Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erik ten Hag deelt op persconferentie goed nieuws uit ziekenboeg

Laatste update:

Ajax kan woensdag tegen FC Midtjylland vermoedelijk gewoon beschikken over Davy Klaassen en Nousair Mazraoui. De middenvelder en rechtsback vielen met lichte blessures uit tegen Heracles Almelo (5-0 winst), maar zijn naar verwachting van trainer Erik ten Hag op tijd fit voor het Champions League-duel van woensdag. Ook Antony, die Heracles moest laten schieten, is fit bevonden.

Klaassen raakte zondag geblesseerd na een tik van Rai Vloet en moest zich vervolgens laten vervangen door Jurgen Ekkelenkamp. "Klaassen traint vanmiddag niet, maar ik hoop en verwacht dat hij morgen wel beschikbaar is", aldus Ten Hag op de persconferentie. "Hij traint niet omdat het nog niet goed genoeg is. Maar wij verwachten dat het herstel zich zo ontwikkelt dat het morgen wel goed is. Maar ik hou slag om de arm. Als hij beschikbaar is, gaat hij ook starten."

Ook Mazraoui kampt met lichte klachten. De rechtsback werd tegen Heracles in de rust afgelost door Sean Klaiber. "Mazraoui gaat wel trainen", aldus Ten Hag. "Ook dat moeten we gaan bekijken, maar ook daarvan is de verwachting dat hij wel beschikbaar is." Ajax won het uitduel met Midtjylland met 1-2 zonder al te veel overtuiging. Ten Hag beseft dat zijn ploeg woensdag in eigen huis beter zal moeten.

Gravenberch en Ten Hag blikken vooruit: 'We willen overwinteren in de Europa League'

"We zullen aan de bal vele malen beter moeten zijn", weet Ten Hag. "De eerste twintig minuten tegen Midtjylland deden we het eigenlijk perfect en scoorden we ook twee goede goals", doelt de oefenmeester op de snelle openingstreffers van Antony en Dusan Tadic. "Daarna waren we aan de bal gewoon slecht in ons positiespel. Dat kan een keer gebeuren. Dat hebben we daarna denk ik goed opgepakt, bijvoorbeeld bij FC Utrecht (0-3 zege, red.)."

Het veld in de Johan Cruijff ArenA blijft een zorgenkindje, maar dat mag volgens Ten Hag geen excuus zijn. "Wij hebben gewoon een goed veld nodig om te winnen. Maar ook als we geen goed veld hebben, moeten wij nog steeds winnen, dus dan zullen we andere wegen moeten vinden om dat te doen. Het veld mag nooit een excuus zijn, dat hebben we zelf in de hand. Wij moeten een weg vinden om uiteindelijk die winst binnen te slepen."

Ten Hag deelt verder mee dat de uitslagen van de coronatests van de selectie van Ajax al binnen zijn. "Iedereen is beschikbaar", zegt de coach. "Of die tests me slapeloze nachten bezorgen? Nee, geen slapeloze nachten, we zijn er inmiddels wel aan gewend. Maar het is wel prettig dat we op dit tijdstip al weten dat alle testen goed zijn, dat iedereen kan spelen." Vlak voor de uitwedstrijd kregen de Amsterdammers te maken met elf positieve tests, maar die bleken veelal vals-positief.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe zit het met Antony?

24 november 2020 om 15:57

Zit bij de selectie en kan spelen.

24 november 2020 om 16:49

"iedereen is beschikbaar", zegt de coach. Het staat dan wel in de alinea betreffende de Corona-testen, maar ik mag hopen dat dit ook op Antony slaat idd...

24 november 2020 om 16:58

Ook Antony, die Heracles moest laten schieten, is fit bevonden.

En Antony? Verder dacht ik dat het veld de laatste tijd/jaar wel goed was.. blijkbaar niet dus.

24 november 2020 om 16:01

Raar toch, dat er niks in dit artikel staat over Antony? Staat alleen dat Kudus er sowieso niet bij is maar Antony wordt niet benoemd tussen de spelers die fit genoeg zijn om te spelen.

24 november 2020 om 16:05

Inderdaad apart, werd zondag nog bestempeld als een race tegen de klok, en nu niet eens belangrijk genoeg om te benoemen dat hij er bij zit. Wel erg blij dat hij er bij zit, echt zo’n speler die uit het niets een goal kn maken/creëren hoe slecht je ook speelt.

24 november 2020 om 16:03

Het aantal wedstrijden zit nu korter op elkaar, waardoor het veld wat meer belasting heeft gehad. Dat is geen excuus, maar wel een reden. Verder goed nieuws; ik ben benieuwd morgen.

24 november 2020 om 16:20

Ajax heeft ervoor gekozen om dit jaar het hybrideveld in de ondergrond te stikken. Grasspriet voor grasspriet met een soort van grote naaimachine, daar waar ze in voorgaande jaren steevast kozen voor het leggen van rollen die dan aan de ondergrond moesten hechten dmv zaaien en lampen. Het veld in 18/19 en ook het veld van het vorige seizoen lagen er zowat een heel seizoen zonder dat deze vervanging nodig had. Ik hoop dat het een experiment is en dat ze weer terug gaan naar het uileggen van de rollen gras want Oranje en ook bezoekende clubs klagen vanaf het begin van dit seizoen al over deze slechte mat. Zonde

24 november 2020 om 16:22

Snap niet dat ervoor gezorgd kan worden dat het veld goed kan worden onderhouden, kijk naar feyenoord dat is net een biljartlaken

24 november 2020 om 16:30

Kun je toch niet met elkaar vergelijken. De lichtinval is gewoon veel beter in de Kuip. Ajax zou gewoon eigenlijk op kunstgras moeten spelen. Het klinkt gek maar Ajax moet het vaak van het vlotte combinatiespel hebben en dat is op kunstgras goed te doen. Ajax speelt nu al 20 jaar op flut gras!

24 november 2020 om 17:17

Dat is dus niet waar. Ajax speelt nu al zeker 10 jaar op hybridegras. Natuur/kunstgras. Het veld in 18/19 bijvoorbeeld lag er een heel seizoen. Dit jaar zijn alle grassprieten, kunst en natuurgras, in de ondergrond gestikt. Zoek maar op op youtube grassmastersolution. Zij leggen ook de hybride velden in de stadions van bijvoorbeeld Juve, Tottenham en Barcelona. Ajax kan het beste weer teruggaan naar het uitleggen van rollen gras zoals in voorgaande jaren.

Dus Anthony doet mee?? Als Kudus de enige afwezige is.....
Ajax moet wel echt beter dan de vorige x - deze pot winnen zorgt voor garantie van Euroees voetbal na de winter

Goed nieuws dat Mazraoui en Klaassen gewoon kunnen spelen en hopelijk kan Antony ook gewoon spelen. Ik verwacht van wel, want hij zit wel bij de selectie.

Morgen moet Ajax echt gewoon winnen. De vorige wedstrijd speelde Ajax eigenlijk tot de 0-2 gewoon prima, maar daarna kwam Ajax in de eerste helft gelukkig een paar keer goed weg en in de tweede helft kwam Ajax door het inbrengen van Klaassen ook gelukkig niet meer in de problemen maar creëerden ze zelf ook niks meer.

Als Ajax morgen wint, dan hebben ze prima papieren om 2de te worden en misschien dat Liverpool dan volgende week wat voor Ajax kan betekenen? Want dan speelt Ajax tegen Liverpool en als Livepool morgen wint zijn ze zeker van CL-voetbal na de winterstop en als Ajax dan een gunstig resultaat kan halen tegen Liverpool dan zit Ajax al behoorlijk in de goede richting.

Maar eerst maar even de wedstrijd tegen FC Midtjylland. Met alle respect voor Midtjylland, maar dit moet Ajax morgen in eigen huis echt wel winnen. Ik hoop op een 2-0 overwinning in deze opstelling (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Klaassen
Martinez
Antony
Gravenberch
Neres
Tadic
24 november 2020 om 16:22

Laat Klaiber maar starten, die maakt een goede indruk. Ook mag van mij Traore blijven staan. Kun je altijd Antony nog brengen in de tweede helft voor wat samba voetbal.

24 november 2020 om 17:00

Precies, ik vind dat Mazraoui al maanden uit vorm is! Laat Klaiber maar lekker beginnen.

24 november 2020 om 17:12

Wat heeft Mazraoui volgens jullie de vorige 3x wedstrijden verkeerd gedaan? Speelde gewoon goed dus weet niet waar jullie op doelen?

24 november 2020 om 17:12

Je moet met je sterkste opstelling starten dus met Nous, Klaassen en Anthony. Win je morgen ben je zeker van europees voetbal na de winterstop en zit ook plaatsing voor de volgende ronde CL er nog in. Nous is voetballend beter dan Klaiber en daarmee van belang voor aanvullende impulsen. Klaassen zet de lijnen uit op het middenveld en brengt daarmee balans in het team. Anthony zorgt voor de meeste dreiging, heeft een versnelling en scorend vermogen. Ik zou nu Tadic in de spits zetten en Neres en Anthony op de vleugels. Klaassen op 10 met zijn loopvermogen en Martinez en Gravenbergh op het middenveld als bewakers. De achterhoede zoals die altijd al staat.

Heel eerlijk, als je Klaassen op de bank zet en Martinez erin, dan staat er toch alsnog een prima elftal dat met gemak van Midtyland moet kunnen winnen? Ik zou niet te veel risico nemen als ik Ten Hag was, het seizoen is nog lang en komende weken moeten veel wedstrijden gespeeld worden, ik zou toch minder risico nemen nu, zeker omdat de vervangers goed genoeg zijn om van deze tegenstander te winnen.

24 november 2020 om 16:23

Liever Klaassen wel, maar rust geven aan Mazraoui (klaiber) en Labyad (promes). Klaassen is onze aanjager.

24 november 2020 om 16:29

Dat is zeker zo, maar ik denk dat het risico bij Klaassen niet zo groot is gezien de blessure; "een ijsbeentje". Dan zal het hooguit niet gaan, en kan hij er weer uit.
Met Antony lijkt me dat risico veel groter aangezien hij een hamstringblessure had. Als je daar te vroeg weer mee gaat spelen, scheur je zomaar de hele zooi af en lig je er nog 6 weken uit.

24 november 2020 om 16:51

Op papier wel, maar de vorige pot had je ook zomaar (punten) kunnen verliezen. Ik zou dan toch opteren voor de sterkste 11.

24 november 2020 om 17:21

Absoluut waar, maar ajax laat een uitstekende vorm zien en ze spelen thuis. Hoewel Klaassen een belangrijke speler is, is hij denk ik niet onvervangbaar voor zo'n wedstrijd.

24 november 2020 om 17:13

Probleem is alleen dat ie steeds ekkelekamp laat spelen...

Goed nieuws dit. En gewoon winnen, al was de uitwedstrijd misschien wel de slechtste pot van Ajax dit seizoen. Nu thuis zonder alle heisa met positieve testen moet dit gewoon een zorgeloze overwinning zijn. En verder hopen dat Liverpool wint zodat ze door zijn en een C ploeg opstellen tegen Ajax.

24 november 2020 om 16:21

Met alle blessures heeft Liverpool al bijna een b elftal

24 november 2020 om 17:57

Ik zeg daarom ook C-elftal

Klaassen is de belangrijkste uit dit rijtje, die heeft zich in korte tijd al onmisbaar gemaakt. Voor dit bericht vreesde ik al dat ze met Ekkelenkamp zouden spelen. Gelukkig is nu bijna iedereen aanwezig en kan je deze wedstrijd winnen.

24 november 2020 om 17:00

Naar mijn bescheiden mening was het zowel voor Ajax als voor talent Jurgen Ekkelenkamp beter geweest als de aanvallende middenvelder een seizoen verhuurd was aan een club als FC Twente.
Het valt me steeds meer op dat de stap van Jong Ajax naar de hoofdmacht van Ajax iets te groot is voor Ekkelenkamp

Klaiber en Martinez er maar in. Als ze er toch lang uit liggen na een hamstringblessure ben je verder van huis. Bovendien moet je ook met die spelers kunnen winnen lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren