Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engeland moet boeten voor laser in gezicht van Kasper Schmeichel

Laatste update:

De Engelse voetbalbond is beboet voor de laser in het gezicht van Kasper Schmeichel tijdens het halvefinaleduel tussen Engeland en Denemarken (2-1) van woensdagavond. Het incident vond plaats op het moment dat Harry Kane aanlegde voor een strafschop. Arbiter Danny Makkelie legde de bal op de stip na een overtreding op Raheem Sterling. De FA moet van de UEFA omgerekend 30.000 euro betalen. De sanctie wordt daarnaast opgelegd vanwege het boegeroep van Engelse supporters tijdens het volkslied van Denemarken en het afsteken van vuurwerk na afloop van het duel op Wembley.

Ekstrabladet maakte zich na afloop van de kraker in Londen niet zozeer druk over de gegeven strafschop, maar wel om de laser die door een fan werd gebruikt om Schmeichel af te leiden. “Het is een walgelijke en laffe truc, die helaas niet ongezien is in het voetbal. Een fan poogde Schmeichel met een laser te verblinden, zodat Kane kon scoren.” De UEFA stelde gelijk een onderzoek in naar het incident, zo werd donderdag duidelijk. Twee dagen later wordt dus duidelijk dat de UEFA het nodig acht om de verschillende incidenten op Wembley te bestraffen.

Ondanks de nederlaag overheerst er trots in de Deense media. “Wat een toernooi hebben de mannen van bondscoach Kasper Hjulmand ons bezorgd. Veel spelers leverden geweldige prestaties, maar niemand overtreft Schmeichel, die geweldige reddingen verrichtte en zelfs een strafschop van Kane stopte voordat de Engelse aanvoerder het laatste woord had in de rebound.” Hjulmand betreurde de penalty. “Dat was natuurlijk het beslissende moment in de wedstrijd. Anders was het 1-1 gebleven en wie weet wat er dan was gebeurd? Dit had nooit een strafschop mogen zijn en dat irriteert me op dit moment. Een wedstrijd verliezen is één, maar op deze manier is wel heel bitter.”

“Het is moeilijk geweest om het allemaal op ons in te laten werken, maar het was een geweldig avontuur waar ik nooit op had durven hopen”, zei aanvoerder Simon Kjaer. “Ik ben daarom trots, maar de teleurstelling dat we het niet tot de finale hebben geschopt overheerst.” Doelpuntenmaker Mikkel Damsgaard stond ‘met een leeg gevoel in zijn lichaam’ de media te woord. “Zo teleurgesteld ben ik. We hebben het hele toernooi echt alles gegeven, dus dan is het wrang om hier na zo'n wedstrijd met lege handen te staan.”

Volgens Jyllands-Posten 'rook Denemarken aan de finale'. “De krachten vloeiden langzaam weg bij de spelers. Het verzet van Engeland werd te hevig.” De kranten in Engeland zijn lyrisch over de finaleplaats van the Three Lions. “Hoor ze brullen”, kopt de Daily Mirror. “Italië wacht na een van spanning overlopende halve finale. Het laatste fluitsignaal ontketende een hels lawaai op Wembley en door het hele land. 25 jaar na de fatale gemiste penalty van Southgate tegen Duitsland is voetbal dichter bij huis dan dat ooit de realiteit was.”

De Daily Mail kan ook niet wachten tot het zondag is. “Nog een wedstrijd verwijderd van glorie. Onder het toeziend oog van 60.000 toeschouwers, waaronder Prins William, premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie, met dertig miljoen fans thuis voor de tv’s en in de pubs werd er historie geschreven. De finale tegen Italië wordt de meest belangrijke wedstrijd voor het Engelse voetbal in 25 jaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan ook niet wachten tot zondagavond tot Italië de cup optilt en die vreselijke britten in rouw dompelt! Forza Italia!

8 juli 2021 om 08:48

Ik sluit me bij je aan. Nog nooit zó veel aversie gehad tegen een team. Wat een weerzinwekkende speelstijl en fans hebben die Engelsen toch. Buiten Engeland is iedereen denk ik voor Italië. Ik ken persoonlijk niemand die hoopt dat 'it's coming home', bah.

8 juli 2021 om 08:55

Bij mij heeft Engeland gewoonlijk een redelijk hoge gunfactor en Italië juist niet. Puur op gevoel, kan het niet met argumenten onderbouwen. De Denen hadden die nog wel een stuk hoger, dus ik baalde dat Engeland de finale haalde. Op basis van het gespeelde voetbal vind ik uiteraard wel dat Italië het meer verdient dit jaar. Dus bij mij is er nog een soort "tweestrijd" tussen gevoel en ratio wie ik wil dat er wint.

8 juli 2021 om 09:10

Weezinwekkende speelstijl? In de poule waren ze heel matig maar waren ze 3x wel de betere ploeg. Tegen Duitsland waren ze gewoon veel sterker terwijl dat team tegen Portugal en Frankrijk veel meer te vertellen had. Oekraine liepen ze overheen en gister was het degelijk maar zijn ze wel heel de wedstrijd op zoek gegaan naar de overwinning. Persoonlijk zou ik ook wat meer aanvallende kwaliteiten op het veld zitten dan Southgate doet maar weerzinwekkende speelstijl slaat nergens op, behalve als je het over Italie hebt tegen Spanje. Wat die lieten zien afgelopen dinsdag was een weerzinwekkende speelstijl en vooral in de verlenging.
It's coming home

8 juli 2021 om 09:12

Misschien heb je wel gelijk, maar Sterling ging niet bepaald 'over de knie'.

8 juli 2021 om 09:15

Jij vindt Engeland leuk om naar te kijken? Vallen, snelheid eruit halen, balletje breed balletje terug. Weerzinwekkend ja. Hoeveel verdedigers stelt die Southgate wel niet op? Of Grealish erin brengen om er daarna uit te moeten voor Trippier omdat ze gaan verdedigen tegen 10 Denen die stuk zitten. Treurig vind ik het, echt waar.

8 juli 2021 om 09:18

Ik heb normaal niks met Italië Passion, maar hoe Engeland speelt (defensief) is gewoon vreselijk. Met zulke mooie spelers voorin zulk voetbal spelen vind ik treurig. Tegen Duitsland waren ze sterk maar de hele poule matig. Winnen van Oekraïne was prima, niet meer dan dat. Maar nu weer tegen de Denen ook staan alleen Kane en Sterling voorin. Voor mij is voetbal plezier en aanvallend spelen, zelfs als dat ten koste gaat van een prijs. Als supporter zie ik dan liever Italië spelen met die denderende backs (zonde dat Spinnazola nu weg is al deed Emerson het prima tegen Spanje).

8 juli 2021 om 09:35

Neem aan dat je het dan jammer vond dat Spanje van Italie verloor? Spanje was 120 minuten beter dan Italie. Italie in 30 minuten verlenging geen 1x van eigen helft af geweest. Laat de geblesseerde Chiesa express nog een minuut staan om hem daarna te wisselen puur om tijd te rekken. De rest van het toernooi was het leuk om naar te kijken maar dat was pas weerzinwekkend. AL maakt dat helemaal niet uit omdat je niet elke wedstrijd top kan zijn. Engeland leuk om naar te kijken zal ik niet zeggen maar weerzinwekkend is het ook niet, Shaw speelt als halve linksbuiten dit toernooi en is na Spinnazola de beste back van dit toernooi dus dat moet je ook bekoren

PS: bijgaand hoe ik zou spelen met deze selectie, dus nee ben het zeker niet eens met Southgate wil alleen aangeven dat ik het niet zo matig vind als dat jij doet voorkomen.

Pickford
Walker
Stones
Harry
Shaw
Mount
Philips/Rice
Foden
Sterling
Kane
Grealish
8 juli 2021 om 09:36

In de poule waren ze toch echt maar 2x de sterkere. Tegen Schotland konden ze helemaal niks klaarspelen en dat eindigde in een terechte 0-0. Tegen Duitsland heeft Makkelie ze ook al een makkelijke overwinning in de schoot gegooid door Phillips geen rood te geven. Sorry, maar nog nooit heb ik een team zo onverdiend in de finale zien staan. Engeland staat in de finale door enkel de verdiensten van Makkelie, en niks anders. Ik hoop van harte dat Italië, waar ik normaal niks mee heb, ze compleet in de pan hakt. Maar ze zullen ook in de finale al het geluk en 60.000 tegen 1000 fans mee hebben.

8 juli 2021 om 09:40

Melvin, ik vond Italië juist beter. Veel meer uitgespeelde mogelijkheden, waar Spanje net als Engeland doelloos aan het rondtikken was. Directer voetbal ook. Maargoed, ieder zijn mening. Ik ga maar bidden dat Italië 'gewoon' wint.

8 juli 2021 om 09:43

Ik ben heel benieuwd hoe die wedstrijd zich zondag ontwikkelt. Engeland had gisteren ongeveer 60% balbezit en had 20 schoten, waarvan 10 op doel. Zo defensief was het helemaal niet, zeker niet in de 2e helft en verlenging. Engeland was gewoon een stuk sterker.

Italië was ook gewoon heel defensief tegen Spanje met een aantal plaagstootjes naar voren.

Engeland zit toch wel heel goed in elkaar als team, ben benieuwd hoe ver ze komen. Ze spelen trouwens een stuk leuker voetbal dan een Frankrijk of Portugal in 2018 en 2016 die de laatste keer wonnen.

8 juli 2021 om 09:45

Italië had 30% balbezit en 4 schoten op doel in 120 minuten. Ik denk inderdaad dat je een andere wedstrijd hebt gekeken, waar Italië beter was.

8 juli 2021 om 10:05

Vertel even wat Southgate verkeerd heeft gedaan.
Welgeteld 1 tegendoelpunt tot aan de finale en zelf gemiddeld 2x per wedstrijd scoren. Noem me 1 land dat hier niet voor zou tekenen

8 juli 2021 om 10:15

Als je Italie beter vond dan Spanje zijn we wel uitgepraat denk ik.

8 juli 2021 om 10:39

Tja, Spanje "domineerde de wedstrijd", zoals Frank de Boer altijd zegt . Ze speelden mooi en creërde veel kansen. Helaas kwam van al die kansen weinig dreiging, want maar héél weinig schoten kwamen in de buurt van het goal.

8 juli 2021 om 10:54

Normaliter zou ik dat ook hebben. Maar dit toernooi niet. Italië is een team dat leuk én goed voetbal speelt. Engeland, met 1 van de meest talentvolle selecties sinds jaren, speelt laf en matig voetbal.

En de fans doen er werkelijk aan om nog meer afbreuk te doen aan de sympathie. Het boegeroep tijdens volksliederen van de tegenstander, de laserpan in de ogen van Schmeichel.
Het constante 'football's coming home' versterkt dan de antipathie voor dit Engeland.

8 juli 2021 om 13:40

Ik ben voor de Engelsen. Vind het wel leuk dat een land met zo'n grote competitie eindelijk als land eens iets weet te winnen. Is goed voor het Engelse voetbal.
De enige pech die de Engelsen hebben is dat ze nu Denemarken met een discutabele penalty uitgeschakeld hebben. Hier kan niemand wat aan doen. De Denen hebben met dank aan Eriksen een veel te hoge gunfactor

8 juli 2021 om 18:44

Engelse competitie is toch al van een hoog niveau? Die hebben niet zoveel aan zo'n boost denk ik. En wat is een té hoge gunfactor? Hoe kan het te hoog zijn?

8 juli 2021 om 19:30

Lol, Denemarken parkeerde de bus? Hahaha
Heb je wel de goede wedstrijd geken?
De 1e helft was Denemarken beter, de 2e helft werd het, na de wissels van Dolberg en Damsgard (domme wissels trouwens) snel minder, maar de bus parkeren deden ze zeker niet..

8 juli 2021 om 19:34

Sterling en companen dachten de hele tijd dat het vlak voor de aftrap was..ff het gras kussen..

10 juli 2021 om 14:26

Ik ben vrij neutraal, die overdreven Italianen doen me echt niets. Ik heb meer met Engelsen eigenlijk. Al heeft Engeland als een van de weinige landen wel vooral veel gekken onder de interland supporters. Zal ook wel komen door de strenge regels omtrent hooligans in het clubvoetbal.

8 juli 2021 om 10:43

Italie speelt mooi, alleen moeten ze dat acteergedrag achterwege laten. Tegen Oostenrijk begon het al. Engeland speelt gewoon te verdedigend. Ik denk dat dit een 3-1 wordt voor Italië.

8 juli 2021 om 13:52

Engeland kan heel mooi spelen, alleen moeten ze dan de laffe coach weg laten. Engeland heeft gewoon hartstikke leuke spelers om attractief te gaan voetballen, jammer dat deze trainer nog verdedigender denkt dan ene Dick Advocaat.

8 juli 2021 om 13:28

Je bedoelt Bus Italië! Wat een anti voetbal. Niet om aan te zien.

8 juli 2021 om 13:53

Het niveau is dit EK niet al te best, maar Italië heeft over het algemeen het leukste spel laten zien. Alleen Italië zou Italië niet zijn wanneer ze 10min voor tijd niet alles op slot willen gooien in plaats van de bevrijdende 2e goal maken. Engeland precies hetzelfde, kunnen met deze selectie iedere wedstrijd 4 goals maken, maar denken ook alleen maar verdedigend, maar dan de gehele wedstrijd.

8 juli 2021 om 13:54

Wat een onzin. Iedere ploeg is de verdedigende ploeg tegen dat Spanje, dus geen schande dat Italie op de counter speelde die wedstrijd. Van der Vaart legde ook goed uit eigen ervaring, hoe moeilijk het is om hoog druk te zetten tegen Spanje, waardoor ook Nederland haar eigen spel niet kon spelen destijds op het WK in 2010 en geforceerd op de counter moest spelen. Dat was dus ook het geval eergisteren bij Italie-Spanje. Maar ik kan je erop verzekeren dat tegen ieder ander ploeg behalve Spanje op dit EK Italie de dominantere ploeg tijdens de wedstrijd. Ook tegen England zal dat dus het geval zijn.

8 juli 2021 om 13:56

Ik hoop met je mee. Wat een arrogante vieze supporters aan de andere kant van het kanaal zeg. Zelden zo veel onsportiviteit meegemaakt op een eindtoernooi. Ik hoop echt dat Italië ze zwaar vernederd. Dit England moeten wij niet als EK winnaar hebben, verdienen de supporters niet. Sterling overigens ook niet, vieze lamzak dat het is.

8 juli 2021 om 14:55

@plopkoek

Ik hoop het met je mee, wat mij betreft mogen die Engelsen er met 5-0 verlies af. Wat een verschrikkelijk publiek ook

Was dat niet pa Schmeichel die z'n zoon met een laserpen wees welke hoek ie moest induiken ? Beetje ophef over niets. Had anders geweest als ie totaal verblindt de verkeerde hoek in dook.

8 juli 2021 om 08:51

Haha moest even lachen. Klopt, ophef over (bijna) niks.

8 juli 2021 om 09:00

Ophef om niks? Dus jij zou het fijn vinden als je een laser in je oog zou krijgen? Je mag geen bier gooien in het eigen thuisvak, maar een laserpen schijnen op de keeper is dan ophef om niks? Buiten het feit dat het irritant is, is het ook nog eens gevaarlijk.

8 juli 2021 om 09:13

ik denk dat dat gevaar wel mee valt

8 juli 2021 om 09:35

Er zijn mensen waarbij het zich verminderd door een laser. We kunnen het wel testen op jou? Als je dat graag wilt. Zelf kijk ik al niet graag in de zon, neem aan jij ook niet. Dan is zo’n laser ook niet goed voor je ogen.

8 juli 2021 om 10:49

Juist die groene lasers doen schade aan je ogen als je erin schijnt. De rode en blauwe niet. Ik weet het helaas niet of het schadelijk is vanaf de tribune. Als ik Schmeichel was geweest en er last van had gehad, was ik van de lijn gestapt om te klagen bij Makkelie.

10 juli 2021 om 14:52

Het enige wat de Uefa eraan doet is hun schatkist verder vullen. Kansloze straf en het geeft opnieuw weer aan dat de bonden duidelijk niet investeren in de veiligheid. Gebruik het geld om camera's te plaatsen, zodat daders opgespoord kunnen worden, op die manier kan er echt eens worden opgetreden tegen die raddraaiers.

8 juli 2021 om 08:52

Geen schwalbe dus. Robben werd daar ook (alwéér) in het strafschopgebied geraakt door zo'n houthakker.

Deze vind ik meer discutabel, maar Sterling wordt "gewoon" geraakt, dus je kan hem geven. Zoekt wel erg het contact op, dus het voelt niet lekker om dat te belonen. Maar ik kan het niet als een absolute fout zien van Makkelie, dus de VAR hoefde hem niet te corrigeren.

8 juli 2021 om 09:00

A, kom op nou. HIj loopt zelf tegen de verdediger op. Als je '' er was contact '' als criteria gaat nemen dan kun je de 16 inlopen tegen iemand aanspringen en zeggen dat er contact was. Dat willen we toch ook niet?

8 juli 2021 om 09:25

Hangover, deze strafschop is onterecht in mijn ogen omdat Sterling al aan het vallen is voordat er überhaupt sprake is van contact. Hij zet de vallende beweging al in voordat die knie hem heel licht schampt.

8 juli 2021 om 09:25

Wat Hangover ook al zegt, dit was echt wel wat anders dan tegen iemand aanspringen. Hij wordt gewoon op zijn knie geraakt van de zijkant. Dat kan hij niet ontwijken ofzo. Laat zich vervolgens theatraal vallen en daar hou ik niet van. Maar op zich snap ik dat ook wel. Eerlijkheid wordt meestal niet beloond. Blijf je met moeite op de been, dan is de kans wel weg en krijg je nooit een penalty.

Zou beter zijn als scheidsrechters ook gewoon soms de bal op de stip leggen als een speler wel op de been blijft, maar geen voordeel heeft na een overtreding. En de VAR keihard optreedt tegen schwalbes en overdreven simulatie. Dan krijg je misschien wat meer voetbal en wat minder toneel te zien.

8 juli 2021 om 09:32

Precies wat Jarl zegt, hij komt alleen maar in contact omdat hij zichzelf laat vallen. Er is daarvoor totaal geen aanleiding of contact dat hem tot vallen brengt.

8 juli 2021 om 09:38

Ik heb de herhaling vier keer teruggekeken. Hij loopt tegen de verdediger aan en maakt zodoende contact. Mwa, wat mij betreft gewoon veel licht om überhaupt aan een pingel te denken.

8 juli 2021 om 09:55

HET IS EEN CONTACT SPORT tuurlijk er contact maar in deze sport hoort dit geen penalty te zijn. Gaat niet voor de speler sterling laat zich als een diva vallen als dit op het middenvd was gebeurt was er niet gefloten. Totale wanvertoning als je elkaar niet eens meer mag aanraken. Makkelie lekker naar de kkd mafkees dat die is

Ik vind uberhaupt de regel die Kane in staat stelde uit de rebound te scoren erg raar. Was hij via de paal teruggekomen, dan mocht hij er niet aan zitten, maar nu de keeper de strafschop keerde wél. Ik zou het passend vinden als juist de penaltynemer "buitenspel" staat als de keeper zijn strafschop kan keren. De kans om te scoren is al extreem groot, juist de nemer zou dan geen rebound moeten krijgen imo.

8 juli 2021 om 09:12

op zich niet mee eens, vind er niks onlogisch aan.

8 juli 2021 om 09:28

De strafschopnemer zelf heeft een voorsprong op alle verdedigers en aanvallers die nog moeten inlopen. Als je van achter wordt aangespeeld in die positie is het buitenspel. Nu niet omdat de bal via de tegenstander en van voren komt. Maar je hebt als penaltynemer wel een groot positioneel voordeel voor de rebound ten opzichte van de rest. De penalty zelf is al een enorme kans en nu krijg je zelfs nog de beste kans op een rebound als hij via de keeper terug komt. Wat mij betreft zou de nemer zelf dus als buitenspel moeten blijven gelden zodat alle inlopers een gelijke kans hebben tov elkaar.

8 juli 2021 om 14:01

Eerste keer dat ik deze hoor, en ik moet zeggen dat het ook misschien oneerlijk is. Het is in principe 2 kansen om te scoren terwijl er maar 1 overtreding is gemaakt en meestal al een kaart bij komt. Is wel heel streng gestraft nu ik erover nadenk.

8 juli 2021 om 09:29

Haha, wat een onzin, 'buitenspel' staan is verkeerd voorbeeld aangezien deze regel nooit op kan in deze situatie.
Kane staat achter de bal, Kane raakt hem zelf etc...

Je zou gewoon een penalty als los spelelement moeten inzetten, waarbij de situatie voorbij is er een vrije bal volgt. Dus spel wordt dan stilgelegd, dan kan je de regel invoeren dat de nemer maximaal 1x de bal mag raken in deze situatie.

Gaat echter nooit gebeuren, het is en blijft een vrije trap waarbij na het nemen het spel wordt voorgezet zoals bij elke vrije trap etc.

8 juli 2021 om 09:36

Ik zet "buitenspel" niet voor niets tussen haakjes. Ik snap ook wel dat het niet helemaal onder die vlag genoemd kan worden, want de bal komt van voren terug en via een tegenstander. Neemt niet weg dat de nemer een positioneel voordeel heeft ten opzichte van alle andere spelers en dat ik dat niet eerlijk vind.

Wat jij benoemt, het meer als los spelelement zien, zou ik wel voor zijn. Het is toch al wel een heel ander soort vrije trap dan alle andere vrije trappen. Geen muurtje, niet op de positie van de overtreding, maar standaard op 11 meter. Dan kan je ook nog wel meer afwijken en stellen dat de nemer de bal max 1 keer mag raken en je verschillende uitkomsten hebt. Een goal is natuurlijk duidelijk. Een bal die naast/over wordt getikt wordt een hoekschop (of in extreem geval een inworp) en een bal die terug het veld in komt levert een vrije trap op voor de verdedigende partij.

Gaat inderdaad nooit gebeuren, maar zou het zelf wel een verbetering vinden.

8 juli 2021 om 10:12

Eens het is een gekke regel. Via de paal of lat is een probleem maar via de keeper wel.. De keeper ligt al op de grond en is sowieso al zwaar in het nadeel bij een penalty. Gewoon geen rebounds of alles mag gerebound worden.

8 juli 2021 om 12:42

Een strafschop is een straf toch? Je weet hoe de regels zijn. Geen overtredingen maken dus in de 16 anders heeft de strafschop nemer als hij mist inderdaad een voorsprong.

8 juli 2021 om 13:10

Lekker simplistisch. Regels zijn regels, dus je hebt er maar mee te dealen. Maar dat betekent niet dat alle regels logisch, eerlijk of goed zijn. Prima dat een overtreding in de 16 een penalty oplevert. Levert een gigantische kans op een doelpunt op.

Maar als de nemer dan mist, vind ik het raar dat hij dé persoon is om een rebound te benutten. Een belangrijk principe in sport is dat prestaties beloond worden en wanprestaties afgerekend. Prijzen winnen/promoveren of degraderen. Nu krijgt iemand die faalt regelmatig een nieuwe kans en haalt hij zelfs voordeel uit zijn positie. Ik vind het persoonlijk kolderiek. Kane mist de penalty op een cruciaal moment. En toch kan hij via de rebound alsnóg zich kronen tot matchwinner.

8 juli 2021 om 18:51

Fair enough. Jij hebt ook een punt. Ik zit er tussen in, ene kant tja dat is t nadeel van je overtreding maken in de 16, andere kant, hoe jij het vertaald is ook gewoon zo. Lastig

11 juli 2021 om 03:34

ik kijk slechts een kleine dertig jaar voetbal, maar al sinds ik een kind was vond ik deze regel vreselijk oneerlijk. Wat had een doelman nog meer moeten doen dan?. Had hij hem maar moeten vangen? Er zijn decennia lang diverse regels ingevoerd om het spel eerlijker te maken. Er was eens een tijd dat doelmannen geen eens handschoenen droegen en dat vond men in die tijd ook normaal.

8 juli 2021 om 13:57

Wat is dat voor rare regel dan?
De regel is 2x raken mag niet en de paal is een dood object. De keeper niet dus mag het gewoon. Ze moeten nu dan speciaal voor een penalty een extra regel maken, gaat natuurlijk nooit gebeuren.

8 juli 2021 om 14:38

Er zijn nu al tig subregels bij penalties. De keeper mag niet voor het fluitsignaal van de lijn komen, de speler moet een constante voorwaartse beweging maken en mag de bal maar één keer raken... Het is niet alsof ik voorstel een eenvoudig spel vol te gooien met lastige subregels, in zekere zin zou het er juist eenvoudiger van worden.

Verder weet ik ook wel dat die regels nooit gaan worden aangepast. Sowieso is voetbal al een extreem conservatieve sport en ik heb 0,0 gezag in de voetballerij. Neemt niet weg dat ik kan vinden dat er regels zoals deze zijn die voor verbetering vatbaar zouden zijn...

Niet dat ik denk dat die laser ook maar enige invloed heeft gehad, Schmeichel had de penalty juist in eerste instantie. Maar het blijft natuurlijk wel een laffe truc en wat mij betreft wordt er keihard tegen opgetreden. Anders krijgen we straks dat dit iedere penaltyserie gaat gebeuren.

Engelsen kunnen nog meer rekenen op weinig sympathie moet ik zeggen. De spelers gedragen zich als ballerina's op het veld, de supporters fluiten constant door het volkslied heen en ze zijn nog eens zo arrogant als de pest. Uiteraard niet heel veel anders verwacht van de betreffende voetbalsupporters maar een keer goed onderuit gaan lijkt me het beste.

8 juli 2021 om 11:27

Daar ligt ook gelijk het grote probleem van het Engelse voetbal van de afgelopen jaren. Het is tactisch zo matig en die nationale ploeg haalt meer zeer sporadisch een bovengemiddeld niveau. Het wint wedstrijden veelal op individuele kwaliteiten en die hebben ze natuurlijk wel. Het is ook niet zozeer dat ik het ze misgun, maar als dit Engeland Europees kampioen weet te worden, kunnen we gerust stellen dat elke willekeurige ploeg het had gekund. Het is gewoon echt niet goed wat ze laten zien.

Wat ik meest laffe vind is dat er klote fans daar rondlopen met zo een groene laser om de keeper te belemmeren van zijn zicht. Dat is gewoon te triest op dit niveau en zou absoluut niet geaccepteerd mogen worden!

8 juli 2021 om 09:12

Wat een onzin zeg, alsof hij daardoor de bal niet meer kan tegenhouden. Hij pakte hem juist dus daar kan het probleem niet liggen, probleem was meer dat hij de bal terugstompt in de voeten van Kane terwijl de bal zo slecht ingeschoten was dat hij hem makkelijk kon klemmen of opzij tikken.

8 juli 2021 om 14:54

Dus zonder laser had ie 'm klem.

8 juli 2021 om 16:08

Laser speelde dus geen rol, gewoon matig gekeept. Zonde want verder speelde hij fantastisch

hoe kunnen die Engelse kranten toch zo lyrisch zijn, wat een matig voetbal en wat een matig elftal.
Hopelijk is Italië in vorm in de finale.

8 juli 2021 om 09:40

In Engeland is alles wat Engels is per definitie heilig en het beste ooit. Maakt verder niet uit hoe of wat. Het is een intens nationalistisch land.

8 juli 2021 om 10:42

De Guardian is de enige krant die daar niet in mee gaat. De enige anti-Brexit krant ook. We moeten alle Engelsen niet over 1 kam gaan scheren.

8 juli 2021 om 10:58

Mijn fout, ik hoopte dat het duidelijk was dat ik overdreven aan het generaliseren was. Natuurlijk kan je een volk niet compleet over een kam scheren. Het is nooit een "eenheidsworst".

8 juli 2021 om 13:12

Dat heet trots op het bereiken van een finale. Wij waren ook trots toen we die haalden, de manier waarop was ondergeschikt.

8 juli 2021 om 10:09

Gewonnen van de vice-wereldkampioen.
Gewonnen van de aartsvijand, waarvan ze sinds 1966 op een eindronde niet meer van hebben kunnen winnen. (wel drie keer door uitgeschakeld)
1 tegendoelpunt tot aan de finale en zelf gemiddeld 2 keer per wedstrijd scoren.
Ik snap wel dat de Engelsen lyrisch zijn eerlijk gezegd

8 juli 2021 om 10:16

resultaten behaald in het verleden... Je kunt dit Kroatië toch niet vergelijken met het Kroatië van het WK, dat heeft totaal geen nut.

Van Duitsland winnen is altijd knap, ook al is dit maar een mager Duitsland.
Verder hebben ze geen echte tegenstand gehad en ik word niet enthousiast van hun spel (maar dat zal wel aan mij liggen).

Maar goed...een finale plek vergoed alles, want daar gaat het uiteindelijk om. Logisch dat ze daar blij mee zijn, maar lyrisch vind ik echt te ver gaan.

8 juli 2021 om 11:30

Dat ligt niet aan jou. Het is een beetje zoals Tottenham dat tot de finale van de Champions League kwam. Het spel is echt heel matig, maar wedstrijden worden beslist op enkele momenten waarin een paar spelers hun individuele klasse laten zien. In het geval van gisteren zelfs door een twijfelachtige strafschop, al zaten die Denen er na 1 helft al helemaal doorheen.

Feit is dat het een overtreding was, licht of zwaar het blijft een overtreding en dus een terechte penalty

8 juli 2021 om 11:23

Hoezo is dat een feit? Het is een feit dat het een schwalbe is en dus een een onterechte penalty.

8 juli 2021 om 13:59

Het is geen schwalbe want er is contact. Minimaal contact is ook contact. Terechte pingel dus.

8 juli 2021 om 14:55

Dus als ik tegen jou aanval is het geen schwalbe want er is contact?

8 juli 2021 om 15:40

@ramos

Hij begon al voor het contact te vallen. Dit is echt door en door Sterling. Slim maar vals vosje.

8 juli 2021 om 16:21

@srhm jij begrijpt het concept van een feit? Een feit is toch echt een waarneming/constatering vanuit een bepaald perspectief. Een feit is dus niet de absolute waarheid.

Heb nooit iets gehad met die arrogante Engelsen . Hele stadion aan het met hun walgelijke gedrag tijdens het Deense volkslied .

Als je dat gezeik met die laserpen wil stoppen, dan moet je de penalty over laten nemen.

Waarom werd er niet gefloten voor een tweede bal in het veld, deze lag zelfs aan de kant waar de aanval vandaan kwam?

Echt n onterechte strafschop voor Engeland,de far had moeten ingrijpen, en tegen de scheidsrechter moeten zeggen kijk even op het scherm dan had hij de strafschop nooit toegekent

Tjah, achteraf praten helpt niks. Een schandalige vertoning van de VAR en iedereen die betrokken is. Engeland is door, maar het interesseert me geen bal meer wie wint. Dit soort voetbal is al lang niet meer serieus te nemen.

Was tijdens de wedstrijd al toch. Stelletje onsportieve supporters. En dan straks met doen alsof je de beste bent. Met je football is coming home. Ik lach me helemaal suf om al die jankende koppen straks als ze van Italië verliezen. Ik hoop het zo. Ik heb altijd een hekel gehad aan die Italianen op toernooien, maar nu zal ik ze volop aanmoedigen. Afmaken die Engelsen.

Schijnen met een laserpen, een volkslied uitfluiten en doen alsof ze voetbal hebben uitgevonden en zogenaamd de beste zijn. Man dit is waarom iedereen in Europa wil dat Italië wint. De Engelsen hebben de meest respectloze supporters van Europa. Dat ze ook nog is alle wedstrijden op 1 na thuis spelen en dat met alleen maar Engelse fans is ook belachelijk. Finale kunnen er maar 1000 Italiaanse supporters zijn hoorde ik en de rest weer gevuld met Engelsen. Echt wat top zeg...

8 juli 2021 om 15:41

Als het Denemarken lukte om 8,000 fans in Wembley te krijgen, mag ik toch hopen dat Italie er minstens zoveel meekrijgt.

Dat is schrikken;
een geldboete en een waarschuwing.
Wedstrijd overnieuw of Engeland dat zoveel voordeel heeft van het thuis spelen diskwalificeren.
Dan pas zal het een waarschuwing zijn voor dit soort idioten

Wat zou het toch heerlijk zijn als zondag wembley afgeladen vol zit met feestende Engelsen en Italië gewoon in de 94 e minuut de 1-0 binnen prikt.

Een boete voor de laser en vernieling of wat dan ook snap ik. Maar hoewel boeroepen tijdens een volkslied wat respectloos is, vind ik dat niet een boete waard.

Ik hoop echt dat Italië wint.veel meer karakterspelers dan die vallende Engelsen. Die Kane die bij elk duwtje valt alsof er een aanslag op hem wordt gepleegd en dan maar kijken naar de scheids en over Sterling kun je ook een boek schrijven net zijn struikelpartojen.

Ze staan in de finale dus deze boete zal echt geen indruk maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren