Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag raakt na Van de Beek nog een speler kwijt bij Manchester United

Laatste update:

Sergio Reguilón keert terug bij Tottenham Hotspur, zo meldt The Athletic. De linksback, die werd gehuurd door Manchester United, keert na een half jaar terug in Londen.

Reguilón werd in september op huurbasis overgenomen door de ploeg van Erik ten Hag, maar kwam in Manchester, mede door blessureleed, tot slechts twaalf optredens in alle competities.

In het huurcontract van Reguilón was een ontsnappingsclausule opgenomen waardoor Manchester United de mogelijkheid had om de samenwerking vroegtijdig te beëindigen. Van die optie hebben The Mancunians nu dus gebruikgemaakt.

De Spanjaard maakte afgelopen zomer op Deadline Day de tijdelijke overstap naar Manchester United, om zo het gemis van de toen geblesseerde Tyrell Malacia op te vangen. Nu Malacia vrijwel volledig hersteld is van zijn knieblessure lijkt Reguilón overbodig te zijn voor Erik ten Hag, die doorgaans de voorkeur geeft aan Luke Shaw op de linksbackpositie.

Shaw was overigens de laatste twee wedstrijden afwezig in de wedstrijdselectie van Ten Hag. Tegen Aston Villa (3-2 winst) en Nottingham Forest (2-1 verlies) was Portugees Diogo Dalot de linksback.

Nu United is uitgeschakeld in zowel de Champions League als de League Cup, staan er ook minder wedstrijden op het programma voor de ploeg van Ten Hag, waardoor is besloten om Reguilón terug te sturen naar zijn oorspronkelijke werkgever Tottenham.

Reguilón heeft dit seizoen alleen voor Manchester United officiële wedstrijden gespeeld, wat betekent dat hij Tottenham deze winter opnieuw zou kunnen verlaten voor een nieuwe werkgever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt je ook afvragen waarom ze zon Grimaldo niet transfervrij opgepikt hebben.

2 januari 2024 om 15:30

Als tussenpaus waarschijnlijk goedkoper om een linksback te huren dan een dikke vette tekenbonus voor een 3e keus linksback neer te leggen

2 januari 2024 om 15:46

Huh wat zeg jij nou? Grimaldo zou lachend eerste linksback geworden zijn waardoor Shaw na zijn blessure dan waarschijnlijk naar het centrum zou verkassen gezien de langdurige blessure van Lisandro Martinez.

Mocht dan iedereen terug zijn, kun je dan gewoon gaan rouleren op de plekken van Grimaldo, Martinez en Shaw en had je in ieder geval twee waardige linksbacks gehad in plaats van één goede (shaw) en één die tekortkomt en nooit het benodigde niveau van (reserve)linksback gaat halen (malacia).

Nee, het is zoals Deechteajacied zegt gewoon te logisch om die op te pikken. Ten Hag heeft een waardeloze kijk op versterkingen wat gewoon absoluut niet aan hem overgelaten moet worden. Ik snap nooit hoe goede trainers (want dat blijf ik hem ondanks alles wel vinden) zo'n ontzettend slechte kijk kunnen hebben op spelers die niet bij ze in het team zitten, maar dat zal wel.

Als je afgelopen zomer Grimaldo had binnengehaald in plaats van Reguilon, een 8 in plaats van lopende 10 Mount en een goede winger (hojlund geloof ik wel in ondanks dat we beter een bewezen spits hadden kunnen halen) was je qua geld weinig duurder uit geweest en had je misschien daadwerkelijk wat kunnen bewerkstelligen dit seizoen

2 januari 2024 om 16:05

Dat is wel lekker makkelijk een koe in de kont kijken. De deal voor Grimaldo was in Mei 2023 al rond. In die tijd was linksback totaal geen prioriteit met Shaw, Malacia, Alvaro, Dalot en eventueel nog Martinez als opties.

2 januari 2024 om 16:22

Waarschijnlijk kwam United zelf niet met deze spelers. Want dat is al jaren schandalig. Toen Rangnick met namen kwam, wilde ze daar ook niet svan horen. En zie waar ze nu allemaal spelen.
De aankopen zijn misschien niet allemaal gelukkig geweest, maar moelijk hadden we met nog meer bagger spelers gezeten die met te dik salaris (oa. Pogba, Sanchez, Sancho) niks presteren.

Op dit moment kunnen bij United wle een Kane of Osimhen wegzetten. Maar als die geen aanvoer krijgen, zullen ze ook nooit scoren. Er komen weinig tot geen voorzetten van de zijkant.
Ik zou bijvoorbeeld Antony gewoon een lange tijd aan die linkerkant willen zien en Rashford aan de rechterkant. Denk sat Hojlund dan betere aanvoer krijgt.

Met de 8 positie denk ik nog steeds dat ten Hag Mount daarvoor wilt gebruiken. Amrabat wordt eigenlijk ook al niet meer gebruikt en is Mainoo de enige die daar kan spelen.

Ten Hag wilt voor die plek een voetballende speler hebben. Zoals Eriksen die rol nu en vorig seizoen vervulde. Frenkie zou voor ten Hag de ideale speler zijn. Mogelijk is/wordt Mainoo die speler. Maar lastig daar de juiste speler voor te kiezen die ten Hag voor ogen heeft

2 januari 2024 om 17:23

Grimaldo speelt Shaw natuurlijk niet uit de basis op linksback, en United heeft een karrevracht centrumverdedigers (Martinez, Maguire, Varane, Lindelof en nu tijdelijk Evans), het is helemaal niet nodig om Shaw als centrumverdediger neer te zetten.

2 januari 2024 om 17:30

@manutd36: Oh jazeker was een linksback ook wel een prioriteit, niet voor niks dat Reguilon nog is gehaald natuurlijk, Ten Hag durfde het echt niet aan met Malacia. Malacia heeft namelijk maar twee of drie wedstrijden voor United voldoende gespeeld en dat waren de eerste drie wedstrijden waar het hele elftal op zijn gat lag en hij op intensiteit en felheid een basisplaats kon bemachtigen. Daarna zette Ten Hag eerste rechtsback (en ééntje die stijf rechts is ook) Dalot op linksback bij een blessure van Shaw of wanneer Shaw in het centrum speelde. Dat is een ontzettend teken aan de wand dat je maar één afdoende linksback hebt terwijl je op rechts nog Wan-Bissaka en Dalot had die allebei wel sterke punten hadden en nog Lindelöf die daar eventueel kon spelen.

Verder heeft Ten Hag Martinez duidelijk nooit als linksback gezien als je kijkt naar wie allemaal op die posities speelden terwijl de verdediging veel geblesseerd was.

@AFC-BusbyBabe: Ik snap dat Ten Hag een voetballer op die plek wil hebben, maar Mount is helemaal geen voetballer voor die posities. Mount heeft een redelijke functionele techniek en scorend vermogen voor een middenvelder, maar heeft helemaal geen goede lange pass in de benen, houdt een bal niet lang bij zich en positioneel heeft hij niet de kwaliteiten als verbindingsspeler tussen Casemiro en Fernandes. Dat is ook een hele lastige rol waar Frenkie inderdaad ideaal voor was geweest, maar onhaalbaar bleek. Enzo Fernandez was daar ook handig voor geweest denk ik (wist zich in een werkelijk beroerd Chelsea onder de enorme druk van zijn prijskaartje best aardig staande te houden en heel veel slechtere omstandigheden voor een centrale middenvelder zijn er niet denk ik) of Gravenberch had dat misschien ook kunnen doen. Dat is tenslotte de plek waar hij ook altijd speelde bij Ajax en die doet het nu best aardig bij Liverpool. Dat zijn allemaal misschien echter geen haalbare namen op eventueel Gravenberch na afgelopen zomer, maar misschien wordt United wel echt concreet voor Joao Neves; dat is tenminste wel een echte 8, al zal die een godsvermogen moeten kosten. Piotr Zielinski die nu schijnbaar aan Internazionale wordt gelinkt vind ik overigens ook geen verkeerde speler. Lorenzo Pellegrini van Roma zou misschien ook wel kunnen, al is dat wel echt een jongen van de club volgens mij.

Amrabat lijkt me louter als backup van Casemiro gehaald, niet voor naast Casemiro. Vond Amrabat overigens ook niet echt slecht en één van de weinige transfers van afgelopen zomer die ik qua logica op zich wel begreep. Goedkoop, laten zien dat hij een hoge piek kan halen, hield zich moeiteloos staande in een iets mindere maar nog steeds topcompetitie en zou niet zeuren als bankzitter achter Casemiro en dat willen er niet veel.

Mainoo kan me overigens wel bekoren om positief af te sluiten, volgens mij is dat echt een groot talent die zowel voetballend vermogen als energie brengt en dat heeft United wel nodig.

2 januari 2024 om 17:49

Reguilon werd eind Augustus gehaald, na alle blessures. Nogmaals, je negeert de tijdlijn

2 januari 2024 om 18:23

Regulion werd gehaald omdat beide linksbacks Shaw en Malacia geblesseerd waren, nu die allebei weer fit zijn gaat Regulion weer terug, da’s toch niet zo raar?

2 januari 2024 om 15:37

Is dat niet heel makkelijk nu?
Grimaldo komt heel goed tot zijn recht in het wingback systeem van Xabi Alonso, maar is verdedigend gewoon de laatste jaren vrij matig geweest bij Benfica hoor. Het is een echte Spanjaard met geweldige techniek, hij komt nu vooral aanvallend aan z'n spel, maar dat is echt geen sterk verdedigende back. Niet dat Reguillon dat wel is.

2 januari 2024 om 15:49

Mwoah, hij mag verdedigend dan niet zo sterk zijn, volgens mij was er afgelopen zomer al verbazing dat Bayer Leverkusen (dat ondanks een sterke start van Xabi Alonso niet vergelijkbaar was qua status nu) hem transfervrij oppikte terwijl Grimaldo al jaren naar de Europese top wordt geschreven (barcelona werd in hun hoogtijdagen al aan hem gelinkt).

United had niet veel creatieve scouting nodig om daar uit te komen, maar misschien zijn ze wel wat teruggeschrokken van Alex Telles die ook uit de Portugese top kwam als basisspeler en flink tegenviel bij United, onder andere door zijn gebrek aan verdedigende kwaliteiten. Echter was het Benfica van vorig seizoen wel een stuk beter dan het Porto waar Telles vandaan kwam en daar was Grimaldo al een sterkhouder

2 januari 2024 om 15:50

Dan pas je je systeem aan naar 352 of 343, waarom eeuwig 433 blijven spelen als je niet eens fatsoenlijke wingers hebt.

2 januari 2024 om 15:57

Hun ster is een flankspeler. Hun grootste talent (Garnacho) is een flankspeler en hun duurste aankoop is een flankspeler.

Verder hebben ze 1 spits in de vorm van Hojlund. Totaal niet logisch dus om om te schakelen naar een systeem zonder flanken.

2 januari 2024 om 16:27

Rashford kan toch in de spits spelen als je 352 gaat spelen. En we moeten ook niet doen of Garnacho nou zon grote ster is waar je een team om heen wilt bouwen.

2 januari 2024 om 16:38

Het is wel gewoon het grootste talent dat ze hebben. Nogal stom om dan een systeem te gaan gebruiken waarin hij niet eens kan uitblinken.

2 januari 2024 om 17:39

@lierse1997: Ik vind Mainoo ook wel een erg groot talent hoor, hele complete middenvelder in wording. Echter heeft Garnacho wel al meer laten zien natuurlijk, maar die is 19 terwijl Mainoo nog maar 18 is zelfs, dus over vier jaar zijn het allebei ook nog talenten en dan is het maar kijken welke kant het opvalt.

3-5-2 voor United hoop ik niet te zien. Je ziet coaches daar best vaak naar switchen om het verdedigend wat sterker te maken, maar om dat op de lange termijn te willen spelen moet je dat systeem qua veldbezetting echt goed begrijpen als je over het algemeen de ploeg bent die het spel moet maken. Conte kan dat, Internazionale doet het met Inzaghi heel goed in dat systeem, maar dat zijn allebei dan ook coaches die dat systeem van binnenuit kennen.

United heeft daar inderdaad niet de spelers voor, maar zo'n Grimaldo speelde natuurlijk met Benfica ook gewoon 4-3-3. Verdedigende zwakheden zijn wat mij betreft ook prima op te vangen in een 4-3-3 mits je maar maatregelen treft om geen gaten te laten vallen.

Je kunt met één aanvallende back de andere laten inschuiven in het middenveld om zo de opstelling in de breedte wat te doen kantelen en met pure verdedigende middenvelders als Casemiro en Amrabat kun je die in balbezit ook tussen de cv's laten zakken waardoor die de zijkanten kunnen opvangen die een aanvallende back openlaat. Ten Hag deed dat bij Ajax ook met Alvarez die in balbezit tussen Martinez en Timber speelde en toen hij met Frenkie en Schöne geen echte stofzuiger had schoof Mazraoui vaak in op het middenveld of ging binnendoor.

2 januari 2024 om 18:46

En met AWB heb je natuurlijk een goede defensieve back voor op de rechterflank. Dus het had kunnen werken.

We moeten de grimaldo van voor dit seizoen trouwens ook niet groter maken dan die is. Als hij echt zo goed was op vaste basis als dit seizoen dan was hij niet transfervrij naar Leverkusen gegaan en had hij wel meer interlands voor Spanje gespeeld. Dus met de kennis van nu een transfer toen logisch vinden is echt een koe in de kont kijken. Voor het zelfde geld was het een nieuwe Telles voor Man U. En dat hadden ze nu niet echt nodig.

2 januari 2024 om 16:11

Omdat op dat moment daar niet de prioriteit lag. Met Shaw en Malacia was die kant gewoon goed bezet. Dit was altijd de verwachting geweest dat ze Reguilon in Januari terug zouden sturen. De goedkoopste optie omdat straks die linksback positie weer dubbel bezet is als iedereen fit is.

En wie zegt dat Grimaldo naar United wilde komen??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren