Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste winterse transfer van formaat rond: Atlético ontvangt liefst 50 miljoen

Laatste update:

Matheus Cunha maakt de overstap naar Wolverhampton Wanderers, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige aanvaller komt over van Atlético Madrid en wordt tot het einde van huidig seizoen gehuurd. Na de huurperiode moeten the Wolves de verplichte koopoptie lichten en volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano wordt er een bedrag van circa vijftig miljoen euro overgemaakt naar Atlético.

Volgens de berichtgeving bereikte Cunha in een eerder stadium al een persoonlijk akkoord met Wolverhampton. De officiële bekendmaking vanuit de clubs was slechts een kwestie van tijd, daar Cunha afgelopen woensdag de medische keuring al met succes doorliep. Na de komende verhuurperiode zal de huidige nummer twintig van de Premier League de Braziliaan definitief vastleggen, al is het nog niet bekend tot wanneer die verbintenis zal doorlopen.

Waar Sky Sports spreekt over een verplichte koopsom van 39 miljoen euro, verzekert Romano dat the Wolves minimaal 50 miljoen euro betalen voor de aanvalsleider. Manager Julen Lopetegui, die sinds half november aan het roer staat bij de hekkensluiter in Engeland, hoopt op 4 januari tegen Aston Villa voor het eerst beroep te kunnen doen op de diensten van Cunha. Laatstgenoemde lijkt de duels met Everton en Manchester United nog niet inzetbaar te zijn.

Cunha maakt in de zomer van 2021 de overstap van Hertha BSC naar Atlético, waar hij nog over een contract tot medio 2026 beschikte. De Madrilenen maakten destijds een bedrag van circa dertig miljoen euro over naar Hertha, maar inmiddels schat Transfermarkt de marktwaarde van de spits op nog ‘maar’ twintig miljoen euro. De achtvoudig Braziliaans international moest dit seizoen wederom genoegen nemen met een reserverol bij los Colchoneros en kwam in zeventien officiële optredens niet tot scoren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijk. Hij spreekt al Portugees, daar waar hij nu Spaans moet praten, Dit is veel makkelijker integreren.

50 miljoen voor deze middelmatige speler? We zijn weer begonnen hoor!

21 december 2022 om 16:08

Meeste clubs hebben geen beleid en het gaat om andere zaken, trust me on this one.

21 december 2022 om 16:11

50 miljoen voor deze bankzitter die amper speelde bij Athletico Madrid en ook geen international is? Ik zou als Fiorentina bedragen van 70 miljoen + vragen voor Amrabat. Dit is toch schandalig van Wolves. Of is dit een manier van Jorge Mendes om Athletico financieel te helpen.

21 december 2022 om 16:18

Prijs valt over te twisten, laten we het maar de premier league tax noemen. Maar, zeker voor Wolves, is dit toch een leuke speler. Heeft mooie dingen laten zien bij Hertha en af en toe een flits bij Atletico. Heeft een beetje de pech dat hij het liefst in dezelfde rol speelt als een Felix, Griezmann of Correa. Atletico heeft behoefte aan een echte afmaker, schaduwspitsen hebben ze zat. Maar, ben er van overtuigd dat hij nog een hoop meer kan laten zien. Moet alleen een stuk stabieler worden, zeker mentaal gezien, laat toch snel zijn koppie hangen.

21 december 2022 om 16:22

Alles wat je net zegt is toch duidelijk dat hij geen 50 miljoen euro waard is? Af en toe een flits en mentaal niet sterk. Laat ook nog zijn koppie hangen zeg je net. Dan ben je toch geen 50 miljoen euro waard. Ook geen international en bovendien is de Premier League veel zwaarder dan LaLiga. Vind het een onzin bedrag en hij mag me graag verassen maar vind het bedrag belachelijk en nergens op slaan. Wat Athletico betreft lekker gaan schoonmaken die selectie. Jongens als : Cunha, Felipe, Felix, Carrasco, Hermoso en Kondogbia zsnm verkopen. Nieuwe aankopen : Amrabat, Laporte, Gakpo en Nkunku lijken me leuke aankopen.

21 december 2022 om 16:42

Nkunku die naar chelsea is?

21 december 2022 om 17:07

Natuurlijk is hij geen 50 miljoen waard, dat zeg ik toch ook nergens. Ik geef alleen aan waarom Wolves hem wel gekocht heeft. Dit is gewoon het segment waarin wolves naar versterkingen moet zoeken, potentiële toppers met een krasje van de wereldtop of aanstormend talent uit de clubs uit het segment daaronder. Is hij 50 miljoen waard? Nee. Is het een toevoeging voor Wolves. Denk ik van wel. Chapeau voor atlético die dankbaar gebruik maken van de degradatie angst van Wolves.

Kan atlético eindelijk een fatsoenlijke verdediger kopen, Giménez en Slavic zijn altijd geblesseerd, en Felipe kan er niks van.

21 december 2022 om 18:45

Lijkt mij dat als Felix en Cunha gaan, Vlahovic een erg interessante optie is voor hen als Juve moet verkopen.

25 december 2022 om 20:07

Kondogbia doet het anders prima bij Atletico. Gaan geruchten dat Mac Allister naar Atletico gaat en ook zijn er geruchten over Otamendi, al lijkt me dat voor beide niet meer verstandig.

Lekker hoor Atletico en nu doorpakken met Amrabat!

Wauw, goeie deal voor Atletico. Mooi moment om afscheid te nemen van middelmaat, zeker gasten als de Paul kunnen nu een fortuin opleveren met een WK titel op zak.

Bizar haha. Doet Atleti goed. Voetbalgekte. Er is echt geen touw aan vast te knopen, vreemde markt vandaag de dag. Trouwens Wolves kocht ook al die Fabio Silva van 18 jaar voor 50 miljoen. -_-

21 december 2022 om 16:47

Degradatie angst he. Normaal gesproken vind ik Wolves wel goede transfers doen, zelfs voor Fabio Silva valt wat te zeggen. Maar deze modale voetballer voor 50 miljoen is veel te veel.

21 december 2022 om 17:44

50 miljoen is veel, dat klopt. Maar vorig seizoen vond ik hem wel heel sterk als invaller hoor. Altijd dreiging en ook enorm veel scorend vermogen. Ik geloof dat hij op een gegeven moment bij Atleti zelfs om de 90 minuten scoorde gemiddeld. Afgelopen zomer waren er geruchten dat Atleti een bod van 80 miljoen had geweigerd voor hem, en toen heb ik gezegd dat ik het niet eens zo gek vond. Nou is hij wel enorm teruggevallen, en heeft Atleti hem niet per se nodig zonder Europees voetbal het komende half jaar, maar het zou me alsnog niks verbazen als hij het alsnog haalt bij Wolves en later weer meer waard is dan deze 50 miljoen. Hij is ook wel eens basisspeler bij Atletico en Brazilië geweest, dus talent heeft hij wel.

Big oof. Wolves begint in paniek te raken omdat degradatie wel eens om de hoek kan liggen. 50 miljoen uitgeven aan een speler die, met alle respect, in de categorie 'degelijk' zit is niet hoe je de Championship wil ingaan.

Ben benieuwd of Lopetegui hier nog wat van kan maken, maar in mijn ogen is Wolves echt compleet de draad kwijt. Na afgelopen zomer per se over te willen stappen van 3-5-2 naar 4-3-3 en hun hele verdediging te laten vertrekken inclusief aanvoerder Coady, is hun hele stabiliteit van waaruit ze resultaten behaalden volledig verdwenen.

Daarvoor in de plaats hebben ze zelfbenoemd toptalent (geen idee waar ze dat vandaan halen, want de beste jongen zat gewoon op de bank) Nathan Collins voor 25 miljoen van degradant Burnley overgenomen, en benoemd als nieuwe verdedigingsleider. Als je vervolgens ziet hoe deze jongen wekelijks staat te stuntelen heb je al 1 van de grootste redenen voor hun laatste plaats in de Premier League gevonden, maar daarnaast is het transferbeleid nu zo eenzijdig dat er nu na Hwang, Diego Costa en Kalajdzic in een half jaar tijd de 4e centrumspits wordt vastgelegd met deze Cunha. Terwijl daar helemaal niet het probleem ligt! Want de grootste grap; waarschijnlijk speelt Raúl Jiménez gewoon, die daar naar behoren presteert en overall gezien ook de beste spits is!

Wanneer daarom in de komende tijd onder Lopetegui er geen drastische veranderingen worden doorgevoerd en/of de komende transferwindow niet wordt gebruikt om échte versterkingen te halen om dit seizoen te redden, is Wolves voor mij absoluut degradatiekandidaat nummer 1.

21 december 2022 om 16:47

Ik vond het duo van Wolves afgelopen seizoen wel ijzersterk. Romain Saiss - Coady en Kilman waren een goed trio. Coady is verkocht aan Everton en Saiss vertrok transfervrij naar Besiktas JK. Wolves moest het daarnaast ook hebben van Raul Jimenez zijn doelpunten maar die is al een tijdje uitvorm. Neves lijkt een beetje verwend te raken want die denkt dat hij de club is ontgroeid. Wolves moet snel doorpakken en met name gaan investeren in de verdediging.

21 december 2022 om 17:08

Precies, maar een goed trio! Met Collins naast zich lijkt Kilman in niets meer op de speler van vorig seizoen, en ook het verdere elftal is hierdoor hun stabiliteit kwijt. Coady is daarnaast verhuurt aan Everton, wat het helemaal idioot maakt. Wolves moet in mijn ogen gewoon terug naar hun 3-5-2, wat afgelopen seizoenen hun kracht was onder Nuno Espirito Santo en later Bruno Lage. Óf ze zouden daadwerkelijk een nieuwe leider voor hun verdediging moeten halen. Al zal dat moeilijk worden in de winterse transfermarkt, maar uitgerekend vriend Mendes heeft natuurlijk wel een Portugees-sprekende 39-jarige op papier staan die nu nog steeds 10x beter is dan alle verdedigers die momenteel voor Wolves spelen.

Cunha vind ik een leuke speler, maar ik snap nog steeds niet hij al bij zoveel (sub)topclubs in Europa heeft kunnen spelen. Is naar mijn idee een prima aanwinst voor een middenmoter in een top 5 competitie, maar ook niet meer dan dat.

Gevaarlijk met counterspel, maar niet bijzonder veel rendement.

Die zijn gek. Zoveel miljoen neerleggen voor een matige speler.

Complete waanzin. 50 miljoen voor hooguit een doelpunt of vijf per seizoen.

Dat heeft Atletico goed gedaan haha. 50 miljoen voor Cunha is gewoon een enorm bedrag haha. Heeft helemaal niks bijzonders laten zien in La Liga. Tja Premier League tax dus omdat daar enorm veel geld zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren