Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

El Ahmadi: ‘Hij is een van de besten bij Ajax, maar vandaag was het dramatisch’

Laatste update:

Karim El Ahmadi is niet onder de indruk van het optreden van Edson Álvarez tegen FC Twente. Zondagmiddag ging Ajax met 3-1 onderuit in het Eredivisie-duel met De Tukkers, die mede dankzij een blunder van de Mexicaanse middenvelder tot de overwinning kwamen. El Ahmadi stelt dat Álvarez desondanks een van de beste spelers was aan de kant van Ajax in het afgelopen seizoen.

Binnen een minuut na rust en bij een 0-1 voorsprong ging Álvarez op onverklaarbare wijze de fout in. De defensieve middenvelder pakte rond het eigen zestienmetergebied de bal af van Joshua Brenet en kwam in de gelegenheid om op te ruimen, maar hij leek kortsluiting te krijgen. Brenet profiteerde van het niet reageren van Álvarez en heroverde de bal, waarna hij de beslissende pass gaf op doelpuntenmaker Manfred Ugalde. Uiteindelijk liep FC Twente nog uit tot 3-1.

“Wij hebben Álvarez vaak bewierookt, maar dit is dan een ervaren speler die niet lekker in de wedstrijd zit”, vertelt El Ahmadi, die kijkt naar beelden van enkele grote fouten van Álvarez. “Hij leed zo vaak balverlies, terwijl het een ervaren speler is. Maar die ervaring liet hij vandaag totaal niet zien. Dit was een van de beste spelers van Ajax dit seizoen, vooral zonder bal, maar vandaag vond ik hem heel dramatisch.” Kenneth Perez sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. “Het is niet te hopen voor hem dat Borussia Dortmund op de tribune zat vandaag.”

Álvarez staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund, al is er volgens transfermarktexpert nog geen officieel bod neergelegd bij Ajax. De transfer van Edson Álvarez naar Borussia Dortmund begeeft zich nog niet in de afrondende fase. Álvarez staat volgens de Italiaanse journalist wel te springen om de overstap naar BVB te maken. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij gaat de 25-jarige Mexicaan dertig tot veertig miljoen euro opleveren bij een vertrek uit Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Harde werker die goed kan koppen en daar heb je het dan mee gehad.

Als Borrusia vandaag op de tribune voor hem zat, zouden ze hem direct moeten kopen. Dit was voor Ajax een wedstrijd die ze moesten winnen, en Alvarez verzaakte behoorlijk. Dat zijn ze in Dortmund wel gewend toch? Falen op de momenten dat het er echt om gaat.....

Terecht dat hij kritiek krijgt vandaag voor z'n optreden, was gewoon afwezig net zoals vrijwel de meeste spelers. Ik had wel het idee dat ik vandaag naar een 7tal Ajacieden keek die puur diende als opvulling van het veld.

Timber, Kudus, Alvarez waren ongemotiveerd en gaven geen gas dat was wel duidelijk en Rensch, Wijndal, Taylor en invaller Klaassen komen gewoon zwaar tekort. Daarnaast speelde Twente gewoon uitstekend.

28 mei 2023 om 22:03

Als je geen gas kan geven in zo’n wedstrijd waar de CL nog mogelijk is dan zegt dat ook wat over je. Rensch, Wijndal en Klaassen vandaag niks bijgedragen, maar op die klotebal van Taylor na was hij toch niet zo slecht? Was betrokken bij de 1-0 ook. Hij moet alleen geen vaste basisplek hebben, maar gewoon een concurrent.

29 mei 2023 om 09:53

@Homelander; Twente speelde indd uitstekend daar hoor je ook geen Ajacied over..Twente was een maatje te groot voor dit slappe Ajax, Dan bedoel ik alleen al qua inzet en er boven op zitten !

29 mei 2023 om 10:22

In het druk zetten zeker, aan de bal deden ze soms nog te weinig met de ruimte die ze kregen na dom balverlies bij Ajax.

Deze jongen voegt toch helemaal niks toe aan Dortmund. Hoop voor Ajax dat ze vandaag niet op de tribune zaten.

Een klein beetje druk op Alvarez deed hem vandaag al schutteren. Twente zat er mooi strak op, en dat vond ie volgens mij helemaal niks.

Blijf het bizar vinden dat er 40 miljoen voor gevraagd wordt. Voor de Eredivisie zeker een uitstekende speler, maar ik zie oprecht niet wat hem zo bijzonder maakt. Hij was dit seizoen een van de betere (beste?) bij Ajax, maar daar schuurt het wat mij betreft ook. Alvarez mag nooit 'de beste' zijn bij Ajax. Alvarez moet de ontzettend nuttig kracht zijn die je plots mist als hij er niet is, maar ook niet meer dan dat.

Hij kreeg dit seizoen vind ik ook teveel verantwoordelijkheden waarvoor hij de kwaliteiten eigenlijk niet heeft. Maar bij gebrek aan beter, zeker in de opbouw na het wegvallen van Blind snap ik de keuze wel overigens.

Maar hopelijk weet Ajax er een mooi bedrag uit te slepen en voor dat geld dit keer wél de juiste transfers te maken. Denk dat ze met 30-40 miljoen voor Alvarez een goede vervanger kunnen halen en daarnaast kunnen doorinvesteren in meer 'voetbal' in de ploeg.

Ik smeek al jaren om een voetballer op 6. Gaat het deze zomer dan eindelijk gebeuren? Ik heb al wat mooie namen langs zien komen. Kan niet wachten op het persbericht.

28 mei 2023 om 23:26

Welke namen heb je voorbij zien komen voor de 6?

28 mei 2023 om 23:32

Schouten, Andre en Larsson haha. Die laatste heeft al een club gevonden. Misschien wordt vd Boomen wel onze nieuwe 6. Hij lijkt me te houterig op die andere plekken op het middenveld.

29 mei 2023 om 00:10

Van den Boomen als 6 zou ik niet direct heel enthousiast van worden. Denk dat hij zich niet lekker onder de druk kan uitvoetballen met zijn handelingssnelheid, snelheid en techniek en behendigheid in de kleine ruimte. Lijkt meer een speler die ruimte nodig heeft, zou hem eerder als wissel gebruiken. Voor de 6 moet er denk ik wel echt een (potentiële) topper komen waar achter Vos en Fitz-Jim zich kunnen doorontwikkelen.

Dat deze slager een van de beste is, zegt al genoeg over het gebrek aan kwaliteit bij dit slappe Ajax. EL is eigenlijk al te hoog gegrepen voor ze.

29 mei 2023 om 12:10

Ja gelukkig was de rest nog slechter, maar als je de spelersbegroting bekijkt is het zwaar onder de maat. Je kan een Alvarez niet kwalijk nemen dat ze zoveel geld aangeboden krijgen, maar de leiding wel kwalijk nemen dat ze totaal geen verstand van zaken hebben om zulke middelmaat zo te belonen. Het is gewoon supertriest dat er niemand meer is binnen Ajax die weet wat voetbal is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren