Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Er zijn mensen die PSV het landskampioenschap niet gunnen'

Laatste update:
/

PSV boekte dinsdagavond ten koste van NAC Breda de achttiende overwinning van het seizoen: 0-2. De ploeg van Phillip Cocu evenaarde daarmee het aantal zeges van de vorige voetbaljaargang. Lastige wedstrijden worden in winst omgezet en dat is een groot verschil met vorig seizoen. Volgens Adam Maher is PSV ook voorbereid op tegenvallers.

“We zeggen regelmatig tegen elkaar: 'er gaan struggles komen en er zijn mensen die ons de titel niet gunnen'”, vertelt Maher in gesprek met NUsport. “Ook dan moeten we sterk zijn en dat hebben we laten zien. Zelfs met tien man kunnen we heel goed voetballen.” Volgens Karim Rekik is men binnen de selectie van PSV nog niet bezig met het plannen van een kampioensfeest.

“We zijn daar heel nuchter over en weten dat we nog heel veel wedstrijden te gaan hebben. Er is nog wat werk aan de winkel.” Over iets minder dan een maand staat een belangrijk duel op het programma. “We spelen op 1 maart nog een keer tegen Ajax thuis. Ik denk dat we heel dichtbij zijn als we die winnend kunnen afsluiten”, zo erkent de huurling van Manchester City.

Gun jij PSV de landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt nuchter. Als ze tot en met Ajax alles winnen en ook van Ajax dan kun je wel stellen dat 'ie binnen is

4 februari 2015 om 09:29

Ik heb jaren geleden al te vroeg gejuicht ik geloof het pas als we niet meer in te halen zijn.

4 februari 2015 om 09:37

Voor het verlies van ajax bij vitesse, had ajax op dat moment in de competitie nooit zon
Grote achterstand. Wat wel vreemd is dat ze nu net doen dat het heel slecht is van ajax, terwijl ze meer punten hebben dan vorig jaar.. de andere jaren hebben ze gewoon geluk gehad dat de andere ploegen nog slechter waren..

4 februari 2015 om 09:47

Wat een onzin toch steeds dat kan je elk jaar wel zeggen dan. PSV heeft nu ook geluk dat de rest minder scoort of je kan het gewoon zien van PSV heeft het tot nu toe beter gedaan dan de rest en zijn gewoon op dit moment de betere. Waar PSV voor moet waken is te vroeg denken dat ze er al zijn. Ze moeten de wedstrijd tegen Ajax winnen en dan is het wel zo goed als zeker maar mocht die verloren gaandan wil ik het nog wel eens zien zeker omdat PSV ook nog een lastig duel in de Kuip gaat krijgen maar goed over een maand zal het wel meer duidelijker zijn.

4 februari 2015 om 11:34

Wat een kortzichtige opmerking sebasjuh. Natuurlijk wil het wel iets zeggen als de nummer twee 12 punten achterstand heeft op de nummer 1 maar toch meer punten heeft dan de koploper het seizoen ervoor. Dat betekent dus dat het niveau bij de kampioenskandidaten dit jaar veel hoger ligt dan voorgaande jaren.

4 februari 2015 om 12:31

@ Arnino

Dit zeg ik al sinds de winterstop maar niemand wilt luisteren.
Het leukste is mocht Feyenoord een halve Pelle hebben dan stond Ajax zelfs 3e.

Ajax is jiet zo goed de rest was gewoon heel slecht.

4 februari 2015 om 12:49

of dat het niveau van de andere eredivisie clubs minder word dat lijkt mij eerder

4 februari 2015 om 13:08

Ja ik blijf ook opwachten en ga niet te vroeg juichen zat er vaak naast.

4 februari 2015 om 13:39

Al tijd haat naar Ajax.. Kijk grootste publiek in Nederland is voor Ajax. Daarom word het niet gegund in Eindhoven plus dat jullie een koop club zijn zonder uitstraling of historie.. Ooit de wereld beker gewonnen ? Al eens drie keer achter elkaar de Europa cup 1 gewonnen ? Dacht het niet daarom gunt niemand die lampjes wat!! Mijn mooiste dag zou zijn als Philips weg gaat en dat het dan SV word en het grote schulden stadion inplaats van Philips stadion..

4 februari 2015 om 13:52

Hahaha over haat jegens Ajax praten en vervolgens zo'n verhaal neerzetten, is dit als grap bedoeld ofzo?
En het is niet meer als logisch dat mensen een beetje een afkeer tegen Ajax hebben. Na 4 kampioenschappen is het wel even genoeg, of dacht je dat veel mensen er niet zo over dachten toen PSV 4 keer kampioen werd?

4 februari 2015 om 23:13

Als mensen ook maar 1 woord slecht zeggen over ajax dan zijn de rapen gaar en krijg je een ban maar deze provocerende inhoudsloze reactie mag gewoon blijven staan?

4 februari 2015 om 09:33

Een psv'er met ajax arrogantie. Krijgen wr dat gratis bij de titelwinst? Nee ff zodner dollen. Ajax gaat op deze manier natuurlijk psv niet inhalen, waar ik enorm van baal. Pav daarintegen speelt bij vlagen ook geweldig slecht, maar winnen wel zoals ze ook wedstrijden wonnen toen ze,voor het laatst kampioen werden. Dit is voor mij een gelopen zaak.

4 februari 2015 om 12:10

ik zeg helemaal niks tot ie ook daadwerkelijk "binnen is".

4 februari 2015 om 14:24

Mee eens. Het ziet er vreselijk goed uit nu en een dip verwacht ik op zich niet, maar pech met blessures of zo kan er nog inhakken ... Memphis, Guardado, Willems, de Jong en Wijnaldum. Als je van deze jongens er twee tegelijk mist ga je dat echt wel merken.

Klopt als een bus, maar dat ligt niet zo zeer aan de spelers, dan wel aan de houding van een aantal supporters die prominent op websites als deze aanwezig zijn en aan enkele mensen in het bestuur van Psv. Er zitten namelijk enkele personen die voor buitenstaanders niet eerlijk en straight overkomen.

4 februari 2015 om 11:54

Kan je met voorbeelden komen? Ik vind namenlijk dat de gemiddelde psv'er heel normaal reageert hier en het bestuur van psv is ook zeer degelijk! Brands en Gerbrandts zijn nou niet echt praatjesmakers..

4 februari 2015 om 13:56

Ik vind dat de gemiddelde PSV fan over het algemeen reageert als door een hond gebeten wanneer iemand ook maar een klein puntje van commentaar levert op hun club.

Daarnaast vind ik juist dat het bestuur bij PSV zich meerdere malen onprofessioneel heeft opgesteld. En dan heb ik het ook over voorgaande seizoenen:

De kwesties Toivonen en Bakkali, al dan niet schimmige constructie met de gemeente (is er overigens al een uitspraak geweest?), het huren van Ruiz, het niet optreden bij wekelijkse misdragingen jegens scheidsrechters op het veld (bommel - Strootman) en spelers in de catacomben, het wegzetten van Cocu door Hiddink in te schakelen, het roepen dat een club in staat moet zijn een goede grasmat te onderhouden terwijl jezelf een belabberde mat hebt, en in mindere mate het aankopen van gearriveerde routiniers voor je jeugdelftal.

Dat zijn zomaar een paar voorbeelden waarom ik het PSV niet gun.

4 februari 2015 om 14:02

Fachten

wat moet jij een zuur leven hebben. echt waar. In Psv topics schijn jij jezelf het beste thuis te vinden. Je bent constant op zoek naar negattieve punten van Psv en haar spelers. je gaat daarbij ook vaak graag off topic. Jij gunt Psv werkelijk niets. Is je goed recht, maar je kritiek begint zo langzamerhand lachwekkend zoniet kinderachtig te worden. jij levert juist constant commentaar op Psv. Je zoekt daarbij naar redenen die er totaal niet toe doen. en als men dan op jou ingaat, dan kom je met "de gebeten hond" verhaal. Je bent een zuiger eerste klas die reageert als een klein kind. want je haat naar Psv toe overheerst werkelijk alles. Dat heb je nu wel bewezen.

en dan heb jij aanmerkingen op Psv supporters hier? nee...jij bent diegene die het padje duidelijk kwijt is.

Als Ajax zo door gaat zoals het nu gaat, hoef je niet tot 1 maart te wachten.

Psv koopt ieder jaar voor miljoenen aan spelers, het is mooier als dat minder zou worden. Geloof dat ze sinds de laatste titel meer dan 60 miljoen hebben uitgegeven. Als Ajax maar 2e word en zich plaatst voor de Champions League.

4 februari 2015 om 09:34

en hoeveel is er binnengekomen?

Korte rekensom:
Strootman 20 miljoen
Lens: 10 miljoen
Mertens: 10 miljoen
Matavz 4 miljoen
Dudszak 11 miljoen
Pieters 4 miljoen

zo dan zijn we er al...

4 februari 2015 om 11:37

Haal je het aankoop bedrag loon er ook even af?

4 februari 2015 om 11:56

Het zijn ook maar een kwart van de transfers! Een snel lijstje om aan te tonen dat die 60 miljoen aan aankopen winstgevend is. En de 60 miljoen uitgegeven zijn de aankoopbedragen toch?

4 februari 2015 om 09:36

Slechte 'observatie'. PSV verkoopt al jaren voor meer dan het koopt. Ook in aantallen spelers gaan er meer weg dan er komen.

Bij PSV snapt men dat je sterkhouders niet jaar op jaar kunt vervangen door jeugdspelers van 19/20 jaar zonder dat dat ten koste gaat van je club.

4 februari 2015 om 09:38

Ik wil, als Ajacied overigens, ook niet weten wat de transfergelden tussen 2011 en de daarvoor behaalde titel zijn. Ik denk dat dat al helemaal een godsvermogen is!

PSV gaat gewoon kampioen worden, easy. Natuurlijk zijn er mensen die PSV de titel niet gunnen. Maar goed dat Maher niet bij Ajax speelt, dan had hij helemaal zijn lol op gekund!

4 februari 2015 om 09:39

wat een lariekoek, hoeveel is er binnengekomen aan geld voor verkochte spelers?
Er zijn teveel supporters (en zogenaamde kenners) die het PSV niet gunnen. En dat is niet
erg, maar buiten Ajacieden om is het afgunst van teams die maar sporadisch met PSV kunnen concurreren. Ajax & PSV zijn de enige 2 clubs die jaren achtereen Echt voor de titel strijden, de rest hangt er maar wat bij en doet af en toe eens leuk mee bovenin. Dat Ajacieden het PSV niet gunnen kan ik snappen, zij zijn echte concurrenten van elkaar.

4 februari 2015 om 09:40

Dat is absolute onzin. De totale PSV-selectie, alle 27 spelers bij elkaar opgeteld, heeft 29 miljoen gekost.

PSV heeft dit seizoen exact één speler gekocht. Luuk de Jong voor 5,5 miljoen. Intussen heeft Ajax voor 11 miljoen Sinkgraven, Zivkovic en Viergever gekocht.

4 februari 2015 om 10:06

Deze selectie ja. Maar vergeet je daarbij niet te vermelden dat PSV daarvoor ook nog 60 miljoen heeft uitgegeven aan spelers die alweer weg zijn.
Leuk dat Ajax Sinkgraven, Zivkovic en Viergever koopt. Maar in de periode na het laatste kampioenschap van PSV heeft Ajax nog steeds minder uitgegeven dan Psv.
Dat je nu een selectie van 27 miljoen hebt om kampioen mee te worden, maakt de uitgegeven euro's niet ineens niks meer waard.

Ajax en PSV geven geld uit .. dat klopt.. Maar ajax en PSV zijn de enige 2 ploegen die echt eigenlijk elk jaar voor de titel spelen. (niet willen spelen, maar echt spelen). Lekker boeiend dat ze geld uitgeven en kampioen worden kan je niet elk jaar. PSV krijgt straks een monster bedrag binnen voor bepaalde spelers, en daar moet nuttig mee omgegaan worden.

4 februari 2015 om 10:10

Ik snap heel je verhaal niet Jdg!! Die spelers waarvoor 60 miljoen is uitgeven, hebben toch ook meer dan 60 miljoen opgeleverd, wat is dan het grote probleem?

4 februari 2015 om 10:21

@ Jdg84

Vergeet jij dan niet te vermelden wat die spelers ook weer hebben opgeleverd. In die transferperiode dat mensen als Strootman en Mertens vertrokken kwam er uiteindelijk ruim 30 miljoen euro meer binnen dan dat er uit ging aan transfers. In de seizoenen daarna werd er echter steeds gesproken van een niet al te groot transferbudget en kwamen er nog enkele aankopen bij, maar zijn er ook weer enkele spelers verkocht. Wat dat betreft is PSV echt niet met geld aan het smijten de afgelopen seizoenen. De transferbalans van de afgelopen pak hem beet 3 seizoenen is erg positief hoor.

4 februari 2015 om 10:43

@jdg84:

We hebben het over 60 miljoen sinds 2008. Verspreid over zeven seizoenen, dus. Dat is niet overdreven veel. En mag ik daar even bij opmerken dat PSV in dezelfde periode ook voor meer dan 100 miljoen (!) verkocht heeft?

4 februari 2015 om 10:33

60 miljoen in 7 jaar tijd, dat vind ik niet zo veel voor een Nederlandse topclub. Voor die tijd werd er jaarlijks nog minimaal 20 miljoen uitgegeven voor de clubs uit de Nederlandse top. Daarbij is het salarishuis ook flink geslonken t.o.v. toen.

4 februari 2015 om 13:01

Wat maakt het uit voor hoeveel er wordt gekocht.
Zolang je de kosten kunt opbrengen en kampioen wordt zou ik zeggen vooral blijven kopen.

Haha, tuurlijk zijn er mensen die het PSV niet noemen. Denk alleen al aan supporters van de andere ploegen, als zullen er daar wel mensen tussen zitten die denken 'liever die club dan die club kampioen'... à la, het zij zo.

Wel mooi dat Willems toch een 8,5 heeft gescoord op de Voetbalzone-cijferlijst. xD

4 februari 2015 om 09:31

Als niet fan van de traditionele top3 gun ik vrijwel alle ploegen die meedoen om Europees voetbal het kampioenschap. Maar op de een of andere manier PSV écht niet.

En inderdaad, kijk de punten die sommige PSV fans hun spelers geven.... Zegt heel veel over enkele supporters in Eindhoven. Zoals ik al zei een van de factoren waarom mensen de titel liever niet naar Eindhoven zien gaan.

4 februari 2015 om 09:37

Je weet dat je op vz enkel een plusje en een minnetje kan geven? Dat is gewoon een sneller systeem dan elke speler individueel een cijfer.

Gevolg is dat een speler die 'wel okee' speelde voordeel vd twijfel krijgt en als een heleboel mensen dat doen krijg je belachelijke cijfers. Het feit dat je dit generaliseerd en obv deze generalisatie een bevestiging ziet van je mening over PSV supporters vind ik wel aandoenlijk.

4 februari 2015 om 09:39

Puren afgunst en jaloers.
Momenteel heeft psv de beste spelers en als het in het koppie goed blijft worden ze "gewoon" kampioen.

4 februari 2015 om 09:40

Knap dat jij ze het niet gunt omdat ze op VZ een hoog cijfer krijgen

Ze zijn het beste dit jaar alleen jammer dat er mensen zoals jij ze het niet gunnen en dan om redenen die eigenlijk kinderachtig zijn.

4 februari 2015 om 10:21

Je heb gelijk hoor, zo gun Ajax en Twente niets, ik vind dat beide hele nare clubs, ik snap niet zo goed waarom we net moeten doen alsof we alles aan iedereen gunnen.

Zo zit de wereld gewoon niet in elkaar, afgunst hoort ook bij voetbal, of je dat nu leuk vind of niet.

4 februari 2015 om 10:30

Helaas zal het " goed in het koppie" deze spelers in de toekomst de das om gaan doen, ja het zijn goede spelers, maar de arrogantie die deze spelers hebben maakt het juist wat minder leuk. Ik ben geen supporter van een club maar een voetballiefhebber, als ik 1 team het niet gun is het PSV wel, plaats van dat ze hun ego zo groot houden maar deze energie steken in hun voetbalcarrière waren ze al lang kampioen geweest, het zijn kereltjes van amper 23 jaar die te erg naast hun schoenen lopen

4 februari 2015 om 10:54

Ik snap die afgunst voor psv wel. Ik heb veel vrienden die ook voor psv zijn, maar vaak heb ik het idee dat ze meer tegen de rest (vooral ajax) zijn dan supporter van hun eigen club! Om maar een voorbeeld te geven, ze hebben nog liever dat ajax verliest dan dat ze zelf winnen, en ze zitten voortdurend in de slachtoffer rol, want als ze dan niet winnen heeft het de scheidsrechter, het veld of een tv commentator of zoiets wel gedaan. Ze vinden ook dat heel de media, Knvb en alles en iedereen tegen psv is.
Ze zeggen trouwens altijd dat ajacieden arrogant zijn, maar afgelopen seizoenen toen psv in de winterstop bovenaan stond, had je de psv supporters maar eens moeten horen, nou de platte kar stond al klaar en hij had winterbanden nodig en meer van die voorbarige kul.
Na dat ze ingehaald werden door ajax lag het natuurlijk aan iedereen behalve aan hun zelf. zelfkritiek kennen ze niet in Eindhoven!!
En daarom snap ik dat sommige afgunst hebben voor een kampioenschap in Eindhoven!

4 februari 2015 om 11:08

@freakyfreaky

Ik weet niet of je de wedstrijd van gisteren hebt gezien van deze 'arrogante spelers'. Maar het was een en al strijd en knokken voor elkaar.
PSV speelt sinds de winterstop nauwelijks goed voetbal, maar levert wel strijd, en dat maakt deze ploeg zo succesvol. En kereltjes die naast hun schoenen lopen zijn in de regel toch lui en te goed om mee terug te verdedigen?

4 februari 2015 om 11:31

Dave, helemaal mee eens! Ik vind Ado de naarste club van Nederland, en gun ik helemaal niks. Daar moet iedereen idd vrij in zijn.

4 februari 2015 om 11:36

Arrogant gedrag kan evengoed wel samengaan met hard werken.

4 februari 2015 om 12:02

Vreemd verhaal! Dat die cijfers 9 vd 10 keer niet kloppen is je wel bekend toch? Er is bijna geen onrust bij psv en behoudens een paar wedstrijden leggen ze de meest prachtige aanvallen op de mat. Ik was gisteren bijvoorbeeld echt trots om PSV'er te zijn. Waar komt die haat dan vandaan?

4 februari 2015 om 12:07

Dat ligt meer aan jou vrienden denk ik! En het zegt ook wat over jou om de gemiddelde psv supporter te vergelijken met jou vrienden. Ik herken mezelf en andere psv supporters namenlijk niet in jou analyse van de gemiddelde psv supporter.

4 februari 2015 om 12:27

nee natuurlijk herkennen jullie je daar niet in, heeft met het onvermogen om zelfkritisch te zijn te maken.
Psv ers en hun supporters zijn er steeds als de kippen bij om de scheidsrechter de schuld te geven van hun eigen onkunde.
Kijk maar naar de berichten van vandaag, psv heeft met 2 - 0 gewonnen en het enigste waar jullie het over hebben is....? juist, de scheidsrechter.
Ik als ajax supporter, ben me er wel degelijk van bewust dat het spel van ajax te wensen over laat de laatste tijd en vooral de laatste wedstrijd tegen Vitesse.
Nou kan ik na die wedstrijd 2 dingen doen, mijn ongenoegen uiten over het ajax dat toen speelde of de scheidsrechter de schuld geven omdat hij een zuivere handsbal bij het doelpunt niet ziet.
Ik bedenk me dan wel 2 keer om dat laatste te zeggen omdat ik zelf kon zien dat ajax ook niets verdiende en dat er een andere keer misschien wel in ajax voordee,l een scheidsrechters fout wordt gemaakt.

4 februari 2015 om 12:58

heel gek ook als een speler na een paar seconden voor niets ùit het veld word gestuurd dat je het daarover hebt zal bij ajax ook gebeurd zijn hoor

4 februari 2015 om 13:04

Meer een probleem van jou vrienden.
Mijn vrienden zijn vooral ajaxieden die ook allerlei excuses bedenken waarom het nu niet goed gaat.
Scheidsrechter, etc.

4 februari 2015 om 13:22

Dan is dat ook meer een probleem van jou vrienden!!
Zeg dan niks jan terrvoort!!

4 februari 2015 om 13:46

Heb ik echt geen enkel probleem mee.

4 februari 2015 om 09:41

Om dat cijfer moest ik ook hard lachen. Ik denk zelfs dat ik in het betaald voetbal een hoog cijfer kan halen. Gewoon na 30 seconden onbesuisd een tackle inzetten (al was het geen rode kaart) en dan hopen dat je elftal wint.

4 februari 2015 om 12:20

Ik gun het PSV wel hoor. Inderdaad is het bij mij zo dat ik liever PSV kampioen zie worden dan Ajax omdat ik daar echt een hekel aan heb. Maar daarnaast vind ik dat PSV gewoon een heel degelijk beleid heeft waardoor ze nu een prima selectie hebben. Als Ajax nou ook eens meer geld uit gaat geven en minder oppotten, kan je Europees misschien ook nog iets meer bereiken.

er gaan struggles komen...praat eens normaal Nederlands.

En er zijn altijd mensen die je het kampioenschap niet gunnen, mensen van ajax en feyenoord worden liever zelf kampioen.

Doe nou niet net of Blom expres rood geeft.
T was gewoon slecht gefloten, hij staat achter Willems, ziet Willems driest inkomen en reageert op de schwalbe van Swerts. Als hij gewoon ff naar z'n assistent was gelopen wist hij dat het geen rood was.
Maar doe nou niet net of Blom liever heeft dat ajax of feyenoord kampioen wordt.

4 februari 2015 om 10:58

Ik kreeg gisteren, ik denk 5 minuten na dat willems rood kreeg, al een foto toegestuurd met blom in een ajax shirt!
Dat geeft het calimero gehalte in Eindhoven wel een beetje weer en mijn vorige reactie hierboven wat betreft de afgunst tegen Psv.
Dan roepen ze het over zichzelf af vind ik.

4 februari 2015 om 12:11

Nogmaals, jou vrienden zijn niet automatisch het gemiddelde psv publiek. Als je daarop je oordeel baseert zegt dat meer over jou dan over de psv aanhang! Als een ajax supporter thuis geweldadig is, moet ik dan alle ajax supporters haten omdat er een geweldadig is tegen zijn familie? Lijkt me niet maar is wel wat jij constant over psv doet.

4 februari 2015 om 12:30

Vooruit dan, ik kom uit de buurt van Eindhoven en 3 kwart van de mensen die ik ken is PSV supporter. Dan kan ik wel zeggen dat ik de gemiddelde PSV supporter ken!!!

Nou ik ben Ajax fan maar ik gun de titel best aan PSV hoor ik zeg altijd degene die de meeste punten heeft is gewoon de terechte kampioen en PSV heeft nu 6 of 7 wedstrijden achter elkaar gewonnen nou dat is knap en dan verdien je de plek waar je nu staat , je wint wel eens met wat geluk maar dat heeft Ajax ook de afgelopen 4 jaar wel eens gehad hoor en als je alle plussen en minnen bekijkt sta je aan het einde van de rit waar je hoort te staan want met alleen geluk wordt je echt geen kam[pioen hoor.

Met de huidige vorm van Ajax gaat die titel in Eindhoven ook komen. Gisteren speelde PSV de gehele wedstrijd met 10 man maar weten deze toch met 0-2 te winnen. Wat in mijn ogen hele belangrijke wedstrijden zijn die je moet winnen in aanloop naar het kampioenschap. Kan ook niet anders zeggen dat PSV het dit seizoen gewoon verdiend.

Als je zowel Ajax als Feyenoord supporters hoort zeggen ''zolang PSV maar geen kampioen gaat worden'', dan zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. En terecht ook natuurlijk, want er zijn maar twee topclubs in Nederland.

4 februari 2015 om 09:40

Je bent een topclub als je titels wint en naar mijn weten zijn de 2 clubs met de meeste titels Ajax & Psv.

4 februari 2015 om 10:15

Sterker nog als je Feyenoord een topclub noemt dan moet je Twente ook een topclub noemen kijkend naar de begroting en de prestaties,

4 februari 2015 om 11:07

Er is maar 1 club met de meeste titels, ga nu niet van die onzin liggen verkondigen want het verschil tussen deze 2 clubs is vrij groot wat titels betreft. Het verschil tussen psv en feyenoord is zelfs kleiner dan het verschil tussen psv en ajax.
Er zijn gewoon 3 topclubs in Nederland en dat psv het de afgelopen 10 jaar beter doet dan feyenoord staat buiten kijf, maar als je dan kijkt naar de club en alles er omheen, zal ik feyenoord nog eerder een topclub noemen dat psv!!!

4 februari 2015 om 11:47

de afgelopen 30 jaar beter doet!

4 februari 2015 om 09:56

@justr: Ik ken veel hele fanatieke Feyenoord-supporters (waaronder vrijwel mijn gehele schoonfamilie), maar die hebben allemaal honderd keer liever dat PSV kampioen wordt dan Ajax.

Verder is het natuurlijk de grootst mogelijke onzin dat PSV geen topclub is en Feyenoord wel. Waar baseer je dat op? PSV behoort al sinds de jaren '20 tot de Nederlands top, is 21x kampioen geworden (feyenoord maar 14x) en heeft twee Europese bekers gewonnen.

4 februari 2015 om 10:05

dat feyenoord staat dit seizoen op een straat lengte afstand van psv zegt genoeg.

4 februari 2015 om 10:24

Hadden ze maar een echte spits moeten kopen ipv Kazim, dan hadden ze gewoon meegedaan om het kampioenschap hoor.

4 februari 2015 om 10:34

Stop nou eens met die onzin. We hebben de eerste zes wedstrijden punten verspeeld. En dat was omdat we nog niet compleet en later nog niet helemaal ingespeeld waren. Sinds Go Ahead doet Feyenoord het een puntje minder dan PSV. Als je daar bij optelt dat PSV met hulp van Kuipers van Feyenoord won is er helemaal geen spits nodig om de beste te zijn. Ons financiële verleden houdt ons dit jaar nog tegen maar we zijn eigenlijk al de beste ploeg van Nederland.

4 februari 2015 om 10:54

@elastiek

Ja en PSV heeft 6 van de totaal 8 punten verloren in de eerste zeven wedstrijden. Wat is je punt nu precies, psv moest net zo goed mensen inpassen.

4 februari 2015 om 11:48

Nou Elastiek we zullen volgend jaar de competitie pas na 7 wedstrijden laten tellen, dan kan Feyenoord ook eens een titel winnen.

4 februari 2015 om 11:52

@ Elastiek:

Die eerste wedstrijden tellen net zo zwaar mee voor het kampioenschap als alle andere wedstrijden. Als je je team na de voorbereiding niet op de rit hebt, kun je nog zo goed spelen in de tweede seizoenshelft, maar ben je uiteindelijk toch niet kampioenswaardig. Het gaat om 34 wedstrijden, niet om de laatste 26.
Van mij mag je jouw team de beste ploeg van Nederland vinden. Voor mij zegt de ranglijst iets anders, net als het gemak waarmee de wedstrijden worden gewonnen, dat is bij PSV toch een stuk overtuigender dan bij Feyenoord. Ook Ajax haalde in de eerste seizoenshelft zijn overwinningen makkelijker binnen dan Feyenoord, en dat met een zwaarder programma. Op dit moment loopt het daar verder totaal niet, dus komt ook Ajax tekort voor het kampioenschap, maar dat is nu precies waar het om gaat. Om kampioen te worden moet je een heel seizoen lang vrij constant presteren, vanaf het eerste moment dat het er om gaat. Feyenoord liet dat na in het begin van het seizoen en Ajax laat het nu afweten. PSV is er nog niet, maar als ze zo constant blijven is er voor hun geen vuiltje aan de lucht.

4 februari 2015 om 12:17

Jij dacht: laat ik is ff gaan provoceren! Er zijn naar mijn mening 3 topclubs in nederland, gebaseerd op verleden, heden, supportersschare en prijzen. Dit zijn psv, feyenoord en ajax. Geen enkele club komt bij deze 3 in de buurt.

Tja, Er zijn ook genoeg mensen die Ajax de titel niet gunnen, en Feyenoord niet, Az niet, Twente niet, Heerenveen niet etc. etc. etc.

Het lijkt mij heel wenselijk voor het Nederlands voetbal dat niet alleen maar één club elk jaar kampioen wordt want zo wordt de afstand tussen bijvoorbeeld Ajax en de rest van de Eredivisie alleen maar groter. Qua mogelijkheden kan alleen PSV op dit moment echt concurreren met Ajax en dan met name op basis van financiële mogelijkheden. PSV is over het algemeen dan wel een koopclub maar ze verkopen ook goed en dat maakt het allemaal rendabel.
Ajax vind ik heel traditioneel want zij kiezen altijd voor hun jeugd en halen talenten elders vandaan. Ik mis bij Ajax alleen wel een ervaren man die echt de lijnen uit zet en de jonge spelers helpt wanneer zij een mindere wedstrijd spelen. PSV heeft daarentegen ook een jonge ploeg en bulkt ook van het talent alleen zij zijn momenteel stabieler en hebben wat meer ervaring in hun as. Zo zijn Wijnaldum en Depay gebleven en haalde PSV met de Jong en Guardado een stuk ervaring binnen terwijl beiden ook niet bijster oud zijn. Verder is er een ontketende Jetro Willems en begint PSV juist achterin ook stabieler te worden. Ik vind niemand van de huidige basis onvoldoende spelen en ze zijn een echt team. Cocu heeft het uitstekend op de rit want mooi voetbal is niet altijd nodig. Dat speelt Ajax ook niet want het gaat toch om de resultaten want alleen daarmee win je prijzen.

Hij doet nu net alsof de scheids het PSV niet gunt. Beetje raar als je over het hele seizoen kijkt is juist PSV degene die de meeste "mazzeltjes" heeft gehad. En di rode kaart was meer dan terecht! Als je zo onbesuisd in komt vliegen dan verdien je het ook. Hij wilde alles behalve de bal hebben. En daar heeft deze jongen vaker last van.

4 februari 2015 om 09:42

Terecht? Hahaha! Ik ben geen Psv'er, maar dit was compleet belachelijk. Zo hard kwam hij niet in, hij hield zich nota bene in. Dit was niet eens geel waard, laat staan rood! Dit was gewoon een normale, onschuldige, tackle.

Voetbal is nog steeds een contactsport en zoiets hoort erbij.

4 februari 2015 om 09:49

Dan moet je nog even je bril opzetten en beter kijken. Zijn been is gestrekt en hoog. Als swert een halve meter dichterbij had gestaan had hij alles in zijn knie gescheurd wat er te scheuren valt. Het gaat niet altijd erom of je iemand raakt om een kaart te geven. Willems houd zich alles behalve in als je de beelden bekijkt

4 februari 2015 om 09:53

Ik had mijn bril op toen ik ernaar keek, misschien moet jij er ook een opzetten. Het was gewoon een keurige tackle en ja, hij hield zich in, het was niet met gestrekt been, gewoon niks aan de hand. Er wordt tegenwoordig veel te snel geel/rood gegeven voor tackles in Nederland, er wordt veel te zwaar gestraft, maar zelfs met dat in het achterhoofd was deze rode kaart nog de meest belachelijke die ik in lange tijd gezien heb.

4 februari 2015 om 11:00

Bekijk jij nog maar is de beelden, Willems heeft zijn linkerbeen gebogen op het gras en zijn rechterbeen naar achteren. Anders tijd voor een nieuwe bril.

Ja natuurlijk zijn er mensen die PSV het niet gunnen, net als dat er 10 x zoveel mensen zijn die het Ajax niet gunnen.

4 februari 2015 om 12:19

Kan er maar beter voldoening uit halen denk ik dan!

Ik gun het PSV zeker wel hoor, maar het is wel frustrerend dat het lijkt of tegenstanders tegen PSV de kansen maar niet afstraffen of het slecht uitspelen zoals Willem 2. Ze winnen alles nu vrij gemakkelijk ook de wedstrijden waar ze normaal zeker punten zouden verspelen.
Na 4x ajax is het ook wel weer eens tijd voor een andrere ploeg.

4 februari 2015 om 10:58

Heel frustrerend, ik weet er alles van. Dat is eigenlijk altijd met het team dat kampioen wordt. PSV creeert over het algemeen echter wel meer kansen en ook betere kansen dan de tegenstander. Dat ze uiteindelijk dan winnen is dan ook niet zo gek, maar wel frustrerend voor de concurrentie omdat die natuurlijk graag zien dat de underdog wint.

4 februari 2015 om 11:52

Zeker het zou de competitie ook wat spannender maken, maar nu is er echt niks meer aan.
Ze creëren betere kansen ja, maar ten opzichte van de andere topclubs geven ze ook de meeste kansen weg alleen worden die haast nooit benut tegen Psv..

4 februari 2015 om 11:58

Mwah dat valt wel mee. PSV geeft vooral schoten van buiten de zestien weg. Ja, er worden wel eens echt grote kansen weggeven maar het is bijvoorbeeld niet zo als bij Ajax waar Antonia 2 keer een op een met de keeper komt. PSV geeft vooral meer kleine kansen weg. De wedstrijd tegen Vitesse was daar het beste voorbeeld van (uiteindelijk ging er eentje van die kleine kansen bijna in).

Ik wil niet weer over calimero beginnen maar het komt mij toch over als wij tegen de boze buitenwereld wat Maher hier zegt.
Iedere supporter hoopt dat zen eigen club kampioen word maar als dat niet zo is waarom zouden we het Psv niet gunnen?
Als psv dit jaar de beste is wat er aardig op begint te lijken, nou prima dan is het toch verdiend daar lig ik niet wakker van.
Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.

De titel van dit verhaal is toch voor iedere club in de Eredivisie van toepassing? Klinkt een beetje als een huilie huilie. PSV wordt kampioen, aangezien de concurrentie nog minder is. Zelfde gold voor Ajax de afgelopen 3 seizoenen. Alleen bij de 1e titel van de Boer was de concurrentie gelijkwaardig (FC Twente)

4 februari 2015 om 12:21

8 verliespunten tot nu toe.. dat is dus echt het voorbeeld van het echt doen en geen concurrentie die het af laat weten.

Het eerste wat men bij PSV moet doen is deze Maher verkopen. Een totaal overschatte voetballer die nog niets gepresteerd heeft behalve praatjes.

Het is helemaal niet zo gek wat Maher hier zegt. Het is al sinds de jaren dat PSV de competitie domineerde (ja want 4x kampioenschap achter elkaar winnen deed PSV 2x) dat er vanuit de media vooral gezocht wordt naar negatieve punten om PSV voor het publiek neer te zetten als de grote boze wolf. Maar daar is iedereen bij PSV zich al van bewust en ik denk dat het gewoon het beste is om je je daar niet mee bezig te houden, anders krijg je van die fratsen zoals toen Advocaat & van Bommel terugkwamen. Dat waren geen leuke tijden en de buitenwereld kon voor het eerst echt goed lachen om het doen en laten bij Psv. PSV is een club die net een geweldig achterland heeft vol met talent, maar is nu al decennia lang erg creatief en is daardoor ook de 2e club van Nederland geworden wat betreft titels en ook qua financiële mogelijkheden.

4 februari 2015 om 09:54

Ik denk dat de media er weinig mee van doen heeft en dat PSV hier zelf een groot aandeel in heeft. En het is echt niet zo ontzettend lang dat dit gebeurd. Eigenlijk is het erger geworden door de normale mensen vanaf het jaar dat de gemeente PSV een handje heeft geholpen met een flinke som geld. Dat psv dan niet aan zichzelf ,schuldenlast, maar aan veel aankopen uitgeeft. Ik ben zelf ook meer negatief gaan denken vanaf dat moment over psv

4 februari 2015 om 10:08

Het was daarvoor al in de tijden van Hiddink, iedere speler van PSV was zogenaamd niet goed genoeg en er zouden toch betere spelers moeten zijn in de jeugd. Ja nu achteraf zegt men dat Farfan, Vennegoor en Salcido goede spelers waren, maar dat was toen een ander verhaal.
PSV heeft met de gemeentedeal een uiterst creatieve en goede deal gesloten waarmee ze continuïteit konden garanderen, terwijl de meeste liever hadden gezien dat PSV ergens in de kelder van de JL zouden gaan voetbal. De deal heeft het mogelijk gemaakt om te investeren, maar aangezien voetballers en supporters geen kaas hebben gegeten van bedrijfsvoering heeft de media getracht een beeld te geven van een inhalige club die roekeloos met geld omgaat. Ze staan er nu sportief en financieel goed voor en dat komt door adequaat reageren, want als je niet investeert en hoopt dat het sportief goed komt kan je de deksel op de neus krijgen.

4 februari 2015 om 11:34

Nog meer open deuren?? Natuurlijk zijn er mensen die psv dit niet gunnen, duhhhhh.. wat denkt hij zelf? Dat heel Nederland applaudisseert als ze kampioen worden?

Idiote gedachte, nooit zal een heel land precies dezelfde mening zijn toegedaan.

Ik zie psv makkelijk kampioen worden dit keer, mensen die benoemen welke lastige wedstrijden ze nog voor de boeg hebben vergeten welke wedstrijden Ajax nog moet afwerken en daarbij absoluut niet ongeschonden door gaat komen.

Wake up call voor Ajax en een fijn teken voor psv om te zien dat Ajax met het aantrekken van Sinkgraven wederom kiest voor de toekomst en niet meer dit seizoen.

4 februari 2015 om 11:50

Welke open deuren heb jij het over? Heel je reactie slaat totaal niet op het gene wat ik zeg, is er een technische fout opgetreden waardoor jouw reactie onder die van mij terecht kwam?

4 februari 2015 om 12:26

Klopt! Vanwege mobiel reageren is mijn reactie onder die van jou komen te staan, terwijl dit een algemene reactie moest zijn die gewoon als een los staande reactie onderaan moest komen te staan.... vreemd, maar heeft dus niks met jouw reactie te maken

Ik irriteer me gewoon aan de spelers en trainer van Psv. de spelers zijn naar mijn idee erg arrogant en vinden zichzelf echt heel goed en dat heb ik bij de trainer ook, die qua houding op Frank de Boer wil lijken door dat streng kijken enz. terwijl hij dat gewoon niet is. en ook hij denkt dat hij erg goed is terwijl die nu kampioen wordt met countervoetbal.

4 februari 2015 om 10:14

Je ergert je aan iets, je kan je niet irriteren aan dingen. En verder kan ik ook helemaal niets met dat verhaal van je, je tracht de pseudo-psycholoog uit te hangen en wilt zelfs de trainer betichten van arrogantie op grond van het streng kijken zoals Frank de Boer. Is Frank de Boer de eerste man die streng kijkt? God ik heb nog nachtmerries van leraren die streng keken, wel eens aan gedacht dat dit gedrag is van mensen die met pupillen werken die moeten doen wat ze is opgedragen?

4 februari 2015 om 10:48

Heerlijke reactie WhyMe. Moest even glimlachen 1.

4 februari 2015 om 10:56

Cocu is de Cocu zoals hij assistent was onder van Marwijk na het wk 2010 en zoals hij het eerste anderhalf jaar was bij PSV als trainer.

Met andere woorden het is gemaakt.

4 februari 2015 om 11:55

Cocu is juni 2013 de trainer van Psv, dus hij is sinds December 2014 anderhalf jaar trainer bij Psv. Dus vanaf december tot nu vertoont Cocu gemaakt gedrag? Lees je reactie nou eens terug en wees blij dat dit geen Facetime of Skype is, want anders kon ik jou nu een strenge blik geven voor de idiote opmerkingen die je plaatst.

Ik gun vooral die verongelijkte huilebalk de titel niet, met zijn struggles.... Maar de rest van Psv gun ik het best.

Bij deze vraag kan je willekeurig elke club invullen. Er zijn ook mensen die Ajax Feyenoord Twente of AZ de titel niet gunnen. Het is duidelijk dat het leuke voetbal op de tweede plaats komt. PSV is in vergelijking met vorig seizoen erg volwassen geworden en zijn niet gelijk de weg kwijt bij een kleine tegenslag.
Ik blijf me wel verbazen dat PSV zo weinig tegendoelpunten tegen krijgt met een in mijn ogen niet kampioenwaardig centraal verdedigings duo. Het middenveld is prima en de aanval is de beste van Nederland.
Ik gun elke club die na 34 wedstrijden de meeste punten heeft het kampioenschap en of dat nou met mooi voetbal bereikt wordt of met countervoetbal doet er uiteindelijk niets toe.

Adam Maher met z'n struggles, Memphis Depay met zijn antwoord die hij niet gaat bevragen en Bruma die er niets van kan maar wel bij elk opstootje betrokken is en staat de zeuren bij de scheidsrechter. De spelersgroep van PSV heeft wat mij betreft ook niet een hoge gunfactor. Als je dan kijkt naar een spelersgroep van Ajax of Feyenoord, daar hebben de meeste jongens nog niet zoveel sterallures en zijn ze een stuk minder arrogant.

Hiermee insinueert Maher dat Blom PSV de titel niet gunt en daarom zorgt voor "struggles". Wat wij in Nederland dan gewoon problemen noemen. Ik vind dat nogal een aantijging, ik wijt dit gewoon aan onkunde van Blom. Daar hebben meerdere Eredivisieploegen dit jaar last van gehad.

4 februari 2015 om 11:04

Hij heeft het dan ook niet over Blom maar over Swerts. En ik vind dat je zeker kan spreken van het niet gunnen van de titel. Swerts zijn gedrag en geveinsde blessure aan zijn been kan je niet anders verklaren.
Dit is trouwens helemaal niet erg of speciaal. Er is simpelweg geen een club die de gunfactor van iedereen heeft. Maher had volwassener kunnen reageren zoals Wijnaldum deed, maar ik kan nu niet zeggen dat dit zo'n slechte reactie van hem was.

4 februari 2015 om 11:40

Swerts deed dit echt niet omdat hij Psv de titel niet gunt. Hij is met Nac met veel belangrijkere zaken bezig, namelijk alles er aan doen om niet degraderen. Is het dan goed dat hij een blessure veinst en een tegenstander een rode kaart aannaait, nee. Maar begrijpelijk toch enigszins wel.

4 februari 2015 om 11:55

Het is moeilijk omdat we allemaal op gevoel afgaan. Dat Nac tegen degradatie strijdt, is zeker een factor. En de reden waarom hij zo acteert kan ik begrijpen ondanks dat ik het niet wil zien op het veld. Ik heb echter het gevoel dat Swerts niet zo overdreven had gereageerd als hij tegen Feyenoord zou spelen. Ik weet dat dat niet te bewijzen is, maar zo voel ik me erover.

Struggles nog wel, moeite met het juiste Nederlandse woord vinden Maher? Psv wordt simpel kampioen, hele seizoen al het idee gehad. Geen ramp na jaren verwend te zijn.

4 februari 2015 om 10:09

Ik verwacht ook dat PSV dit niet meer zal weggeven. JK-Ajax, vind je echt dat je jarenlang verwend bent met het spel van Ajax of bedoel je eigenlijk te zeggen 'geen ramp na 4 jaar op rij kampioen te zijn geworden'?

4 februari 2015 om 15:36

Dan doel ik inderdaad op het kampioen worden. In de hoogtij dagen van Eriksen en de Jong op het middenveld was het spel vaak genoeg ook wel om te smullen hoor, alleen was het vaak ook dikke bagger haha.

Natuurlijk gun ik PSV de titel niet, want ik wil dat die naar Amsterdam gaat!

Vraag is met welk team PSV volgend jaar aantreedt in de CL. Zonder depay e.a zal het wel een troosteloze aftocht worden in het miljoenenbal

Gunnen of niet, ik zou het sowieso goed voor het Nederlandse voetbal vinden als een andere club dit jaar kampioen wordt. Het seizoen is nog niet af maar tot nu toe verdiend PSV het zeker. Maar ik begrijp Maher wel en vind het jammer dat bij veel pers en commentatoren duidelijk te merken is dat ze geen voorkeur hebben voor Psv, triest eigenlijk.

Tevens dat geitenwollen sokken gezeur aldoor over koopclub, sorry maar ik vind dat echt complete onzin. Het eigen jeugd beleid wordt in Nederland veel te veel geromantiseerd. Noodgedwongen armoede is het helaas, en om dat een plek te geven juichen we het met z'n allen maar toe dat we inmiddels met veredelde A1 elftallen spelen. Prima dat je investeert in de eigen opleiding als daar de nieuwe Bergkamp of Depay uitrolt maar het lijkt volgens sommigen inmiddels wel taboe om nog een speler van buitenaf te halen. Als PSV of welke andere club in Nederland dan ook, morgen een nieuwe Romario of Bony in huis haalt en dat kan betalen dan juich ik dat ten alle tijden toe. Totaal ondergeschikt of hij gekocht is, gehuurd is, bij de amateurs vandaan komt of op de club geboren is.

Nee als AZ supporter zeg ik, PSV verdiend tot nu toe dit jaar 100% de titel, goede ploeg met voetballers waar mensen voor naar het stadion komen.

Ik hoop persoonlijk dat Ajax het in iedergeval niet wordt en daar ziet het ook naar uit, heb verder niets tegen Ajax, maar ik vind dit dat naar 4 jaar Ajax kampioen het tijd is voor een nieuwe kampioen.

Ik ben ajacied dus natuurlijk gun ik het psv niet.
Maar dat neemt niet weg dat ze het wel verdienen.

Ik gun PSV inderdaad niets. Liever Ajax dan hen. Dus laat alle scheidsrechters PSV maar lekker naaien de komende maanden.

Ik gun PSV ook niets, dat heeft te maken met hun laffe voetbal houding uit het verleden.
De enige die ik iets gun is Depay, Hij is de man die het kampioenschap voor PSV gaat binnen halen.
Men zegt dat Ajax altijd huilt, daar in Eindhoven kunnen ze er ook wat van, Calimero gedrag.
Meeste geld uitgegeven de laatste jaren en tot op heden gefaald prijzen te pakken.

Als je het in Nederland vergelijkt en ook met de rest van de wereld vind ik de term koopclub echt een loze kreet. Je hebt normaliter gewoon Zoet, Depay en Hendrix als regelmatige basisspelers, en dan ook nog een Willems (laat ingestroom van Sparta). Verder als eerste vervangers Brenet, Tamata, Locadia en Ritzmaier uit eigen jeugd. Verder spelen er nog veel jonge Nederlandse talenten die hun opleiding wel elders hebben genoten; de Jong, Rekik, Bruma, Narsingh, Maher en dan vergeet ik er vast nog. Deze jongens zijn veelal gekocht of gehuurd maar met een zeer positieve transferbalans kan ik er nog steeds niet echt een koopclub noemen. Ja, ik gun het ze dus wel.

Ik vind het wel mooi dat iedereen nu al zegt dat PSV kampioen gaat worden maar tegen wat voor tegenstanders hebben ze gespeeld?? cambuur willem 2 nac?? ze moeten ook nog tegen feyenoord twente az vitesse ajax ... terwijl ajax na az, twente en psv alleen lage ploegen krijgt. ik moet het nog maar allemaal zien..

4 februari 2015 om 10:53

PSV heeft Vitesse al gehad!

Eerlijk is Eerlijk, dit PSV verdiend de schaal ook gewoon. Knokken zich vaak terug in wedstrijden en halen dan op karakter en strijd de punten binnen. Deze selectie weet war er nodig is om wedstrijden te winnen. Daarnaast worden vrijwel alle toppers gewonnen tot nu toe. PSV is stabiel en heeft met spelers als Guardado (beste speler in NL by far trouwens), Wijnaldum, Depay en de Jong jongens die het verschil kunnen maken. En dat gelul dat PSV veel koopt? Ze investeren wel in de selectie en dat siert de club, er worden ieder jaar gewoon directe versterkingen gehaald en dat hoort bij een topclub.
Ik hoop natuurlijk dat het nog spannend word want PSV mag ook nog uit naar Feyenoord en Twente maar ik denk dat de platte kar van stal gehaald kan worden in Eindhoven.

Met deze selectie gun ik het ze van harte!

Het is altijd balen als je club geen kampioen wordt, maar een jaartje geen titel in Amsterdam kan imo geen kwaad. Hopelijk komt dan ook daar is het besef dat je ervaring nodig hebt en dat je soms wel moet investeren om als club zijnde verder te groeien. Hopelijk pakt Ajax wel de tweede plek voor voorronde CL. En als Ajax dan geen kampioen wordt, dan maar PSV...

Als feijenoord nu eens een goeie spits had gehad en Vitesse ook en ajax ook eens wat beter had ingekocht had ik het nog wel eens willen zien of psv ook boven aan stond.
Ik kan nu niet zeggen wat speelt psv goed.
Tegen Wiilem 2 ook veel geluk gehad

Hier iemand die jullie de titel niet gunt!!!!!!

Heeft trouwens maar één reden. Ik wil dat Ajax de titel pakt.

Ajax is 4 keer kampioen geworden. Dan is het weer de beurt aan Psv. Een paar jaar geleden had PSV allemaal klootzakken in het elftal. Toen gunde inderdaad niemand PSV wat. Nu is dat al weer anders. Ik kan er niet mee zitten dat PSV kampioen wordt. Had alleen gehoopt dat Vitesse wat meer beloond werd voor het spel. Het is een vreselijk frustrerend seizoen zo. Steeds weer beter en dan toch in de 2e helft de deksel op de neus. Treurig feitje is dat Vitesse in een a op basis van een alternatieve stand namelijk de de ruststanden op plaats 1 staat met meer punten dan Psv.... vreselijk frustrerend als die 2e helften dit seizoen. Afschaffen die hap

Je kan ool stellen dat alles wat PSV is elke keer achter elke boom een vijand ziet en zich opstelt als calimero. Ik gun ze de titel ook niet, maar ze maken er absoluut de meeste kans op omdat ze degelijker zijn dan voorgaande jaren.

4 februari 2015 om 11:45

*ook

Wat mij betreft heeft Maher gelijk, ik gun het PSV inderdaad niet!

Ten eerste omdat ik Ajacied ben en veel liever zie dat Ajax kampioen wordt en ten tweede omdat ik de laatste jaren toch wel een enorme arrogantie waarneem bij de spelers en supporters van Psv. Iets waar wij Ajacieden altijd van beschuldigd werden (en worden) maar wat de laatste paar jaar, ondanks de gewonnen titels eigenlijk best wel meevalt.

Bij ons zul je niet horen dat de kampioenswedstrijd al gespeeld is, staat het podium voor de bekerwinnaar echt niet klaar voordat de finale gewonnen is etc..... En juist die dingen maken dat ik liever een club als Feyenoord (en dat van een Ajacied, wie had dat ooit gedacht) de schaal gun dan Psv. En ik hoor dit van meerdere Ajax supporters.

4 februari 2015 om 11:59

Bij Ajax zul je nooit horen dat de kampioenschap al gespeeld is? haha tot een paar jaar terug was het traditie om als Ajacied al in september andere ploegen geen kans toe te dichten. En de reden dat er geen podium klaarstond bij Ajax is omdat er een gecombineerde huldiging zou hebben plaatsgevonden als Ajax naast de titel de beker had gewonnen.

Wat een onzin. Ik weet niet waar Maher op doelt, maar het slaat nergens op.

Die kaart van Willems was gisteren onterecht, maar iedereen doet er alles aan om te winnen. Psv zelf ook, Wijnaldum reageerde hier gisteren goed op tijdens het interview van Fox.

Ik had graag gezien dat Feyenoord kampioen zou worden, maar die hebben het ook compleet aan hun zelf te danken en aan van geel... Ajax heeft een gebrek aan power. Psv speelt het meest continu en wordt dit jaar terrecht kampioen.

4 februari 2015 om 12:01

Constant en niet continu! En waar zegt of impliceert Maher dat de Scheidsrechter één van die mensen is die PSV de titel niet gunt? Dat VZ er 1 artikel van maakt waarin het van alles bij elkaar gooit, maakt het nog geen uitspraken van de betreffende speler.

Jongen jongen toch, als we ff gaan terug kijken
gewonnen van Ajax ,gewonnen van vitesse ,gewonnen van Twente, gewonnen van Az gewonnen van Feyenoord alle topwedstrijden gewonnen en dan nog maar dit en dat en zo en zus , gwn terecht klaar uit

4 februari 2015 om 23:01

Ben ik het helemaal met jou eens. Voor mij is de verdiende kampioen iemand die de topclubs allemaal (vrijwel) kansloos laat in de onderlinge wedstrijden

Dan ben ik blij voor hem dat hij niet bij Ajax speelt. daar gunt behalve de eigen supportersschare niemand de club maar iets. maar dat terzijde.

PSV is het meest stabiel en wint, zelfs met een man minder een uitwedstrijd. Als ze zo doorgaan zijn ze aan het eind van de rit natuurlijk gewoon de terechte kampioen.

Als we dit vol kunnen houden moet het dit jaar inderdaad lukken. Gisteren voor de wedstrijd tegen NAC zei ik dat we nog 10 wedstrijden moeten winnen om kampioen te worden, in dat geval moet Ajax namelijk alle resterende wedstrijden winnen, en ik geloof niet dat dat gebeurt.
Na gisteren dus nog 9 wedstrijden winnen. Ik juich pas als we niet meer te achterhalen zijn.

Ik snap niet zo goed waar iedereen zich druk om maakt. Mijn voorstel is dat iedereen zichzelf eens gaat concenteren op hun eigen clubje, die waarschijnlijk je steun heel goed kunnen gebruiken. Het is namelijk volgens mij veel leuker om je eigen club te zien winnen dan je concurrent te zien verliezen toch? En hoe meer je je haatgevoelens gaat uiten richting spelers van de concurrent hoe beter zij gaan spelen. En hoe meer jij je positieve support laat gelden bij je eigen club, hoe beter zij weer gaan spelen. Als we ons nu allemaal concentreren op het supporteren van ons eigen clubje en ons niet druk maken over andere clubs, wellicht dat we dan in de toekomst weer eens een competitie hebben waar thuis- en uitpubliek welkom is in Alle wedstrijden.

Het is dat Ajax ineens zo slecht speelt en Feyenoord veel punten onnodig verspeelde bij het begin van de competitie, anders had het er heel anders uitgezien. PSV-Feyenoord was ook een cruciale wedstrijd mbt de laatste kampioenkansen voor Feyenoord. Daar had PSV dan weer de arbitrage mee. Zo geweldig speelt PSV helemaal niet, gisteravond uitgezonderd. Dat was wel een knappe overwinning met goed voetbal. Maar NAC speelde ook wel erg dramatisch.

Die Maher, vertelt hij eindelijk eens iets zinnigs: " .........en er zijn mensen die ons de titel niet gunnen'”,

Maar begrijpt hij ook waarom dit werkelijk het geval is?
Gisteren ben ik aanwezig geweest bij de wedstrijd NAC - Psv. Vantevoren had ik al ingeschat dat Nac, met een totaal vernieuwd en derhalve niet ingespeeld team, weinig kans zou maken tegen de huidige nr. 1 in de competitie. Desalniettemin vond ik NAC in de eerste helft uitstekend partij geven. Met een rode kaart voor Willems, wat niet terecht was. Direct werd er door diverse PSV-spelers gesteld dat Swerts een matennaaier was, hetgeen niet terecht was. Immers Swerts wilde alleen voorkomen dat hij geraakt werd door de ongecontroleerde handeling van Willems. Geel had de kleur van de kaart moeten zijn. Vervolgens gingen de PSV-ers proberen verhaal te halen op Swerts en andere NAC-spelers. Die waren daar niet gevoelig voor en als er eens iets werd terug gedaan, dan rolden de PSV-ers over het veld en kermden van de pijn tot het moment dat men een NAC-speler geen kaart kon aannaaien.

PSV bleef constant op de eigen helft spelen met zo nu en dan een gevaarlijke uitval, meestal via Depay. Vorige week werd er in de Pers aangegeven dat PSV een counterploeg is. Men ontkent dit bij monde van Cocu, maar in Breda hebben wij dit ook ervaren. Zelfs tegen een ploeg die op een na de laatste plaats staat !

Door het eeuwige gemauw richting de scheids en gerol over de grasmat kan men PSV niet pruimen. Wij zien in Breda liever Feyenoord, Vitesse of Groningen spelen.

Nac72 jou eerlijke mening , heb toch een kritsch punt ik vond dat psv gisteren heel goed speelde tenopzichte van al die andere wedstrijden ervoor. In mijn ogen speelde ze juist tot tegenstelling tegen Willem II heel aanvallend en ze gaven alles misschien kwam dat ook door de rode kaart. Waardoor NAc niet wist hoe ze het moesten aanpakken. En als psv geen kampioen wordt gun ik het elke andere club op ajax na.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren