Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie ligt heel weekend stil, KNVB wil uitleg

Laatste update:

De Eredivisie wordt door de komst van de nucleaire top in Nederland definitief stilgelegd, zo verzekert De Telegraaf woensdag. Het gaat hierbij om speelronde 29, op 21, 22 en 23 maart. De burgemeesters van de negen speelsteden kwamen tot dit besluit, omdat er door de strenge beveiliging tijdens de top te weinig politiemensen zijn om de openbare orde en veiligheid te garanderen. "De KNVB is op dit moment nog in overleg met de betrokken partijen over speelronde 29. We hopen op een passende oplossing voor clubs en fans", zo laat de KNVB woensdagmorgen via Twitter weten.

/

Het World Forum, waar 58 wereldleiders samenkomen, eist zoveel politie-inzet, dat voor evenementen die in dezelfde periode gepland staan bijna geen politiemensen beschikbaar zijn. Het gaat mogelijk om 13.000 agenten. Om veiligheidsredenen zullen daarom naar alle waarschijnlijkheid veel van die andere evenementen geschrapt worden. De KNVB heeft als organisator van de competitie samen met de ECV (eredivisieclubs) de hoop gevestigd op Ivo Opstelten. De minister van Justitie en Veiligheid heeft een brandbrief ontvangen en kan de deur in een overleg op een kier zetten, hopen betrokken partijen. Het voetbalorgaan verzoekt dat de beslissing door de burgemeesters (Alkmaar, Enschede, Heerenveen, Eindhoven, Waalwijk, Groningen, Utrecht, Almelo en Deventer) wordt teruggedraaid.

De Eredivisie-clubs zijn verbaasd en geïrriteerd over de solidariteitsbeslissing van de burgemeesters. De verplaatsing, gedacht wordt aan 1 en 2 april, gaat de clubs sowieso veel geld kosten. “Wij rekenen op een extra kostenpost van zo’n 50.000 euro”, vertelt algemeen directeur Hans Nijland aan De Telegraaf. “De supporter is de dupe.” Volgens AZ-directeur Toon Gerbrands is ‘de chaos niet te overzien’. “Ook de halvebekerfinale tussen AZ en Ajax kan niet op 26 of 27 maart omdat de week na de nucleaire top geen grote evenementen mogen plaatsvinden. Maar omdat wij evenals Ajax nog in de Europa League actief zijn, komen we volledig in de knel met ons overvolle programma.”

Dit kan alleen in Nederland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet helemaal, waarom wedstrijden die zich ver van Den Haag bevinden niet kunnen doorgaan. Of betekent dit dat in Brabant, Limburg, Groningen etc. Geen enkele agent meer is te vinden en criminelen dus hun slag kunnen slaan.

Ook een beetje dom dat er geen evenementen plaats mogen vinden na de top. Dat is Nederland op zijn smalst, maar dat zal wel zijn om de uren van de agenten te compenseren.

5 februari 2014 om 07:45

Komt omdat alle beschikbare agenten ingezet worden bij de top. waardoor ze aan hun uren voor die maamd zitten en dus nergens anders beschikbaar zijn.

5 februari 2014 om 08:50

Echt belachelijk die top. Doe het dan lekker in Brussel of ergens anders. Wat heeft Nederland hier aan? Het kost alleen naar geld. Snelwegen dicht noem maar op.

En nu mag er ook niet eens gevoetbald worden, wat BELACHELIJK is dat. De moet politie moet samen met het leger toch makkelijk alles kunnen regelen.

DEN HAAG DOE ER WAT AAN!!!!

5 februari 2014 om 09:21

De schuld bij den haag leggen is misschien wat makkelijk. Misschien moeten we naar ons zelf kijken. Want daar begint het. Het feit dat er zo vreselijk veel politie nodig is bij een voetbalwedstrijd. Gisteren bij ADO ook weer chaos omdat tientallen leeghoofden het idee hadden dat als ze tijdens de wedstrijd door de hekken breken en het bestuur konden spreken, ADO misschien wel zou presteren.
Ga feest vieren met zn allen.
Dat die top hier is, is nou eenmaal zo. Waar het ook is, we leven in een wereld dat er 100 veiligheids eisen moeten komen bij zo'n top. Dat er dan een weekend geen voetbal is, is geen levensramp. Er zijn ergere dingen!

5 februari 2014 om 09:34

Betaald voetbal kost vanuit dat oogpunt ook alleen maar geld. Onnodige politie-inzet.

Het is bezopen dat het überhaupt nodig is dat er zoveel politie op de been is. Ik heb in Zuid-Afrika, een van de meest gewelddadige landen op deze aardbol, een rugbywedstrijd bijgewoond. 60.000 mensen in een stadion, waar het bier rijkelijk vloeit. Alle supporters-groepen zitten door elkaar en er valt geen ongetogen woord. Geen agent gezien en me geen moment onveilig gevoeld.

En het leger is er niet om politie-agentje te spelen. Anders waren ze agent geworden en geen militair.

5 februari 2014 om 09:36

@ Patje_16

Wat heeft Nederland hieraan ? Nederland verdiend hier anders goed aan. Zo ie zo is het voor politiek en diplomatiek Nederland goed dat er zo´n prestigieuze top hier gehouden word. Daarnaast profiteert het bedrijfsleven en met name bedrijven die zich op een of andere manier bezig houden met nucleair materiaal en defense contractors (bedrijven die zich bezig houden met defensie) hier ook van. Dan heb ik het nog niet eens over Universiteiten en de horeca (hotels,restaurants etc etc) en derde die direct of indirect hieraan verdienen (zoals Schiphol bijvoorbeeld).

Voor de Nederlandse veiligheid en inlichtingendiensten (en dan heb ik het niet over de politie) is dit ook een goede kans om zich internationaal goed te presenteren. Ik weet niet of jij het weet, maar het leger zal ongetwijfeld al betrokken zijn in de veiligheidsplannen. Sorry, maar ik vind die reactie van jouw typisch een voorbeeld van Nederlandse bekrompenheid.

Net zoals de Olympische spelen en mondiale voetbal toernooien prestigeneus zijn, zijn die soort "tops" dat ook. De zaken die op deze top besproken worden zijn toch wel wat belangrijker dan een potje voetbal (tenminste dat is mijn mening). Overigen vind ik het ook een goede zaak dat de Nederlandse staat zich niet neerlegt bij de "wij maar een klein landje mentaliteit" en hiermee dus ook gezonde ambities toont. Daarnaast is deze top ook van waarde voor de wereld, waarin Nederland gewoon deel van is. Al denken sommigen vandaag de dag dat Nederland zich een "isolatiepolitiek" strategie kan veroorloven.

5 februari 2014 om 09:48

@psv_ado Tsja, jij als Psv'er heb makkelijk praten zonder beker en europees voetbal in de rest van het seizoen. Er is geen plek in het schema meer om de wedstrijden in te halen, neem AZ-Ajax, halve finale beker. Zoek jij maar een dag uit.

5 februari 2014 om 10:03

Ben het helemaal eens met de schrijver, laten we naar ons zelf kijken. En dan pas de schuld bij een ander leggen.

5 februari 2014 om 10:16

Juist

5 februari 2014 om 10:53

ondanks je een Ajacied bent kan iik me toch behoorlijk vinden in wat jij te zeggen hebt. Hulde voor deze goed onderbouwde reactie!

5 februari 2014 om 11:00

Dat heeft niks met mij als PSV-er te maken. er zal heus wel een geschikte datum gevonden worden. En als je eens twee weken achter elkaar doordeweeks moet spelen, dan is dat zo. met alle respect, maar AZ en Ajax zullen beide niet 3 rondes verder komen in de EL. Genoeg tijd daarna voor rust doordeweeks!

5 februari 2014 om 11:16

snelwegen dicht????? really

5 februari 2014 om 15:33

@psv - Ado

Het probleem is dat aan het einde van de competitie Ajax en AZ in theorie iedere week midweeks voetballen. Er is slechts 1 week beschikbaar waarin je een speelronde of bekerronde zou kunnen plannen.

Ik zeg er bewust bij in theorie, want in praktijk zullen we moeten afwachten of Ajax en AZ Europees tot de halve finales komen. Maar je mag het niet uitsluiten, want als je dat wel doet en Ajax of AZ staat daadwerkelijk in de halve finale ben je te laat om dit probleem op te lossen.

Mijn conclusie is dat de bekerfinale van zondag 20 april moet verplaatst worden naar zaterdag 9 mei. Mocht AZ of Ajax namelijk de bekerfinale én de Europa League finale halen moet er voldoende rust daar tussen zitten. Die kans is bijzonder klein, maar je moet overal op anticiperen. Het weekend van 20 april kun je dan speelronde 29 inhalen, terwijl je op 16 en 17 april de halve finales gaat inhalen.

6 februari 2014 om 12:24

Als je er zo over denkt moet je op Wilders stemmen zodat we uit de EU gaan.
En het leger??die hebben toch een ander functie.

5 februari 2014 om 08:47

Ja, de agenten hebben ook zo'n zwaar werk hè..
En dat uitrusten, poeh poeh, wat een rust hebben zij toch nodig.

Wel handig voor de voetbalhooligans en de criminelen in de provincies inderdaad, die kunnen makkelijk hun slaag slaan, de politie is toch niet aanwezig.

Daarbuiten, belachelijk dat de Eredivisie niet door gaat.

5 februari 2014 om 09:19

Ja, dat hebben ze inderdaad ja! Of denk jij dat het niet zwaar is om ook 's nachts en in de weekenden te werken, dagelijks met agressie te maken te krijgen, mensen die onder een auto zijn gekomen op te bergen, gekken die stijf staan van de cocaïne in bedwang te moeten houden etc. etc. ?

Als jij dat niet zwaar werk vindt, dan ben ik heel benieuwd naar wat voor werk jij doet?

Oh, wacht, jij bent 19 jaar en zit nog op school! Dwz elke dag minimaal uitslapen tot 09.00 uur en om 14.00 uur weer ergens op de hoek van een straat 'hangen' en hoogstens enkele dagen in de week een paar uurtjes aanwezig zijn om een bijbaantje te onderhouden.

5 februari 2014 om 09:29

Goed gezegd

5 februari 2014 om 09:41

@ hamdaoui

Doe niet kortzichtig man, natuurlijk blijft er nog wel wat politie over indien er nood gevallen zijn. Je doet het allemaal wel heel dramatisch overkomen, maar zo´n top is hartstikke goed voor Nederland, iets waar jij wel heel gemakkelijk overheen stapt. Mocht je belangstelling hebben heb ik hierboven een reactie geplaatst waarin ik met argumenten kom waarom zo´n top belangrijk is voor Nederland.

5 februari 2014 om 09:42

Joh daar kiezen ze zelf voor, daar hoeft niemand medelijden mee te hebben.
Het meeste politiewerk is trouwens gewoon administratief. Nee ik zit allang niet meer op school.

5 februari 2014 om 09:46

politieagent is inderdaad een zwaar beroep! Ik vindt dan ook dat ze tussendoor meer rust moeten krijgen. Die controles voor alles wat ze maar kunnen vinden kunnen ze beter achter wegen laten en hun rust pakken voor het belangrijke werk (waar jij oa enkele voorbeelden van noemt). Daarnaast bespaart het mij(en velen met mij) weer veel geld en ergenis. Ik zie een win-win situatie!

5 februari 2014 om 09:51

Als je daar niet tegen kan moet je andere werk zoeken

5 februari 2014 om 09:53

Dat geld wat jij en die besparen moet ergens vandaan komen. Als het geld niet uit boetes komt dan nemen ze wel andere maatregelen

5 februari 2014 om 10:05

Dat doen de meesten dan ook, vandaar dat er nog maar zo weinig mensen dit werk willen doen voor dit salaris..

5 februari 2014 om 10:12

Zo wat een domme reactie.

Verder volledig eens wat Fachten zegt

5 februari 2014 om 10:24

@frenzic En wie heeft het over medelijden? Ik niet, ik zeg alleen dat het geen luizenbaantje is.

Het meeste politiewerk is administratief? Wat wil je nou zeggen? Dat de communicatiemedewerker bij voetbalwedstrijden de boel moet beschermen?
Of dat een agent 51 procent van zijn tijd achter de computer doorbrengt? Dat doet dan niets af aan het feit dat 49 procent nog steeds heel zwaar is!

5 februari 2014 om 10:27

@voetbalfan Ik ga er even vanuit dat jij snapt dat de verkeerspolitie (dus diegene die controleren op verkeer) hele andere mensen zijn dan die agenten die de boeven vangen!

Of ben jij iemand die bij de slager om een halfje wit vraagt?

5 februari 2014 om 10:30

Dit soort domme opmerkingen kan ik absoluut niet tegen. Het is in Nederland altijd hetzelfde zolang we de politie en het leger niet nodig hebben zijn ze achterlijk en zitten ze alleen maar in de weg, maar zodra we ze nodig hebben zijn ze weer nergens. Heb eens een beetje respect voor de politie en het leger.

5 februari 2014 om 11:25

Maar als een voetballer eens 2 wedstrijdjes in een week moet spelen, dan breekt de hel los. Over rust gesproken...

5 februari 2014 om 11:45

Jij denkt waarschijnlijk net als je naamgenoot. Die voelt ook nooit enige vorm van stress omdat hij gewoon zijn zakken vult zonder daar ook maar iets voor te willen doen.
Het beroep van politieagent is een zeer zware. Niet alleen fysiek door de wisselende diensten en fysiek geweld tegen hen. Maar wat zou je denken van het zware mentale vlak.
Je bent echt zwaar onwetende als je dit niet ziet.

Waarom mogen er de week na de top geen evenementen georganiseerd worden dan?

5 februari 2014 om 08:22

Omdat ze dan moeten uitrusten. Anders raken ze overspannen. Ze kunnen toch ook het leger inzetten bij de wereldtop. Doen die mensen ook een keer iets.

5 februari 2014 om 08:51

Wij worden ook ingezet tijdens de top. Overigens doen wij dagelijks "iets" aangezien de krijgsmacht meer dan 2.000 keer per jaar ingezet wordt voor taken omtrent nationale veiligheid.

5 februari 2014 om 09:21

Heel snuggere opmerking! Laat zien dat jij wel van de hoed en de rand af weet!

5 februari 2014 om 09:48

@ kenjicaylen

Denk even na, alles wat Nederland aan veiligheids (orde) en inlichtingendiensten heeft zijn allemaal actief tijdens zo´n top, dus ook de krijgsmacht..

5 februari 2014 om 12:05

Ach wat, politie kan niet dus laten we het leger het opknappen. Waarom de scouting niet? Of misschien een beroep doen op enkele vechtsport clubs.... Of zou politie agent toch echt een vak zijn?

ach... het is wel een top met 58 wereldleiders... dus ik begrijp het wel

"komen we volledig in de knel met ons overvolle programma.”

hahaha.... tuurlijk...

in engeland spelen ze veel meer en zowat altijd door de weeks met cl en el rondes er tussen en dan ook al die extra bekerrondes.

dus dit moet ook zeker gemakkelijk opgelost kunnen worden!

5 februari 2014 om 09:18

Oke, dus jij wil op zondag, dinsdag, donderdag en zondag spelen? We hebben gewoon een probleem omdat je naast speelronde 29 ook de halve finale ergens midweeks moet inhalen. Dat gaat bijna niet door de Europa League.

5 februari 2014 om 10:08

Ik heb een vermoeden dat de FIFA jullie dan verplicht om uit te wijken naar een ander stadion, in Belgie of Duitsland bijvoorbeeld.

5 februari 2014 om 10:23

de fifa gaat daar niet over. dan de uefa

5 februari 2014 om 10:48

De Uefa kan ons nooit verplichten om in het buitenland te voetballen, dat kan alleen bij hoge uitzondering als de stadions niet voldoen ofzo. En als dat gebeurt dan is dan is daar sprake van bij FC Twente of Roda JC, zowel Amsterdam als Alkmaar liggen veel te ver verwijderd van welke grens dan ook.

wel raar dat ze er geen rekening mee gehouden hebben tijdens de competitie planning.
Zoiets lijkt me toch wel een tijd van te voren bekend te zijn.

Ben benieuwd hoe ze het gaan oplossen want de competitie moet voor een bepaalde datum klaar zijn van de fifa ivm het wk.

De meeste wedstrijden zouden later ingehaald kunnen worden met een midweekse wedstrijd.
Bij ajax en az is dit natuurlijk lastiger ivm Europese wedstrijden

5 februari 2014 om 07:45

Dat was het dus niet. Het is allemaal heel laat bekend geworden omdat de informatievoorziening hierover heel slecht was.

5 februari 2014 om 08:13

slechte zaak dan.
Misschien dat die mensen die dit geregeld hebben op eigen kosten een cursus communicatie moeten doen. dan was dit probleem er waarschijnlijk niet geweest want dan hadden ze de winterstop later of de hervatting eerder laten beginnen.

Of ze hadden een andere speelronde nog ergens midweeks gedaan.

5 februari 2014 om 16:48

Het was al anderhalf jaar bekend!!! Waar ik werk zijn we al tijden bezig voor de veiligheid van de hotels.

5 februari 2014 om 08:44

Er is wel degelijk rekening mee gehouden. Zo zijn er voor het betreffende weekend geen risicowedstrijden gepland om het politieapparaat te ontzien.

5 februari 2014 om 10:57

Het is zelfs zo dat ze wedstrijden buiten de randstad hebben gepland. Alleen Alkmaar ligt er dichtbij. Voor de rest is het dus veel verder weg. Ik vind hrt een beetje een non-argument om het dan niet door te laten gaan

5 februari 2014 om 10:13

Precies, ik kan me niet voorstellen dat deze wereldtop pas een maand van tevoren bekend was, ook bij de Knvb. Wat mij betreft hebben zij ook gewoon zitten slapen.

Ik zou zeggen haal de militaire kazernes leeg en laat de soldaten en de Marechaussees de boel in Den Haag beveiligen.

5 februari 2014 om 08:12

En dan hoor je op de radio dat 60% van de militairen te dik/conditioneel dramatisch is.
Sjonge jonge wat een overheid..

5 februari 2014 om 08:41

Nou, ze hebben nu toch nog 6 weken voor een 6-weekse bootcamp! Laat die gasten lekker de aankomende 6 weken de pondjes eraf trainen!

5 februari 2014 om 08:53

al...

5 februari 2014 om 09:38

Ze zijn niet opgeleid om politie-taken uit te voeren. Natuurlijk zijn er wel overlappingen omdat beide beroepen met ordehandhaving te maken hebben, maar ze zijn op andere vlakken gewoon verschillend. Als militairen, agent wilde worden, dan hadden ze zich wel bij de politie-academie aangemeld. We sturen toch ook geen politie-agenten naar Mali?

Wrm moet dit nou in NL gebeuren?? Doe lekker bij die belgen die kunnen toch niet voetballen

Huh, begrijp ik het nou goed dat daardoor Az-Ajax niet door kan gaan? of dat er geen uit- supporters bij mogen?

En dat zou dus niet kunnen, wanneer moet er dan gespeeld worden.

5 februari 2014 om 07:56

Voor zover ik de tekst begrijp kan heel de wedstrijd niet doorgaan omdat ze het een groot evenement vinden

5 februari 2014 om 08:02

Dat is dus de vraag.... Ik baal hier flink van. Juist AZ en Ajax die hun best doen om in alle toernooien/competities of hoe je het noemen wil meedoen worden hier benadeeld... Als we dit van tevoren wisten hadden we de bekerduels naar voren kunnen halen..

5 februari 2014 om 09:21

Impliceer jij hiermee dat de andere clubs niet hun best doen om in alle competities te blijven?

5 februari 2014 om 09:38

Hoeft hij niet te doen , maar bij deze: het Nederlands voetbal moet Ajax en Az op de knieën bedanken.

5 februari 2014 om 10:11

Kom op, niet zo Calimero. Ik zie de Nederlandse clubs wel uitwijken naar Duitsland of Belgie.

5 februari 2014 om 10:13

Lijkt me dan ook heel logchies, als je geen europees meer speelt is je programma minder druk.
En kan je dus makkelijker schuiven met wedstrijden.

Ik dacht het al toen ik over de top hoorde: voetbal stilleggen. En dat hebben de voetbalfans aan zichzelf te danken, er zijn niet voor niets zoveel agenten nodig bij het voetbal. Als je er vanuit kon gaan dat het prima ging om een speelronde heel beperkte politieinzet te hebben, zou het wel door gaan. Maar dat risico kan gewoon niet genomen worden door het aantal voetbalfans die het nodig vinden te gaan rellen.

Dus niet de schuld leggen bij deze top, maar bij al die zogenaamde voetbalfans.

Het is sowieso belachelijk dat er elk weekend zoveel agenten moeten werken speciaal voor het voetbal. Misschien moeten ze er eens aan gaan denken om alle wedstrijden in de hele competitie zonder uitpubliek te gaan spelen, scheelt de staat miljarden.

5 februari 2014 om 08:21

Miljarden gast de politie inzet bij voetbalwedstrijden kost jaarlijks 30 miljoen. Nog veel maar er zijn ergere dingen.
Daarbij is het gewoon onzin er gebeurd bijna nooit wat bij een concert van een of andere nederlandstalige artiest werd onlangs massaal gevochten. Hoor je niemand over.

5 februari 2014 om 08:28

Beste Hakkie2 Ik vindt het schandalig dat er bij het uitgaan altijd politie aanwezig is, ik veroorzaak namelijk nooit problemen in de horeca dus laat ze lekker thuis blijven. Overigens is het helemaal niet belachelijk dat er agenten "speciaal" moeten werken, dat is de keuze van je beroep, als boer zijnde weet je dat je morgens koeien moet melken, als winkel bediende weet je dat er koopzondagen zin enz enz.

Daarnaast zijn de kosten die de overheid moet maken bij een willekeurig feest als koningsdag met politie inzet vele malen hoger en zijn er vele male meer arrestaties dan een hele competitie eredivisie!

5 februari 2014 om 08:30

Bij alle grotere evenementen word politie ingezet. En die miljarden van jou die worden in dat wekend op gemaakt en door onze regering. Maar volgens mij ben jij een fox supporter. Jij bent nooit in een stadion geweest. Een wedstrijd beleef je in een stadion op het weekend en niet doordeweeks bij fox op tv.

5 februari 2014 om 09:15

Als ze die miljoenen besparen op Politie gaat het geld wel weer naar het buitenland waar ze een nutteloos project beginnen, ipv iets in nl te doen.

On:
Stomme Kerntop, waarom moeten ze allemaal bij elkaar. Kost ook weer miljoenen om het zooitje bijeen te krijgen. Allemaal met een dikke mercedes vervoeren en eerste klasse jets/privevliegtuigen.

Tegenwoordig kan je via internet en stream met elkaar vergaderen.

On:
Dan wordt het maar kijken naar een andere competitie dit weekend, als er wat is.

Het VVD feestje moet nu eenmaal gevierd worden. Ineens is politie inzet onbelangrijk, worden duizenden ondernemers gedupeerd omdat ze hun business moeten sluiten, moet er een hele baan op Schiphol dicht en worden er 678000 politie uren gestoken in iets wat op een schip midden op de Noordzee had moeten gebeuren of gewoon gezellig in Rusland of de Vs.
Morgen staat Dijsselbloem weer op de stoep voor een solidariteitsbijdrage van miljoenen per club en zeurt ie over de 30 Full Time politieagenten die bij Feyenoord of de 20 Full time agenten die de inzet bij Ajax kosten.
De VVD bewindslieden hebben al maanden een natte broek van de top. Heel Nederland moet bloeden.

5 februari 2014 om 09:42

Blanksma
Steek maar lekker je kop in het zand

5 februari 2014 om 16:55

Echt wat een reactie, als je er niks van snapt, reageer dan niet. Die hele top levert meer dan het dubbele op, dan dat het kost en lijkt me wel ff goed voor de economie,.

Is ook logisch. Alle mensen die ook maar iets te vertellen hebben in de hele wereld komt voor het eerst bijeen in Nederland. Er zit zoveel voorbereiding en gevaar in deze operatie dat ik ze groot gelijk geef. Er is meer dan voetbal in het leven.

5 februari 2014 om 10:08

En er meer in het leven dan olie. Al vanaf de jaren 70 namelijk

Nu staat de Knvb op haar achterste benen maar wanneer er de rest van het jaar hinder ontstaat doordat er zoveel politie nodig is bij voetbalwedstrijden hoor je ze niet. Selectieve verontwaardiging! Die voetbalwedstrijden kosten de burger veel meer dan die schamele 50.000 euro maar dat moet allemaal maar wel kunnen?

Weer typisch Nederland!! Em maar bezuinigen op justitie en defensie! Als er hier ooit eens iets gebeurd, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Elk willekeurig land in de wereld zou hier binnen kunnen vallen en binnen 2 dagen de macht hebben.

5 februari 2014 om 08:34

Ik denk dat ik al een lijst van zo'n 80, misschien wel 100 kan opnoemen die dat niet kunnen. Dus elk willekeurig land is nogal overdreven.
Daar komt bij dat een aanval op 1 NAVOland gezien wordt als een aanval op elk NAVOland waardoor er direct steun verleend zou moeten worden.
Nogal onzinnige opmerking dus.

Dit is toch ook gewoon extreem dom van de KNVB. Deze top is echt niet een maand van tevoren georganiseerd. Zo iets staat toch al veel langer vast. Dan weet je dat er niet of heel moeilijk gevoetbald kan worden. Waarom hebben ze daar geen rekening mee gehouden?

de voetbalclubs moeten in beroep gaan voor sommige clubs zijn er kosten die ze maken en dat is tussen de 50 en 100 000 euro bizar veel die betaalt den haag ook niet terug ,dus ik hoop dat het doorgaat , dan gooien we straks 2 miljoen euro weg in een voetbalweekend , alles voor den haag kom op zeg

5 februari 2014 om 09:36

Dat lijkt me een goed idee, maar dat werkt dan wel 2 kanten op he. Dat betekent dat diezelfde Knvb en voetbalclubs voortaan voor de politie mogen opdraaien die bij iedere wedstrijd weer nodig is. Te hypocriet voor woorden om nu te schreeuwen terwijl het voetbal de belastingbetaler veel meer centen kost. Daarnaast draaien we de kosten voor het voetbal ieder jaar en is zo'n kerntop een eenmalige gebeurtenis!

Ik zeg, iedereen die naar een wedstrijd wilde in dat weekend, lekker met z'n allen naar DH gaan en protesteren, worden die agentjes nog goed gebruikt ook, anders staan ze daar maar voor Jan met de korte achternaam..

Die kerntop is sowieso n lachertje. Komt toch niets uit. En waarom hier? Doe zoiets in t geheim. Al dat gezeik over politie inzet/ gemeenschapsgeld. Bjj die top geven ze meer uit als bij 2 volledige voetbalseizoenen. Over kosten politie bij voetbal hoeven we het ook nooit weer te hebben....

5 februari 2014 om 16:58

Waar wou je het doen dan? Noord Korea? Ben je wel bij het probleem en het land is al afgesloten. Bij die top geven ze meer uit dan 5 voetbalseizoenen, maar de kosten komen wel 2x terug, dus ben je 10 jaar voetbal gedekt :D

5 februari 2014 om 17:46

nou .....uhhh...ergens in 'the middel of nowhere"....? voor mijn part ergens in area 51...ohhhh nee...; dat bestaat niet...-) doe je dat in zo'n dichtbevolkt gebied. de hele haagse middenstand is tegen. kost ze alleen maar geld. denk dat niemand in den haag hier op zit te wachten...en hoezo verdienen ze dit allemaal terug...? kun je dat eens gedetaileerd/ onderbouwd uitleggen?

5 februari 2014 om 18:45

Hotels eten journalisten etc... Je krijgt reclame voor het land en vergeet niet, dat dit veelal word betaald door World Forum. Zou je ook even dat artikel van AFC Leeds aanraden om te lezen.

6 februari 2014 om 09:30

heb t idd gelezen. staan op zich juiste dingen in vermeld. echter wordt maar een klein gedeelte van het bedrijfsleven hier beter van (horeca...). T mkb echt niet. En de hele bedoeling van deze top is nucleaire arsenaals terug brengen (gebeurt ook niet; rulsland test gewoon weer nieuwe). Duitsland e.a. wil zn kernreactoren gaan sluiten en handel drijven (in nucleair materiaal en toebehoren) met schurkenstaten waar eventueel wel reactoren worden gebouwd is ten strengste verboden. Dus ook deze industrie zal echt geen geld verdienen aan de uitkomst van deze top; of beter gezegd het gebrek hier aan....is toch een wassen neus....

Lekker bagger..we zouden met 150 man deze wedstrijd gaan kijken in de kroeg..Happie, pilsje etc..Baggerzooi

Gewoon alle wedstrijden in dat weekend in Den Haag laten spelen, er is dan blijkbaar toch genoeg politie daar aanwezig :P

Geweldig dit en maar klagen over de kosten jaja

Dat er een speel ronde zo geschrapt word kan ik mij iets bij voorstellen, alleen vind ik wel dat de overheid mensen en organisaties (waaronder club) schadeloos moet stellen. Deze top is voor politiek Nederland en het bedrijfsleven een mooie happening waar ook nog eens heel wat prestige mee gemoeid is. Alleen ben ik bang nu er allemaal nood verordeningen gebruikt worden de overheid weinig geneigd is om partijen schadeloos te stellen die hierdoor dus schade leiden.

5 februari 2014 om 09:37

Het is een Drama voor het bedrijfsleven; Met name om en rond Den Haag, met een gebied tot Rotterdam, Zoeterwoude en Hillegom. Alle bedrijven die aan de A4 liggen moeten 2 dagen dicht, en worden niet schadeloos gesteld... Het is echt van de zotte! En dan een paar potjes voetbal niet door laten gaan, omdat oom Agent langs de weg moet staan, schaapjes tellen...

5 februari 2014 om 10:00

@ bekkerz

Hierboven heb ik een uitgebreide reactie staan, waar ik alles beargumenteer en ook uiteen zet hoe Nederland hieraan verdiend. Daarnaast staat er in mijn reactie waarop jij reageert toch duidelijk dat ik ook van mening ben dat partijen die hierdoor schade leiden door de Nederlandse staat schadevrij moeten worden gesteld. Dus ik begrijp jouw reactie op de mijne niet zo goed, maar ik heb mijn reactie waarop op iemand anders zijn reactie even gecopied/paste.

Het is niet dus niet alleen zo dat deze top alleen maar verliezers kent. Bij elk groot evenement zijn er partijen waarvoor het slecht uitpakt, daar tegenover gesteld zijn er ook veel partijen die hieraan verdienen. Dus om alleen maar te roepen dat het "funest en van de zotte is" vind ik behoorlijk kortzichtig. Dit soort "tops" zijn goed voor de Nederlandse BV, niet alleen qua inkomsten, maar ook qua prestige (wat internationaal echt wel wat waard is) waar je als land indirect ook aan kunt verdienen.

"wat heeft Nederland hieraan ? Nederland verdiend hier anders goed aan. Zo ie zo is het voor politiek en diplomatiek Nederland goed dat er zo´n prestigieuze top hier gehouden word. Daarnaast profiteert het bedrijfsleven en met name bedrijven die zich op een of andere manier bezig houden met nucleair materiaal en defense contractors (bedrijven die zich bezig houden met defensie) hier ook van. Dan heb ik het nog niet eens over Universiteiten en de horeca (hotels,restaurants etc etc) en derde die direct of indirect hieraan verdienen (zoals Schiphol bijvoorbeeld).

Voor de Nederlandse veiligheid en inlichtingendiensten (en dan heb ik het niet over de politie) is dit ook een goede kans om zich internationaal goed te presenteren. Ik weet niet of jij het weet, maar het leger zal ongetwijfeld al betrokken zijn in de veiligheidsplannen. Sorry, maar ik vind die reactie van jouw typisch een voorbeeld van Nederlandse bekrompenheid.

Net zoals de Olympische spelen en mondiale voetbal toernooien prestigeneus zijn, zijn die soort "tops" dat ook. De zaken die op deze top besproken worden zijn toch wel wat belangrijker dan een potje voetbal (tenminste dat is mijn mening). Overigen vind ik het ook een goede zaak dat de Nederlandse staat zich niet neerlegt bij de "wij maar een klein landje mentaliteit" en hiermee dus ook gezonde ambities toont. Daarnaast is deze top ook van waarde voor de wereld, waarin Nederland gewoon deel van is. Al denken sommigen vandaag de dag dat Nederland zich een "isolatiepolitiek" strategie kan veroorloven"

5 februari 2014 om 10:30

Ik vind het een prima uiteenzetting van je, toch blijf ik het een behoorlijke farce vinden... Op die hele Top worden geen noten gekraakt, zullen er wereldwijd nog steeds nucleare wapens vervaardig worden en zal men nauwelijks tot elkaar komen. Dat ze maar gaan zitten over zaken als Syrie, Afrika en andere toestanden waar de nood aan de man is... Het is, zoals bij alle Top conferenties, toch een beetje het 'kijk mij' gevoel... Dat een land voor zoiets compleet stil komt te liggen vind ik lichtelijk overdreven, alsof die mensen zoveel belangrijker zijn dan de mensen in dit land...

5 februari 2014 om 17:55

heb je stuk ook gelezen. leest op zich lekker weg en staan ook wel dingen in waar ik me in kan vinden. alleen...; waarom zouden bedrijven die in nucleair materiaal zitten hier geld aan verdienen? die hele top is georganiseerd om de nucleaire arsenaals in te perken....en als je vervolgens leest dat rusland al weer vrolijk bezig is met de ontwikkeling / test van nieuwe raketten....tevens willen veel landen hun kern reactoren de komende jaren sluiten (o.a. duitsland). De landen die ze al willen bouwen (iran e.a. weet zo verder niet welke) staan onder strenge controle van de rest van de wereld. Dat wordt ook niet echt toegejuichd zeg maar....en zeg nou zelf; Je kunt nu al wel invullen dat er niets concreets uit die top komt. Reken me dr maar op af als t wel zo is...maar daar ben ik niet bang voor....

Een schadepost van 50.000 euro lijkt me ook nogal overdreven. Hoe komt hij aan zo'n bedrag? Lijkt me niet dat clubs nu al voor duizenden euro's aan eten en drank in de koelkast hebben staan voor een wedstrijd die over 1,5 maand gespeeld zou worden.

En Gebrands overdrijft ook nogal met zijn chaos die niet te overzien is. Moet ie eens naar Syrie gaan, daar is het pas chaos.

Snap dat de Knvb en de clubs niet blij zijn en het verdient niet de schoonheidsprijs, maar de voetballerij moet ook zijn plaats kennen. Er is meer in de wereld dan tegen een bal aan trappen.

Die hele nucleare top is toch een groot circus van waanzin en flauwekul. De hoge heren willen leuk met elkaar tafelen... Doe dat lekker in Syrië de volgende keer, dan hebben we met een beetje mazzel een stuk minder hoge heren daarna...

5 februari 2014 om 10:02

Ja het verdwijnen van alle politieke leiders zou inderdaad een einde van al onze problemen betekenen.

5 februari 2014 om 10:26

Je mag dit wel met een beetje sarcasme nemen Boowl29... Maar toegeven dat het licht overdreven is wat er gebeurd, niet? (trouwens een aantal zouden we kunnen missen als kiespijn )

5 februari 2014 om 10:55

Haha. Ik ben zo sceptisch dat voor elke gek een volgende gek alweer klaar staat.

Politie uit België en Duitsland inzetten?

Het is zo'n onzin om keer op keer weer te horen: De hoge politie inzet om veiligheid te garanderen, burgemeesters die wedstrijden verbieden, onveilig bij stadia. In NL is het lang niet zo erg als de media en regering doen voorkomen. Als je de politie inzet soms ziet bij een nietszeggende wedstrijd is dat zwaar overdreven. Maar het is en blijft makkelijk scoren over de rug van voetbalsupporter om zieltjes te winnen in de politiek. Als ik kijk hoe het gaat in het buitenland bij de grootste derby's en wedstrijden tussen aartsrivalen kan ik niet anders zeggen als dat ze hier in NL compleet doorgeslagen zijn.

ON: Begrijpelijk dat alles moet wijken voor een operatie als deze. Hoe jammer het ook is. Voor clubs erg vervelend maar de Engelse competitie heeft het nog een stukje zwaarder dus hier moeten de Knvb en clubs zich helaas gewoon aan aanpassen

Waarom niet het leger inzetten bij die top, blijven er meer agenten over voor de rest van nederland. Waarom trouwens die top niet organiseren op n afgelegen plek, bv Alcatraz, of een eiland waar geen hond woont.

5 februari 2014 om 10:03

@ hansworst

Denk je niet dat alles wat Nederland heeft aan veiligheid en inlichtingendiensten (dus ook de krijgsmacht) niet volop actief zullen zijn bij zo´n wereldtop ?

5 februari 2014 om 10:20

Waarom niet die top binnenskamers houden, en niet wereldkundig maken, organiseer het op een locatie wat weinig gevaren meebrengt.

5 februari 2014 om 10:31

De infrastructuur van zo'n locatie moet het wel aankunnen. Buiten alle vliegtuigen van regeringsleiders neemt iedere regeringsleider gemiddeld een entourage van 100 man mee.

6 februari 2014 om 10:21

of organiseer het lekker via videoconferencing....

5 februari 2014 om 17:56

ja. of area 51. lekker onder de grond en geen hond die er last van heeft!

Johan Cruijff gaf het van de week al aan, er kon beter gewoon doorgespeeld worden in de winterstop.
De februari van Ajax is al drukker dan de februari van bijvoorbeeld Barcelona, Manchester City of Bayern Munchen.
De maanden erna zullen alleen maar extremer worden als ik het goed begrijp.

Straks moeten alle Eredivisieclubs 1,5 keer per week voetballen, bepaalde clubspelers trekken dat niet.

Wel denk ik dat Ajax mede hierdoor de grootste kans heeft om kampioen te worden, ook AZ zal hogere ogen gooien.
Zowel Ajax als AZ zijn gewend om meerdere wedstrijden per week te spelen, de rest van de Eredivisie niet.

Ik vind dat Ronaldo echt terecht de goudenbal heeft gewonnen.

5 februari 2014 om 10:03

Gast, Messi verdiende het veel meer op basis van talent.

Nou afschaffen die top. Kennelijk komen daar zo veel criminelen (obama, Achmadjinidjad?) Dat er te veel politie inzet nodig is. Daarbij spreekt onze regering al jaren van het terugbrengen van nuclaire wapens en afval. afschaffen.
Kennelijk moeten uitsupporters dus tegenwoordig begeleid worden door de smeris want ik zie niet in waarom ado supporters niet naar Twente kunnen, of heeft dat te maken met het "superidee" van teeven van een 'nationale politie?"

5 februari 2014 om 10:09

Als je zo simpel bent is het wellicht verstandig niet te reageren op dit soort berichten, nkufo-ole..
Jij hebt werkelijk waar geen idee waar dit over gaat, en ik heb zo'n idee dat dit te maken heeft met een algemener gebrek aan kennis.

Ten eerste is het Ahmadinejad, die overigens sinds vorig jaar geen president meer is. Hij zal dan ook niet komen. Overigens is het sterk te betwijfelen dat ie wel was gekomen als hij nog president was.
De top is namelijk bedoeld om nucleair terrorisme te bestrijden, en niet om nucleaire wapens te promoten of te gaan verkopen aan elkaar. Op de site is te lezen dat het verminderen van nucleair materiaal in de wereld doel is van deze top.

5 februari 2014 om 10:18

Provocatie geslaagd
Baal gewoon dat wellicht er Weer een speelronde uitvliegt. en dit winterstop, die elke keer voor niets gehouden wordt en dat heeft nu invloed op de agenda. Maar bedankt voor de update, dacht dat Ahmadinejad nog in het zadel zat.
*overigens, wordt dit net als de klimaat top, veel geschreeuw maar weinig wol.

5 februari 2014 om 10:57

Heb je gelijk in. Maar hoe raar is het niet van de Knvb dat ze dit niet aan zagen komen. Was dit dan echt zo kort dag besloten? Zij gaan toch ook niet vrij uit.

En jupiler league wedstrijden gaan die wel gewoon door?

5 februari 2014 om 10:43

En de korfbalcompetitie ook?

5 februari 2014 om 11:47

Daar is gelukkig geen politie inzet voor nodig
Misschien wel bij een paar hockey wedstrijden en ijshockey wedstrijden.

Haha, Ik hoor het Tom Egbers gisteren nog zeggen: "alles om op tijd klaar te zijn voor het WK voetbal."

Kunnen die lui niet gaan skypen ofzo? Bespaart honderden vliegreisjes en scheelt ons weer belastinggeld. Kunnen wij voetbal kijken..

5 februari 2014 om 10:33

De top kost ons (exclusief beveilging) 24 miljoen euro. Daarentegen is het een enorme exposure en laten wij als klein land zien iets groots te kunnen organiseren. Dat is ook belangrijk bij het toegewezen kregen van andere projecten die veel werkgelegenheid opleveren (denk aan het strafhof).
Buiten dat neemt iedere regeringsleider een entourage mee van ongeveer 100 man. Die mensen moeten allemaal in hotels overnachten en moeten ergens eten. Wat denk je dat zoiets de middenstand oplevert?

Beter zo van die straffen zoals in engeland en de boetes veld betreden nooit meer welkom in een stadion en zo het zal snel gedaan zijn en zal er hopelijk minder politie nodig zijn!

Lijkt wel op een slechte setup voor een 1-april grap dit

Dit heeft natuurlijk 2 kanten. Logisch dat deze maatregelen worden genomen maar weer apart dat andere evenementen waaronder het voetbal onder moet lijden. Ik snap dat politie mensen die 'rust' nodig hebben maar zouden die mannen niet een keer een weekje over kunnen werken wat volgens mij elke gemiddelde Nederlander wel een paar keer in het jaar moeten doen. Dat ene weekend met voetbal meer of minder maakt ook niet veel uit. Terwijl er bij de meerderheid van de wedstrijden toch geen noemenswaardige incidenten plaatsvinden.

Jammer dat andere zaken weer de dupe zijn van zo'n Top bijeenkomst.

5 februari 2014 om 11:22

Over rust gesproken..

Het zijn juist de voetballers die klagen als ze 2 wedstrijdjes in een week moeten spelen. Dan kun je het de agenten niet verwijten. Zij moeten immers minstens net zo scherp zijn in het belang van de burger.

5 februari 2014 om 13:37

Ik snap wat je bedoelt. Maar zo heel veel spelers hoor ik niet klagen. Bijna iedereen vindt de Engelse competitie zo geweldig en zou er graag willen spelen. Daar doen ze niet anders dan wedstrijden voetballen. Natuurlijk zijn er altijd enkele zeurpieten onder de voetballers.

Wat ik al zei bij het merendeel van deze wedstrijden hoeven de agenten niet zo 'scherp' te zijn en zal er weinig risico aan de wedstrijd zitten.

5 februari 2014 om 14:49

Als er niet geklaagd wordt, moeten we ons er gewoon bij neerleggen dat er sommige zaken belangrijker zijn dan voetbal (en terecht!).
Diezelfde Nijland kan al wel klagen met zijn verliezen, maar ondertussen jaagt hij zelf mensen op kosten door ze naar een onbespeelbaar veld te laten afreizen met z'n twittergedrag.

Ja jammer geen voetbal een week wel triest dat het no nog geregeld moet worden de gemeentes hadden veel eerder kunnen reageren Maar ja droevig dat er voor het Voetbal agenten nodig zijn !

Belachelijk. Voor een wedstrijd als grunn-vitesse zijn 15 agenten nodig. Waarvan er 5 op motoren door de buurt heen rijden om bonnen aan foutparkeerders uit te schrijven. Het word de hoogste tijd dat wij hier laten zien dat wij het met 0 agenten kunnen doen. Maar dan word burgemeester ( fanmepper ) Vreeman weer acuut ongesteld. Wanneer is eigenlijk besloten dat die top in NL komt? Hoort die niet op het anti voetballijstje te staan die iedere burgermeister aan het begin van het seizoen afgeeft.
En mag ik die avond soms ook de stad niet in? Want op een gemiddelde stapavond zijn er hier meer agenten nodig dan bij de fc.

Als we speelronde 29 willen inhalen is daar eigenlijk slechts 1 week geschikt voor, dat is midweeks voor de bekerfinale. Enig probleem : de halve finales staan ook op losse schroeven, dus hoe gaan we dat nou weer aanpakken ? AZ en Ajax zitten met hun Europese verplichtingen en er is al bijna geen ruimte in het speelschema. Dit gaat bijzonder lastig worden, hopelijk komt er een goede oplossing uit.

Ik zeg zet het leger in!

Ik vind het een beetje de wereld op zn kop. De politie is bij wedstrijden nodig, omdat supporters (een kleine groep) zich niet kan gedragen. Dan moet de Knvb niet kijken naar de politie, maar van schande spreken dat er geen wedstrijd kan plaatsvinden zonder politie! Dat heel wat meer bezopen!

En jammeren dat het 50.000 Euro gaat kosten! Wat denk je Hans Nijland, wat ieder weekend die politie inzet kost! En wat jaarlijks de overige onkosten zijn die door betaald voetbal veroorzaakt worden... Jammer dan, maar eerst naar jezelf kijken!

6 februari 2014 om 10:50

voor groningen - vitesse zijn wel 15, ja 15 agenten nodig om e.e.a. in goede banen te leiden. hoeveel nog maar om die farce van nuc. top i goede banen te leiden? over geld verspilling gesproken.....bij elk evenement zijn worden agneten ingezet. de inzet bij voetbal wordt elk jaar minder!!

7 februari 2014 om 18:20

Weet jij wat voetbal jaarlijks kost aan de gemeenschap? Enkel omdat en zogenaamde "supporters" zijn die zich niet weten te gedragen? Kijk niet enkel naar Groningen - Vitesse want op de achtergrond (politie thermen) moeten simpelweg meer eenheden klaar staan. 15 agenten is overigens ook complete onzin, want er is grotere inzet bij die wedstrijd!
Feit blijft dat voetbalsupporters zich het voor hunzelf verpest hebben!!

Niet miepen, maar gewoon maar eens accepteren, dat het voetbal publiek gewoon het heeft verprutst voor zichzelf! Er is geen andere sport waar dit voor nodig is, wat aantoont dat het wel mogelijk moet zijn! Dus noem maar eens op bij welk evenement politie inzet nodig is... Want wat je beweert, klopt simpelweg niet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren