Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Europese topclub wil Manchester United aftroeven in strijd om Jeremie Frimpong’

Laatste update:

Bayern München is financieel in staat om Manchester United af te troeven in de strijd om Oranje-international Jeremie Frimpong, zo blijkt uit een update in een video-item van BILD. Volgens de Duitse krant is technisch directeur Max Eberl gecharmeerd van de vleugelverdediger, heeft der Rekordmeister de middelen om de afkoopclausule van 40 miljoen euro te betalen en kan Frimpong in München meer verdienen dan in Manchester.

Daardoor zou Bayern München momenteel de beste papieren hebben om Frimpong komende zomer te strikken. De pijlsnelle vleugelverdediger stevent met Bayer Leverkusen af op een historische landstitel, maar lijkt tegelijkertijd bezig aan zijn laatste maanden bij die Werkself.

Frimpong ligt in Leverkusen nog tot medio 2028 vast, maar kan door een afkoopsom in zijn contract voor slechts 40 miljoen euro vertrekken. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 50 miljoen euro. Volgens BILD is het inmiddels goed mogelijk dat Frimpong voor de Bundesliga behouden blijft.

Dat manager Erik ten Hag de Amsterdammer graag naar Manchester United wil halen was al langer bekend, maar volgens de Duitse media is een transfer naar Engeland onzeker omdat de toekomst van Ten Hag dat ook is. Frimpong zou het belangrijk vinden dat iedereen bij zijn toekomstige werkgever achter zijn komst staat.

BILD stelt tevens dat Frimpong bij Bayern München meer kan gaan verdienen dan als speler van Manchester United. De Duitse journalisten noemen daarbij geen specifieke bedragen, maar concluderen dat the Red Devils de komende jaren wat zorgvuldiger met het salarisbudget om moeten gaan.

Dat Frimpong goed in de markt ligt is absoluut geen verrassing te noemen. Bayer Leverkusen nam de bij Manchester City opgeleide rechtspoot in januari 2021 voor 11 miljoen euro over van Celtic. In de afgelopen jaren groeide Frimpong uit tot een absolute ster in de BayArena.

Inmiddels staat de teller op 128 officiële duels namens Bayer Leverkusen, waarin Frimpong goed was voor 22 treffers en 31 assists. De enkelvoudig international van Oranje is momenteel in Zeist voor een interlandperiode met het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kijk niet zoveel Bayern en Man U, maar spelen die allebei niet klassiek 4-3-3? Of 4-2-3-1? Dat is toch een systeem waarin Frimpong minder tot z’n recht komt vrees ik. Als Xabi Alonso naar Bayern gaat en hetzelfde systeem gaat spelen als bij Bayer dan lijkt me dat een geweldige transfer.

21 maart 2024 om 11:49

Alonso naar Bayern en dan Wirtz en Frimpong meenemen. Dat zou toch een heerlijke ploeg moeten worden!

21 maart 2024 om 11:52

Grimaldo kan dan ook wel mee als Davies naar Real gaat. En dan Wirtz als opvolger van Müller, die naast Xabi Alonso op het bankie plaatsneemt om zich alvast voor te bereiden op het hoofdtrainerschap.

21 maart 2024 om 11:54

Zou wel typisch iets voor Bayern zijn

21 maart 2024 om 11:53

Ik weet zelf ook niet of Frimpong goed bij United past. Aangezien Dalot een top seizoen speelt in het systeem van te Hag. Dalot is innde opbouw wat vaker te zien op het middenveld, terwijl Frimpong echt een wingback is. 2 totaal verschillende backs.

Als Xabi Alonso bij Bayern hetzelfde systeem wilt spelen zullen daar ook de juiste spelers voor gehaald moeten worden en is Frimpong zeker een aanwinst. Maar dan moeten Alinso en Bayern wel voor lange periode met elkaar zijn, anders ga je met andere trainer met een amder systeem niets hebben aan zulke spelers.

21 maart 2024 om 12:01

Eerlijk gezegd denk ik dat Frimpong ook prima als klassieke winger kan spelen, het is een beetje een keuze die je moet maken met hem (en die hij zelf moet maken). Je kan niet je hele carrière af laten hangen van het spelen in een formatie die zeker niet altijd succesvol is en zeker niet altijd veel vrijheid tot aanvallen laat. Met Alonso is het heel specifiek afgesteld allemaal.

"europese topclub wil Manchester United aftroeven" blijft een bijzondere kop als je de glorietijd onder Ferguson hebt meegemaakt.

Edit: Hierdoor voelt het alsof Man U niet meer als topclub wordt gezien. Terecht.

21 maart 2024 om 12:01

Zegt niet zoveel. Wat wel wat zegt is dat MU 1 van de grootste fanbase heeft ter wereld. En dat komt inderdaad door de successen.

21 maart 2024 om 13:11

Nog 10 van dit soort jaren en het is wel een beetje over natuurlijk.
Die fanbases buiten Europa zijn natuurlijk weinig stabiel/vast zeg maar.
Daar is inmiddels een hele puberlichting wat Manu nooit kampioen heeft zien worden.

Xabi Alonso, Frimpong..
Denk dat Wirtz en Grimaldo de volgende zijn.
Het is makkelijk scouten voor Bayern zodra ze een keer geen kampioen worden.

Ik zou Frimpong net als Xabi het liefst bij Real zien eigenlijk. Nooit verwacht dat Frimpong zich zou blijven doorontwikkelen. Echt een goede speler. Bij Leverkusen zit hij ook op de perfecte positie op het juiste moment.

Beide ploegen hebben geen sterke rechtsbacks, dus ik denk dat hij in beide gevallen zich vrij simpel in de basis zou spelen. Benieuwd wat zijn keuze gaat worden, mochten beide ploegen zich inderdaad melden. Nu toch al een tijdje in Duitsland gespeeld en gaat volgens mij met wat Britse gasten om in zijn vriendenkring.

22 maart 2024 om 07:59

Ik vindt Kimmich anders wel een goede rechtsback.

Goh Leverkusen doet het beter dan Bayern.
Bayern zijn strategie? Cant beat them, buy them haha.

Heb je dit seizoen nog Boey gehaald voor 35 miljoen, ga je een half jaar later voor Frimpong? Lijkt me onlogisch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren