Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

David Luiz heeft nieuwe club en tekent contract tot 31 december 2022

Laatste update:

David Luiz heeft na zijn vertrek bij Arsenal een nieuwe club gevonden. Flamengo meldt zaterdag via de officiële kanalen dat de 34-jarige centrumverdediger een contract met de club tot 31 december 2022 heeft ondertekend. Fabrizio Romano meldde vrijdagmiddag al dat er sprake was van een mondeling akkoord tussen Luiz en Flamengo over een contract.

Het contract van de 57-voudig Braziliaans international bij Arsenal liep eerder deze zomer af, waardoor hij transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. De afgelopen weken passeerden de namen van Adana Demirspor en Salernitana de revue als gegadigden om Luiz binnen te halen. De Turkse club was wel in de markt voor Luiz, maar kon geen akkoord bereiken.

Romano stelde dat de vermeende belangstelling van de Italiaanse promovendus Salernitana fake news was. Uiteindelijk heeft Luiz ervoor gekozen om terug te keren naar Brazilië, dat hij in 2007 achter zich liet toen Benfica hem weghaalde bij Esporte Clube Vitória. De verdediger speelde vervolgens in het shirt van Chelsea, Paris Saint-Germain, opnieuw Chelsea en Arsenal.

Vorig seizoen speelde Luiz nog dertig wedstrijden voor Arsenal, maar uiteindelijk werd besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. Romano schreef vrijdag dat Luiz één grote missie heeft met zijn stap naar Flamengo: na de landstitels in Portugal, Engeland en Frankrijk ook in Brazilië kampioen worden. Flamengo bezet momenteel halverwege het seizoen in de Braziliaanse Série A de vijfde plaats, met een achterstand van acht punten - met twee duels minder - op koploper Atlético Mineiro. Eerder keerde ook Luiz' voormalig ploeggenoot Willian bij Corinthians al terug in Brazilië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker de laatste jaartjes in je thuisland Brazilië... Deze man heeft echt voor een paar mooie grote clubs gespeeld en was ook best oke als verdediger, maar nooit echt een wereldtopper geweest.

10 september 2021 om 19:39

Heeft gewoon geluk dat het een Braziliaan is met voetbalnaam die goed bekt. Had die Willem De Vries geheten, dan was die niet verder gekomen dan onderste regionen Premier League. Vind het echt een hele matige speler

10 september 2021 om 23:32

Geen gewone matige speler maar een bijzonder matige speler. Ik heb me af en toe een breuk gelachen om die capriolen. Die kon er echt helemaal niks van!

12 september 2021 om 03:56

Uhm Luiz is een van de meest voorkomende namen in Brazilië vergelijkbaar met 'De Vries'.

Dat je hem ook maar heel matig vond, heeft dan ook te maken met het feit dat jij op tv kijkt naar voetbal.

Denk dat David Luiz voor Flamengo gewoon een goede verdediger zal zijn, al moet ik wel zeggen dat het niveau van Flamengo ook best wel hoog is en ze eigenlijk wel tot de top van Zuid-Amerika behoren.

Jammer dat David Luiz niet altijd even goed speelde bij de clubs waar hij in Europa speelde. Deed het bij Benfica toen jaren geleden prima en vormde toen echt een goed duo met zijn landgenoot Luisao, maar volgens mij is het ook gewoon altijd zo geweest dat David Luiz gewoon een soort leider naast zich nodig had als Luisao.

Bij Chelsea in zijn eerste periode was hij niet altijd heel denderend en zijn tweede periode ook niet, maar vond wel dat Luiz in het seizoen 16-17 bij Chelsea met Conte aan het roer en toen Chelsea kampioen werd, Luiz ook heel goed was en een zeer belangrijke kracht was in de 3-mansverdediging dat seizoen en bij PSG en Arsenal was het gewoon ook weer vaak zoals Luiz speelde: wild en maakte fouten.

Maar Flamengo heeft echt wel een goede selectie. Hebben nu dus David Luiz binnengehaald, maar hebben ook nog Diego Alves (oud-keeper van o.a. Valencia), Rodrigo Caio, Filipe Luis, Mauricio Isla (oud-verdediger van o.a. Udinese en Juventus), Willian Arao, Thiago Maia, Diego Ribas (was vooral bij Werder Bremen echt geweldig), Giorgia de Arrascaeta, Bruno Henrique, Andreas Pereira (jeugdopleiding PSV doorlopen, recent overgenomen van Manchester United), Everton Ribeiro, Vitinho, Gabigol en Pedro.

10 september 2021 om 21:18

Typische transfer voor Flamengo dit inderdaad. Halen de laatste jaren veel vedettes binnen, gemixt met jongere spelers wat een sterke complete selectie maakt.

Wens hem alle succes van de wereld, hij was echt geliefd in de kleedkamer bij Arsenal echt een mentor en een prof voorbeeld voor de jongeren spelers.

Toch bizar wat voor individuele prijzen deze matige verdediger heeft meegepikt. Hij is zelfs onderdeel geweest van de FIFpro World 11 onbegrijpelijk….

Ik vond het echt een verdediger van niks. Één jaar heb ik hem redelijk goed zien spelen maar voor de rest was die altijd heel zwak. Vaak genoeg ook schuldig aan tegengoals door hele domme slechte momenten.

Braziliaanse competitie begint zo wel een thuishaven voor vedette's te worden.

Ik mis hem nu al bij Arsenal ...wens hem veel succes bij flamingo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren