Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘We willen weten wat hij kan bij Ajax, maar hij raakte echt geen bal’

Laatste update:

Mike Verweij is positief over het voorseizoen van Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De journalist laat in de podcast Kick-off van De Telegraaf weten dat hij vooral onder de indruk is van het uithoudingsvermogen van het duo. Collega Valentijn Driessen is met name over Brobbey minder goed te spreken, terwijl ook Carlos Forbs tegen Borussia Dortmund niet kon imponeren.

“Ik vond Brobbey en vooral Steven Bergwijn echt heel erg goed spelen”, zo opent Verweij, terugblikkend op de 3-1 nederlaag van afgelopen zondag. “Die hebben denk ik een hele goede conditionele voorbereiding gehad en dat waren voor mij wel de beste spelers aan de kant van Ajax.” Hoewel hij erkent dat Brobbey wellicht meer had kunnen scoren, denkt de Ajax-watcher dat de spits nog wel op stoom komt.

“Dat was ook een van de punten waar Maurice Steijn het over had. In de hele voorbereiding hebben ze echt heel veel kansen gehad. Brobbey kreeg eind vorig seizoen ook best veel kansen en toen scoorde hij ook niet. Terwijl zijn specialiteit altijd was: een kans is een goal. Ik denk niet dat Brobbey kwaliteit mist; die doelpunten komen denk ik wel weer terug. Als hij in de jeugd alleen op de keeper afliep dan kon je alvast een doelpunt noteren”, aldus Verweij.

Driessen kan zich niet helemaal vinden in de woorden van zijn collega. “Mike legt de lat iets lager dan ik, want het had natuurlijk allemaal wel beter gemogen. Ze stonden allebei twee of drie keer alleen voor de keeper, dus dan mag je best wat meer scoren. Misschien mist Brobbey ook gewoon kwaliteit? Je ziet nu ook bij die Forbs... Hij heeft ook alleen maar in jeugdcompetities gevoetbald, dus je weet absoluut niet wat hij gaat brengen. We waren heel benieuwd wat hij kon, maar na de wedstrijd van Dortmund weten we nog steeds niets. Hij heeft echt geen bal goed geraakt”, besluit de journalist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De kritiek op Forbs vindt ik een beetje overdreven, ze hadden net zo goed kunnen stellend dat hij überhaupt geen bal heeft geraakt omdat hij maar 10/15 minuten speelde. Ik had gehoopt dat kudus rond minuut 60 gewisseld had geworden zodat we (supporters) een beetje kunnen zien wat voor een speler Forbs is

7 augustus 2023 om 19:02

Het is niet echt kritiek; ze geven aan dat ze geen conclusies kunnen trekken omdat hij nauwelijks aan de bal was. Dat was wel waar natuurlijk.

7 augustus 2023 om 19:15

“Geen bal goed geraakt” is heel wat anders dan hij heeft geen bal geraakt. Wat Driessen hier zegt is hij dat hij wel heeft kunnen oordelen en de oordeel is dus dat hij niks goeds heeft gedaan.

Terwijl elke normale kijker kan concluderen dat hij simpelweg niet genoeg aan de bal is geweest om er een oordeel aan te geven. Zeker met de context in gedachten is dit weer een uitspraak die kant noch wal raakt

7 augustus 2023 om 19:17

Ik denk dat je iets te gevoelig bent, Max. Dat was iig niet mijn afdronk.

7 augustus 2023 om 19:42

Njfromvol lees anders de tekst even, er staat toch 'geen bal goed geraakt' of niet?

7 augustus 2023 om 19:57

Hij zegt ook:"hij heeft ook alleen maar in jeugdcompetities gevoetbald, dus je weet absoluut niet wat hij gaat brengen. We waren heel benieuwd wat hij kon, maar na de wedstrijd van Dortmund weten we nog steeds niets"

Dat eerste is waar, dat tweede heb ik ik zoals zovelen hier (we zijn benieuwd naar wat hij kan) en het laatste klopt ook... we zijn niets wijzer geworden.

Daar is toch geen woord aan gelogen?
(Hij wordt niet afgebrand of wat dan ook).

7 augustus 2023 om 23:00

Het probleem is dat hij het wel als afbranden bedoelt. Als hij amper minuten heeft gemaakt en dus amper iets heeft kúnnen laten zien, kan je dat zeggen. Het feit dat Valentijn expliciet moet zeggen dat Forbs geen bal goed geraakt heeft, geeft zijn verhaal een andere betekenis. Het is klein, maar als je kritiek hebt op zijn woorden heb je gewoon gelijk.

7 augustus 2023 om 19:32

Mooi hè die Driessen en Verweij. Over Taylor, Klaassen, Aertsen, vroeger Donny van de Beek, Carel Eiting en Dani de Wit valt of viel er nooit een onvertogen woord. Hoe bizar slecht en weinig getalenteerd die jongens ook zijn. Maar jongens als Brobbey, Bergwijn, Bassey, Kudus, voorheen Ziyech, Mazraoui, Neres, Anthony, Promes enzovoort en nu weer, totaal niet verrassend, Borges, worden nog voor ze ook maar een bal hebben geraakt al keihard neergesabeld. En dat gaat dan een heel seizoen door. Wie niet door heeft wat er speelt is of blind of onderdeel van het probleem. Walgelijk.

7 augustus 2023 om 19:36

I see what you did there. Maar het slaat helemaal nergens op. Verweij en Driessen zijn zure eikels, maar racisten zijn het zeker niet.

7 augustus 2023 om 19:40

Ze prijzen Brobbey en Bergwijn juist. Aertssen, Van de Beek en Taylor zijn wel degelijk getalenteerd. Verder is er ook geen reden om deze spelers wel neer te sabelen na gisteren (ja Aertssen komt nog tekort, maar zo slecht was hij gister ook niet. Hato was gisteren nog minder). Borges overigens ook niet, want daar hebben we nog niks van gezien.

7 augustus 2023 om 19:41

Ben ik het eens met AFCArjen... je kunt zeggen van ze wat je wil, ik ben ook geen fan van beide maar racisten vind ik veel te ver gaan...

Heerlijk, Forbs die een minuut of 15-20 mee kon doen met spelers waar hij nog amper mee getraind heeft en dan deze conclusie al trekken. Ze zijn weer lekker op dreef. Al vraag ik mij wel af of Mike een griepje heeft aangezien hij positief is over 2 spelers.

7 augustus 2023 om 18:54

Welke conclusie? Dat ze geen conclusie kunnen trekken want dat zegt Driessen letterlijk: "na de wedstrijd van Dortmund weten we nog steeds niets"

7 augustus 2023 om 19:20

Want hij heeft geen bal goed geraakt

7 augustus 2023 om 21:59

Volgens mij zegt Driessen nog wel meer dan dat… Je kunt in mijn ogen helemaal niets zeggen over iemand die 15 minuten gespeeld heeft en nauwelijks met z’n teamgenoten heeft gespeeld. Elke conclusie of wat daar ook maar in de buurt komt (zowel positief als negatief) is veel te voorbarig.

7 augustus 2023 om 20:11

Ajaxfan158 maar de gemiddelde vz (Ajax) fan had zodra Forbs wel 20 min leuk had gespeeld hem compleet de hemel ingeprezen. Dan was de nieuwe Henry geboren, Mislintat direct een nog grotere standbeeld gekregen en is Driessen een nog grotere droeftoeter etc..

7 augustus 2023 om 21:51

Dan had je het volste recht om daar dezelfde reactie te geven en had ik je nog gesteund ook. Tuurlijk hoop ik als Ajacied dat hij iets laat zien in die 20 minuten waarvan je denkt ‘daar druipt de klasse van af’, maar ook dan kan je op basis van 20 minuten geen conclusies trekken.

Jaa vond ze ook goed spelen, Brobbey kan makkelijk die 90minuten volmaken, maar om nu te klagen over Forbs is wel minder.

7 augustus 2023 om 18:57

Brobbey vroeg 10 minuten voor tijd al om een wissel. Was tegen die 3e Bundesliga club ook al zo.

Brobbey en Bergwijn speelden goed omdat Ajax de hele wedstrijd op de counter speelden. Zelfs bij de 3-1 was Dortmund aan het aanvallen en probeerde Ajax er steeds snel uit te komen. Dat ging aardig goed inderdaad. Benieuwd of Ajax straks in de competitie ook wat neer resultaat voetbal gaat spelen.

7 augustus 2023 om 18:53

Zolang het nog niet echt loopt verwacht ik dat wel tegen gelijkwaardige en (op dit moment) betere teams

7 augustus 2023 om 19:25

Daar kun je vooralsnog wel van uitgaan, in ieder geval tegen ploegen die comfortabel zijn aan de bal en in het niveau meekunnen. Op het middenveld is er nog steeds weinig balans en de verdediging is nog steeds kwetsbaar. Het is dus wel verstandig om de speelstijl wat aan te passen aan de tegenstander vooralsnog.

Forbes heeft 10 minuten gespeeld of zo? Had hem liever eerder gezien. Bergwijn maakt de hele voorbereiding al een gretige indruk en speelt prima, maar we moeten het nog allemaal zien. Hoop dat hij vrijer speelt nu Dusan er niet meer is, vooral het spel in de kleine ruimtes moet beter, en de afronding. Brobbey en Bergwijn hadden beiden moeten scoren gister.

Niet of nauwelijks getraind, een kwartier invallen en dan al beginnen met zeuren. Je zou haast denken dat ze Ajax moéten beoordelen en dat ze kritiek leveren om views te krijgen, want negatieve aandacht is ook aandacht.

7 augustus 2023 om 19:21

Ja Medic die gewoon prima speelde moest ok nog even benoemd worden als iemand met een draaicirkel van een vrachtwagen en toen hij erin kwam lagen er 2 doelpunten in het netje. Niks was goed, alleen Rulli kreeg een complimentje

7 augustus 2023 om 23:25

Het is echt verschrikkelijk met die man. Hoe kan iemand -die bijna altijd fout zit- nou zo’n hoge functie bekleden bij Telegraaf Sport?
Ze krijgen wel voldoende clicks en reacties, maar grotendeels negatief. Er zou toch een keer iemand in moeten grijpen.
De nieuwe spelers hebben even tijd nodig, en dat is niet hun eigen schuld, maar van het handelen van Ajax. Helaas gebeurt dat niet zo heel erg snel op dit moment waardoor de selectie pas later op orde is dan bij andere clubs het geval is. Maar dat neemt niet weg dat we maar zo iedereen af kunnen schieten na een enkele wedstrijd/training.

De 19 jarige Forbs is er in de 77e minuut ingekomen op de flank waar hij normaal niet speelt en Driessen staat alweer klaar om hem de grond in te trappen omdat hij in die 13 minuten niet heeft weten te imponeren tegen de nummer twee van Duitsland.

Ik heb eigenlijk niet eens meer woorden voor deze zure en nare man.

Een seizoen lang volop vertrouwen hebben in Brobbey en hem 34 wedstrijden lang opstellen en daarna kun je beoordelen hoe goed deze jongen is. Wel zo eerlijk na één seizoen waarin er volop aan hem werd getwijfeld en er jongens als Tadic en Kudus in de spits verschenen.

7 augustus 2023 om 19:31

Mwa, voor Ajax-begrippen wellicht, maar vaak zie je pas na een stap richting een top competitie hoe goed een speler echt is (of juist niet). Verder zal het seizoen niet van spelers als Bergwijn of Brobbey af gaan hangen. Die zijn wel goed voor een bepaald rendement waar je mee aan kunt komen als speler van een Nederlandse topclub.

De vraag is welke spelers er nog komen en hoe goed de aangetrokken spelers zijn. Als die spelers namelijk niet iets extra's hebben, heeft Ajax een groot probleem. Vorig jaar begonnen ze nog in de plus na al die successen van de afgelopen jaren, maar dit seizoen staat de druk er gelijk flink op. Slecht spel, fouten of wat dan ook zullen eerder enorm uitvergroot worden dan dat ze worden genegeerd.

Raar dat hij Medic niet noemt want die speelde dan weer prima in een pot waarbij hij nog geen 1 keer mee had getraint. Forbs niet gezien omdat hij geen 1 keer gezocht werd en het ging steeds via Brobbey en Bergwijn. Kudus had er wel wat eerder gewisseld mogen worden. Waarom speel je überhaupt met hem als je weet dat de kans heel groot is dat hij weggaat

7 augustus 2023 om 19:19

Hij noemde Medic expliciet. Dat zijn tegenstander direct twee keer scoorde. Oftewel, wat een vreselijk slechte aankoop. Het is allemaal zo doorzichtig. Is de nuance helemaal kwijt en doorgedraaid. En hij zit er in voorspellingen bijna altijd naast. Het begint een beetje triest te worden.

7 augustus 2023 om 19:32

Het is allemaal inderdaad wat simpel. Bij Dortmund lopen niet bepaald prutsers rond en daarbij zijn de nieuwe jongens er pas net. Het is onmogelijk om uberhaupt al een beeld te schetsen. Je kunt hooguit per wedstrijd zien wat er fout gaat en wat er beter moet.

Mensen die Bergwijn al volgen sinds zijn PSV-tijd weten dat het in het begin van het seizoen wat lijkt, om vervolgens gedurende het seizoen af te zakken naar een bedenkelijk niveau.
Daarbij kreeg hij ook erg veel ruimte gisteren.

Brobbey vind ik een zeer beperkte spits die vooral fysiek heeft, maar weinig doelgericht is.
Ik blijf hem zo ongelooflijk overschat vinden. Totaal geen techniek of het vermogen om rustig af te werken als hij voor het doel komt.

Ik denk niet dat Ajax het van dit duo moet hebben, want dan voorzie ik heel veel problemen voor ze.

7 augustus 2023 om 19:27

Brobbey niet doelgericht? Dat hij niet effectief is (op het moment), oké, maar doelgericht is hij toch wel? Anders kom je toch niet meermaals 1 op 1 met de keeper? En dat heeft hij vaak. Begin van afgelopen seizoen en daarvoor werd hij regelmatig geprezen om zijn effectiviteit trouwens, dus ik schrijf hem nog niet echt af. Persoonlijk ben ik best blij dat hij fysiek vooruitgang geboekt heeft (uithoudingsvermogen, werklust), hoewel ik inderdaad ook niet vind dat je er echt een heel seizoen op moet gokken. Hoop dat er nog een betrouwbare spits bij komt met wat ervaring.

7 augustus 2023 om 19:38

Deels mee eens. Ik vind het alleen wel wat selectief. Betreft Bergwijn ben ik het wel met je eens. Een leuke speler voor een Nederlandse topclub, maar op een hoger niveau (bijvoorbeeld de CL of tegenstanders van een aardig formaat) heb je er gewoon niet veel aan. Het is niet eens zozeer omdat hij technische of fysieke kwaliteiten mist, maar hij mist flink wat spelintelligentie. Die maakt zo vaak de verkeerde keuzes dat het frustrerend is om naar te kijken.

Brobbey vind ik wel degelijk een spits met potentie. Dat afmaken was vooral iets van het afgelopen seizoen onder best zware omstandigheden. Daarvoor schoot hij er toch aardig wat ballen in en mistte hij niet veel. Brobbey is natuurlijk ook nog wel behoorlijk jong, hè. Hij is pas 21 jaar. Na dit seizoen worden we wat wijzer betreft hem. Een toekomstige wereldspits zie ik er ook weer niet in, maar mits hij de werkethiek heeft, denk ik dat hij best kan slagen in een top competitie.

Wat het vooral is in mijn optiek: Brobbey en Bergwijn gaan het verschil niet zijn tussen presteren of niet presteren. Beide heren staan wel garant voor minstens een acceptabel aantal doelpunten en/of assists, in ieder geval in de Eredivisie. Betreft een gooi naar het kampioenschap zijn dat niet de spelers waar je een vraagteken bij hoeft te zetten.

Borges kun je niet beoordelen op dat kleine kwartier.
Het was wel een klein teken dat hij een aantal keer werd overgeslagen terwijl hij toch aanspeelbaar was.
Dat was wel sneu voor hem.



Okee meneer Driessens . Ff naar buiten kijken. De zon schijnt .... wat minder depressief ? Fijn dat Forbs ook al mocht meespelen. In de ochtend pas binnen gehaald, nu al zijn eerste kadootje .....speeltijd tegen een grote europese club. Oogde blij en enthousiast, wat we lang niet bij iedere speler zien. Hopelijk vindt hij gauw zijn plekje. Of liever je lezers bestoken met 100 biologische appelazijn ?

Hahahaha Forbs heeft 2 keer de bal geraakt volgens de statistieken. Dan kun je inderdaad moeilijk de bal vaak goed raken.

Driessen laat geen moment onbenut om Ajax, of de spelers van Ajax, de grond in te boren. Zijn privé oorlog begint een beetje onaangenaam en tragisch te worden. Blijkbaar zijn de lijntjes naar De T. verdwenen - zie zijn bemoeienis met het proberen te pushen Heitinga in het zadel te houden. Volstrekt ongeschikt, maar wel, met vooral diens zaakwaarnemer, een mooie bron van nieuws uit de eerste hand. Nu dat verdwenen is, lijkt zijn gif spuien een nieuwe dimensie aan te boren. Natuurlijk mag kritiek geven op Ajax, maar hou het wel realistisch.

Toch fijn dat Valentijn zegt de lat hoger te leggen dan zijn collega’s

Valentijn...die het raar vond dat er een linksbuiten bij kwam omdat Ajax bergwijn al had. Want ja een club kan natuurlijk makkelijk het hele seizoen met 1 linksbuiten doen he? Hij vergat Godts ook nog even. Maar alleen Bergwijn was genoeg. En elke podcast weer zit hij Alvarez door het slijk te halen. Elke week weer. Wat heeft die jongen hem misdaan zeg.

Haha wat een clown die Valentijn en zo voorspelbaar. Rond minuut 78 ingevallen en is 2 keer aangespeeld waar hij de bal niet heeft verloren. Maar hij kan er niks van hoor jongens!

Ook al waren het maar 15 minuten dat hij mee deed, voor ruim 20 miljoen mag je toch wel verwachten dat hij tenminste iets goed doet.
Hier heeft onze tweedehands autoverkoper een behoorlijk risico genomen om zo’n vermogen neer te leggen voor een jeugdspeler die zich nog nergens heeft bewezen

Ik vraag me al een tijdje af hoe Ajax verdedigers scout. De laatste tijd halen ze verdedigers die het bij Ajax niet echt goed doen, maar bij hun volgende club goed presteren. Dit is denk ik niet een probleem van dit seizoen , maar speelt al een tijdje. Leuk dat Ajax er winst op pakt, maar sportief gezien is dit geen goede ontwikkeling.

7 augustus 2023 om 19:32

In veel opzichten vragen ze bij Ajax (en de supporters daarbij) naar mijn mening ook wel onrealistisch veel van verdedigers. Centrale verdedigers moeten bijna spelverdelers zijn qua voetbal, en daarbij erg snel en goede verdedigers.

7 augustus 2023 om 20:15

Valt op zich wel mee . Ajax heeft door de jaren heen wel verdedigers gehad die wel slaagde bij Ajax. Het valt me wel op dat de laatste jaren een aantal verdedigers zijn gekocht , zeker centrale verdedigers, die niet slaagde bij Ajax .

Wat een gezeur allemaal 😂😂 Hoezo komen deze mannen zoveel op Voetbalzone?? Dit heeft toch niks met voetbal te maken… Is er geen Voetbal Insider pagina waar dit soort ONZIN op geplaatst kan worden. Dit is meer roddelen/zeuren (om het zeuren)

Azijn zeiker Driessen mag pas wat zeggen na 10 competitie wedstrijden.
Nu heeft iedereen een mening maar de werkelijkheid weten we pas over 2 maanden. Tot die tijd: kijken en mondje dicht!!!

Had de directie van de Telegraaf dat maar gedaan bij de heren Driessen en Verwij , na het eerste artikel van hen direct neersabelen en ergens achterin de krant een plekje gegeven. Na een eerste invalbeurt direct al zien of het wat wordt of niet. Zou van baan veranderen en scout worden bij een topclub.

Brobbey miste alleen 1 kans die ook wel goed werd gepakt door de keeper, maar die had er wel in gekund ja. Verder wel gewoon een goede kopgoal en goed aanspeelpunt. Komt er eindelijk weer beter in.

Zolang de zon schijnt en het niet te spannend wordt heb je best veel aan die twee, maar zodra de spanning toeneemt en het weer slechter wordt mist Bergwijn voor open goal en doet Brobbey net of als een drol spelen hem niets doet, win je dus de ooorlog niet mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren