Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Er zijn me zaken opgevallen bij Ajax, maar dat bespreek ik met mijn spelers’

Laatste update:

Ajax ontdeed zich in de voorrondes van de Champions League tot nu toe van Sturm Graz en Standard Luik en treft in Dynamo Kiev nu de laatste tegenstander die een rentree in de groepsfase van het miljardenbal in de weg kan staan. De Oekraïners zijn al in Nederland gearriveerd voor de heenwedstrijd van woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA en trainer Alyaksandr Khatskevich verwacht een clash tussen twee verschillende spelopvattingen.

“Ajax staat natuurlijk bekend om het aanvallende voetbal, met veel combinaties en positiewisselingen. Wij spelen wat compacter en kunnen snel omschakelen van verdediging naar aanval”, wordt de oefenmeester op een persconferentie geciteerd door Voetbal International. “Twee filosofieën komen elkaar morgen tegen. We zullen volgende week bij de return weten welk type voetbal zegeviert.”

Khatskevich bekeek de recente wedstrijden van de ploeg van trainer Erik ten Hag en heeft gezien dat Ajax beschikt over een mix van ervaren voetballers en talenten uit de eigen jeugdopleiding. De rest van zijn bevindingen houdt hij voorlopig geheim: “Natuurlijk zijn me zaken opgevallen bij het bestuderen van hun wedstrijden, maar dat bespreek ik liever alleen met mijn spelers.”

Dynamo was in de eigen competitie vooralsnog in alle vier de duels de winnende partij. De ploeg uit de hoofdstad van Oekraïne kreeg in eigen land echter de nodige kritiek op de speelstijl, al hecht aanvoerder Sergei Sydorchuk daar weer weinig waarde aan: “We hebben nog geen punt laten liggen, dat is waar het om gaat. We laten onze speelstijl afhangen van de kracht van de tegenstander. Hoe belangrijk de wedstrijden tegen Ajax zijn? Heel belangrijk natuurlijk. Iedere speler droomt ervan zijn krachten te meten met clubs uit de Champions League. In de Europa League is het niveau heel anders.”

Denk jij dat Ajax in eigen huis gaat winnen van Dynamo Kiev?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zullen twee lastige wedstrijden voor Ajax worden.

De selectie van Dinamo Kiev ken ik eerlijk gezegd niet echt, maar heb de afgelopen weken gehoord (en dat geeft de trainer van Kiev nu ook aan) dat ze erg compact spelen en snel kunnen counteren, terwijl Ajax voetballend de betere is.

Ten opzichte van de laatste keer dat Ajax Dinamo Kiev trof (voorronde Champions League seizoen 10-11), denk ik wel dat Kiev ten opzichte van toen een mindere selectie heeft. Want toen liepen er nog spelers als Shevchenko, Milevskiy, Yarmolenko, Zozulya, Eremenko, Betao, Danilo Silva, etc. rond.

In de Arena maakt Ajax denk ik een goede kans om te winnen. In Europese wedstrijden is de sfeer in de Arena over het algemeen goed en fungeert het publiek als een soort twaalfde man, uit bij Kiev zal het lastig worden en hopelijk weet Ajax morgen een overwinning met minimaal 2 goals te boeken en geen goals tegen te krijgen.

21 augustus 2018 om 22:08

Aan de andere kant liepen er bij Ajax destijds ook spelers als Eriksen, Suárez, Vertonghen en Aldeweireld rond. Niet dat die zo goed waren als nu, maar als nog. Ben benieuwd, hopelijk weer eens 2 Nederlandse clubs in de CL.

21 augustus 2018 om 22:52

Onder jol was ajax nog wel een hele eendimensionale ploeg. Het plan was alle ballen op suarez en die had alle kwaliteit.

Eriksen werd pas echt een vaste, belangrijke speler onder de boer. Ook vertonghen werd pas echt een leider onder de boer, ik denk dat de ligt nu al verder is dan vertonghen in her tijdperk voor de boer.

De laatste wedstrijden op vorig jaar na dan is er geen achterhoede nivo shalke lyon legia warschau luik graz die grip kon krijgen op de aanvalsgolven van Ajax hopen dat het morgen weer het geval is.

22 augustus 2018 om 08:02

Noem je Schalke en Graz in 1 adem? Toch wel een flink verschil hoor.

Dikke 3-0 gaat dit worden.
Ik heb vertrouwen in Ajax . Ze zyn Europese top dit moment. Kiev absoluut niet

21 augustus 2018 om 23:06

Europese top??? Je mag Nederlandse clubs helaas zelfs geen subtop noemen. Ik snap je optimisme ook niet helemaal. 1 goede wedstrijd tegen Luik? Of obv het optreden tegen het zwakker Gras? Ik schat het 50/50.

21 augustus 2018 om 23:44

Europese top, dan heb je even een beker te veel optimisme gedronken. Hopelijk morgen sowieso geen tegendoelpunten en wellicht met 1-0. Prima uitgangspositie want als je uit 1x scoort zit je al vrij goed en Ajax krijgt altijd kansen.

22 augustus 2018 om 00:35

mensen lezen!! hij zegt in europa zijn( doen) ze het momenteel top wat gewoon zo is.

22 augustus 2018 om 02:18

Nee, dat zegt hij niet.

22 augustus 2018 om 05:57

Dat zegt hij inderdaad, Europees doen ze het top, maar je kan hier lezen wat je wil lezen volgens mij. Iedereen, maar dan ook iedereen weet dat een Nederlands ploeg geen top ploeg is in Europa zelfs geen sub top.

22 augustus 2018 om 08:38

Als ik lees; "ze zijn Europese top", dan kun je er een draai aan proberen te geven, maar dan is dat gewoon pertinent niet waar.

En dat is toch wel de filosofie waar Ajax moeite mee heeft (zie Heracles en Vvv). En als je vanuit een gesloten verdediging speelt op de counter dan speel je het liefste tegen een aanvallende ploeg met ruimte achter de verdediging.
Ben bang dat het erg lastig gaat worden, maar hoop dat het een herhaling van Luik thuis gaat worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren