Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eriksen doet boekje open: ‘Omdat ik gezien werd als kwade genius’

Laatste update:

Christian Eriksen draagt tegenwoordig het shirt van Internazionale, dat de middenvelder vorige maand een meerjarig contract voorlegde. De international van Denemarken is blij met de volgende stap in zijn loopbaan, want bij Tottenham Hotspur werd hij naar eigen zeggen steeds vaker als 'zwart schaap' gezien. Eriksen was namelijk niet van plan om zijn aflopende verbintenis bij the Spurs te verlengen.

"Van veel zaken bij Tottenham kreeg ik de schuld, omdat ik gezien werd als kwade genius", vertelt de openhartige Eriksen in gesprek met de BBC. Het was dus een hectisch halfjaar in Noord-Londen. "Toen ik had gezegd dat ik mijn contract niet wilde verlengen, was iedereen bezig met mijn vertrek. Elke wedstrijd dezelfde vraag: ‘Gaat hij weg, gaat hij niet weg?’ Heel veel mensen spraken daarover. Zelfs de fans op straat waren er mee bezig: ‘Bedank, tot ziens en veel succes.’."

Eriksen heeft geen spijt over zijn uitspraken aangaande het niet ondertekenen van een nieuwe verbintenis bij Tottenham. Ook niet na de stroeve seizoensstart van de Londense club. "Ik voelde dat ik gewoon eerlijk moest zijn", vervolgt de Deense spelmaker zijn uitleg. "Ik wilde me niet verstoppen, zoals zoveel spelers doen. Iedereen is daar anders in. Ik was gewoon eerlijk en gaf mijn gevoelens openlijk prijs."

Antonio Conte: 'We moeten Christian Eriksen de tijd geven om te wennen'

De voormalige Ajacied kreeg in zijn laatste periode bij Tottenham met de snoeiharde en onverbiddelijke Engelse media te maken. "Ik las dat ik een slechte invloed had in de kleedkamer van Tottenham, dat ik vanwege mijn vertrekwens een 'persona non grata' was. Om eerlijk te zijn: Elke speler zou nadenken over een vertrek als er iets interessants voorbij zou komen. Ik was alleen degene die het openlijk durfde te zeggen."

Voor Eriksen leverde de kortstondige samenwerking met José Mourinho geen problemen op. "Hij had me op de bank kunnen zetten, maar dat deed hij niet. Nadat ik hem mijn verhaal had uitgelegd, zei hij dat ik gelukkig moest zijn en mij moest focussen op het spelen voor Tottenham", aldus de middenvelder, die toe was aan een nieuwe uitdaging. "Toen Inter serieus werd, was dat geen moeilijke keuze meer."

Zie jij Christian Eriksen slagen bij Internazionale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele intelligente jongen. Vaart zijn eigen koers. Is netjes naar zijn clubs. Verlengd alleen niet zijn contract zowel bij Ajax als bij Spurs. Is zijn eigen baas en bepaald zelf de regie. Leuk voor hem om in het mooie shirt van Inter te spelen. Die hebben onderhand toch een mooi team nu. Leuk als ze Juventus kunnen uitdagen de komende jaren. Prachtige carrière. Ajax Spurs en nu Inter.

Onvoorstelbaar dat Juve hem niet gehaald heeft. Ik ben echt benieuwd wat de afwegingen waren om hem niet te kopen. Maar aan de andere kant is Inter nu sterker en dat is goed voor Juve. We hebben concurrentie nodig om beter te worden.

5 februari 2020 om 09:57

Omdat veel mensen vraagtekens hebben bij Eriksen en Juve al genoeg middenvelders heeft?

5 februari 2020 om 12:03

Juve heeft misschien veel middenvelders. Maar erg veel is middelmaat en op Pjanic na loopt er ook vrij weinig voetballend vermogen rond. Dus een Eriksen hadden zij zeker kunnen gebruiken. Inter heeft nu met Barella, Sensi, Brozovic en Eriksen wel echt een heerlijk surplus aan kwaliteit.

5 februari 2020 om 12:56

De grootste kritiek over Eriksen was 'geen big-game player' door heel wat pundits. Als iets is wat teams als Juventus en City op dit moment niet kunnen gebruiken is dat een speler waarover de twijfel bestaat of hij wel goed genoeg in de grote wedstrijden presteert. Transfervrij binnen hengelen is wat Juve als geen ander kan, maar dat is dus het enige wat hem linkt aan de club vind ik dan. Dat Juventus voetballend vermogen nodig heeft volgens jou, betekent dus niet direct dat ze dan voor Eriksen moeten gaan

Eindelijk komen de spelers in opstand, want de club moet niet denken dat ze een topclub zijn. Dan moeten ze ook grotere transfers gaan doen en meer salaris gaan betalen.een beetje: ik wil wel, maar ik kan niet.

5 februari 2020 om 09:08

Heel vervelend dat ze ambities hebben om voor de prijzen te spelen en structureel in de top-4 eindigen. Om maar te zwijgen over de CL-finale. Ik walg van middenmoter die jarenlang bovenin meedraaien.

Zo zie je maar weer hoe Mourinho zich opstelt naar zijn spelers , heel professioneel . Hij weet ook dat hij Erikssen hard nodig had.
Ook zie je maar weer hoe de media hier een grote rol inspeelt.

Hij heeft groot gelijk. Hij staat gewoon in zijn recht om niet te verlengen en om een nieuw avontuur buiten Engeland aan te gaan. Hij weet ook dat op het moment dat hij zijn contract bij Tottenham verlengt hij daar heel moeilijk weg komt, aangezien de voorzitter er niet een is die zijn spelers makkelijk laat gaan. Daarom moet het maar op deze manier om toch nog een mooie stap te kunnen maken.

Hele intelligente jongen. Vaart zijn eigen koers. Is netjes naar zijn clubs. Verlengd alleen niet zijn contract zowel bij Ajax als bij Spurs. Is zijn eigen baas en bepaald zelf de regie. Leuk voor hem om in het mooie shirt van Inter te spelen. Die hebben onderhand toch een mooi team nu. Leuk als ze Juventus kunnen uitdagen de komende jaren. Prachtige carrière. Ajax Spurs en nu Inter.

Is natuurlijk waar dat veel spelers die niet bijtekenen vaak het zwarte schaap worden . Maar geloof mij maar het komt vooral door zijn dramatische vorm die al een jaar duurde, niet een paar maanden haha Alderweireld had ook een aflopend contract maar de fans waren niet zo kritisch omdat hij wel zijn best leek te doen. Ik vergeet echt niet dat Eriksen een van de belangrijkste pionnen was voor minimaal 5,5 jaar en ik hoop oprecht dat hij weer lekker kan voetballen bij Inter. Dit was de juiste keuze voor alle partijen.

Je zag ook wel aankomen dat spelers op die manier naar de uitgang werden gedreven. Levy blijkt geen makkelijke onderhandelaar en het was wachten op de eerste speler die daar het "slachtoffer" van zou worden. Verder heb ik overigens ook nooit het idee gehad dat Eriksen een lastige jongen binnen die groep was. Z'n vorm is weleens beter geweest, maar hij komt altijd vrij rustig en intelligent over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren