Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ekkelenkamp klaar met bijnaam: ‘Ik vind dat het nu wel afgelopen mag zijn’

Laatste update:

Jurgen Ekkelenkamp had woensdagavond in het bekerduel met Telstar voor het eerst een basisplaats in de hoofdmacht van Ajax. De negentienjarige middenvelder nam in de met 3-4 gewonnen wedstrijd in Velsen-Zuid een doelpunt voor zijn rekening. Ekkelenkamp hoopt dat hij nu steeds meer minuten zal maken in de hoofdmacht en dat daarmee zijn bijnaam ‘Ronaldo-gooier’ verleden tijd zal zijn.

Ekkelenkamp verwierf vorig seizoen faam doordat hij in de slotminuten van het duel met Juventus in de kwartfinale van de Champions League (1-1) een dreigende counter stopte door Cristiano Ronaldo tegen de grond te beuken. De jonge middenvelder, die tegen la Vecchia Signora als invaller binnen de lijnen kwam, kreeg daarvoor een gele kaart. “Ik hoor het wel vaker, maar ik vind dat het nu wel afgelopen mag zijn. Het is genoeg geweest.”

“Dan loop ik over straat en hoor ik: ‘Hé, Ronaldo-gooier!’ De eerste weken na mijn debuut in de Champions League was het leuk, maar het is nu genoeg geweest”, vervolgt Ekkelenkamp in gesprek met AT5. Hij kijkt redelijk tevreden terug op zijn optreden tegen Telstar. “De eerste helft was het wat wennen, maar de tweede helft ging het wat lekkerder. Na rust begon het direct lekker met dat doelpunt en ik heb een aantal goede acties kunnen maken.”

“Er zit een beetje vermoeidheid in het team, denk ik. Ik voel wel een beetje aan mijn benen dat ze opraken. Dus ik verlang ook wel een beetje naar de winterstop”, vertelt de jonge middenvelder. Hij speelt zijn wedstrijden dit seizoen in principe voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij in zeventien wedstrijden goed was voor elf doelpunten en verkozen werd tot beste talent van de tweede periode. Na de winterstop hoopt Ekkelenkamp meer minuten in de hoofdmacht te kunnen maken. “Ik hoop minuten in Ajax 1 te maken en anders wordt het vlammen in Jong Ajax.”

Zie jij Jurgen Ekkelenkamp spoedig uitgroeien tot basisspeler bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je dit zegt gaat het alleen maar vaker gebeuren. Je kan er beter maar om lachen.

In Ekkelenkamp zie ik geen basismateriaal. Ik hoop dat hij verhuurd wordt en komend 1,5 jaar mijn ongelijk bewijst.

19 december 2019 om 11:52

Vond hem gisteren wel indruk maken, beter dan Gravenberch in ieder geval. Denk wel dat hij beter is dan een de Wit dus ik weet het niet zo, gaat er om spannen.

19 december 2019 om 12:11

Hij loopt altijd goed door voor de rebound. Daarom pikt hij aardig wat goaltjes mee. In de 16 weet hij het doel makkelijk te vinden. Maar voetballend komt hij denk ik te kort. Verhuren aan een Eredivisie club zou een goede stap zijn imo. Aangezien Ajax 1 goed bezet is op zijn positie. Gravenberch heeft het dit seizoen wat lastiger. Het is alleen maar goed dat hij, Brobbey, Hansen en Unuvar minuten maken tegen ervaren spelers uit de kkd.

19 december 2019 om 13:15

Gravenberch is veruit de beste bij Jong Ajax samen met Traore hé? Die heeft het niet lastiger dan Ekkelenkamp. Heeft zelfs talent van de KKD gewonnen voor het eerste seizoenshelft

19 december 2019 om 15:17

Ekkelenkamp gaat volgens mij uitgroeien tot een type Bergkamp, ik vind dat hij alles in huis heeft om een toppertje te worden. Ik denk echt dat hij op het WK 2022 een van de basisklanten is.

Tja, als je zo'n actie doet (slim, maar wel extreem onsportief) dan moet je er ook maar mee leren leven dat je hierom bekend staat. Het enige wat hij kan doen is een super succesvolle voetballer worden, dan vergeten mensen dit. Maar tot die tijd staat die alleen bekend als Ronaldo-gooier.

19 december 2019 om 12:15

Lang niet zo onsportief als al die schwalbes (en pogingen tot) en het overdreven gejank bij een klein tikkie dat we overal in de voetballerij zien. Als we het bij Ajax houden zou een acteur als Tadic in mijn ogen eerder als onsportief gezien moeten worden dan Ronaldo-gooier.

19 december 2019 om 12:24

Elke wedstrijd zie je inderdaad wel een speler die doorbreekt en dat er dan aan de noodrem getrokken moet worden. Dat heeft inderdaad weinig met onsportief te maken. Eerder een proffesioneel actie waar hij een gele kaart voor pakt wat anders waarschijnlijk een tegengoal was geweest

19 december 2019 om 13:33

Het was het allerbeste besluit dat hij kon nemen op dat moment.

19 december 2019 om 16:24

Tadic is ook een onsportieve voetballer. Er zijn inderdaad meerdere manieren om onsportief te zijn. Zelf vind ik de actie van Ekkelenkamp vooral onsportief omdat er geen bal in de buurt was. Zelfs bij Rugby mag je iemand niet tacklen als die niet de bal heeft. Het was zeker een slimme actie, maar dat neemt niet weg dat het extreem onsportief is om iemand neer te halen (en ook nog niet eens met een tackle maar met je armen) die niet eens de bal heeft.

19 december 2019 om 12:27

Als een tactische overtreding al extreem onsportief is dan is elke speler extreem onsportief. En dus per definitie niet meer extreem. Klopt dus niet wat je zegt.

19 december 2019 om 16:26

Hoezo gaan tactisch en onsportief niet samen? Ik vind een speler neerhalen met je armen (het is toch geen Rugby?) die niet eens de bal heeft heel erg onsportief. Zelfs bij Rugby mag je niet iemand tacklen die niet de bal heeft.

19 december 2019 om 17:02

Het essentiële woordje hierin is "extreem".

19 december 2019 om 13:16

Welke sport heb jij het over? Korfbal? Overtredingen zijn onderdeel van het spel. Het spel kan zelfs niet zonder. Niks onsportiefs aan.

19 december 2019 om 16:28

Overtredingen zijn in de basis al onsportief, omdat de spelregels worden overtreden. Ja ze horen bij het spel, maar er is een reden dat daarna een straf volgt in de vorm van een vrije trap of een kaart. Ik val in herhaling met mijn reacties hierboven maar nog een keer: ik vind een speler neerhalen die niet eens de bal heeft extreem onsportief. Zelfs bij het Rugby mag je niet iemand tacklen die niet de bal heeft. Dus slim: Zeker. Sportief: verre van sportief.

19 december 2019 om 19:43

Rugby is geen voetbal. En sportief is t misschien niet, maar eeg onsportief is het ook niet. Een actie als deze gebeurt vaker en is gewoon slim en het mag, dus waarom zou je het niet doen

Uiteindelijk stond je(ajax) net als Dit jaar met lege handen in de CL, dus ik snap het wel. Is een lege bijnaam geworden.

Hopelijk kweekt hij een bijnaam die heb omschrijft zoals hij is, zoals Baggio de Goddelijke paardenstaart werd genoemd, een van de betere/mooiere bijnamen vind ik

19 december 2019 om 12:01

Haha jij denkt dat hij het daarom niet leuk vindt? Lijkt mij eerder dat ie vindt dat je naar zijn huidige kwaliteiten moet kijken en niet moet blijven terugvallen op een slimme, opmerkelijke actie uit het verleden.

19 december 2019 om 13:43

De paardenstaart was toch René van Rijswijk?

19 jaar die zich nog lekker kan doorontwikkelenhij heeft een leuke drive, scorend vermogen en niet te beroerd om hard te werken.beetje box-to-box spelerindien v/d Beek vertrekt zou ik eerst eens kijken of kopen wel echt noodzakelijk is....

Een bijnaam die kies je niet die krijg je gewoon...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren