Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duurste verdediger aller tijden flirt alvast met Major League Soccer

Laatste update:

David Luiz bevindt zich in de belangrijkste jaren van zijn carrière en stapte vorig jaar zomer pas over naar Paris Saint-Germain, waar hij nog vier jaar te gaan heeft. Toch denkt de Braziliaans international al wel eens aan zijn volgende stap en hij denkt dat hij daarbij uit zal komen in de Major League Soccer. Het Amerikaans voetbal gaat nog flink groeien, zo voorspelt de 28-jarige Luiz.

/

Na vierenhalf jaar bij Benfica en drieënhalf seizoen bij Chelsea ging Luiz vorig jaar zomer voor 62 miljoen euro naar Parijs. Hij werd daarmee de duurste verdediger aller tijden en kwam op plaats elf terecht in de lijst met de allergrootste transfers ooit. Luiz toerde de voorbije weken met zijn club door Canada en de Verenigde Staten en wat hij daar allemaal zag, beviel hem wel.

“Over vijf of zes jaar zal de Major League een van de grootste competities ter wereld zijn”, vermoedt Luiz. “Kijk maar eens naar de spelers die inmiddels worden aangetrokken. Het zal voor velen van ons toch de toekomst zijn. Ik geloof zeker dat mijn loopbaan me ooit langs de Verenigde Staten zal voeren. Het is fascinerend om te zien hoe ze bezig zijn met voetbal. We hebben de propvolle stadions gezien tijdens onze oefenduels: dat was fascinerend.”


Denk jij dat de MLS over vijf, zes jaar een topcompetitie is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbal is in de VS hoe gek het ook klinkt toch vooral een vrouwen sport. Het wordt wel steeds populairder, maar American Football en Baseball en Basketbal zijn toch nog veel groter en ook daar bij hebben ze enorme stadions die vaak vol zitten.
Ik denk niet dat dat voer 5 jaar enorm anders zal zijn hoor. Sowieso zal een land dat niet actief is in Europa niet de aller sterkste spelers aan kunnen trekken.

3 augustus 2015 om 14:32

Eigenlijk vertel je hier niks nieuws...

Het is in de USA juist tijd voor een andere benadering van het voetbal en het wordt momenteel nog teveel gezien als een Europese/buitenlandse sport, terwijl dit in de totale omvang niet meer klopt. Het Amerikaanse publiek heeft een compleet andere sportbeleving, kennen nog geen vorm van onderlinge rivaliteit. In plaats van het verder ontwikkelen als 'europese' sport, moeten ze gaan kijken naar het creëren van een 'eigen' Amerikaanse smoel. Pas het aan op de Amerikaanse sportbeleving en naar opbouw van media-aandacht. Dat is gewoon simpelweg ondermaats, want verder wordt er prima gevoetbald en is de kwaliteit lang niet verkeerd.

3 augustus 2015 om 15:07

@fcexclusief

Wat mij betreft gaat voetbal nooit integreren in de VS. Daar zijn entertainment, snelheid, explosiviteit en kracht de speerpunten van sport. Voetbal gaat helaas ook die kant op, maar zonder die Amerikaanse invloeden kunnen we nog even genieten van ambiance, tactiek en techniek, die het spelletje bepalen.

Moet je eens voorstellen, Barcelona met een selectie waarin alleen de meest snelle, sterke explosieve mannen op het veld staan...

3 augustus 2015 om 15:34

Liever "snelle, explosieve" spelers dan watjes die elke 3 minuten op de grond liggen te janken.

3 augustus 2015 om 15:35

Ze hebben geprobeerd om er een amerikaanse sport van te maken toen de MLS net begon. Dat lukte niet echt en dus hebben ze de europese versie over genomen.
De aantrekelijkste aanpassing die ze hadden was een shootout ipv penalties.

3 augustus 2015 om 19:35

Dan heb ik nieuws voor je, die watjes lopen overal rond... helaas.

3 augustus 2015 om 19:57

In de VS houden ze alleen van sporten waar geregeld iemand een hersenbeschadiging oploopt..

Nee maar even zonde grappen de spotbeleving is inderdaad heel anders, een honbalwedstrijd wordt bijv gezien als een dagje uit voor de heel de familie.

3 augustus 2015 om 14:34

Vooral helemaal eens met je laatste zin. De randvoorwaarden zijn in andere landen/continenten niet aanwezig inderdaad. Dat zal echt decennia of zelfs eeuwen duren voordat een land of continent dat bijgehaald (laat staan ingehaald) heeft.

3 augustus 2015 om 14:55

En toch is het groeiend, en breken er ook steeds meer jeugdspelers door. Dit heb ik meermaals door Amerikaanse commentatoren gehoord, en ze beginnen ook positiever te worden.

Natuurlijk is het nog/nooit zo groot als hun eigen grote sporten, maar je onderschat de Amerikanen als ze niet gaan investeren in deze sport.

Dat het alleen voor vrouwen is, begint ook te kantelen.

3 augustus 2015 om 15:28

En dan vergeet je nog ijshockey te zeggen. Voetbal zal nooit in de top 4 teamsporten komen daar. Nou is dat ook niet zo erg, Amerika is sportgek, het wordt wel steeds populairder. Stadions zitten over het algemeen behoorlijk vol en er komen steeds bekendere spelers. Spelers die over hun top zijn, maar toch bekende spelers.
1 van de grootste competities ter wereld kan het nooit worden aangezien ze niet in de CL uit kunnen komen.
Ook spelen ze heel leuk in de MLS. Meeste wedstrijden zijn zeer vermakelijk. Pas nog een wedstrijd die in 6-4 eindigde. Waar in de wereld zie je dat.

3 augustus 2015 om 18:45

Baseball is juist terrein aan het verliezen aan voetbal in het algemeen en een klein beetje Mls. Laten we niet vergeten dat voetbal het meest gespeeld wordt onder jongeren en waardoor de term soccer mom zo bekend is.

NYC FC heeft dit seizoen bijvoorbeeld de meeste toeschouwers getrokken in het Yankees stadium (terwijl de Yankees niet zomaar een ploegje zijn).

USA is volgend jaar de host van het speciale Copa America en als ze het daar goed gaan doen dan zal er vanzelf nog meer belangstelling komen voor Mls. De finale van het vrouwen WK werd beter bekeken dan de Nba, NHL en MLB final games, dus dat zegt eigenlijk al genoeg over de populariteit van voetbal als sport (en natuurlijk hoe patriotisch ze zijn).

3 augustus 2015 om 18:50

Alleen wel een tegenvaller dat ze de gold cup niet konden winnen.

3 augustus 2015 om 19:54

Ja zoals ik al zei is het een vrouwensport. in de VS. Die finale zegt verder weinig over de ontwikkeling van het mannen voetbal in de VS hoor.

Overigens kan ik me niet voorstellen dat die wedstrijd beter bekeken is dan bijvoorbeeld de superbowl hoor.

5 augustus 2015 om 12:43

Jdw17 en daarom staat de SB er ook niet tussen.

Het is ook niet echt enkel en alleen een vrouwensport aangezien de vrouwencompetitie zelf een aantal jaar geleden kopje onder ging. Ze zijn pas net weer begonnen met een nieuwe opzet. Vandaar dat er ook een aantal Amerikaanse vrouwen in Europa gingen voetballen. Als je de Nwsl vergelijkt met het MLS dan is de MLS natuurlijk een stuk groter. En wat betreft het verschil tussen interesse in nationale team en de competitie zelf, in Nederland trekt Oranje ook meer kijkers dan een gemiddelde Eredivisie wedstrijd.

Dat het nationale vrouwen elftal populairder is heeft alles met prestaties te maken. Zij wonnen Wk's en Olympische Spelen terwijl de mannen bijvoorbeeld onlangs nog teleurstelden in de Gold Cup zoals Juvebato al aangaf. Overigens waren de ratings voor de mannen op het WK ook heel goed en dan met name de wedstrijd tegen Belgie in de 8e finales.

Als de VS het goed gaan doen volgend jaar op eigen bodem in het jubileumjaar van de Copa America dan zal dat weer een enorme boost gaan geven. Ondanks het gedoe nu met de FBI en de Fifa denk ik dat "de voetbalwereld" er bij gebaat is dat ze het inderdaad goed gaan doen en ze "geholpen" gaan worden om ver te komen.

4 augustus 2015 om 01:57

Ben je wel eens in de VS geweest dan om dit te aanschouwen of verkondig je een mening wat gebaseerd is op de media en wat je leest en ziet op internet? Als je beter onderzoek doet en het land daadwerkelijk bezoekt zoals ik dat doet is het beeld wat jij schetst allang verleden tijd. De VS heeft een achterstand op Midden en Zuid Amerika en Europa ja. Maar Het is inmiddels de Big Five ipv de Big Four (hockey, Basketbal, Baseball, A-Football). Overal is er voetbal te zien op TV dat was begin van de MLS wel anders. Een hele generatie (meer dan een hele generatie zelfs) is nu opgegroeid met voetbal in de VS. Het is booming er lijkt geen eind aan te komen. Nycfc heeft meer bezoekers gehad dan de de Yankees. Seattle en Portland zijn echte voetbal steden terwijl ze toch moeten concurreren met de Nfl. Ik weet niet waar je kijkt maar het aantal toeschouwers bij het vrouwenvoetbal ligt Lager dan bij het mannenvoetbal.

Anders dan in Canada waar ook de MLS franchise is, is het inderdaad de situatie die jij schets. Maar de VS zelf is voetbal populairder dan ooit.

4 augustus 2015 om 13:05

Ik ben toevallig net een week terug uit de VS leuk dat je het vraagt. En wat je verkondigt is onzin, ik wilde graag de Gold Cup kijken toen ik daar was, maar ik kon uiteindelijk alleen de wedstrijd van notabene de VS zelf op een Hispanic zender met de commentaar in het Spaans volgen. Verder was ik een een bar waar eventjes de Gold Cup opstond, maar zodra de All Star game van Baseball begon werd er overgeschakeld hoor.

En bij universiteiten bijvoorbeeld wordt voetbal in competitieverband vaak alleen voor vrouwen aangeboden. Omdat American Football alleen voor mannen is, moet daar een sport alleen voor vrouwen tegenover staan en dat is vaak voetbal. En misschien moet je even bedenken dat bijv de Yankees vaak vier dagen achter elkaar spelen, dan is het logisch dat het stadion niet elk van die 4 dagen is uitverkocht. Is totaal niet te vergelijken met het voetbal.

Voetbal is absoluut aan een inhaalrace bezig, maar het staat echt nog niet op dezelfde hoogste als de andere grote sporten.

Dat die stadions zo vol zitten tijdens de oefenduels in de International Champions Cup is toch niet gek. Het niveau van de MLS is niet echt hoog. Als er dan een (oefen)toernooi met teams van wereldklasse langskomt, is het niet meer dan logisch dat die enorme stadions zo uitverkocht zijn. Als Barcelona of Chelsea een oefentoernooitje bij een of andere lokale club in, laten we zeggen, Meppel komt spelen kun je er ook op rekenen dat het vol zit.
Daarnaast ben ik van mening dat die huidige structuur met designated players, targeted transfer money en al die rare constructies het voetbal ook alleen maar tegenwerkt. In het basketball, honkbal, hockey en American Football werkt het prima omdat ze nauwelijks concurrentie van competities in andere landen hebben. Maar als je tegen de Europese competities wilt opboksen zul je meer geld moeten kunnen uitgeven en meer grote spelers moeten kunnen aantrekken.

3 augustus 2015 om 18:50

Maar we hebben het hier over stadions van rond de 100.000 he. Dus de interesse is er zowieso. David Luiz bedoelt ook dat zolang er steeds meer geld in MLS gepompt wordt dat het dan vanzelf een top competitie wordt. Ik denk dat iedereen daar mee over eens is. De top talenten uit Brazilie die nu bijvoorbeeld in China spelen zouden dan eerder naar MLS gaan.

3 augustus 2015 om 21:05

Inderdaad, daar is het net anders. Iedere basketballer droomt van de NBA, ginder droomt iedere goede voetballer van een Europese topcompetitie.
Maar waar de toppers in het basketbal vroeger alleen Amerikanen waren is dit nu ook al serieus veranderd. Dus dit kan dan ook weer omgekeerd in het voetbal.
En bvb de champions league is nog het minste probleem, vanaf dat financieel de moeite is wordt daar wel iets in veranderd..

Ik denk dat de prestaties van Team USA op het WK hier ook een enorme aandeel in hebben (en dan bedoel ik dus de belangstelling van het Amerikaans publiek). Het WK is het enige moment dat voetbal enorm actueel is in de VS, en dan zie je ook dat heel het land achter hun elftal gaat staan. Op dat moment volgt het meerendeel van de Amerikaanse sportliefhebber het WK op de voet, zoals de meesten dat ook hier in Europa en in de rest van de wereld doen. Dat is meteen al een enorm effectieve reclamebord voor het voetbal en als bonus (zoals vorig jaar) zou het Amerikaans elftal ook nog eens goed kunnen presteren op zo'n toernooi. Daarmee 'wint' het voetbal binnen enkele weken al een enorm aantal nieuwe Amerikaanse voetbalfans.

Als 3 procent van de Amerikanen naar voetbal kijkt, dan kijken er meer dan in Nederland. Dan is het daar nog een kleine sport, maar gaan ze puur door dat volume toch meer geld genereren dan de eredivisie.

Amerikanen zijn ook goed in de commercie. Als een club in een stad te weinig oplevert, dan verhuizen ze de club naar een andere stad. Daar kunnen wij van gruwelen, maar dat gebeurt daar gewoon.

Ik denk dat ze elk jaar stappen gaan zetten, het duurt echt geen 50 jaar voor ze kunnen concurreren met Europa. Niet op het topniveau, maar wel de laag daaronder.

3 augustus 2015 om 19:00

Edo ik denk dat je niet helemaal door hebt hoe ratings werken. 3 procent zou namelijk betekenen dat het een hele grote sport is.

De honkbal en ijshockey ratings bijvoorbeeld vallen namelijk ontzettend tegen. NBC zendt de finales van het ijshockey uit op en Fox honkbal (vandaar dat Fox Sports in NL ook honkbal heeft) en vaak zijn het maar een paar miljoen mensen die kijken. NFL regeert (en daarna volgen de Ncaa kampioenschappen), daarna volgt basketbal. Voetbal heeft alle kans om de 3e sport te worden daar.

Die Luiz is zichzelf alvast naar binnen aan het slijmen. De laatste decennia gingen wel meer grote spelers uit Europa naar de VS die wel iets meer naam hadden dan Luiz, zoals een Beckham, Cruijff, Beckenbauer en Pelé. Als de grootsten der aarde daar niet een fatsoenlijke competitie van kunnen maken, kan zo'n wanverdediger als Luiz het al helemaal niet. Het is gewoon een afbouwcompetitie en dat zal het altijd blijven.

3 augustus 2015 om 18:52

Toch wordt het nu steeds populairder. Ook onder jongeren, wat toen helemaal niet zo was.

Dat is ook zijn niveau. Wat een drama is dit toch.

Het gigantische salaris daar zal hem het meest fascineren. Overigens merkwaardig dat er zoveel wordt betaald voor een modale voetballer. Die jongen kan er eigen geen hout van, en heeft dat meerdere malen bewezen. WK, CL.

ik denk dat het ook te maken heeft met het hebben van eigen iconen binnen deze sport. ze kennen enorme iconen binnen de overige sporten als basketbal, baseball, american football, enz. andere continenten hebben legendes voortgebracht binnen het voetbal. de VS geniet enkel van de legendes door ze in hun land te laten spelen. ik denk dat als er een supertalent is die zijn kop erbij houdt en uitgroeit tot een Cristiano Ronaldo of Messi dat de vonk snel omslaat...

Walcott is van belang hij gaf de pass op Ox in de finale tegen Chelsea en Ox kan juist dingen leren van walcott

kan iemand mij uitleggen waarom de vs in de jaren 70 ook populair was onder voetballers denk aan johan cruijff, pele, van hanegem etc en waarom ze die lijn niet hebben doorgetrokken en het nu pas weer populair aan het worden is?

Ik verwacht niet dat vs binnen een aantal jaar een top vompetitie wordt. Denk niet eens in 10 jaar. Er gaan alleen maar oude spelers naar toe die ver over hun top zitten en het voetbal leeft totaal niet in de vs.

Als je het publiek van Portland ziet, of Orlando...

Daar kunnen de supporters in Nederland nog een puntje aan zuigen, volle tribunes en de hele wedstrijd zingen en qua rivaliteit is deze bij Portland en Seattle zeer groot, zo ook bij San José en LA, dat is gewoon iets wat voetbal meebrengt... Het is een andere sport als Basketbal, Honkbal, Amerikaans Voetbal, of Ijshockey waar er continue gescoord wordt.
Mocht je bij voetbal al achter staan en er wordt weer tegen gescoord en het team loopt niet, willen sommige het oerinstinct nog wel eens los laten in zich.

Voetbal wordt ook in de States de grootste sport, omdat voetbal een wereldsport is en de box van Pandora daar nu definitief geopend is door Don Garber en zijn omringende team mensen.

Luiz heeft net zoveel inzicht buiten het veld als op het veld... Grootste competities ter wereld? De komende 10 jaar blijft allesgewoon in Europa met de CL en de mega investeringen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren