Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enorme ontlading zichtbaar bij Erling Braut Haaland na spectaculaire slotfase

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond op de valreep een overwinning geboekt op TSG Hoffenheim. De ploeg van trainer Marco Rose zag Hoffenheim in de laatste minuut van de officiële speeltijd op 2-2 komen, maar in de eerste minuut van de blessuretijd zorgde Erling Braut Haaland voor de 3-2. De ontlading was enorm bij de spits, die ervoor zorgde dat zijn ploeg overnacht op de koppositie met zes punten uit drie duels.

Donyell Malen had een basisplaats bij Dortmund en stond 84 minuten op het veld. Hij meldde zich enkele keren met schoten, maar was niet direct betrokken bij de goals. De toon werd in de wedstrijd al gezet na tien seconden, toen Christoph Baumgartner zijn arm in het gezicht van Axel Witsel plaatste en een gele kaart kreeg. Het was de op één na vroegste kaart ooit in de Bundesliga, na de gele kaart voor Florian Niederlechner namens SC Freiburg tegen 1. FSV Mainz 05 in het seizoen 2016/17 (acht seconden). In de derde minuut wipte Sebastian Rudy de bal in het strafschopgebied richting Andrej Kramaric, die boven Giovanni Reyna uitkwam en diagonaal kopte tegen de linkerpaal.

Aan de overzijde verscheen Reyna na voorbereidend werk van Haaland voor doelman Oliver Baumann, maar onder druk van een verdediger kon de Amerikaan geen hard schot produceren. Een kopbal van Manuel Akanji belandde in de handen van Baumann. Het was een levendige start, met de nodige kansen en overtredingen. Halverwege de eerste helft ontstond een serieuze schietkans voor Thomas Meunier, maar de defensie van Hoffenheim blokkeerde het schot; Marco Reus schoot daarna hoog over het doel van Baumann.

Een kopkans voor Haaland leverde evenmin een goal op, terwijl doelman Gregor Kobel aan de overzijde voorkwam dat een zeldzame kans voor Hoffenheim via Baumgartner een doelpunt opleverde. Kort na het begin van de tweede helft opende Dortmund te score: Giovanni Reyna, op zijn achttiende al bezig aan zijn vijftigste Bundesliga-wedstrijd, kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied, handelde snel en vond de rechterhoek. Kort daarna bracht Kobel redding op een schot van Andrej Kramaric, maar via Baumgartner werd het toch 1-1. De middenvelder van Hoffenheim ontving de bal in het strafschopgebied van Dennis Geiger en schoot hard, diagonaal raak in de linkerhoek.

Een afstandsschot van Malen werd vervolgens uit de hoek gehaald door Baumann en Akanji miste een grote kans, voordat Jude Bellingham de bal met het dijbeen controleerde in het strafschopgebied en de linkerhoek vond. Malen stuitte daarna opnieuw op Baumann in de korte hoek. In de laatste minuut kwam Hoffenheim langszij via Munas Dabbur, die de bal voor de voeten kreeg na een corner, maar in de blessuretijd vuurde Haaland van dichtbij raak na meerdere opeenvolgende schoten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi geacteerd Erling! Z’n poppenkast

27 augustus 2021 om 22:36

Ik snap best dat Schalke '04 fans zich het gevoel van euforie niet meer kunnen voorstellen.

27 augustus 2021 om 22:59

Nou daar niks van, maar ik vind z’n gedrag gewoon allemaal tikje overdreven. Het is niet meer oprecht. Vreugde etc kan k me voorstellen maar hij doet nog blijer als Robben toen hij tegen Dortmund scoorde in CL finale.

27 augustus 2021 om 23:17

Dat zit gewoon serieus in de aard van het beestje. Kijk maar eens naar een 5-0 bij Dortmund die iemand anders maakt, dan springt hij ook als een idioot. Het is wel oprecht, hij is gewoon enorm blij als z'n team scoort.

28 augustus 2021 om 00:11

Ja precies ik snap wat je bedoeld, maar ik schaar dat eerder onder overdrijven dan onder oprechtheid. Ik heb namelijk nog nooit iemand in de wereld zo gezien. Kan dat hij uitzonderlijk is maar ik vind t eerder overdreven

28 augustus 2021 om 08:55

Ik denk dat de terugkeer van het publiek hier een grote rol in speelt. Het is toch een stuk mooier te scoren in een vol stadion dan een leeg.

28 augustus 2021 om 09:04

Jiij hebt het nog nooit gezien en dus is het nep. Zwaar leven zeg.

27 augustus 2021 om 22:37

Hoe bedoel je? Haaland? Redt Dortmund wel, schiet Dortmund wel naar de broodnodige winst.

28 augustus 2021 om 00:30

Absoluut en voetballend ook geweldig, maar zelf vind ik het wel overdreven. Hoe is de CL winnen voor hem? Een week lang rondjes lopen? Het is ietwat overdreven zoals hij doet vind ik

28 augustus 2021 om 00:52

Op Dortmund valt het nodige aan te merken. Dit is ook maar Hoffenheim. Hij is goed, maar hij heeft niet zo vaak het killerinstinct van Lewandowski. Dit Dortmund is aanvallend leuk om te zien, maar er wordt verdedigend ook wat gevraagd. Het is dat de keeper en de verdedigers de bal niet goed verwerken anders had vandaag Dortmund gewoon puntverlies geleden tegen deze met alle respect Duitse middenmotor (vorig jaar 11de van de 18).

28 augustus 2021 om 10:16

En jij dacht dat Lewandowski het killerinstinct had toen hij op z'n 21ste het Westfalenstadion binnenliep? Het was toen ook nog gewoon echt een houterige speler hoor, heeft zich enorm ontwikkelt. Voor Haaland liggen er nog genoeg groei-mogelijkheden.

28 augustus 2021 om 03:38

Iemand redt zijn club in de letterlijk laatste minuut van de ondergang en S04fct vindt het een beetje overdreven hoor

28 augustus 2021 om 10:58

Ik wilde precies dit typen. Ik vind het echt heel logisch dat hij zich zo laat gaan. Bij een poppenkast verwacht zou ik eerder verwachten dat hij ergens "heel tof" zou gaan staan, zo van ik regel dit wel even. Dit is gewoon oprecht blij zijn.

Tja Haaland, wat een fenomeen. Maar verdedigend is het nog zo zwak, Witsel achterin kan echt niet. Het is wachten tot Mats Hummels terugkeert en rust brengt. Dit elftal is nog totaal niet in balans, Rose moet hier enorm hard aan gaan werken. Meunier in een Dortmund shirt is nog geen 3% als dat in een Rode Duivels shirt. Het is nog zo erg matig, totaal geen uitdager van FC Bayern Munchen. Bellingham begint mij steeds meer te overtuigen trouwens, vond het vorig jaar maar zo zo. Niks uitzonderlijks, maar hij ontwikkelt zich echt extreem.

27 augustus 2021 om 22:38

Hoe speelde Malen?

27 augustus 2021 om 22:42

Kan iemand mij vertellen waar Donyell Malen precies zijn onbetwistbare status bij het Nederlands Elftal aan verdiend? Is zo enorm matig is zijn afwerking …

27 augustus 2021 om 22:52

Typische vraag, maar hoe schat je de wedstrijd tegen Ajax in? Ik zou op basis van samenvattingen 70/30 in 'jullie' voordeel zeggen, wat denk jij?

27 augustus 2021 om 23:20

Tegen Ajax gok ik 60/40 eerder hoor, Ajax blinkt vaak uit tegen sterke tegenstanders. Daar kan ik ook enorm van genieten overigens, Dortmund is nog allerminst ingespeeld, Meunier is beroerd, Witsel centraal achterin is klote (hummels moet snel terug) en Malen speelt nog erg onwennig.

@hakimziyach22: Malen deed wel z'n best maar ik snap de aankoop van Dortmunds kant totaal niet. Je gaat een spits kopen om hem linksbuiten te zetten. Dan was een Madueke logischer geweest (in Juni). Ik ben er erg bang voor dat op termijn Moukoko de nummer 2 spits gaat worden.

27 augustus 2021 om 23:33

Maar goed, als je Ajax tegen PSV en afgelopen weekend tegen Twente ziet schutteren, zie je ook geen geoliede machine.

Verder inderdaad een prachtig affiche. Doet een beetje denken aan Bayern drie jaar geleden. Twee ploegen die niet inhouden en volle bak elkaar te lijf gaan. Toen was dat zo'n schitterend gevecht, hoop dat het weer die kant op gaat.

27 augustus 2021 om 23:38

Dat is waar hoor, maar zo heb ik Dortmund afgelopen seizoenen ook zien schutteren tegen pak hem beet Freiburg en Union.

Het is een schitterend affiche, ik zit na 2012 voor de 2de keer bij Dortmund - Ajax in het Westfalenstadion. Pure kippenvel gegarandeerd met die hymne.

27 augustus 2021 om 23:46

Als Ajax een betere vorm etaleert als tegen Twente, liggen er kansen. BVB is zeker nog niet in goede doen. Wat Witsel betreft heb je gelijk, die hoort op 6, hoewel Dahoud goed presteert. Meunier is niet de oplossing op RB. Het wachten is op Mateu Morey. BVB zou achterin nog versterking kunnen gebruiken. Coulibaly is nog te jong. De aankoop van Malen begrijp ik ook niet echt.

28 augustus 2021 om 00:22

Klinkt goed Baron, vervul ik die rol in de Arena wel! Eerste CL-wedstrijd na Madrid-uit.

27 augustus 2021 om 23:35

Je kon bij Jude Bellingham vorig seizoen al zien (net 17 jaar), dat hij verschrikkelijk veel potentie heeft. Hij liep al mee te ballen alsof hij al jaren meespeelde. Totaal geen aanpassingsproblemen, hij stond er meteen.De klasse droop er ook toen al vanaf. Klasbak.

Haaland red Dortmund inde slotfase, Malen viel mij best weer tegen en mist grote kans, mocht hij zo doorgaan zal hij volgend keer op de bank zitten, moet echt presteren en rendement tonen. Verdedigen van Dortmund is wel wankel moet ik zeggen.

27 augustus 2021 om 22:38

Probleem is dat Malen gewoon weer niet scoort, want hij was vandaag veel beter dan Haaland die zo ongeveer zijn slechtste wedstrijd voor Dortmund ooit speelde, en dan in de slotfase wel scoort.

27 augustus 2021 om 22:44

Haaland hoeft niet goed te spelen om te scoren, dat is het verschil met Malen....

27 augustus 2021 om 23:50

Malen beter dan Haaland.
Ik hoop dat je niet serieus bent.
Alleen als de lichaamstaal van Malen is verkeerd, hij straalt totaal geen bezieling uit.

28 augustus 2021 om 00:15

Malen was vandaag beter dan Haaland ja. Heb je de wedstrijd gezien of doe je aan scorebordjournalistiek?

28 augustus 2021 om 01:14

Nou heb je zelf gekeken vandaag? Malen was absoluut de gevaarlijkste man aan de kant van Dortmund vandaag en hij is inderdaad gewoon niet scherp genoeg. Misschien dat dat nog komt, maar vandaag straalde hij genoeg uit. Je doet ook alsof hij een vedette is, komt pas net kijken na een grote stap, vandaag was het al vele malen beter. Niemand die zegt dat hij beter is, maar je kan toch best een betere pot spelen, zelfs Haaland is maar een mens.

Heb de wedstrijd helaas moeten missen, iemand die kan vertellen hoe malen heeft gespeeld??

27 augustus 2021 om 22:44

Eigenlijk nog te vrijblijvend en niet doelgericht. Moet zijn draai nog zien te vinden. Toch hebben we wel een paar acties gezien waar klasse vanaf straalt.

27 augustus 2021 om 23:27

Top, goed om te horen. Hopelijk verbetert hij zijn doelgerichtheid. Dankjewel en nog een fijn weekend gewenst!

Wat een fantastische wedstrijd. Die 3-2 van Haaland was echt niet makkelijk. Omdat hij hem er zo snoeihard in schiet lijkt het een intikker. Ook was ik erg onder de indruk van Bellingham, wat een supertalent! Engeland heeft echt enorme talenten de komende jaren. Malen daarentegen mist gewoon te veel kansen op dit niveau. Hij moet echt gaan scoren, anders is Moukoko hem voorbij in de pikorde. Tot slot mijn complimenten aan Kramaric, die jongen neemt heel Hoffenheim op sleeptouw. Kan ik alleen maar respect voor hebben.

27 augustus 2021 om 22:38

Hij trapt die bal er echt geweldig in inderdaad. Blijft een fenomeen.

27 augustus 2021 om 23:54

Het mag inderdaad een wonder heten dat Krmaric nog in Hoffenheim speelt.
Onmisbaar in het Kraichgauer team.

Noodachterlinie maar daarvoor gaat ook wel behoorlijk wat mis hoor. Achterlinie van Dortmund staat de helft van de match onder druk. Daarvoor op het middenveld worden geen duels gewonnen, is totaal geen rust. Zo kan je nooit comfortabel een wedstrijd winnen. Veel werk aan de winkel nog.

Toch jammer dat Delaney weg is. Mooie wedstrijd, toch zonde dat Maalen nog niet echt rendeert , moet daar echt zijn plek nog vinden. Hopen dat een doelpuntje snel valt en hij dan los is. Dat zou ook goed zijn voor het Nederlands elftal

Dit Dortmund heeft al jaren problemen in de achterhoede. Voorin scoren ze voldoende heb ik vaak het idee, maar verdedigend is het echt altijd net niet waardoor ze het zelden ver weten te schoppen in de CL o.a.

27 augustus 2021 om 23:56

De tijden van Jürgen Kohler, Julio Cesar en Socratis zijn helaas voorbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren