Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Duitsland strandt na een knotsgekke ontknoping weer in de groepsfase

Laatste update:

Duitsland is na een knotsgekke laatste speelronde in Groep E uitgeschakeld op het WK. De oosterburen zouden naar alle waarschijnlijkheid genoeg hebben aan een zege op Costa Rica en klaarden dat klusje met veel moeite (4-2), maar uiteindelijk bleek dat niet genoeg te zijn. Omdat Japan er op het andere veld in slaagde om van Spanje te winnen, zit het toernooi voor de Duitsers er na de groepsfase al op.

Heel Duitsland riep de afgelopen dagen om een basisplaats voor Leroy Sané. De aanvaller van Bayern München viel zeer verdienstelijk in tegen Spanje en werd door Hansi Flick inderdaad beloond met een plekje bij de eerste elf voor het allesbepalende treffen met Costa Rica. Die ploeg, waarbij Bryan Ruiz opnieuw op de bank plaats moest nemen, trad zoals te doen gebruikelijk aan met vijf verdedigers en hoopte vooral op uitbraken. Die Mannschaft greep echter meteen het initiatief.

De oosterburen wilden koste wat het kost aan een vroeg doelpunt komen en dat viel ook. Nog voor het aanbreken van de tiende minuut kopte Leroy Sané een perfect aangesneden voorzet vanaf links van David Raum in de verre hoek en hielp Duitsland daarmee virtueel alvast aan plek twee in de groep. Omdat Spanje even later ook op voorsprong kwam tegen Japan, leek de buit al vroeg binnen en dat maakte dat de mannen van Flick in slaap gesust werden. Op Jamal Musiala na, die actief bleef zoeken naar een doelpunt, deden de Duitsers plots rustig aan.

Vlak voor rust kregen ze bijna het deksel op de neus, ware het niet dat Manuel Neuer een fabelachtige redding in huis had om Keysher Fuller in de één-op-één het scoren te beletten. De doelman hield daarmee zijn ploeg op de been en redde vooral Antonio Rüdiger, die in de aanloop naar die grote kans voor de Costa Ricanen blunderde. Aan het begin van de tweede helft kregen de Duitsers alsnog de rekening gepresenteerd, maar dan van de Japanners. Die draaiden een 1-0 achterstand tegen Spanje immers om in een 2-1 voorsprong en duwden Duitsland daarmee van plek twee af.

Dat betekende dat de wereldkampioen van 2014 plotseling afhankelijk was van Spanje en zelf ook nog een doelpunt bij zou moeten maken om in de race te blijven. Die situatie bleek koren op de molen van het stug verdedigende Costa Rica. Die ploeg bleef rustig wachten en counterde na een uur spelen zelfs naar de 1-1. Yeltsin Tejeda kopte van dichtbij een rebound in nadat Joel Campbell nog op Neuer stuitte en maakte daarmee de opgave voor Flick en zijn mannen nog een stuk moeilijker.

Meteen werd de aanval gezocht door Duitsland en dat sorteerde ook effect. Kans op kans werd bij elkaar gespeeld en Keylor Navas, de doelman van Costa Rica, zag tot drie keer toe een bal naast zich op de paal belanden. Het gekkenhuis werd echter pas echt compleet toen de formatie uit Midden-Amerika via Juan Pablo Vargas zelfs op voorsprong kwam. De invaller kreeg de bal toevallig tegen zich aan na het mistasten van Neuer en zorgde er daarmee voor dat Costa Rica virtueel in de volgende ronde stond. Spanje en Duitsland zouden dan naar huis kunnen.

De equipe van Flick sloeg echter meteen terug. Kai Havertz prikte raak na een misverstand in de defensie bij Costa Rica (2-2), maar Duitsland had nog twee goals én hulp van Spanje nodig om door te kunnen gaan. De tijd tikte echter weg en de situatie werd nijpender en nijpender voor de oosterburen. Vijf minuten voor tijd prikte Havertz na een scherpe voorzet van Serge Gnabry echter alsnog de 3-2 tegen de touwen en toen Niclas Fullkrüg de marge vlak voor tijd naar twee bracht, was het voor Duitsland alleen nog hopen op een Spaanse goal. Die viel echter niet meer en dus gaan de Duitsers voor het tweede achtereenvolgende WK na de groepsfase naar huis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, nu kan Bbayern weer rustig slapen. Geen mogelijk geblesseerde spelers van Duitsland voor zijn club.

Wat Hansi Flick lukte bij Bayern, wil nog totaal niet lukken bij het Nationale elftal. Snap ook niet dat hij niet elke keer gewoon een echte spits erin zet (fã¼llkrug). Musiala veel te egoã¯stisch. In de eerste helft had Duitsland gewoon op 0-3 moeten staan.

1 december 2022 om 22:01

Haha waar is derkaiser eigenlijk? Met sané zou duitsland spanje toch met 7-1 oprollen? Ik zag duitsland met diezelfde Sané moeite hebben met costa rica en heb sané nergens gezien deze match 😭🤣

1 december 2022 om 22:07

Moeite is een groot woord ... genoeg kansen gehad, zelfs zo veel kansen gehad dat je op doelsaldo Spanje had kunnen inhalen... maar het zat niet mee. Met name Musiala die hem maar niet erin kreeg.

1 december 2022 om 22:09

Tja, je stond gewoon met 2-1 achter. Ze hadden ook genoeg kansen tegen Japan om er zeker 4 te scoren. Efficient zijn is ook een kwaliteit hè.

1 december 2022 om 22:04

De enige die geblesseerd is Goretzka als ik me niet vergis. Ik ben vooral blij dat het gedaan is. Ik wil niks meer weten van Bierhoff en de corrupte Duitse voetbalbond. De achteruitgang is al jaren begonnen. Hoeneß heeft het goed voorspeld.

1 december 2022 om 22:05

Toch gewoon een aardig team dat Duitse elftal?

1 december 2022 om 22:09

dat geldt niet voor alle posities, al zeker niet voor de verdediging. Rüdiger, Süle en Schlotterbeck. Ik kan enkel kotsen

1 december 2022 om 22:17

Die spelen natuurlijk ook niet voor Bayern, dat is sowieso al om te kotsen of niet?

1 december 2022 om 22:19

als ze zware blunders gaan sowieso. Süle en Schlotterbeck waren de oorzaak van de nederlaag tegen Japan. Zeker als het van Dortmund komt bijvoorbeeld.

1 december 2022 om 22:28

Haha BBayern, neem nog een fust azijn. Je bent gewoon een 12-jarige die niet naar andere teams kan kijken, altijd maar die rode Bayern-bril. Neem een voorbeeld aan je collega-Bayern fans en wordt volwassen.

1 december 2022 om 22:34

@baronvonborsig
wat een lachertje. Ik kan er niet aan doen dat Süle het buitenspel ophief en Schlotterbeck zich in de rug liet lopen tegen Japan. Het is niet mijn probleem dat zulke spelers zich niet altijd professioneel leven.
Door een rode Bayern-bril? Ik ben en blijf nog altijd kritisch gezien het altijd omkeren kan.
Vraagje? hoeveel spelers van Dortmund zitten er nog in de achtste finales? Bij Bayern zit nagenoeg elke speler behalve Davies in de achtste finale waarbij Upamecano momenteel toont dat hij de beste centrale verdediger is geduren het ganse wk.

1 december 2022 om 22:41

Ik vind dat echt een hele vreemde vraag, je kijkt toch niet specifiek hoeveel clubspelers er door zijn. Je bekijkt toch een land? Neuer was vandaag ook zwak, Muller alweer (30 x op rij), Musiala was egoïstisch en Kimmich/Goretzka was het ook niet. Maar je doet het met z’n 11 hè.

1 december 2022 om 22:48

Hij was zo enorm egoïstisch. Liet die fullkrug nooit tot zn recht komen. Heel onvolwassen

1 december 2022 om 22:50

De verdediging van Duitsland is ook ruk. Zelfs een speler als Rudiger moet een betere verdediger naast zich hebben staan waar die aan ondergeschikt is.

1 december 2022 om 22:53

Is gwn zo achterhoede is gewoon 10x niks

1 december 2022 om 22:56

Bij Duitsland speelt vreemd genoeg geen enkele verdediger van Bayern omdat Bayern geen Duitse verdedigers meer heeft.

1 december 2022 om 23:20

Dat zou Bayern toch eens beter moeten doen dan, tenzij je geen last wil hebben van blessuregevallen. Dan kan je beter een volledige niet Duits elftal hebben bij Bayern. Dat zou een hoop schelen natuurlijk.

2 december 2022 om 07:26

@bbayern wat een rare vraag, dus je gaat kijken naar welke speler bij welke club door is? het is toch een landentoernooi, dus heeft dat er verder niks mee te maken

2 december 2022 om 08:04

BBayern is geobsedeerd door Bayern en heeft een hekel aan alles wat geel/zwart is. Hij wil geen moment onbenut laten om een Dortmund speler aan te vallen. Relativeringsvermogen zit er 0,0 in, Dortmund spelers waren zeer zwak dit toernooi (Schlotterbeck/Sule) en ik ben de eerste om dat toe te geven. Maar als er daarna kritiek komt op een Neuer, Muller, Goretzka en andere FC Bayern spelers dan is de wereld te klein. Zelfs de meeste andere FC Bayern supporter op dit forum zijn klaar met hem, en terecht.

1 december 2022 om 22:14

Bij Bayern had hij Lewandowski. Een spits van dat kaliber heb je nodig op een WK en zeker in een poule waar dit soort dingen gebeuren. Verder is de Duitse ploeg ook weer niet verschrikkelijk goed. De resultaten van de laatste jaren spreken wel voor zich. Wel komen er weer hele getalenteerde spelers aan, maar buiten Musiala zijn ze allemaal nog te jong en onervaren. Een speler als Havertz gaat je ook niet zo vreselijk veel beter maken.

1 december 2022 om 22:23

Muller was in 2018 al klaar bij het Duitse elftal en wie stelt Flick iedere wedstrijd op? Juist. Weg ermee.

1 december 2022 om 22:40

Echt he die man is al 4 toernooien waardeloos.

1 december 2022 om 22:48

Low wilde verjongen onder druk van voetbal Duitsland. Wat terecht was want Boateng, Hummels, Muller en Ozil was vergane glorie. Echter in 2020 leefde Muller totaal op onder Flick en was hij de beste valse 9 en top 10 in de wereld. Niet gek dat Flick hem terug vroeg. Muller zegt toch wel ja als hem dat gevraagd wordt. Alleen Muller speelde bij Flick Bayern net achter Lewy een wereld spits. Bij Duitsland is hij de spits en dat werkt voor geen fluit dat is 14 jaar duidelijk en hangend op rechts kan die al niet meer sinds 2015. Het is geen gekke keuze, maar de uitvoering is slecht van Flick.

1 december 2022 om 22:53

Dit Duitsland heeft in de spits een aanspeelpunt nodig, Fullkrug is geen topspeler, maar wel een prima, pure spits. Lekker opstellen met heel veel snelle, technische spelers eromheen. Muller viel dit WK iedere wedstrijd door de mand, net als in 2018.

1 december 2022 om 22:55

@obstwasser312
Daar vergeet je makkelijk 1 man. Löw profiteerde destijds eerder van het werk van Matthias Sammer. Laatste maakt geen geheim dat hij niet overeen kwam met Bierhoff. Bierhoff toont aan dat hij niet geschikt is voor die positie.

Rüdiger met z'n hupje tegen Japan mag naar huis. Heerlijk om te zien.

1 december 2022 om 22:01

Hij hupt zo het vliegtuig in.

1 december 2022 om 22:04

jammer voor de spelers van Duitsland en vooral Musiala gunde ik meer goals en speeltijd. Deze jongen is leuk om naar te kijken.
Wel lekker karma voor Rudiger. Ik kan deze jongen niet af met zijn rare fratsen.
Japanse supporters die blijven na wedstrijd stadium opruimen. Echt mooi om te zien. Dit is gewoon karma op zijn best!

Spanje is maar een zwak ploeg hoor. balbezit en tiki taka is wel leuk.. maar als je geen spits hebt die goals kan maken, dan heeft het allemaal geen nut. Die zullen wel volgende ronde met geluk winnen tegen Marokko, maar daarna liggen ze eruit.

1 december 2022 om 22:06

Musiala moet eens leren dat hij in een team voetbalt en niet voor zichzelf. Wat een egoïst zeg, kan zo heerlijk voetballen maar wilt echt alles alleen doen.

1 december 2022 om 22:09

De keren dat hij schoot stond hij er meestal goed/beter voor hoor. Hij trekt drie spelers naar zich toe met zn dribbels waardoor er weinig ruimte is om de bal te spelen.
Het zat hem gewoon niet mee.
Gaan die kansen erin dan heeft die jonge gewoon zo'n beetje het beste Wk optreden ooit.

1 december 2022 om 22:22

Vorige 2 wedstrijden speelde die ook al als een egoïst. Als hij 1 man uitspeelt wilt die er steeds meer en altijd schieten als hij ook gewoon een voorzet of steekpass kan geven wat Sane, Gnabry en Havertz wel doen. En als die kansen erin gaan dan had Lukaku België gered dus aan een ALS heb je niks.

2 december 2022 om 00:14

Idd Vegito, dan was hij gewoon Maradona voorbij gegaan

1 december 2022 om 22:04

eerder dankzij de 2 klungels van Dortmund, het magische duo Süle-Schlotterbeck.

1 december 2022 om 22:15

Ja Neuer was daarentegen briljant vandaag 🤨

1 december 2022 om 22:20

hij kan niet alles pakken eh als zijn voorhoede keer op keer in de fout gaat.

Aankomende zomer maar eens lekker op vakantie naar Duitsland

1 december 2022 om 22:32

En jezelf voor lul zetten in een Oranje shirtje zeker? De afkeer van vele landgenoten jegens de Belgen en Duitsers is echt tenenkrommend en gênant. Omdat zij ons 4 jaar geleden een beetje uitlachten gaan wij hun nu uitlachen, niveautje.

1 december 2022 om 22:55

Jongen, dat is toch een beetje dollen en voetbalhumor man, doe effe relaxed dat hoort er toch bij

1 december 2022 om 23:07

Ja ok, dollen hoort zeker bij voetbal. Maar voor velen hier is het geen dollen maar een soort haat/afgunst, gezien de reacties. En dat begrijp ik niet zo goed.

1 december 2022 om 23:47

Kan er niks aan doen, maar ik vind het nog steeds heerlijk als Duitsland eruit vliegt.Gewoon een lekker gevoel, kan het niet omschrijven.AUFWIEDERSEHEN, AUFWIEDERSEHEN.Heerlijk man!

2 december 2022 om 00:02

Totaal geen haat of afgunst richting Duitsland, voetbal is een bijzaak en uiteindelijk maakt het niks uit. Gelukkig zijn er nog landen die een beetje dollen kunnen hebben, ben het met je eens dat als je de comments hier ziet dit niet tegen iedereen kan haha.

Hahah, en willen nu die zeikende Nederlanders even keihard hun mond houden? Mijn God zeg. België en Duitsland naar huis, maar hey, spelen wel leuk voetbal! Laat dit alsjeblieft een les zijn voor alle Hollanders en jullie negatieve gepraat de hele tijd. Wij zijn verdomme zo goed als moeiteloos eerste geworden in de poule, terwijl Duitsland al tot titel favoriet werd gebombardeerd, en België was ook zogenaamd net zo goed als ons.

Wat een heerlijke WK dag vandaag. Sensatie ten top! Laten we nu verdomme eens achter oranje gaan staan, en een keer positief zijn!!! Kijk hoe moeilijk veel toplanden het hebben.. En dan ben ik nog zelfs half uruguayaan en half Nederlands!

1 december 2022 om 22:03

Ik denk dat we vooral negatief zijn over het super saaie voetbal, maar resultaat is wat telt op het wk dus ja.

1 december 2022 om 22:04

Goh, maar wat boeit dat op een eindtoernooi. Kan der echt niet met mijn kop bij.

1 december 2022 om 22:07

Volgens mij kijken mensen voetbal voor hun plezier. Als het vertoonde spel dan om te huilen is, is het normaal dat men kritisch is.

1 december 2022 om 22:10

Ik snap wat je zegt, maar het liefst en en toch? Mooi, frivool voetbal en winnen. Brazilië heeft dat wel en Spanje ook met vlagen

1 december 2022 om 22:18

Komt omdat jij zoals je zelf graag wilde benoemen (snap niet wat de relevantie ervan was) half Uruguayaan bent. Dan word je opgevoed met steenkolen voetbal en op resultaat spelen.

1 december 2022 om 22:26

Ik ben opgevoed door alleen de Nederlandse kant dus helaas voor dat argument. Maar dat negatieve gelul van Hollanders komt echt mijn strot uit.

1 december 2022 om 22:03

Zeikende nederlanders? Met het spel van nederland zou nederland in deze poule met 1 punt minder dan duitsland zijn geëindigd.

1 december 2022 om 22:11

Duitsland zou niet winnen van Senegal en ecuador

1 december 2022 om 22:13

Neh wij hadden met tranentrekken voetbal gewoon van Japan en Costa Rica gewonnen.

1 december 2022 om 22:25

Als je wint van Senegal en Ecuador lijkt Japan en Costa Rica me ook te doen.

1 december 2022 om 22:43

Dat klopt niet. schweinsteiger zei het op ARD goed. Je wint een toernooi alleen met een goede stabiele verdediging die zijn rust bewaart op het juiste moment. Het doelpunt komt dan wel. Zo hoef je geen goed voetbal te spelen om een toernooi te kunnen winnen en begrijp ik van Gaal wel wat ie wil bereiken. Zeker als je beste spelers verdedigers zijn.

1 december 2022 om 22:04

Hollanders willen liever 5 akka's zien en 3 mooie 1, 2'tjes met 70% balbezit dan een simpele overwinning en groepswinnaar worden zonder in problemen te komen. Tja wat moet je ermee

1 december 2022 om 22:08

Echt precies dit hahaha. Als ik prof was geweest zou ik oprecht twijfelen om voor Uruguay uit te komen ipv Nederland met dat altijd negatieve gezeik.

1 december 2022 om 22:12

Je bent anders zelf ook aardig aan het zeiken

1 december 2022 om 22:13

Nederland speelt het saaiste voetbal van alle ploegen op het WK. Ik hen drie wedstrijden gezien waarvan ik nooit meer een minuut van terug zal kijken. En dat is geen zeiken, dat is realisme. Geen tempo, geen veldbezetting, trechtervoetbal, vrijwel geen kansen.

1 december 2022 om 22:18

Als je zo speelt als Nederland ga je niet winnen tegen Brazilië Argentinië Spanje daar gaat het om. En ik zie ze zo niet eens winnen van de VS. Die gaan er wel voor. Strijd wint dit WK van kwaliteit. Nederland zou allebei kunnen leveren, maar doet dat niet. Je kan het gezeik noemen,aar je mag best kritisch zijn vind ik.

1 december 2022 om 22:08

Lekker boeiend wat er in een andere poule (die vele malen sterker is) gebeurd. NL zit in een belabberde poule en heeft zelfs tegen Qatar moeite om een goedlopende aanval op te zetten.

1 december 2022 om 22:08

Ben het helemaal met je eens! Mensen die lullen, met dit spel hoop ik dat het tegen vs al afgelopen is. Ik walg echt van zulke lui. Ga dan lekker wat anders doen on plaats van je land te supporten. Resultaat is alles wat telt.

1 december 2022 om 22:13

Doe effe normaal Vatros. NL is ook gewoon bagger. Tegen de eerste echte tegenstander gaan ze er met dubbele cijfers af als ze spelen zoals de laatste drie wedstrijden.

1 december 2022 om 22:14

Doe is rustig man!!! Kijk die poule van Nederland hahhah.

1 december 2022 om 22:16

Ach, wat een onzin. Omdat andere landen zich verslikken mogen wij hier geen kritiek hebben? Met het spel van Nederland ging je zitten tegen Duitsland, Spanje en misschien ook tegen Japan. Senegal maakte geen indruk en Ecuador evenmin. Overigens was Duitsland in mijn ogen geen titelfavoriet.

1 december 2022 om 22:16

Leuk voetbal of niet, Oranje liet echt buitengewoon belabberd voetbal zien. Ik hoop dat ik er naast zit, maar de VS wordt een enorm zware opgave, zeker met Pulisic en McKennie aan de start.

1 december 2022 om 22:19

Helemaal mee eens, wij Nederlanders moeten eens het resultaat heilig verklaren ipv mooi voetbal. Dan hadden we al meer prijzen gewonnen..

1 december 2022 om 22:20

Kijk ook even in wat voor poule. Appels met peren.

1 december 2022 om 22:26

Maar wel een heerlijke pot voetbal zitten kijken. Is ook wat waard. Bij NL ben ik al 2 x in slaap gevallen.

1 december 2022 om 22:33

Het resultaat telt dat klopt, maar mag je niet kritisch zijn als je gedomineerd wordt door Ecuador? Als je tegen Qatar bij vlagen met de rug tegen de muur aan stond? Als we elke wedstrijd zo winnen prima, maar dat je niet kritisch mag zijn.. hou op man

1 december 2022 om 22:37

Beste R.Vatros, jij hoeft niet voor anderen te bepalen waarvan zij blij worden. Ik heb helemaal niets met dit Nederlands elftal, want er zit geen beleving in en ook iedere training met de families vind ik tenenkrommend om naar te kijken. Van Gaal die zichzelf opstelt als halfgod, kan ik ook slecht verteren. Als ze zaterdag eindelijk weer eens met tempo en beleving gaan voetballen, ben ik de eerste die er weer achter gaat staan. Maar ik heb nu 3 keer gekeken en ben 3 keer zwaar teleurgesteld. Blijkbaar is resultaat voor mij niet zo bevredigend als voor jou. En dan zeg jij dat zeikende ik mijn mond moet houden. Nou dat bepaal ik lekker zelf wel pik.

Wat een bizar WK echt genieten dit toernooi van de eerste tot de laatste minuut

1 december 2022 om 22:15

Hmm ik vind het nog niet echt geweldig. Leuk die paar verrassingen, maar het niveau is enorm laag. Heb het idee dat dit komt door het moment dat het toernooi gespeeld wordt

1 december 2022 om 23:24

Het niveau van landen voetbal ligt sowieso altijd wat lager vind ik.
Desondanks heb ik al een paar heerlijke wedstrijden gezien in de poule fase…
Dat kan dus alleen nog maar beter worden, aangezien er mooie affiches aankomen.

2 december 2022 om 02:50

Tis niet alleen niveau wat telt maar spanning zit er volop in met verassingen, leuk dus.

2 december 2022 om 10:16

Het moment zou juist ook voordelig kunnen werken. In de zomer heb je er net een slopend seizoen achter de rug en dan moet je ook nog naar zo'n toernooi. Nu zijn spelers minder vermoeid, denk ik.

Zoals Xavikoning al aangeeft, heb ik ook het idee dat landenvoetbal van een lager niveau is. Komt denk ik omdat ze niet snel ingespeeld raken op elkaar.

Al met al een heerlijk WK tot zover

Wat een genante vertoning van Duitsland en Spanje vandaag... WK onwaardig

1 december 2022 om 22:12

Of de underdogs laten zich gewoon niet zo makkelijk kennen als we hadden gedacht.
We kunnen wel de vinger wijzen naar de landen met de top spelers, maar dan doen we de kleine landen echt tekort mee. Want wat een strijdlust leveren zij zeg, heerlijk!!

1 december 2022 om 22:47

Mensen als Pagliuca vind ik oprecht een beetje eng... Je beheersing van een Germaanse taal als Nederlands is wel bijzonder goed voor iemand die zo'n opzichtige afkeer tegen het het boze westen heeft, dat moet ik je wel toegeven! Verder kom je wel een tikkie radicaal over, uitspraken als "stop met je agressieve gedrag tegen..." stroken dan ook niet met de rest van je reacties moet ik zeggen.

1 december 2022 om 22:52

Met Pure biologie denk ik dat hij de evolutietheorie bedoelt. Het doel van elke organisme is zijn eigen genen verspreiden door zoveel mogelijk nakomelingen te krijgen. Dat is namelijk het doel op planeet aarde. Voor elke organisme. Vermenigvuldiging.

LHBTG kan zich niet voortplanten. In ieder geval niet door volledig van beide personen als koppel genen door te geven. Één persoon kan wel als er een draagmoeder wordt gebruikt.

Wat je dus krijgt is een afwijking die zichzelf weer opruimt omdat die zich niet kan vermenigvuldigen. Een LHBTG is dus ook absoluut geen succes binnen in de evolutietheorie.

Heel stiekem is dit toch wel heel lekker 🙄🤣

Schade deutschland alles ist vorbei! Daar kunnen we niet meer van verliezen dit toernooi!

Hoppaaa ze zijn erausssssss. Heerlijk!!

Heerlijke strijd! Costa Rica die ook nog even voor komt. Geweldig dit. Wat een strijd.

Dik verdient voor Japan en heerlijk om die zure Rudiger te zien met z'n arrogante loopje in de 1e wedstrijd, dacht wel even door deze groep te walsen. Costa Rica ook erg veel strijdlust getoond, jammer dat het niet beloond is.

1 december 2022 om 22:05

Inderdaad zo disrespectvol Westerse landen. Als je dan hoort hoe netjes Japan de kleedkamer bijvoorbeeld ook achterlaat. Heerlijk voor Rudiger. Raus.

1 december 2022 om 22:09

Respectloos

1 december 2022 om 22:18

Jij doet het vast goed op feestjes

1 december 2022 om 22:18

Het is inderdaad "respectloos", niet "disrespectvol". Daarnaast lekker generaliserend. Weet jij veel hoe Westerse landen de kleedkamer achterlaten. Volgens mij heb ik nog geen Westers land dingen zien verbranden en shirts van de tegenstander over de vloer zien vegen...

1 december 2022 om 22:31

Nee maar Rudiger is wel achterlijk. En daarnaast als je ziet hoeveel Westerse landen op de grond lopen nepjanken, zeuren om kaarten, dat zie je gewoon niet bij Japan. En daarnaast probeerde ik gewoon een nuance te maken tussen Japan en hoe je je ook kan gedragen tov lomp gedrag Rudiger.

2 december 2022 om 01:30

"nee maar ik ken dus een westerling die achterlijk is"

Beargumentatie van de bovenste plank hier.

Gestrand omdat er een goal van Japan ten onrechte werd goedgekeurd. Dit kan toch niet man, lijkt op de handsbal van Henry tegen Ierland. Maar nu met var

1 december 2022 om 22:25

Door die VAR zag je dat de bal niet 100% over de lijn was inderdaad...

1 december 2022 om 22:47

Je hebt inderdaad gelijk wat je zegt over een goal van Japan, waar ik ook de beelden goed heb gezien dat de bal wel achter de lijnen is. Maar de scheidsrechter heeft wel een fout gemaakt om de goal alsnog goed te keuren! De VAR heeft alleen adviesbevoegdheid waar ook meegekeken wordt met de beelden van de wedstrijd.

2 december 2022 om 02:51

Zit een chip in de bal met doellijn technologie (ook bij de achterlijn) kunnen dus precies zien.

Yes yes yes yes!!! Schade Deutschland, alles ist vorbei, alles ist vorbei. Polonaise. Wat een stunt van Japan. Fantastisch!!

Schade Deutschland alles ist furbei haha.. drama toernooi voor de Duitsers. Meer kans op een de titel

Schade Deutschland alles ist vorbei!

Heerlijke voetbalavond! Als je dit zo ziet baal je ervan dat er over 4 jaar maar 3 landen in een poule zitten…

Wat een dramatische periode voor het Duitse voetbal. Al gewoon een jaar of 6 eigenlijk een lachertje naar hun maatstaven.

1 december 2022 om 22:04

Sinds na de WK winst in 2014 om precies te zijn.
Vanaf het moment dat Flick weg ging als assistent.
Het gaat sinds hij aan het roer staat in ieder geval voetballend al een stuk beter dan onder Low, maar we zijn niet slagvaardig genoeg.
Je hebt uitstekende flankspelers met Sane en Gnabry, dan heb je gewoon zo'n Fullkrug in de spits nodig. Maar er wordt te veel vast gehouden aan de oude garde.
Weg met Muller, Gundogan, Rudiger. En ook Sule geeft nooit thuis in het Duitse elftal.
Helaas is de verdediging sinds 2014 de achilleshiel.

1 december 2022 om 22:07

Dat is eigen aan het beleid bij DFB. Te veel bobo's te commercieel.
Nu is gewoon het verschil te groot tussen Bayern en niet-Bayern.
Het is al duidelijk waar de goede verdedigers van Bayern zitten. Het is zelfs geen toeval dat alle verdedigers van Bayern buiten Davies zich hebben gekwalificeerd voor de 8ste finales.

1 december 2022 om 22:13

In 2016 nog de halve finale gehaald niet (na het Zaza-momentje)? Dat is gewoon goed durf ik dan te stellen.

1 december 2022 om 22:21

Mua, nogal zelfverheerlijking. Waar waren die spelers van Bayern buiten Musiala dan? Duitsland heeft heel veel spelers met een leuk niveau, maar geweldenaren lopen er momenteel niet rond. Creativiteit is ook wel een dingetje op het moment, al maakt Musiala veel indruk. Duitsland moet gewoon hopen dat de volgende generatie(s) weer toekomstige topspelers voortbrengen.

1 december 2022 om 22:58

@sirius
dat lukt enkel nog zonder Bierhoff als sportief directeur. Bij DFB telt enkel nog commerce. Jeugdvoetbal wordt te veel verwaarloosd en geen coördinatie meer met de Duitse clubs.

2 december 2022 om 01:33

Iedereen weet dat het verschil tussen Bayern en niet-Bayern groot is. Daarom kijken zoveel mensen Bayern daar scheef op aan. Om daar dan als Bayern-fan over te klagen is wel het toppunt. Als je alle concurrentie wegkoopt (wanneer ze in een vrijgevige bui zijn, anders op voorhand influisteren niet te verlengen en lekker maken voor een gratis overstap) kan je moeilijk verwachten dat de andere clubs top internationals afleveren he.

Ohne Deutschland fahren wir zum 1/8 finale!

Wat een knotsgekke WK tot zoverre en het is pas de groepsfases!! Dit was virtueel voor een moment super spannend met Costa Rica en Japan die beide bijna doorgingen. Japan die van Spanje en Duitsland even wint en dan volledig terecht ook! Die anime karakters flikken het gewoon weer wow!

Nou Qatar boycotters, uitgerekend dit WK gaan jullie dan boycotten.

1 december 2022 om 22:05

Heb er niet veel last van hoor. Ben meer dan blij met mn keuze

1 december 2022 om 22:22

Ik geloof er geen reet van. Jij hebt sowieso hier en daar wel een wedstrijdje meegepikt.

1 december 2022 om 22:30

Dan geloof je het niet. Ik volg de wedstrijden via een liveblog. Maar ik kijk niks.

Hoe je het wendt of keert, zijn er veel mensen doodgegaan en is er moderne slavernij komen kijken om een paar stadions te bouwen. Daar ga ik niet naar kijken. Dat ik dan wat leuke potjes mis, dat is vrij makkelijk te verteren.

Ik vind het ook erg jammer dat het kritiekpunt ineens op die one love armbandjes ligt. Daarom boycot ik het WK niet. Het moet gaan over hoe FIFA en Qatar bloed aan hun handen hebben.

2 december 2022 om 00:59

ween ween ween wat een zure gast

2 december 2022 om 01:35

Ja, wat een zure lulletjes die lui die wenen om mensenlevens. Ben jij hersendood ofzo kerel?

2 december 2022 om 02:54

Maar wel straks US/Mexico/Canada WK kijken, US een land dat 1.5M mensen vermoord heeft sinds 9/11, Mexico waar mensen elke dag sterven door de gangwars en drugs. Canada een wannabe US. Alledrie met wapens in overvloed.....#Hypocriet, over 4 jaar maar eens naast elkaar leggen hoeveel supporters gedood/beroofd etc tegen nu in Qatar. Dronken en doorgesnoven supporters, rellen etc......

1 december 2022 om 22:05

Haha mooi he! Top WK

1 december 2022 om 22:09

Hahaha beste WK ooit tot zover.

Mooi zo waren ook met politiek bezig dus eruit!!!

Duitsland heeft nu geleerd voetbal en politiek te scheiden.

1 december 2022 om 22:18

Oh ja want dat was natuurlijk het probleem. In 2018 gingen ze nog makkelijk de poule door. Oh wacht........

Nou start de Bundesliga maar weer een maandje eerder haha.

Ongekend. Wat een slot in deze groep. Geweldig. Bizar en mooi voor Japan ook. Wat een einde. En Duitsland zu hause lol. En respect voor Costa Rica, gestreden.

1 december 2022 om 22:21

Ja echt bizar. Heerlijk!

Neuer keepte wel een dramatisch toernooi bij allebei de goals vandaag mocht die wel meer doen en tegen Japan ook

1 december 2022 om 22:16

Dat is gewoon gebrek aan vertrouwen. Het is niet makkelijk om te communiceren en af te stemmen met bepaalde klungels in de verdediging.

1 december 2022 om 22:22

Gewoon niet bijster goed gekeept. Daar hoef je geen excuses voor te verzinnen. Teveel spelers hebben verzaakt, zeker tegen Japan.

1 december 2022 om 22:24

hij kan niet alles oplossen met klungelverdedigers voor hem. Die 2-1 tegen Japan was een lachertje met dank aan het magische duo van Dortmund. Dat duo is gewoon slecht vanwege hun instelling.

Hoe kunnen nederlanders nog negatief zijn terwijl onze zuider en oosterburen kansloos zijn uitgeschakeld.

2 december 2022 om 01:36

Kansloos nog wel. Beide hadden het notabene in minuut 90 van de derde wedstrijd nog volledig in eigen hand. Ik denk dat jij het woordje kansloos nog eens moet opzoeken.

Ik krijg die mooie pose van het Duitse elftal met hun hand voor de mond niet uit mijn netvlies.
Prachtig dit.

Ik snap die Duitsers echt niet! Ik had deze wedstrijd expres na de 97 min verloren. Je weet gewoon dat Spanje expres heeft verloren voor de loting om beter uit te komen dan had ik ze ook gelijk naar huis gestuurd. Verder is het een schandalige vertoning wat Duitsland hier heeft gedaan.

Had toch meer verwacht van Flick zeg. Duitsland was zo belabberd tegen Japan. En tegen Spanje had Sane die 2-1 moeten maken. Tja achteraf was dat helaas fataal. Ook in deze pot had Duitsland er makkelijk 6 of 7 moeten maken met al die kansen en ook nog is veel de paal geraakt. Tja Duitsland gewoon voor de 2e keer op rij uitgeschakeld.

1 december 2022 om 22:05

Belabberd tegen Japan? Die zijn 60/70 minuten volledig weggespeeld. Het is dat ze niet kunnen afwerken.

1 december 2022 om 22:30

Tja blijft belabberd met name hoe ze verdedigen staan. Dat zag je ook weer tegen Costa Rica met die gaten. Hij heeft de verdediging totaal niet in balans. Had wat meer verwacht van Duitsland zeker in deze poule…

1 december 2022 om 22:08

Flick beschikt niet over de juiste spelers in de achterhoede. Het is zelfs geen toeval dat alle verdedigers buiten Davies met Canada bij Bayern zich hebben gekwalificeerd voor de 8ste finales.

1 december 2022 om 22:12

Nou diegene die het aller slechte is meneer Muller. Man man laatste 17 wedstrijden 0 doelpunten op grote toernooien.

1 december 2022 om 22:16

ja Müller had een vervelende heupblessure vóór het wk en is niet meer de jongste. Zelfs Bayern is niet meer afhankelijk van hem

1 december 2022 om 22:32

Tja het is Flick die Hummels thuis laat terwijl hij toch wel de beste was. Zeker als je Schlotterbeck, Rudiger, Ginter en Sule ziet schutteren.

1 december 2022 om 22:42

Echt he je beste cv laat je thuis en je stelt Muller op in de spits terwijl je 3 a 4 betere keuzes hebt op die positie.

2 december 2022 om 01:38

Die 2 delen in jouw reactie sluiten in de verste verte niet bij elkaar aan en je lijkt gewoon over 2 heel andere dingen te praten.

Duitsland mist goede verdedigers want alle verdedigers van Bayern kwalificeren. Snappen wie snappen kan.

Mensen zeiken oven Nederland maar kijk hoe moeilijk Spanje, Duitsland en België ook al uit dus mogen tevreden zijn met Nederland 7 punten gepakt samen met Marokko en Engeland de meeste punten tot nu toe

Credits for the refs! Mag ook gezegd worden, zn cruciaal wedstrijd zich toch staande gehouden

Bizar Japan eerste in de poule!
Nederland is verder gekomen dan België en Duitsland 🤣

Mooiste WK aller tijden

Duitsland, België gestrand. Dit bewijst het gelijk van van Gaal. Mooi voetbal en applaus koop je niets voor.

1 december 2022 om 22:59

Men mag toch best beide verwachten? Leuk spel en winnen? Misschien missen we ook een beetje spirit, grinta. Maar kan nog komen. Ik zie op links alleen alles stranden met Blind (gaat niet uit de basis met zijn vader op de bank), omdat hij er niet overheen gaat. Rechts loopt Dumfries zich dan te pletter en het is voorspelbaar. Wil je iets minder kritiek in Nederland, speel dan wel met 5 verdedigers maar ook backs die er aan beide kanten eroverheen komen. Malacia? Maar dat is mijn mening!

2 december 2022 om 01:40

Want Belgie en Duitsland staan voor mooi voetbal en schieten daardoor tekort? Ik zie de correlatie niet.

Mooi resultaat voor Jaapan en een goede goal van Honda. Mooie 3-0. Duitsland had wel beter mogen spelen. Jammer dat Kahn op de bank zat

Heeft er al iemand zijn hol afgeveegd met een Duits shirt??

Duitsland had expres moeten verliezen zodat Spanje ook niet door ging haha

Jammer jammer jammer jammer, die 2-1, die had ik voorspeld, zowel voor Japan als Costa Rica. Jammer dat er dan nog 20 minuten plus 10 minuten extra tijd bij moest komen, want hoe hard zou het zijn wanneer Costa Rica en Japan even Duitsland en Spanje achterlaten.

Tsjah, wat verwacht je anders.

Je hebt het over alles in je eigen land Behalve voetbal. Je laat de spelers statements doen ipv dat je dat als land doet. Die jongens moeten voetballen.

Vervolgens verteld de trainer dat ze toch niet gaan juichen als ze het WK winnen. Wat doet dat met spelers? Denk je dat ze dan vol gemotiveerd zijn?

Duitsland heeft verloren van zichzelf. En ik? Ik vindt dit geweldig. Kunnen ze mooi plaats maken voor Japan dat wel wil strijden. Is alleen maar beter voor dit WK.

Wat een ontknopingen en stunts dit WK. Echt ongelooflijk waar wij op getrakteerd worden. Mijn toto is helemaal naar de knoppen maar ik geniet hier alleen maar van; het onvoorspelbare voetbal!

Verrassend, maar Duitsland ligt er helaas verdiend uit. Verliezen tegen Japan en vervolgens je lot in handen leggen van Spanje.. Overigens zeer knap van de Japanners om 1e in de poule te worden!



Heerlijk dit Duitsland is naar huis!!! Komt ervan als je focust op bullshit dingen zoals Lgbhdtv en one love ipv voetballen. Dit is echt geweldig om te zien, hoop dat Nederland ook eruit vliegt tegen Usa,
Dat zou me week echt maken.
Een echte statement maak je door grote titel favorieten uit te schakelen, en niet zwaaien met een regenboog vlag!

De Japanners hebben de Duitsers geflickt

En wij zeiken op NL. Wr zijn tenminste door!

Spanje wilde liever tegen Marocco dan tegen Kroatië. Tegelijkertijd Duitsland eruit. Win-win situatie voor Spanje.

1 december 2022 om 22:26

Je snapt toch wel dat Spanje er even uitlag toen Costa Rica de 2-1 maakte.

1 december 2022 om 22:30

Heel even, maar na de 2-3 hebben ze nul aanstalten meer gemaakt. Snap ook wel dat je liever Marokko dan Kroatië hebt.

1 december 2022 om 22:50

En 3 minuten later was het weer 2-2 en nog iets later 3-2, toen zat Spanje gewoon weer volledig safe. Dat wist de staf (en dus de spelers) echt wel natuurlijk.

2 december 2022 om 07:53

en zo ontlopen ze ook nog een ronde brazilie volgens mij, dus erg slim gedaan van spanje

Er zijn weinig tot geen zwakke landen op dit WK. Kijk hoeveel top landen er moeite hebben om wedstrijden te winnen. Duidelijk dat Nederland het nog niet zo slecht doet.

Heerlijk! Denemarken, Belgie en Duitsland Raus! Nog 1 land er as zaterdag aub uit en we kunnen weer gewoon naar het WK kijken, zonder speldjes, statements en gezeik……gewoon lekker voetballen!!
Genoten van Japan vandaag……

2 december 2022 om 01:42

Engeland, VS, Australie en Nederland, ik tel er zeker meer dan 1.

Och, kommen immer wieder. Veel lol nu van hun oosterbuurtjes, maar ooit pakken ze wel weer prijzen. Leider, auf wieder sehen, und bis nachstes mal. Vol gas weer naar de Liga's, kan niet wachten.

Mooiste avond tot nu toe. De stand veranderde steeds, en duitsland naar huis. Slaap lekker allemaal!

overschatte spelers gnabry Muller en Sane kunnen alleen maar goed spelen in dat Bayern shirtje en Musiala is een egoist

Wat een krankzinnige achtbaan waren die 8 uur wedstrijden. Man wat heb ik genoten en wat hou ik van dit spelletje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren