Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitsland speelt kritiek van zich af en haalt met 6-0 uit

Laatste update:

Duitsland heeft zondagavond een ruime overwinning op Armenië in de kwalificatiefase voor het WK van 2022 in Qatar geboekt. Drie dagen na de plichtmatige 0-2 zege op het nietige Liechtenstein, een prestatie waar de Duitse media bijzonder kritisch over waren, zegevierde het team van bondscoach Hansi Flick met 6-0 over de Armenen, die zodoende de koppositie in Groep J moeten afstaan aan die Mannschaft: twaalf om tien punten.

Wie Tag und Nacht!, zo klonk het in Duitsland toen de eerste helft ten einde was, een verschil van dag en nacht. Het team van Flick was geen schim van de ploeg die afgelopen week zeer veel moeite had om voor gevaar tegen Liechtenstein te zorgen. Dankzij vier goed uitgespeelde doelpunten stond er halverwege een 4-0 tussenstand op het scorebord in de Mercedes Benz-Arena in Stuttgart. De helft kwam voor rekening van Serge Gnabry.

Na een goede aanval in de vijfde minuut belandde de bal via Leon Goretzka bij Gnabry, die het leer mooi en hoog in het doel schoot: 1-0. Tien minuten was de aanvaller weer trefzeker toen Timo Werner niet bij een pass van Leroy Sané kon en Gnabry zijn Doppelpack kon voltooien: 2-0. In minuut 35 rondde Reus voorbereidend werk van Sané en Werner af en vlak voor rust rondde laatstgenoemde een goede aanval via Joshua Kimmich en Goretzka af.

Een échte monsteroverwinning bleef uiteindelijk na de pauze uit, al viel de 5-0 reeds in de 52e minuut: een bal na een afgeslagen corner van Kimmich werd door Jonas Hofmann vanaf een meter of twintig in de onderhoek gewerkt. Duitsland had zeker uitzicht op een snelle zesde treffer, maar de gebrekkige afronding en ook doelman David Yurchenko zorgden er lange tijd voor dat het bij vijf doelpunten leek te blijven. Een doelpunt van Werner in de slotminuten werd wegens buitenspel ongeldig verklaard en uiteindelijk was het Karim Adeyemi, die als invaller zijn debuut maakte, die met een schot in de korte hoek de 6-0 voor zijn rekening nam.

Alleen de nummer één in de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. De nummers twee uit de tien verschillende groepen en de twee beste poulewinnaars uit de Nations League van 2020/21 die buiten de top twee van hun WK-kwalificatiegroep vallen, doen aan de play-offs mee. De in totaal twaalf landen worden verdeeld in drie play-offpaden, die elk twee halve finales over één wedstrijd en één finale bevatten. De thuisploegen in de play-offs worden bepaald door loting, waarbij de zes beste nummers twee geplaatst zijn en elkaar dus niet kunnen treffen. De winnaar van elk pad kwalificeert zich voor het WK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige wedstrijd van Duitsland! De tactiek van Flick is nu al zichtbaar en het is stukken beter dan dat wat de laatste jaren onder low gebracht werd. Sane ook een goede pot gespeeld!

Goed pak slaag gekregen. Dan maar 2e proberen te worden.

5 september 2021 om 22:53

Als het meezit kunnen jullie gewoon nog prima tweede worden.. dan in de playoffs is alles mogelijk

5 september 2021 om 23:01

Sorry maar ik schat Roemenië en N Macedonië hoger in en Ijsland minstens gelijkwaardig. Toch zou het gaaf zijn om Armenië tegen Turkije te zien op een Ek!

5 september 2021 om 23:54

6-0 tegen Duitsland, vorige kwalificaties zelfs 9-0 tegen Italie. Teams van dit caliber zie je nooit op een eindronde terug lol. Zelfs Nederland heeft het EK niet gehaald. Overigens boeit Armenie ons Turken niets, het is geen serieuze tegenstander. De sportrivaal van Turkije is Griekenland (alhoewel zij met nederlagen tegen Faroer en puntenverlies tegen Liechtenstein en vandaag Kosovo ook niet veel meer voorstellen).

6 september 2021 om 07:50

Ze staan vooralsnog 2e in de pool.
Iceland moeten ze hebben (hoewel dat echt een stuggeploeg kan zijn).
Roemenie en Macedonie zijn min of meer gelijkwaardig aan Armenie.
Echt geen onmogelijke opgave voor Armenie hoor.
Een kans die ze niet zo snel meer zullen krijgen denk ik.

6 september 2021 om 10:28

Ik kan de haat in je stem horen. Vanwaar zoveel haat?? Niemand heeft wat gezegd en je staat hier al je geirriteerde meninkje te verkondigen die niemand boeit. Veel succes tegen Nederland morgen azijnpisser.

6 september 2021 om 11:18

Je “hoort” haat in een stukje text met objectieve observaties. Dat is knap. Of misschien ligt het meer aan het feit dat je zelf te emotioneel reageert op het feit dat er mensen zijn die teams met resultaten zo als 6-0 en 9-0 niet hoog in hun bol hebben zitten. Maar goed wanneer San Marino met 10-0 veriest tegen Spanje of zo mag jij ze zitten complimenteren, goed gedaan mannen zwaar bevochten nederlaag, op naar het EK! Lol.

5 september 2021 om 23:20

Denk wel dat Roemenië 2e gaat eindigen die waren in Armenië ook gewoon de betere ploeg totdat ze rood kregen, ik zie Armenië niet winnen uit bij Island en Roemenië

Hierop valt niet veel te zeggen. Het is duidelijk wie bekwaam is en wie niet bekwaam is om Duits bondscoach te zijn van zo'n selectie.
Alle credits gaan naar Flick. Aanvallend voetbal, pressing, snelle combinaties, verdedigende acties. Dat is iets anders dan balletje heen en weer te passen.

Bondscoach van Armenië faalde imo om hier te proberen te gaan voetballen. Hij moest voor een 541 gaan, een blok zetten en zolang mogelijk de Duitsers niet te laten scoren. In plaats daarvan wou hij zelf gaan voetballen met alle gevolgen van dien. Te vroeg om te zeggen wat Flick kan doen met Duitsland, maar dit kan ze veel vertrouwen geven.

5 september 2021 om 22:53

De hand van Flick is al duidelijk af te lezen wat het aanvallend voetbal betreft. Mijn gevoel de eerste beste Duitse match sinds het WK 2014.

5 september 2021 om 22:58

Klopt. Maar hoe staan ze verdedigend, dat wil ik ook zien. Met Low was het aanvallend veel getik en weinig directe voetbal, maar verdedigend was het vooral dramatisch. Verdedigers die telkens in de rug werden gepakt omdat ze met een hoge lijn speelde, en ook vandaag leek dit soms het geval. Het is dat Armenië weinig tot geen snelle spelers had, en weinig kwaliteiten.

5 september 2021 om 23:17

Verdediging valt idd nog te bezien. Echter staat Flick altijd garant voor veel doelpunten

En een hele rits jeugdspelers staan klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren