Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

eDivisie: Tom Heijnen vecht zich terug en sloopt schreeuwend Ajax compleet

Laatste update:

eDivisie speelronde 11
Ajax ging speelronde 11 in als koploper en Dani Hagebeuk gaf vorige week zijn visitekaartje af door Frank van der Slot en zijn Sparta Rotterdam met 3-6 klop te geven. Deze week kwam Tom Heijnen met Roda JC op bezoek en ook nu klonk een luid ‘TUURLIJK!’ door de studio bij de 0-1 en 0-2. Tom wist zijn frustratie echter om te zetten in prestatie en ramde achter elkaar de 1-2, 2-2, 3-2 en 4-2 tegen de touwen waardoor Dani aan het eind van de pot opeens een stuk minder praatjes had.

Dani juicht te vroeg en krijgt keihard klop

Wedstrijd van de week
Door de éclante nederlaag van de Amsterdammers kreeg PSV de kans tegen Excelsior Rotterdam de koppositie over te nemen. De kersverse Oranje-international die woensdag de allereerste officiële e-interland op zijn naam wist te schrijven door met 2-1 van Engeland te winnen, begon ook het eDivisieduel voortvarend door een snelle 1-0 voorsprong. Levy Frederique is de laatste weken echter in vorm en zette al snel de gelijkmaker op het bord. Niet veel later kwam hij zelfs uit een penalty op voorsprong. Ali Riza maakte nog wel gelijk, maar moest uiteindelijk toezien hoe de Kralinger uitliep naar een 2-4 overwinning en zijn derde driepunter op rij binnensleepte. Deze nederlaag kan de Eindhovenaar nog weleens duur zou kunnen komen te staan in het verdere verloop van de Xbox-competitie. Het zal Levy allemaal een zorg zijn; hij klimt naar een eervolle vijfde plaats.

Levy Frederique in vorm laat weinig heel van kampioen Ali Riza Aygün

Samenvatting Willem II – VVV-Venlo
Samenvatting PEC Zwolle – sc Heerenveen

Stand
Feyenoord is met de 2-1 winst op FC Groningen spekkoper en nestelt zich door de verliesbeurten van de concurrenten steviger in de top drie. Jaey staat nu nog slechts op respectievelijk één en twee punten van PSV en Ajax. Aan de vrije val van Aristote Ndunu komt nog altijd geen einde door het 4-3 verlies van AZ op bezoek bij FC Twente. Emre Benli klimt hierdoor weer een plekje naar plaats tien, vlak onder Sparta’s Frank van der Slot die met 1-4 FC Utrecht opzijzette. Pijnlijke cijfers voor Danny Hazebroek die zich gezien zijn stand op het internationale leaderboard toch weleens achter zijn oren zal krabben over zijn zeer povere resultaten in de eDivisie.

Samenvatting Feyenoord – FC Groningen
Samenvatting FC Twente – AZ
Samenvatting FC Utrecht – Sparta Rotterdam

De stand in de eDivisie na speelronde 11

De vijf topgoals van deze week
Er vielen 41 doelpunten in deze speelronde. De ontmoeting tussen ADO Den Haag en Vitesse zorgde voor zes stuks (2-4) waaronder een paar pareltjes. Tot grote vreugd van Menno Bouhuijzen was ook Thierry Ambrose van NAC Breda trefzeker; ook al was dat slechts voor de statistiek gezien de 1-4 nederlaag tegen Bryan Hessing van Heracles Almelo. De heerlijke goal van Tom tegen Ajax staat op drie in het topgoals klassement van deze week: hij combineerde handig uit een korte vrije trap en schoot vanuit de draai in de verre hoek raak. De goal van de week is voor Frank die met zijn mooiste een 1-4 eindstand op het bord zette en daarmee zijn puike pot tegen FC Utrecht bekroonde.

Samenvatting ADO Den Haag – Vitesse
Samenvatting NAC – Heracles Almelo

Top 5 goals speelronde 11

Play like a Pro
Zowel held van de week Levy als cultheld Menno schoven dit keer aan bij Justus om hun speltip te delen in ‘Play like a Pro’. Menno begon -hoe kan het ook anders- over zijn stokpaardje; het opstellen van je favoriete spelers. Levy gaf uitleg over advanced dribbling, een goede manier om je tegenstander op het verkeerde been te zetten. Het grote probleem is volgens hem echter dat veel spelers de knoppen verkeerd gebruiken en legt uit dat tappen de sleutel is in plaats van ingedrukt houden.

Play like a Pro: Levy Frederique
Meer tips & trucs? Alle afleveringen van ‘Play like a Pro’ tot nu toe vind je hier

Gaat Ajax de koppositie toch nog uit handen geven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja, dan wint Twente in ieder geval één wedstrijd van ons dit jaar

Dit begint echt steeds spannender te worden!

Ali Riza had al een wedstrijd in de benen. Te weinig rust is de oorzaak van deze nederlaag

23 maart 2018 om 18:34

Dit is al veeel eerder opgenomen he

23 maart 2018 om 18:40

Je snapte niet dat dit een grapje was?

Die van Ajax is toch ook echt wel beetje een droeftoetertje door elke x tuurlijk te zeggen als hij scoort, na elk doelpunt wat hij tegen krijgt kwijnt hij verder weg..sportiviteit is in deze sport nog veel verder weg dan in het echt voetbal.. Naar mannetje..

23 maart 2018 om 17:12

Ik ben ook geen grote fan van hem, maar ik zie de onsportiviteit in "tuurlijk" roepen nou niet echt

23 maart 2018 om 21:19

Ik toevallig een lezing bijgewoon van een man die heel hoog zat in het hele e-divisie gebeuren en hij zei oa dat het 'tuurlijk' roepen een beetje een grap is tussen de e-sporters. Het is dus niet onsportief te noemen.

23 maart 2018 om 23:56

En die andere heeft er ook wel plezier in, sta je 4-2 voor en er komt geen kick vanaf.

24 maart 2018 om 10:16

Zal er ook wel mee te maken hebben dat Ajax nou niet echt je favo club is en daar wel vaker moeite mee hebt om dat te verbergen. Ik denk niet dat mensen je dan erg serieus nemen. Misschien je vriend?

24 maart 2018 om 17:57

Gezien t aantal duimpjes nemen ze mij meer serieus dan jou . Maar je hebt gelijk dak niet voor Ajax ben maar als die van PSV t zo zou doen zou ik net zo reageren. Ik wist ook niet dat er lezingen zijn over de e divisie en ook niet dat dit een grap was. Ik zie t de anderen ook niet echt terug doen in de filmpjes Maja..

Jaey van Feyenoord speelt laatste weken bijzonder sterk. De mentaliteit is top, hij heeft een goede instelling, een fysiek sterk team maar in de breedte is het toch één van de elftallen met minder voetballende kwaliteiten. Je ziet dat je toch door gericht te werken een duidelijke speelwijze kunt ontwikkelen waarmee je ook met een minder elftal bovenin mee kunt draaien. Erg knappe prestatie!

23 maart 2018 om 17:40

Ik ben bang dat je het niet door hebt, maar dit is niet echt voetbal he? Dit is een videogame. Daarnaast, Fifa slaat helemaal nergens op, zitten te veel standaard patronen in waar kwaliteit geen rol in speelt. Het gaat puur om het herkennen van deze patronen en weten hoe je jezelf hiermee het voordeel geeft. Het heeft eigenlijk helemaal niets met voetbal of sport in het algemeen te maken.

23 maart 2018 om 18:06

Bedankt voor je uitleg, verfrissende kijk op dit fenomeen! Jij bent vast zo'n luie puber die niets met zijn leven doet en dan gaat zeiken op leeftijdsgenoten die wel wat presteren? Ik ben heel erg trots op wat ze presteren. Ken toevallig de zus van de e-sporter van één van de zuidelijke e-divisie clubs en zij heeft mij verteld over alles wat deze jongens moeten laten om op dit niveau te acteren. Daar kan menig millenial iets van leren!

23 maart 2018 om 18:41

Als je echt goed bent in voetbal herken je net zo goed patronen waar je op inspeelt. Zie een Kevin de bruyne. die ziet precies hoe tegenstanders bewegen. Voetbal is een tactisch spel met individuele elementen. Net als FIFA

23 maart 2018 om 18:43

Ik had best inhoudelijk willen reageren, maar na nog eens je reactie te lezen ben ik van gedachten dat het weinig zin heeft. Fijne avond Koos

23 maart 2018 om 19:10

@rhyno dat lijkt mij ook verstandig. Jammer dat je mijn inhoudelijke analyse over e-sports niet waarderen kan. Ik proef veel vooroordelen maar dat kan ik mijn vinger verder niet op leggen omdat je niet inhoudelijk wilt reageren. Wanneer je je verveeld dan kun je op YouTube eventueel een mooie e-divisie wedstrijd gaan kijken: ik kan de kraker tussen NEC en Vitesse van vorig jaar aanraden. Het authentieke derby gevoel in FIFA!

24 maart 2018 om 16:37

Esport is onzin, het is geen sport. En dan die lachwekkende commentatoren. Dit stimuleert kinderen om nog meer fifa points te kopen om net zo'n goed team te krijgen

24 maart 2018 om 21:45

Esport is ook onzin. Is toch ook niks aan om naar te kijken? Start dan je playstation op en speel zelf een potje fifa..

26 maart 2018 om 02:00

Rhyno heeft gewoon een punt hoor, want FIFA is zo onvoorspelbaar als wat. De ene helft kan je iemand volledig slopen, terwijl je in de tweede helft - zonder tactische omzettingen - ineens volledig gesloopt wordt. Het is te veel op willekeur gebaseerd. Je voelt ook gewoon precies wanneer het momentum - om het maar even zo te noemen - draait en dan verlies je 9/10 keer nog. Buiten dat heb je ook een punt, want ook FIFA benadert iedere speler op een andere manier met een andere tactiek. Power en snelheid is een van die manieren; je hebt niet altijd veel voetbal nodig als je ijzersterk kan counteren.

Zo moe van die E sport shit..
Fox vult er uren mee en het heeft wat mij betreft ook helemaal niks met het mooie spel voetbal te maken..
Zelfs 100 meter gehaktballen happen is nog interessanter.

E "sport". Achter een schermpje. En dan afvragen waarom er zo weinig voetbaltalent van de buitencategorie op de Nederlandse velden te vinden is.

24 maart 2018 om 10:55

Ik ben geen voorstander van de FUT competitie maar een hele dag fifa spelen op hun niveau kan ik wel een sport noemen. Pijltjes gooien naar een bord met een biertje noem je toch ook geen sport?

24 maart 2018 om 15:04

Waarom zou je darten geen sport noemen als je gamen wel een sport vind? Vind het beide geen sport, maar als je gamen een sport vind is darten dat zeker.

24 maart 2018 om 15:39

Ach ja, sommige mensen zijn nogsteeds zo kortzichtig dat iets geen sport kan zijn als het je niet totaal fysiek sloopt.. News flash, minder intensieve sporten (bijv. Golf, Curling, Darts, Snooker) zijn ook sporten, ook zijn er denksporten en in de tegenwoordige tijd E-sports. Mensen die dit classificeren als 'een beetje computerspelletjes spelen' hebben er gewoon 0,0 verstand en kunnen zich ook beter koest houden op dergelijke topics. Ik speel zelf niet eens FIFA (of in ieder geval, slecht heel sporadisch bij een vriend) en de E-divisie interesseert me niet eens bijster veel, soms lees ik een artikeltje er over. Maar man man man, wat wordt ik moe van mensen die keer op keer komen zeggen dat dit geen sport is terwijl ze zelf met een blik bier en een zak chips achter de PC aan hun ballen zitten te krabben...

24 maart 2018 om 11:14

In Duitsland, Spanje, Frankrijk enzv. spelen zij ook Fifa. Nederlandse talenten missen vaak de juiste mentaliteit maar je kunt moeilijk stellen dat het door video games komt.

Elke keer dat gezeik over e-sports en dat het geen gameforum is.... VZ is officieel partner! Get over it.

Ze plaatsen echt niet de hele site vol met esports, het gaat hier om hooguit 2 artikelen per dag tussen de vele andere voetbal artikelen.

Je hoeft niet elke keer te zeggen hoe ruk je het vind, je kunt er gewoon voor kiezen om door te scrollen ipv de prestaties van deze jongens elke keer neer te praten.

Esports worden alleen maar groter en groter en er gaat steeds meer geld in zitten dus zou er maar aan wennen.

24 maart 2018 om 13:14

Inderdaad . Voetbalzone zal er geld aan verdienen ,’maar wat geld verdienen is niet vies. Zolang het maar niet te dominant wordt , maar soms zo’n berichtje ertussen waar je op kunt klikken of niet, kan best. E-sports wordt echt groot het worden idolen van de toekomst doe daar gewoon veel geld mee kunnen verdienen.

25 maart 2018 om 08:48

eSport is waardeloos. Het is hier toch geen spelletjes website voor computer nerds...

25 maart 2018 om 13:50

Nee maar VZ is officieel partner. Gaan ze maar het partnerschap verscheuren omdat Hansi vind dat het voor computer nerds is?

Sommige van deze computersnerds verdienen meer dan 500.000 usd per maand aan spelletjes.

26 maart 2018 om 09:48

Het heeft niks met voetbal te maken.

26 maart 2018 om 20:13

Bankdirecteuren nog meer. En nu?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren