Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitse bond wil Huntelaar liefst zes duels schorsen

Laatste update:

De tuchtcommissie van de Duitse bond (DFB) wil Klaas-Jan Huntelaar bijzonder lang weghouden van de velden. De spits van Schalke 04 verloor in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Hannover 96, zaterdag, zijn zelfbeheersing en schoffelde Manuel Schmiedebach stevig onderuit. Hij moest met rood inrukken en heeft nu een voorstel gekregen om zes duels aan de kant te blijven.

/

Schalke 04 accepteert dat voorstel sowieso niet en tekent dus beroep aan. Men vindt het voorstel van de Duitse tuchtcommissie veel te zwaar en hoopt, dat er na het beroep een lagere schikking komt. De club uit Gelsenkirchen ziet het absoluut niet zitten om zich zes wedstrijden zonder Huntelaar te moeten redden en wacht af, wat er de komende dagen verder gebeurt. Schalke reageerde zaterdag al op de rode kaart.

“Het was een overtreding, maar hij wilde de tegenstander absoluut geen pijn doen. Soms is een gele kaart dan ook genoeg. Hij wilde gewoon de bal veroveren. Het is jammer dat hij rood kreeg. Hij is geen recidivist en het was ook geen zware overtreding”, zei trainer Roberto Di Matteo over de charge van zijn Nederlandse spits. Huntelaar weigerde na afloop om de media te woord te staan.


Zes wedstrijden schorsing is...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heeft hij gedaan dat hij 6 wedstrijden moet krijgen dan?
Het slachtoffer kan nooit meer lopen ofzo?

2 februari 2015 om 16:39

De intentie of impact is soms belangrijker dan of er een heftige blessure is. De bijt van Suarez of iemand een ziekte verwensen of racisme is minder blessuregevoelig maar moet immers toch ook zwaar gestraft worden. Denk dat de bond dat meegewogen heeft?

2 februari 2015 om 19:25

Kijk: vorig jaar was walcott getackeld en toen leek het dat het een klein pijntje was eindstrand was hij meer dan 10 maanden geblesseerd.
Als bijvoorbeeld iemand je een keiharde eleboog of zoiets geeft dan kan de je de impact meer voelen. You get me?

2 februari 2015 om 16:39

Wat mij betreft zou dit de norm moeten zijn dan denken voetballers wel drie keer naar voordat ze zo'n tackel inzetten, een elleboogstoot uitdelen of naar iemand spugen. Maar als je kijkt naar de norm die nu gehanteerd wordt is dit wel heel veel.

2 februari 2015 om 16:55

Wereld op zun kop ja! !
Ik heb de overtreding niet gezien maar in Engeland hadden ze het waarschijnlijk af gedaan met een gele kaart. Het verschil van fluiten en schorsingen in europa is echt bizar groot.

2 februari 2015 om 16:59

Volgens mij zijn dit soort acties juist het gevolg van een helemaal niet nadenken. Een zwaardere straf zal dus niet helpen. Huntelaar heeft ook echt niet van te voren gedacht: hmmm 3 wedstrijden schorsing lijkt mij wel acceptalen. Ik zaag hem door midden...

2 februari 2015 om 17:44

denk dat je de beelden gewoon moet bekijken @henkyr.

de bal was niet eens in de buurt en de grote teen ging nog niet eens in de richting van waar de bal heen ging of was. gewoon 6 wedstrijden schorsen.

denkt die de volgende keer wel wat harder voordat die zo iets doet.

2 februari 2015 om 18:09

Sorry hoor, maar ik zie zojuist de overtreding terug op de site van de Telegraaf. Is toch wel een erg smerige tackle.... Gewoon lekker een wedstrijdje of 6 verplicht nadenken over wat ie dan toch fout deed. Terecht 6 wedstrijden.

2 februari 2015 om 18:10

@henkyr op de site van de Telegraaf is een filmpje van de overtreding te zien. Je ziet hem alleen op de benen van de tegenstander letten en haalt dan hard uit. Of 6 wedstrijden te veel is weet ik niet, maar hij maakt een zeer bewuste overtreding.

Wauw, waar gaat t heen.. dit is hoogstens 3 duels zou ik denken

2 februari 2015 om 17:18

3 wedstrijden lijkt mij inderdaad wel een goede straf, 6 is veel te veel.

2 februari 2015 om 17:20

ik heb het net bekeken...zou volkomen terecht zijn hoe jammer ik het ook vind.
De bal is totaal niet in de buurt...zn enige doel is de tegenstander neer te schoppen uit frustratie. T heeft zelfs niks met het spel te maken (een gevaarlijke aanval eruit halen).

6 wedstrijden zou prima zijn. In zulke gevallen wordt er vaak veel te laag gestraft.

2 februari 2015 om 17:50

Ja al vergelijk je het met ronaldo is het maximaal ook 3.

Het was duidelijk een overtreding uit frustratie en terecht rood. Maar 6 wedstrijden is veel te veel voor Baas-Jan naar mijn mening. 2/3 is voldoende.

2 februari 2015 om 16:35

Waarom frustratie? Ze stonden met 1-0 voor.

2 februari 2015 om 16:49

Omdat hij niet scoorde, en dat is wat een spits moet doen.

2 februari 2015 om 16:54

Frustratie heeft niet altijd iets met de stand te maken, meestal zelfs niet.
Het is het irriteren aan het gedrag van de tegenstander en dat heeft hij ook aangegeven...

2 februari 2015 om 16:50

Ik denk niet dat het uit frustratie was. Ze stonden namenlijk met 1-0 voor

2 februari 2015 om 16:55

Dit was al de 6e wedstrijd op rij dat Huntelaar niet scoorde. Tuurijk raakt hij daar gefrustreerd van.

Was echt een smerige overtreding.

Terecht, vieze trap, kwam niet eens in de buurt van de bal.

2 februari 2015 om 16:55

Terecht? Ronaldo slaat en schopt twee spelers en krijgt twee (!!) wedstrijden schorsing, Huntelaar tackled iemand (vies) en krijgt er 6.. Waar zijn de verhoudingen gebleven? Ook al is het niet dezelfde competitie, dit is toch wel erg schreef!?

2 februari 2015 om 17:02

Dus dan is de grens 2 wedstrijden? Wat bloeit het wat Ronaldo heeft gedaan, dit gaat nu om Huntelaar en z'n idiote tackle. Waarom naar iemand anders wijzen, terwijl dat de persoon in kwestie er niks mee te maken heeft? Doe je dat in je prive leven ook? Naar iemand anders wijzen terwijl het wellicht een hele andere situatie is?

2 februari 2015 om 17:03

Ja, het is scheef. Maar dat komt wel vaker voor als je rechtssystemen met elkaar vergelijkt.

2 februari 2015 om 17:08

Welke verhoudingen?

Je realiseert je dat je te maken hebt met de Spaanse en Duitse bond en dat die los van elkaar staan?

Verder denk ik dat de Spaanse bond iets lakser is omdat je te maken hebt met één van beste spelers van de wereld en hij (en Real) een voorkeursbehandeling krijgen. Simpel toch.

2 februari 2015 om 17:14

Vind ook dat het eigenlijk vaste regels moeten zijn. Ronaldo krijgt voor zoiets 2 wedstrijden, Hunter hiervoor 6. Slaan nergens op die verhoudingen. De globale basis regels moeten gewoon overal hetzelfde, dan krijg je dit soort onzin ook niet.

2 februari 2015 om 19:42

@exteberria

Ik wijs niet naar iemand anders, ik vergelijk het alleen met iemand anders om tot de conclusie te komen dat of; de verhoudingen tussen de competitie heel schreef zijn, wat vreemd is aangezien ze ook allebei in de champions League uitkomen, of dat niet alle voetballers gelijk behandeld worden.

En denk je nou dat je mij "raakt" door over m'n privé leven te beginnen? Of wat heeft dat stukje er verder mee te maken?

2 februari 2015 om 19:44

@medellin,

Dat realiseer ik me zeker, alleen ik vind dat vreemd/dom, aangezien de verhouding heel schreef zijn, terwijl beide bonden een grote hoeveelheid clubs in de champions League hebben zitten. Dan kun je er vanuit gaan dat de bonden toch ongeveer hetzelfde systeem hanteren.

En dat de Spaanse bond lakser zou zijn vanwege Ronaldo (en Real) zou al helemaal nergens oo slaan... Dan kun je wel een leuke FFP invoeren maar als je zulke teams dan nog gaat helpe schieten we er niet veel mee op, toch?

Jammer maar helaas, Klaas-Jan is geen Ronaldo, dan was het geel geweest. Zes wedstrijden is belachelijk twee was al genoeg

2 februari 2015 om 17:22

klaas is een held, maar 6 wedstrijden zou terecht zijn.
Deze overtreding heeft niks met voetbal te maken. Hij probeert de bal niet te spelen, hij probeert niet door middel van een overtreding een gevaarlijke aanval er uit te halen. HIj wil gewoon de tegenstander schoppen. Dit moet altijd zwaarder gestraft worden.
Ronaldo had 2 weken terug ook 6 wedstrijden moeten krijgen bijvoorbeeld.

2 februari 2015 om 17:49

Hoe kun je de Duitse bond nou vergelijken met de Spaanse bond?

Zes wedstrijden vind ik teveel. Dan mist hij morgen Bayern en 28 februari Dortmund uit.

2 februari 2015 om 18:12

Maar daar hoor je niet naar te kijken als je beslist voor hoeveel wedstrijden iemand geschorst wordt.

Wraak acties wel men niet want dit kan uitlopen tot vieze overtredingen. Ik denk niet dat Schalke dit gaat winnen want de bond wil geen wraak acties meer zien. Goeie actie van de bond!

2 februari 2015 om 17:23

Voor kansloos trappen zoals klaas hier doet, vind ik 6 wedstrijden een mooie zware straf.
Heeft totaal niks met voetbal te maken.

Ja uhm zo belachelijk vind ik 't niet. Kijk die overtreding, is gewoon schandalig. 6 is mss veel in verhouding met andere zware overtredingen waar spelers maar 3 wedstrijden ofzo, maar dan nog. Vind 't niks gek. Kon zo z'n been breken.

Ik las eerst alle reacties van iedereen hierboven, en dacht dat het inderdaad wel een overdreven straf moest zijn, Heb net even de actie terug gezien, en de straf is meer dan terecht. Wat een onwijs smerige overtreding, bal niet in de buurt en zeker de intentie niet om die te spelen zoals Di Matteo zegt. Feit de Huntelaar geen recidivist is, is naar mijn mening het meest zwakke standpunt wat je in kan nemen. Het zou bijna een vrijbrief worden om een keer goed je boekje te buiten te kunnen gaan en dan met een matige straf weg komen. Een overtreding als deze mag in mijn ogen zeker streng bestraft worden.

Lijkt me dat er wel iets voorgevallen is, dit is pure schop uit irritatie/reactie. Volgens mij zelfs bij een voorsprong.

De overtreding slaat nergens op maar ik denk dat 4 wedstrijden schorsing wel genoeg is.

Terecht vieze overtreding. Mensen moeten gelijk weer over ronaldo praten kali braak iemand zijn kaak en krijgt maar 3 wedstrijden dat is pas raar

6 wedstrijden vind ik toch redelijk belachelijk. Oké, het was een onsportieve gefrustreerde actie van hem door puur op de man te spelen, maar ik had 3, hooguit 4 wedstrijden schorsing verwacht. Het is immers ook pas zijn eerste directe rode kaart in de Bundesliga en hij heeft die speler van Hannover ook niet geblesseerd met die actie of de intentie daartoe gehad. Hopelijk kan zijn straf nog worden teruggebracht naar 4 duels ofzo, dan kan hij in ieder geval tegen Dortmund weer spelen.

2 februari 2015 om 17:27

hij had die intentie misschien niet, maar je neemt wel het risico om iemand te blesseren.
Stel dat die jongen er 4 maanden uit ligt....wat had je dan gezegd? 4 wedstrijden is genoeg?

2 februari 2015 om 17:36

Maar wat was zijn intentie wel dan, de bal spelen? Tactische overtreding?

6 is wat veel, een wedstrijd of 3 is wel genoeg. En Ronaldo heeft hier niets mee te maken, de Duitse bond is net zoals de Engelse bond wat meer serieus te nemen qua schorsingen dan de Spaanse bond.

Smerige actie maar hij raakt hem niet vol geef hem 2 wedstrijden schorsing + 2 voorwaardelijk...

Heel veel reacties dat Ronaldo maar 2 wedstrijden kreeg, maar wat heeft Ronaldo hier mee te maken. Zelf vind ik 4 wedstrijden voldoende voor deze doldwaze tackle, puur gericht om iemand te blesseren.

2 februari 2015 om 17:25

vergelijken misschien....

4 wedstrijden voldoende bij een actie die puur gericht is om iemand te blesseren??
Dat is toch belachelijk. Als je iemand met opzet wilt blesseren moet je juist extreem zwaar straffen. Stel dat hij hem wel goed raakt en die jongen ligt er 5 maanden uit.....

een overtreding als je net te laat bij de bal bent, of een overtreding om een aanval er uit te halen is heel wat anders. Dit heeft niks met voetbal te maken.
Stel dat een tennisser naar de andere kant van het net loopt en zn tegenstander een trap verkoopt in de hoop dat zn tegenstander geblesseerd is. Wat zou je dan zeggen? 2 weekjes schorsen?? Dan schreeuwt iedereen moord en brand omdat het dan pas opvalt hoe belachelijk het is.
Dit is ook belachelijk. Klaas is een held, maar dit kan echt niet.

2 februari 2015 om 17:32

Al had die jongen zijn been gebroken had je Klaas heel lang mogen schorsen ja, echter heeft die jongen er niks aan over gehouden. Neemt niet weg dat het gewoon een enorme stomme actie is.

Duitse bond is strenger en dit was veel erger dan wat ronaldo deed

2 februari 2015 om 17:26

dat was ook kansloos trappen zonder dat het iets met voetbal te maken had. Ook veel te lage schorsing dus.

Als je zulk belachelijk gedrag uit wilt roeien moet je zwaarder straffen. Dit hoort gewoon niet op het veld thuis. Niet van klaas en niet van ronaldo

Kan me niet voorstellen dat dit voor de tackle is. Die is geen 6 wedstrijden waard. Helemaal omdat Huntelaar geen recidivist is.

Nou die van roda jc is 6 wedstrijden geschorst voor spugen kali 3 wedstrijden voor iemand ze kaak breken

2 februari 2015 om 17:37

Ik denk niet dat je Kali hiermee moet vergelijken aangezien dit intern is gebeurd. Maar ik snap je punt wel. Het is soms ook echt belachelijk hoeveel verschil er zit in het bestraffen van spelers die iets ernstig begaan.

Kan hier wel mee leven. Ben sowieso een voorstander om zwaardere straffen op te leggen voor zinloze overtredingen en deze paste zeker in die categorie. Totaal geen oog voor de bal, sterker nog die was niet in de buurt, en Huntelaar trapt hem gewoon neer van achteren.

Hoop dat de Spaanse bond meekijkt. Het was een keiharde schop en een fikse straf is op z'n plaats, maar het verschil in striktheid tussen de Europese bonden is wel erg groot.

Het is wel een hele vieze tackele hoor. 6 wedstrijden is wel veel, maar je kan ook niet zeggen dat het onterecht is. Hij trapt hem gewoon letterlijk keihard onderuit zonder in de buurt te komen van de bal. Niet zo slim KJ!

Hele domme en onnodige overtreding, maar 6 wedstrijden is toch wel overdreven. Je ziet in de gemiddelde wedstrijden wel stevigere tackles voorbij komen waarbij mensen wegkomen met geel of een rode kaart met 1-2 wedstrijden. Het is eigenlijk gewoon heel dom pootje haken en iemand laten struikelen, maar verder ziet deze tackle er veel gevaarlijker uit dan hij is. Een wedstrijd of 2-3 had wel prima geweest.

Aanpakken dit soort smerige overtredingen. Niets mis mee dat hiervoor 6 wedstrijden wordt geëist. Moet veel vaker gebeuren dat dit soort aanslagen een flinke straf opleveren.

6 Wedstrijden is een prima straf in mijn ogen. Het is alleen jammer om te zien dat CR7 voor een soortgelijke overtreding maar 2 wedstrijden eraan krijgt...

Als je ctrl+f doet en je tikt in Ronaldo, krijg je 23 resultaten. Maar iedereen weet dat Spanje de bond is waar soevereine straffen worden gehanteerd. Ik vind 6 wedstrijden te veel, naar mijn mening was 4 beter geweest. Want de overtreding die Klaas-Jan beging was nog wel ernstiger dan die van CR. Ronaldo naar mijn mening 3 wedstrijden geschorst moeten worden. Maar 04 gaat toch nog in beroep, het kan altijd nog minder worden dus..

Lijkt me een logische beslissing van de DFB. Totaal achterlijke overtreding en het zou zowel Schalke als Huntelaar sieren als ze deze straf zouden accepteren.

In Duitsland besluit Huntelaar op een speler keihard van achteren onder uit te halen. In Engeland denkt Diego Costa dat het normaal is om even op iemand zijn been te staan. En in Spanje slaat en schopt Ronaldo een speler puur uit frustratie en denkt Arda dat het normaal is om je schoen richting de grensrechter te gooien.

Wat is het gevolg?

Huntelaar krijgt een schorsing 6 wedstrijden voorgesteld. Diego Costa krijgt achteraf, op basis van TV beelden, een schorsing van 3 wedstrijden. Ronaldo krijgt een schorsing van 2 wedstrijden en Arda krijgt alleen geel.

Conclusie: de Spaanse bond is één grote grap.

Ronaldo trapt slaat iemand 2 wedstrijden klaas maakt goeie tackle 6 wedstrijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren