Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suriname begint met ruime overwinning aan WK-kwalificatiecyclus

Laatste update:

Suriname heeft zijn eerste wedstrijd met ‘Nederlandse spelers’ weten te winnen. De ploeg van bondscoach Dean Gorré begon de kwalificatiecyclus voor het WK 2022 in de nacht van woensdag op donderdag met een 3-0 overwinning op de Kaaimaneilanden. Shaquille Pinas, Ryan Donk en Gleofilo Vlijter verzorgden de doelpunten in het Frank Essed Stadion in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Door de invoering van een zogenaamd sportpaspoort kan Gorré sinds deze interlandperiode voor het eerst een beroep doen op spelers die buiten Suriname zijn geboren of opgegroeid, zonder dat zij hiervoor hun Nederlandse paspoort hoeven in te leveren. In de voorbije maanden maakten verschillende Nederlandse spelers wereldkundig dat ze kozen voor een interlandloopbaan voor Suriname.

De kwalificatiecyclus voor het WK van 2022 in Qatar werd afgetrapt met een ontmoeting met de Kaaimaneilanden, de nummer 193 van de FIFA-ranglijst. Suriname kende een goede start van het duel, want al na twintig minuten spelen stond er een voorsprong op het scorebord. ADO Den Haag-verdediger Pinas kopte op aangeven van Roland Alberg - die Roda in december verruilde voor Hyderabad FC uit India - de openingstreffer tegen de touwen. Nog voor de rust wist de thuisploeg de marge te verdubbelen.

De bal ging op de stip na een overtreding van doelman David Lee op Nigel Hasselbaink. Aanvoerder Donk schoot vanaf elf meter de 2-0 binnen. In de tweede helft nam Suriname wat gas terug en wisselde Gorré de nodige spelers. De opvallendste wissel deed zich na 73 minuten voor, toen hij doelman Warner Hahn naar de kant haalde voor Ishan Kort. Met 76 minuten op de klok bepaalde Gleofilo Vlijter - samen met Ivenzo Comvalius een van de weinige internationals die hiervoor al deel uitmaakte van de nationale ploeg en uitkomend voor het Israëlische Beitar Jeruzalem - de eindstand op 3-0.

Suriname vervolgt de WK-kwalificatiecyclus zaterdag met een uitwedstrijd tegen Aruba, die overigens in het Amerikaanse Tampa wordt afgewerkt. Bij Aruba staat sinds kort Stanley Menzo aan het roer als bondscoach. Verder treft Suriname in de eerste fase van de WK-kwalificatie ook Canada en Bermuda, die in de nacht van donderdag op vrijdag tegenover elkaar staan.

Opstelling Suriname: Warner Hahn (Anderlecht); Kelvin Leerdam (Inter Miami), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Damil Dankerlui (FC Groningen); Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Ramon Leeuwin (AZ), Ryan Donk (Galatasaray), Roland Alberg (Hyderabad FC); Nigel Hasselbaink (Bnei Sakhnin), Gleofilo Vlijter (Beitar Jeruzalem) en Ivenzo Comvalius (NK Dugopolje).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me toch wel grappig als Suriname zich kan kwalificeren. Het is zo bij elkaar wel een leuke selectie. Net als in 2018 met het Nederlands getint Marokkaans elftal.

25 maart 2021 om 06:56

Ik zou het geweldig vinden als dit team weet te stunten en het wk zou halen. Het ‘grote’ oranje kent zoveel gezeik (selectiebeleid, racisme, Qatar-statement, keuze bondscoach) dat ik er maar moeilijk voor kan ‘juichen’.

25 maart 2021 om 07:03

De keuze van bondscoach vind ik misschien nog wel het meest lachwekkende. Hoe kan je in vredesnaam nou De Boer aanstellen... Het blijft een raadsel.

25 maart 2021 om 08:47

Je bent zeker ook zo'n club hopper. Je bent voor je land in goede en slechte tijden. Maar toen je de racisme kaart trok wist ik al genoeg...

25 maart 2021 om 09:33

@riverplate: er even vanuit gaande dat jij reageert op mij. Je neemt de moeite 3 zinnen te tikken. Uit zin 1 blijkt dat je me niet kent, fijn dat je in zin 2 mij vertelt wat ik wel of niet moet doen en zin 3 raakt kant noch wal. Is eigenlijk ook wel een prestatie!

25 maart 2021 om 10:52

@vbtjee: Wat een simpele populistische praat weer zeg. Gisteravond had het totaal niet uitgemaakt wie er voor de groep had gestaan, want er waren genoeg spelers die de bondscoach in de steek hebben gelaten. Wijnaldum heeft altijd zo'n grote mond als hem iets wordt gevraagd op een persconferentie, maar laat meneer maar weer eens iets op het veld presteren. Zelfde geldt voor Depay met zijn slappe vrije trappen en talloze hakjes.

25 maart 2021 om 11:08

@paul: als gisteren van Hooijdonk mee had mogen spelen met al die vrije trappen randje 16 hadden we 4-5 gewonnen Wat een wapen is het toch wanneer je een echte specialist hebt. Dit was gewoon triest eigenlijk terwijl het allemaal trainbaar is.
Ik vind het prima als Wijnaldum zich kritisch uitspreekt over een bepaalde situatie, maar bovenal zit hij bij oranje om te presteren. Ik denk dat zijn woorden een stuk meer indruk hadden gemaakt wanneer hij als veldheer de Turken alle hoeken van het veld had laten zien.

25 maart 2021 om 07:02

Het is een leuke selectie en ondanks dat ik het ook hoop zijn ze toch totaal niet WK waardig? Misschien dat er 3 spelers mee kunnen komen in de Eredivisie. Dat Marokkaanse team was 10 klassen beter.

25 maart 2021 om 08:13

Biseswar, Tjaron Cherry en Jozefzoon sluiten nog aan. Natuurlijk minder kwaliteit dan Marokko. Maar vergeet niet dat Trinidad en Tobago ook ooit het WK haalde. Het is dus mogelijk. Met deze NL spelers hebben ze veel meer kans dan ervoor.

25 maart 2021 om 09:18

En Haïti daarvoor ook nog!

25 maart 2021 om 09:28

Mcmulenga dit is het begin van een proces. Er komen nog spelers bij zoals macpayne aangeeft. Ook andere jongens kunnen in de toekomst nog aansluiten zoals bijvoorbeeld stefano denswil, virgil misidjan, menig, sheraldo becker, Ridgeciano Haps, kenneth paal, Lorenzo burnet, Lorenzo Ebecilio, Chã© Nunnely, Rajiv van La Parra, Delano Burgzorg, Gyrano kerk.

25 maart 2021 om 09:40

Sheraldo Becker zal voor Suriname spelen maar gezien hij blesseert is , is hij buiten de selectie gelaten maar het staat al vast

25 maart 2021 om 10:44

Kijk, met die spelers komen ze al een stuk beter voor de dag. Daarmee kunnen ze het Canada flink lastig maken. Het was overigens geen bash, ik hoop het (en gun het ze) echt.

25 maart 2021 om 10:56

Thetruth
Ebecilio, dat is een tijd geleden dat ik die naam ergens gezien heb. Heb even opgzocht, maar die is dus pas 29 jaar (?) en speelt inmiddels ergens in Roemenië.

25 maart 2021 om 13:44

Becker speelt al bij Suriname, hij is alleen geblesseerd. Hij had ook in zijn story staan dat hij de wedstrijd aan het kijken was. Als je kijkt naar de spelers die je noemt zou een stunt mogelijk moeten zijn. Alleen langs Canada zien te komen...

25 maart 2021 om 19:45

Een ieder zijn mening maar wie niet waagt die niet win, je moet toch ergens beginnen. De eerste stap is gezet. Voor Suriname moet hij de Wk van 2026 halen, dus als hij wk 2022 haalt zullen we dat als grote aanwinst zien en op prijst stellen. Dus nogmaals die missi is wk2026.

Het zou mooi zijn als Suriname zich kan kwalificeren voor het WK. Ze hebben een best wel mooi elftal met ervaren spelers. Enige obstakel is toch wel Canada denk ik. Maar in ieder geval een mooi begin van de kwalificatiereeks.

25 maart 2021 om 08:48

Klopt, wordt wel lastig tegen Canada. Daar zie ik ze niet zomaar van winnen

25 maart 2021 om 09:12

Canada moet te doen zijn, als ze daar niet van kunnen winnen verdienen ze het WK niet eens.

25 maart 2021 om 10:03

Als ze poule winnen, dus voor canada eindigen gaan ze door naar volgende. Kwalificatie is een lange weg. Concacaf heeft 3 rechtstreekse slots en 1 playoff. Uitgaande dat usa, mexico en costa rica de 3 slots pakken, moet je tegen landen als jamaica, panama, trinidad, el Salvador, honduras etc strijden voor de playoff plek.

Was toch best een leuke wedstrijd 🇸🇷♥️

25 maart 2021 om 10:28

Zeker, Cayman Island is niet de beste ploeg, maar dat wist je van te voren. Maar toch heb ik hele aardige dingen gezien tegen zo'n defensieve ploeg. Ryan Donk terecht MOTM en ook aanvoerder. Was echt het rustpunt van de ploeg en gaf haast geen verkeerde bal.

Ik als Surinamer hoop natuurlijk van harte dat ze het WK gaan halen, een wedstrijd tegen Oranje op het WK blijft een droom. Helaas is er nog een hele lange weg te gaan. Op papier is de wedstrijd tegen Canada het meest lastige en mochten ze doorgaan, dan kom je later nog de grotere voetballanden tegen zoals Amerika, Mexico, Costa Rica, Honduras en Jamaica.

Ik vraag me serieus af als Nederlandse selectie erbij staat om wat uit te lokken of meent de schrijver dat echt?? Beetje triest eigenlijk. De Nederlandse selectie heeft volgens mij verloren van Turkije

25 maart 2021 om 09:21

Welnee joh. De Surinaamse selectie heeft een aantal spelers die in Nederland geboren zijn, gewoon hebben of gespeeld hebben. Ik lees geen enkele vergelijking met het Nederlands elftal. Zou inderdaad heel raar zijn want Turkije is toch echt ietsje sterker dan de Kaaimaneilanden.

25 maart 2021 om 09:26

ik begrijp wat er staat hoor maar ik bedoel meer waarom omdat ze hebben gewonnen komt dat door Nederlandse spelers en niet gewoon Surinaamse spelers. Als ze 0-11 hadden verloren zou er staan Surinaams elftal verliest en niet Surinaams elftal met Nederlandse spelers

25 maart 2021 om 09:50

Omdat in dit geval een aantal spelers hun Nederlands paspoort heeft kunnen behouden om voor Suriname te spelen. Ze hebben recentelijk dit veranderd en veel speler kunnen hierdoor nu voor Suriname uitkomen die ook nog gewoon het Nederlands paspoort heeft. Het ene hoeft niet direct het andere uit te sluiten.

25 maart 2021 om 10:33

Ik vind het een beetje vergezocht van KingdomAjax. Ik ben het met dutchynl eens

25 maart 2021 om 11:38

Nou nou volgens mij ben jij degene die wat probeert uit te lokken. Het zijn bijna allemaal Nederlanders met een Nederlands paspoort, ze hebben niet eens Surinaams paspoort en officieel ook niet die nationaliteit. Gezien de recente ontwikkelingen rondom het sportpaspoort en de aanwas van Nederlanders om mee te doen is die titel hartstikke relevant.

25 maart 2021 om 12:00

Ze hebben wel allemaal een Surinaams paspoort zijn allemaal ook met hun paspoort in de hand op de foto gegaan en wordt helemaal niets uigelokt. Het is niet voor het eerst dat de Nederlandse sportpers met zulke bewoording successen van andere landen/ sporters meld.. En wanneer het resultaat in hun nadeel valt dan wel hun allochtone afkomst aangeeft..

Een goed begin... wat leuk voor Suriname en voor die voetballers dat ze dit voor elkaar hebben. Bermuda zal wat lastiger worden en Canada bijna onmogelijk maar je weet maar nooit. Zou wel mooi zijn.

Heb de wedstrijd gezien en vond het niveau echt laag vooral de tegenstander was slecht. Het begin is gezet en Suriname kan alleen maar groeien.

25 maart 2021 om 10:11

Je vond de tegenstander slecht? Je bedoeld de nummer 206 (van de 213) van de wereld?

Ja natuurljik zijn die slecht. Wat had je dan verwacht? Het eerste van mijn plaatselijke amateruvereniging zou ze nog partij kunnen geven.

25 maart 2021 om 12:21

Welke amateur vereniging moet dat zijn dan?

25 maart 2021 om 18:08

Degene die ze partij kan geven, welke anders?

25 maart 2021 om 11:02

Deze Surinaamse ploeg heeft 1x samen getraind en veel spelers hebben nog nooit samen gespeeld, dan kan je niet verwachten dat je gelijk tegenstanders in de pan hakt. Zoiets heeft tijd nodig. Wat dat betreft is het ideaal voor ze dat ze de eerste periode tegen zwakke landen als de Kaaimaneilanden en Aruba spelen. In de volgende interlandperiode spelen ze eerst tegen het ook vrij zwakke Bermuda voordat ze de belangrijke wedstrijd tegen Canada hebben. Die volgorde is vrij gunstig voor ze, hopelijk zijn ze wat beter ingespeeld als ze tegen Canada spelen.

Goede start en hoop echt dat ze het WK gaan halen. Zal wel erg moeilijk worden. De opmerking dat ze geen WK waardig team hebben kan ik niks mee. Als je het WK haalt via de kwalificatie ben je WK waardig. Wat is anders het doel van kwalificeren? Je kan dan net zo goed een WK met de top 8 landen houden, aangezien zij wel 'het niveau' hebben.

Ja, maar winnen van 11 kaaimannen, is dat echt een kunstje dan ?

De eerste keer dat deze jongens samen een wedstrijd hebben gespeeld, met geloof ik ook maar 1 gezamenlijke training tot nu toe. Toch heb ik aardige dingen gezien. En er komen nog spelers bij. Al met al tevreden over deze eerste wedstrijd. Ook tevreden met Gorré. Je ziet wat hij van plan is met deze ploeg. Verzorgd voetbal spelen vanuit een goede gesloten organisatie. Nu de focus op Aruba.

Artikel heeft het trouwens ook over opmerkelijke keeperswissel. De meeste Nederlandse voetballers die voor Suriname hebben gekozen waren al rond de 30 en de kans was dus miniem dat ze nog ooit voor Oranje zouden worden opgeroepen. Maar doelman Kort is pas 20 jaar dus die zou nog een carriere kunnen maken en in belangstelling kunnen komen van Oranje (en wellicht ook St Maarten). Door hem te laten debuteren heeft hij nu definitief gekozen voor Suriname.

25 maart 2021 om 12:22

Is hij daarom ook ingebracht? Of was Hahn geblesseerd?

25 maart 2021 om 19:57

Nee wat Achmedn zeg klopt als een bus was strategische wissel.

Had Suriname met lokale spelers gespeeld hadden ze gewoon met 6-0/7-0 gewonnen van dit kaiman eiland 💯dus is geen nieuws waard caymanisland was gewoon slecht 15 minuten gespeeld hadden ze al last van krampen

25 maart 2021 om 16:27

En waar is jou uitspraak precies op gebaseerd?
De laatste 3 voorgaande ontmoetingen tussen Suriname en de Kaaiman eilanden (met lokale spelers) werden respectievelijk 0-1/ 1-0 en 2-0.
Een vreemde uitspraak als je het mij vraagt!

25 maart 2021 om 18:52

Ik heb het over dat ze geen wedstrijd ritme hadden, helemaal geen conditie, Suriname heeft ook momenteel een betere selectie met veel talenten dus ik bedoel die lokale spelers en ze hebben zich niet uit het niets kunnen plaatsen voor de gold cup 😏

25 maart 2021 om 18:53

Die spelers van caymanisland hadden helemaal geen conditie en wedstrijd ritme

25 maart 2021 om 20:00

Je vestrikt in je eigen woorden onzin brallen. 🤫

25 maart 2021 om 20:05

Men moet zich niet vergissen Dean Gorré is binnen gehaald om zich te kwalificeren voor wk2026 en niet voor wk2022.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren