Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag herkent door Joep Schreuder geschetst patroon niet

Laatste update:

"De beste partij ligt eruit", jammerde trainer Erik ten Hag van Ajax donderdag na de uitschakeling tegen AS Roma in de Europa League. Niet voor het eerst heeft Ajax het gevoel onverdiend te zijn uitgeschakeld in Europees verband, merkte Joep Schreuder vrijdag op. Het gebeurde eerder na wedstrijden tegen Getafe, Atalanta en Tottenham Hotspur, somde de journalist van de NOS op tijdens de persconferentie voorafgaand aan de finale van de TOTO KNVB Beker. Ten Hag ziet dat patroon echter niet, gaf hij aan.

"Jij haalt allemaal wedstrijden aan die uiteindelijk verloren zijn. Maar we waren ook gelijkwaardig aan Juventus, aan Real Madrid, aan Lille OSC, aan Young Boys", counterde Ten Hag. "Dus ik zie dat patroon niet. In wedstrijden op dat niveau, waar het heel dicht bij elkaar ligt, spelen details een rol, een hoofdrol. In deze twee wedstrijden (tegen Roma, red.) is het niet onze kant op gevallen. Maar als je zo ver bent gekomen, goed voetbal speelt en bij de laatste acht zit in Europa, dan doe je het gewoon goed. Dan verdient de ploeg een compliment, zeker voor de manier waarop dat bereikt is. We hebben ons getoond aan Europa en dat respect krijg je in Europa, dat voel je."

Niet alleen de club wordt meer gewaardeerd in Europa, maar ook individuele spelers. Zo heeft Ryan Gravenberch een nieuwe status verkregen, merkt Ten Hag op. De jeugdexponent staat te boek als groot talent en wordt ook geregeld in de buitenlandse pers in positieve zin besproken, al geeft zijn vorm in de laatste weken daar weinig aanleiding toe. Donderdag speelde Gravenberch ondermaats in het Stadio Olimpico. Hij was weinig aan de bal, vertraagde het spel als dat wel het geval was of hij was ongelukkig in zijn acties. In het spelersrapport van Voetbalzone werd hij beoordeeld met een 3. Ten Hag is ervan overtuigd dat zijn middenvelder zijn goede vorm weer zal hervinden.

Twee spelers van Ajax steken met kop en schouders boven de rest uit

Ryan Gravenberch kreeg het laagste cijfer van alle spelers van Ajax.Lees artikel

"Ik voer gesprekken met mijn spelers en dan komt ook de vraag voorbij van hoe ze zich voelen. Je moet ze begeleiden", erkent Ten Hag. "Je ziet dat statussen veranderen. Ryan was begin dit seizoen nog een talent en gisteren kreeg hij mandekking in de kwartfinale van de Europa League tegen Roma. Dan zie je dat zijn status is veranderd, dat ze hem gaan kennen. Dat is een mooie ontwikkeling en daar moet hij dan ook weer een antwoord op vinden. Hij heeft het in zich. Hij gaat die antwoorden vinden. Daar ben ik van overtuigd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse erik, mooie analyse. Op naar de dubbel en volgend jaar nog hogere ogen gooien!

Net wat Erik ten Hag zegt, het is net welk rijtje je wilt opnoemen die jou het beste uitkomt in je redenatie. Lille is ook geen misselijke ploeg die we volledig te kakken hebben gezet. En vooraf had ik getekend voor een kwartfinale EL, zo eerlijk moeten we ook zijn. Ploegen met een hoger budget in de EL zijn eerder uitgeschakeld dan Ajax dus zo erg is het ook allemaal weer niet. En om even de woorden van Overmars te herhalen in het begin van het seizoen, "dit is een Europees tussenjaar." Dus ben benieuwd naar volgend jaar .

16 april 2021 om 18:07

Toch zit er wel zeker een consistentie in dat rijtje. Real, Juve, Chelsea zijn allemaal tegenstanders die in alles groter zijn dan Ajax en daar kan je lekker vrijuit tegen voetballen; geen druk, geen verwachtingen, dat voetbalt gewoon heerlijk. Tegen kleinere ploegen wordt echter iets verwacht van Ajax. Ik vraag me ook af in hoeverre dat ene CL jaar nou echt representatief is. Leuk voor dat ene jaartje, maar op de lange termijn heeft Ajax niet aangetoond dat niveau ook te kunnen halen en is het gewoon van niveau EL (waar overigens niets mis mee is). Ook tegen zuigploegen als Roma, Valencia, Getafe lijkt Ajax t gewoon erg lastig te hebben, Ajax irriteert zich snel en helpt zichzelf daarmee absoluut niet. Op dat niveau tellen inderdaad details mee, en waar Ajax vaak beter voetbalt, zijn die andere ploegen gewoon geslepener, ervarener en slepen ze op basis van die kwaliteiten een overwinning binnen. Daar kunnen we als Nederland een heleboel van leren, want niet alleen Ajax heeft daar last van. En Young Boys noemen in dat rijtje is belachelijk, die konden er geen pepernoot van.

16 april 2021 om 18:23

Gelukkig is het qua grote van de club wel logisch om Spurs en Getafe in hetzelfde rijtje te zetten. Wat dat betreft doet Joep precies waar jij Ten Hag van beschuldigd. In zuigploegen zit ook nog wel een verschil tussen Roma en Getafe. Totaal verschillende niveaus. Ajax was gisteren ook niet zo zeer geirriteerd. Voor de rest zij de Roma’s en Valencia’s van deze wereld qua grote gewoon gelijkwaardig, al heeft Ajax andere ambities. Het maakt niet dat ze die clubs zo maar even oprollen. Maar goed laten we lekker de boel gaan affikken omdat Ajax zich durft te laten uitschakelen door AS Roma in de kwartfinale EL. Het is heel simpel waarom Ajax verloren heeft. Tegen Getafe waren ze niet goed genoeg. Tegen Atalanta kwamen ze niet verder dan 1 kans in 90 minuten. Dit terwijl tegen AS Roma de kansen er wel waren, maar ze niet benut werden. Allemaal andere situaties.

16 april 2021 om 18:36

Ik plaats Getafe en Roma niet onder hetzelfde niveau, maar onder een zelfde categorie ploegen met een bepaalde speelstijl waar Ajax het ontegenzeggelijk elke keer lastig mee heeft en vaker niet wint dan wel. Dan vind ik bijvoorbeeld best dat Ten Hag dat mag benoemen en erkennen, want verbetering zit er blijkbaar niet in nu ze keer op keer niet tegen dergelijke tegenstanders weten te winnen. Daartegen kan je wel winnen als je de details goed op orde hebt. Dat hebben ze dan gewoon niet. Tegen Lille hadden ze dat bijvoorbeeld wel en toen wonnen ze ook, maar dat was ook een andere soort tegenstander die ook veel beter kan voetballen dan die anderen. En ik vind het niet erg om met Joep vergeleken te worden want ik ben t gewoon met hem eens.

16 april 2021 om 18:43

Bayern München, Barcelona en nog meer grote clubs halen niet elk jaar de halve of hele finale.
Domme pech , blessures spelen ook mee , AJAX HEEFT gewoon , zeer goed gepresteerd dit jaar en daar mag voetbalminnend Nederland best een beetje trots op zijn.

Wat een middelmatige journalist is Joep Schreuder. Ten Hag heeft gelijk door te stellen dat voetbal om de details gaat, al zou ik daar ook wel geluk van kunnen maken.

Ajax heeft het meer dan goed gedaan dit voetbaljaar, althans tot nu toe.
1. Finale beker
2, Grote kans op het kampioenschap
3. Kwart finale El

Dan mag je tevreden zijn.
Het is alleen jammer, balen en frustrerend dat we het echte Ajax niet hebben gezien. Het Ajax met diepte is het spel. Ik zag zowel tegen Atalanta en gisteren helemaal dat de voorwaartsen eerder voor de breedte dan voor de diepte gingen. Ok achterin bleef men loeren op die ene lange bal die achter de laatste linie zou moten worden gegeven.
Ik ben van mening dat je na de 60ste of 70 ste minuut uit een ander vaatje moet gaan tappen.
Dat is de enige smet, maar verder trots op deze mannen. Zeker ook gezien het spel dit jaar en het supersnel kunnen schakelen door Overmars
Chapeau

16 april 2021 om 18:22

Je kunt het zo heel mooi zeggen, en je hebt Europees ook goede resultaten gehaald, maar van dit roma verliezen is gewoon een slecht resultaat. Roma is niet eens subtop in Europa. Er zijn zoveel ploegen die beter zijn.

16 april 2021 om 18:37

Roma staat 1 plekje onder Ajax, hebben in t recente verleden ook tegen alle verwachting in een keer in de halve finale van de CL gestaan en spelen normaliter mee om de CL plaatsen in Italië. Als dat geen subtop is, is Ajax dat ook niet.

16 april 2021 om 19:08

Maar het gaat om dit team, en die team is op dit moment verre van top in Europa.

16 april 2021 om 19:40

Wie zegt dat Ajax top van Europa is. Vroeger was dat zo vandaag de dag kan dat niet meer door het vele geld wat erom gaat in de voetbal. Subtop is gewoon waar Ajax thuis hoort en Roma ook als Ajax blind,onana, mazraoi er bij had zal ik het nog wel een keer willen zien

16 april 2021 om 23:44

Na de wedstrijden tegen YB werd Ajax bestempeld als grote kanshebber van de eindzege door velen. Dan is uitschakeling tegen een ploeg dat erg matig voetbal speelt gewoon slecht.

Als je dat als trainer ziet wissel die speler dan en laat hem niet staan. Je had een mogelijkheid en die gebruik je niet.

De meeste journalisten zijn vreselijk en kijken alleen naar wat het beste verkoopt.
Dat er een loopje met de werkelijkheid word genomen interesseert ze niet.
Zo ook nu weer. Het is gewoon populair doen.
Ten Hag heeft gelijk.

Ajax had meer balbezit, meer en groteren kansen, zeker waar, maar uiteindelijk gaat het in het voetbal om doelpunten. En als je kijkt naar alle uitschakelingen van de afgelopen jaren, dan is bij al deze uitschakelingen het antwoord van ten Hag dat "de betere heeft verloren".

En dát is denk ik het punt wat Schreuder wil maken (en als dat niet zo is, dan zou dat het punt moeten zijn wat hij zou moeten maken), dat de stelling "betere" wordt gebruikt op basis van feitelijk irrelevante waardes.

Getafe, Roma, Spurs en Atalanta hebben allemaal op basis van doelpunten Ajax uitgeschakeld. Ook al had Ajax meer balbezit, dreiging, kansen of wat dan ook.

Ajax is de voetballende ploeg geweest in al die wedstrijden en de tegenstander was vooral bezig met het ontregelen van Ajax en tegenhouden, maar het simpele feit dat ze hebben gewonnen, maakt dat die tactiek blijkbaar succesvol is, tegen een Ajax wat graag wil voetballen.

De stelling dat als je komt om doelpunten te maken, in plaats van doelpunten te voorkomen, maakt dat je meer recht hebt op winst, is namelijk aperte nonsens.

En natuurlijk vind ik het ook leuker om te kijken naar ploegen die komen om doelpunten te maken, maar het spelletje draait nog steeds erom dat je meer moet scoren dan je tegenstander. En dat kun je ook heel goed bereiken door ervoor te zorgen dat de tegenstander er 0 maakt, en jij 1.

Nee, tegen Getafe liet Ajax echt te weinig zien en vloog het er terecht uit. Tegen Atalanta was het gelijkwaardig, maar de uitgangspositie van Ajax was dat ze moesten winnen omdat we 2x van Liverpool verloren. Tegen Spurs en Roma hebben we het echt 2x zelf laten liggen ondanks dat er goede kansen lagen. Tegelijk : in zo’n tweeluik tegen Lille of in de voorronde tegen PAOK heeft het ook wel eens mee gezeten. En zijn we alle betere wedstrijden van Ajax qua resultaat (Real uit, Juve thuis, Benfica uit, Valencia uit) de factor geluk ook vergeten? De medaille heeft 2 kanten, ook in dit geval.

16 april 2021 om 19:31

Ook blessure's en schorsingen zijn belangrijke geluksfactor. Zo miste Bayern M. hun topspits tegen PSG. Ajax hun beste speler, Blind en hun twee keepers tijdens het eerste duel.

16 april 2021 om 19:42

@Adzevedo, een prachtige reactie van je en ik ben het volkomen met je eens. Zo viel het me gisteravond en vorige week ook al op dat vrijwel niemand het uiterst gelukkige doelpunt van Klaassen benoemde. Velen hier, zowel Ajacieden als niet-Ajacieden, zijn uiterst selectief en pakken de momenten er uit die hun al gevormde mening versterken. Begrijpelijk en menselijk, maar dan is het wel een verademing om jouw reactie te lezen!

Ten Hag vond Ajax gisteravond goed spelen. Dan was hij zeker bij een andere wedstrijd dan Roma - Ajax, want het spel van Ajax was in die wedstrijd dik onvoldoende: stroperig, breien tot je geen steken meer hebt en tandeloos aanvallen. Ook weer - herhaling - foute beginopstelling en idem wisselbeleid. Kenmerk van dhr. Ten Hag in Europese wedstrijden. Daarnaast het eeuwig goedpraten van zaadpartijen en recht praten wat krom is.

“ De beste partij ligt eruit"
Laten we voor de fun eens aannemen dat ten Hag gelijk heeft.
Dan betekent dat toch gewoon dat je onder de maat hebt gepresteerd?
Wil je hier dan een compliment voor of zo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren