Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emoties lopen hoog op bij MVV - Roda: keeper Raatsie wil vechten met fan

Laatste update:

Roda JC heeft de Limburgse derby winnend besloten. De bezoekers bleken met 0-3 veel te sterk voor de gastheren MVV Maastricht. Arjan van der Heide was met twee doelpunten de gevierde man bij de Kerkraders. Achteraf zal het meest worden gepraat over een bizar tafereel aan het einde, waarbij een 'fan' een biertje over een geblesseerde Rodney Kongolo gooide en doelman Calvin Raatsie in woede ontstak.

Roda JC begon het duel ongewijzigd ten opzichte van het gelijke spel met ADO Den Haag een week eerder. Aan de kant van MVV was er na de 0-3 verloren wedstrijd tegen FC Groningen één wijziging. Bryant Nieling verving Wout Coomans in het hart van de defensie.

Al vroeg in de wedstrijd zette Van der Heide de bezoekers op voorsprong. Hij krulde een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen. Hoewel zijn trap niet bijzonder hard was, bleek het accuraat genoeg om doelman Romain Matthys te verschalken: 0-1.

Na een halfuur spelen kregen de Maastrichtenaren een dot van een kans op de gelijkmaker. Calvin Raatsie voorkwam met een uitstekende redding echter een doelpunt van Dailon Livramento. Ook Bryan Smeets was dicht bij de 1-1, maar zijn poging vloog rakelings naast.

Na de rust toonde Roda JC en in het bijzonder Van der Heide zich weer behoorlijk bedrijvig. Nadat de aanvaller eerst nog het zijnet trof én op de doelman stuitte, zag hij even later toe hoe Vaclav Sejk de voorsprong verdubbelde.

De centrumspits kreeg de bal na gerommel van de MVV-defensie voor zijn voeten en haalde uit: 0-2. Niet veel later kreeg Van der Heide waar hij al een tijdlang naar op zoek was: zijn tweede treffer. Na balverlies van MVV kon de aanvaller zo doorlopen en afronden: 0-3.

Zo was de wedstrijd beslist, maar was van opwinding nog genoeg sprake in de slotfase. Bij een duel tussen Rodney Kongolo en Camil Mmaee bij de achterlijn werd eerstgenoemde tegen de boarding geduwd. Allerlei MVV-supporters verzamelden zich bij de hekken om de aangeslagen middenvelder uit te schelden.

Eén 'fan' ging nog een behoorlijk stuk verder. Hij kieperde zijn hele biertje direct over de middenvelder heen. Het zorgde voor veel woede bij de Roda JC-spelers. Keeper Raatsie klom op de hekken en probeerde richting de betreffende supporter te stormen.

Al snel werd de doelman tegengehouden door spelers van Roda JC, waar ook MVV-spelers het eigen publiek tot rust maande. Vanzelfsprekend zag arbiter Pol van Boekel zich genoodzaakt om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. De spelers bleven wel op het veld staan en enkele minuten later, nadat stewards de fan vermoedelijk weg hadden gehaald, vervolgde de wedstrijd, maar die leverde geen mogelijkheden meer op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 maart 2024 om 14:15

Boos worden is prima, maar een speler hoort zich nog steeds te gedragen.Edit: en hetzelfde geldt overigens voor het publiek.

17 maart 2024 om 14:17

Raatsie heeft toch niks fout gedaan? Half het hekje opklimmen?

17 maart 2024 om 15:05

@Joddit
Jij zou geen verhaal gaan halen als iemand een biertje over een van je vrienden kiepert?

17 maart 2024 om 15:07

Op een fan proberen af te stormen is agressie en dus onaanvaardbaar. Of het nou lukt om bij hem te komen of niet.

17 maart 2024 om 15:08

Ik zou geen agressie gebruiken nee... @ martijn. Kun je je dat oprecht niet voorstellen? Verhaal halen doe je rustig pratend.

17 maart 2024 om 15:30

@joddit, prima kerel, ga jij lekker rustig met ze praten.

17 maart 2024 om 15:39

@1950 Ben jij dan voor agressie en in elkaar buffelen? Dat zegt wel wat over je.Maar inderdaad, verhaal halen doe je met woorden. Letterlijk ook.

17 maart 2024 om 14:48

Wat emotioneel allemaal zeg. Het gedrag van fans en de keeper . Speler moet zich als professioneel opstellen.

Mag de scheidsrechter de wedstrijd hier stilleggen? Het bekertje is niet op het veld beland toch?

nu even serieus: wat zitten er toch een partij aso’s iedere wedstrijd in stadions. Lijkt wel alsof uitbannen geen werking heeft, waardoor je gaat afvragen waar het échte probleem ligt… (maatschappelijk probleem?)

17 maart 2024 om 16:39

Lijkt me verstandig van de keeper dat hij nooit naar een concert van Normaal gaat, dan heb je een zaal vol met aso’s 🤪🤪🤪

17 maart 2024 om 23:51

Vol met bier gooiend lief volk bedoel je denk ik. Of je bent nooit naar een concert van Normaal geweest.😇🚜

Bij mij lopen de emoties ook wel eens hoog op.
Maar dat wil niet zeggen dat ik meteen ga lopen knokken.

Man man, volwassenen die spelers uitschelden omdat ze een ander shirtje aan hebben. Wat is het toch triest.

Tja, kan wel zeggen dat dit helaas het hedendaagse voetbal is. Maar jaren geleden ben ik ooit met mijn cluppie Veendam naar Maastricht geweest. Op zich gekkenwerk maar leek ons een keer leuk. Tijdens de wedstrijd werd ons vak al bestormt door een paar idioten en werden er zelfs kinderen van 10 jaar geslagen door die gasten. Onze bus werd bekogeld met stenen die door de ruiten vlogen.

Helaas mogen dat soort mensen zich voortplanten en kan het zo maar zo zijn dat hun kinderen nu dit hebben gedaan. Ben natuurlijk niet meer objectief maar vond het toen al tuig en wannabee en dat vind ik het nog steeds

17 maart 2024 om 15:41

Jammer dat Veendam niet meer bestaat

Niet de eerste keer dat ze zich niet kunnen gedragen.. Hopelijk nog een boete zodat ze salarissen helemaal niet meer kunnen betalen. 0-3 lekker!

Wat een stel eencelligen daar in t publiek.
Altijd hetzelfde in die lelijke betonbak

Nieuw dieptepunt bereikt weer in het voetbal

Het is ook ieder jaar hetzelfde daar in Maastricht. Bizar dat de fanatieke MVV-aanhang maar de trap naar beneden hoeft te nemen, en dat ze dan gewoon pal naast het veld staan, met alleen een hekje van 1 meter ertussen. Er hoeft maar 1 gefrustreerde gek ertussen te staan die na het laatste fluitsignaal eroverheen springt en je hebt de poppen aan het dansen. Je weet ook al jaren dat er gezeik komt bij deze wedstrijd en nog kan men de veiligheid niet garanderen. Hele trieste zaak.

Over de wedstrijd: vrij zorgeloze middag voor Roda. MVV had in de eerste helft nog twee prima kansen. maar na de rust kwamen ze er niet meer veel aan te pas. Toen de 2-0 viel was het wel afgelopen. Livramento overigens wel een leuk spelertje, speelde een prima eerste helft. Benieuwd of hij zijn sterke vorm kan doorzetten tot het einde van de seizoen.

17 maart 2024 om 15:41

Ja echt bizar hoe ze altijd zo naast het veld kunnen staan en ongein uithalen. Bijzonder dat Roda er niet mag komen, volgende keer ook maar zonder MVV-publiek in de Geusselt dan?

Verder heerlijk om hier de drie punten te pakken, plek 2 behouden!

Je mag ook niks meer tegenwoordig..

Raatsie Hooligan 💪🏻

Kansloos weer allemaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren