vaak in de marge en de ruimte komen bij Benfica. Vind het echt een hele goede speler en een allrounder.
Toch begrip voor. Mooi dat hij gewoon eerlijk is en voor zichzelf en zijn familie denkt. De speelkalender is ook voller en voller aan het worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren