Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een droom om terug te keren bij Ajax, maar voor nu is dat niet het doel’

Laatste update:

Teun Bijleveld ruilde eerder deze maand Ajax in voor Heracles Almelo. De 21-jarige middenvelder speelde de afgelopen twee seizoenen voor Jong Ajax en wil zichzelf nu laten zien in de Eredivisie. Bijleveld zette zijn handtekening onder een tweejarig contract, met een optie voor nog een jaar. Halverwege 2017 maakte hij de overstap van AZ naar Ajax in de hoop het eerste elftal te halen, maar zover kwam het niet. “Ik ben eigenlijk heel blanco naar Ajax gegaan”, kijkt Bijleveld terug.

In gesprek met Ajax Showtime kijkt Bijleveld terug op twee mooie jaren bij Jong Ajax. “Ik ben nu 21 en ik denk dat het voor mijn persoonlijke ontwikkeling het beste is om in de Eredivisie te voetballen. Dat zag ik eerder bij Heracles Almelo gebeuren, dus vandaar de stap. Dat is eigenlijk de enige reden”, verklaart Bijleveld zijn transfer. “Ik heb mezelf erg goed ontwikkeld bij Ajax en daar ben ik de club heel dankbaar voor. Die laatste stap is net niet gelukt, maar ik heb door mijn tijd bij Ajax wel de stap naar Heracles kunnen maken. Het is wel mijn droom om terug te keren bij Ajax, maar voor nu is dat niet het doel. Het doel is om eerst te slagen bij Heracles en daarna zien we wel verder.”

Vorig jaar stond Bijleveld ook al in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie. Destijds koos hij ervoor om toch bij Ajax te blijven. “Ik dacht: ik blijf bij Ajax en wie weet lukt het me. Maar op een gegeven moment moet je kiezen voor je ontwikkeling en minuten gaan maken in de Eredivisie”, is Bijleveld realistisch. De voormalig jeugdspeler van AZ weet dat een basisplaats bij Heracles niet gegarandeerd is. “Ik ben gehaald als eerste elftal-speler en hoop voor mijn plekje te strijden. Ze hebben een visie, een manier van spelen, dat bevalt me allemaal wel. Ook het stadion en de faciliteiten zijn top. Heracles was voor mij de beste optie.”

Terugkijken op zijn periode bij Ajax doet Bijleveld met een goed gevoel. Waar de regerend landskampioen vaak wordt omschreven als een kille club, heeft hij dat zo totaal niet ervaren. “Nee, helemaal niet. Ik heb het niet ervaren als kil en koud. De technische en medische staf waren ook heel betrokken en heel behulpzaam”, aldus de kersverse Heraclied. “Ik heb echt een fantastische tijd gehad bij Ajax. Ben achteraf ook heel blij met de keuze om daar te gaan voetballen. Ik ben er een betere voetballer geworden, zowel mentaal als op voetbalgebied. Ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Verwacht jij dat Teun Bijleveld komend seizoen uitgroeit tot vaste basisspeler bji Heracles Almelo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Ajax veel talenten in mijn ogen te vroeg weg stuurt zonder ze echt te hebben getest. Dit kan er ook weer 1 zijn.

27 juni 2019 om 09:37

Je kan moeilijk alle talenten gaan testen. Je ziet in Jong Ajax wel of er voldoende talent in zit. Zo niet dan beter om er afscheid van te nemen. En misschien is het een laatbloeier maar dat kun je nooit weten he. Voor nu was hij niet goed genoeg en 21 jaar. Dus exit.

27 juni 2019 om 10:29

"jammer dat Ajax veel talenten in mijn ogen te vroeg weg stuurt zonder ze echt te hebben getest."

Hij staat toch dagelijks een paar uur voor de ogen van leden van de technische staf op het trainingsveld? Als je goed genoeg bent voor Ajax 1, dan valt dat heus wel een keer op. Ook zonder officiële speeltijd.

27 juni 2019 om 11:45

Ja precies, Ajax kan het zich echt niet veroorloven om dit soort spelers zomaar even te testen. Een mooi voorbeeld vind ik Heracles thuis afgelopen seizoen. Volgens mij begon Ajax toen met Sierhuis in de basis en nog een jeugdspeler of jonkie. Die wedstrijd werd gelijkgespeeld en zelfs bijna verloren, ware het niet dat De Ligt in de laatste 5 minuten nog een mooie kopgoal scoorde. Ajax kan het zich niet veroorloven om spelers zomaar op te stellen in wedstrijden zonder dat ze echt hebben aangetoond er klaar voor te zijn. Dat is ook de reden dat ze deze spelers wegsturen of verhuren, omdat de speler gewoon niet goed genoeg is of er klaar voor is om in Ajax 1 minuten te krijgen.

Mwah. Goede middenvelder hoor maar fysiek te matig en mist wel meer voor Ajax 1. Het niveau is toch erg gestegen en alleen de grootste talenten maken kans.

2 jaar in Jong spelen zonder maar 1 keer reserve te hebben gestaan in de 1 moet al genoeg zeggen. Verstandige keuze van die jongen

“Ben achteraf ook heel blij met de keuze om daar te gaan voetballen. Ik heb er geen moment spijt van gehad”. Ik denk dat hij hier eigenlijk niet toe durft te geven dat hij toch wel beter bij az had kunnen blijven. Bij az was hij hoogstwaarschijnlijk wel al in het eerste beland en had hij al speelminuten gehad. Nu is hij 21 en moet hij zijn eredivisie-debuut nog maken. Maar goed, hoop voor hem dat het wel lukt bij Heracles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren