Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ESPN betaalt honderden miljoenen en zendt Nederlands voetbal uit tot medio 2030

Laatste update:

De wedstrijden van de Eredivisie zijn tot medio 2030 te zien op ESPN, zo communiceert de Eredivisie via een officieel persbericht. Het contract van de sportzender liep tot medio 2025, maar wordt nu dus met vijf jaar verlengd.

De Eredivisie CV en alle achttien Eredivisieclubs hebben een unaniem akkoord bereikt inzake de mediadeal. “In het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV in afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, toegewerkt naar een resultaat dat recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de Eredivisie(-clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen”, valt er in het persbericht te lezen.

In de nieuwe deal zijn ook een aantal wijzigingen opgenomen. Vanaf 2024 worden alle duels van de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN.

“Ook vallen de sponsorrechten en internationale mediarechten van de Eredivisie terug bij de koepelorganisatie van de achttien Eredivisie-clubs, de Eredivisie CV”, zo communiceert de Eredivisie in het bericht.

De verlenging van de tv-deal hing echter al langer in de lucht. Op 13 september van dit jaar meldde De Telegraaf dat er snel een akkoord ging plaatsvinden. Ook zei de krant dat er 750 miljoen euro gemoeid is met de deal.

ESPN garandeert een bedrag van 135 miljoen euro per seizoen tussen 2025 en 2030, zo klinkt het. Als de deal definitief rond is en de handtekeningen gezet zijn, wordt er een tekenbonus van zeventig miljoen euro uitgekeerd. Dat gebeurt in twee delen: 35 miljoen euro dit seizoen en 35 miljoen euro volgend seizoen.

De clubs kregen tot op heden jaarlijks gemiddeld zo’n 80 miljoen euro tijdens het oude televisiecontract. Met de nieuwe verbintenis wordt de jaarlijkse vergoeding vanaf 2025 verhoogd tot 135 miljoen euro. De competitie gaat er dus met 55 miljoen euro per jaar op vooruit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Peanuts natuurlijk zo'n bedrag ivm bv Engeland. Wat alle clubs hier in totaal samen krijgen per seizoen, krijgen ze daar per club!!!

10 oktober 2023 om 13:17

In vergelijking met Engeland is elke andere competitie peanuts maar een bedrag van 55 miljoen erbij is zeker niet verkeerd als je eerst op 80 zat.

10 oktober 2023 om 13:20

Maar wat is 55 (130) miljoen waard in de laatste jaren, als je ziet hoe de bedragen van bijv spelers omhoog gaan, heb je aan 130 miljoen, verdeeld over 18 clubs niet zo heel veel meer als het gaat om de topclubs in Nederland.

10 oktober 2023 om 13:23

Ik denk dat dit ook juist voor de kleinere clubs mooi nieuws is. Voor de topclubs zal het het verschil idd niet maken.

10 oktober 2023 om 13:24

Heeft iemand de verdeelsleutel tot die 55 miljoen extra? Wordt dat betaald naar gelang het aantal kijkers? Of evenredig? Dat lijkt mij een wezenlijk verschil.

Als ik 55 miljoen deel door 18 clubs dan kom ik op een slordige 3 miljoen per club. Voor Ajax is dat niet veel soeps maar voor een club als Volendam is dat pakweg 30 procent van de begroting.

Plus daarbovenop 35 miljoen aan bonussen dat ongeveer 2 miljoen zou betekenen, dit jaar en volgend jaar.

Maar goed ik weet niet hoe dit verdeeld wordt..

10 oktober 2023 om 13:30

De grotere clubs zullen wel het grootste deel van de extra gelden opstrijken. Waarmee de grote clubs groot blijven en de kleine clubs klein.

Zou veel beter zijn als je het hele bedrag gewoon door alle ED en KKD clubs deelt en iedereen hetzelfde geeft. Je hebt immers alle clubs nodig om tot een competitie te komen.

10 oktober 2023 om 13:35

Klopt dat zou veruit de beste optie zijn. Word de Eredivisie alleen maar competitiever van.

10 oktober 2023 om 13:38

Dan gaat een Ajax of Feyenoord toch gewoon zijn eigen wedstrijden verkopen en krijgen die kleine clubs weer bijna niets...

10 oktober 2023 om 13:45

Jij zegt 18, maar als de kkd en de vrouwen er ook bij komen. Zou die verdeelsleutel nog weleens anders kunnen komen liggen

10 oktober 2023 om 14:18

Nee maar voor veel clubs kan het wel een verschil maken qua trainingscentrum, jeugdcentrum, extra scouts in het budget opnemen, analysten e.d. en vooral: natuurlijk gras.

10 oktober 2023 om 15:39

Alleen was die 80 miljoen veel te laag en niet marktconform. Afgesloten op een moment dat de clubs met hun rug tegen de muur stonden omdat Eredivisie Live wat ze zelf hadden opgezet financieel aan de grond zat. Dat werd overgenomen door Fox en toen hadden ze niet veel keuze dan voor een te lange duur (ik meen 12 jaar) dit contract af te sluiten.

130 miljoen is voor de binnenlandse TV rechten ook geen mega bedrag, zeker niet wanneer hier ook de KKD en het vrouwenvoetbal in zit. In Portugal betalen de zenders voor de binnenlandse rechten 190 miljoen per jaar alleen al voor het hoogste niveau. In Belgie krijgen ze nu net iest meer dan 100 miljoen, maar dat contract loopt tot 2025 dus die zullen voor hun nieuwe contract een vergelijkbaar bedrag krijgen voor een markt die een derde kleiner is.

10 oktober 2023 om 19:25

Nu dat Ajax statistisch gezien KeukenKampioen Divisie speelt volgend jaar zou het wel een goede deal zijn om de KKD erbij te nemen

10 oktober 2023 om 13:21

Ja snap je echt niet he.. zo'n verschil
Ik kijk ook liever naar nr10 tegen 11 in eredivisie dan in premier leugue (vitesse nec/ manu Chelsea

10 oktober 2023 om 13:27

vind je dat heel gek? het aantal mensen dat naar de BPL kijkt vs de ED is dan ook exponentieel hoger. Dit jaar werden de 5 eerste BPL matches bekeken door meer dan 8 miljoen mensen. in Nederland keek de helft naar het nationaal elftal tegen ierland.

10 oktober 2023 om 14:41

Tjah en vergeleken met de NFL stelt het bedrag dat de premier league krijgt weer niets voor.. Wij moeten onze plek gewoon kennen en realiseren dat we nooit kunnen concurreren met de top

Hoop geld voor een competitie waarin wedstrijden constant gestaakt worden vamwege een plastic bekertje

10 oktober 2023 om 13:23

"Constant" overdrijven is ook een vak apart.
In voetbal gaat helaas belachelijke bedragen om, het is wat een gek er voor geeft.

10 oktober 2023 om 14:56

Het is niet 'wat de gek er voor geeft', het is een bedrag waarmee espn denkt winst te kunnen maken mbv betalende gebruikers en reclame.
Ga er maar vanuit dat espn het allemaal goed doorgerekend heeft.

Dit is zo vreselijk veel belangrijker voor het Nederlandse voetbal dan die malle Coëfficiëntenlijst van de UEFA! Dit geld komt gegarandeerd binnen, ongeacht hoe er gepresteerd wordt in Europa! Goede zaak, het wordt heel belangrijk dat de Eredivisie meer tv-centen binnenharkt dan de Portugese - of Franse competitie

10 oktober 2023 om 13:19

Alsof de TV deal in Nederland ooit hoger zal komen te liggen dan de TV deal in Frankrijk

10 oktober 2023 om 13:51

Als je jezelf beter verkoopt in het buitenland is dat best mogelijk ja. De Eredivisie heeft vanaf nu 10 jaar om ervoor te zorgen dat ze beter in de picture komen! Waarom zou de Premier League het wel kunnen en de Eredivisie niet?

10 oktober 2023 om 14:00

@yoericfc - Marktwerking en factoren. Engeland is allereerst veel groter en daarbij is de PL al gesettled. Bovendien heb je een reden nodig om groot te kunnen worden. Als je heel objectief naar de omstandigheden kijkt, verandert er in wezen vrij weinig. Overal groeien de inkomsten, dus ook in Nederland.

De hoop is voor landen als Nederland vooral gevestigd op goede scouting en de jeugdopleiding; zorgen dat je kapitaal op het veld hebt en spelers daartoe kunt ontwikkelen. Dat is de echte levensader voor heel veel clubs in middelgrote competities.

10 oktober 2023 om 14:43

Omdat de Eredivisie klein is.. Er zijn maar 2 teams met een fatsoenlijk stadion. Daar gaan internationale fans niet naar kijken

10 oktober 2023 om 15:04

@Sirius, de Premier League stond bekend als een soort afbouw competitie (zoals we een paar jaar geleden naar de Serie A keken), de Premier League zoals we die nu kennen is compleet opnieuw in de steigers gezet in de jaren ‘90. Qua marketing en branding moet dat voor iedere (potentiele) topcompetitie een schoolvoorbeeld zijn hoe je dat moet aanpakken!

Begin grote marketing campagnes in Amerika en Azie, daar liggen de kansen voor de Eredivisie!

10 oktober 2023 om 15:47

@roversboy22 misschien niet dan Frankrijk. Maar er is geen reden dat de binnenlandse rechten voor minder worden verkocht dan die in Portugal of Belgie zoals nu het geval is. Zelfs die 130 miljoen ligt nog fors lager dan de Portugese deal (die krijgen190 miljoen) voor een land met half zo veel inwoners en waar de inkomens (het moet immers ook nog ergens van betaald worden) gemiddeld 70 procent lager liggen in vergelijking met Nederland.

10 oktober 2023 om 15:56

@1900dusantadic het zijn natuurlijk niet alleen de internationale fans die er toe doen. Voor de binnenlandse rechten (dus daar staan de internationale fans buiten) krijgt de PL 1.6 miljard pond (ongeveer 1.8 of 1.9 miljard euro).
Nou is Engeland natuurlijk veel groter, maar zelfs als je het hele verenigd koninkrijk pakt zijn ze niet 15 keer zo groot.

Als de Nederlandse TV kijkers en adverteerders het zelfde zouden betalen als de Britse kom je ongeveer tot 500 of 550 miljoen euro voor de binnenlandse rechten.

Hier staan de inkomsten buiten het eigen land dus volledig los van, die komen er voor de PL nog boven op (voor Nederland ook, maar het verschil is dat de PL daar ook jaarlijks 1.6 of 1.7 miljard voor krijgt en Nederland als het mee zit een paar miljoen).

10 oktober 2023 om 13:31

Volledig onmogelijk om met Frankrijk te concurreren op dat gebied natuurlijk, die hebben een veel grotere afzetmarkt.

10 oktober 2023 om 16:13

Als je jezelf beperkt tot Nederland wel ja. Als we op die manier zouden kijken dan zou de Bundesliga met afstand het meeste geld moeten verdienen, dit is echter niet het geval. Als je een kleinere afzetmarkt hebt dan de Fransen dan moet je je afzetmarkt vergroten.

Mooie resultaten in Europa kunnen daarbij helpen, maar wat beter werkt zijn documentaires op Netflix, zorgen dat er flink geinvesteerd wordt in je merk onder de man brengen, oefenwedstrijden spelen in die delen van de wereld en zorgen dat zoveel mogelijk mensen in jouw shirtje lopen.

Er zijn heel veel mensen die ontzettend goed zijn in dit soort werk verrichten, er moet echt wel chocolade te maken zijn van de Eredivisie.

10 oktober 2023 om 16:24

Maar met dat zelfde argument zouden ze Portugal wel voorbij moeten en dat doen ze nu niet. Langs die kant is dit bedrag dus nog veel te laag.

Jammer alle goeie wedstrijden constant op espn 2 uitzenden zodat mensen dagpassen gaan kopen. Niemand zit te wachten op de vrouwen eredivisie of een 'kraker' tussen 2 laagvliegers. Alle toppers zouden gewoon op het gratis kanaal uitgezonden moeten worden het is gewoon reclame voor het nederlandse voetbal.

10 oktober 2023 om 13:29

Maar had jij dan verwacht dat ze alle belangrijke wedstrijden op 1 uit zouden zenden ? Dat zou commercieel gezien een hele vreemde zet zijn.

10 oktober 2023 om 14:01

ehm dat is dus juist niet de bedoeling van Espn, het liefst zenden ze helemaal niks uit op het "vrije" kanaal.
of betaal jij ook graag voor iets om het daarna aan andere mensen uit te gaan delen, zonder dat ze daar zelf voor hoeven te betalen?
zeker als het de bedoeling is dat je er winst op wil maken

10 oktober 2023 om 14:18

Of je neemt gewoon ESPN in je tv pakket, dan kan je alles zien. 15 euro per maand is niet duur voor een hobby.

10 oktober 2023 om 14:51

Dit dus idd....een van de redenen dat er niet veel geld beschikbaar is voor de clubs is toch ook gewoon omdat veel Nederlanders te gierig zijn om extra te betalen voor sport zenders?

11 oktober 2023 om 00:45

Voor via play betaal ik met alle liefde. De premier league is van topniveau. Maar 15 euro per maand voor de eredivisie? Ik heb alleen interesse in de onderlinge wedstrijden van wat normaal de top 4 ploegen in nederland zijn. Weinig mensen zitten te wachten op bijvoorbeeld RKC - almere city

Dat zijn geen bedragen als je het vergelijkt met de PL. Southampton kreeg alleen al 150 miljoen euro. Dat is 15 miljoen euro meer dan de gehele Eredivisie met het nieuwe deal. Nederlands voetbal gaat internationale voetbal nooit meer inhalen denk ik.

10 oktober 2023 om 13:21

Het Nederlands voetbal heeft financieel altijd al onder gedaan voor de grootste competities, dat maakt het alleen maar extra leuk als we het wel een keer leuk doen op EL of CL niveau. De verschillen met Real, PSG, City etc. Worden onderhand wel extreem maar Ajax heeft laten zien dat zelfs met zulke verschillen, je altijd nog een kans maakt.

10 oktober 2023 om 13:43

Dat is zeker mooi inderdaad. Het seizoen toen Ajax de halve finale haalde of PSV jaren terug dat vergeet je niet gauw.

10 oktober 2023 om 13:25

We zijn maar een kikkerlandje he. Dat we vijfde staan op de Coëfficiënt ranglijst is al prachtig maar qua TV deals zullen we nooit in de buurt gaan komen van de grote landen vrees ik

10 oktober 2023 om 13:41

Dat is zeker knap inderdaad. Nederland blijft een voetballand dat goed is voor het ontwikkelen van jonge spelers. Soms ben ik verbaasd bij bepaalde spelers dat ze ooit bij Roda hebben gespeeld bijvoorbeeld en nu opeens zie ik ze in de CL of in een grote competitie goed spelen.

10 oktober 2023 om 13:55

18 miljoen inwoners vs 60 mijoen inwoners. Daar zitten stadions (!) in de vierde klasse nog vol, hier trekt de KKD nauwelijks volle zalen. Dus de markt in NL is zoveel kleiner. Voetbalfans hebben nog wel eens de perceptie dat voetbal alles is en dat iedereen voetbal leuk vindt en volgt, maar zelfs op VZ heb je mensen die het voetbal niet intensief volgen.

10 oktober 2023 om 14:05

Natuurlijk ga je het op dat vlak niet inhalen. Dat is vrijwel onmogelijk. De Ligue 1 haalt bijvoorbeeld 679 miljoen euro per seizoen binnen die de clubs kunnen verdelen. Ook dat haal je nooit in. De afzetmarkt is in die landen gewoon veel groter.

Daarom is het ook zo knap dat clubs zo nu en dan weten te presteren. Nederlandse clubs moeten het van scouting en jeugdopleidingen hebben. Enkel Ajax kan enigszins mee in het financiele geweld, maar ook die moeten creatief zijn als ze een CL-waardige ploeg willen samenstellen.

10 oktober 2023 om 14:17

Ja dat klopt maar het blijft opmerkelijk zo'n gat. Op zich is Nederland een goede opleidingsland. Was ook vrij verbaasd dat een Timber bij Arsenal meteen kon meedraaien door zijn opleiding bij Ajax.

Ik hoop wel dat de non-EU regel een keer verdwijnt Denk dat je dan een grote stroom voetballers uit Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Azië kan scouten en opleiden.

10 oktober 2023 om 14:38

Nederland is traditioneel gezien best een goed voetballand. We hebben echt een bizarre lading heel goede spelers voortgebracht die moeiteloos meedraaiden of zelfs toonaangevend waren in het buitenland. Denk dat we wat dat betreft serieus tot de toplanden in de wereld behoren.
De redelijk kleine afzetmarkt maakt dat de clubs geen honderden miljoenen tv gelden ontvangen.

10 oktober 2023 om 14:47

Helemaal eens Nick.

Hoe zit het met de verdeling? Gaat het gros naar de traditionele top 3? De huidige verdeelsleutel op basis van prestaties maakt het gat tussen de top, middenmoot en onderste regionen natuurlijk alleen maar groter

10 oktober 2023 om 14:42

De verdeelpot word gebasseerd op de prestaties van de afgelopen 10 seizoenen, waarbij het aantal punten dat over die 10 seizoenen je positie bepaald met hoeveel procent je van de televisiegelden krijgt. De nummer 1 krijgt 12,55% en de 18de krijgt 2,61%.

Op dit moment staat Ajax nummer 1 over de prestaties van de afgelopen 10 jaar en zouden ze bijna 17 miljoen ontvangen in 2025 waar dat vorig seizoen ruim 10,5 miljoen was. Een Almere City zou ruim 3,5 miljoen krijgen in 2025 waar dat vorig seizoen 2,2miljoen was.

Wisselgeld voor Engelse Clubs.

Zo een Canceido of een Rice zijn evenveel waard als de tv gelden inkomsten van de gehele eredivisie over een heel jaar.

Mis ik iets? Er was toch juist aan de bel getrokken door partijen als KPN & Ziggo? Gezien de hoeveelheid comments onder dat bericht waarin meerdere malen benadrukt werd dat er ook een lening zou komen te vervallen, had ik wel verwacht dit ook in het artikel terug te lezen.

Zou daar namelijk wel meer over willen lezen, gezien dat bod fors hoger lag volgens deze partijen.

10 oktober 2023 om 13:29

Dank dat dacht ik dus ook. Wordt met geen woord over gerept in het artikel. Vreemd en dus ook gewoon incompleet.

135m voor alle clubs. Een club als Bournemouth krijgt al 115m per jaar. Pijnlijk.

Mooi mooi. Wat betreft voetbal op tv kun je toch het best naar ESPN kijken in NL.

Jammer dat de Eredivisieclubs niet een betere deal konden scoren. Zeker omdat de Eredivisie bezig was aan een indrukwekkende opmars de afgelopen jaren. Dat had je toch wel wat meer in de televisiegeld willen zien. Maar ja wel mooi dat ze nu eindelijk is alle clubs gaan uitzenden. Want het was daarvoor belachelijk dat ze liever herhalingen gingen uitzenden dan clubs uit de KKD. Nu kan elke supporter (hopelijk) genieten van hun club elk weekend vanaf de TV.

10 oktober 2023 om 13:33

Dat is voor uitwedstrijden wel lekker, maar als ze alle KKD, dames en eredivisie wedstrijden uit moeten gaan zenden, dan weet je nu al dat er op de gekste momenten wedstrijden gespeeld gaan worden.

Het mooie van de KKD is juist dat je vaste prik op vrijdagavond 20.00u thuis speelt.

10 oktober 2023 om 14:00

Er lag ook een gezamenlijk bod op tafel van KPN, Vodafoneziggo, Odido (voorheen T-Mobile) en Delta. Nu koopt ESPN van de Eredivisie CV en kopen die kabelaars weer van Espn. Door ESPN als tussenlaag te schrappen blijft er meer geld over voor de clubs, waarbij er volgens de berichtgeving een gegarandeerde som van 180 miljoen euro op jaarbasis zou worden overgemaakt. Mogelijk zelfs meer, als bepaalde condities worden gehaald. Daarnaast zouden de clubs meer regie zou geven over het aanbieden van wedstrijden via hun eigen onlinekanalen.

Uiteraard weten wij als fans niet hoe de kleine lettertjes er in die contracten uitzien, maar op basis van de publiekelijk beschikbare informatie is dat kabelaarsbod in alle opzichten een betere deal voor de clubs dan deze deal met Espn. Dat de Eredivisie CV überhaupt geen serieus gesprek met die partijen wilde aangaan vind ik dan ook onbegrijpelijk, en die kabelaars zelf ook want zij hebben een klacht ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt.

10 oktober 2023 om 14:07

@airbags - Toch kun je je afvragen waarom de Eredivisie CV op die manier handelt. Het hele doel is om er het maximale uit te halen, dus dan accepteren ze geen 135 miljoen euro als ze minimaal 180 miljoen euro hadden kunnen krijgen. Dan zit er wel meer achter, lijkt me.

10 oktober 2023 om 14:19

Ja, precies. Daarom ben ik ook benieuwd naar wat de ACM gaat doen met de klacht van die kabelaars. Als ze de klacht gegrond achten zal er een onderzoek komen en zullen we ook wel wat meer details krijgen over beide deals. Dan wordt vanzelf duidelijk of de kabelaars hun bod rooskleuriger hebben gepresenteerd, of dat er wellicht iets niet helemaal in de haak is met de ESPN-ECV relatie.

10 oktober 2023 om 14:43

Was het niet zo dat er ook een lening van de ED werdt kwijtgescholden/overgenomen door ESPN? Dat ging volgens mij om zo'n 350 miljoen, wat zou inhouden dat er 70 miljoen per jaar extra te besteden is. Dat zou dan op zo'n 205 miljoen per jaar uitkomen. Echter is nog maar de vraag of dit klopt en of het op deze manier ook in de praktijk zal gebeuren.

Wat een shit bedrag. En ESPN is zo gekleurd als wat. Totaal Anti-Ajax daar. Niet om aan te zien. En ik durft te wedden dat 30-50% van de abbonees Ajacieden zijn. Had beter naar de kabelaars kunnen gaan of een fatsoenlijke zender als Skysports. Als ik soms kijk naar de UK zender die daar de PL doet wat een genot om te zien. Combinatie van serieus en humor. Altijd inhoudelijk sterk. Bij ons het tegenovergestelde. Ik zet letterlijk de TV op een andere zender of mute of gaan rondje lopen als de analysis komen. Bij RTL of Veronica vind ik het ook nog altijd een stuk beter.

10 oktober 2023 om 13:36

RTL of Veronica zijn juist echt verschrikkelijk. Twee seconden na het laatste fluitsignaal kan je direct een reclame van 10 minuten verwachten, kom op man, laat de kijkers even nagenieten. In de rust hebben ze ook zelden meer dan een minuutje de tijd voor een analyse, de rest is reclame. ESPN doet dat echt zoveel beter.

10 oktober 2023 om 13:41

Ik kijk liever 60 minuten reclame dan luisteren naar Jan Joos van Gangelen en consorten.

10 oktober 2023 om 13:54

JJ van Gangelen is enorm anti-Ajax geworden sinds Pelle vond dat hij een Ajax-gezicht had. Ook geeft hij te vaak zijn mening, terwijl hij net als Aletta er gewoon zit om de boel aan elkaar te praten.

Zelf kijk ik niet graag naar ESPN, maar liever naar Rondo mits de Muldertjes er niet zitten. Wytse is zeer goed en heeft ook voetbalkennis.

10 oktober 2023 om 16:35

Is toch niet normaal en om aan te zien. Ajacieden kijken naar Ajax wedstrijden en dan gaan ze allemaal anti-Ajacieden neerzetten die inhoudelijk weinig tot niks toevoegen. Ken je kijker/doelgroep en zet andere mensen aan het werk op in ieder geval Ajax. Ook Hans Kraay Junior wat een gast is dat. Die doet interviews met voetballers puur om ze te irriteren en doelstelling is zoveel mogelijk gekke dingen te bewerkstelligen. Gekke reactie te krijgen of een toneelstukje op te voeren.

10 oktober 2023 om 13:46

Het verschil met Sky is dat je daar 60£ per maand voor betaald, hoewel je wel verschillende sporten te zien krijgt. Daarnaast is het ook zo dat TNT ook wat uitzendrechten heeft, waardoor je met verschillende abonnementen zit. Wij betalen hier 17,50 per maand. Is wel een groot verschil..

10 oktober 2023 om 14:31

Maar Jan Joost van Gangelen had toch juist een Ajax gezicht? Althans onze vriend Pelle.
Ik snap echt niet waar jij je druk om maakt. Veruit de meeste media aandacht gaat naar Ajax. Je snapt dat dat in slechte tijden niet anders is?

Als je een volledige Ajax minded zender wil kan je volgens mij al prima terecht bij Ziggo voor het meeste.

Toch apart dat het klankbord vooral bestaat uit de top 4. Hoe zouden die nou reageren op de stelling: "tv inkomsten moeten worden verdeeld naar ranking"?
Dan zit je er als RKC en Vitesse m.i. voor spel en bonen bij.

10 oktober 2023 om 14:09

Mwa, op zich wel begrijpelijk. Zij halen het meeste geld binnen, een beetje kort door de bocht gesteld. Bovendien is het ook slechts een klankbord. Je hebt ook de Eredivisie CV, vertegenwoordigd door alle 18 clubs in de Eredivisie.

10 oktober 2023 om 16:13

Dit is een discussie waar nooit een goed antwoord op gegeven kan worden want voor elke sleutel valt iets te zeggen.
uiteindelijk zit de waarde van dat contract voor Espn, of welke provider dan ook, in de wedstrijden van de top 3 of de top 6.

Je kan het vanuit de kleinere clubs benaderen en roepen dat meer geld voor hun de competitie sterker maakt en dat je ook die clubs nodig hebt.

Je kan het ook vanuit de grote clubs benaderen door te stellen dat zij het geld binnen halen en dat zij zorgen voor de uitstraling van de eredivisie in het algemeen. Om een voorbeeld te noemen, recente cijfers heb ik niet, maar in het seizoen 2018-19 keken er ruim 1.1 miljoen mensen naar Ajax Feyenoord en 4.000 naar VVV-Willem II (die zouden dus 280 keer tegen elkaar moeten spelen om tot het zelfde aantal kijkers te komen). Als je op basis van de fans en kijkcijfers zou verdelen kregen de kleinere clubs waarschijnlijk nog minder dan ze nu krijgen. Het uitzenden van die wedstrijden kost ESPN waarschijnlijk meer dan ze er aan verdienen.

En dan heb je ook nog het risico dat clubs zelf hun rechten mogen verkopen. Feyenoord is hier lang geleden wel eens een rechtzaak over begonnen, die wilden de rechten over hun eigen thuiswedstrijden in eigen beheer houden (overigens op de achtergrond wel gesteund door de overige top clubs). Die zijn hier door de rechter en uiteindelijk zelfs de hoge raad over in het gelijk gesteld (dus dat mogen de clubs), alleen in het belang van het voetbal is besloten om dat niet te doen. In Portugal is dit een tijdje wel de norm geweest en toen had je dus de situatie dat Benfica een enorme zak met geld kreeg, Porto en Sporting een leuk bedrag kregen en de rest het met kruimels moest doen.

Jammer. Ben geen fan van espn. Wie zit er nu te wachten op NFL en Baseball? Vaak wordt dit uitgezonden ipv een wedstrijd uit de KKD

10 oktober 2023 om 13:34

Straks dus niet meer, aangezien de wedstrijden live worden uitgezonden. Gok dat ze er wat zenders bij kopen.

10 oktober 2023 om 14:51

Ik denk dat velen, inclusief ik zelf, zitten te wachten op de NFL. De grootste competitie ter wereld vs een praktisch gezien gewoon een amateur competitie met een paar duizend man op de tribune..

Tot 2030 is wel ver vooruit. Tegen die tijd is 135 miljoen ook geen concurrerend bedrag meer.

Mooie deal. Natuurlijk niet te vergelijken met de top 5 competities, maar de Eredivisie laat wel progressie zien. Meer inkomsten, is meer competitie, is meer kijkcijfers

Wel jammer, had gehoopt op wat anders. Bij ESPN sla ik de voorbeschouwingen al over, dan zit je tijdens de wedstrijden nog weleens met commentatoren die moeite hebben om neutraal te blijven, en na afloop vaak met een Hans Kraay die blijft drammen tijdens interviews of juist lollig wil doen.

Ben erg benieuwd hoe alles verdeelt gaat worden. dus hoeveel de grote en kleinere clubs erop vooruitgaan.

Zal het ook wel duurder worden voor ons als consument....

En wat gebeurt er met dat vervelende NFL en de rest van die troep? Dat is in Amerika populair maar hier is daar geen hond in geinteresseerd.

10 oktober 2023 om 14:54

Jij misschien niet maar dat betekent niet dat jij voor iedereen spreekt.. Echt opmerkelijk om te zien hoe diep de jaloezie van sommige Europeanen zit

10 oktober 2023 om 17:16



Wat heeft geen interesse in bepaalde sporten met jaloezie te maken vraag ik me af?
Het is algemeen bekend dat we hier in nederland amper kijken naar Baseball, Basketball en American Football, ijshockey en ga zo maar door. Dat heeft met cultuur te maken. In Amerika lopen ze ook niet warm voor bepaalde sporten die hier weer populair zijn. Dat heeft toch helemaal niets met jaloezie te maken.

Als ze KKD en vrouwenvoetbal wedstrijden willen uitzenden hoop ik wel dat ze meer kanalen gaan aanbieden zodat het niet ten koste gaat van het college football op zaterdag

10 oktober 2023 om 17:28

Vrouwen zijn straks op espn1, 2, 3 te zien. Mannen in samenvatting. Het moet ons namelijk door de strot worden gedrukt.

Apart contractje nodig om de vrouwen te kunnen zien, zodat het ook direct duidelijk is hoeveel mensen dit willen zien. Het uitzenden op espn1 geeft geen werkelijkheid weer, want veel mensen laten de tv aan en gaan even wat anders doen, zonder te weten dat de vrouwen gaan beginnen.

5 jaar is veel te lang, ze leren hier echt niet van het verleden en wij zitten nog 5 jaar vast aan die akelige Perez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren