Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-loopwonder bekeerde zich tot de islam: ‘Goed gevallen’

Laatste update:

Het komt niet vaak voor dat een speler van PEC Zwolle een lijstje in de Eredivisie aanvoert. Toch is dat voor Davy van den Berg wel het geval. De 24-jarige middenvelder liep de meeste kilometers in de Eredivisie en is onuitputbaar. In een exclusief interview met Voetbalzone gaat het jeugdproduct van PSV in op zijn spel, geloof en voorbeelden uit de Eredivisie.

Met liefst 288 kilometer topt Van den Berg de lijst van alle spelers in de Eredivisie. De onbetwiste motor van PEC Zwolle lijkt onvermoeibaar en heeft plezier in het harde werken. "Het is natuurlijk wel gebaseerd op mijn speelminuten’’, plaatst Van den Berg een kanttekening.

"Ik krijg het lijstje vaak doorgestuurd. Dan reageer ik: ‘Werken voor je geld!’ Ik vind dat als je op het veld staat, je het onderste uit de kan moet halen. Soms hangt je tong dan op je schoenen."

De geboren Udenaar geeft zelf aan veelzijdig te zijn en dat hij zowel defensief als aanvallend belangrijk wil zijn voor PEC. "Ik wil overal een steentje bijdragen, maar daar heb je inhoud voor nodig. Dat ik dit aankan, zegt veel over mijn karakter."

De middenvelder benadrukt dat hij niet te porren is voor het lopen van een marathon. Enkel achter een bal aanlopen is leuk, vindt hij. ‘’Ik denk dat ik het niet lang volhoud zonder bal’’, lacht Van den Berg.

Sociale media


Niet alleen qua statistieken doet Van den Berg het goed. De middenvelder is ook erg bekend op sociale media. Met liefst 80.000 volgers op Instagram is hij de meest gevolgde PEC-speler. ‘’Ik denk dat het bij iedereen bekend is dat ik me bekeerd heb tot de islam", aldus Van den Berg.

"Dat is in die gemeenschap heel goed gevallen. Daardoor wilden mensen mij graag in de gaten houden, denk ik.’’ Daarnaast kreeg de spelmaker veel ‘merkwaardige’ berichten. ''Vragen over mijn privésituatie of liefdesleven. Huwelijksaanzoeken? Die zijn er ook zeker geweest, ja.’’

De faam zou tot jaloezie kunnen leiden, maar dat is niet bij iedereen het geval binnen de selectie van PEC. "Ik heb het er weleens met Bram van Polen over. Ik vroeg aan hem of hij een Rolex thuis heeft. Toen zei hij: ‘Nee man, dat interesseert mij helemaal niks.'"

"Dat vind ik mooi. Ik ben zelf natuurlijk van een andere generatie, maar ik ben wel fan van de oude stempel. Het is mooi dat die mensen er nog zijn. Ik kan daar meer van genieten dan wanneer het andersom is", sluit Van den Berg af.

PSV


Op achtjarige leeftijd werd de Brabander gescout door PSV. Daar spendeerde hij meer dan tien jaar in de jeugdopleiding, iets minder dan de helft van zijn leven. ‘’Ik heb daar een hele mooie tijd gehad en er komen natuurlijk veel herinneringen naar boven. Ik heb grote spelers in actie gezien.’’

Zo zag Van den Berg onder anderen Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo, Jordan Teze, Ormando Obispo en Joël Piroe spelen. ‘’Ik zag dat zij speciaal waren, geen wonder dat ze het nu zo goed doen’’, geeft hij toe. Zijn eigen lichting was uiteindelijk minder succesvol. Alleen Yorbe Vertessen, die afgelopen transferperiode een overstap naar Union Berlin afrondde, brak echt door.

De spelmaker kijkt niet snel tegen iemand op, maar noemt toch een aantal Eredivisie-spelers waar hij van geniet. ‘’Bijvoorbeeld Joey Veerman. Hoe makkelijk hij aanvallers weet te bedienen. Zijn kracht is makkelijk voetballen, wat vanzelfsprekend niet makkelijk is. Ik wil vaak de beslissende pass geven, of ik heb het gevoel dat ik het verschil moet maken. Dat werkt soms averechts. Quinten Timber kan ik ook erg van genieten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mensen die zoveel lopen staan meestal verkeerd en dan is het compensatiegedrag. Weet niet of het hier het geval is maar vaak wel

7 maart 2024 om 11:08

Als je zijn heatmap van dit seizoen bekijkt loopt hij bijna net zoveel op eigen helft als op de helft van de tegenstander.

Als je op eigen helft veel moet lopen dan sta je vaak niet optimaal inderdaad. Op de helft van de tegenstander is het vaak een wapen. Als je team de bal niet heeft kun je de tegenstander tot fouten dwingen, als je team de bal wel heeft ontstaan er vaak gaten als je een speler hebt die blijft lopen

7 maart 2024 om 12:06

Scummy, ik kan me niet voorstellen dat het ene per se met het andere te maken heeft. Als je op eigen helft veel loopt, kan dat toch ook zijn om vrij te komen of ruimte te maken voor anderen?

Een heatmap bekijken is 1, maar goede conclusies er uit trekken is 2

7 maart 2024 om 12:59

Op eigen helft kun je inderdaad ook een scheiding maken tussen lopen terwijl je team de bal heeft lopen als de tegenstander de bal heeft. Ook kun je extra meters op eigen helft moeten maken omdat je teamgenoot fout staat.

Ik trok vooral de conclusie uit de heatmap dat hij zowel aanvallend als verdedigend zijn meters maakt en dat het dus niet alleen foute positionering is. Maar misschien niet heel duidelijk opgeschreven door mij.

7 maart 2024 om 11:20

Duidelijke reactie op basis van onderbuikgevoelens, jullie hebben hem nog niet eens langer dan 5 minuten zien spelen als je dit beweert.

7 maart 2024 om 11:26

Dat kan ook zijn omdat hij vele vuile meters voor anderen loopt of dat hij veel fouten van anderen hersteld en daardoor dus extra meters maakt.
Het is een teamsport he..

7 maart 2024 om 12:04

Andersom denk ik. Als je vaak verkeerd staat dan moet je veel lopen om te compenseren. Daarnaast kun je ook nog meters maken om belangrijk te zijn voor je team. Alles bij elkaar kunnen dat veel kilometers zijn.

Ik lees vaak hier dat bv Taylor niet mee verdedigt, die staat dan verkeerd EN hij compenseert daar niet voor. Dat is nog veel erger.

7 maart 2024 om 13:13

Is die lijst eigenlijk ergens te vinden? Ben wel benieuwd waar een Taylor op zo’n lijst zou staan namelijk.

8 maart 2024 om 00:02

Hij is verdedigende middenvelder. Hij is er juist om het vuile werk op te knappen dat anderen achterlaten en om gaten dicht te lopen. Dergelijk type middenvelders maken doorgaans de meeste kilometers. Hij speelt ook nog eens bij de nummer 13 van de Eredivisie, dus je hebt ook wel aardig wat ruimtes in een wedstrijd die je dicht moet lopen.

Kilometervreter, lekker bezig! Daar ligt de basis wat mij betreft.. ook hele redelijke voetballers hebben er hun beroep van kunnen maken puur omdat ze topfit zijn en de taken goed kunnen uitvoeren. Technisch gezien zit er in de Eredivisie bij de meeste spelers geur noch smaak aan..

Deze jongen kan trouwens nog aardig voetballen ook en mooi verhaal verder!

Dave van de Berg ex. PSV en nu PEC net als gisteravond Scamacca speelde met Atalanta tegen Sporting EL en na PSV vertrok hij eerst naar Pec Zwolle en vandaar naar de PL Engeland. Davy in de PL zijn ze gek met snelle hardlopers net als Scamacca dus misschien is dat wat voor jou want 80.000 vrouwen heb je niet veel aan haha.

8 maart 2024 om 00:04

Scamacca speelde werkelijk niets klaar bij PSV en PEC Zwolle. Daarna heeft hij zich wellicht goed herpakt, maar we kunnen gerust stellen dat Scamacca bij PSV en PEC niet echt een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Mooi hoe als je het dragen van een Rolex niet interesseert je wel direct van de oude stempel moet zijn. Hoe normaal het is in de voetbalwereld om te lopen met duizenden euro's om je pols met een risico om beroofd te worden.

on: 288 kilometer is wel echt een bizarre statistiek, niet verwacht dat hij zoveel meters aflegde dit seizoen.

7 maart 2024 om 20:07

Haha ja dat vond ik ook opvallend. Schijnbaar is zoiets sneus als een extreem duur horloge iets wat persé hoort in de voetballerij

8 maart 2024 om 00:06

Wel met de kanttekening dat hij een verdedigend ingestelde middenvelder is van de nummer 13 van de Eredivisie. Dan maak je sowieso veel meters omdat de tegenstander veelal beter is. Je hebt dus flink wat per wedstrijd om dicht te lopen. Dat maakt het overigens niet per se minder knap hoor. Je moet het alsnog vol kunnen houden en doen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren