Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erfenis van De Jong bij PSV: Lammers, Malen of toch miljoenen uitgeven?

Laatste update:

De aanval van PSV kan er binnen afzienbare tijd zomaar heel anders uitzien. Steven Bergwijn, Luuk de Jong en Hirving Lozano vormden de afgelopen twee seizoenen de voorhoede van de Eindhovense club, maar de vaak geroemde aanvalslinie is sinds maandag niet langer compleet. De Jong mag zich namelijk voortaan speler van Sevilla noemen. De Spaanse club legde vijftien miljoen euro voor de kopsterke spits, die in het Philips Stadion drie kampioenschappen vierde en vijf jaar lang de onbetwiste aanvalsleider was. Met de constante prestaties in de Eredivisie dwong de 28-jarige aanvaller een contract in LaLiga af. De grote vraag is nu: hoe moet het vertrek van De Jong opgevangen worden?

Door Rian Rosendaal

Het is niet ondenkbaar dat Bergwijn en Lozano deze transferperiode het voorbeeld van De Jong volgen. Eerstgenoemde staat op het lijstje van Ajax, dat volgens De Telegraaf niet terugdeinst voor de vraagprijs van minstens veertig miljoen euro. Lozano is door La Gazzetta dello Sport reeds in verband gebracht met Napoli, dat overigens een voorkeur heeft voor de komst van de bij Real Madrid overbodig geraakte James Rodriguez. Mocht de Mexicaanse aanvaller, volgens Sky Italia tevens in beeld bij Valencia, alsnog richting de nummer twee van de Serie A verhuizen, dan kan dat PSV in het gunstigste geval vijftig miljoen euro opleveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

‘Enorme aderlating’ dreigt voor PSV: ‘Niet lullig bedoeld, maar dit is zijn max’

Lees artikel

Het is dus goed mogelijk dat PSV in deze transferperiode maar dan honderd miljoen euro kan bijschrijven op de rekening. Daar staat wel het inleveren van een hoop doelpunten en assists tegenover. De Jong kwam in zijn PSV-periode tot het fraaie aantal van 112 doelpunten en 57 assists en was daarnaast als aanspeelpunt vaak enorm lastig te bespelen. Bergwijn, afgelopen seizoen uitblinker aan Eindhovense zijde in de Champions League-duels tegen Barcelona en Internazionale, staat na twee volle seizoenen in de A-selectie op 25 treffers en 28 assists. Lozano, die in 2017 in Nederland neerstreek, heeft na twee jaar in dienst van PSV 40 doelpunten en 23 assists op zijn naam staan en is mede dankzij zijn doelmatigheid op de radar van Napoli en Valencia verschenen.

PSV heeft de voorhoede reeds van een kwaliteitsinjectie voorzien. Bruma, die al in 2016 op het lijstje van toenmalig technisch directeur Marcel Brands stond, werd overgenomen van RB Leipzig. De multifunctionele aanvaller kost om en nabij de vijftien miljoen euro en tekende een contract tot medio 2024 in Eindhoven. Technisch manager John de Jong lijkt echter nog niet klaar op de zomerse transfermarkt. Steven Berghuis was lange tijd een belangrijke gegadigde voor de rechtsbuitenpositie. Volgens Voetbal International heeft zaakwaarnemer Mino Raiola zelfs een prijsindicatie opgevraagd bij Feyenoord. Het weekblad wist te melden dat de Rotterdammers dachten aan een transfersom van twintig miljoen euro. Inmiddels is de realiteit heel anders. Volgens RTV Rijnmond is Berghuis niet bezig met een overstap richting PSV. De buitenspeler wil liever zijn tot 2021 lopende contract in De Kuip met een jaar verlengen, tegen betere voorwaarden. Er kan normaal gesproken dus een streep door de naam van de beoogde opvolger van Bergwijn, mocht laatstgenoemde alsnog bij PSV vertrekken.

Vincent Janssen, Donyell Malen of Sam Lammers?
De spitspositie is wellicht het grootste punt van zorg voor Mark van Bommel, die op zoek moet naar een adequate vervanger van De Jong. Sam Lammers, teruggekeerd van een verhuurperiode bij sc Heerenveen, lijkt de meest logische optie, al heeft hij nog niet veel ervaring op topniveau. In de oefenwedstrijd tegen FC Sion van woensdag gebruikte Van Bommel echter een andere variant. Lammers opereerde als een soort schaduwspits, met Donyell Malen daar kort voor als meest vooruitgeschoven pion. Met de miljoenen die voor De Jong zijn binnengekomen, en de opbrengst van de mogelijke verkoop van Lozano en/of Bergwijn, kan de PSV-trainer ook de transfermarkt op. Omroep Brabant kwam in mei met de naam van Vincent Janssen op de proppen. De 25-jarige aanvaller verliet AZ in 2016 als topscorer van de Eredivisie (27 doelpunten), maar heeft zijn doelpuntentotaal de laatste drie seizoenen bij Tottenham Hotspur en als huurling bij Fenerbahçe nauwelijks aangevuld. Janssen, die ook is genoemd bij Anderlecht en het Mexicaanse Monterrey en zijn laatste contractjaar in Londen ingaat, zal wellicht niet zijn riante Premier League-salaris willen inleveren voor een terugkeer in Nederland. Waar De Jong vaak afhankelijk was van aanvoer vanaf de zijkanten, daar is de voormalig AZ'er meer een goaltjesdief die loert op die ene kans.

Malen, met een verleden in de jeugdopleiding van Arsenal, ziet de spitspositie wel zitten, zo blijkt uit een interview met het Algemeen Dagblad. “Je denkt: mooi voor Luuk, deze kans. Maar ook: als je realistisch bent is er bij PSV nu een plekje vrij in de aanval. En op die plek wil ik graag spelen. Ik vind spits een mooie positie. Bij Jong Oranje ben ik er laatst weer terechtgekomen, toen we daar met een nieuwe cyclus startten na een gemist EK. Bij Jong Oranje loopt Justin Kluivert links voorin, net als vroeger in de Ajax-jeugd. We hebben een goede klik in het veld. Bij PSV heb ik de laatste vijf duels van vorig seizoen spits gestaan. Dat was toen Luuk een positie terugzakte naar het middenveld. Dat ging toen aardig.“ Ali Boussaboun, als analist verbonden aan FOX Sports, vindt Lammers de meest logische vervanger van De Jong. “Het zou kunnen dat PSV met Malen als spits gaat spelen, maar ik zou ook kijken naar Lammers", zo stelt de oud-aanvaller. "Dat vind ik echt een goede spits. Hij heeft de lengte (1.89 m, zelfde lengte als De Jong, red.), maar is ook iemand die zelf iets kan creëren. Hij heeft een actie in huis en is tweebenig. Ik heb hem afgelopen seizoen veel gezien en ik ben echt onder de indruk geraakt.“

Lammers zelf is minder uitgesproken dan Malen. Desondanks wil de afgelopen seizoen verhuurde spits zijn kans grijpen in Eindhoven. “Het is mooi om weer terug te zijn. Ik hoop dit seizoen een groot aandeel bij PSV te hebben en de ambitie is om kampioen te worden“, zo zei hij op de eerste dag van de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen NUsport. Lammers kwam in Heerenveen tot zestien treffers en eindigde daarmee op de zesde plaats van de topscorerslijst. “In Heerenveen ben ik belangrijk geweest. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en ervaring opgedaan, dat was goed voor mijn ontwikkeling. Nu hoop ik het hier te laten zien.“ Van Bommel onderstreepte enkele maanden geleden de woorden van Lammers. “Sam doet het heel goed bij Heerenveen. Ik vind het ook goed dat hij die stap heeft gemaakt. Hij komt van de zomer beter terug“, citeerde FOX Sports de trainer van PSV na het uitduel met FC Utrecht in februari.

Van Bommel heeft een overwegend jonge aanvalslinie tot zijn beschikking. Lammers (22) is slechts twee jaar ouder dan Malen. De afgelopen seizoen doorgebroken Cody Gakpo, die in 2007 in de jeugdopleiding terechtkwam, heeft dezelfde leeftijd als Malen. Bergwijn, 21 lentes jong, is wellicht ook een optie voor de spitspositie van PSV. Arno Vermeulen zou het een goede keuze vinden van Van Bommel, maar de voetbalcommentator van de NOS weet ook dat de vijfvoudig international van het Nederlands elftal alsnog voor een transfer richting Ajax kan kiezen. “Bergwijn kan daar ook spelen. Maar het lijkt erop dat hij vertrekt.“ Vermeulen volgt het spoor van Boussaboun wat betreft de keuze voor Lammers. “Met Lammers komt er bij PSV meer voetbal in de ploeg. Hij kan behalve een doelpunt maken ook een steekbal geven. Met Luuk de Jong was het allemaal wat statischer, al had hij zijn alom geprezen kopkracht.“

Van Bommel kan komend seizoen eventueel ook de doorgaans als aanvallende middenvelder opererende Gastón Pereiro een linie naar voren schuiven, zoals in het verleden regelmatig is gebeurd. Daarnaast kan de Zuid-Amerikaan tussen de linies spelen. Het is echter de vraag of Pereiro aan zijn vijfde seizoen in Eindhoven gaat beginnen, daar zijn verbintenis tot medio 2020 loopt en PSV wil voorkomen dat hij in zijn laatste contractjaar terechtkomt. Maximiliano ‘Maxi’ Romero is niet langer een optie voor de voorhoede van PSV, want de Argentijn is op huurbasis teruggekeerd bij Vélez Sarsfield. Romero kwam in januari 2018 met veel ambitie binnen, maar door aanhoudend blessureleed was zijn aandeel in de afgelopen achttien maanden uiterst beperkt. In nood kan voor de linksbuitenpositie een beroep worden gedaan op de teruggekeerde Ibrahim Afellay, die deze positie in Oranje bekleedde onder toenmalig bondscoach Bert van Marwijk.

Joep Schreuder haalt de druk weg bij Van Bommel en zet een andere belangrijke pion in de PSV-organisatie in de schijnwerpers. “Wat te denken van technisch manager John de Jong? Dit zijn tropenweken voor hem. Dit is een periode waarin hij zich moet bewijzen“, aldus de verslaggever van de NOS. Schreuder is van mening dat PSV in aanvallend opzicht een hoop kwaliteit heeft ingeleverd. “PSV zal Luuk de Jong enorm missen: hij was behalve een goalgetter ook een persoonlijkheid, aanvoerder, vechter en kapstok van de ploeg. Wie moet dat overnemen? Er zijn in Eindhoven nog veel losse eindjes en Van Bommel moet alles op de rit krijgen. Ga er maar aan staan.“ Voldoende aanvallende kopzorgen dus voor het duo Van Bommel en De Jong in aanloop naar het tweeluik met FC Basel (23 en 30 juli) in de tweede voorronde van de Champions League en het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal op 27 juli.

Wie moet komend seizoen in de spits spelen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lammers en Malen lijken me beide geschikt. Ook met het oog op oranje lijkt me dit een goede ontwikkeling. Zie een van deze twee spitsen wel in de basis staan bij het aankomende EK (als we die halen).

7 juli 2019 om 01:00

Lammers lijkt me inderdaad ook enorm geschikt. Bij 24 goals direct betrokken bij een middenmoter in 35 wedstrijden is helemaal niet slecht. Met wat goede aanvoer zou hij er zo 20 tot 25 moeten kunnen maken. Bij Malen vind ik het vooral nog lastig in te schatten of hij wel echt een spits is. Hij kan geweldig voetballen in de kleine ruimtes, maar ik weet helemaal niet of hij wel het juiste rendement heeft voor een club als PSV dat om de titel moet strijden.

7 juli 2019 om 09:48

No way dat Koeman nog wat omgooit komend jaar. Al schiet Lammers er 30 in. Zo laat Koeman zijn zwakke schakels ook niet vallen.

7 juli 2019 om 12:44

@glory, inderdaad. De enige mogelijkheid is als bv Redan bij Chelsea op een Mbappe achtige wijze ineens doorbreekt. Veel scoren in de eredivisie zal voor Koeman geen reden zijn om iemand basis op te stellen of zelfs maar mee te nemen

7 juli 2019 om 20:20

Nee redan is denk ik nieteens mee op trainingskamp met chelsea

7 juli 2019 om 12:42

Ze lijken mij ook allebei geschikt, maar niet direct in de nabije toekomst als vervanger voor Luuk de Jong als eerste spits. Ik zie ze meer als belofte voor de toekomst; ze hebben immers nooit onder druk, constant moeten presteren. De spits van PSV zal toch 34 wedstrijden plus beker en Europese wedstrijden constant moeten presteren, omdat PSV tot het eind van het seizoen mee moet doen om de prijzen. Het spel van PSV onder Cocu en MvB is opgehangen aan de centrumspits; die zal er echt direct en elke wedstrijd moeten staan. Misschien is het een idee dat de Jong probeert Dost weg te weken bij Sporting? Die zou Ldj's positie moeiteloos kunnen invullen; dan kunnen Lammers en Malen in de relatieve luwte rijpen.

7 juli 2019 om 13:16

Het is juist het idee om af te stappen van die vreselijke speelwijze. Zelfs de supporters van PSV zijn er helemaal klaar mee.

7 juli 2019 om 13:51

Lammers is inmiddels 22, hoe lang moet hij nog rijpen? Ik denk dat je langzaamaan toch wel eens mag verwachten dat hij er gaat staan, zeker aangezien hij afgelopen seizoen een meer dan behoorlijk jaar meegemaakt heeft.

Ik denk dat je het beste Lammers nu voor de leeuwen kunt gooien, en dat je er dan eventueel een ervaren spits bij haalt die zich kan schikken in een rol als backup.

7 juli 2019 om 15:29

@doncoxxx

"ze lijken mij ook allebei geschikt, maar niet direct in de nabije toekomst als vervanger voor Luuk de Jong als eerste spits. Ik zie ze meer als belofte voor de toekomst; ze hebben immers nooit onder druk, constant moeten presteren. De spits van PSV zal toch 34 wedstrijden plus beker en Europese wedstrijden constant moeten presteren, omdat PSV tot het eind van het seizoen mee moet doen om de prijzen. Het spel van PSV onder Cocu en MvB is opgehangen aan de centrumspits; die zal er echt direct en elke wedstrijd moeten staan. Misschien is het een idee dat de Jong probeert Dost weg te weken bij Sporting? Die zou Ldj's positie moeiteloos kunnen invullen; dan kunnen Lammers en Malen in de relatieve luwte rijpen. "

Hoe wil je Malen en Lammers laten rijpen op de reservebank. Omdat te doen moeten ze spelen en hoe meer wedstrijden ze aan spelen toekomen, hoe eerder zullen ze hun trainer terug betalen voor zijn vertrouwen. Een spits als Dost (of Janssen) is duur en die koop je niet voor 1 jaar, waardoor hij de ontwikkeling van Lammers en Malen en Romeiro als diens huurcontract is beeindigd, vanzelf in de weg gaat zitten. PSV heeft het beleid omgegooid en naar de jeugdopleiding heringericht, dan heeft natuurlijk geen enkele kans van slagen als je die jeugd geen kans gaat geven. Als je dan toch perse een spits wil halen, kan je er beter 1 voor 1 jaar huren ipv er 1 voor langere tijd vast te leggen waardoor de eigen spitsen ook op de langere termijn moeilijk aan speeltijd zullen gaan toekomen. Nog beter is op zoek te gaan naar een type Huntelaar.

8 juli 2019 om 13:35

"ze lijken mij ook allebei geschikt, maar niet direct in de nabije toekomst als vervanger voor Luuk de Jong als eerste spits."

Een spits van een club als PSV heeft het gewoon goed gedaan als hij er minstens 20 inschiet. Ik denk dat Lammers en Malen dat allebei kunnen. Lammers heeft er afgelopen seizoen immers 16 gemaakt bij Heerenveen (waar hij minder kansen kreeg dan hij komend seizoen bij PSV zal krijgen), Malen heeft er 10 gemaakt terwijl hij maar 6 keer in de basis stond.

8 juli 2019 om 15:04

Doncoxxx

"het spel van PSV onder Cocu en MvB is opgehangen aan de centrumspits; die zal er echt direct en elke wedstrijd moeten staan. Misschien is het een idee dat de Jong probeert Dost weg te weken bij Sporting?"

Dost? Dat is ongeveer de enige spits in Europa waar je dus echt never nooit je spel aan kunt ophangen. Oranje niet gezien, in die wedstrijden waarin Dost speeltijd kreeg? Abominabel slecht was hij toen. Nog daargelaten dat Dost nooit scoorde in oranje was het ook nog eens zo dat hij onaanspeelbaar was, elke bal direct inleverde en het spel echt totaal niet op hem af te stemmen was.

Dus waarom zou PSV hem dan nu binnenhalen? In dat geval kan je inderdaad nog veel beter gewoon met Malen en Lammers werken.

Nee, als je een spits zoekt die, een beetje vergelijkbaar met Luuk de Jong, een aanspeelpunt voorin is, dan is dat Vincent Janssen. Die is na zijn slechte periode wel weer toe aan het worden van basisklant bij een topclub. En ik zie in hem exact wat ik in Luuk de Jong zag. Slechte periode gehad, maar in de eredivisie meer dan goed genoeg, garantie voor goals, speelt goed mee met het team, ideale vervanger voor Luuk de Jong. En ik denk ook dat hij PSV niet veel hoeft te kosten. Spurs zal hem wel afgeschreven hebben inmiddels.

Dus, hálen die Janssen!

8 juli 2019 om 15:13

Scepticus

"hoe wil je Malen en Lammers laten rijpen op de reservebank. Omdat te doen moeten ze spelen en hoe meer wedstrijden ze aan spelen toekomen, hoe eerder zullen ze hun trainer terug betalen voor zijn vertrouwen."

Ik denk dat topclub PSV deze spelers gaat laten rijpen zoals topclub Ajax hun spits Dolberg laat rijpen. Dus, soms spelen en soms op de bank zitten. Gewoon rustig brengen dus. En als hij niet presteert, dan mag een ander het proberen in de spits. Topsport werkt nu eenmaal zo. Centraal staan de prestaties en niet het ontwikkelen van, als uitgangspunt.

"psv heeft het beleid omgegooid en naar de jeugdopleiding heringericht, dan heeft natuurlijk geen enkele kans van slagen als je die jeugd geen kans gaat geven. "

Dit is al helemaal een frappante opmerking, komende van een Ajaxsupporter die zelf ook wel kan zien dat het beleid bij Ajax omgegaan is en waar de zo geroemde jeugdopleiding inmiddels ook is verworden tot eensoort etalage voor de rest van de eredivisie om hun spelers uit te kiezen, want de echte kansen voor de jeugdspelers die zijn er al twee seizoenen natuurlijk niet meer. De speeltijd bij Ajax wordt ingenomen door de gehaalde spelers inmiddels. En als Ajax ook gewoon de spelers blijft kopen, zoals ze inmiddels dus doen, gaat dat ook echt niet op korte termijn veranderen. De hele generatie Sierhuis, De Wit, Ekkelenkamp, Eiting en Matusiwa is inmiddels gedoemd om te eindigen bij Nac, Roda JC en Heerenveen, omdat die jongens niet voldoende speeltijd hebben gekregen om zich tot vaste basiswaarden te ontwikkelen.

En dan ga jij hier vervolgens kritisch doen richting PSV die nog wel de jeugdspelers de kansen geven? Beetje raar van je.

7 juli 2019 om 17:41

Aangezien psv ook nog maxi Romero heeft Lammers een kans geven. Malen back up

8 juli 2019 om 13:31

Gewoon Lammers een kans geven. Malen back up. Vind Malen meer een vleugelspeler. Zeker geen speler huren zoals Janssen. Mede omdat je ook nog Romero hebt

Gewoon lammers een kans geven, heeft het afgelopen jaar goed gedaan bij Heerenveen. Malen is goeie concurrent voor die positie, laat ze het maar uitvechten. Zou daarvoor geen dure Jansen gaan halen...

7 juli 2019 om 12:23

Pereiro vind ik ook zo gek nog niet. Malen zie ik liever als buitenspeler.

8 juli 2019 om 13:22

Twee onervaren jongens voor de negen. Mooi, dan heeft Feyenoord misschien nog kans op CL voetbal.

8 juli 2019 om 15:18

Haan75

Het 'goed doen' bij Heerenveen is echt iets compleet anders dan goed presteren bij PSV he. Er is echt nog steeds een heel groot verschil tussen het goed doen bij Heerenveen, waar je ook nog weleens een wedstrijdje of wat niet thuis mag geven, en spelen bij PSV waar hij week in week uit gewoon top zal moeten zijn.

En bovendien, als je bij Heerenveen speelt dan speel je best veel wedstrijden in de luxe van heel veel ruimte omdat de tegenstander gewoon voetbalt tegen je. Als je bij PSV speelt moet je er wel rekening mee houden dat je 80% van álle wedstrijden (zeker in álle thuiswedstrijden) gewoon op de helft van de tegenstander speelt, die een bus of anderhalf voor je neus parkeert. Dat zijn echt hele andere manieren van spelen.

En nog los hiervan, de kern is niet welke kansen Lammers krijgt, de kern is dat alles gericht is en moet zijn op het presteren van Psv. En het is niet zo dat Lammers een garantie op succes is. Als PSV dus een topspits zou kunnen halen, dan ben je als topclub gewoon niet slim bezig als je die kans laat lopen 'want je hebt Lammers nog'. Dat is geen beleid voor een topclub, dat is het beleid voor de suptop en de degradatiekandidaten.

Investeer die miljoenen van Angelino en De Jong maar in een goede verdediger, aangezien Lato gehuurd is scheelt dat ook weer miljoenen.

Tsja, ik zou zeggen dat Malen of Lammers het wel invult. Erg talentvolle aanvallers en daardoor zou de spitspositie mij nu niet de belangrijkste prioriteit lijken, want dan zie ik eerder centraal achterin mogelijkheden om een grote stap te zetten. Mocht dat lukken en er nog geld over zijn dan kan PSV altijd nog kiezen voor een aankoop voorin, maar waarschijnlijk komt daar pas geld voor beschikbaar als andere spelers vertrekken en dan moet dat vertrek juist nog opgevangen worden... En sowieso als PSV het geld wel had voor een directe versterking, zou ik het minimaal een half jaar aankijken met deze 2 talenten...

Vind beide spelers grote talenten. Wanneer malen inviel bracht hij veel dreiging en pikte hij regelmatig zijn goaltje mee. Hopelijk kan hij dat ook vanaf het begin.

Door het vertrek van De Jong (en waarschijnlijk bergwijn en Lozano) lever je veel goals in. Daarom vraag ik me af of een club als PSV op 2 talenten kan vertrouwen een seizoen lang.

Lammers en malen lijken me beiden (vooralsnog) ongeschikt.
Maar dan nog liever Lammers dan Malen, laatstgenoemde vind ik persoonlijk weinig bijzonders hebben.

PSV is te vlug geweest met het verhuren van Romero, die had je nu perfect in kunnen voegen met Lammers als reserve erachter.
Persoonlijk denk ik dat PSV niet anders kan dan een spits aan te trekken, op huurbasis.
Met Lammers en Malen kan je het in de competitie nog wel af maar je wordt er geen kampioen mee, laat staan dat je de voorrondes CL overleeft met deze twee personen. En dat moet toch wel de doelstelling zijn lijk mij, de poulefase van de CL bereiken.

7 juli 2019 om 00:43

Dat je Malen weinig bijzonders vind hebben vind ik opvallend. Ik vind hem misschien wel het grootste aanvallende talent van PSV. Hij heeft een versnelling waar je U tegen zegt en passeert zeer makkelijk. Wel vind ik hem meer geschikt als vleugelspeler dan als centrumspits. Verder is Lammers echt een stuk verder in zijn ontwikkeling dan Romero die anderhalf jaar nauwelijks gevoetbald heeft.

Van Bommel kennende zal het stuivertje wisselen tussen Malen en Lammers worden. Zelf zou ik gewoon kiezen voor Lammers als eerste spits en op de koop toenemen dat hij soms wat mindere fases heeft. Het is cruciaal voor een spits dat hij van meet af aan vertrouwen voelt.

8 juli 2019 om 13:37

"van Bommel kennende zal het stuivertje wisselen tussen Malen en Lammers worden."

Weet ik niet. Het zou me eigenlijk niet eens verbazen als ze gewoon allebei gaan spelen en dan samen de nummer 9- en 10-rollen in mogen vullen, net zoals De Jong en Malen dat afgelopen seizoen al enkele keren gedaan hebben.

Wie komt er steeds terug met 40 miljoen voor Bergwijn?

Meest idiote onzin dat steeds herhaald wordt, ten eerste is Ajax helemaal niet geã¯nteresseerd, ten tweede is dat joch nog geen 20 miljoen waard, en ten derde lever ik mijn seizoenskaart in als ze wel zo'n idioot bedrag gaan betalen voor een snotaap die het laatste halve seizoen een beetje uit zijn neus heeft lopen peuteren

Opzouten met die verhalen over Bergwijn en Ajax, gaat nooit gebeuren en maar goed ook!

Hoezo Ziyech 30 miljoen en Bergwijn 40 miljoen?

Ruilt iemand een Rolls Royce in voor een Fiat Panda?

7 juli 2019 om 01:06

Ten eerste heeft Overmars zelf laten blijken dat hij Bergwijn een interessante speler vindt, ten tweede is 40 miljoen gewoon marktconform voor Bergwijn (een conservatieve website als transfermarkt.nl schat zijn waarde op 35 miljoen) en ten derde zal er niemand in Amsterdam wakker van liggen als jij je seizoenskaart opzegt. Oh en wat betreft Ziyech; die is bijna 5 jaar ouder, heeft een minder lang contract en heeft deze Afrika Cup weer eens laten zien dat het niet de rolls royce is die jij in hem ziet

7 juli 2019 om 01:34

Daarnaast heeft hij in zin contact staan dat Ziyech voor 30 weg mag. Laat hem maar lekker gaan joh.

7 juli 2019 om 09:51

Davilla7

"ten eerste heeft Overmars zelf laten blijken dat hij Bergwijn een interessante speler vindt, ten tweede is 40 miljoen gewoon marktconform voor Bergwijn (een conservatieve website als transfermarkt.nl schat zijn waarde op 35 miljoen) en ten derde zal er niemand in Amsterdam wakker van liggen als jij je seizoenskaart opzegt. Oh en wat betreft Ziyech; die is bijna 5 jaar ouder, heeft een minder lang contract en heeft deze Afrika Cup weer eens laten zien dat het niet de rolls royce is die jij in hem ziet."

Bergwijn is een goede speler en Nederlander, dus zou het wel heel raar zijn als Ajax geen interesse in hem zou hebben. Overmars heeft echter niet alleen gezegd dat hij Bergwijn een interessante speler vindt, maar ook dat Ajax een bedrag van maximaal 20 miljoen wil uitgeven aan een speler en aangezien hij zich daar tot nu toe keurig aan heeft gehouden, hij tot nu toe nog geen enkele toenadering tot PSV heeft gezocht en de vleugels met de komst van Promes uitstekend bezet zijn zolang Zyech en Neres er nog zijn, is de kans dat Bergwijn naar Ajax gaat te verwaarlozen. Het niveau dat Zyech vorig jaar heeft laten zien, gaat Bergwijn waarschijnlijk zelfs nooit benaderen en bovendien kun je een contract ook gewoon verlengen en Zyech is niet de enige speler die bij zijn nationale team niet de vorm haalt die hij bij zijn clubteam gewoon is, terwijl dat bovendien natuurlijk ook te maken kan hebben dat het toernooi plaatsvindt direct na een slopend seizoen waarin hij meer dan 60 wedstrijden heeft gespeeld. Dus die sneer naar Zyech is volstrekt ongepast, voor Ajax is hij dan misschien geen Rolles Royce maar dan in ieder geval een Bentley, terwijl Bergwijn eerst nog maar moet bewijzen dat hij op het niveau waarop Zyech geacteerd heeft, meer dan een brommertje is.

Voor mij zou de keuze tussen Zyech en Bergwijn een van de makkelijkste keuze zijn om te maken omdat Ajax precies weet wat men aan Zyech heeft en dat bij Bergwijn nog maar moet worden afgewacht. Het zou me ten hoogste verbazen als Ajax bereid zou zijn om 40 miljoen op tafel te leggen, niet in de laatste plaats omdat er al 50 zijn uitgegeven en de positie van RCV veel urgenter is bij Ajax. Je zegt dat een bedrag van 40 miljoen marktconform is, maar je kan dat met geen enkel argument onderbouwen. De marktwaarde van een speler wordt bepaald door de belangstelling die er voor hem is en de bedragen die op hem worden geboden. Op Bergwijn is naar mijn weten helemaal nog geen bod gedaan en de belangstelling die er voor hem is houdt ook niet over en komt voornamelijk uit de wandelgangen. Dus of hij daadwerkelijk 40 mijloen waard is, moet eerst nog maar worden afgewacht en de stelligheid waarmee jij dat beweert, is op geen enkele manier hard te maken en valt dus niet heel veel waarde aan te hechten. Waarmee ik niet wil zeggen dat hij dat bedrag niet op gaat brengen, maar dat dat eerst nog maar moet worden afgewacht.

7 juli 2019 om 10:00

@arnavut1

"daarnaast heeft hij in zin contact staan dat Ziyech voor 30 weg mag. Laat hem maar lekker gaan joh. "

Zyech heeft helemaal geen afkoopsom in zijn contract staan, gezien zijn eigen uitspraak dat Ajax bepaalt hoeveel men voor hem wil hebben. Er wordt beweerd dat hij overeenkomstig een afspraak met Ajax, voor een bepaald bedrag weg mag, maar dat gerucht dateert van voor de periode dat Ajax zijn contract eenzijdig heeft opgewaardeerd, waardoor het nog maar de vraag is of die afspraak nog geldt. Wat jij brengt alsof het een feit is, terwijl Ajax nooit uitlatingen doet over individuele contracten en ik me niet kan voorstellen dat Zyech zelf je zijn contract heeft laten inzien, is in de praktijk niet meer dan een wandelgangenbericht.

Lammers in de spits aub. Desnoods malen maar de miljoenen kan je beter besteden aan de verdedigers. Dat is onze grootste zorg. Lammers en Malen zijn potentiële toppers.

Lammers eerste spits maken. Wel mindere afmaker dan de Jong. Zie hem geen 28 goals maken. Maar laat wel weer andere scoren. Kan je gevarieerder aanvallen. Malen gaat zijn contract niet verlengen. Zit ook nog eens in de stal van Riola. Is bijna gratis komen aanwaaien en fladdert straks weer transfervrij weg. Of PSV moet genoegen nemen met een lage transfersom. Zie PSV trouwens niet en Bergwijn en Lozano verkopen. En die brengen echt geen 40 miljoen op. Denk rond de 30 maar ook nog altijd een mooi bedrag. Ajax zou er wel 30 voor neerleggen vermoed ik.

7 juli 2019 om 13:14

Laat anderen scoren? Waar baseer je dat op. Hij heeft vorig jaar 5 assists gegeven en is niet echt een aanspeelpunt.

een ervaren speler die net als de jong kopsterk is.. Bas Dost

zo gelukkig is hij niet meer in Portugal en naar een topploeg zie ik hem ook niet snel gaan.

Ik vind het vreemd dat ze denken dat psv 100 mln binnenkrijgt. Ajax gaat geen 40 mln voor bergwijn betalen en volgens mij krijgen ze ook geen 50 mln voor een geblesseerde lozano. Waarvan ze bijna 60% aan investeerders moeten afstaan. Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe psv en hoe mark van Bommel het gaat managen. Ik verwacht een zeer gefrustreerde van Bommel aan de kant. Wordt vermakelijke tv dit seizoen

7 juli 2019 om 11:01

Hoe kom jij aan die 60%? Heb je een linkje waar dat staat beschreven?

7 juli 2019 om 11:43

Kom eens met een bron waar die 60% procent van jou genoemd staat. Mensen roepen maar wat zonder de feiten te checken.

8 juli 2019 om 13:42

"ajax gaat geen 40 mln voor bergwijn betalen"

Ajax niet nee, maar Bayern München en Internazionale schijnen ook serieuze interesse te hebben.

"waarvan ze bijna 60% aan investeerders moeten afstaan"

Onzin. Lozano is honderd procent eigendom van PSV en niet van investeerders. Er is nooit naar buiten gebracht wat nou precies de deal met Pachuca is, maar de meeste media gaan uit van een doorverkooppercentage van veertig procent over de winst (dus niet eens over het totaalbedrag).

"ik verwacht een zeer gefrustreerde van Bommel aan de kant."

Lijkt er meer op dat je daar vooral op hoopt...

Toen Ajax de ene na de andere transferklapper maakte deden geen absurde aankopen maar kreeg talend de kans en werden er niet al te dure maar gerichte aankopen gedaan om zo financieel onafhankelijker te worden en dat is nu gelukt. De grote uitgaven kwamen pas onder Bosz die Ziyech, Younes, Neres en Sanchez + het huren van Traoré onder zijn beheer kreeg. Misschien moet PSV deze keer ook die weg gaan bewandelen want korter termijn denken leid alleen maar tot tijdelijk succes.

8 juli 2019 om 13:48

"misschien moet PSV deze keer ook die weg gaan bewandelen want korter termijn denken leid alleen maar tot tijdelijk succes."

Volgens mij doen ze dat ook vrij aardig. Tot nu toe is er pas één speler gekocht (bruma), terwijl talenten als Malen, Ihatttaren, Sadilek, Lammers, Gakpo en Rosario ongetwijfeld weer genoeg speeltijd gaan krijgen.

Ga aub nu geen spits halen, geef Lammers & Malen maar de kans. Zoals ze in de wedstrijd tegen Sion speelden was gewoon een goede opstelling en ze mogen vandaag ook wel zo beginnen.

Malen en Lammers zijn natuurlijk geen goaltjesdief zoals de Jong. Ik zou deze twee de kans geven. Daarnaast kunnen andere spelers ook doelpunten maken, zoals Lozano en Bergwijn.

8 juli 2019 om 13:04

Die eerste zin vind ik nogal een aanname. Malen had op basis van speelminuten vs. goals het grootste rendement van alle Psv'ers vorig jaar. En hoewel Lammers in tegenstelling tot De Jong meer een dynamische spits is die zelf ook e.e.a. kan creëren, denk ik dat hij in potentie evenzeer - en ook met de voeten - een goaltjesdief zoals De Jong kan zijn. Lammers is met zijn ingredienten in potentie een veel betere spits dan De Jong.

Als PSV nu miljoenen uitgeeft voor een nieuwe eerste spits en intussen het verhaal ophangt dat verdedigers als Alvarez en Lyanco te duur zijn, is het volstrekt ongeloofwaardig. Ook naar de jonge spitsen toe. Je hebt in Malen en Lammers twee opties die hebben bewezen dat ze het niveau Eredivisie makkelijk aankunnen. Dan heb je nog Romero die voor 10 miljoen gehaald is - naar mijn smaak een vergissing hem zo vroeg in de zomer al te verhuren - en ten slotte heb je in Piroe nog een groot aanvallend talent. En dan heb ik Verreth nog niet eens meegerekend. Haal je nu een spits, dan is dat een signaal naar de jeugd. En krijg je scenario's als Lonwijk, die na drie jaar Jong PSV geen heil meer zag in een langer verblijf en - begrijpelijk - voor FC Utrecht koos toen die club informeerde.

Ze zijn beiden nog niet klaar om PSV sterker te maken/CL-ticketbinnen te halen. Zeker niet met een matig elftal erachter. Bij Ajax zouden ze prima passen/te proberen zijn met veel ervaring en klasse eromheen die ook scoren. Deze mannen kunnen de kar nog niet trekken wat wellicht teveel druk met zich meebrengt.

Vind dat PSV enorm veel risico neemt om CL mis te lopen en zo minimaal 40-50Mio mis te lopen.

7 juli 2019 om 13:16

Dat idee heb ik ook. Waar baseren de mensen zich op dat deze 2 onervaren spelers wel even gaan slagen in de spits? Op hoop?

7 juli 2019 om 16:41

Dat zal hoop zijn inderdaad. PSV gaat natuurlijk geen spits meer halen als ze Romero hebben verhuurd en Lammers hebben. Dan zou je er volgend jaar 3 hebben. Het geld is er ook niet voor aangezien ze nog een CV moeten halen. Spits huren zou een oplossing zijn maar zou niet weten wie je dan moet halen en er wel 25 inschiet.

8 juli 2019 om 13:54

"waar baseren de mensen zich op dat deze 2 onervaren spelers wel even gaan slagen in de spits? Op hoop?"

Lammers heeft er bij Heerenveen 16 gemaakt en zal bij PSV ongetwijfeld nog vaker in scoringspositie komen. Malen is afgelopen seizoen met maar 6 basisplaatsen al tot 10 goals en 5 assists gekomen.

Ik zou het wel aan durven met die twee 'jonkies'. Zeker in de eredivisie. Daarnaast zie ik in Lammers wel een spits voor Oranje over een jaar of 3, 4. maar dan moet hij wel bij een club als PSV wekelijks gaan spelen. Daarnaast is het eigen kweek en kan het je straks een hoop gaan opleveren. Zo'n kans moet je durven nemen. Als je nou durft te gokken op minimaal 3 jaar 2e worden, maar wel je jonkies de kans geeft, kun je straks goed boeren(oogsten) en dus flink cashen. Is precies hetzelfde als wat ze in Amsterdam de laatste paar jaar hebben gedaan. Slim 'sparen' dus, en je eventuele verlies voor het kampioenschap slikken en hopen dat het met de vCL wel lukt.

Ik zou sowieso Malen in de spits zetten. Lammers als backup en graag 1 (het liefst 2) nieuwe centrumverdedigers halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren