Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Europese topclubs willen Franse WK-finalist komende zomer gratis oppikken

Laatste update:

Marcus Thuram vertrekt komende zomer transfervrij bij Borussia Mönchengladbach. De 25-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract en gaat volgens technisch directeur Roland Virkus niet bijtekenen. Thuram staat door zijn transfervrije status in de nadrukkelijke belangstelling van vele topclubs.

De negenvoudig Frans international loopt in juni uit zijn contract in Duitsland. “We zijn tot het maximale gegaan", zegt Virkus tegenover Sport1. “We moeten accepteren dat er nu eenmaal grotere clubs zijn waar Marcus naartoe zou kunnen gaan. De sportief directeur baalt ervan dat Mönchengladbach geen transfersom aan Thuram overhoudt. “Het is natuurlijk geen positieve situatie. Ik kan me daar niet mee verzoenen.”

Thuram, de zoon van oud-wereldkampioen Lilian Thuram, werd eind vorig jaar door bondscoach Didier Deschamps op het laatste moment alsnog geselecteerd voor het WK in Qatar. In de verloren finale tegen Argentinië kwam hij als invaller binnen de lijnen. Thuram kan rekenen op interesse van onder meer Arsenal, Barcelona, Bayern München, Chelsea en Paris Saint-Germain. Door zijn transfervrije status is Thuram een aantrekkelijke, goedkope optie voor vele topclubs.

De spits sloot zich in de zomer van 2019 aan bij Mönchengladbach en kwam tot nu toe tot 124 wedstrijden, 42 doelpunten en 26 assists voor die Fohlen. Dit seizoen was hij al goed voor elf treffers in de Bundesliga. Mede dankzij zijn treffer won Mönchengladbach afgelopen zaterdag met 3-2 van Bayern München.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Talentvolle speler met geweldige kwaliteiten… Soms wel een steekje los. Ben benieuwd waar ‘ie naartoe gaat.

20 februari 2023 om 17:03

Vond hem op het wk vooral beetje lomp/bonkerig over komen en een beetje wild.. moet bekennen de duitse competitie niet volg, laat me graag verassen.

Zie hem graag bij Arsenal. Kan op beide vleugels spelen en heeft dan wel forse concurrentie van Saka en Martinelli, maar zal aan meer dan genoeg wedstrijden komen. En denk dat hij dan het beste met Martinelli kan rouleren/concurreren op linksbuiten. Bij Chelsea zal hij met wat geluk keus nummer 6 worden, bij PSG zal hij vooral achter Neymar, Mbappé en Messi fungeren (of in ieder geval 1 of 2 van de 3) en eigenlijk zie ik hem ook wel graag bij Bayern München, maar door de systemen die Nagelsmann speelt zal het denk ik niet ideaal zijn voor Thuram.

Overigens zou Barcelona ook een prima optie zijn en voor Barcelona een buitenkansje gezien hun financiële situatie (niet dat ze zich daar iets van aantrekken) en hij transfervrij is. Krijgt dan wel tekengeld en bonussen, maar blijft desondanks aantrekkelijk. Ik las trouwens ook dat Newcastle United ook interesse in hem heeft en ook dat zou ik een goede stap voor Thuram vinden, zeker omdat Newcastle heel gericht investeert en Thuram daar waarschijnlijk vrijwel zeker van een basisplaats zal zijn en onderdeel uit zal maken van een mooi project in combinatie met een goed salaris.

Ik zie hem dus het liefst naar Arsenal of Newcastle vertrekken. Arsenal voor de breedte en waar hij nog steeds genoeg minuten zal maken, en Newcastle omdat hij daar grote kans heeft om sowieso basisspeler te worden.

20 februari 2023 om 16:38

Bij Arsenal zal hij of spits worden of banken gok ik. Hij is dit seizoen dan wel lekker bezig maar zijn spel inzicht en techniek zijn niet heel geweldig, in Engeland zal hij zeker niet zoveel goals maken, Ik zou hem wel in de spits bij Milan willen zien dan kan die lekker samen ballen met Leao als die blijft.
Als Leao wilt vertrekken dan zou dat een betere aankoop voor Arsenal zijn maar die gaan dat niet doen aangezien ze Trossard al hebben als backup voor Martinelli.
Voor Leao is er eigenlijk alleen plek bij Bayern of Barca de rest van de topclubs zijn voorzien van een linksbuiten.

20 februari 2023 om 17:39

@protheus, je vergeet Man City echter. Leao werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met City en Pep is gecharmeerd van hem. Natuurlijk even afwachten wat er met City gaat gebeuren i.h.k.v. de hele financiële situatie. Zou City echt bizar goed maken, Leao is véel beter dan Grealish (die het nu overigens ook erg redelijk doet).

20 februari 2023 om 17:19

Trossard is al back-up en volgens mij speelt Thuram nooit op rechts. In de spits heb je al 3 opties als Balogun straks terug komt. Niet echt nodig dus..

20 februari 2023 om 22:29

Eens met wat je zegt, alleen hebben ze bij Newcastle nog altijd St. Maximian rondlopen die mits in vorm ook een geweldige speler is voor newcastle, en bovendien op de linksbuiten positie. Persoonlijk denk ik dat hij niet zou misstaan bij een Dortmund. Kent de competitie ook goed en vind nou niet dat het bij Dortmund overloopt van de aanvallende kwaliteit. Als zij Bellingham weten de behouden en gericht kunnen in kopen zie ik ze komend jaar zeker mee strijden voor de titel, en ook Europees is er in Dortmund wel het een en ander te halen dan.

Niet per se verkeerde cijfers maar nou ook weer niet cijfers waarvan ik zeg poh dat is een hele goede voetballer voor de topclubs. Niet dat ik de wedstrijden van Gladbach zie dus deze reactie is puur statistiek gewijs en de paar keer dat ik hem langs heb zien komen. Maar het is iig een boomsterke snelle voetballer naar mijn wetens en gratis op te pikken. Dus zelfs op de bank bij een topclub lijkt het mij op zijn minst een goede aanwinst in de breedte.
En wat bayern munchen betreft is Thuram toch wel beter als een choupo moting lijkt mij dan.

20 februari 2023 om 20:58

Het is echter geen spits, maar een vleugelspeler. Daarnaast was vorig jaar een verloren jaar voor Thuram, want hij kon niet door een deur met Hutter. Maar qua wedstrijden ziet het niet heel spectaculair uit, maar kijk je puur naar minuten, dan heeft 8351 minuten gespeeld. Wat dus iets minder is dan 93 wedstrijden. En dan 42 goals maken en 26 assists geven. Dan ziet het er toch beter uit.

20 februari 2023 om 21:11

Ah zo, ja dat is al een stuk indrukwekkender inderdaad.

Gezien zijn transfervrije status zal hij wel bij een absolute topclub terecht komen voor een groot contract. Dat vindt ik wel jammer, heb bij hem het idee dat hij veel beter nog een tussenstap kan maken waar hij verzekerd is van een basisplaats. Ga naar Milan/inter, Atletico Madrid, zulke soort clubs. Wat denken jullie?

20 februari 2023 om 16:53

Het zou zonde zijn als zo'n speler op de bank verpietert. Maar als bayern munchen echt geïnteresseerd zou zijn in hem heeft hij denk ik nog wel kans op een basisplek. Ik bedoel hij is toch wel beter als een choupo moting?

20 februari 2023 om 19:27

@florisjak. Denk wel beter dan ECM, maar ik vind het niet echt een spits. Het is een jongen die in ruimte moet spelen, en dat krijg je niet echt als spits van Bayern. Ik vind bij Dortmund waar de aanvallers van schijven veranderen beter voor zijn stijl passen.
@eltjokooi, Leverkussen en Betis vind ik nou weet net niet, dat zijn geen clubs die per see. een verbetering zijn tegen Monchengladbach.
Newcastle vind ik wel een leuke.

20 februari 2023 om 20:44

Ja misschien dat Dortmund dan meer bij hem zou passen. Ook wat je zegt newcastle kan ook wel leuk zijn. Ik denk dat hij de kracht en snelheid wel heeft voor de premier league

20 februari 2023 om 17:38

Precies. Net niet goed genoeg voor de top om daar enorme impact te hebben, goed voor de subtop. Zou bij Dortmund ofzo echt van waarde zijn. Zal vast naar een grotere club gaan en dan genoegen moeten nemen met een plek buiten de basis. Kan dat ook wel enigszins begrijpen, zeker als hij bv. naar de Premier League gaat. Daar speel je zo achterlijk veel wedstrijden dat je genoeg minuten maakt. In zo'n situatie zouden Arsenal en Man United zeker een poging moeten wagen.

20 februari 2023 om 17:39

Nouja als neymar naar Chelsea gaat, mbappe naar real dan was psg wel een goede club maar inderdaad, stap voor stap om hoog gaan lijkt me beter dan direct zo'n grote druk. Newcastle, real betis of leverkusen lijkt me opzich wel clubs met hoog niveau waar hij toch veel minuten kan maken

Heerlijke speler moet wel bij een ploeg met ruimte spelen. Die niet combineert tot de 16 van de tegenstander.

Kean laten vertrekken en Thurman transfervrij aantrekken zou een mooie zet zijn.

Denk zelf dat de absolute top net te hoog gegrepen is, leuke speler voor alles er net onder. Bij Dortmund loopt Mo Dahoud overigens uit z'n contract. Vind dit zelf echt een hele fijne voetballer, jammer dat hij deze keer onder Terzic geen kans krijgt. Maakte echt een revival onder z'n vorige bewind. Nu staan Emre Can en Ozcän hoger in de pikorde, ik vind het persoonlijk 2 anti-voetballers maar ze lijken te renderen momenteel.

Weer lijkt Madrid gewoon zich niet te gaan melden. Natuurlijk is Thuram niet het niveau om lange termijn aanvalsleider te worden maar toch een ideale speler voor de breedte, zeker nu Benzema met blessures lijkt te sukkelen en meer rust nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren