Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ESPN weet of Frenkie de Jong het EK kan halen na enkelblessure bij FC Barcelona

Laatste update:

Frenkie de Jong gaat de rest van het seizoen bij FC Barcelona 'honderd procent zeker' missen, zo meldt de Spaanse krant Marca. Het nieuws wordt doorESPN bevestigd. Bronnen vertellen aan de Nederlandse sportzender dat het EK 2024 voor de Oranje-international niet in gevaar komt.

De middenvelder viel zondagavond in de uitwedstrijd van FC Barcelona tegen Real Madrid (3-2) uit met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure.

In de blessuretijd van de eerste helft schreeuwde hij het uit van de pijn na een duel met Federico Valverde om de bal. Hij moest direct vervangen worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Jong was net hersteld van een blessure die hem circa zes weken aan de kant hield. De middenvelder miste onder meer de interlandperiode met het Nederlands elftal.

In totaal kon hij dit seizoen vijftien wedstrijden niet in actie komen voor zijn club. Bovendien speelde hij in september zijn laatste interland.

"Ik ben ongelukkig geweest met blessures dit seizoen", zei De Jong vrijdag in aanloop naar de wedstrijd tegen Real Madrid.

"In het begin van het seizoen viel er iemand boven op mijn enkel en daar heb ik lang last van gehad. Toen ik in maart weer geblesseerd raakte, was dat opnieuw een flinke klap." Daar komt nu dus zijn derde blessure van het seizoen bij.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker uitgerust op het EK!

22 april 2024 om 13:13

Idd, erg vervelend voor hem en natuurlijk ook voor Barca. Maar vanuit het Nederlands elftal bekeken hoeft dit niet perse negatief te zijn.

22 april 2024 om 13:23

Idd heeft pas 15+ wedstrijden rust gehad.

22 april 2024 om 13:30

Zonder wedstrijdritme, da’s niet ideaal

22 april 2024 om 13:40

Een keer winnen en je bent de groepsfase al bijna door. Hij hoeft er daarna pas echt te staan.

22 april 2024 om 14:23

Geen enkele Griek had wedstrijdritme toen ze kampioen werden. Met de huidige hoeveelheid wedstrijden kun je op een groot toernooi het best een mix van bankzitters van grote clubs, topspelers die een half seizoen geblesseerd zijn geweest en de betere spelers van clubs die geen europees voetbal spelen hebben. Spelers van topclubs die alles spelen beginnen volledig uitgeblust aan een toernooi.

22 april 2024 om 21:16

Zoals Di Maria, Dybala en Messi?

22 april 2024 om 22:45

Waar heb je het over? Laatste WK werd in de winter gespeeld.

22 april 2024 om 14:39

Met een kleine van nog geen 6 maanden oud? Misschien dat hij op het trainingskamp wat bij kan slapen.

Zuur voor Barca, maar zo lang het EK niet in gevaar komt zal er toch een gevoel van opluchting heersen hier.

Er circuleert een foto op Twitter van de enkel van FdJ. Die gaat dit seizoen absoluut niet meer spelen, vreselijke foto om te zien.

22 april 2024 om 13:17

Je bent arts concludeer ik uit deze opmerking?

22 april 2024 om 16:41

@moetnogtanken, toevallig wel. Arts niet in opleiding tot specialist chirurgie.

De foto van FdJ die circuleert lijkt zijn enkel in een totaal bizarre inversiestand te staan waarbij je uit traumatologsch oogpunt kan zeggen dat er naar alle waarschijnlijkheid al 2 van de 3 enkelbanden partieel danwel totaal geruptureerd zijn.

22 april 2024 om 13:25

Heb je een linkje hiervan? Kan het zelf namelijk niet vinden

22 april 2024 om 13:44

@arounafctwente, ik vermoed de foto waar je de overtreding impact ziet hebben. Circuleert vrij veel op X, dan zie je z'n enkel in een hele gekke hoek. Geen idee of je daar vervolgens de conclusie aan kan verbinden dat hij de rest van het seizoen niet meer speelt, ben geen arts

Heel jammer dit voor Barca en Frenkie gelukkig is het EK niet in gevaar voor hem.

Sterkte Frenkie!

Jammer voor Barca. Maar dan kan hij (waarschijnlijk) dus niet een extra blessure oplopen waardoor hij vrijwel zeker kan deelnemen op het EK. Dat is toch wel erg prettig.

Mooi dat ie het EK haalt. Zonder hem zit er echt te weinig voetbal in ons middenveld en dan vooral verbinding vam achter naar voor. Met Frenkie winnen we dat EK fluitend.

22 april 2024 om 13:35

Fluitend, wat dacht je van Brazilië, Argentinië en Hong Kong dan?

22 april 2024 om 13:43

Die kloppen we op het EK niet. Daar durf ik wel geld op in te zetten.

22 april 2024 om 13:44

Wat doen die op het EK?

22 april 2024 om 14:03

Wildcards

22 april 2024 om 14:25

Dit seizoen heeft FdJ toch heel weinig goeds gedaan en weinig gespeeld, dus hoe goed zal die zijn op het WK? En hoe fit.
Zelfde geld voor Jurrien Timber.

22 april 2024 om 14:33

Fluit het maar uit je buik vandaand. Frankrijk (in de poule)die zal je weer een lesje leren zoals toen met f.de jong erbij.Je mag blij zijn aps ze de pouleronde overleven

22 april 2024 om 14:48

Voor het WK hebben ze nog tijd zat om fit te worden.

22 april 2024 om 16:33

Buiten 2012 overleven we de poule sinds 1990 altijd. Zullen we dan niet al blij zijn?

22 april 2024 om 16:34

Volgens mij speelde hij tot die blessure toch wel een prima seizoen? Ik heb geen idee eigenlijk, want ik kijk nooit Barcelona, maar van wat ik hier lees was ie best goed dit jaar. En in Oranje kunnen we hem gewoon niet missen. Niemand kan zijn rol invullen.

22 april 2024 om 16:59

Taylor en Van Aanholt kunnen ook op zijn positie spelen Migi. Als ik de leden van dit forum mag geloven gaan we er dan niet zoveel op acheruit want Frenkie kan er toch niet zoveel van.

22 april 2024 om 19:01

Koeman wil met 5 achterin spelen. Dan heb je niks aan De Jong want dan mag je toch hopen dat 1 van de 3 centrale een beetje verbindt.

Dat zou flink balen zijn, maar zegt nog niet heel veel over de echte ernst van de blessure. Het seizoen is namelijk nog maar een aantal wedstrijden en een enkel blessure is vaak al 6-8 weken tot herstel.

22 april 2024 om 13:07

"een enkelblessure" kan echt meer dan 50 verschillende blessures betekenen, met heel uiteenlopende herstelperiodes tot gevolg.

22 april 2024 om 13:09

Ja precies! En daarom vind ik het vrij bijzonder dat men zegt dat het EK niet in gevaar komt, terwijl ze de exacte blessure niet kunnen benoemen. Of ze weten het niet of het mag niet genoemd worden vanwege privacy. Het EK is al over 8 weken namelijk.

22 april 2024 om 14:14

Tegenwoordig laten ze zo weinig los over blessures dat je werkelijk geen idee hebt wat er daadwerkelijk speelt. Kwestie van afwachten. de Jong is een topspeler, maar als er nood aan de man is kunnen we nog terugvallen op Reijnders, Schouten, Timber, en misschien zelfs Gravenberch of Wieffer,

22 april 2024 om 18:05

Klopt dat ze weinig over blessures communiceren ivm privacy wet.

Uiteraard vervelend voor die jongen maar ik denk dat het voor het Nederlands elftal niet al te slecht zal zijn. Denk dat hij ondanks gebrek aan wedstrijd ritme er tijdens het EK direct kan staan..

Hij is ook best blessuregevoelig volgens mij. Net zoals Depay. En Robben. En Van Persie. En de Vrij. En Vd Vaart kon er ook wat van.

Wat is het toch met die frêle Oranje lichamen. De meeste van onze topspelers zijn met de regelmaat van de klok geblesseerd.

Volgens mij leiden we in Nederland heel gedateerd op. En zijn onze spelers niet fysiek geschikt gemaakt voor modern topvoetbal. Alleen de verdedigers lijken wel te gedijen.

22 april 2024 om 13:12

Is dat dan zoveel anders dan bij andere landen/ spelers? Wedstrijden gaan omhoog en dat heeft effect op het lichaam. Spanje, Portugal, Frankrijk hebben daar toch ook allemaal last van. Die selecties zijn alleen misschien wat breder waardoor je een blessure beter kan opvangen. Bij ons is het momenteel niet zo dik bezaaid.

22 april 2024 om 13:27

Feye_88

De spelers die jij noemt incl. Frenkie zijn allemaal spelers die jarenlang met een dubbel programma hebben moeten voetballen.

Dit is in andere landen niet anders... en sterker nog... niet éã©n van de spelers die jij noemt heeft volgens mij een eindronde door een blessure moeten missen!!? Dus we zitten nog goed.

Voetbal is volgens mij na Handbal de contactsport waarin wedstrijden het meest achter elkaar opvolgen, waarbij je mij handbal doorlopend mag wisselen. Hoe meer wedstrijden, hoe vaker het aan het einde van een seizoen zijn tol begint te eisen met blessures. Er gaan er denk ik nog een aantal een eindronde mislopen de komen de weken!

Tegen de huidige voetbalagenda valt niet op te leiden. Heeft niets met Nederland te maken.

22 april 2024 om 13:32

6 spelers over een tijdspanne van meer dan 10 jaar en dan de conclusie trekken frêle Oranje lichamen. Heel bijzonder.

Die enkel klapte inderdaad wel vrij hard. Hele harde charge van Valverde, maar was gewoon wel volgens de regels. Als het dezelfde enkel is waar hij net aan geblesseerd was, dan is dit wel een klote blessure. Enkels zijn uiterst vatbaar voor blessures als daar ooit al een letsel is geweest. Vraag dat maar na aan Eden Hazard & Neymar.

22 april 2024 om 13:07

Waarom noem je een 50/50 bal waar Fede gewoon 100% overgave in gaat een "hele harde charge"? Het is niet Fede's fout dat Frenkie er met een slap voetje in stapt. Als hij zijn voet gewoon sterk houdt en er ook 100% voor gaat gebeurt dit niet.

22 april 2024 om 13:12

@ibrameyang

Zeg ik toch ook? Zie je me ergens insinueren dat dit een fout was?

22 april 2024 om 15:10

Hele harde charge van Valverde?
Valverde raakt Frenkie lijkt het niet eens. Het is enkel dat de bal ontzettend hard tegen de loshangende voet van Frenkie aankomt. Dat doet pijn en eigenschuld van Frenkie. Die had er vol gas in moeten gaan. Dan was er hoogstwaarschijnlijk niets aan de hand.

In de sterkste opstelling (en dus duidelijk met Frenkie) zie ik Nederland echt als outsider voor het EK. Hoop dus echt onwijs dat die het gaat halen!! Voor mijn gevoel missen we telkens net een topper op de belangrijke toernooien, zoals Van Dijk een paar jaar geleden en afgelopen WK Depay als ik me niet vergis?

22 april 2024 om 14:15

Yep. Depay was er wel bij, maar moest in het toernooi zelf wedstrijd fit worden. Wat je ook terugzag in zijn spel.

Het voordeel bij het huidige EK is dat er meer voorbereidingstijd is vergeleken met het WK van '22. Hopelijk geeft dat De Jong de tijd om iig fit genoeg te zijn voor de selectie.

Hoe kan hij in hemelsnaam 100% zeker het restant van het seizoen missen, maar het EK niet in gevaar komen. Dacht dat er maar een paar week tussen zat. Of ben ik nou gek?

22 april 2024 om 13:08

Nou als het 4 weken gaat duren dan mist hij de rest van het seizoen maar haalt hij het EK.

22 april 2024 om 14:32

Maar zoiets is toch niet 100% te voorspellen?

Ik zou er niet aan beginnen ek begint 16 juni voor NL elftal
6juni en 10juni zijn er oefenwedstrijden.
Stel je voor hij is tegen die tijd nog niet fit?
Ik zou hem alleen mee nemen als hij 100% fit is.

22 april 2024 om 13:10

Ik zou hem sowieso meenemen, dan is er altijd nog een mogelijkheid om hem te gebruiken nadat we (hopelijk) de groepsfase hebben overleefd.

22 april 2024 om 18:07

Dan zou ik bijlow ook thuis laten als die dit seizoen niet meer speelt of maar 1 a 2 wedstrijden want in die 2 wedstrijden heb je als bijlow zijnde veel risico op een blessure.

Win win situatie. Barca beter af zonder frenkie. Frenkie beter af zonder barca in aanloop naar het ek. Mits hij het red

22 april 2024 om 13:22

Haha, Barca beter af zonder Frenkie? We zijn wel weer lekker aan het bashen zeg. Als Barca zoveel beter af is, waarom verkopen ze hem dan niet? Ze hebben Frenkie gewoon nodig.

22 april 2024 om 14:27

Als Gavi fit was wellicht. Onder de huidige omstandigheden heb je hem gewoon nodig. Zeker nu de 2e plek op de tocht komt te staan.

22 april 2024 om 23:56

Het maakt voor Barcelona niks uit of je 2e of 4e eindigt, je krijgt in alle gevallen een CL ticket.

Top, kunnen de zogenaamde experts van de Telegraaf nog negatiever doen.

Zo'n zin in dit toernooi, wauw!

Dit krijg je ervan als je niet 100% eringaat. Dit is dus waarom Barcelona niet domineert. Spelen als jongens ipv als mannen. Cancelo en Pedri ook gister, verdedigen als watjes.

22 april 2024 om 13:38

@hz7-22

Vooral Cancelo man man man wat was die slecht gisteren deed niks goed.

22 april 2024 om 14:21

Cancelo is een uitstekende speler mits juist gebruikt maar defensief zeer zwak zoals gisteren (en tegen PSG) bleek.

Ik zou Barca wel in een 352 willen zien met Christensen-Araujo-Kounde achterin en Balde en Cancelo als wingbacks. Ik zou als nieuwe Barca-coach kijken naar het systeem van Leverkusen en dat willen nabootsen. Barca heeft er de selectie voor imo.

Edit: dan zou Barca wel een type Xhaka moeten vinden. Een dubbele pivot centraal van Fdj/gundo/gavi/aankoop en Pedri en Yamal achter Lewa zoals Hofmann en Wirtz.

22 april 2024 om 14:45



@real8madrid

Ja eens hoor ik wil ook graag dat Cancelo gewoon bij Barca blijft speelt gewoon een goed seizoen ook ondanks zijn 2 mindere wedstrijden tegen PSG en Real.

Christensen heb ik liever op het middenveld nu in een dubbele 6 met Frenkie, Cubarsi is eigenlijk al basisspeler maar die je moet je ook niet teveel laten spelen die jongen is nog maar net 17 geworden.

3-5-2 denk niet dat Laporta dat goed zou vinden eerlijk gezegd zo speelde Koeman namelijk ook in zijn eerste seizoen bij Barca en dat pakte redelijk uit. Maar dat is niet Barca formatie doe mij maar liever gewoon een 4-4-2 ofzo

Seizoen is toch al voorbij voor Barcelona. Dus heb je tenminste een fitte De Jong. Maar goed wel zonder wedstrijdritme dus.

Oef, een klein lichtpuntje bij zo'n zware tegenvaller. De vraag is echter of hij van waarde zal zijn zonder wedstrijdritme. Je hebt geloof ik 2 oefenpotjes en gelukkig een ruime voorbereiding.

Zonder hem heeft Oranje op zich nog een prima middenveld met opties als Reijnders, Veerman, Koopmeiners, Schouten en Wieffer. Maar het mist wel de uitzonderlijke klasse die De Jong kan brengen.

Blijf het gek vinden dat ie zo slap in het duel gaat wetende dat ie tegenover Fede staat. Hoe dan ook zeer zuur voor hem.

Ook met F de Jong wint oranje het ek niet. En fit is fit. Dat eeuwige gelul over wedstrijdfit dat iedereen roept is onzin. Je bent fit of je bent het niet. Meer is er niet.
Vele schieten meteen in de stres dat de Jong er misschien niet bij is op het ek.
Maar veel zal het niet uitmaken voor wat betreft het winnen van het ek.
Er word hier ook altijd gedaan alsof F de Jong echte wereldtop is maar dat is ie niet. Subtop is ie wel.
En dan ook nog altijd dat misselijke geblaat van vele hier over prima middenvelders van andere clubs.
Zet die gekleurde bril eens af en je zult zien dat er meer goede spelers zijn.
Maar het is wel allemaal subtop en als het allemaal meezit kunnen ze een heel eind komen maar het ek winnen zit er gewoon niet in.

22 april 2024 om 22:56

Zeg nooit, nooit. Denemarken had zich in 1992 geeneens gekwalificeerd voor het EK. De spelers moesten van vakantie teruggeroepen worden. Laudeup weigerde nog, werd toch niks.
Denemarken won het EK.
Griekenland in 2004. Was een wonder dat ze de finale haalde. Daar wachtte Portugal met de sterren Figo en Ronaldo. Griekenland won.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren