Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

El Ahmadi ziet transfervrije buitenkans voor Ajax: ‘Kunnen ze goed gebruiken’

Donderdag, 14 september 2023 om 12:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:27

Karim El Ahmadi adviseert Ajax om in zee te gaan met Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller is deze week aangesloten bij het beloftenteam van de Amsterdammers om zijn conditie op peil te houden. Als het aan El Ahmadi ligt, krijgt El Ghazi snel een contract bij Ajax, zo vertelt hij bij Voetbalpraat. Kees Kwakman ziet de aanvaller niet aan een tweede termijn beginnen.

"Ze zitten wel een beetje krap in de rechtsbuitens", stelt Kwakman in eerste instantie, om daar vervolgens aan toe te voegen: "Ik denk niet dat ze hem moeten halen. Ik vond hem bij PSV niet heel overtuigend." El Ghazi werd vorig seizoen door PSV voor 2,5 miljoen euro overgenomen van Aston Villa, maar zag zijn tot medio 2025 lopende contract onlangs ontbonden worden. Momenteel houdt hij zijn conditie op peil bij Ajax.

"Als je zijn statistieken bekijkt, heeft hij toch 9 keer gescoord in 33 wedstrijden", merkt El Ahmadi op. "Dat is toch best aardig volgens mij. En ook nog veel als invaller. Ajax heeft nu alleen Berghuis die als rechtsbuiten kan spelen. Forbs komt er ook niet heel goed uit. Dan heb je een ander type. Ik denk dat dit voor beide partijen een win-win-situatie is. Hij heeft al bij Ajax gepresteerd, dus hij weet wat ervoor nodig is."

El Ahmadi oppert een contract voor de duur van zes maanden of een jaar. "Hij moet zichzelf laten zien", gaat de oud-middenvelder verder. "Ajax kan dan iets anders gaan spelen op rechtsbuiten. Als je alleen Berghuis aan de rechterkant hebt... Daar heb je ook niet veel aan, denk ik. Ik vind hem (Berghuis, red.) meer een middenvelder. Ik zie in een fitte El Ghazi wel een speler die je kan gebruiken bij Ajax."


Poll

Moet Ajax in zee gaan met Anwar El Ghazi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

is natuurlijk voorbarig om te zeggen of ajax hem nodig heeft of goed kan gebruiken.
ik denk ook dat ajax er wel wat aan kan hebben, alleen al om zijn ervaring en ajax verleden.
maar het gaat er ook om wat voor salaris hij wil.. ik kan me heel goed voorstellen dat ze hem geen top salaris willen geven, misschien zelfs op prestatie basis.. maar goed, daar komen ze wel of niet uit

Stapje terug is het beste voor hem inderdaad 😉

14 september 2023 om 13:29

Stapje omhoog qua verwachtingen, druk en hoe hij beoordeelt wordt

14 september 2023 om 13:57

laten we hem dan letterlijk maken Londen naar Eindhoven is een stapje verder, Amsterdam is dichterbij vanaf Londen.

Maar ik vrees kwalitatief gezien dat je dit jaar gelijk hebt.

14 september 2023 om 15:15

Drie wedstrijden gespeeld waarvan pas één met het bijna complete elftal (excl. Berghuis, Sosa & Mannsverk). Even wachten tot we dit soort uitspraken doen graag.

14 september 2023 om 16:07

@heide040, lekker man, ffe op een leuke manier de spot drijven, geniet van de stand van zaken zolang het kan ;-). En succes ‘t komende seizoen.OT: zie El-Ghazi graag komen. Niet zo zeer omdat ik hem een topper vind, maar wel een goede prof die niet zal mekkeren als hij er wat vaker naast staat, en inderdaad omdat we zoals genoemd niet breed zitten op rechtsvoor. Contract voor een jaar en dan zien we wel hoe het loopt. Bij PSV prima statistieken voor iemand met zijn minuten. Ook nog een aantal acties van hem gezien die konden leiden tot extra goals/assists. Zoals de vrije trap op de lat tegen Ajax bijv.

14 september 2023 om 16:31

Hij kan het een treetje lager proberen, andere druk.
Daarbij past hij bij ajax.
Hij heeft het ajax dna.
Een Nederlandse speler,iets wat de trainer fijn vindt.
Met zijn kwaliteiten past hij perfect bij de ambities

Willem II niveau zou El Ghazi vast wel aankunnen

14 september 2023 om 18:22

Op basis van wat vind je dat? Scoorde toch 9 goals ;-)

Voor de breedte is het wellicht een fijne optie.. Kan rechtsbuiten spelen, heeft ervaring en weet wel wat er gevraagd wordt. Als hij niet teveel salaris vraagt en in eerste instantie een reserverol accepteert.. Dan zeg ik doen!

Als je puur zijn statistieken bekijkt zoals el Ahmadi aangeeft in de tekst, dan heeft hij het afgelopen seizoen inderdaad een prima seizoen gehad. Maar los van zijn statistieken, was hij afgelopen seizoen wel heel matig bij PSV. Voegde aan het spel vrijwel niets toe.

Dus ik weet het niet zo met el Ghazi. Ajax kan zeker nog een rechtsbuiten gebruiken en el Ghazi is Nederlands, heeft eerder bij Ajax gespeeld en was bij Aston Villa gewoon prima. En dan heb je het dan ook weer niet over 5-jaar terug, maar gewoon over 1,5 à 2-jaar geleden. Als hij dat niveau haalt, dan is hij gewoon een goede versterking voor Ajax maar dat niveau haalde hij dus allesbehalve het afgelopen seizoen bij Psv.

Als hij terugkeert, dan misschien een soort prestatiecontract aanbieden voorlopig? Als hij een x-aantal minuten speelt dat hij dan betaald krijgt en dan na een tijdje gekeken kan worden of de samenwerking dan na afloop van het contract verlengd wordt of niet. En mocht hij goed presteren, dan heeft het voor el Ghazi vooral voordelen doordat hij zich in de kijker heeft gespeeld bij andere clubs. Voor Ajax is het dan wat minder gunstig, maar zo kan het van beide kanten voor beide partijen ongunstig zijn.

14 september 2023 om 13:46

Hij kwam helaas nooit in een goed ritme te zitten door verschillende blessures. Maar als je zijn statistieken afzet tegen een Bergwijn, dan heeft El Ghazi in minder dan de helft van gespeelde minuten (Eredivisie) maar 2 goals minder gescoord. Ik vind het vooral vreemd vanuit PSV dat er geen afspraken zijn gemaakt dat je niet naar een directe concurrent kan overstappen. Maargoed, verder altijd een prima prof geweest en zich keurig opgesteld in Eindhoven. Mss ook een beetje pech gehad dat Bosz trainer is geworden, gezien hun verleden samen bij Ajax.

14 september 2023 om 14:27

@rochester ik vind het wel mee vallen met die statistieken als ik eerlijk ben.
8 goals en 0 assists in 23 wedstrijden is redelijk in de eredivisie, zeker omdat hij vaak als invaller in het veld kwam, maar daar zaten behoorlijk wat goals bij die alleen leuk waren voor de statistieken (de 5e of 6e).

in 14 basis plaatsen voor PSV (over alle competities) kwam hij tot 2 goals en 0 assists. Nou kun je er op wijzen dat hij die wedstrijden vaak niet uit speelde, maar hij zal ook niet voor niets na 45 of 60 minuten naar de kant gehaald zijn in die wedstrijden. Hij was niet voor niets 2e of zelfs 3e keus bij PSV vorig jaar, zelfs nadat Madeuke en Gakpo waren vertrokken.

Zo goed was hij bij Villa trouwens ook niet. Het eerste seizoen dat hij met Villa in de PL speelde kwam er niet veel uit, maar speelde hij wel wekelijks. Zijn 2e seizoen was hij geen vaste basis speler meer, maar scoorde hij wel in een paar periodes regelmatig en in zijn derde seizoen kwam hij er totaal niet aan te pas waardoor ze hem halverwege naar Everton hebben laten gaan. Die speeldem tegen degradatie maar daar kwam hij zelfs niet verder dan de tribune. Bij veel mensen is blijven hangen dat hij in aanloop naar het EK een paar keer scoorde en aangezien Nederland een gebrek aan buitenspelers had - heeft kwam hij daarmee al snel in beeld bij Oranje (ook al omdat Promes het alternatief was). Maar die korte goede periode doet niet echt recht aan zijn hele verblijf bij Villa en Everton.

Ik heb hier en op een eerder topic de naam Bosz een paar keer voorbij zien komen als reden waarom hij weg is gegaan. De komst van Bosz zal niet mee hebben geholpen, maar dan mensen er toch aan voorbij dat hij 2e of 3e keus was en dat vervolgens Lozano kwam. Hij heeft het vorig jaar gewoon niet waar gemaakt bij PSV, zeker niet voor zijn salaris, dat is veel meer de reden van zijn vertrek dan Bosz.

Voor de breedte zou hij toch gewoon een uitstekende optie zijn. Je kan wel leuk met Mikautadze, Berghuis of Akpom daar spelen maar die zijn veel beter op andere posities. Je hebt alleen maar Godts momenteel. Als die niet veel salaris vraagt waarom dan niet. Conceicao en Kudus zijn weggegaan zonder dat er vervangers voor terug kwamen. Zo slecht kan El Ghazi ook weer niet zijn.

Gooi dan liever een jeugdspeler (godts, van Axel Dongen,) voor de leeuwen. El Ghazi is passé

14 september 2023 om 13:30

Godts en Van Axel Dongen spelen met name aan de linkerkant. Rasmussen speelde vaak op rechts, maar die is nu net weg afgelopen zomer. Er loopt eigenlijk niks in de jeugd dat je naar rechtsbuiten door kan schuiven nu. Dan doe je er gewoon goed aan El Ghazi toe te voegen voor de diepte als je selectie wat dun is op die positie.

Tuurlijk joh, weer een "nieuw" gezicht binnen de selectie. Zullen we het gewoon eens gaan doen met de spelers die we in huis hebben. Er lopen genoeg spelers in de jeugd die ook weten wat ze vragen bij Ajax en die weten ook wat ze daar voor moeten doen.

Vorig jaar bij PSV in de Eredivisie en Europa League toch nog goed voor 9 goals en 2 assists in een kleine 1400 minuten speeltijd (verdeeld over 28 duels). Dat is nog meer dan ik had geschat moet ik bekennen. Mocht je hem voor een bescheiden salaris een kortlopend contract kunnen aanbieden kan het best een optie zijn voor de breedte denk ik.

Spelers als El Ghazi zouden een gepasseerd station voor Ajax moeten zijn, geef de nieuwe spelers of spelers uit de jeugd de kans. Zelfs op rechtsbuiten is Berghuis gewoon een betere optie. El Ghazi zou wel gewoon voor elke Eredivisie club buiten de top 4 een geweldige speler zijn

14 september 2023 om 14:06

Maar achter Berghuis (als je hem al echt een rechtsbuiten vindt) heb je eigenlijk geen echte rechtsbuiten. Ook bij Jong Ajax loopt op deze positie niet echt een speler waar je direct van onder de indruk raakt.

14 september 2023 om 14:30

Borges zal wel als rechtsbuiten gebruikt gaan worden? Met Bergwijn als aanvoerder zal die niet snel buiten de basis 11 gaan komen. Dan zou een grote aankoop op de bank belanden. Lijkt me niet ideaal.

14 september 2023 om 15:11

Ik weet niet of hij echt een "pure" rechtsbuiten is, maar ik vind hem wel veruit de beste optie die Ajax momenteel heeft. Wat ik ook een beetje bedoel met dat je El Ghazi niet moet halen is dat hij je niet verder helpt, hij voegt niks toe aan dit Ajax en hij gaat ook niet beter worden. Zet dan eerder Forbs or Godts op rechts, daar zit (hopelijk) progressie in.

14 september 2023 om 15:19

Het is ook de vraag of hij presteert en hoe Steijn erin staat. Als hij niet presteert zou hij hem nog op kunnen stellen om te laten zien dat het materiaal waar hij het mee moet doen niet voldoende is.

Had Ajax niet beter Conceicao kunnen houden? Weet de situatie met Conceicao ook niet, was hij dan echt (nog) niet van het niveau dat Ajax zoekt in een stand-in op rechtsbuiten? Vond hem altijd wel wat brengen als hij het veld in kwam.

14 september 2023 om 13:54

Wat Conceicao liet zien was inderdaad wel leuk.
Helaas heeft hij totaal geen rendement en vond ik hem te licht, in grote wedstrijden zat hij vaak in de zak van de verdediging.
Ik denk niet dat Ajax er wat aan mist, ik denk zelfs dat El Ghazi meer zal presteren dan Conceicao.

Ik ken de selectie met veel nieuwe spelers van Ajax nog niet zo goed maar als het inderdaad zo is dat ze weinig keuze hebben op de rechtsbuiten positie, dan zou ik die jongen gelijk een contract aanbieden. Hij kent de club, is ervaren, Nederlands, pikt zijn goaltjes en assists mee en lijkt mij geen type die vervelend wordt als hij niet altijd in de basis staat.

14 september 2023 om 15:39

@ Mattiaspsv

Als noodverband voor een seizoen zou ik het wel prima oplossing op basis van de door jou genoemde argumenten, aangezien we geen enkele optie hebben wat spelers betreft die zich op de rechtervleugel echt thuis voelen. 'wat mij betreft hadden ze Conceiã§ã£o ook nooit moeten laten gaan; daar had persoonlijk nog wel vertrouwen in. Aan de andere vind ik het belangrijker dat Steijn logischere opstellingen gaat maken (spelers in hun kracht laat spelen), en de spelers ook laat "doorstappen", en de wings backs hoger laat spelen. Wat dat betreft irriteerde ik mijzelf behoorlijk aan de uitspraken van Brobbey over Forbes "dat hij het nog moest leren", terwijl Forbes juist steeds wilde doorstappen.

Ook onder Overmars gebeurde het weleens om wat voor redenen dan ook dat het gewoon een keer niet lukte om de gewenste kwaliteit binnen te halen. Uiteraard is fijner om er eentje te hebben, maar ik heb ook het idee dat mensen, en dan met name de media het ook groter maken. Met het aanwezige matriaal moet het volgens mij ook wel lukken om er iets van te maken, daar zou mijn inziens de energie naar toe moeten gaan.

Zie hem op zich wel graag naar utrecht komen. Daar ontbreekt het nogal aan scorend vermogen

Liever Godts de kans geven op rechts geven. Speelde daar ook laatst bij België met een goal en een assist dacht ik en in de voorbereiding liet hij daar zien ook wel wat te kunnen.

Is El Ahmadi van de Marokkaanse marketingafdeling? Eerst Edine Sallah al ten onrechte bestempelen als geschikte linksback voor Ajax en nu dit….

14 september 2023 om 14:41

Nee, daar gaat Ibrahim Afellay al over. En anders hebben we al een stand-in met Ali Bousasaboun.

Ik geef el Ahmadi het voordeel van de twijfel omdat hij doorgaans wel zinvolle dingen zegt, maar als dit van bijv. eerstgenoemde kwam nam ik het met een korreltje zout.

Bijzonder dat hij nu in beeld is/was bij man united en ajax. Bij Psv hadden ze hem beter kunnen houden dan 2 toppers op de vleugels kopen. Wordt sowieso mot. Beter kunnen investeren in verdedigend opzicht

Wekenlang zeuren ze over de middelmaat die Ajax binnen haalt en dan is een andere middelmaat iemand die ze goed kunnen gebruiken. Schiet mij maar in een kerstboom

14 september 2023 om 19:21

Wat bedoel je “ze”. Heeft El Ahmadi dat specifiek gezegd dan eerder?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Excelsior16-3
11.Ajax152
13.RKC Waalwijk13-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

130 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren