Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitse international afgemaakt: ‘Hoe kan je tien kilo overgewicht hebben?’

Laatste update:

Niklas Süle moet het momenteel ontgelden in Duitsland. De 27-jarige verdediger van Borussia Dortmund werd onlangs buiten de selectie van het nationale elftal gelaten ‘wegens een verkeerde houding en mentaliteit’, maar volgens de clubloze trainer Felix Magath is er meer aan de hand: de Duitser stelt dat Süle met tien kilo overgewicht rondloopt. “En het dan ook nog normaal vinden? Dat kan niet”, oordeelt Magath te gast als analist bij het Duitse Sky.

Süle, 45-voudig international van Duitsland, maakte vorige zomer transfervrij de overstap van Bayern München naar Dortmund. Voor BVB speelde de mandekker dit seizoen 41 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vier assists. Toch is Magath iets opgevallen aan de fitheid van Süle: hij zou veel te zwaar zijn. “We beschouwen de Duitse Bundesliga als professioneel toch? Dat was het tot nu toe tenminste. Ik ken verder geen enkele topsporter die tien kilogram te zwaar is. Ik heb het nog nooit eerder zo erg gezien.”

Magath vindt het een grof schandaal, zo blijkt uit zijn woorden. “Ik kan het alleen maar met ontsteltenis bekijken nu. Een topsporter, die een bedrag verdient van zeven cijfers... Dat we hier over moeten praten.” Magath benadrukt vervolgens nogmaals wat zijn mening is. “Hoe kan je met tien kilo overgewicht rondlopen? En het dan ook nog normaal vinden? Dat kan niet. Ik hoor alleen maar: we spelen zulk snel voetbal, alles is zo snel geworden, alles gaat zo goed in Duitsland. Dan vraag ik me af: hoe kan dat als spelers tien kilo te zwaar zijn? Ik begrijp dat niet.” Magath staat bekend als een trainer die zijn selecties altijd topfit krijgt.

Süle heeft eerder in zijn carrière eveneens last gehad van gewichtsproblemen. De verdediger maakt er geen geheim van te houden van lekker eten en bier. Bondscoach Hansi Flick liet vorige week op een persconferentie weten waarom hij Süle niet heeft opgeroepen voor de huidige interlandperiode. “Ik denk dat hij veel nalaat. Ik wil dat hij stappen zet in zijn houding en zijn mentaliteit. Voor mij zou Niki een van de beste centrale verdedigers kunnen zijn die er zijn. Zijn potentieel is enorm. Ik was voor negentig procent tevreden. Maar de tien procent die ontbreekt, maakt dat niet goed genoeg. Dat is wat telt voor mij. Ik vind dat elke speler van het nationale team de plicht heeft om het maximale uit zijn potentieel te halen.”

Is de kritiek van Felix Magath terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oogt inderdaad altijd wat zwaar. Lijkt mij ook moeilijk om altijd op je eten te letten eerlijk gezegd.

15 juni 2023 om 17:57

Spelers hebben coaches en voedingsspecialisten die ze hierin bijstaan. Het wordt min of meer verwacht van hun beroep om daar mee bezig te zijn. 10 kilo te veel is dan meteen ook best flink. Dat lijkt mij een gebrek aan discipline (als het waar is)

15 juni 2023 om 19:37

Je moet niet alleen naar gewicht kijken. Maar ook naar het hoe en waarom. Ben je een buitenspeler of back die veel meters moet maken, en het van zijn snelheid moet hebben. Dan wil je waarschijnlijk een vetpercentage van richting de 5-7 hebben. Voor een rol als centrale verdediger kom je echter gewoon weg met 10-15.

Volgens mij is Sule in zijn lengtecategorie een van de snelste, zo niet de snelste centrale verdediger. Dus een beetje meer gewicht houdt hem duidelijk niet tegen. Verder brengt het wel meer duelkracht met zich mee. Daarvoor maakt het verder niet eens echt uit of dat gewicht in vet of spieren zit, waar je in het voetbal eigenlijk niks met je bovenlichaam mag doen. Alles komt vanuit je benen en je core. Grote biceps zien er leuk uit, maar heb je als voetballer niks aan.

Je kan dan wel zeggen: hij moet 10 kg afvallen. Maar als je daardoor omver gelopen wordt door de Brobbey's, Lukaku's en Embolo's van de wereld. Schiet je daar onder de streep niks mee op, en wordt je er enkel een mindere speler van.

15 juni 2023 om 17:58

Het lijkt me juist makkelijker voor een topsporter op dat niveau om op je voeding te letten. Je wordt continu gemonitord, gewogen en grotendeels wordt het eten voor je gemaakt als je op de club bent of bij bijv. uitwedstrijden.
En met zijn salaris kan hij prima een dietist, voedingsdeskundige en prive-kok inhuren. Je kan prima van lekker eten houden en tegelijkertijd gezond eten zonder dat je teveel aankomt. Gewoon kwestie van instelling.

15 juni 2023 om 18:04

Ook als je zo veel kunt opstrijken als voetballer? Ik vind dat je moreel verplicht bent om bij zulke salarissen enige discipline te hebben.

15 juni 2023 om 18:09

Valt reuze mee, je wordt jaren begeleid, op een gegeven moment weet je EXCACT, wat je wel en niet mag en als, zoals veel spelers, ben je van jongs af aan al bezig ben met voeding en voetbal, weet je niet beter

15 juni 2023 om 18:27




@nation23, maar als het puur om gewicht gaat, dan hoef je niet eens op te letten. Deze man is voetballer, traint elke dag en is itt kabouters als Sneijder ook nog eens bijna 2 meter. Dan kan je echt veel calorien eten en nog op gewicht blijven hoor. Je hoeft niet eens gezond te eten en je kan behoorlijk wat junkfood eten. Je moet echt wel over de schreef gaan wil je 10 kg te zwaar zijn tijdens het seizoen, als dat zo zou zijn tenminste. Je kan namelijk zo'n 4000 calorien eten om op gewicht te blijven. Zo'n Sneijder, daar heb ik meer begrip voor, die mocht 3000 per dag eten om op gewicht te blijven tijdens het seizoen maar na een vakantie begrijp ik best dat die wat aankomt bv.



15 juni 2023 om 18:31

Naja 1 tot 2 maaltijden neem je al op de club. Bovendien moet je echt niet altijd elke maaltijd bijzonder strikt zijn. Je kan heus wel eens zondigen. Maar om 10kg te zwaar te staan terwijl je elke dag voluit traint moet je het echt wel heel bond maken.

15 juni 2023 om 18:37

Juist als topsporter lijkt me dit heel simpel. Je bent elke dag met je lichaam bezig. Dan kan het dat je een keer een paar kilo te zwaar bent. Er is ook geen enkele top sporter die altijd 100% afgetraind is. Ook je lichaam heeft soms rust nodig. Maar tegen de tijd dat je richting 5-10 kilo gaat doe je gewoon iets verkeerd. Dat komt niet van een keer een training missen, of zak chips open trekken of een weekje zondigen op vakantie.

15 juni 2023 om 19:37

Niet evident misschien, maar onder sporters horen voetballers echt niet veel te klagen. Gymnasten, wielrenners, langeafstandslopers hebben het wel wat lastiger op dat vlak. En dartspelers ook uiteraard.

Heeft Magath daar ook een bron voor of ziet hij gewoon die 10 kilo hangen. Het lijkt me namelijk niet dat Dortmund een speler met 10 kilo overgewicht zoveel laat spelen.

Het uiterlijk van iemand zegt niet alles namelijk.

15 juni 2023 om 20:36

Moet zeggen dat ik hem altijd al wel log vond ogen. Altijd ook net te grote kleren aan, misschien wel om z'n buikje te verbergen haha. Hoeft overigens geen reden te zijn om hem niet te selecteren of op te stellen, maar uit ervaring weet ik dat slechts een paar kilootjes meer je al net wat trager kunnen maken. Misschien hebben ze het bij Dortmund wel gewoon gedoogd aangezien ze prima presteerden, tot de laatste wedstrijd dan.

Benieuwd hoe de beste man weet dat hij 10 kilo te zwaar is. Zit die in de tuin van Sule met een verrekijker in de boom? Nou oogt Sule natuurlijk best log, wat al vaak is met zijn lengte, maar lijkt me lastig om door het shirt heen te zien hoeveel spier en vet het nou precies is. Gewicht zegt natuurlijk lang niet alles wat dat betreft.

15 juni 2023 om 18:08

Hij is een bekende trainer met waarschijnlijk allemaal lijntjes binnen de bond waardoor zulke info eventueel bij hem zou kunnen belanden..... you feel me bro?

15 juni 2023 om 18:21

En Dortmund laat een speler die 10 kilo te zwaar is een heel seizoen lekker voetballen?

15 juni 2023 om 18:31

Gewicht zegt mij weinig eerlijk gezegd. Daarbij moet ik altijd denken aan die oud spits van Porto. Moussa Marega. Weegt 94kg bij 184cm, is ontzettend sterk maar alsnog enorm rap. Wel een uitzondering natuurlijk, want vaak komt het niet voor. De meeste die 94kg wegen bij zo'n lengte, komen niet vooruit.

Kan me niet voorstellen dat hij echt 10KG te zwaar is. Was dit nou aan het begin van de voorbereiding geweest, zou het geloofwaardiger zijn.

Maar hoe kan je nou een heel seizoen spelen (41 wedstrijden) en dan overgewicht hebben?

Sorry maar kijkt hij de wedstrijden wel van Dortmund? Oke Sule heeft een andere lichaamsbouw dan de meeste spelers maar voor een verdediger is hij toch snel in mijn ogen.

15 juni 2023 om 18:13

Absoluut, speelde gewoon een prima seizoen. Is overigens de enige speler die in een ‘fan-shirt’ speelt, de andere spelers gebruiken het echt Puma-wedstrijdshirt. Die zit bij hem te strak en niet lekker.

Zolang het zijn prestaties niet beïnvloed (en blijkbaar doet dat het ook niet, zie 41 officiële wedstrijden dit seizoen) dan zie ik het probleem niet eerlijk gezegd

Magath stond ook altijd bekend als een gerstoord trainings beest, ging altijd te ver en de spelers konden niet goed met hem vinden. Sule is trouwens hartstikke snel voor zijn bouw, maar misschien kan hij een paar kilotjes verliezen, vond hem wel sportief revanche nemen dit seizoen.

Was ook al in sule zijn bayern tijd. Toen riep de voorzitter van die club ook al dat hij geen topsport mentaliteit heeft en te vaak ongezond eet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren