Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Er liep voor elf miljoen aan gekochte spelers in het tweede elftal’

Laatste update:

Feyenoord haalde dit seizoen nul punten uit de ontmoetingen met PSV (uit 3-1, thuis 0-2) en maar één uit de duels met Ajax (thuis 1-1, uit 2-1) en slaagde er niet in het de beste clubs echt serieus moeilijk te maken. In de zomer investeerde de club volop in de aansterking van het elftal, maar het heeft niet geleid tot een gooi naar de titel. Zondag zoekt men naar een zege op Vitesse in een belangrijke fase van he seizoen.

/

De voorsprong van Feyenoord op de Arnhemmers bedraagt drie punten en als Feyenoord wint, staat het vaster op plek drie. Het Algemeen Dagblad blikt nog eens terug op hoe het vorig seizoen ging tegen Vitesse en roept in herinnering dat de Gelderse club in De Kuip riant met 1-4 wist te winnen. Later maakten Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijden de overstap naar Rotterdam-Zuid.

“Maar maandag zagen Martin van Geel en zijn trainer die spelers in een leeg Kyocera Stadion tegen Jong ADO Den Haag spelen”, schrijft de krant. “In totaal liep er voor elf miljoen euro aan gekochte spelers in het tweede elftal weg te kwijnen. Weer een bewijs dat spelen tegen de top een stuk eenvoudiger is dan spelen in de top?”, vraagt men zich hardop af.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zegt dat Vejinovic en Van der Heijden met veel veranderingen te maken hebben gekregen. “Er is hier meer druk. Er zijn dan zoveel facetten die bepalen of je het wel of niet redt bij Feyenoord. Marko en Jan-Arie zitten in een fase waarin het met hun vorm iets minder is. Ik wil vasthouden aan het team dat tegen AZ en SC Cambuur heeft gewonnen”, aldus de trainer.

Had jij meer verwacht van Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan doet Ajax het toch stukken beter op dat vlak. Overmars geeft weinig uit, maar ze kwijnen in ieder geval niet weg in het tweede elftal.

12 maart 2016 om 07:37

Waarom over Ajax beginnen als dit helemaal, maar dan ook echt helemaal niks met Ajax te maken heeft.

12 maart 2016 om 12:19

Wel grappig op zich. Wanneer je Ajax erbij haalt als niet Ajax fan en het valt negatief uit voor de club, dan staan de Ajax fans in de rij om hun verontwaardiging te uiten dat er steeds over Ajax begonnen wordt.
Nu hoor je ze niet. #hypocrieteajaxfansopvoetbalzone

12 maart 2016 om 13:04

#onzinnigehashtagsopvoetbalzone

12 maart 2016 om 18:00

Geniale opmerkin

12 maart 2016 om 18:17

Je tagt nergens naar dus het #taggen #is #een #beetje #zinloos, maar inderdaad, de aangekochte spelers van feyenokrd zijn zelden een succes

14 maart 2016 om 11:08

Ik snap je opmerking niet. Want hoe valt het negatief uit voor Ajax? Volgens mij zegt hij dat Overmars het juist beter doet. Dus als je wat wilt roepen, zorg er in ieder geval voor dat je weet waar je het over hebt.

En ten tweede, heeft niks met verontwaardiging te maken. Ik snap gewoon niet hoe dit je eerste gedachten is als je een artikel leest over Feyenoord. Reageer dan over Feyenoord en niet over Ajax. Zo simpel is 't. Jij maakt 't weer onzinnig met je reactie.

En met hashtags: #hoedom!

12 maart 2016 om 07:43

Sinkgraven fisher zivkovic de jong is meer dan 11 miljoen. Mogen alleen niet altijd meedoen omdat ze op za/zo op de bank zitten. Bij fey hebben ze daar geen last van want die spelen geen eerste divisie. Maar ook bankzitters of in geval van zivkovic niet eens bankzitter. Feyenoord doet dat toch echt beter. Houdt alle spelers fit.

12 maart 2016 om 08:42

Sinkgraven 6, zivkovic 2, Fischer 2 en de jong 3 ton. Dan kom ik toch echt op een totaal van 10,3 miljoen wat minder is dan de 11 miljoen van Feyenoord. Ajax doet dit wel degelijk beter dan.

12 maart 2016 om 10:02

Sinkgraven koste geen 6 miljoen. Jaap de Groot van de Telegraaf melde dat de transfer van Sinkgraven tussen de 9 en 12 miljoen zou zijn.

12 maart 2016 om 10:17

Ik snap niet hoe ze aan die 11 miljoen komen. Ze noemen alleen Vejinovic en van der Heijden....

En lekker boeiend wat er bij Ajax loopt we hebben het hier over Feyenoord!!

12 maart 2016 om 08:40

Lachwekkend, het transferbeleid van Ajax is net zo slecht. Ajax en Feyenoord zijn echt een schande, zo'n verschrikkelijk slechte scouting. Het is om te janken. Overmars en van Geel zouden op stage moeten gaan bij Nijkamp (TD Pec) om eens te leren hoe je met een beperkt budget een goeie selectie samenstelt.

12 maart 2016 om 09:23

Ik zou eerder naar die brands van psv gaan kijken die heeft het de laatste jaren geweldig gedaan ,

12 maart 2016 om 11:40

Brands heeft ook het geld om te investeren in spelers zoals guardado en de Jong. Feyenoord had hun niet kunnen betalen en moet uit een andere categorie vissen. Ajax zou dit idd wel kunnen, maarja die hebben hun eigen visie

12 maart 2016 om 14:29

Had van der heyden, vjenovic, toornstra en/of misschien zelfs tapia niet gehaald, daarbij wat nu nog beschikbaar is kwa salaris. dan had je toch aardig wat salaris over gehad en had je 1 zon speler wel kunnen halen! Ik zou die 3 zo omruilen voor zon speler. Ziyech, de jong, guardardo ofzo, Enigste is dat je dan misschien scheve gezichten krijg in de selectie. Feyenoord had het dus makkelijk kunnen betalen, weliswaar het transferbeleid misschien toch nog wat kan leren van brands. Feyenoord doet het eigenlijk niet slecht aangezien ze wel voor spelers zijn gegaan zoals bas dost, Ziyech en nog een paar. Alleen miste Feyenoord doortastendheid

12 maart 2016 om 15:40

En als ziyech of de jong mislukte had je ook een probleem achteraf. NU makkelijk praten maar voor die seizoen wist je dit gewoon niet. Dan was je al het geld kwijt en had je een miskoop.

Die zogenaamde druk is echt onzin. Feyenoord draait niet, daarom draaien zij ook niet. Ze moeten aan die veranderingen wennen, omdat ze een ander type spel gewend waren.

12 maart 2016 om 07:46

Die druk is helemaal geen onzin, nergens is de druk om te presteren zo groot als in de Kuip, veel spelers kunnen daar niet mee omgaan. En zijn dus niet geschikt voor de top.

12 maart 2016 om 08:05

Bij Ajax of PSV is die druk echt niet minder hoor...

12 maart 2016 om 09:20

Klopt wellicht, maar zeker na de mindere fase en in mijn ogen nog steeds de matig gespeelde wedstrijden van Feyenoord is de druk een stuk groter dan bij relatief beter draaiende clubs als Ajax en PSV.

12 maart 2016 om 09:46

Bij PSV is de druk veel minder dan bij de twee grootste clubs van het land.

12 maart 2016 om 09:57

Lijkt me sterk dat wanneer je km t kampioenschap speelt,de druk minder groot is..

12 maart 2016 om 10:05

Bij PSV is de druk niet minder dan bij Feyenoord, want bij PSV moet je kampioen worden. Echter komt de druk bij Feyenoord vooral van de supporters, en bij PSV van de directie.

12 maart 2016 om 10:42

Bij PSV is de druk hoger dan bij Feyenoord.. Feyenoord wordt al gezien als subtopper, de supporters vinden het allemaal maar best als de spelers maar heel hard werken en passie voor de club tonen. De druk bij ajax is van een heel ander niveau, niet te vergelijken met psv en feyenoord.

14 maart 2016 om 11:12

Ze spelen gewoon in een ander team en dat moet aan elkaar wennen. Als je dan een trainer hebt die iedere week andere 11 erin stuurt, dan kan je ook moeilijk wennen. Met druk kunnen die gasten die aangekocht zijn echt wel omgaan. Zijn geen jongelingen die aangekocht zijn namelijk. Vejinovic speelde bij Vitesse op één van de beste midenvelden van NL en nu bij Feyenoord is de samenstelling anders en moeten ze aan elkaar wennen. Zo simpel is 't. Niet meer, niet minder. Zijn kwaliteiten worden niet benut zoals dat wel was op dat middenveld bij Vitesse.

Ze moeten in rotterdam ophouden om spelers te kopen die meekunnen als het elftal draait.
Ze kunnen beter 1 speler kopen die duurder is en een elftal op sleeptouw kan nemen.

Die 100 in een dozijn hebben ze genoeg

Het grootste probleem is dat onrealistische verwachtingspatroon van de fans, en de volgers. Ze hebben gewoon niet genoeg kwalteit om mee te doen voor de prijzen.

Dat is al jaren zo.

12 maart 2016 om 08:15

Waar haalt iedereen toch altijd die onzin vandaan dat de supporters zoveel verwachten? Ik vind dat altijd hartstikke meevallen in De Kuip. Sterker nog, ik ken bijna geen pessimistischer en cynischer publiek. Ik durf zelfs te stellen dat de club op alle fronten juist een gigantisch gebrek aan zelfvertrouwen heeft.

Iedereen doet altijd net alsof Feyenoord supporters elkaar aan het begin van het seizoen allemaal wijsmaken dat ze kampioen worden. Terwijl ik overal aan het begin van het seizoen juist altijd alleen maar hele lijstjes met pessimistische argumenten zie 'waarom het dit jaar weer niks wordt!'. Je moet 'het is ook nooit goed' (bij voorbaat al) absoluut niet verwarren met 'we eisen een kampioenschap'. Dat zijn twee totaal verschillende insteken.

Van Vejinovic had ik wel iets meer verwacht, want die valt nu helemaal niet meer op. Maar van Van der Heijden kon je gelijk inschatten dat ie niet goed genoeg zou zijn. Ook bij Vitesse vond ik dat namelijk helemaal niet zo'n stabiele verdediger.

12 maart 2016 om 08:23

Weet je wat het is, ook Vejinovic viel heel vaak door de mand. Ik durf ook wel te zeggen dat het elftal van vorig seizoenn vele malen beter was dan dit elftal van Feyenoord. Heel veel mensen doen alsof dit een elftal is wat mee kan doen, maar vind het een heel matig elftal. Vermeer en el ahmadi zijn degene die mee kunnen bij de top2, maar jongens als Karsdorp(die ik wel potentie vind hebben) van Beek, Kongolo, Vilhena, Kuyt,Kramer, Elia, noem eigenlijk de hele selectie maar op, laten het echt heel vaak liggen, die zakken HEEL vaak door de ondergrens. Vind ze ook niet eens een betere selectie hebben dan een Vitesse, Utrecht of AZ. Ja ze hebben grotere namen, maar of ze beter zijn, nee echt niet. Een vd Heijden en Vejinovic renderen niet, maar er wordt ook niet gevoetbald zoals ze dat bij Vitesse wel deden, daar draaide het bij Bosz puur en alleen om, voetballend te denken. Ik heb het hier altijd gezegd, Vejinovic speelde met Propper en Vako, dat waren 1 van de betere spelers vorig seizoen. Een paar vrije trapjes verbloemde heel veel.

12 maart 2016 om 08:23

@lovre, ik vermoed dat de Feyenoord-leiding na het vertrek van Jordy Clasie, in Jan Arie van der Heijden ook een aanvoerderstype zag. Iets wat hij in zijn Vitesse-tijd ook was. Toch? Hoe belangrijk een aanvoerder in een team kan zijn zie je b.v. bij Ajax. Waar Davy Klaassen, ondanks zijn jeugdige leeftijd, erin slaagt zijn medespelers op sleeptouw te nemen. Die aanvoerdersrol heeft Van der Heijden ondanks zijn ervaring helaas (nog) niet kunnen waarmaken bij de club van Rotterdam Zuid. En dat valt me eigenlijk best tegen. Erger nog, Van der Heijden krijgt vaker niet dan wel speelminuten.

12 maart 2016 om 10:20

Een aanvoerderstype in Van der Heijden zien terwijl ze Kuyt hebben gehaald als nieuwe leider. Lijkt me stug wat jij zegt. Van der Heijden is gewoon gehaald als aanvulling met ervaring.

12 maart 2016 om 10:32

@mobiku, je hebt gelijk. Dirk Kuyt heb ik even over het hoofd gezien. Dan heeft de club Jan Arie Van der Heijden blijkbaar aangetrokken als ervaren leider van de defensie? Of misschien als reserve-aanvoerder? Anders snap ik het ook niet

Ik denk dat het te makkelijk is om het af te wimpelen als "te licht gewogen, want het leven is anders bij een topclub" of zoiets. Het heeft meer te maken met een slechte begeleiding en inschatting over hoe je dit soort spelers moet gebruiken. Toornstra bijvoorbeeld. Kwam ook in het tweede elftal terecht en nooit dat je mij kunt wijsmaken dat die niet goed genoeg is voor Feyenoord.

Al is Van der Heijden gewoon niet goed, maar een goede coach zou hem nog steeds op nuttige wijze kunnen gebruiken. Maar bij Feyenoord weten ze vaak niet hoe ze hun eigen jeugd moeten gebruiken, laat staan aankopen van buitenaf.

Dit is gewoon het gevolg van slecht beleid. Het kopen van spelers die gewoon niet goed genoeg zijn. De financiele mogelijkheden van Feyenoord zijn gewoon veel minder dan die van Ajax en Psv. Dat kun je opvangen door goed te scouten en echt goede gerichte aankopen te doen. Koop dan een paar spelers minder, maar wel met echte kwaliteit. Daarbij vind ik het ook nog een gemiste kans dat Feyenoord niet in de Jupiler League speelt. Met name Ajax haalt daar heel veel uit, als tussenstap voor jonge spelers waar ze vooral fysiek veel beter worden.

Vind dit niet eens zo raar. Er is gekozen voor een brede selectie uit een hogere leeftijdscategorie. Wanneer jongens niet bij het eerste spelen, zullen ze toch echt in het tweede minuten moeten maken.

Feyenoord doet het structureel fout op aankoop beleid.

Had Vlaar gehaald ipv Botteghin en De Guzman ipv Veijnovic. Gasten die al alles hebben meegemaakt en Feyenoord verder brengen. Ipv van spelers die alleen eredivisie gespeeld hebben.

En hetzelfde geldt voor een spits. NEC scout een Santos en AZ Janssen. Hoe de hell komt Feyenoord aan Kramer. Waarom kan Feyenoord geen goede spits scouten.

Van Geel is hier blijkbaar te beperkt voor. Daarom moet hij weg en moet er een Td ala Brands komen d'r Feyenoord verder brengt.

12 maart 2016 om 11:46

Dat is achteraf inderdaad makkelijk praten.
Vlaar hadden ze terug moeten halen, daar ben ik het me eens. Al was het alleen om zon jongen te helpen.
Vejinovic leek gewoon een goede aankoop. HIj word alleen als VM gebruikt terwijl hij dit niet kan.
Bij Kramer wist je precies wat je kocht. Een speler die 15-20 doelpunten maakt en dit gaat hij ook 'gewoon' maken.

Janssen doet het geweldig nu, maar hoeveel spelers komen er wel niet bij Feyenoord vandaan. Dit kun je soms gewoon verkeerd inschatten en misschien raakt Janssen zo meteen ook niks meer. Laat het dit eerst maar eens bewijzen voor langere tijd.

En Feyenoord geen goede spits scouten? Guidetti, Pelle.. Kramer is minder maar doet het niet minder dan verwacht. En speelt de laatste wedstrijden beter.

12 maart 2016 om 12:15

Tuurlijk achteraf makkelijk praten, maar Feyenoord ziet al in het seizoen 14/15 dat Kazim niet goed genoeg is. Dan ga je nieuwe spitsen scouten, aanspeelpunt met veel scorend vermogen. Zodat je wanneer de zomerse transferperiode begint een shortlist van 5 spitsen hebt waar je achteraan gaat. Die haalbaar zijn itt Dost.

Ondanks dat het duidelijk is dat er een goede spits moet komen, koopt Feyenoord, in de week dat de eredivisie begint(te laat), Kramer. Een spits met scorend vermogen, maar geen aanspeelpunt en meevoetballende spits. Dan is er iets mis, als je in een half jaar geen goede spits kan vinden.

En tuurlijk leuk dat Kramer 20 goals maakt, maar 3 tegen Excelsior en in de grote wedstrijden onzichtbaar. Daar heb je niks aan.

Maar als Veijnovic geen VM kan spelen, waarom haal je hem dan als vervanger van Clasie die ook op die positie speelde. Getuigt weer van slecht scout beleid.

En het scouten van Pelle was voornamelijk geluk.. De zoon van Koeman die een balletje met hem trapt op het strand en Koeman kende hem natuurlijk al van AZ.

12 maart 2016 om 20:41

Vlaar is echt niet beter dan Botthegin. Die doet het gewoon erg goed.

Het ligt grotendeels aan de trainer. Het aankoopbeleid is slecht, absoluut. Maar er gaat ook gewoon tactisch veel mis. Vejinovic is geen vm: hij wordt misbruikt. Bovendien speelde hij vorig jaar in een echt voetballende ploeg, nu in een kleuterklas zonder begeleiding. Geen enkele speler behalve de keeper kan in deze puinhoop excelleren. Gio exit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren