Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edgar Davids: ‘Ja, het Nederlands elftal is zeker iets voor mij’

Laatste update:

Edgar Davids staat het begin van zijn trainersloopbaan en laat in gesprek met De Telegraaf weten dat hij niet onwelwillend tegenover het bondscoachschap staat. Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona mag de KNVB hem altijd bellen. “Ja, het Nederlands elftal is zeker iets voor mij. Zeer zeker. Zou kunnen. Maar het zijn nu grote schoenen om te vullen, hè”, aldus de oud-international.

Onder leiding van Koeman plaatste Oranje zich voor het EK en werd de finale van de Nations League bereikt. Nadat hij Barcelona al twee keer eerder had geweigerd, wilde hij dat niet voor een derde keer doen. “Ik denk dat hij het exceptioneel goed gedaan heeft”, stelt Davids. “Wie hem moet opvolgen? Dat is nu heel lastig. Koeman heeft bewezen dat hij de juiste man voor het Nederlands elftal was. Ja, ik denk dat KNVB nu in zak en as zit.”

De meest geschikte kandidaat om het stokje van Koeman over te nemen is in de ogen van Davids zijn oude trainer Louis van Gaal, met wie hij bij Ajax onder meer de Champions League won. “Ik denk het wel. Als hij het zou willen en iedereen is het er mee eens, waarom niet? Hij heeft het goed gedaan op het WK (in Brazilië, red.). Hij heeft toen het maximale eruit gehaald”, aldus Davids tegen de krant.

Davids mag zich sinds kort assistent-trainer van Telstar noemen. Hij nam zelf contact op met hoofdtrainer Andries Jonker met de vraag of hij wat bij de club kon doen. “Ik wil me hier door ontwikkelen als trainer, om in de toekomst op eigen benen te kunnen staan”, zegt, Davids, die zonder contract, vergoeding en verplichtingen werkt bij Telstar. Hij had wellicht bij een grotere club aan de slag kunnen gaan. “Maar je moet in zo’n geval kijken wie er trainer is. En je moet ‘dingen’ leren. En Telstar heeft een trainer die bij Barcelona, Bayern München en Arsenal heeft gewerkt. Dan weet je dat hij ervaring en verstand van voetbal heeft. Van hem kan ik dus heel veel leren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Davids is wel een type die assistent kan worden met Henk ten Cate als bondscoach. Davids die dan meer de functie als veldtrainer op zich neemt ala Bogarde bij Ajax. Zeker met de komende jonkies kan dat uitstekend werken. Verder kennen HTC en Davids elkaar ook vanuit de tijd bij Barca/Ajax.

19 augustus 2020 om 16:21

Ik zou zelf voor Fred Rutte of Ruud Gullit gaan als Henk ten Cate bondscoach word. Daarnaast zou je inderdaad een Davids en Ruud van Nistelrooij bij kunnen zetten. Ik schat Davids niet hoog genoeg in om veldtrainer te zijn, meer een jongen die kan leren van een echte trainer als Fred Rutte en zo mee kan kijken.

19 augustus 2020 om 16:39

Fred Rutte, Ruud Gullit, Henk ten Cate? Kom aan jongens. We moeten een stap omhoog willen zetten, of minimaal gelijkwaardig aan Koeman. Dit zijn allemaal opties die al bij lange na niet aan de kwaliteiten van Koeman kunnen tippen, laat staan oranje nog een niveautje hoger gaan trekken. Dan liever Louis als tussenpaus tot aan het toernooi en daarna maar verder kijken.

19 augustus 2020 om 16:51

Ik verwacht niet dat Louis het nog een keer gaat doen al hoop ik het van harte. We moeten nu niet doen alsof Koeman zo’n geweldenaar is want ik denk dat zelfs Danny Blind het met dit materiaal geflikt had om zich te kwalificeren. En ik zie niet in wat er mis is met de eerste 3 namen die je noemt. Sterker nog, ik zou ze alle 3 wel op de bank willen zien bij het NL elftal.

19 augustus 2020 om 16:55

@InkeMontana; maar de vraag is... hoe worden spelers van Oranje meer een team? Door een geweldig fantastische wereldtrainer aan te stellen? Of juist door een sterke peoplemanager er neer te zetten. Ik geloof in het laatste en dan is HTC een uitstekende keuze. Die kan om met allerlei gasten. Dit geldt dus ook voor een Ruud Gullit of een Fred Rutte of een José Mourinho. Een Neeskens zie ik ook als een hele goede assistent daarentegen. Een man die de jongens her en der een beetje traint.

19 augustus 2020 om 17:41

Hoe komen mensen toch in godsnaam op een koekenbakker als Gullit? Weergaloze voetballer, waardeloze analyticus en ook een baggere coach. En dan hem neerzetten als bondscoach of in de staff. Gekkenwerk.

19 augustus 2020 om 16:26

Henk is zelf echt veldtrainer. Daarvoor ging hij Ook naar Chelsea. Dat gelul vindt ie niks, maar op t veld staan wel.

19 augustus 2020 om 16:31

Heb meer het idee dat Henk dat was en zichzelf nu wel goed genoeg acht voor bondscoachschap. Iets wat ik wel zou begrijpen want hij heeft ontelbare ervaring in het voetbal. Daarnaast een geweldige groep om mee te werken. Nee die gaat heus niet als assistent te werk bij het NL elftal.

19 augustus 2020 om 16:26

Henk is zelf echt veldtrainer. Daarvoor ging hij Ook naar Chelsea. Dat gelul vindt ie niks, maar op t veld staan wel.

19 augustus 2020 om 16:28

Ik snap dit soort opmerkingen nooit.wat denk je precies dat Davids zo goed kan kan buiten peoplemanager? Iemand vertellen hoe JIJ tackelde is totaal iets anders dan hoe HIJ moet tackelen.advies geven en coachen zijn compleet verschillende dingen. Er komt gewoon echt meer bij kijken en Davids geeft dat min of meer aan in dit artikel.de boer, cocu, ten cate, gullit. Wat hebben deze guys nou zo goed gedaan dat wij vinden dat het goede bondscoahen zijn? Rotvoetbal, akkeviekjes en meer. Ik hoop dat de Knvb niet kijkt naar naam, maar vakmannen erbij zet. Loopt er niemand in de trainersgilde van de Knvb die wij niet kennen? Zitten er geen klopp, nagelmans, southgates in de kelderen van NL voetbal? Daar kan je dan vervolgens naast hun staf 1-2 oud spelers erbij doen voor de sfeer en de parties.

19 augustus 2020 om 16:39

Louis van Gaal is ook een trainer die een aanvaller vertelt hoe HIJ moet schieten. Volgens mij is Louis toch wel een aardige trainer gebleken, terwijl het geen geweldige voetballer was. Je noemt Duitse en Engelse trainers dus je hebt blijkbaar zelf ook totaal geen Nederlandse alternatieven. Daarom is Henk ten Cate gewoon een geweldige keuze van wanneer Louis geen bondscoach wil worden. Met een goede veldtrainer erbij en het is geregeld.

19 augustus 2020 om 17:22

Wat een gezochte onzin zeg! Een jaartje barca samen en dat is al reden voor een samenwerking. Sowieso is HTC een door leeftijd omhoog gevallen lichtgewicht, als je internationale mijlpalen niet verderkomen dan assistent bij Chelsea en Barcelona of hoofdcoach van FC Zandbak in Qatar, dan liever iemand die wel een aardig cv meebrengt.

19 augustus 2020 om 17:29

En San Marco had wel een prachtige trainers CV reeds opgebouwd? Echter kwam door hem wel het mooiste voetbal in de afgelopen 15 jaar tot stand. Wat? 20 jaar. En misschien nog wel meer.

19 augustus 2020 om 19:16

2 mooie wedstrijden op het ek waarin alles goed viel. Verder herinner ik me de coach van Basten alleen aan zijn geruzie met van bommel, het uit persoonlijke rancune niet imbrengen van RVN toen het moest, het wegjagen van zyech en de matige prestaties met ajax. O ja, en tactisch overklast door Guus.

19 augustus 2020 om 17:26

Hij staat er niet onwelwillend tegenover. Ja het is wel wat voor mij. Hij is verdorrie assistent-trainer bij Telstar. Zichzelf overschatten kan hij in ieder geval goed. Fijne voetballer om te zien met een geweldige inzet,maar ga nou eerst eens serieus kijken of trainer wat voor je is.

Liever hem de kans geven, dan frank de boer.brengt iniedergeval winnaars mentaliteit mee, misschien iets teveel

19 augustus 2020 om 16:50

Kom op zeg, Davids als bondscoach. Je wilt die man toch niet als uithangbord voor het land internationaal? Als assistent kan ik me iets bij indenken, om de spelers gif en strijdlust te brengen.
Maar bondscoach? Ik weet vrij zeker dat Edgar over echte tactiek en veldbezettingen niet veel kaas heeft gegeten.

19 augustus 2020 om 16:50

Alsjeblieft niet zeg. Een van de meest onaangename, zelfvoldane figuren uit de Nederlandse "voetbalscene". Ook op basis van wat "hem de kans geven"? Vanwege zijn glorieuze jaren bij Barnet FC, of omdat hij een paar weken heeft meegelopen bij Telstar?

20 augustus 2020 om 14:41

Heb je weleens gezien bij welke clubs davids op het middenveld heeft gespeeld?hij zal heus wel voetballend inzicht hebben, en constant blijven afrekenen op zijn foute verleden heeft ook weinig met voetbal te maken..

20 augustus 2020 om 11:12

in aanvulling op R31n13r en Blindevogel: als bij ons in het bedrijf een vacature ontstaat wordt er enigzins onderzoek gedaan naar kandidaten / sollicitanten. Bij Edgar Davids kun je makkelijk (want publiek figuur) op info stuiten: - verdacht van huiselijk geweld (geseponeerd) - geschorst voor doping - zich laten ge- of misbruiken door mensenrechtenschender Mugabe - slechte relatie met pers, soms ronduit onbeschoft tegen pers - weggestuurd door bondscoach van een eindtournooi - slaan van andere spelers dit is een summiere opsomming, er is meer te vinden maar dit lijkt me voorlopig voldoende om onderstaande te onderbouwen: het lijkt me dat je Edgar Davids niet als eerste uitnodigt voor een gesprek om een functie te bekleden bij Oranje. Edit: overigens ben ik altijd een groot bewonderaar geweest van de voetballer Edgar Davids. Geweldige middenvelder, techniek gekoppeld aan een tomeloze inzet en inzicht in het spel. Zeldzame combinatie van goede kwaliteiten.

Laat deze man eerst een keer bij een club op het veld gaan staan ( nu Telstar ). Ik vind dat trainer van het Nederlands elftal een ere baan is waarbij je eerst iets gepresteerd moet hebben. Geldt ook voor de vorige trainers.worden te snel trainer van Oranje en snel afgebrand.komt toch meer bij kijken dan dat je een leuke voetballer was.

19 augustus 2020 om 16:36

Ik vind het lastig. Rijkaard was een groene trainer en deed het voortreffelijk, terwijl Van Gaal in zijn eerste periode een ervaren trainer was en er een potje van maakte. Van Basten deed het uitstekend en Hiddink maakte er in zijn laatste periode ook weer een potje van. Advocaat was ook een tijd lang de minst populaire Nederlander als ervaren coach. Ervaring lijkt wat dat betreft niet echt een doorslaggevende rol te spelen.

19 augustus 2020 om 16:43

Doordat hij zelf al aangeeft dat het grote schoenen zijn die gevuld moeten worden en hij met van Gaal als aanbeveling komt. Denk ik dat hij zelf ook weet dat het nu niet realistisch is. Ik ben het wel met je eens dat de bondscoach iemand moet zijn die al gepresteerd heeft op het hoogste niveau. Verder denk ik dat van Gaal de beste optie is voor het aankomende EK. Mits hij zelf ook wilt natuurlijk. Dan kan de KNVB ook op z'n gemak een staff samenstellen voor de periode na het EK.

Van assistent Telstar naar hoofdcoach Oranje: dat zijn pas stappen zetten!! Verder natuurlijk een legitiem verhaal, als tussenpaus zou Van Gaal ook echt niet gek zijn.

Ik hoop dat Davids ook een beetje tegen dat zelfingenomen gezever van Jonker kan. Vind het mooi als deze man een van de assistenten van het NL elftal kan worden. Want die er nu zitten hebben een uitstraling van een vissenkom.

Ik zou ook best graag de CEO van Apple willen worden. Ze kunnen me altijd bellen, ook al zijn het best grote schoenen om op te vullen.

19 augustus 2020 om 18:05

De kans dat Davids ooit een keer coach van het Nederlands elftal wordt is 20000 keer zo groot als dat jij ooit ceo bij Apple wordt.

19 augustus 2020 om 22:53

Goh je meent het.

Geweldige voetballer, hypocriet mens. Totaal ongeschikt voor het Nederlands elftal. Komt altijd negatief in het nieuws, er is altijd wat met hem. En qua ervaring heeft ie buiten zijn spelersloopbaan ook nog niets bereikt....

19 augustus 2020 om 16:35

Volgens mij heeft hij een versnelde universitaire studie gevolgd en volgens mij was zijn zaalvoetbalmerk best succesvol..

19 augustus 2020 om 17:01

Goed geprobeerd, maar in dit stukje komt hij heel volwassen over. Zegt geen gekke dingen. Davids mag best dromen om bondscoach te worden, maar zegt zelf al dat dit nu nog niet realistisch is.

Van Basten samen met lodeweges en van het schip. Van Basten en van het schip hebben het bij oranje best goed gedaan toen. Mooie ek en een ongelukkige partij tegen Portugal op het wk ( die schop wedstrijd met een record aan kaarten ). Er komt een ek en kort daarna een wk aan. We hebben een coach met zijn team nodig die er meteen staan. Davids heeft amper ervaring en zou niet de juiste keus zijn. Misschien ergens beginnen bij oranje onder 17 of 19 bv

19 augustus 2020 om 16:42

Van Basten gaat vrijwel zeker nooit meer coachen, vindt ie veel te stressvol

19 augustus 2020 om 16:55

Bij een club dacht ik. Maar geld dat ook voor bondscoach ?

19 augustus 2020 om 17:08

San Marco zou een fantastische zijn, maar dat gaat denk ik niet gebeuren. Die vond het klaar zo qua trainersschap. Mooiste voetbal in afgeloprn 15 jaar iig vanuit zijn visie met EK 2008 als hoogtepunt.

19 augustus 2020 om 19:19

Van Basten vind ik prima. Denk alleen dat hij moeite heeft met de nieuwe generatie hipsters en millennials. Daarnaast het BLM-geleuter. Koeman liet dat van zich afglijden.

19 augustus 2020 om 23:08

Maar misschien kan Van Basten dat ook wel van zich af laten glijden. Je neemt immers ook een rol in. Maar dat verschilt per persoon.

Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat Edgar coach wil worden, maar stiekem lijkt hij me wel een geschikte kerel voor dat vak. Uiteraard is het nog te vroeg om hem voor Oranje te zetten maar ik ben zeker benieuwd wat de toekomst gaat brengen; als ik zijn uitspraken zo lees lijkt het in ieder geval alsof ie goed nadenkt over wat ie allemaal doet en dat siert hem ook wel, in tegenstelling tot pak em beet een Jaap Stam die vanaf moment 1 aangaf het allemaal wel te geloven. Succes iig en misschien tot over een paar jaar

Wel leuk dat het Nederlandse volk de lat totaal niet hoog legt, zo lang het maar een Nederlander is.

19 augustus 2020 om 16:55

@ j0rnnnde meerderheid wilt inderdaad altijd een Nederlander, ik denk dat ik tot de minderheid behoor die het geen probleem zou vinden als het een keer een buitenlander word. Als de verhalen kloppen dat Wenger serieus belangstelling heeft voor de positie is hij mijn favoriete, hij staat voor verzorgd goed voetbal en brengt ook de een buitenlandse winnaars mentaliteit met zich mee die toch anders is dan de Nederlandse. En daarnaast ben ik weleens benieuwd of een buitenlandse coach er wel in zal slagen om af te rekenen met de typische Nederlandse voetbal kwaaltjes die Oranje maar ook diverse clubs zo vaak en compleet onnodig de kop gekost hebben wanneer men tot de eindfase van toernooien door drong.

19 augustus 2020 om 17:16

Een probleem niet, maar wat maakt Wenger tot een geschikte kandidaat? Die is ook nooit bondscoach geweest. Manager bij Arsenal gedurende 20 jaar is heel wat anders dan bondscoach, waarbij je spelers maar even tot je beschikking hebt en er gelijk gepresteerd moet worden.

Edgar is natuurlijk bij lange na niet geschikt als bondscoach. Leuk dat ie zich aan bied. Ben benieuwd wie het uiteindelijk zal worden!

Volgens mij is 1 van de belangrijkste eigenschappen van een bondscoach dat je goed moet kunnen communiceren. Als er iets wat Davids niet kan is dat het wel.

Van Gaal lijkt mij de beste optie maar die is toch al met pensioen? Misschien kan hij Truus nog even lief aankijken. Overigens lijkt me Davids niet tactisch genoeg. Heeft hij overigens al zijn trainersdiploma? Ik weet dat hij bij Bernat als coach optrad, maar is volgens mij was hij toen ook speler. Hij lijkt me wel geweldig om als assistent erbij te hebben.

Gewoon Dwight laten zitten...
Prima trainer met top materiaal.

Al's assistent lijkt het me nog wel wat. Brengt lekker wat vuur Mee.

19 augustus 2020 om 19:20

Als assistent van Van Gaal prima. Maar niet van Henk ten Cate.

Het zou best kunnen dat er trainers rondlopen die nu kandidaat voor Oranje zijn en die het wel zien zitten in Davids als assistent. Maar een aantal zal ook zijn soms recalcitrante gedrag niet zien zitten. Denk aan 1996, toen Hiddink de speler Davids in Engeland uit de selectie zette omdat hij Hiddink verwijten maakte die hij zelf omschreef als "kontenkruiperij". Dat hoef je iemand niet zijn leven lang na te dragen maar het wel iets over Davids. Ik vraag mij daarnaast af of een trainer met bijna nul komma nul ervaring als trainer direct moet worden doorgeschoven naar Oranje. Ik kan mij voorstellen dat daarvoor voldoende meer ervaren trainers geschikt zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren