Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-flop kan PSV miljoenen opleveren dankzij Paris Saint-Germain

Laatste update:

De eventuele transfer van Gianluca Scamacca naar Paris Saint-Germain kan PSV veel geld opleveren, meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag. De Eindhovense club bedong in 2017 een ‘dubbelcijferig doorverkooppercentage’, toen de Italiaan werd verkocht aan Sassuolo. Die club lijkt de aanvaller binnenkort te slijten aan PSG. Daarbij heeft PSV dankzij het tweejarig dienstverband van de spits automatisch recht op een deel van transfersommen die voor hem worden betaald.

Scamacca stond vanaf januari 2015 tot februari 2017 onder contract bij de Eindhovenaren, waardoor de club automatisch recht heeft op één procent van ieder bedrag dat ooit voor de spits wordt betaald. Daarbij sprak PSV een ‘dubbelcijferig doorverkooppercentage’ af, toen de 23-jarige Italiaan verkocht werd aan Sassuolo uit zijn thuisland. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club nooit een exact cijfer noemde, maar dat is dus minstens tien procent.

Dat zou betekenen dat PSG PSV enkele miljoenen kan opleveren. De Parijse topclub toonde de afgelopen weken serieuze interesse in Scamacca en volgens Franse media gaat Sassuolo akkoord met een bod van veertig miljoen plus bonussen. Allereerst eiste de provincieclub een bedrag van zeker vijftig miljoen. In dat geval zou PSV dus nog wat extra geld opstrijken.

PSV troefde menig topclub af in strijd om de handtekening van de toen zestienjarige Scamacca. De spits debuteerde echter nooit in het eerste. In 2018 dook de aanvaller weer op in Nederland, toen Sassuolo hem verhuurde aan PEC Zwolle. Ook daar wist hij, zonder goals in tien wedstrijden, niet te imponeren. Na verhuurperiodes bij Ascoli Calcio uit de Serie B (dertien doelpunten) en Genoa (twaalf treffers) brak hij afgelopen seizoen eindelijk door bij Sassuolo: in 36 competitiewedstrijden scoorde Scamacca 16 keer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Meest onverwachte financiele meevaller van dit jaar voor PSV denk ik! Nu investeren in een sterke centrale verdediger en ik ben erg tevreden over deze transferperiode.

5 juli 2022 om 18:31

Ik heb liever nog een back erbij. Max voldoet niet en Mwene ook niet. Ben ook nog zeker niet overtuigd van hoever. Dan houden we alleen mauro over en daarachter oppergard en sambo maar die zijn te onzeker.

5 juli 2022 om 18:34

Wil je de rest van seizoen met twee centale verdedigers spelen dan? Aan het eind van vorig seizoen stonden we met Max en Guti centraal.. dat wil ik toch graag voorkomen dit jaar.

Verder totaal met je eens hoor dat een back ook nodig is, maar mijn prioriteit ligt toch centraal.

5 juli 2022 om 18:35

Zal luckassen nog wat worden? Haha

5 juli 2022 om 18:36

Tot nu toe heb je ramalho boscagli teze en obispo voor centraal. Lijkt me normaal gesproken wel voldoende. Je kunt er niet vanuit gaan dat we weer zoveel blessures en dergelijke gaan krijgen.

5 juli 2022 om 18:38

Boscagli is tot het nieuwe jaar geblesseerd. Heb je er drie, waarvan ik zelf geen fan ben van Obispo. We zijn het iig over eens dst er verdedigend nog wat versterking mag komen haha!

5 juli 2022 om 18:42

En ook Ramalho is niet goed genoeg. Zowel aan de zijkanten als in het centrum is de bezetting gewoon erg matig achterin. Je kunt wel zien dat Marcel Brands terug is; de verdediging wordt weer lekker verwaarloosd

5 juli 2022 om 18:45

@davilla gelukkig is de transferperiode nog niet voorbij! Tot nu toe vind ik dat de selectie kwalitatief beter js geworden, maar het wordt nu wel tijd voor een verdedigende injectie.

5 juli 2022 om 19:04

@Stb040 geen fan van obispo? Je weet wat Aad heeft gezegd toch😜 moet zeggen dat ik hem zelf wel erg bruikbaar vind. Meende trouwens dat boscagli eind augustus weer terug kwam maar daar zit ik dan waarschijnlijk naast. Dan mag er in het centrum inderdaad ook nog wel een bij. Spreken we af 2 verdedigende aanwinsten en een extra spits? En als toetje souza😜

5 juli 2022 om 19:17

Davilla_7 niet een beetje vroeg oordelen? Transfermarkt sluit over minimaal 8 weken pas

5 juli 2022 om 19:59

Eindtovenaar

Maar wanneer speelt PSV de VCL? Versterkingen achterin lijkt mij wenselijk om weken ervoor te hebben en niet te wachten op sluiten transfermarkt

7 juli 2022 om 21:26

PSV heeft gewoon een drama Keeper en drama backs

5 juli 2022 om 18:44

Een backup in de spits zou ik ook niet verkeerd vinden. En dan inderdaad nog een verdediger en een back. Of klink ik nu heel verwend?

5 juli 2022 om 19:15

Mijn gedachte ook. Nog een jaar die vinicius zien prutsen als hij erin komt, hoeft voor mij echt niet.

5 juli 2022 om 19:03

Zowel psv als ajax hebben lopen slapen bij itakura. Heeft een goed jaar bij schalke gehad en city heeft hem nu voor 5 miljoen weggedaan. Daarnaast kent hij de eredivisie ook al.

5 juli 2022 om 19:25

Ik zie het ja. Voor 5 miljoen had ik die er inderdaad graag bijgehad. Al kan ik me ook voorstellen dat hij liever bij BMG dan PSV aan de slag gaat. Maar vreemd dat hij helemaal niet genoemd is.

5 juli 2022 om 19:28

Hoe dan ook zeer verrassend wat PSV doet, op een positieve manier! Wat een leuke transfers hebben zij weten te voltooien binnen de eerste paar dagen van de transferperiode. Leuk voor de Eredivisie dit, kijk nu al uit naar de wedstrijd in Enschede! Met hopelijk wat minuten voor Xavi, erg benieuwd hoe hij het gaat doen daar.

5 juli 2022 om 18:32

Moet hij wel hele grote stappen maken deze zomer wil hij de grote man worden. Talent heeft hij zeker, ben benieuwd of hij kan uitblinken dit seizoen. Heb toch mijn twijfels en dan vooral fysiek.

Mooie opsteker dit. Had ik niet verwacht toen hij weg ging. Nog een back en cv erbij en hopelijk nog een spits ipv vini. Dan hebben we het team wel rond. Hoop zelf ook nog souza(weet niet precies zijn naam)

5 juli 2022 om 18:37

Savinho is ook nog onderweg. Prima transferperiode voor PSV hoor. Complimenten. Nu nog focussen op de verdediging en we krijgen een heel spannend seizoen in de Eredivisie.

5 juli 2022 om 18:43

Een tweede spits achter Luuk zou ook nog mooi zijn Vini is niet goed genoeg. het liefste een talentvolle spits. Gnoto mogen jullie wel hebben. wij zoeken wel naar een andere jonge spits.

5 juli 2022 om 18:48

Deal Lampen!

Dubbelcijferige doorverkooppercentage.. Dat zou minimaal 10% moeten betekenen. Bij verkoop van 50 miljoen krijgt PSV dus minimaal 5 miljoen bijgeschreven. Niet gek!

5 juli 2022 om 18:37

Plus opleidingsvergoeding las ik ergens, weet alleen niet zo goed hoeveel dat moet zijn.

5 juli 2022 om 18:42

En dat terwijl hij maar 3 wedstrijden voor Jong PSV gespeeld heeft, hoeveel geluk kun je hebben

5 juli 2022 om 18:46

Dat zijn de gelukjes die je moet hebben. Opleidingsvergoeding erbij en een dikke doorverkooppercentage voor iemand die je allang had afgeschreven (en maar 3 wedstrijdjes voor Jong PSV heeft gespeeld). Een flop als Scamacca zorgt ervoor dat je een spits als Luuk de Jong eigenlijk gratis op kan halen.

5 juli 2022 om 19:03

In de tekst staat "dat zou betekenen dat PSG PSV enkele miljoenen kan opleveren."
Niet zo spannend dus..

5 juli 2022 om 22:45

Plus nog die ene procent, dus dan zit je al op 5,5 miljoen

Lekkere opsteker elk miljoentje is welkom.

Leuke meevaller. Al zal PSV toch echt CL moeten halen, zeker als Gakpo of Sangare niet worden verkocht. Er is flink geinvesteerd in nieuwe spelers, vooral in salariskosten. Daar tegenover staat op termijn tranfers met hoge waardes en spelers die nog meer waard kunnen worden. Dit seizoen zou, mits dus Gakpo of Sangare niet verkocht worden alleen CL PSV zwarte cijfers kunnen laten schrijven.

5 juli 2022 om 18:46

Dit is dus echt onzin? Nu al meer binnengekomen dan uitgegeven.. 18 miljoen binnen en 6 tot 8 uitgegeven. Daarnaast hoge salarissen van Zahavi en Gotze weg.

5 juli 2022 om 18:52

En volgens mij gaat PSV nog steeds niet uit van Champions voetbal in de begroting.. maar weet niet meer zeker.

5 juli 2022 om 18:54

Op papier ja. Maar tekengeld mag je ook gewoon meerekenen. PSV neemt voor komend seizoen risico, maar wel terecht in mijn ogen..

5 juli 2022 om 19:01

Risico? Flink aan het pompen?

Ze geven amper iets uit. Tekengeld zal ook echt niet zoveel zijn.

5 juli 2022 om 18:53

Volgens mij is plek 2 komend seizoen ook genoeg voor CL toch? Daarom is PSV ook flink aan het pompen geloof ik

Met een beetje mazzel heb je Til gratis. Mooie meevaller.

5 juli 2022 om 20:45

@Sir Paul. Dat redt je wel. Doorverkooppercentage is minimaal 10% (dubbele cijfers werd bevestigd) en Scamacca wordt niet voor onder de 40 miljoen verkocht. Til kost 3 miljoen (plus een kleine miljoen aan bonussen).

Zou een heel mooie deal zijn voor PSV. Wel uitkijken dat Sassuolo de transfersom niet op een heel creatieve manier laat uitbetalen. In elk geval fijn dat Scamacca de club nog enkele miljoenen oplevert.

Dus we leven in een wereld waar een prutser als Scamacca meer waard is dan Haller die de Champions League aan flarden schiet 😂 Wel een mooie financiële meevaller voor PSV en eindelijk een "waardige" opvolger van Choupo-Moting voor PSG.

5 juli 2022 om 22:47

Nou ik zie hem nooit voetballen maar ik ga er voor het gemak even vanuit dat PSG geen 50 miljoen gaat betalen voor een speler die niks kan.

Wat ingewikkeld allemaal. 1% voor een tweejarig dienstverband. Opleidingsvergoeding. Gage voor zaakwaarnemers. Doorverkooppercentage. Belasting gaat er ook nog af. Blijft weinig over voor de verkopende club zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren