Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ernstig gemeen spel’ tegen Boilesen kost Leeuwin twee wedstrijden

Laatste update:

Ramon Leeuwin is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat meldt de voetbalbond via de officiële kanalen. De tweede aanvoerder van FC Utrecht kreeg zondag in het duel met Ajax (1-1) een directe rode kaart voor een overtreding op Nicolai Boilesen.

/

Volgens de tuchtcommissie heeft Leeuwin zich schuldig gemaakt aan ‘ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander’. De verdediger trad hardhandig op toen Ajacied Boilesen over de linkervleugel dreigde te ontsnappen. FC Utrecht is akkoord gegaan met het voorstel.

Leeuwin mist de wedstrijden tegen ADO Den Haag (uit) en FC Twente (thuis), maar kan tegen Go Ahead Eagles (uit) weer meedoen. Daarna speelt FC Utrecht nog tegen Excelsior (thuis) en Vitesse (uit). Voor Leeuwin was het zijn eerste rode kaart van het seizoen, hij kreeg eerder al wel vijf gele kaarten.

Is drie wedstrijden schorsing voor Ramon Leeuwin een passende straf?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje overdreven straf dit. Zoveel was er nou ook niet aan de hand vond ik. Gebeuren wekelijks overtredingen die harder/gemener zijn dan deze die niet zo zwaar bestraft worden

7 april 2015 om 17:01

Dit was een blok weliswaar hard, maar geen overtreding voor 3 wedstrijden. Boilesen trapt enkele weken geleden Ibarra uit de wedstrijd door op zijn kuit te staan en dan gebeurd er niks. Met 2 maten meten knvb

7 april 2015 om 17:06

Volgens mij was dat van Ibarra al vorig jaar hoor maar je hebt gelijk. Soms vraag ik me echt af wat die gasten nou aan het doen zijn. De ene overtreding Word niet vervolgt maar als je rood krijgt dan ben je gewoon de pineut.

7 april 2015 om 17:18

Bij de overtreding van Boilesen op Ibarra was geen sprake van opzet. Hij springt op en komt helaas ongelukkig op zijn been terecht.

7 april 2015 om 19:46

@nickinho7

Boilesen heeft geen rood gehad dus heeft de scheidsrechter het als on opzettelijk beoordeeld. Niks te maken met twee maten dus maar met het verschil in beoordeling. Daar heeft de Knvb dus niks mee te maken.

7 april 2015 om 17:19

Hij kwam er als een Leeuw In dus terechte straf 😁

7 april 2015 om 17:24

Plus één voor de woordgrap.

Verder gewoon terechte straf lijkt me.

7 april 2015 om 18:47

Als je hier al 3 wedstrijden voor gaat geven ben je de weg kwijt. Was een harde overtreding en dus geel maar absoluut geen rood. Sterk staaltje klassenjustitie weer.

7 april 2015 om 19:00

Ten opzichte waarvan?

7 april 2015 om 19:01

Dit was inderdaad hooguit geel

7 april 2015 om 19:28

1 wedstrijd had ook volstaan, mag allemaal best een beetje stevig zijn.
Zo blijven de speler van de Eredivisie soft !

Van mij mag het veel meer op het randje!
Vroeger stonden ze gelijk op na een schop , nu rollen ze het hele veld door en schreeuwen ze of ze dood gaan.

8 april 2015 om 01:13

Hij trapt hem bovenop zijn knie. Twee wedstrijden is gewoon terecht. Niet zeiken Leeuwin

7 april 2015 om 17:25

Hij raakt boilesen met intentie met zijn noppen op zijn knie. Hij had m ook gewoon kunnen duwen, laten struikelen, aan het shirt trekken noem het naam op... Dan was het ook geen rood geweest. Dit was een smerige actie en ernstig gemeen spel. 3 wedstrijden volkomen terecht. Of moeten we tackles op de knie toestaan?

7 april 2015 om 18:38

Ja hij raakt um bij een 1-1 stand waar je veel druk op de tegenstander geeft expres op z'n knie Met z'n noppen. Hij had dit inderdaad met z'n handen of schouder moeten doen maar het was echt niet de bedoeling om het zon schop te geven, was totaal geen aanleiding voor. Hij wilde gewoon de aanval eruit halen maar was simpelweg te lomp

7 april 2015 om 21:34

Ja zou ook kunnen, maar dat doet niks af aan de overtreding. Kan je misschien 2 wedstrijden van maken, omdat hij niet de intentie had. Lager ook niet.

7 april 2015 om 17:52

Slaat nergens op, was hooguit geel waard

7 april 2015 om 17:53

Het lijkt er sowieso altijd op dat overtredingen tegen ajax spelers altijd zwaarder bestraft worden dan tegen andere clubs. Dat zag je vorig jaar ook bij Kramer.

7 april 2015 om 18:14

Realistisch blijven. Als je iets zegt en je argument is dan al van een jaar geleden neem ik dat niet serieus.

7 april 2015 om 18:20

Terechte straf , lopen zich altijd op te focken als Ajax komt doe dat bij elke wedstrijd.maar , dan sta je ook niet zo laag met je clubje

7 april 2015 om 18:44

Daarom werd de overtreding op van Rhijn zeker ook met rood bestraft. Onee wacht..

7 april 2015 om 21:35

Ja haha Kramer die vol zijn elleboog in het gezicht van de keeper plant, en daarna toegaf dat het stom om te doen was... ik zie niet in wat je bedoeld.

7 april 2015 om 19:22

Die andere overtreding van die Utrechter was veel erger. Dat was slechts geel maar was wel een zieke actie..

Domme overtreding, ik bedoel die Boilesen kan er helemaal niets van. Die kun je beter laten lopen.

7 april 2015 om 17:07

Haha, de kans dat er een goede voorzet van Boilesen komt is ongeveer net zo groot als met Manolev destijds

7 april 2015 om 17:13

nee. gewoon nee. Die kans is bij Boilesen vele malen kleiner.

Groetjes van een ajacied

Jeetje, dit vind ik eigenlijk een beetje overdreven.. Hij ging er niet echt in om hem te blesseren ofzo, vond het meer een iets te harde professionele overtreding. Vond die tackle met twee benen ervoor, weet niet meer van wie, er toch ernstiger uitzien.

7 april 2015 om 17:15

Ik denk dat het er vooral om gaat dat Leeuwin totaal niet de intentie heeft om de bal te spelen en puur en alleen Boilissen onderuit willen schoppen. De tackle waar jij op duidt is natuurlijk wel veel gevaarlijker voor de gezondheid inderdaad.

7 april 2015 om 17:45

Precies wat je zegt. Leeuwin ging totaal niet voor de bal. Dus terecht.

7 april 2015 om 17:54

3 wedstrijden is gewoon overdreven veel.

hij was inderdaard te laat en kwam veel te hoog in. dan kun je daar drie wedstrijden voor geven. echt slim was het niet, natuurlijk.

7 april 2015 om 17:09

Treurig dat er achtetaf zon straf komt op een overtreding die in de wedstrijd als rood beoordeeld dient te worden. En dan later compenser met rood voor n ander. Achterlijke scheidsrechter hiet in t land

7 april 2015 om 17:22

e waren allebei rood

Van Rhijn kreeg niet eens geel voor zijn overtreding en die was net zo erg.
Ajax wordt weer eens in de watten gelegd door de Knvb zoals zo vaak.
P.s.: de scheids gebaarde dat hij de bal speelde, maar zo kan ik ook de bal spelen en iemand zijn been breken...

7 april 2015 om 17:13

Vond die overtreding van Diemers ? op vRijn (geel) en van Nelom tegen az eerder rood. Deze was ook rood maar +1wedstr zou imo voldoende zijn!

7 april 2015 om 17:13

Die overtreding vergeten op Van Rhijn? Altijd maar weer in die complot theorieen geloven....

7 april 2015 om 17:56

is geen complottheorie want hij heeft gewoon gelijk
Bij ajax krijgen ze maar heel zelden kaarten voor zware overtredingen.
En ga nou niet met allerlei domme statistieken komen want daaruit kan je niet halen hoeveel kaarten ze hadden moeten hebben en hoeveel ze er kregen.

7 april 2015 om 18:18

@PeterHF kom zelf dan wel met goede voorbeelden. Want zoveel zware overtredingen heb ik Ajacieden dit seizoen nog niet zien maken die totaal niet bestraft werden. In ieder geval niet veel meer dan enige andere club volgens mij. Daarnaast wordt Ajaxspeler juist vaak verweten dat ze niet slim genoeg zijn als het gaat om kaarten 'aannaaien' bij een tegenstander. Leeuwin kreeg terecht rood, Van Rhijn had eraf gekund maar dan had die jongen die een overtreding op Van Rhijn maakte er ook afgekund. Kramer speelde gewoon als een klootzak tegen Ajax dus als hij dan rood krijgt, heeft ie t gewoon over zichzelf afgeroepen. Je probeert Ajax en de KNVB nu weer aan elkaar te linken, maar met meer dan een paar voorbeeldjes kom je niet. Dus als 'wij' niet met statistieken aan mogen komen waardoor duidelijk wordt dat Ajax vaak wordt benadeeld in Europa en de Eredivisie, dan is het minste wat jij kan doen je standpunt onderbouwen in plaats van te zeggen dat iets zo is omdat het nu eenmaal zo is

7 april 2015 om 22:29

dat verwijt komt dan alleen van de eigen supporters en slaat nergens op want dat doen ze al heel erg.

7 april 2015 om 20:05

Ik denk dat je dan nog eens goed moet kijken naar de overtredingen! Leeuwin ging echt niet voor de bal en komt met gestrekt been op volle snelheid in op Boilessen. Van Reijn maakt een sliding, maait over de bal heen en raakt de tegenstander.

Van Reijn had geel mogen krijgen maar de overtreding van Leeuwin was naar mijn bescheiden mening echt grover. Rood was op zijn plaats.

De overtreding op van Reijn vond ik geel prima. Ook die speler ging voor de bal en kon de plots om zijn as draaiende van Reijn niet meer ontwijken. Geel was dan ook prima.

3 wedstrijden is natuurlijk belachelijk zoveel gebeurde er niet 1 had genoeg geweest

Oh.. had verwacht dat de rode kaart geseponeerd werd. Vond rood al een veelte zware straf. 3 wedstrijden schorsing helemaal van het gekke.

als ik de beelden zag leek het of hij op de knie mikte maar die maar half raakte, waardoor het meer een blok was. Als t echt de intentie is om met gestrekt been zo op de knie in te komen dan is 3 wedstrijden niks te weinig.

Was zwaar, maar 3 wedstrijden is gewoon te veel. Een duel met een voorwaardelijke straf, vind ik passender. Utrecht gaat hem missen, want het is een stabiele factor in de wat zwakke defensie.

In de wedstrijd dacht ik nog, dit is een compensatie voor het moment eerder in de wedstrijd die wel zwaar rood was, maar nu de knvb met zo een straf komt denk ik dat de knvb ook de wegkwijt is...

7 april 2015 om 17:51

Simpel, de Knvb beschermt zijn arbiters tenzij ze echt niets anders kunnen. En zelfs daar slaan ze in door nu. Vind 3 wedstrijden echt teveel van het goede. Verbaasd me ergens ook dat Utrecht hiermee akkoord is gegaan. Vond eigenlijk al de rode kaart overdreven. Was misschien(waarschijnlijk) inderdaad een compensatie voor die tackle van Diemers die echt rood was.

Dit gaat echt helemaal nergens meer over. Volgens deze maatstaven had El Ahmadi al 2 keer voor 20 wedstrijden geschorst moeten zijn.

7 april 2015 om 17:59

Ik ben het met je eens dat El Ahmadi ook al een paar keer naar rood heeft gesolliciteerd met veel te harde tackles. Echter is dat altijd in de wedstrijd al door de scheidsrechter beoordeeld en dus kan het niet meer bestraft worden. De straf voor Leeuwin vind ik terecht. Het was doelbewust gericht op het blokkeren van een doorgebroken speler die op volle snelheid is. Het valt mij mee dat de man van glas Boilesen nog kan lopen.

7 april 2015 om 23:23

Dat klopt, maar hier gaat het om een heel ander wedstrijd met een heel ander scheidsrechter.

Dus welke maatstaven?

Behoorlijk overdreven lijkt me. In 9 van de 10 gevallen wordt er voor zo'n overtreding een gele kaart gegeven, nu moet die jongen ook nog 3 wedstrijden toekijken? Belachelijk.

Wat roken ze daar in Zeist? Het was niet eens terecht rood, laat staan drie wedstrijden schorsing. In Engeland lachen ze om dit soort babytackles.

Dit was geen rode kaart waard, maar wel het opzettelijk neerhalen van een man.

Tevens, omdat ik niet op het topic mag reageren over de discriminerende gezongen liederen van Utrecht, en dat de club hiervoor vervolgd gaat worden slaat natuurlijk nergens op. het was een kleine groep die dit zong. En de club deed wel degelijk iets. Ik stond vooraan naast een steward en wanneer dit werd gezongen kreeg de steward in zijn oortje iets door en antwoordde hij dat hij het in de gaten hield.

Hij schopt hem gewoon tegen de knie, de rode kaart vind ik terecht.
Maar de straf is niet in verhouding met de straffen voor andere vergrijpen, 3 wedstrijden is veel.
Trouwens vond ik die sliding van Mark Diemers eigenlijk erger dan de schop tegen de knie.

Deimers was veel en veel grover, maar geel,...................snap jij dat nog?
Leewin was ook rood, doorgebroken speler, 3 wedstrijden is wel heel veel.
ik snap de arbitrage toch al niet meer, ze fluiten vaak behoorlijk warrig.

7 april 2015 om 18:20

Doorgebroken speler slaat ook nergens op, want het was absoluut niet dat Boilesen alleen op Ruiter afkon lopen.

Tja staat nergens meer van te kijken gebeurt bij veel kleine clubs zoals bv ado enz enz was het een grote club geweest had het ten eerste nog geeneens rood geweest.

Maar was het wel rood dan was ie geseponeerd og een kleine straf van 1 wedstrijd.

Zijn echte helden daar in zeist wel optreden tegen de kleine clubs maar tegen de grote schijten ze in de broek.

7 april 2015 om 18:06

wel jammer dan weer dat de club de straf accepteerd

Ik vraag me altijd af of er spelers zijn die speler die blessure gevoelig zijn, extra hard aanpakken om zo deze blessure weer terug te laten keren.

Iig, soms lijkt het er zo op

Vind 3 wedstrijden wel veel. Dit had je gewoon met 1 wedstrijd af kunnen doen. Hij ging weliswaar duidelijk niet voor de bal en zet zijn been er hoog in maar ik heb wel het idee dat de ze niet echt weten waar ze mee bezig zijn daar in Zeist. Sommige schandalige overtredingen worden te vaak niet bestraft of afgedaan met 1 wedstrijd. Ik hoop dat er ooit, op een dag, een duidelijke richtlijn van strafmaat publiekelijk wordt vrijgegeven zodat mensen die niet bij de bond werken een idee krijgen waarom een speler voor een bepaald aantal wedstrijden geschorst wordt of waarom iemand wordt vrijgesproken. Dit is waarschijnlijk een utopie maar ik heb nu gewoon het idee dat het teveel afhankelijk is van wie de beslissing neemt en of deze mensen met het goede been uit bed zijn gestapt ja/nee.

KNVB toch... Rood was al zwaar maar drie wedstrijden!

gewoon schande als hij bij bvb ajax had gespeeld was hij geseponeerd geweest twee maten knvb

Ajax spelers schoppen daar staat een hogere straf op dan spelers van andere clubs, belachelijke straf dit zeg.

De straf had met 1 wedstrijd klaar geweest. En een ieder die roept dat ajax nooit straf krijgt en als er bij ajax rood word gegeven dat de kaart weer word ingetrokken of wat dan ook,ga dan gewoon geen voetbal kijken want als je zoiets durft te roepen heb je geen verstand van voetbal..en is de haat naar ajax groter dan de liefde voor je eigen club.

Wat maken we ons in nederland weer belachelijk...

In engeland lachen ze hier om, wordt het afgedaan met geel.

In europa zijn de nederlandse clubs fysiek niets meer gewend aangezien in nederland om bijna alles afgefloten wordt, uitzonderingen nagelaten.

Terechte straf. Als je de herhaling bekijkt dat zie je gewoon dat leeuwin met beide voeten van de grond was en één been gestrekt naar voren. Dat noemen we dus met gestrekt been invliegen zonder de intentie te hebben om de bal te spelen.

Wat een grap, dit was gewoon geel..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren