Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Eriksen tekent bij Brentford en maakt rentree in de Premier League

Maandag, 31 januari 2022 om 09:00Jordi Tomasowa • Laatste update: 09:14

Christian Eriksen vervolgt zijn loopbaan bij Brentford, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De 29-jarige middenvelder heeft een contract getekend tot het einde van het lopende seizoen, met een optie om te verlengen tot medio 2023. De Deen is sinds zijn contractontbinding bij Internazionale transfervrij en kreeg verschillende aanbiedingen, maar geeft zijn voorkeur aan een avontuur in de Premier League.

Eriksen was in afwachting van een nieuwe werkgever, nadat zijn contract bij Internazionale in december met onmiddellijke ingang werd ontbonden vanwege een aangebrachte defibrillator. Eriksen kreeg afgelopen zomer een hartstilstand tijdens het EK-duel met Finland (0-1 verlies). Tijdens zijn maandenlange revalidatie werd er een defibrillator aangebracht. In de Serie A is het echter verboden om hiermee te spelen. Onder meer clubs uit de Bundesliga en PSV maakten de afgelopen weken hun interesse in de transfervrije middenvelder kenbaar, maar hij kiest dus voor Brentford.

Eriksen speelde eerder in de Premier League voor Tottenham Hotspur tussen 2013 en 2020, en kwam tot meer dan 300 optredens voor de Noord-Londense ploeg. Bij Brentford komt de middenvelder veel bekende gezichten tegen. Naast de Deense oefenmeester Thomas Frank speelt er ook een groot aantal landgenoten van Eriksen bij Brentford. Met Mads Bidstrup, Mathias Jensen, Christian Nörgaard, Mads Roerslev Rasmussen, Luka Racic, Zanka, Mads Bech Sörensen en Jonas Lössl wordt de Deense enclave bij Brentford met Eriksen verder uitgebreid. De ploeg van manager Frank staat momenteel veertiende in de Premier League met 23 punten uit 23 duels.

“Ik kijk ernaar uit om weer met Christian samen te werken", aldus Frank, die eerder bij nationale jeugdelftallen samenwerkte met Eriksen. "Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem voor het laatst heb gecoacht en sindsdien is er veel gebeurd. Christian was toen zestien en is uitgegroeid tot een van de beste middenvelders in de Premier League. Hij won prijzen in heel Europa en werd de ster van het Deense nationale team. We hebben een ongelooflijke kans aangegrepen om een speler van wereldklasse naar Brentford te halen. Hij heeft zeven maanden niet met een team getraind, maar heeft veel in zijn eentje gedaan."

De afgelopen anderhalve week hield Eriksen zijn conditie op peil bij het beloftenteam van Ajax, de club waar hij op zijn 21ste vertrok. Hij wil nu bij Brentford vooral veel minuten maken, aangezien hij nog een duidelijk doel voor zichzelf gesteld heeft. “Ik wil op het WK in Qatar spelen”, zei de 109-voudig international van Denemarken in een interview bij DR1. “Ik wil voetballen. Het is een doel, een droom. We moeten natuurlijk afwachten of ik opgeroepen word. Maar het is mijn droom om terug te keren. Ik weet zeker dat het kan, want ik voel me niet anders. Fysiek ben ik in topvorm. Tot aan het WK wil ik voetballen en bewijzen dat ik op hetzelfde niveau zit als voorheen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door m1ch43ll)

Gun hem het beste! Hopelijk komt hij na dit avontuur bij ons afsluiten!

31 januari 2022 om 09:13

Als jeugdtrainer mag ik hopen dat je bedoelt, als speler natuurlijk niet meer. Dan had Ajax hem nu wel gepakt als ze dat nog hadden gewild.

31 januari 2022 om 09:17

Vreemde reactie dit. Gun Christian eens wat ipv de zeikstraal uit te gaan hangen.

31 januari 2022 om 09:27

Eriksen is niet eind 30, zou wellicht nog gewoon kunnen. Daarnaast zeg je het alsof Ajax hem heeft afgewezen terwijl Eriksen op zijn blote knieën heeft gespeeld om bij Ajax te spelen. Dat is natuurlijk niet waar. Ik geloof dat Ajax best interesse in hem had, anderzijds op zich ook wel. Maar de reden dat hij voor Brentford kiest is mede omdat zijn familie nog in Londen woont en hij dichtbij hen wil zijn, daarnaast beschikt Brentford al over enkele Deense spelers en een Deense coach. Dus hoe graag ik ook bij Ajax had gezien, snap en respecteer ik zijn keuze, zeker gezien de omstandigheden. Vond het al tof dat hij eventjes terug was bij Ajax, al was het om mee te trainen.

31 januari 2022 om 09:28

Dit heeft niets met (mis)gunnen te maken. Niveau Brentford moet niet zijn wat Ajax nastreeft

31 januari 2022 om 09:34

Brentford speelt op een veel hoger niveau dan Ajax. Leuk dat Ajax door de weeks soms tegen een sterke ploeg mag spelen maar Brentford doet het nagenoeg ieder weekend.

31 januari 2022 om 10:07

‘Ajax had hem dan wel gepakt als ze dat nog wilden’. Je hebt vast gemist dat Eriksen zelf dat niet wou? Wilde perse naar de PL. Wat natuurlijk hartstikke logisch is, iemand met de kwaliteiten die Eriksen heeft gaat niet op deze leeftijd in de eredivisie voetballen. Is die te goed voor.

31 januari 2022 om 10:20

Leuke discussie hierboven maar volgens mij is het allemaal onzin. Eriksen had best bij Ajax willen spelen en andersom had Ajax Eriksen er best graag bij gehad. Enige probleem, Eriksen moet veel minuten maken en bij Ajax zijn de posities nu gewoon bezet. Volgens mij is dat de hoofdreden waarom beide partijen geen echte interesse in elkaar hebben gehad. Jammer dat zelfs zoiets kleins weer in een discussie moet ontbranden. Verrotte mensen allemaal

31 januari 2022 om 10:42

Jmaassen, allemaal onzin? Ik ga er vanuit dat de zaakwaarnemer geen onzin praat. Maar jij zal het wel beter weten dus?

31 januari 2022 om 10:43

Denk dat Eriksen liever ergens verzekerd van speeltijd is. Wanneer Gravenberch vertrekt dan zie ik hem best de stap naar Ajax maken.

31 januari 2022 om 10:49

Huh? Eriksen speelt puur vanwege regelgeving mbt zijn hart situatie in Italië, nu voor Brentford, maar dat maakt deze oud Inter speler toch niet automatisch van hetzelfde niveau als Brentford??? Eriksen in vorm ontstijgt natuurlijk het niveau van een middenmoter als Brentford.

Wel degelijk een goed streefbaar niveau voor Ajax in mijn optiek.

31 januari 2022 om 11:23

@jmaassrn….Eriksen wilde zelf ook niet. Dat heeft hij zelf gezegd. Hij wilde perse naar Engeland. En Ajax gaat ook geen dure bankzitten er bij halen die toch nooit zal spelen. Genoeg spelers voor zijn positie

Toch mooi dat Eriksen terug keert in de PL. Zeker naar wat hij heeft mee gemaakt.

Christian ik wens je een goede voortzetting van je voetbal carrière toe.

Ik denk een mooie kans voor Eriksen. Veel landgenoten en kan weer lekker in de Prem komen voetballen.

31 januari 2022 om 09:27

Gun hem het beste! Vond Eriksen altijd een prachtige voetballer en echt super sympathiek ogen.

Heel benieuwd naar op welke termijn hij weer de oude is. Hopelijk kan hij ons allen verrassen. Voor de supporters van Brentford natuurlijk een geweldige naam om in hun team te hebben, en f*** Brentford zie ik hem ook niet zo snel zeggen.

Ik wens hem het allerbeste en hopelijk laat hij het gewoon weer lekker zien. En het scheelt dat Brentford wat Denen in het team heeft dus dat wordt makkelijk wennen.

31 januari 2022 om 10:18

Zal dat de reden zijn? Want het is mij toch een raadsel waarom een speler als Erikssen (met aanbiedingen vanuit Champions League teams) dan voor Brantford kiest/.

31 januari 2022 om 10:37

Ik zou denken dat hij bij een ploeg als Brentford rustig gebracht kan worden. En zodoende weer stappen kan maken. Misschien speelt het wel in zijn overweging hoor dat er landgenoten bij Brentford spelen.

31 januari 2022 om 12:45

Zijn familie schijnt nog in Londen te wonen (terwijl Eriksen in Milaan zat) en daar wilde die dus naar terug. Het was dus niet enkel de Premier league maar puur Londen om weer bij zijn gezin te kunnen wonen.

De Londense top (chelsea, Tottenham, Arsenal) waren blijkbaar geen optie en dan kom je dus al snel bij een Brentford uit, zeker met de Deense enclave die er al zit.

Hij zet wel erg hoog in, kan ik wel respect voor opbrengen. Hopelijk gaat ie snel spelen. En blijft Brentford erin. Anders is ie weer weg in de zomer. Hopelijk komt ie snel richting Amsterdam, maar eerst een beetje toveren in Engeland wat ie al jaren heeft gedaan. En zijn WK plek terugverdienen.

Ik gun je een top seizoen, toch jammer dat je helaas niet bij Ajax getekend hebt, maar misschien zien wij jou over een paar jaar terug!

Die media afdeling bij Brentford zit ook wel goed zo te zien

31 januari 2022 om 09:31

Ik vind het juist een verschrikkelijk filmpje. Proberen spanning op te bouwen die er al volledig uitgehaald is door van te van te voren benoemen (in de post) dat het om Eriksen gaat.

Het oogt weinig creatief. Bij elke speler kan je een paar shots schieten van de kleedkamer, het veld en de tribune. Voor de fans zal het waarschijnlijk wat emotionele waarde hebben. Voor mij nietszeggend.

31 januari 2022 om 09:52

Juah daar heb je opzich wel gelijk in. Zou mooier zijn als ze wat shots met hemzelf erin gedaan zouden hebben

Ik begrijp hier niets van. Tijdfens het EK was die dokter van de FA overduidelijk, in Engeland zou men een speler met zo'n kastje nimmer goedkeuren. En nu blijkt dat dus wel gewoon te kunnen?

31 januari 2022 om 09:24

Ging dat niet om Italië en Spanje? En was Engeland juist een van de landen waar het wel mocht?

31 januari 2022 om 09:26

Ze bekijken het daar per geval. In Italië is het altijd verboden. En hij heeft blijkbaar toestemming gekregen. Voorbarige conclusie van de FA dokter dus. Of er moet recent iets zijn veranderd.

Wat fijn voor Christian dat hij dan eindelijk weer kan gaan voetballen. Heeft in ieder geval de afgelopen anderhalve week goed kunnen optrainen in een omgeving waar hij bekend mee was. Nu hopelijk belangrijk kunnen zijn voor Brentford de komende maanden en zich in de WK-selectie spelen!

Ik had stiekem gehoopt dat hij toch bij ons zou tekenen, maar begrijp hem helemaal! Ik hoop dat hij weer helemaal terugkomt op niveau en dat hij daar veel plezier/succes heeft!

31 januari 2022 om 11:25

Gehoopt? En dan? Laten wegrotten op de bank? Een Kudus speelt als hij fit is al amper. En voor eriksen z’n positie hebben we a genoeg opties. Moet Ajax dan miljoenen gaan weg gooien?

31 januari 2022 om 11:34

Meer concurrentie is altijd goed. Kudus moet maar eerst eens een half jaar niet geblesseerd zijn, daar kunnen we nu echt weinig over zeggen. En dat ik hem stiekem bij ons gehoopt had, heeft ook gewoon met sentiment te maken bij mij.

31 januari 2022 om 13:06

Eriksen in spurs vorm is toch gewoon de beste speler van Ajax zijn?

31 januari 2022 om 13:43

Een Eriksen die fit is, is gewoon je beste middenvelder (zo niet je beste speler) hoor. Dus als hij fit is, dan gaat Berghuis of Gravenberch gewoon op het bankje zitten naast Klaassen

Lekker voetballen weer. In de mooiste competitie ter wereld. Tis m gegund na alle ellende. Hopelijk wordt t een hit.

dat is heerlijk voor eriksen
eindelijk vastigheid na de gebeurtenis van afgelopen zomer
kan niet wachten om hem weer te zien voetballen in de Pl
succes Eriksen

Eriksen... dé man van dé steekbal op siem de jong op 15 mei 2011. Ik heb die bal zovaak gezien. Dat was een magisch moment voor vele Ajacieden. Daar liet hij in flits even zien de beste speler van de Eredivisie te zijn.
Wat heb ik genoten van hem bij Ajax zeg. Stond onder Jol op linksbuiten (of was het rechts?), terwijl Jol aangaf dat hij nog nooit een betere speler op '10' had gezien dan Eriksen. Koekkoek....

Ik had stiekem gehoopt dat hij bij Ajax zou tekenen, maar wens hem desalnietemin veel plezier en succes in Engeland!

Prijzen in heel europa. Beetje overdreven.
Na ajax heeft ie alleen afgelopen jaar in een bijrol bij internationale de titel gepakt

Altijd een zwak voor eriksen gehad, denk menig Ajacied wel !
Als ik zo lees dat er allemaal Deense spelers rond lopen bij brentford snap ik zijn keuze helemaal.

Succes eriksen is je gegund !

Beetje Off topic:
Maar ben ik de enige die het stiekem wel een goede regel vind in Italië dat je gewoon niet meer mag spelen ?
Daley heeft het natuurlijk ook, en ben blij dat die bij ons speelt. Maar het is 1 van je belangrijkste onderdelen in je lichaam. Moet je toch wel zuinig op zijn..

Dat is een goed teken gezien hij dan door de langere en strengere medische tests gekomen is. Ik gun hem een heerlijk half jaar en hoop dat hij snel weer op niveau is en dat hij mee naar het wk mag. Kijk er naar uit om hem weer aan het werk te zien in de PL ook. Als het kan hoop ik daarbij ook dat wij interesse tonen als dit seizoen voorbij is en hij zou willen terugkomen want een gezonde Eriksen op zijn oude niveau voegt zo veel voetballend toe aan een team.

Als Brentford langskomt weet ik zeker dat het publiek zijn naam zal scanderen 😄

Blijf vooral gezond en doe wat goed is voor jou en je familie zou ik zeggen en see you soon!

COYS 🐓

Zo wat een rijtje Denen bij Brentford. Mooi voor Eriksen. Gun hem het allerbeste. Die is het voetballen niet verleerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brentford FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea162
11.Brentford161
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
C. NørgaardMiddenvelder131
Y. WissaMiddenvelder133
S. GhoddosAanvaller81
N. MaupayAanvaller81
M. FlekkenKeeper120
K. Lewis-PotterAanvaller70
Y. YarmoliukMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Brentford FC.

1013 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Manchester United 11 1 0 0
2022/2023 Manchester United 28 1 3 0
2021/2022 Internazionale 0 0 0 0
2021/2022 Brentford 11 1 1 0
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Breuk nadert na 313 wedstrijden en 89 goals voor Manchester United’

Het moet raar lopen wil Manchester United het aflopende contract van Anthony Martial verlengen, zo stelt de Manchester Evening News. De Engelse grootmacht is op zoek naar winterse versterking en zet...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren