Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enzo Fernández geeft jawoord: Roger Schmidt lost dilemma op

Laatste update:

Hoewel Benfica vol inzet op minimaal een halfjaar extra met Enzo Fernández in de gelederen, spreekt de Argentijnse middenvelder zelf zijn voorkeur uit voor een transfer. Fernández heeft zijn jawoord gegeven aan Chelsea, dat nog wel een akkoord moet zien te bereiken met Benfica, zo meldt onder meer Fabrizio Romano. De Portugese topclub houdt vast aan de ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in het spelerscontract.

Fernández speelde zich op het WK in de kijker bij tal van topclubs, waarvan Chelsea nu de beste papieren heeft. Manchester United en Liverpool hebben eveneens belangstelling, maar nog geen bod uitgebracht. Chelsea probeert Benfica ertoe te bewegen akkoord te gaan met een lager bedrag dan de clausule in het contract van Fernández, maar voorlopig wil de koploper uit de Portugese competitie daar niets van weten.

Roger Schmidt stond na de beslissing van Fernández om te vertrekken voor een dilemma: de trainer van Benfica sprak eerder uit dat hij zijn volledige selectie tot en met 31 december bij elkaar wil houden. "Want pas op 1 januari opent de transfermarkt officieel", aldus de voormalig trainer van PSV. Benfica hervat de competitie vrijdagavond om 22:15 uur (Nederlandse tijd) met een uitwedstrijd bij Sporting Braga. Diverse media twijfelden aan een basisplaats voor Fernández, die normaliter altijd speelt. Inmiddels is duidelijk dat de Zuid-Amerikaan 'gewoon' aan de aftrap verschijnt.

De middenvelder kwam afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro over van River Plate en maakte in de eerste seizoenshelft een uitstekende indruk onder succestrainer Schmidt. Fernández speelde zich in de groepsfase van het WK in de basis bij Argentinië en begon vanaf de wedstrijd tegen Polen (0-2 winst) elk duel vanaf de aftrap. In de wedstrijd tegen Mexico (2-0 winst) was hij daarnaast met een geweldig afstandsschot verantwoordelijk voor de tweede treffer. Daarnaast werd de 21-jarige middenvelder verkozen tot beste jonge speler van het WK, nadat hij met zijn land de wereldtitel wist te veroveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Chelsea.. voel toch altijd weer een kleine afkeer wanneer ik goede spelers aan die club, PSG of Man City gekoppeld zie worden. Ten Hag loopt ook te slapen, deze speler samen met Nkunku is precies wat United nodig heeft. Heb ze zelf natuurlijk beiden liever bij Arsenal.

30 december 2022 om 20:44

Liveprool staat ook te slapen die gaan voor ene aanvaller die ze niet eens nodig hebben. eliot en jones komen te kort Fabinho dat is wel klaar....

30 december 2022 om 20:49

Die gaan voor Bellingham deze zomer. Voor bijna zelfde bedrag, lijkt me dat een veel verstandigere keuze!

30 december 2022 om 20:52

Elliott is 19 jaar en doet het heel behoorlijk? En Fabinho klaar? Het niveau gaat echt naar beneden zeg van jouw reacties.

31 december 2022 om 00:34

Real gaat ook vol voor Bellingham. Dan zou Liverpool snel moeten handelen denk ik

30 december 2022 om 20:49

Waarom Chelsea is verkocht is niet meer in Russische handen.
Ik heb juist respect dat er een Engels man is die het op gekocht heeft.
Maar je moet wel even uit je hoofd halen dat het niet meer de club is van jaren hier voor.

30 december 2022 om 20:54

Een Amerikaan heeft Chelsea gekocht geen Engelsman.

30 december 2022 om 20:56

Een Amerikaan toch? En die zijn ook niet moreel veel beter dan de Russen. Wat is nou het verschil met illegaal Irak binnenvallen of Oekraïne?

30 december 2022 om 21:31

Oh krijgen we deze onzin weer hoor. Saddam ook maar even vergelijken met Zelensky dan? Schandelijk.

30 december 2022 om 21:57

Ja klopt zei het verkeerd.
Maar vind het altijd mooi hoe mensen over clubs praten.
Maar vraag me dan ook wel eens af of deze mensen voetbal trainings pakken kopen.
Want als mensen zulke pakken kopen maar wel lopen te zeuren over hoe die clubs het doen.
Ben je voor mijn een beetje hypocriet want dan sponsor je zelf die clubs ook.

30 december 2022 om 22:19

Jij denkt dat ik zo'n trainingspak zou kopen wanneer ik niks heb met diezelfde clubs?

30 december 2022 om 22:25

Onzin. Zelfs de VN heeft de inval in Irak als illegaal bestempeld. Onterecht en willens en wetens gelogen over massavernietigingswapens. Laten we over Guantánamo Bay niet beginnen. Er is weinig verschil in het buitenland beleid van de Russen of de Amerikanen.

30 december 2022 om 22:28

dordt078 ...
iedereen met een mening als die van consy koopt en draagt uiteraard niet de trainingspakken van zulke clubs. Denk zelfs dat dit slag mens Ãâ¼berhaupt minder vaak in een trainingspak gespot wordt, maar dat is puur onderbuik hoor.

31 december 2022 om 09:56

HHa waarom zou je trainingspakken van europese topclubs kopen? Loop 10 keer liever in mijn pakkie van mijn eigen amateur cluppie.

31 december 2022 om 12:43

Ik heb ook niks met die clubs maar vind het wel leuk om trainingspakken te halen.
Zoveel mogelijk trainings pakken van verschillende clubs miss is het wel een hobby of mensen die voetballen kopen de pakken om in te trainen je hoef niks met een club te hebben om iets te kopen van buiten Nederland.
Ik ben een Feyenoorder ik koop geen trainingspakken van Nederlandse clubs.

30 december 2022 om 22:33

TenHag wilt alleen maar in de Eredivisie shoppen. Echt belachelijk dat spelers die United kan halen er nauwelijks tot geen interesse in wordt getoond. Maar wellicht doordat United in de verkoop staat & er dus geen grote bedragen uitgegeven zullen worden..
& met alle respect naar Chelsea & haar supporters, maar vind Chelsea echt een lelijke club.

30 december 2022 om 23:54

Zou United niet alleen voor huur gaan wegens de vermeende verkoop van de club ofzoiets?

Wat een heerlijke aankoop zou dit zijn zeg! We missen zo verschrikkelijk veel creativiteit in dit elftal en dat zou deze man brengen! Sinds Fabregas vertrokken is missen we een echte beslissende speler op het middenveld en ik hoop dat Fernandez dat kan worden.

30 december 2022 om 20:51

Ohhh ik had zo gehoopt dat die naar Liverpool zou gaan. Waar ik bij Gakpo zwaar mijn twijfels heb, heb ik dat niet bij Fernández. Was perfect geweest voor ons middenveld.

30 december 2022 om 20:58

Ach, als je in de zomer Bellingham haalt doe je toch betere zaken?

31 december 2022 om 09:51

Het kan aan mij liggen, maar zo geweldig was hij toch niet op het wk???

Die Boehly speelt net Career Mode op FIFA haha. Die haalt dus Badiashile, Nkunku en deze Enzo Fernandez binnen voor 200 miljoen in totaal. En een zomer daarvoor ook al voor 200 miljoen aan verdedigers. Tja nu mag je wel iets gaan verwachten hoor van Chelsea als je zoveel spelers gaat binnenhalen. Wel raar dat je zomaar even 400 miljoen kan uitgeven in een jaar maar goed FFP werkte toch nooit.





30 december 2022 om 20:44

Eens . Zo'n enorme jeugdopleiding hebben en dan zo uitgeven.

30 december 2022 om 21:32

Inderdaad. Niet gek dat Charlie Webster naar ons of Dortmund gaat. Groot gelijk.

30 december 2022 om 22:20

Kijk voor de grap maar eens hoeveel jeugdspelers er in het eerste elftal van Chelsea zitten gap.

30 december 2022 om 20:48

Werkelijk hopeloos gewoon. Absurd. Vind zo'n FA ook best hypocriet. Daar komt nu newcastle bij. Ze komen met geld binnen? Ah prima welkom. Waar gaat dit over. Chelsea maakt nu best goede aankopen, zeker met Enzo erbij maar bizar voor hoeveel zij kopen. Elk zomer gaat er wel 200 mil doorheen. En presteren nog matig. Lachwekkend.

30 december 2022 om 21:04

Enkele maanden geleden heb ik Todd Boehly al eens omschreven als 'general manager zonder salary cap', destijds voornamelijk gedreven door zijn beperkte kennis van de voetbalwereld en de beperkte hinder die hij ondervindt van financiële limieten van de club. Het aantrekken van getalenteerde spelers lijkt de voorkeur te krijgen boven een vooraf uitgedachte speelstijl en het scouten van spelers die passen binnen die speelstijl. Althans, een andere verklaring kan ik niet vinden voor het willekeurig aantrekken van spelers door Chelsea de laatste tijd. Marc Cucurella, Enzo Fernández en Christopher Nkunku zijn eigenlijk allemaal spelers die excelleren in een specifiek systeem en in een bepaalde rol moeten spelen om hun hoogste niveau te halen. Individueel gezien geweldige spelers, maar heb moeite om de onderliggende strategie te ontdekken bij Chelsea.

30 december 2022 om 22:19

Niet met je eens. De spelers zijn in kaart gebracht door Paul Whinstanley, Kyle Mcaulcay, Laurence Stewart en Christopher Vivell. Boehly en Eghbali hebben weliswaar niet superveel voetbalkennis, maar hebben zich wel omringd door echte voetbalmensen en daarnaast ze weten hoe ze een sportfranchise moeten runnen. Daarnaast heeft hij mannen als Neil Bath en Jim Fraser die het befaamde cobham op de kaart hebben gezet veel meer zeggenschap binnenin de club gegeven, omdat de focus op termijn bij de jeugdspelers moet liggen. Lees als je tijd hebt eens het vision 2030 interview van Neil Bath als je een keer tijd hebt.

Feit is momenteel dat de selectie van Chelsea momenteel gewoon teveel wensen overlaat en op veel vlakken gewoon achterloopt op een Liverpool, Manchester City en nu ook Arsenal. De selectie is door verschillende managers bij elkaar verzameld en is totaal niet in balans. Het doel is om tot de zomer van 2024 om de selectie weer op norm te krijgen en vanaf dan met minimale uitgaven en goed scouten de selectie minimaal te versterken.

Boehly heeft daarnaast toegezegd om te investeren in het vrouwen elftal en in het stadium. Ik vind persoonlijk dat hij in tegenstelling tot veel Amerikaanse eigenaren met een duidelijk plan en visie aan het werken is.

30 december 2022 om 22:40

Interessant om te horen, zal morgen of overmorgen even de tijd nemen om het 'vision 2030' interview te lezen. Het is misschien een overgesimplificeerde vraag, maar waarom zou je eerst honderden miljoenen investeren in spelers zonder stabiliteit binnen de club rondom speelstijl, systeem en scouting? Marc Cucurella werd aangetrokken voor een absurde transfersom 'vanwege zijn multifunctionaliteit in een systeem met vijf verdedigers', om vervolgens Thomas Tuchel te ontslaan en van systeem te veranderen. Daarnaast komt Christopher Nkunku het best tot zijn recht in een tweespitsensysteem, waarom heb je dan Raheem Sterling aangetrokken (die doorgaans op de vleugels moet spelen)? Het spijt me zeer, maar het slaat gewoon nergens op. Begrijp dat er nu een achterstand is ontstaan ten opzichte van Manchester City, Liverpool en Arsenal, maar het grootste verschil met die ploegen is dat zij wél in een duidelijke speelstijl spelen en daar hun transferbeleid op aan hebben gepast. Chelsea lijkt doelloos spelers te kopen en pas later te gaan nadenken over hoe die spelers met elkaar samen moeten gaan spelen. Dan kunnen er leuke uitspraken over vrouwenvoetbal en het stadion zijn, maar uiteindelijk gaat het om wat er op het veld gedaan wordt.

31 december 2022 om 00:32

De portemonnee werd in de zomer getrokken, omdat het gewoon pure noodzaak was. Met het vertrek van Rudiger en Christenen verloor je gewoon 2 eerste team spelers. Die moesten opgevangen worden, want anders kon je het seizoen van te voren al af gaan schrijven. Koulibaly is aangetrokken omdat ervaren gat dat Rudiger achter liet op te vangen en Fofana was gewoon een buitenkans die Boehly in samenspraak met Tuchel heeft aangetrokken. Had je gewacht tot volgende zomer met Fofana, dan was de kans zeer groot dat hij naar een Real Madrid of PSG was vertrokken.

Cucurella is aangetrokken vanwege zijn multifunctionaliteit én omdat Chilwell al anderhalf seizoen aan het sukkelen is met blessures. Het verschil met een Alonso en Chilwell was gewoon dusdanig groot dat het hele niveau in een keer naar beneden kelderde. Cucurella heeft het in het begin lastig gehad, omdat hij ook sukkelde met blessures en te snel weer werd terug gebracht, echter doet hij het de laatste weken als echte linksback meer dan uitstekend. De voornaamste van het aantrekken van Cucu was de fysieke gesteldheid van Chilwell en je niet wist hoe hij zou terug komen. Tuurlijk is er veel te veel betaald, dat beaam ik ook, maar om te zeggen dat er niet over is nagedacht vind ik een beetje te makkelijk

Sterling is aangetrokken om wat meer aanvallende impulsen en onze aanval van wat meer directheid en een andere dynamiek te voorzien.

Nkunku kan ook prima achter de spits spelen. Sterker nog ik vind hem achter de spitsen nog veel gevaarlijker dan in een twee spitsen systeem. Nkunku zorgt voor dat stukje creativiteit dat er voorin gewoon ontzettend aan ontbeerde. Ik heb er vertrouwen in dat Potter, Nkunku goed weet in te passen. Anders had hij ook niet de go gegeven voor deze transfer. Potter heeft overigens een recruitment analist in zijn staf zitten met wie hij potentiële aankopen analyseert en deze vervolgens aandraagt bij het bestuur. Ik geloof dus niet dat deze speler lukraak is aangekocht.

Wat ik net ook al aangaf is dat ze daadwerkelijk een recruitmentteam in het leven hebben geroepen om daadwerkelijk spelers aan te schaffen die in Potters speelstijl passen. Er zit daadwerkelijk een idee achter. De spelers worden ingekocht om de speelstijl van Potter erin te kunnen slijpen. Waarom denk je dat Boehly zowel Potter als de technisch directeur van Brighton heeft overgenomen. Brighton is toch wel hét toonbeeld van rekruteren?

Om op je laatste punt in te gaan zijn er niet enkel uitspraken gedaan over het stadion en vrouwenvoetbal. In de zomer zijn ook forse investeringen gedaan op aandragen van Emma Hayes en haar team om er voor te zorgen dat de selectie nog steeds de beste van de wereld is. Daarnaast zijn de ontwikkelingen voor het uitbouwen van Stamford Bridge (wat allang moest gebeuren) al in volle gang. Het blijven niet bij loze uitspraken, maar er wordt daadwerkelijk actie ondernomen.

Conclusie: in sommige gevallen wordt er ook gewoon teveel betaald en daarin geef ik je hartstikke gelijk. De markt is op het moment gewoon hartstikke verziekt (tevens mede door Chelsea). Alleen ben ik er wel van overtuigd dat Chelsea deze aankopen daadwerkelijk nodig heeft om de aansluiting met de top van Europa weer te vinden.

31 december 2022 om 10:50

Ah, dan ligt het duidelijk genuanceerder dan mijn eerste indruk als buitenstaander. Gelukkig zijn er nog vaste volgers van clubs die de tijd nemen om hun perspectief te delen en het brede publiek van nieuwe inzichten voorzien, waarvoor dank. Begrijp nu beter waarom bepaalde versterkingen zijn aangetrokken.

Moet mezelf overigens ook nog even corrigeren over Marc Cucurella, ik had namelijk het idee dat hij eigenlijk alleen als linksback werd gebruikt (terwijl hij werd aangetrokken vanwege zijn multifunctionaliteit). Dat is duidelijk niet het geval, moest zelf even nazoeken op welke posities hij heeft gespeeld bij Chelsea.

Als supporter van een club die enorme transfersommen heeft neergelegd voor spelers die niet precies passen in de speelstijl, kan ik niet anders dan gelijkenissen herkennen tussen Antoine Griezmann en Christopher Nkunku. Dat lijken me allebei spelers die in een specifieke rol excelleren, en daardoor dus met een handleiding naar de club komen. Geweldige voetballers, maar er is dus een afbreukrisico bij dit soort versterkingen. Even voor mijn begrip, hoe zou jij de basiself en formatie van Chelsea voor je zien met alle genoemde versterkingen bij elkaar? Heb op dit moment moeite om de samenhang te zien.

30 december 2022 om 22:06

Naja het is superveel geld, maar Boehly en Eghbali zorgen wel voor gunstige betalingsregelingen. Daarnaast is de FFP nogal mild vanwege de pandemie.

30 december 2022 om 22:20

Vind het maar een walgelijke koopclub zonder identiteit en geven altijd zoveel geld uit aan middelmatige spelers. Ze hebben zoveel uitgegeven in de laatste jaren en er staat maar een tam elftal zonder ook maar een echte ster of absolute topspeler.

30 december 2022 om 22:25

Sterker nog. Als de transfer van Enzo Fernandez doorgaat heeft Boehly sinds juni meer dan 500 (!!!!) miljoen uitgegeven. Hier tegenover staat wel dat zij 56 miljoen hebben verdiend aan spelers verkopen/verhuur, maar dat praat niet goed dat er in zo’n kort tijdsbestek met zoveel geld gesmeten wordt.

Maar goed, zo is Chelsea ook groot geworden natuurlijk.

Zeer jammer als dit het geval is. Het was al te verwachten dat ie snel weg zou gaan maar zo snel echt niet. Hopelijk doet Rui Costa geen water bij de wijn en laat Chelsea maar 120M betalen. De Champions League ziet er veelbelovend uit en denk echt niet dat hij minder waard gaat zijn in de zomer.

30 december 2022 om 22:22

Ihattaran mag blij zijn als hij op het 3de niveau mag uitkomen in Portugal

Tja... ook Chelsea is niet ideaal voor hem maar wel beter dan een United. Hopelijk voor Benfica krijgen ze wat ze willen, want dit is een sportieve aderlating, mocht het zo ver komen.
City heeft trouwens een clausule geactiveerd van Perrone, ook een Argentijns toptalent. Misschien een idee voor de andere PL teams? Het scheelt je een miljoen of 100 in dit geval 😂

@aqua jij beweert dat ze bij Liverpool zitten te slapen. Mag ik je even tegenspreken? Te beginnen waar jij ook begint. Die aanvaller, Gakpo. Liverpool ziet in hem een uitstekende kracht voor de toekomst. Maar daar komt nog bij dat Liverpool voorlopig nog verder moet zonder Jota en Ruiz, net as Gakpo vleugelaanvallers. En zoals je begrijpt zal Liverpool nog alles op alles moeten zetten om bij de eerste vier (c.l.voetbal) te eindigen. Dan gooi jij gemakshalve twee jeugdspelers, Jones en Elliot op de vuilnisbelt. Die gasten moeten nog 20 worden maar jij hebt al door dat het niks wordt. Wel knap. Ik vroeg mij bij deze opmerking vooral af hoe vaak jij Liverpool uberhaupt ziet spelen. Die gedachte werd nog iets sterker toen je wam vertellen dat Fabinho wel klaar was. Neem me niet kwalijk, hij was bij alle grote successen van de laatste jaren en is pas 29 jaar. Hij is gewoon in de bloei van zijn bestaan als voetballer maar jij weet dat hij wel klaar is. Opmerkelijk. Dat je elders, waar je ongeveer hetzelfde verhaal had, Milner er nog bij noemde is prima. Milner is ook op een leeftijd waarop hij geen 3 potten per week meer speelt. Hij is zo'n speler die uitstekend te gebruiken is om anderen delen van wedstrijden te sparen. En uiteraard zijn er dan nog Henderson en Thiago, dus er is nou ook weer geen paniekaankoop van 120 miljoen nodig. Want dat was het laatste wat ik er over zeggen wilde. Die Fernandes kostte vorig jaar 12 miljoen, zit Liverpool dan te slapen als ze meer dan 100 miljoen voor hem willen vind je ?

Hopelijk doet Gallagher direct een transferverzoek wanneer deze transfer rond lijkt te komen, en slaat een rechtstreekse concurrent als United of Newcastle gewoon meteen toe. Ongelooflijk hoe Chelsea altijd de eigen talenten over het hoofd blijft zien. Gallagher was vorig seizoen 1 van de smaakmakers van de Premier League, is eigenlijk op basis daarvan alleen ook meegenomen naar het WK, maar had in de eerste seizoenshelft absoluut meer kansen moeten krijgen bij Chelsea. Wat indirect hem waarschijnlijk meer status en speeltijd had opgeleverd in Qatar. In de tussentijd zijn er echter met Chukwuemeka en Zakaria (die afgelopen wedstrijd ook weer voor hem aan mocht beginnen, maar echt niets speciaals liet zien) al weer 2 concurrenten aangetrokken door Chelsea, en met Enzo Fernández - afgezien van zijn kwaliteiten - zou dat een 3e worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren