Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitsland krijgt ongenadig pak rammel van Japan: Ueda en Sugawara belangrijk

Laatste update:

De Duitse nationale ploeg heeft zichzelf zaterdagavond opnieuw een bijzonder slechte dienst bewezen. De ploeg van bondscoach Hansi Flick kwam in een vriendschappelijke wedstrijd niet voorbij Japan: 1-4. Feyenoord-spits Ayase Ueda nam een treffer voor zijn rekening, AZ-verdediger Yukinari Sugawara een assist. Leroy Sané tekende voor de Duitse treffer.

Duitsland is als gastheer al verzekerd van deelname aan het EK volgend jaar en hoeft om die reden geen kwalificatiewedstrijden te spelen. Om ritme op te doen heeft de ploeg wel een groot aantal oefenwedstrijden gepland staan. Zo speelt die Mannschaft onder meer tegen Frankrijk, de Verenigde Staten en Mexico. Het duel met Japan beloofde weinig goeds voor het vervolg.

Duitsland wist van de laatste vier oefenwedstrijden er geen te winnen en ging ook tegen de Japanners onderuit. Joshua Kimmich begon als rechtsback en kreeg als taak om de rechterkant te bestrijken. Bij Japan waren er basisplaatsen voor onder meer Ueda en Sugawara. De verdediger van AZ tekende na tien minuten voor de assist op de openingstreffer van Junya Ito. De spits van Stade de Reims troefde Antonio Rüdiger af bij de eerste paal.

De ploeg van Flick was vooral aan de linkerkant uiterst kwetsbaar met Nico Schlotterbeck, maar knokte zich halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd. Na een aanval over meerdere schijven kwam de bal uiteindelijk terecht bij Sané, die zich wel raad wist met het buitenkansje en diagonaal afrondde: 1-1. Heel lang konden de Duitsers echter niet genieten van de gelijkmaker. Twee minuten na de treffer van Sané zette Ueda Japan voor de tweede keer op voorsprong met een knappe reflex.

Het Aziatische land had zelfs de mogelijkheid om de score nog voor rust op te voeren. Ware het niet dat Marc-André ter Stegen op zijn post stond. De doelman voorkwam dat Ueda voor zijn tweede van de avond kon tekenen na geschutter bij Schlotterbeck en Rüdiger. Ook na rust kwam het Japanse gevaar van de rechterkant. Ditmaal liet Schlotterbeck zijn man uit de rug lopen, maar opnieuw wist Ter Stegen te redden op een inzet van Ueda.

Duitsland stelde daar in het restant van de tweede helft bijzonder weinig tegenover. Ook het inbrengen van Thomas Müller veranderde weinig aan het spelbeeld. Toen het duel leek af te stevenen op een 1-2 overwinning voor Japan, zette het land in de slotfase nog een paar keer aan. De derde treffer kwam op naam van Takuma Asano, die profiteerde van geklungel bij Robin Gosens. Amper een minuut later kopte Ao Tanaka raak op aangeven van Takefusa Kubo. Komende dinsdag spelen de oosterburen vriendschappelijk tegen Frankrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Duitsland zakt echt ver weg. Kan een drama worden in eigen land.

9 september 2023 om 22:26

Dinsdag tegen Frankrijk wordt de genadeklap voor Flick.

9 september 2023 om 22:46

Het is al een drama. Als je spelers als Gross, Gosens en Schade ziet invallen, allemaal brandhout. Hoe Gosens in de fout gaat bij die 3-1 - hij raakt de bal niet eens.

Pijnlijk om een grootmacht zo hard te zien vallen.

10 september 2023 om 08:04

Ik kan mij zelfs niet een duitsland herinneren dat zo slecht presteert de afgelopen periode. Het is bijna niet te geloven…

10 september 2023 om 12:49

Ik denk dat er veel te doen was naar aanloop van het WK van 2002. Duitsland was toen ook slecht bezig, met de klap op de vuurpijl een 5-1 oorwassing in eigen huis tegen Engeland. Halen ze de finale op dat WK. Ik denk niet dat dit weer gaat gebeuren, Duitsland is op meerdere vlakken hard achteruit aan het gaan, maar thuislanden zijn wel vaker opvallend goed op dit soort eindtoernooien, dus wie weet.

Speelt weer top! Wat heeft Feyenoord twee goede spitsen

10 september 2023 om 06:00

Is hij de nummer 2 of ligt die strijd nog open? Lijkt me geen type dat dwars gaat liggen mocht ie 2e viool moeten spelen.... Wat een weelde!!!

Absolute wereld goal van een absolute wereldspits.
Super alert gebleven en een geweldige reactie.
Gelukkig heeft Feyenoord hem voor een schrijntje kunnen kopen.
De concurrentie, Real Madrid, had hem goed kunnen gebruiken nu, maar we hebben ze gelukkig kunnen aftroeven.

9 september 2023 om 21:45

Een grapje, wat niet in de buurt komt van grappig

9 september 2023 om 21:56

Zal rechtsboven uitloggen, my bad.

9 september 2023 om 22:41

Nee hoor, iedereen verdiend een 2e kans

9 september 2023 om 21:48

Wat een cynische reactie van je, jaloers dat Feyenoord voor Eredivisie begrippen gewoon 2 topspitsen heeft? En ze daarbij al goed hebben doorgeselecteerd hebben op een vertrek van Gimeniz na dit seizoen.

9 september 2023 om 21:55

Ja idd, als Feyenoorder ben ik heel erg jaloers op Feyenoord dat we voor Eredivisie begrippen 2 topspitsen hebben en daarbij goed hebben doorgeselecteerd op een vertrek van Gimenez na dit seizoen.

9 september 2023 om 22:31

Laten we het eerst nog houden op anderhalf . Ueda lijkt prima hoor, maar het is niet alsof hij van een belgische topclub komt of al jaren presteert in een degelijke competitie. Maar het lijkt het idd op dat feyenoord voor ED begrippen al een vrij degelijke vervanger voor santi klaar heeft staan

Tja Giminez is te goed om te banken. Misschien hem in winterstop verkopen om Ueda een kans te geven?

9 september 2023 om 21:51

Dit soort luxe praktijken ben ik niet gewend bij Nederlandse clubs. Net als Lozano en Bakayoko zie ik eerder een probleem dan een kans. Dubbele topbezetting hoort bij Europese topclubs. Misschien ff wennen aan idee dat NL 6e competitie van Europa is. :D

9 september 2023 om 21:58

*5e.

10 september 2023 om 07:31

Nee 2 is dan het enige juiste

9 september 2023 om 23:06

En wie heeft Feyenoord dan achter de hand als spits zijnde? Ueda zal genoeg minuten krijgen, Danilo deed vorig jaar in iets van 30 wedstrijden mee.

9 september 2023 om 23:23

Wel meer, volgens mij heeft Danilo in alle wedstrijden meegedaan

9 september 2023 om 23:46

Danilo heeft vorig seizoen in elke wedstrijd van feyenoord minuten gemaakt

10 september 2023 om 07:25

Dat is wel absurd haha, zie je niet vaak

Toch kijk ik er niet gek van op als Duitsland volgend jaar gewoon Europees kampioen wordt .

9 september 2023 om 22:31

Dan moeten ze beter gaan voetballen dan nu anders krijgen ze het tegen (vrijwel) elke tegenstander lastig tijdens het aankomende EK!

9 september 2023 om 22:42

Frankrijk en Spanje geef ik de beste papieren. Ook Engeland en Kroatië schat ik veel hoger in dan dit Duitsland.

9 september 2023 om 22:44

Gaat echt niet gebeuren als je ze de afgelopen 2 jaar ziet. Coach is drama en deze generatie is ook niet best als Havertz je beste spits is.

9 september 2023 om 23:00

Ik wel, want met dit huidige Duitsland geef ik ze 0% kans.

9 september 2023 om 23:21

"gewoon". Alsof ze dit zo vaak zijn de laatste tijd. Nee, dit Duitsland zal wederom tegenvallen

Hoe kan dat zo slecht gaan met aduitsland zeg?

10 september 2023 om 08:46

Omdat ze een heel matig elftal hebben, al jaren. Achterin is t niveau subtop, er is al jaren geen fatsoenlijke spits waardoor Havertz daar elke keer moet opdraven, in de breedte leveren ze heel veel kwaliteit in. Dan houdt t al snel op.

Japanners dachten, wat we op het WK konden, kunnen we nu ook.

Feyenoord heeft hetzelfde gedaan als toen met Dessers en Gimenez. Doordat ze Ueda hebben gehaald hoeven ze volgend jaar niet de hoofdprijs te betalen als gimenez weggaat

9 september 2023 om 22:57

Er was al ruim een maand bekend dat voor Dessers de optie niet gelicht werd voordat Gimenez naar Feyenoord kwam. Dus dat klopt niet.

9 september 2023 om 23:08

Feyenoord heeft Dessers laten gaan voor een betere spits uit Mexico en ze hebben Danilo laten gaan voor een betere spits uit Japan.

Duitsland is echt drama zeg haha. Flick is echt zo slecht. Had niet gedacht dat het nog slechter kon dan onder Low. Maar ja zegt genoeg dat Havertz je spits is…

9 september 2023 om 22:50

@modricmagic

Exact, Ook Kimmich kan je niet meer als rechtsback laten spelen vind ik. is al een tijdje een echte cvm. Moet daar ook altijd spelen naast Gundogan of Goretzka.

10 september 2023 om 00:09

Gek genoeg was Kimmich op RB een van de beste spelers op het veld. Dus die kan je zeker nog op RB zetten.
Het probleem van Duitsland is dat ze geen echte leider hebben zowel voorin als achterin.

10 september 2023 om 01:08

Löw heeft toch een WK winst op z'n naam. Meer dan welke Nederlandse trainer dan ook. En Flick heeft doodleuk de Bundesliga, DfB pokal, Champions League, Supercup en Wereldbeker in 1 seizoen gewonnen. Wat een ramp van een trainer

10 september 2023 om 08:32

Zegt niks over wat hij presteert bij Duitsland want dat is ondermaats sinds hij bondscoach is. Flick is gewoon een ramp tot nu toe voor Duitsland. Krijgen veel te makkelijk goals tegen en hij kon zijn spelletje wel spelen omdat hij bij Bayern betere spelers had. Dan moet je je aanpassen aan de groep maar dat doet die ook niet.

Dus morgen ontslag voor Flick, en binnenkort een nieuwe duitse bondscoach.... van Gaal ofzo..😉

Takefusa Kubo haalt in de afgelopen weken een ongekend hoog niveau, zowel voor zijn club als voor zijn nationale elftal. Geen verrassing dat Napoli afgelopen transferperiode geïnteresseerd was in zijn diensten. Het is algemeen bekend dat er een clausule van zestig miljoen euro in zijn contact staat (die waarschijnlijk in de volgende zomer op tafel gelegd zal worden), maar weet iemand hoe het precies in elkaar zit met de invloed die Real Madrid kan uitoefenen op zijn volgende club? Naar mijn weten heeft Real Madrid alleen een percentage van zijn transferrechten in handen, waardoor ze een flink deel van de toekomstige transfersom krijgen. Maar hebben ze ook controle over welke club hij uiteindelijk voor gaat spelen?

9 september 2023 om 23:16

Vaker gezegd dat ik het doodzonde vond dat ze Kubo wegdeden. Echt een topper in wording

9 september 2023 om 23:23

Daar sluit ik me bij aan, al is dat dan wel vanuit het perspectief van Barcelona. Weer eens amateuristisch handelen van het voormalig bestuur, waardoor ze een potentiële wereldtopper zijn misgelopen. Het zou me niets verbazen als Manchester City volgende zomer gewoon blind die clausule op tafel legt.

9 september 2023 om 23:33

Hadden ze eigenlijk nu al moeten doen, ze hebben lopen slapen.
60mln voor Kobu of 60mln voor Doku...keuze is zo gemaakt.
Al helemaal voor het spel wat Pep wilt spelen.
Onder Pep zie ik Kubo echt uitgroeien tot een absolute wereldtopper.

10 september 2023 om 00:48



Real Madrid schijnt naast de 50 transferrechten die ze nog in handen hebben, ook de optie te hebben om ieder bod van andere clubs op Kubo te matchen. In het geval van serieuze interesse kan Real Madrid zichzelf dus in de strijd mengen met een bod van 30 miljoen, maar de uiteindelijke beslissing over zijn toekomst ligt bij Kubo zelf.

Nu Vini, Rodrygo en Militao allemaal hun Spaanse paspoorten hebben, vind ik het nu Kubo eindelijk ook rendement aan zijn spel heeft toegevoegd naast zijn bijzondere technische vaardigheden een no brainer om die 30 miljoen op tafel te leggen. Wat mij betreft deze winter al, en gezien het gebrek aan aanvallers in de huidige selectie faalt het bestuur voor de tweede transferperiode op rij als ze die clausule niet activeren in januari. 30 miljoen is in deze markt een absoluut koopje voor iemand met de kwaliteiten van Kubo, al helemaal als je ziet wat er wordt neergelegd voor vleugelspelers die zich (in tegenstelling tot Kubo) nog niet in een topcompetitie hebben bewezen. Dan kan je weer terug naar een 4-3-3 systeem, heb je met Vini en Kubo twee ongrijpbare vleugels, die ook nog eens toekomstbestendig zijn. Het klinkt allemaal zo logisch, maar juist daarom zie ik het niet gebeuren.

10 september 2023 om 08:34

Hopelijk dat Real inderdaad Kubo weer kan terughalen. Er zijn zo weinig rechtsbuitens beschikbaar. Had altijd al een zwak voor Kubo, al in 19/20 haha. Toen was die al zo goed in de voorbereiding. De kerel kan eindelijk inderdaad rendement halen uit zijn acties. Dan kan het echt een topper worden. Als je hem kan halen voor een goeie prijs is het natuurlijk een no-brainer.

Duitsland lijdt aan dezelfde kwaal als Nederland: wanneer het in de 'huisstijl' wil spelen (een variant van aanvallend 4-3-3 op balbezit) staat de boel achterin wagenwijd open en incasseren ze veel tegengoals.

Voetbal gaat vaak in golven: dan is aanvallend voetbal effectiever, dan defensief reactievoetbal. Ik zou er niet raar van opkijken als Duitsland ervoor kiest terug te keren naar de huisstijl van de 20e eeuw, dat was vaak een 5-3-2-achtig systeem met libero. Gezien het open huis achterin broodnodig.

10 september 2023 om 00:28

@dvh,

De libero was meestal Manuel Neuer.

10 september 2023 om 02:57

niet in de 20e eeuw

10 september 2023 om 06:53

Klaus Augenthaler

Niet heel verassend, Flick is het aardig kwijt al een tijdje en wil iets wat niet gaat werken met dit team.

En dan Japan dat is gewoon een topteam aan het worden, spelers ontwikkelen zich geweldig bij hun clubs en qua teamspel waren ze altijd top nu hebben ze ook nog een hele lading individuele kwaliteit erbij, kunnen zomaar een outsider zijn volgend WK

Prestaties van Japan blijft maar doorgaan. Ben benieuwd wanneer het sprookje inklapt of bloeit

Dit zou wel eens het einde van flick bij die mannschaft kunnen zijn. De druk was al enorm.

Keeper pakt nog 3/4 100% ballen anders was het nog erger geweest. Gewoon vernederd… die Gosens en Süle wat is dat dan achterin???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren