Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Elk doelpunt wordt besproken, daar worden keepers onzeker van'

Laatste update:

Het WK begint over ruim drie maanden en het is nog onduidelijk wie er eerste keeper zal zijn bij het Nederlands elftal. Jasper Cillessen keepte de laatste interlands en lijkt de beste papieren te hebben, maar afgelopen woensdag zag hij er toch niet echt goed uit bij de openingstreffer van Karim Benzema. De bal ging redelijk door het midden, maar Cillessen werd toch geklopt.

/

Ronald Waterreus, zelf keeper geweest, nam het bij Studio Voetbal op voor de doelman van Ajax. "Ik snap de kritiek", zei de analist. "Het was een schot dat hij had kunnen hebben, misschien wel moet hebben op dit niveau. Maar de bal gaat tegenwoordig wel even iets harder dan vroeger hoor." Volgens Pierre van Hooijdonk slaan Nederlandse trainers door wat betreft het 'meevoetballen van keepers': hij vindt dat doelmannen toch vooral ballen moeten tegenhouden.

Cillessen oogde echter onzeker en dat komt volgens Waterreus door de negatieve aandacht die ze in de media krijgen. "Elk doelpunt dat valt, wordt 's avonds besproken. Daar worden keepers onzeker van", meent hij. Andere keepers die in beeld zijn om eerste doelman van Oranje te worden tijdens het WK zijn Michel Vorm, Tim Krul, Maarten Stekelenburg, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer.

Jasper Cillessen moet de doelman van Oranje zijn tijdens het WK

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Krul en Stekelenburg sowieso meenemen, voor de andere heb je dan nog een paar opties. Krul zou ik eerste keeper maken.

10 maart 2014 om 01:30

Stravven, als jij PL kijkt zie je steek elke wedstrijd onzeker keepen en ook nog vaak een cruciale fout maken. Krul moet sowieso mee, ik zou hem en vorm laten concurreren en daaruit de eerste keeper kiezen.

10 maart 2014 om 02:05

Cillessen, Vorm en Krul moeten mee naar het WK. Moet wel zeggen dat ik Cillessen bij
Ajax stukken beter vind dan bij Oranje. Komt ook doordat hij bij Ajax het vertrouwen krijgt. Van Gaal moet nu echt een duidelijke keuze gaan maken, dat is voor iedereen beter.
Krul is op basis van pure keeperskwaliteiten degen met het meeste talent, maar hij is wel een stuk minder in het ''meevoetballen''. Vorm doet het altijd goed, maar is m.i. wat te klein.
Als Cillessen het volle vertrouwen krijgt van Van Gaal is hij de beste optie denk ik.

10 maart 2014 om 02:40

Ja of Cillessen kan het niveau gewoon niet aan. In europa zag je hem ook behoorlijk klungelen en als je tegen Frankrijk zo'n waardeloze pot speelt hoef je voorlopige wat mij betreft niet te rekenen op een basisplaats. Belachelijk ook, we hebben twee van de beste keepers van de bpl en dan zet Van Gaal er zo'n knulletje in die zich prima red in de eredivisie, maar meer ook niet

10 maart 2014 om 06:37

Ben ik de enige hier die Zoet toch iets beter vind dan Cillessen? Ik zie die naam nergens terug in deze discussie! Krul vind ik tot nu toe de sterkste, Steek een beetje blunderig en Zoet is meerdere keren MOTM geweest omdat de verdediging van PSV niks kan.

10 maart 2014 om 06:54

Hiddel

Ik heb zo'n vaag idee dat je clubvoorkeur zwaar meeweegt in deze mening. Ik vind zoet best een goeie keeper hoor maar ook hij heeft dit seizoen cruciale fouten gemaakt en ik vind hem nou niet echt goed kunnen meevoetballen. Terwijl cilissen de enige keeper is van het ritje waar zijn fouten op 1 hand te tellen zijn. Ik durf zelfs te stellen dat je daar maar 1 vinger van nodig hebt. Nou zeg ik niet dat cilissen 1e keeper moet zijn op het wk maar ik vind dat hij sws een betere keus is als zoet.

10 maart 2014 om 07:09

Misschien weegt jouw clubsvoorkeur dan ook wel erg mee persoonlijk vind ik zoet beter want hij keept al 2 jaar constant en houd af en toe ballen die ik er al had ingerekend en die zie ik cilissen nooit maken

10 maart 2014 om 07:28

Welke cruciale fouten heeft zoet dan gemaakt?
Ik kan me alleen de wedstrijd thuis tegen ludogorets herinneren waar hij een fout maakte. Punten pakken heeft hij sinds de winterstop wel al een keer of 4 gedaan.

Qua meevoetballen valt het ook mee, dat vind ik vaak sowieso een beetje populistisch gelul. Uiteindelijk gaat het erom of je de ballen tegenhoudt en vervolgens weer bij je eigen spelers kan afleveren. Dat doet zoet gewoon altijd uitermate goed.
Als je een meevoetballende keeper wilt, moet je maar voor waterman kiezen, hij is de enige nederlandse keeper die er voetballend echt bovenuit steekt.

10 maart 2014 om 08:40

Ja en Luc Nillis linksbuiten?

10 maart 2014 om 09:00

Dave12345, als je een grap probeert te maken werkt dat minder goed als je Waterreus en Waterman door elkaar haalt.

Bovendien zeg ik niet dat Boy Waterman een goede keeper is, hij is alleen de enige nederlandse keeper die er qua voetballend vermogen bovenuit steekt. Alle 6 de echte kandidaten zijn voetballend niet zo goed of slecht dat het echt een voordeel geeft of een probleem vormt.

10 maart 2014 om 15:15

m.madrid sorry dit is vrij lastig serieus te nemen, omdat Zoet nog nooit een cruciale fout heeft gemaakt waardoor PSV heeft verloren (want dat is de betekenis van cruciaal). Ik denk dat Zoet veel constanter is en een goede lijnkeep is als meevoetballende keep.

10 maart 2014 om 23:10

Cillessen is een van de weinige keepers die nauwelijks blundert en wekelijks goed speelt. Die bal van Benzema had hij wellicht kunnen of zelfs moeten hebben, maar ik heb hem dit seizoen verder niet echt op fouten kunnen betrappen. Bovendien straalt hij een bepaalde rust en zelfverzekerdheid uit die Krul mist. Vorm is ook een goede keeper, kan meevoetballen, maar is te klein.

Stekelenburg weet zich niet te onderscheiden bij Fulham en Vermeer is reservekeeper bij Ajax. Zoet en Mulder missen iedere vorm van uitstraling.
Denk dat Cillessen, Vorm en Krul of Stekelenburg (in die volgorde) meegaan naar het WK en dat zou m.i. ook terecht zijn. Alleen Van Gaal moet zo langzamerhand wel duidelijk gaan maken wie zijn eerste doelman is.

Jasper Cillessen lekker de kritiek geven, terwijl Martins Indi ook veel zat blunderen en Blind die niet eens een sprintje kan trekken. Best makkelijk om steeds de doelman aan te wijzen, als je vooraf kan zien dat er al fouten worden gemaakt en ja.. dan ben je als doelman kansloos inderdaad.

10 maart 2014 om 01:02

Goals worden altijd besproken, als je daar als doelman niet tegen kunt moet je stoppen met keepen want dan ben je mentaal gewoon niet sterk genoeg.

Ik vind dat V. Gaal nooit met Cillessen had moeten starten. Deze jongen heeft net een jaar eredivisie niveau in de voeten en moet nog heel wat leren en groeien voor hij klaar is om te keepen op een wk in oranje. Krul heeft de wedstrijden tot nu toe uitstekend gekeept en hoe zit het eigenlijk met Vorm, is die geblesseerd of zo? dacht dat hij het ook prima heeft gedaan de afgelopen 2 jaar wanneer hij op goal stond.

Helaas is er ook op deze positie geen vastigheid/ zekerheid, net als op de verdediging. V. Gaal laat hier echt iets liggen. Nederland had allang een stabiele verdediging met keeper moeten hebben maar nee hoor, V. Gaal wil alles uitproberen wat 2/3 goede wedstrijden in de eredivisie heeft gespeeld.

10 maart 2014 om 01:13

Denk dat ik zijn punt wel begrijp.
Als bij elk tegendoelpunt direct over de keeper gepraat word en nauwelijks over de fout die de verdediging gemaakt heeft dan kan ik me voorstellen dat dit moeilijk is voor een keeper.

Als een verdediger fouten maakt dan word daar niet of nauwelijks over gesproken zolang er geen goal uit valt. En zelfs als er een goal valt dan word er vaak niet over de verdediger maar over de keeper gepraat.
Maar bij een keeper word over elke fout gepraat want als deze een fout maakt dan valt er meestal een goal.

10 maart 2014 om 10:54

Hij moet gewoon Krul en Vorm meenemen.
Helaas heeft Stekelenburg niet de vorm van 4 jaar geleden.
Als derde keeper kan hij cillissen of zoet meenemen. Krul of Vorm moet eerste keeper worden. Echter loop je wel het risico met die twee dat ze snel geblesseerd raken. We waren altijd verwend met vd Sar die veel beter was dan de rest. Nu hebben we geen keepers die punten pakken, maar ook niet verliezen. Gewoon degelijke keepers

10 maart 2014 om 01:32

Er gaan idd meerdere fouten aan vooraf en dan moet juist je keeper er staan om dat niet te doen. Jasper had beide ballen moeten stoppen. Ik zou hem alleen als 3e keeper meenemen, naar mijn mening zijn Krul en Vorm beter. Om die 3e plek zijn veel kanshebbers.

10 maart 2014 om 01:37

Gewoon maarten op goal is toch van de 6 vindt ik de beste keeper

10 maart 2014 om 07:10

Een goed voorbeeld was het doelpunt van antonnia tegen Twente

10 maart 2014 om 09:53

Doelpunt van Antonia tegen Twente?

Wat heeft dat er hier mee te maken, bij twente stond Marsman op goa?

Cillessen doet het wel leuk als keeper in de Eredivisie tegen spelers als Hemmen, Poepon & Joachim, maar dat soort jongens hebben met alle respect nog niet eens genoeg kwaliteiten om in het tweede elftal van de absolute topclubs te spelen. Als je daarmee aankomt op een WK schieten spelers als Xavi, Iniesta, Sanchez & Vidal spontaan in de lach. 90% van het huidige Nederlands elftal is sowieso niet goed genoeg om uberhaupt te mogen naar een WK imo

10 maart 2014 om 00:39

Ik snap om eerlijk te zijn ook niet waarom hij de voorkeur krijgt boven Krul, die doet het toch week in week uit fantastisch in de premier league

10 maart 2014 om 00:49

Waarschijnlijk krijgt hij de voorkeur door zijn geweldig voetballend vermogen wat je tegenwoordig moet hebben als keeper van het Nederlands elftal.

10 maart 2014 om 01:15

Nee hij starte omdat v. Gaal zo een onbenul is dat zijn keuze voor de doelman afhankelijk is van de tegenstander.
Dit werkt gewoon totaal niet want de spelers van Oranje spelen al zo weinig samen in een team en v. Gaal vind het dan nodig om continu de doelman en de verdedigers te veranderen zodat deze niet op elkaar ingespeeld kunnen raken.

10 maart 2014 om 01:12

kind tief op met je domme opmerking. in 2010 (toen was jij pas 12 en dus te jong om er echt iets van te hebben meegekregen) stonden er ook eredivisiespelers in de WK-finale. Stekelenburg en Van der Wiel en wat was iedereen toch aan het lachen. Ik wou dat ik hier reacties kon filteren op leeftijd en/ of denkniveau.

10 maart 2014 om 16:57

Dat waren er drie om precies te zien. Dat is minder dan nu.

Kanttekeningen daarbij zijn dat Stekelenburg van toen al veel meer ervaring dan had dan Cilessen van nu (nog geen 2 complete seizoenen achter zijn naam staan) en Van Bronckhorst was natuurlijk een brok ervaring met een succesvolle carrière achter zich.

10 maart 2014 om 18:58

Haha wat ben jij een triest mannetje zeg. Dus omdat ik wat jonger ben dan jij kan ik opeens geen WK-finale kijken? Dat slaat echt compleet nergens op. Zegt ook over jou "voetbalverstand" & denkniveau dat je Stekelenburg, vd Wiel & Van Bronckhorst in de vorm van hun leven wil vergelijken met spelers van een veel minder kaliber in de huidige Eredivisie. Misschien dat je het niet kan accepteren dat het huidige Nederland een stuk minder is dan een paar jaar geleden, ik weet het niet, maar buiten Van Persie, Robben, Sneijder & vd Vaart (in vorm), Krul en Vorm komt echt elk selectielid van het Nederland enorm te kort om op het WK te mogen spelen.

11 maart 2014 om 11:47

We zullen eht wel zien. Wat jij misschin ngo neit echt snap is dat de meida en het publiek in de aanloop naar elk toernooi sceptisch is. Ik deed daar destijds ook aan mee, maar toch werd mijn ongelijk elke keer bewezen. @012 was dan wel drama.

In de aanloop naar 2010 waren volgens de media en het publiek dat napraat Ooijer en van Bronckhorst niet meer geschikt voor Oranje. Die twee zijn toch nog belangrijk gebleken. Van Gaal kan er echt nog wel veel uithalen in de aanloop naar het toernooi. Als hij eenmaal zijn groep bij elkaar en weken de tijd heeft om de puntjes op de i te zetten komt het wel goed.

Nederland heeft echt wels pelers in huis die het niveau aan kunnen. Van Persie, Robben, Sneijder, Van der Vaart, Stekelenburg, Van der Wiel, Huntelaar, Fer, N. de Jong, Blind, Janmaat, Lens, Depay, Kuyt, Emanuelson, Pieters en Klaassen zijn spelers die voor Nederland erg belangrijk kunnen zijn.

Talenten als Boetius, Kishna en Depay kunnen in de komende maanden nog grote stappen maken. Sneijder en van der Vaart zullen er ook wel tijdig klaar voor zijn. De selectie is niet zo slecht als sommige mensen zeggen.

Nederland is heus wel sterker dan Chili en Australië.

ze vinden zichzelf wel heel belangrijk daar aan tafel. Net alsof die keepers tijdens het duiken naar de bal daar aan denken. ik zeg gewoon een gebrek aan kwaliteit.

10 maart 2014 om 00:36

Nouja, ze zijn belangrijk in de zin van dat ze het hebben gemaakt op hun gebied. Ik denk dat nog niet 1% van de mensen hier het ooit zo ver gaat schoppen op hun gebied. En Waterreus is zelf oudkeeper, dus die weet wel redelijk wat kritiek en druk met je doet denk ik. Met gebrek aan kwaliteit ben ik het helemaal eens. Cillessen moeten we niet in het goal hebben staan tijdens het WK, doe krul maar gewoon, beste keeper imo.

10 maart 2014 om 00:37

Iedereen maakt wel is een foutje, Neuer of Cech houden ook niet elke bal tegen en laten ook wel eens een bal door die ze eigenlijk hadden moeten tegenhouden.

10 maart 2014 om 01:05

Wanneer leren je nu een keer dat je spelers van Ajax niet meer mag vergelijken met de absolute top? Die cilessen laat in 2 wedstrijden 6 goals door tegen een subtopper in Europa. Waarom denken jullie nog steeds dat jullie de beste zijn waar komt die arrogantie vandaan? Cilissen heeft werkelijk niets te zoeken in oranje. Je kan het hem niet verwijten want rest van het Ajax team kan absolute Europese top niet eens aan alleen krul of een Stekelenburg spelen wel vaak tegen topclubs dus dat lijkt mij nog de meest logische keuze.

De bal van Benzema had hij trouwens moeten hebben die goal heeft de hele wedstrijd verpest was de eerste kans.

10 maart 2014 om 01:18

Ja natuurlijk maakt iedereen wel eens een foutje. Alleen in het geval van keepers zoals Neuer en Cech compenseren ze die blunders, die ze trouwens zelden maken, met geweldige reddingen waarmee ze belangrijk zijn voor het team. De goal van Benzema had Cillissen moeten hebben. Zo moeilijk was die bal ook niet.

Mag aannemen dat cilissen niet eens meegaat en dat krul of vorm 1e keeper wordt, die hebben meer ervaring en zijn gewoon beter

10 maart 2014 om 01:01

Krul / Stekelenburg / vorm

Alsjeblieft van Gaal. Neem Krul, Stekelenburg en Vorm mee. Alle drie keepen ze in een sterkere competitie dan de Eredivisie en ze doen het volgens mij alle drie wel redelijk daar. Dat ze niet kunnen voetballen hoort geen probleem te zijn aangezien het hun taak is om de ballen uit het net te houden. Als van Gaal dat nou ook in de gaten heeft, dan zijn we meteen van dat probleem af.

10 maart 2014 om 01:05

Inderdaad, echt jammer dat V. Gaal met zijn eigenwijze kop toch perse enkele wedstrijden met Cillessen moet spelen. Terwijl de keeper wel enigzins duidelijk was zover: Krul of Vorm en deze 2 het ook prima deden. Nee onze wijze bondscoach moet perse een groentje die nog flink moet leren en rijpen op goal zetten.

Aub neem nu alvast ontslag en dan vragen we Beenhakker wel weer om de boel op te vangen, kan nooit slechter.

10 maart 2014 om 12:26

Ik zou Krul en Vorm meenemen en deze moeten uit gaan maken wie de eerste keeper wordt en dan zou ik Cillessen als derde keeper meenemen. Stekelenburg haalt bij lange na niet meer zijn niveau van een aantal jaar geleden.

Cillisen
Stekelenburg
Vermeer
Krul
Vorm
Zoet
Velthuizen

Nederland heeft genoeg goede doelmannen. ALs Stekelenburg in vorm komt bij Fulham, moet hij gewoon de eerste doelman worden. Hij is gewoon de man, Anders Cilissen.

10 maart 2014 om 01:25

Cillissen my ass,

Mensen die willen dat Cillissen op goal moet staan met het WK, zijn a. Ajacied, b. Hebben geen verstand van voetbal en c. Overschatten Cillissen zwaar, deze jongen heeft nog een lange weg te gaan voordat hij het niveau van Krul, Vorm en / of Stekelenburg aankan en dus ongeschikt... Dit liet hij maar goed zien tijdens Frankrijk-NL..

10 maart 2014 om 12:16

Jaja en in de wedstrijden voor Frankrijk was hij zeker ook slecht? In de CL? Krul, Vorm en Stekelenburg hadden zeker ook grote aanpassingsproblemen? Cillisen word gewoon de man op het WK en Ajax blijft nog jarenlang de beste club van Nederland. Wen daar maar aan, pispaal.

10 maart 2014 om 02:28

Cillesen krijgt ballen op zich af met een snelheid en techniek die hij nog nooit heeft gezien in dat halve seizoen eredivisie. Over denkniveau gesproken..

Cillesen is prima doelman, ook voor mee naar WK. Laten we wel stellen dat een doeman ook een lekkere achterhoede voor hem wil hebben... En ja misschien had hij dat schot moeten hebben. Maar als waterreus het over het keepersvlak heeft, spreek ik hem daarin niet tegen... De pegels tegebwoordig zijn veel harder, strakker of zwabberend... Steeds lastiger anticiperen voor doelman. Ik zeg niet dat ie een topper is maar by far de compleetste van de zes in dit stuk genoemd

Krul hoort eerste keeper te zijn overduidelijk. Vorm 2e en cillesen 3e

10 maart 2014 om 08:44

Vorm moet je zo wie zo niet meenemen dan moet je de lat lager hangen die is gewoon te klein voor een top keeper Krul zou ik wel meenemen dat is gewoon een hele goede keeper , en Cillissen is dat ook hoor maar de beste blijft voor mij nog altijd Stekelenburg mits hij de vorm heeft van 2010 .

Het probleem ligt niet bij de keepers!

10 maart 2014 om 07:31

Je slaat de spijker hier op z'n kop. Onze doelman is volgens mij onze kleinste zorg.

Waar maken we ons druk om, we overleven de groepsronde toch niet. Dit elftal heeft gewoon geen kwaliteit.

Krul, Cillessen en Vorm / Stekelenburg (meer evaring) mee naar het WK, dat lijkt me niet het probleem van het Nederlands elftal op dit moment; onze keepers zijn goed tot uitstekend.

Natuurlijk wordt elk doelpunt geanalyseerd en bekeken of de keeper een bal had kunnen hebben, dat is helaas ook niet anders. Dat de acties van keepers besproken wordt als Waterreus er zit als analist is helemaal niet raar, aangezien dat een van de redenen is dat hij uitgenodigd wordt.

Als Van Gaal blijft vissen in de Eredivitie-vijver wordt het Wereldkampioenschap een nationale ramp.
Krul is veruit de beste(momenteel) met Vorm en Maarten Stekelenburg als aanvulling.

hoewel ronald koeman hier wel een punt heeft moet hij het ook niet overdrijven; de keeper weet altijd zelf nog het beste dat hij die bal had moeten hebben of niet..

Cilessen komt echt tekort voor dit niveau. De eerste interland vond ik erg goed van hem, maar daarna wordt het iedere wedstrijd slechter. Hij schoof tot 2x toe de spits van de tegenstander de bal in de voeten, dus meevoetballend is hij niet sterk. Als je dat straks tegen een Iniesta of Vidal doet, ligt de bal 2 seconden later in het netje.

Natuurlijk had hij die eerste goal moeten hebben, maar dat kan elke keeper een keer overkomen.

Hij kijkt ook altijd erg angstig uit zijn ogen. Zoet heeft ook geen uitstraling, Mulder evenmin.

We hebben in Nederland op dit moment misschien wel 10 aardige keepers, maar geen wereldster.

Qua niveau ontloopt het elkaar nauwelijks tot niks. Ik zou Krul als eerste keus hebben, met Stekelenburg er achter. Of de derde doelman nu Vorm, Zoet, Cillissen, De Ruiter of pakweg Hahn, die keeper van Twente of Velthuizen is, maakt volgens mij helemaal niets uit.

De tijd dat het centrale duo iedereen op doel mag laten schieten vanaf 12 meter omdat de keeper (Vd Sar) die bal toch klemvast pakt, is wel voorbij.

Snap niet dat mensen kunnen kiezen voor Cilessen of Zoet. Allebei nog te jong en weinig ervaring op hoger niveau. Meevoetballen is prima, maar als je dan fouten maakt (cilessen wacht te lang met schieten telkens) kost dat je wss de wedstrijd op 't WK. Ik heb liever een keeper die ballen pakt dan een keeper die beter kan meevoetballen.

Stekelenburg keept nog niet echt met overtuiging. Vorm maakt ook af en toe een foutje en is klein. Voor mij is Krul de logische keuze. Speelt al een jaar of twee constant heel goed in de Premier League en speelt wekelijks tegen topsspelers. Rooney, van Persie, Hazard, Ozil etc.

Stekelenburg nog even aankijken of die weer in vorm kan komen voor 't WK.

Ik zou Krul als eerste keeper, en Vorm en Stekelenburg als tweede/derde keepers meenemen.
Cilessen en Zoet lekker thuis laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren