Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een definitie van toppunt van karakter, zou ’Matthijs de Ligt’ moeten luiden’

Laatste update:

Dankzij een overwinning op Engeland plaatste Oranje zich donderdagavond voor de finale van de Nations League. The Three Lions werden na verlenging met 3-1 opzij gezet, waardoor Portugal zondagavond in de eindstrijd de tegenstander zal zijn. De Nederlandse ochtendkranten laten zich lovend uit over de veerkracht van de formatie van bondscoach Ronald Koeman.

“Als er ooit een nieuwe definitie van het toppunt van karakter wordt gezocht, zou die ’Matthijs de Ligt’ moeten luiden”, opent De Telegraaf over de verdediger van Ajax, die in de fout ging bij de 0-1 van de Engelsen door de bal te verspelen aan Marcus Rashford en een strafschop weg te geven. Uiteindelijk verzorgde De Ligt ook de 1-1 met een rake kopbal. De krant schrijft over de ‘pot met goud’ die Oranje staat te wachten bij een eindzege in de Nations League. "Maar veel belangrijker nog dan de binnenstromende miljoenen is de ontwikkeling van Ronald Koemans keurkorps.”

“Die is onbetaalbaar. Ten opzichte van het oefenduel met de Britten in maart 2018 is het elftal van Ronald Koeman met zevenmijlslaarzen vooruitgegaan”, vervolgt het ochtendjournaal. “Bij een nederlaag was het seizoen van Oranje als een nachtkaars uitgegaan. Hoewel er dan ook nog een miljoen euro op het spel had gestaan (3,5 voor de nummer drie óf 2,5 miljoen euro), zou niemand zitten te wachten op de troostfinale van zondag in hetzelfde stadion in Guimaraes. Maar gelukkig voor Koeman wist Oranje ’Engeland 1,5’ alsnog op de knieën te krijgen.”

Het Algemeen Dagblad zag dat het treffen in de halve finale van de Nations League ‘vele malen intenser was dan een oefenpotje’. “Engeland treedt in de halve finale aan zonder vrijwel alle spelers die vorige week in hun Europese clubfinales speelden, het moet gezegd. Maar de wedstrijd heeft wel degelijk de allure van een interlandgevecht om een finale”, stelt de krant. “Zondag in Porto gloort een hoofdprijs om trots op te zijn, amper anderhalf jaar na één van de diepste voetbalcrises in de moderne Nederlandse geschiedenis.”

‘Slordig Oranje richt zich op tijd op’, kopt de Volkskrant. “Spelen met zware benen na een lang en slopend seizoen, zoals Van Dijk het formuleerde, bleek in het Estadio D. Afonso Henriques in Guimaraes geen sinecure. In de eerste helft worstelde Oranje opzichtig met zichzelf, waarbij Matthijs de Ligt met een pijnlijke misser aanvankelijk model stond voor de nonchalance in het Nederlandse spel”, zo wordt er geconcludeerd. De Ligt wordt door de krant na een ‘schitterend seizoen’ uitgelicht.

“Je vergeet soms dat hij pas negentien jaar is, zei bondscoach Koeman, woensdag in Guimaraes. Vorige week had hij een gesprek gehad met De Ligt over zijn toekomst. De inhoud bleef geheim, maar indirect was het advies van Koeman helder. De Ligt moet ook bij zijn volgende werkgever wekelijks spelen, in een ploeg die zijn kwaliteiten optimaal benut”, concludeert de krant. NRC Handelsblad stelt dat de ‘groeispurt’ van Oranje een steeds solidere basis krijgt.

“Het zijn de lessen van toernooivoetbal, iets wat Oranje na het WK van 2014 niet meer heeft kunnen ervaren, door het missen van twee opeenvolgende eindrondes. Je kan het maar in je achterzak hebben: hoe manifesteert een ploeg zich in de verlenging, wie staan erop, wie zakken weg, hoe doen de invallers het, hoe herstelt het team”, zo klinkt het na de ‘slijtageslag’. “De foutenlast was merkwaardig aan beide kanten, wat mogelijk verband houdt met dat het seizoen bijna ten einde is en de belangen niet al te groot zijn. Verslapping ligt op de loer.”

Trouw zag Oranje ‘aanvallend ongecoördineerd’ spelen. “Op het middenveld moest Frenkie de Jong, opgevangen vaak door Delph, al niet voor het eerst ervaren hoe grotere tegenstanders zich op hem gaan instellen”, stelt men. Na de rust bracht Koeman Quincy Promes en Donny van de Beek in het veld voor Ryan Babel en Marten de Roon. “Nee, van een al te vaste ploeg kan hij nog niet uitgaan, wat in toch nog altijd het stadium van opbouw zo vreemd niet is.”

Wint Oranje de Nations League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar meerdere spelers het fysiek zwaar hadden en op het laatst "op" waren was aan de Ligt ook niets te merken.wat een machine...en onverstoorbaar na een blunder en zelf maar alles goed maken met de gelijkmaker.
Benieuwd waar hij heen gaat.
En dan doodleuk in een tv interview melden dat je het koud hebt haha...

7 juni 2019 om 11:26

Het is dan ook een centrale verdediger, die lopen wat minder hard in een seizoen.

Andere vraag
Wat is het voordeel als Nederland dit toernooi wint?
Natuurlijk het is een prijs en dan moet je hem pakken, maar ze krijgen geen ticket voor het EK toch.

7 juni 2019 om 08:08

We hebben ons al geplaatst voor de play-offs voor het EK via de Nations League groepsfase. Dit eindtoernooitje komt ook voort uit de Nations League maar is, voor de prijs, het geld en de roem om er weer bij te horen.

7 juni 2019 om 08:10

Nee, je krijgt alleen geld en een beker als je wint. Het voordeel zit hem dan in het geld I guess? En natuurlijk in de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van je team. Ik vind die Nations League iig een stuk leuker dan oefenpotjes.

7 juni 2019 om 08:18

"wat is het voordeel als Nederland dit toernooi wint?"

Voeltbal draait uiteindelijk toch om prijzen winnen? Ook op dit toernooi kun je een prijs winnen. Da's toch genoeg?

7 juni 2019 om 11:38

Dat zeg ik ook!
''natuurlijk het is een prijs en dan moet je hem pakken''

7 juni 2019 om 08:51

Nations League-inzet
De vier groepswinnaars van divisie A spelen in een finaleronde (halve finale, strijd om derde plaats, finale) om de eerste Nations League-titel. Deze competitie wordt in juni 2019 gespeeld. De groepswinnaars van alle andere divisie promoveren naar de volgende divisie. De hekkensluiters van iedere divisie, behalve D, degraderen.

In de Nations League zijn vier plaatsbewijzen voor het EK 2020 te veroveren. De overige twintig plekken worden uitgedeeld aan de nummers één en twee van de EK-kwalificatiereeks. De vier tickets (elke divisie één) worden verdeeld in de play-offs die in maart 2020 gehouden worden. Landen die zich via de EK-kwalificatiereeks al gekwalificeerd hebben voor het eindtoernooi geven hun plekje voor de play-offs door aan het eerstvolgende land in dezelfde divisie dat zich nog niet gekwalificeerd heeft.

Goed nieuws Oranje
De Nations League biedt dus een ontsnappingsroute, ook voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zit in een loodzware groep met Duitsland en wereldkampioen Frankrijk. Dat lijkt op het eerste oog een sportief drama, maar is op meerdere vlakken een groot voordeel in de aanloop naar het EK van 2020.

Als Oranje op de laatste plaats eindigt in de groep, dan nóg blijft het EK via deze route in zicht. Als Duitsland en Frankrijk zich via de 'normale' weg (EK-kwalificatiereeks) verzekeren van een EK-ticket, dan schuift Oranje door en gaat het alsnog deelnemen aan de play-offs. De kans dat de beste landen van Europa zich via de reguliere kwalificatiereeks weten te plaatsen, is natuurlijk vrij groot. Kort samengevat: we krijgen niet één, maar twee mogelijkheden om voor het eerst sinds 2014 weer mee te doen op een eindtoernooi.

Hou op zeg. We vergeten door het doelpunt maar gewoon even die hele grote fout. Dat mag gewoon niet op dat niveau. Daarnaast zat hij er nog wel een paar keer aardig naast gisteren. De Ligt speelde gisteren gewoon een heel matige pot.

7 juni 2019 om 08:12

Die fout vergeten we niet, die wordt in dit artikel 4x aangehaald. In de titel roemen ze juist het karakter van de Ligt omdat hij zich na zo'n fout herstelt met een doelpunt. Ben het met je eens dat de Ligt gisteren niet zn beste pot speelde.

7 juni 2019 om 08:18

als je dit soort fouten maakt kan je idd niet spreken van een goede wedstrijd maar De Ligt is pas 19 jaar. als hij straks gewend is aan de weerstand in een topcompetitie door daar wekelijks te spelen word hij gewoon een van de beste verdedigers ter wereld

7 juni 2019 om 08:25

Waarom beginnen we nu ineens weer over zijn leeftijd. Goed genoeg was toch oud genoeg. Waarom dan nog over leeftijd beginnen. Hij wil toch voor volwassen aangezien worden. Dan moet je ook kritiek kunnen verdragen, maar om dan opeens wel naar zijn leeftijd te wijzen is te makkelijk.

7 juni 2019 om 09:09

Waarom beginnen we over zijn leeftijd? Omdat hij met 19 jaar nog piepjong is misschien en de meeste van zijn leeftijd nog in Jong-elftallen spelen als centrale verdediger? Af en toe fouten maken hoort sowieso bij die leeftijd, dat hij echter zo’n constant en goed seizoen speelt, is gewoon bijzonder,

Goed genoeg is oud genoeg, maar dat betekent niet, dat we hem ook moeten beoordelen als een ervaren cv van 28, die met al zijn routine misschien niet op zo’n fout te betrappen is. Niemand wijst op leeftijd om zijn fout te maskeren, maar het is wel een feit dat hij pas 19 is en fouten, hoe miniem ook, nog in zijn leeftijd ingesloten zitten.

Verder schrijf jij, dat hij toch als volwassen aangezien wil worden en kritiek moet kunnen verdragen.

Ik heb hem echter nog nooit horen wijzen op het vermeende feit, dat hij als volwassen wil worden aangezien. Hij ìs gewoon erg volwassen voor zijn leeftijd, zowel fysiek als mentaal. Dat is geen geforceerde, geacteerde pose of zo.

Uberhaubt is De Ligt geen jongen, die geen kritiek zou kunnen verdragen, sterker nog: hij is meestal bijzonder zelfkritisch na de wedstrijd en accepteert kritiek. Dat is knap op zijn leeftijd, echter verklaart het ook soms hier een daar een foutje. Dat is niet om te verbloemen, maar verklaart wel het één en ander.

7 juni 2019 om 10:27

@atleticofc

"waarom beginnen we nu ineens weer over zijn leeftijd. Goed genoeg was toch oud genoeg. Waarom dan nog over leeftijd beginnen. Hij wil toch voor volwassen aangezien worden. Dan moet je ook kritiek kunnen verdragen, maar om dan opeens wel naar zijn leeftijd te wijzen is te makkelijk."-

Het antwoord is heel simpel. Omdat de foutjes die hij nog af en toe maakt, bijna altijd inschattingsfoutjes zijn en die te maken hebben met een gebrek aan ervaring. En dat weer te maken heeft met zijn leeftijd. Virgil van Dijk stond tot voor kort ook vooral bekend om zijn nonchalance, maar daar is door de vele topwedstrijden die hij inmiddels heeft gespeeld en de ervaring die hij daarmee heeft opgedaan, tegenwoordig ook niet meer zoveel van te merken. Je ziet De Ligt zelden tot nooit fratsen uithalen waar bijvoorbeeld Ramos zich af en toe van bediend en op het middenveld onnodige overtredingen maken en onnodige kaarten pakken. Terwijl Ramos inmiddels bijna 15 jaar ouder is dan De Ligt. Alleen is het zo dat bij Ramos de minpunten vaak met de mantel der liefde worden bedekt vanwege de vele verdiensten die hij voor zijn team heeft gehad. Bij De Ligt gebeurt vaak het omgekeerde en dat heeft te maken met de Nederlandse mentaliteit waarin het glas meestal halfleeg is en ook heel goed vaak niet goed genoeg. De Ligt is namelijk gewoon heel goed. Dat hij af en toe nog wel eens een slippertje maakt, doet daar helemaal niets aan af.

Een paar jaar geleden moest Oranje het nog doen met een centrum met Bruma en De Vrij, nu staan daar Van Dijk en De Ligt. Ik zou iedereen daarom willen aanraden om zijn zegeningen te tellen ipv op alle slakken zout te leggen.

7 juni 2019 om 11:03

Ja als je dan kijkt naar de fouten van de verdedigers van Engeland die spelen in de beste competitie dan valt dat foutje van de ligt nog mee.

7 juni 2019 om 17:59

Sorry maar welke leeftijd een Oranje speler heeft interesseert me niet. Als je in Oranje staat moet je gewoon presteren. Daarom is het missen van het WK 2018 deels ook de fout van De Ligt door zn slechte spel in Bulgarije toen. Gisteren vond ik Mathijs gewoon een goede wedstrijd spelen. Ja hij maakt een fout maar voor de rest was het gewoon prima. Overigens vond ik de tackle erger dan het van de voet laten springen van de bal. Dat had nog goed kunnen aflopen. Door die tackle vergrootte hij de kans op een tegengoal omdat er een penalty uit voortkwam.

7 juni 2019 om 08:56

@atleticofc
niemand vergeet zn fout, maar t mooie is dat hij er nooit slechter door gaat spelen, maar altijd beter.
En kijk even aan de andere kant...3 verdedigers van Engeland maakten net zulke grote fouten en deden verder heel weinig goed.

De Ligt is de eerste die toegeeft dat dat niet best was. Die gaat de boel nog een paar keer terug kijken en bespreken met o.a. Koeman en dan wordt ie er weer 0,10 % beter van.

7 juni 2019 om 10:08

Ik vind het altijd veel te makkelijk om te zeggen dat dit soort fouten niet mogen. Daarnaast vind ik niet dat je kan zeggen dat hij een matige pot speelde door een fout die zorgde voor een penalty. Ik hoor van veel mensen dat hij verdedigend de beste cijfers had gisteren.

Ik wil overigens niet zeggen dat zo'n fout oké is, maar iedere (top) verdediger maakt wel eens een fout. Ik zeg het hieronder ook al, maar een Van Dijk, Ramos of Chiellini maken ook af en toe wel eens een fout die zorgt voor een tegendoelpunt. Wat belangrijk is hoe zo'n speler zich dan herstelt en dit heeft De Ligt fantastisch gedaan.

Z'n leeftijd maakt mij in deze niet zo veel uit, want De Ligt is zo ver in zijn ontwikkeling dat ik dat niet echt meer meetel.

7 juni 2019 om 10:42

Tuurlijk mag het niet, maar ook de beste maken wel eens fouten. Dat is gewoon menselijk. Op De fout en door beentjes gespeeld worden na heeft hij volgens mij niet veel verkeerd gedaan. Heeft ook veel goede verdedigende acties gejad en natuurlijk goed hersteld met zn doelpunt. Als je verloren had door zo'n fout warem de gemoederen anders geweest maar nu is het goedgekomen en kunnen we het duiden op een leermoment. Tuurlijk mogen we kritisch zijn op De Ligt, maar we moeten hem niet afkraken, want zo slecht speelde hij niet op die 2 momenten na maarja een fout als verdediger of keeper blijft je achtervolgen, dat is anders voor een spits die 10x een cruciale fout kan maken, maar als hij 1x scoort is het de held

Die fout bij de 0-1 mag je op dit niveau natuurlijk niet maken. Maar kom op, we hebben het over een jongen die nog altijd pas 19 is en die gisteren z'n 64e (!) officiële wedstrijd van het seizoen speelde... Het is hem vergeven.

En als je daarna zo knap, op pure wilskracht, zelf de 1-1 maakt en dan ook nog zo bescheiden bent om tijdens het vieren van die goal verontschuldigende gebaren voor de 0-1 te maken, dan heb je wel een dosis karakter om u tegen te zeggen. Die jongen komt er wel.

7 juni 2019 om 08:21

Ik zeg ook niet dat het een slechte voetballer is. Alles behalve. Hij heeft terecht zijn complimenten gekregen voor zijn sterke seizoen. Maar betekend dat automatisch dat je geen kritiek meer mag hebben als het slecht is? Kom op zeg.

7 juni 2019 om 08:25

Was een algemene reactie en geen reactie op jou. Ik zie nu dat het lijkt alsof het wel zo is, maar ik had je reactie nog niet eens gelezen toen ik die van mij plaatste. Anders had ik wel rechtstreeks op je gereageerd (vind ik altijd wel zo fair, want dan krijg jij er tenminst een melding van en dan kun je je ook "verdedigen" )..

7 juni 2019 om 10:45

Kritiek mag ook zeker, zeker op de fout van hem, dat geeft iedereen ook wel, maar hij heeft zich wel goed teruggeknokt in de wedstrijd

7 juni 2019 om 08:38

Ik vind dat altijd zo typisch Nederlands om te wijzen op de fouten. Kijk naar de Engelse verdediging. Oudere spelers en gaan meer in de fout dan de Ligt

7 juni 2019 om 08:49

"ik vind dat altijd zo typisch Nederlands om te wijzen op de fouten."

Je komt met 0-1 achter omdat hij een eenvoudig terugspeelballetje over z'n voet laat lopen en meteen daarna een penalty veroorzaakt (waarvoor hij ook nog rood had kunnen krijgen). Ik denk dat daar in elk land ter wereld wel wat over gezegd zou worden, niet alleen in Nederland...

7 juni 2019 om 09:15

Hij had geen rood kunnen krijgen, de triple punishment is afgeschaft door de Fifa.

7 juni 2019 om 10:49

Dat klopt niet helemaal wat je zegt. Het gaat zich erom of hij een poging doet om de bal te spelen en dat was hier het geval. Had hij de speler vastgehouden c.q. omver getrokken, dan was het een pingel en rood.

7 juni 2019 om 18:03

Precies. Ik vind vooral de tackle fout. Blijf op je voeten, probeer wat je kan en vertrouw op je doelman. Dan kan die goal alsnog vallen maar dan loop je geen risico met kaarten. Rashford moet die bal eerst nog maar eens maken. Een penalty is makkelijker.

7 juni 2019 om 10:04

Je mag hem niet maken nee, maar toch overkomt zo'n domme fout elke top speler wel. Ramos, Van Dijk en een Chiellini maken zo af en toe ook een fout.

Maar zoals jij ook al zegt, het is nog maar een jongen van 19. Ik vind hem nu al extreem weinig fouten maken en als hij deze stijgende lijn blijft inzetten, dan worden dat er in de toekomst alleen nog maar minder.

"de Ligt moet ook bij zijn volgende werkgever wekelijks spelen, in een ploeg die zijn kwaliteiten optimaal benut"

helemaal mee eens...ajax lijkt me wel wat voor hem!
Dromen mag toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren