Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisionist haalt smaakmaker Odysseus Velanas gratis op bij NAC Breda

Laatste update:

Odysseus Velanas vervolgt zijn carrière bij PEC Zwolle. De 25-jarige middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij NAC Breda eind juni afliep. Velanas, die de afgelopen twee seizoenen van grote waarde was voor NAC, tekent in Zwolle een contract voor drie seizoenen. Daardoor ligt hij tot medio 2026 vast in de hoofdstad van Overijssel.

Op de clubsite van PEC reageert Velanas op zijn transfer. “Ik heb een prachtige periode gehad in Breda, maar wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau van Nederland. PEC Zwolle maakte me enthousiast met hun verhaal, maar vooral de manier van voetballen. Dat heb ik afgelopen seizoen als tegenstander al tweemaal van dichtbij mogen ervaren. Ik ben heel blij dat ik nu onderdeel ben van deze club en ga alles geven om er een succesvol seizoen van te maken in de Eredivisie.”

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van de promovendus, legt uit hoe PEC terecht is gekomen bij Velanas. “Ody heeft al meerdere seizoenen op rij laten zien een interessante speler te zijn. In Utrecht en later in Breda heeft hij zich steeds verder ontwikkeld, waarbij de honger naar goals en assists altijd groot was. Gezien de voorbije twee jaren heeft hij laten zien klaar te lijken voor de volgende stap in zijn carrière. Ik wens Ody veel succes toe om dit te laten zien in Zwolle.”

Velanas, die geboren werd in Griekenland maar opgroeide in Nederland, speelde in de jeugd van FC Utrecht. In augustus 2017 maakte hij zijn Eredivisiedebuut namens de Domstedelingen, maar uiteindelijk speelde hij slechts drie duels voor het eerste elftal van die club. Nadat hij in 2019 al een halfjaar op huurbasis actief was geweest voor Helmond Sport, vertrok hij in 2021 definitief naar Noord-Brabant: hij tekende bij NAC. Voor die club speelde hij in de afgelopen 2 seizoenen 72 officiële duels, waarin hij 26 keer scoorde en 11 assists gaf.

Is dit een goede aanwinst voor PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een prima speler voor sparta geweest zijn. Vraag me af of Diemers nog naar PEC gaat. Zou hem wel bij Sparta willen zien.

7 juli 2023 om 22:57

Denk het niet, beide zelfde type spelers op de zelfde positie. Ben benieuwd wat Velanas kan op Eredivisie niveau.

7 juli 2023 om 23:23

Even vraagje wat is er zo bijzonder aan diemers?? Want wat was die slecht bij Emmen zeg. Heeft toch helemaal niet laten zien dat hij mee kan in de middenmoot van de eredivisie?

7 juli 2023 om 23:37

Hij vindt zichzelf wel heel goed, tenminste zo kwam die afgelopen seizoen over bij Emmen. Echt bizar dat hij bij Feyenoord onder contract heeft gestaan.

8 juli 2023 om 07:57

Dat vind ik ook. Daarom was mijn vraag ook waarom zou je hem bij sparta willen zien. In helemaal niks past hij bij sparta

Mooie aanwinst voor Pec. Denk dat hij kan verrassen. Denk dat veel clubs hebben liggen slapen

7 juli 2023 om 23:03

Denk ik ook. Heerenveen kan een scorende 10 goed gebruiken. Heb hem regelmatig bij nac gezien vorig seizoen en wist het net toch vaak te vinden. Goed gedaan van pec. Ga aankomend seizoen even extra om hem letten.

8 juli 2023 om 08:25

Ze hadden in elk geval maar één oog open voor deze sluwe rakker.

Denk dat dit een prima zet is van PEC. Transfervrij is sowieso ideaal natuurlijk maar de dingen die ik van hem gezien heb bij NAC waren vaak wel positief. Leuke voetballer waarvan ik benieuwd ben hoe hij het in de Eredivisie gaat doen.

Wat een mooi shirt zeg

7 juli 2023 om 23:20

Zeker, die zitten dit seizoen wel goed. Nu nog wat extra spelers erbij want de selectie die er nu staat kan nog wel wat kwaliteit gebruiken.

7 juli 2023 om 23:42

Geen Craft meer? Neem aan dat Adidas meer geld vraagt...

8 juli 2023 om 01:26

Uhm nee, het levert juist veel meer op gezien de enorme verkoopcijfers in de eerste paar dagen.

8 juli 2023 om 08:49

Hmh okee, Cambuur is nu ook van Craft (dacht ik) naar Adidas..

8 juli 2023 om 10:05

Prachtig inderdaad, vind alleen de sponsor(naam) enorm lelijk.

Deze speler heeft een inzet van lik me vestje. Bij NAC werd hij de laatste maanden flink uitgekotst en werd door het publiek uitgefloten.

8 juli 2023 om 00:47



Hij werd zeker niet uitgefloten. NAC publiek fluit zelden of nooit eigen spelers uit.

Het werd door een deel van het publiek (en vooral ons eigen internet publiek op de beide supporters fora) niet erg gewaardeerd dat hij gratis de deur uitloopt en zijn contract niet wilde verlengen.

Persoonlijk vind ik het jammer dat hij gaat, maar is niet onvervangbaar. Scoorde soms een 8 of een 9, maar veel vaker een een 5 of een 6.

Dat hij gratis de deur uitloopt is zijn goed recht.

Was dit niet iets voor Almere City?

8 juli 2023 om 03:41

Ja, of voor fortuna. Pffff, wat een reactie zeg. Als je naar Pec kan, ga je toch niet naar Almere city

8 juli 2023 om 10:12

Tuurlijk wel, wie wil er nou naar zwolle 🙄🤮

Was een prima speler. Bij NAC gaat alleen niemand hem missen.
Iets te flegmatiek wat nooit een goede match is in Breda.
Ik heb mijn twijfels of hij het aankan, maar zonder een cent te betalen zeker een goede gok van Zwolle.

Ik vind dit niet onze smaakmaker leuke voetballer. Maar geen echte goede instelling. Suc6 bij pec. Aande bal een topper verdedigend een lamzak

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren