Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Een revolutie komt nooit op een gelukkig moment

Woensdag, 8 juni 2011 om 21:31 door FR19082008

De laatste dagen zou je als Feyenoordsupporter, zeer optimistisch van aard, bijna weer durven dromen over de Coolsingel. In navolging van Stefan de Vrij verlengt aanvoerder Ron Vlaar zijn contract tot 2014, waarvoor hulde! Dat hij bereid is om te helpen Feyenoord terug te brengen waar het hoort, getuigt van karakter. Ron vergat ook niet om ons als Legioen te bedanken voor ons geduld, al gaven we de laatste weken wel een duidelijk signaal af op de tribunes. Wellicht voelde Vlaar zich ook aan de supporters verplicht bij te tekenen, toen hij via de media vernam dat Feyenoord ‘al meer seizoenkaarten had verkocht dan vorig seizoen’.

Feyenoord blijkt echter eind mei drieduizend seizoenkaarten minder verkocht te hebben dan vorig jaar in april. De goednieuwsafdeling van Feyenoord (onder leiding van Raymond Salomon) was weer aan het werk gezet, naar RTV Rijnmond was een propagandabericht doorgestuurd dat de commerciële afdeling van Feyenoord in een zonnig daglicht moest stellen. Dat er minder seizoenkaarten zijn verkocht dan vorig jaar rond dit moment, is niet meer dan logisch. Seizoenkaarthouders moesten voor 1 april opzeggen, anders werd hun abonnement automatisch verlengd. Ging het maar net zo met de contracten van Georginio Wijnaldum en Leroy Fer, want die zouden nooit voor 1 april een beslissing kunnen nemen. Nog enkele duizenden Feyenoordsupporters stellen hun beslissing net zo lang uit als deze twee toppers van respectievelijk twintig en 21 jaar, die overlopen van de clubliefde, maar nog twijfelen of ze in 2012 transfervrij het Maasgebouw uit zullen lopen.

Gelukkig heeft Feyenoord in Martin van Geel een prima technisch manager gevonden, die in zijn eerste maand al meer daden heeft verricht dan Don Leo in zijn anderhalf jaar als td. Spelers met aflopende contracten laat hij niet voor een prikkie vertrekken. Je gaat me niet wijsmaken dat Feyenoord gezond wordt door al haar toptalenten voor drie miljoen per stuk de deur uit te doen. Van Geel schetst de spelers een reëel toekomstperspectief voor en laat ze inzien dat ze bij Feyenoord op deze leeftijd meer kans hebben om zich door te ontwikkelen en te slagen, dan in de jungle van het buitenlandse voetbal. Zo heeft hij De Vrij al langer weten te binden en ook met Vlaar heeft Martin zijn onderhandelingskwaliteiten getoond. Kwaliteiten waar het andere bestuurders aan lijkt te ontbreken.

Onze ’scout in opleiding’ Eric Gudde scheen in Noorwegen al een mogelijke vervanger voor Luc Castaignos te hebben gespot, maar na zijn trip naar Scandinavië kwam hij wijselijk tot de conclusie dat er geen geld voor deze jongen was. Toch maar het technisch beleid aan Van Geel overlaten. Gudde was in eerste instantie vooral aangesteld om de procedures met het Nieuwe Stadion zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Het resultaat is dat we nog steeds niet weten óf en wáár die moet komen. Het gerucht dat Mark Koevermans salarisverhoging zou krijgen werd ontkracht; deze ‘hogere gelduitkering’ is namelijk in de statuten vastgelegd en mag zodoende geen salarisverhoging genoemd worden. Naar het schijnt mag ook Gudde naar zo’n statutaire verhoging uitkijken, als hij erin slaagt de clubcultuur van Feyenoord nog verder om zeep te helpen. Met onder andere het slopen van het trainingsveld naast de Kuip en het afschaffen van de traditionele Open Dag is hij al aardig op weg.

De directie wordt voorlopig nog gecompleteerd door Onno Jacobs, sinds 2005 financieel eindverantwoordelijke. In 2006 moesten Dirk Kuijt en Salomon Kalou noodgedwongen worden verkocht om een faillissement af te wenden. Sportief verval was het gevolg. Jorien de Grote Kale Leider werd de Kuip uitgejaagd, Feyenoord zou er weer bovenop komen. Jacobs moest miljoenen binnenhalen en op het eerste gezicht zag het er aardig uit, die Talent Pools. Hij liet dit geld echter over de bank smijten door Peter Bosz aan spelers zonder restwaarde. Jacobs had toekomstige transferopbrengsten weggegooid, in de hoop met een stel oude rotten de Champions League te bereiken. Plan mislukt. Enfin, Jacobs had zijn lesje nog niet geleerd, stak de club nog maar wat dieper in de schulden. Na zes jaar Jacobs is het negatief eigen vermogen met 32 miljoen euro toegenomen en staan we onder curatele bij de KNVB. Bij de laatste competitiewedstrijd tegen NEC werd een mooi spandoek getoond: ‘Speltip 1908: weet wanneer Jacobs moet stoppen’. Jacobs heeft gegokt en verloren.

Ik weet niet hoe druk Dick van Well het heeft met zijn bedrijf Dura Vermeer in Zoetermeer, maar misschien kan iemand hem eraan herinneren dat hij ook nog president-commissaris is van Feyenoord NV. Misschien heeft Dick het al gehoord, niet iedereen is tevreden over het functioneren van de directie. Wellicht is het tijd om eens actie te ondernemen, Dick?

Dat er onder veel supporters geen vertrouwen meer is in de directie en de RvC, mag niet meer heel verrassend genoemd worden. De Varkenoordgroep (met supporters uit alle geledingen) is vaak genoeg vanalles wijsgemaakt tijdens de gesprekken met de directie, wat vervolgens doodleuk in de media ontkend of verdraaid werd. Uit de betrouwbare publicaties op Lunatic News is duidelijk geworden hoe de Varkenoordgroep in feite nooit echt serieus genomen is in het ‘Dwaasgebouw’. Als de supportersvertegenwoordigers naar buiten toe een standpunt in namen, liet Feyenoord direct weten dat dit slechts ‘een kleine groep supporters is die al langere tijd het idee heeft dat er niets deugt bij Feyenoord en alleen namens zichzelf spreken’.

Raymond Salomon, persvoorlichter van Feyenoord en in het verleden jarenlang journalist bij het AD, gebruikte zijn connecties bij zijn voormalig werkgever om op HAVO 3-niveau (met alle respect) een onderzoekje te laten doen onder ‘de Feyenoordsupporters’, waaruit zou blijken dat vrijwel geen enkele supporter zich kan vinden in het besluit van de FSV (om het vertrouwen in directie en RvC op te zeggen). Hierbij werden reacties van internetfora geciteerd. Uit onderzoek van Lunatic News blijken deze reacties allen geplaatst te zijn via hetzelfde IP-adres in Rotterdam-Zuid... Rechts van het nieuwsbericht op AD.nl stond vervolgens een poll waaruit bleek meer dan de helft van de lezers het eens is met de supportersvereniging.

Een revolutie is aanstaande, de rust zal niet langer worden bewaard door de Varkenoordgroep. Het lijkt een kwestie van tijd totdat een slechte thuiswedstrijd het Maasgebouw bestormd wordt. De huidige directie, is niet in staat om consequent beleid te voeren met oog voor de clubcultuur (Van Geel is manager, geen directeur), en de RvC doet er al jaren niets aan. Een revolutie komt nooit op een gelukkig moment, maar wij willen ONS Feyenoord terug.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door FR_Jurre)

Mooi stuk, je toont dat je veel kennis van zaken hebt en een groot supportershart hebt! Het leest ook lekker!

Hoop voor jou dat Fer en Wijnaldum bij zullen tekenen als vrees ik het ergste voor je. Als ik weer een interview met die gasten lees in VI waarin ze er maar omheen blijven draaien. Ze hebben alles te danken aan Feijenoord en ik vind dat ze moreel verplicht zijn om bij te tekenen.

Veel succes in ieder geval deze transferzomer en volgend seizoen!

5 sterren

Leest heerlijk weg, geef geen sterren omdat ik door dezelfde clubbril kijk en derhalve heen objectieve waardering kan geven. Niettemin heb je helemaal gelijk en is het te hopen dat de directie + RvC zelf ook besluiten dat ze de club Feyenoord niet helpen maar alleen verder naar de afgrond helpen

8 juni 2011 om 23:47

Dan kan je juist een goede beoordeling geven! Jij weet wat er aan de hand is. Een supporter van een andere club weet dat niet en die kan je daardoor alles wijsmaken.

On: Een heel mooi geschreven stuk, goed opgebouwd. Je weet er lekker veel vanaf en brengt het ook goed over.

Maar wij kunnen als buitenstaanders eigenlijk niet zeggen of het tijd is voor een revolutie. Kunnen die verantwoordelijken wel ontslagen worden en hoeveel gaat dat dan kosten? Dat kunnen wel eens miljoenen worden om al die contracten af te kopen. En wie gaat het dan overnemen? De meeste mensen gaan echt niet aan deze zaak beginnen, want het lukt eigenlijk niemand om het goed te doen.

btw, die speler die Gudde was gaan bekijken in Noorwegen, daar zei Gudde toch over dat het niet het juiste type spits is voor Feyenoord? Gudde zei dat Feyenoord een ander type spits zoekt. Maar het slaat natuurlijk sowieso nergens op dat Gudde die taak op zich neemt..

9 juni 2011 om 00:06

Ik weet inderdaad wat er aan de hand is en de dingen die hier staan kloppen dan ook allemaal. Ik geef alleen geen sterren omdat ik geen zin heb in evt. clubdiscussies dat Feyenoorders alleen punten geven omdat de column over Feyenoord gaat etc.

Het is trouwens absoluut tijd voor een revolutie, dankzij de Varkenoordgroep is het dit seizoen rustig gebleven. Feyenoord (de directie in dit geval) zou zelf naar buiten komen met alle rotzooi (ookwel de waarheid) zodra ze veilig waren. Dit was in april (ofzo) wel het geval en de directie heeft niks verteld. Daarbij is het gewoon schandalig dat een financieel directeur die 32 miljoen verlies maakt in 5 jaar mag blijven zitten.

En dan nog vertellen dat ze zo goed bezig waren omdat ze de VvF hebben binnengehaald. Ik zal het anders vertellen: zonder de VvF was Feyenoord hartstikke dood geweest, Feyenoord had geen keus behalve ze te accepteren. Dat schone schip wat ze zouden vegen onder Blokland is nog steeds zo smerig als maar zijn kan, alle mensen die gefaald hebben zitten er nog.

Ps: Dit lijkt misschien op een kwade reactie op jou, is geenszins het geval. Echter zodra ik begin te typen word ik gewoon kwaad van het totale wanbeleid in het Maasgebouw, van die mensen die er voor zichzelf zitten en de club helemaal naar de tering helpen

Zeer zeer leuk en goed geschreven. Ben het verder geheel met Marseilletp eens, veel succes.

Het is potverdikke Feijenoord gegund om weer met regelmaat 2de of 3de of 4de te worden.

5 sterren

Inhoudelijk sterk en prima geschreven, complimenten.

Op zich een aardig stuk, alleen de opbouw had ik persoonlijk helemaal anders gedaan. In het stuk is 1 positieve alinea, de rest is negatief. De positieve had ik als ik jou was bovenaan gezet, onder de inleiding zeg maar.

Vervolgens had je de rest qua weging onder elkaar moeten zetten. Er staat een klein stukje over Dick van Well, hier had je mee moeten beginnen. Daarna Gudde, daarna Jacobs en vervolgens de stukje over de supporters.

Het draait allemaal om de revolutie, daar werk je op die manier geleidelijk aan naar toe. Door dat opbouwend te doen komt de boodschap beter over en leest het zich ook een stuk logischer.

9 juni 2011 om 10:51

Haha, toch vind ik het als mede ajacied het opmerkelijk dat jij als enige hier 3 sterren voor geeft.
Ik denk eerlijk gezegd dat jij ook moeilijk objectief kan kijken, maar begrijpelijk hoor.
Ik geef daarin tegen wel 3 sterren.
Ik hoop weer klassiekers te zien, die echt spannend zijn!
En respect voor je schrijfstijl, en juist heerlijk om te zien dat je al je frustatie eruit gooit!

9 juni 2011 om 10:56

Dat zegt dan dus meer over het niveau van de meerderheid hier dan over die sterren. Ik kijk kritisch naar stukken, zowel inhoudelijk als qua schrijfstijl. Het is gewoon verschrikkelijk moeilijk om een prima stuk te schrijven, daar gaan wel wat versies overheen. Dit stuk had naar mijn mening dan ook een stuk beter gekund qua opbouw zodat de lezer als het ware in de laatste alinea werd meegezogen, wat ik nou totaal niet had.

Dat iedereen het hier dan 5 sterren geeft vind ik prima, ik zie dat anders en kijk verder dan de emotie van de schrijver.

9 juni 2011 om 11:46

Hou er dan wel rekening mee dat we gewoon mensen zijn en geen professionele journalisten. 3 sterren geven enkel omdat je je niet kan vinden in de alinea-opbouw slaat nergens op.

9 juni 2011 om 14:02

Dat was me na 1 blik op de site al duidelijk inderdaad

Feit is gewoon dat ik hier wat tips mee geef zodat de auteur van het stuk bij een volgende Club Expert een nóg hoger niveau haalt, niks meer en niks minder. Ik stuur zelf Club Experts per mail en ben blij met de feedback die ik krijg, die pas ik op de stukken die volgen gelijk toe. Ik fijn het altijd fijn als mensen kritiek hebben die volledig juist is.

9 juni 2011 om 14:12

Als je kritiek hebt moet je die natuurlijk gewoon geven, neem aan dat iedereen zich wil verbeteren. Ik was het alleen niet eens met 'je weging' daarvan. Overigens is het leuke aan 'de journalistiek' dat er niet één juiste weg is. Ook deze 'verwarrende' opbouw (om het zo maar even te noemen), kan helemaal als juist gezien worden.

9 juni 2011 om 15:05

Natuurlijk zijn er meerdere manieren van schrijven, maar er is wel een bepaalde basis waar men zich aan moet houden als schrijver/journalist. Ook ik vind, evenals Expert4life, dat de opbouw van de tekst voor verbetering vatbaar is.
Mijn tip is hierbij ook om vooraf een schema te maken met de alinea-indeling.

Heel globaal zou dit een voorbeeld kunnen zijn : Inleiding - Positieve punten - negatieve punten - slot/conclusie.

Denk hierbij ook goed na over je eigen mening. Wanneer je de positieve punten wilt benadrukken, kun je deze beter beschrijven nadat je de negatieve punten hebt beschreven om zo een duidelijk contrast te creëren tussen deze twee onderdelen.

Overigens vind ik het slot wel sterk geschreven. Hierin geef je een duidelijke boodschap af en deze beargumenteer je ook. Daarnaast vind ik ook de inleiding sterk geschreven. Ik denk dat (nagenoeg) elke voetbalsupporter zich wel kan vinden in het optimistische gevoel dat je hier beschrijft. Tenslotte kijkt iedere supporter (overdreven) optimistisch naar zijn eigen club.

Kortom, sterk stuk, alleen zou ik de volgende keer meer aandacht besteden aan de opbouw van de tekst. Van mij krijg je 4 sterren

9 juni 2011 om 15:23

Hij heeft in dat opzicht toch ook voor een structuur gekozen? Hij doorloopt eerst de contracten van een paar van de grote talenten en dan komen alle verantwoordelijke in de directie bij Feyenoord een voor een voorbij. TD, AD, FD. Dan de supportersvereniging en de persvoorlichter (die zou je misschien nog andersom moeten doen). Niks mis mee toch?

Je schrijft precies wat er allemaal gaande is bij Feyenoord. Veel hiervan komt anders bij VZ en andere nieuwsbronnen door waardoor er een vertekend beeld ontstaat. Ik hoop dat er schoon schip gemaakt kan worden en dat de zogenaamde schaduwdirectie daadwerkelijk een versterking kan zijn. Iedereen eruit gooien heeft imo geen zin, alle nieuwe mensen zullen ook ingewerkt moeten worden. Zeker in een zomer die bol staat van de verandering geen gelukkig vooruitzicht.
Dat er eindelijk eens wat moet gebeuren staat echter buiten kijf!

Mooi stuk, ik vind dat je het erg sterk hebt geschreven en als je iets deed uitleggen gaf je naar mijn mening prima argumenten. De lengte van het stuk is ook in orde en je weet er heel veel vanaf!

Complimenten, 5 sterren.

Heerlijk stuk, vooral omdat je ziet dat je echt supporter bent én ook nog een gedegen kennis van zaken hebt! keep on writing!

Goed stuk zeg! Je zet netjes uiteen wat er bij Feyenoord aan de hand is je onderbouwd dit met zowel feiten als je mening. Knap gedaan! 5*

Dubbel gevoel: goed geschreven, dus technisch gezien niks op aan te merken.

Maar ik weet nog steeds niet of het nou echt zo is dat de Fsv of Varkenoordgroep de waarheid wél vertelt en of dit nou zo goed is voor Feyenoord. Volgens mij is het wel zo dat het wegjagen van de ''grote Kale Leider'' toch echt óók voor een groot gedeelte op het conto van de supportersvereniging mag worden geschreven, en dáár lees ik hier niets van terug.

Kortom: Inhoudelijk weet ik het niet, maar wél een lekker leesbaar stuk.

9 juni 2011 om 16:16

Met het wegjagen van Jorien heb ik ook mijn twijfels gehad, puur omdat ik niet kan oordelen wie nou gelijk heeft in die kwestie met leningen tegen 12% enzo. Hij had veel in de club gestoken en was een prima voorzitter, helaas verdween hij naar de achtergrond en toen kwam de negatieve aandacht. Aan de andere kant was Feyenoord toen al enkele jaren in verval geraakt en kan je ook zeggen dat het tijd was voor een frisse wind. Ik denk dat het nu anders ligt, er is een directie waarmee vaak genoeg overleg gepleegd is, maar uiteindelijk komt men tot de conclusie dat er onder (een groot deel van) de supporters geen vertrouwen meer is in enkele beleidsbepalers, na aantoonbaar wanbeleid.

Daarnaast vind ik het wantrouwen van sommige supporters naar de Varkenoordgroep onterecht. Waarom zouden deze mensen niet het beste met Feyenoord voorhebben? Deze mensen steken vele uren in hun club, onze club. Lees ook Lunatic News voor meer over de Varkenoordgroep. Er komt een forumavond van de FSV waar iedere supporter vrij is om zijn mening te delen met de rest, inclusief 'die 75' waar iedereen het over heeft.

Vind je begin typisch voor de naïeve Feyenoorder. Sommige(!!!) van jullie doen alsof je met een scheet in de juiste richting alweer voor het kampioenschap meespeelt en bij sommige van jullie wil blijkbaar maar niet doordringen dat dat gewoon superonrealistisch is.

Maar goed, je stuk gaat over een meer dan veel besproken onderwerp, dus lag de lat gelijk al een stuk hoger dan anders, het uitkauwonderwerp. Je stuk is desondanks goed zo niet een van de beste die ik over dit onderwerp gelezen heb. Het enige probleem blijft, wat is je concrete oplossing? Die wordt me bij die Feyenoord stukjes maar niet echt duidelijk. Steun aan de supportersvereniging, een revolutie is aanstaande, de rust zal niet langer bewaard worden. Het zijn allemaal van de termen waar je niets mee kan. Met echt een duidelijk idee als oplossing was je richting de vijf gegaan.
Nu 3,5 afgerond na boven.
Lees je stuk trouwens nog na op dit soort dingen, anders gaan wedstrijden nog gebouwen bestormen en dan is het einde echt zoek
Het lijkt een kwestie van tijd totdat een slechte thuiswedstrijd het Maasgebouw bestormd wordt.

10 juni 2011 om 14:38

De oplossing spreekt voor zich. Mensen met een Feyenoord en voetbalachtergrond in de RVC en directie. Maar dat roepen we al jaren, eindelijk is de tijd van aanpappen en nat houden voorbij en komt er actie. Ik pleit alleen wel voor een geweldloze aanpak d.m.v. spandoeken en boycots. Door alle ramen eruit te keilen word Feyenoord alleen maar in diskrediet gebracht.

Een goed geschreven stuk, helemaal niks mis mee, al laat het mij wel met een grote vraag achter, namelijk hoe zou zo'n revolutie eruit komen te zien bij Feyenoord? Misschien dat dit een onderwerp is voor een volgende clubexpert maar ik vraag me oprecht af of een revolutie bij Feyenoord op dit moment succesvol zou kunnen zijn. In kan niet anders dan de vergelijking trekken met de revolutie die dit jaar bij Ajax heeft plaatsgevonden en die tot nu toe voor ons supporters bijna alleen nog maar goed nieuws heeft gebracht.

Ten eerste heeft de voormalige directie bij Ajax er een veel mindere puinhoop van gemaakt dan de directie van Feyenoord. Het nieuwe bestuur van Ajax komt relatief gezien in een warm bad terecht met een gezonde huishouding waar reeele doorgroeimogelijkheden zijn. Bij Feyenoord weet iedereen inmiddels wel hoe slecht de situatie in elkaar zit. Er is niks om mee te werken en er zal lang niks zijn, daar komt het ongeveer op neer.

Bovendien was het bij Ajax natuurlijk haast vanzelfsprekend dat de ''revolutie'' op stand werd gezet door Johan Cruijff, het eeuwige gezicht van de club, een absoluut icoon voor alle supporters, een van de grootste voetballers en voetbaldenkers aller tijden. Daarbij kwam een hele karavaan aan oud-spelers en figuren binnen de club die Cruijff's visie volgen, mateloos populair zijn en ook uiterst bekwaam blijken, als grootste voorbeeld op dit moment natuurlijk Frank de Boer als hoofdcoach en figuren als Bergkamp, Jonk en mogelijk Ling of Overmars in de startblokken. Gezichten van de revolutie bij Feyenoord lijken mij minder vanzelfsprekend, wie staat er op om Feyenoord te redden? Als je het hebt over jongens van de club, die hun sporen al hebben verdiend en populair zijn onder de supporters, kom ik eigenlijk bij 3 namen uit: Mario Been, Leo Beenhakker en Willem van Hanegem...

Zoals ik al zei, dit is misschien wel een onderwerp voor een geheel nieuwe clubexpert maar toch aangezien wij in Amsterdam een revolutie meemaken die iedereens hart sneller doet kloppen vraag ik me toch af hoe Feyenoord supporters hun eigen revolutie ingevuld zien worden.

Bedankt voor alle tips/adviezen m.b.t. opbouw van de tekst, nalezen etc. Ik zal ze in een mogelijk volgende CE meenemen.

Natuurlijk kijkt iedereen op zijn eigen manier naar de ontstane situatie met de Varkenoordgroep en de directie, het Legioen lijkt wel in twee kampen te worden opgesplitst. Medestanders van de Varkenoordgroep hebben geen vertrouwen meer in de directie, wat ook voor mij opgaat. Wat nou de kwaliteiten zijn van Eric Gudde, verder een heel aardige man, is mij nog niet bekend. Op advies van de Varkenoordgroep verving hij Leo Beenhakker door Martin van Geel, een van zijn spaarzame wapenfeiten. Mark Koevermans, prima tennisser, maar van zijn commerciële inzichten weten we weinig. Sinds zijn komst is de nieuwe fanshop het meest in het oog gesprongen, ook wel bekend als de Puma Shop Rotterdam. Er worden ook enkele Feyenoordartikelen verkocht. Bij gesprekken met de Varkenoordgroep liet hij zich niet van z'n beste kant zien.

Zonder de Vrienden van Feyenoord was Feyenoord niet meer te redden, we hebben nu het geluk dat er straks nog maar vijftien miljoen schuld weggewerkt hoeft te worden in plaats van veertig plus (als Blokland inderdaad aan minimaal dertig miljoen komt). Mochten we ooit weer uit die schulden komen, zou ik vooral Onno Jacobs de verantwoordelijkheid over dat geld niet toevertrouwen. Dat er nu verplicht bezuinigd wordt, is niet te danken aan een briljante ingeving van dhr. Jacobs maar aan het feit dat Feyenoord anders haar proflicentie kwijt kan raken. Zelfs nu we nog onder curatele staan bij de Knvb, wil men via de VvF alweer miljoenen spenderen. De RvC onder leiding van Dick van Well heeft jarenlang niet ingegrepen en kan volgens mij dan beter worden vervangen door een Raad die zich wel bezighoudt met haar functie, namelijk om het beleid te controleren en indien nodig in te grijpen.

Positief vind ik trouwens dat de Open Dag gewoon weer in originele vorm wordt georganiseerd, al weet ik niet of hij weer een traditioneel vol stadion zal trekken als voorheen. Het lijkt ook een actie van het bestuur om in het gevlij te komen bij de supporters, maar laten we het nou niet zo benaderen.

Laat duidelijk zijn, ik sta zeker niet te juichen om het Maasgebouw te bestormen. Maar ik zie deze directie niet in staat om Feyenoord terug te brengen naar de top, om voor een topsportklimaat te zorgen en de toppositie, eenmaal bereikt, ook te stabiliseren. Feyenoord wordt momenteel staande gehouden door de supporters, een uitstekende jeugdopleiding, die volgend jaar met een kleiner budget moet gaan werken, en het vermogen van de Vvf. Ik hoop dat er een oplossing gevonden kan worden. Het vertrouwen is er dat Martin van Geel de juiste man is voor het technische beleid, nu nog een directie die weet hoe je een topclub moet runnen in financieel opzicht en met het oog op de achterban.

Goed stuk leuk om lezen ik had me helemaal in het verhaal verdiept.ja 5 sterren

VG had al veel verder kunnen zijn als ze hun hand niet hadden overspeeld met die lijst eisen.

Vertrek Jacobs, van der Well had zo geregeld kunnen worden aangezien 99% van de supporters het daar mee eens was. De overige 4 eisen waren een beetje genant.

Goed stuk, ook om te lezen. 5 sterren

Geweldig stuk, je krijgt 5 sterren. Je hebt veel kennis van het onderwerp en grammaticaal prima op orde. Lees prettig weg. Zoals elke feyenoorder wil je niet dat de open dag van feyenoord weg gaat want dat is gewoon een traditie aan het worden.

Leuk stukje is vandaag weer uitgekomen over de Open Dag.. Kan je nagaan hoe ziek de club van binnen is: http://www.lunaticnews.nl/nieuws/ de-waarheid-over-de-open-dag/

Ik heb het stuk met plezier gelezen! heerlijke schrijfstijl, valt weinig op aan te merken.
5 sterren.

Een Johan Derksen lijkt het wel bijna. Ik miste in het begin alleen nog naar welke artiesten uit de jaren 70 je allemaal luistert.

Soms behandel je twee onderwerpen in een alinea en de lead verandert aan het einde in een keer van onderwerp. Ik dacht eerst dat je weer zo'n 13 in een dozijn stuk schreef, maar bij de tweede alinea kom je pas echt tot de kern van de zaak. Verwarrend is dat.

Maar je schrijfstijl is echt top. Informatief, maar niet op een vervelende manier. Je zou schoolboeken moeten gaan schrijven

3.6 sterren, dus 4

Ik vind het pijnlijk om te lezen dat bij een club als Feyenoord zulke vieze spelletjes worden gespeeld. Althans, je onderbouwt het dusdanig, dat ik niet anders kan dan het als waarheid aannemen. Groot compliment dus, want bij veel Ce's ontbreekt het aan gegronde argumentatie.

Ik hoop, ook al ben ik een Nijmegenaar en supporter van ons NEC in hart en nieren, dat Feyenoord er weer bovenop komt, financieel en sportief weer mee kan met de top en dat de rotte appels uit de club verwijderd worden.

Je stuk is trouwens prima geschreven. Concrete taal, goede argumenten en als taalpurist heb ik niks op je stijl en spelling aan te merken. Dit verdient vijf sterren en niets anders.

Geweldig stuk! Ik kon er geen genoeg van krijgen, heerlijke schrijfstijl ook. Ook is alles geargumenteerd, het klopt tot in de detail, gewoon een welverdiende 5 sterren!

Prachtig stuk! Ik ben het ook helemaal met je eens.

Ik ben het eens dat alle tradities moeten blijven, dat Feyenoord van de supporters moet zijn. Die Open Dag moet opgewaardeerd worden tot hoe het was.
Ik ben het eens met het feit dat Jacobs op moet rotten, het is gewoon van de zotte dat zo iemand nog steeds actief kan zijn. Als onder jouw bewind Feyenoord zo ongelooflijk veel schuld heeft opgebouwd en dat als financieel directeur, welke hoofdtaak toch lijkt me te zijn het op orde houden van de financien.

Maar ik ben het totaal niet eens met het opportunistische gezeik over alles. Jij geeft het al aan: na een slechte thuiswedstrijd van Feyenoord het Dwaasgebouw bestormen. Waarom dan? Krijgt dan ineens het huidige bestuur de schuld omdat Feyenoord slecht speelt?
Iedereen weet de situatie, maar toch worden er sportieve prestaties verwacht. Dit seizoen is gewoon kut geweest, maar dat wijt ik toch voor het grootste gedeelte aan Mario Been en de spelers.
Je kunt geen spelers halen zonder geld, Feyenoord moet saneren.
Mensen verwachten wel dat er sportief gepresteerd wordt en ook de schuld terugloopt. Dat schiet gewoon niet op.

Je stuk is trouwens heel goed geschreven, 5 sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren