Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen niet overtuigd van debutant: ‘Hoeven niet direct de polonaise te lopen’

Laatste update:

Valentijn Driessen wil nog niet de loftrompet steken over Micky van de Ven. Volgens de journalist van De Telegraaf heeft de verdediger van Tottenham Hotspur nog genoeg te bewijzen.

“In de slotfase tegen Griekenland kwam Nederland alsnog in de problemen. Van de Ven verspeelt daar een bal waar een gevaarlijke aanval uit komt”, begint Driessen zijn betoog. “Het zijn momenten waarop je zeker moet spelen.”

“Dan zie je wel dat het een speler is die nog niet zoveel wedstrijden op dit niveau heeft gespeeld”, gaat Driessen verder. “Daarbij aangetekend dat Nathan Aké ook maar half een duel ingaat, waardoor Griekenland zo alleen op doelman Bart Verbruggen af kan gaan."

Mike Verweij verdedigt de 22-jarige linkspoot nog enigszins. “Tegen Frankrijk viel hij wel heel erg goed in. Je kan hem er goed bij hebben. Hij is sterk en snel.”

Driessen wil niets weten van de positiviteit van zijn collega. “Hij mag nog wel wat bewijzen hoor. Nu zijn we helemaal onder de indruk van tien minuten tegen een Frankrijk dat op tachtig procent speelt.”

“Hij had wel een goede tackle, dat moet ik eerlijk toegeven, maar we hoeven niet de polonaise te lopen wanneer iemand een goede tackle maakt of een goede pass geeft.”

Van de Ven maakte afgelopen zomer een droomtransfer naar de Premier League. De in Wormer geboren verdediger werd door the Spurs voor veertig miljoen euro overgenomen van VfL Wolfsburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad een hele domme pass, maar dat doet verder niets af aan zijn verdedigende kwaliteiten.

Hij lijkt mij ook iemand die snel van fouten leert.

17 oktober 2023 om 15:22

Wat een verschrikkelijke arrogante lul is die Valentijn Driessen toch! Vd Ven is 22 jaar en speelt bij Tottenham Hotspur, doet dat met verve en speelt in het Nederlands elftal, bij de beste spelers van het land en meneer Driessen gaat doen alsof hij er niets van kan? Nee, Valentijn kan het natuurlijk veel beter met dat rare lichaam van hem!

Was inderdaad een afschuwelijke pass, dat mag op dit niveau nooit gebeuren. Ik vond hem vooral erg onwennig op linksback, heeft hij daar ooit vaker gespeeld? Laat in ieder geval wel potentie zien, is snel, goede tackle, lijkt me een prima moderne centrale verdediger.

17 oktober 2023 om 13:15

Mooie was dat Van Dijk hem helemaal de “kolere” schold. Om vervolgens 1 min later vrijwel een identieke pass te geven..

17 oktober 2023 om 13:21

Ja maar dat weten wij toch inmiddels allemaal, ligt nooit aan Vrigil maar altijd aan een ander.

17 oktober 2023 om 13:30

@burwatti van Dijk speelde gisteren anders wel een Dijk (:P) van een wedstrijd.

17 oktober 2023 om 14:11

elke voetballer maakt fouten, dan mag er nooit meer iemand wat zeggen in het veld daar wordt het ook niet beter op. Ik heb juist geleerd dat je elkaar scherp moet houden als iemand niet luistert naar zn taken mag daar best even op gescholden worden, je wil dat dat ook bij jou gebeurd als je zelf ook de fout in gaat zodat je zelf ook even wakker gemaakt wordt en je er niet pas achter komt als het te laat is. Dus waar v Dijk naar iemand schreeuwt mag er daarna ook op hem geschreeuwd worden dat weet hij zelf ook wel. Liever dat dan allemaal duimpjes naar elkaar zoals een paar jaar geleden waar we steeds niet kwalificeerde.

17 oktober 2023 om 15:49

@papabear

Wat een vreemde opmerking die volgens mij meer te maken heeft met wat jij van hem vind dan wat dr werkelijkheid is.

Geef eens een voorbeeld dat hij een speler op de kop, hij een identieke fout maakte en boos werd dat een speler iets zei?

Ik heb hem super vaak kritisch horen zijn op zijn spel. Echt een super rare onzin uitspraak. Je mag hem duidelijk niet.

17 oktober 2023 om 13:16

Heeft vaker als linksback gespeeld bij Wolsfburg wel eens. Buiten dat geven zelfs de grootste op aarde wel eens een verkeerde pass, dus Driessen is hier overdreven kritisch. Natuurlijk mag het niet gebeuren, maar een van Dijk bijvoorbeeld speelt ook niet foutloos.

17 oktober 2023 om 13:43

@memphisdepay
Die wedstrijden bij Wolfsburg in de BL als linksback zijn op 1 hand te tellen. Van de Ven is een centrale linkerverdediger, geen linksback.

Die pass die hij gaf was ook absurd slecht.

17 oktober 2023 om 13:20

Brak door als LB bij Volendam, maar voelt zich duidelijk comfortabeler als CV. Maarja als ze ooit in de jeugd in de spits hebben gelopen dan moeten ze dat in Oranje ook gewoon nog kunnen.
Van der Ven doet het gewoon uitstekend in Engeland (en daarvoor in Duitsland) dus komt wel goed met deze jongen. Scheelt ook of je met Romero of met Virgil "vingertje" van Dijk speelt. Het enige wat Virgil gisteren goed deed was de pingel scoren, maar was gisteren niet van een erg hoog niveau

Hahah wat een onzin. Aanvoerder Wolfsburg geweest en nu de beste in de defensie bij Spurs. Wekelijks in de PL en Europa. Maar nee: hij heeft geen ervaring op dit niveau in dit soort wedstrijden. Dit niveau van gisteren was subtop op zijn best.. hij zat er niet lekker in, in het begin dat klopt. Dat heeft niks te maken dat hij zich nog niet bewezen heeft en onervarenheid. Is gewoon lastig invallen als een tegenstander in eens volle bak naar voren gaat, zwaar opportunistisch. Dan hebben de beste van de wereld het ook zwaar.

Vond het gewoon gek van Koeman dat hij Ake en vd Ven niet wisselde van positie. Maar goed.

Off topic: hoe kan het dat mensen met zulk weinig voetbal verstand een baan hebben als voetbal journalist. Ik betrap buiten de mensen van VI (het blad en de app) echt maar weinig journalisten op echt voetbal verstand. Wijfels, Verweij, Driessen, Vissers allemaal zulke slechte journalisten.

17 oktober 2023 om 13:23

Is toch ook de grootste onzin wat onze azijndrinker meldt. Van de Ven doet het uitstekend bij Spurs, samen met Romero.

17 oktober 2023 om 14:17

@vdwindt
Spurs speelt geen Europees voetbal en Van de Ven is niet de beste verdediger van Spurs, dat is overduidelijk Romero ( en tevens 3e aanvoerder ).
Hij stond niet op zijn natuurlijke positie als linkercentrale verdediger en gaat daardoor sullig in de fout. Zoals je al aangeeft: ze hadden van positie moeten wisselen dat Ake als linksback kwam te staan.

17 oktober 2023 om 19:06

@Mason38. Haha sorry iets te voorbarig over europees voetbal geeft wel aan in wat voor weerstand hij wel speelt dat Spurs geen Europees heeft gered. En ik ben misschien chauvinistisch maar ik ben zo onder de indruk dit seizoen van vd Ven dat ik te gemakkelijk voorbij ga aan zijn teamgenoten. Ik blijf echter bij mijn standpunt dat Valentijn hier onzin praat

17 oktober 2023 om 16:15

Kennis verkoopt niet. Sensatie wel.

Van de Ven is gewoon een erg goede verdediger, die vooral met zijn snelheid een gigantisch wapen kan zijn als je een hoge lijn speelt.

Ik vind hem aan de bal altijd wat onwennig ogen, maar volgens mij kan hij prima voetballen. Ziet er wellicht niet altijd even soepel uit, maar wat maakt het uit. Als van de Ven zo doorgaat speelt hij over een paar jaar gewoon basis. Ik ben enorm fan van Ake en dat is naar mijn mening een van de beste verdedigers van Europa, maar hij werd er gisteren een paar keer flink uit gelopen op snelheid. Dat gebeurt hem toch niet zo vaak.

Misschien de beste man ook op de plek zetten waar hij bij Wolfsburg uitblonk en nu ook bij Spurs: links centraal als LCV of als Cv... Linksback is hij te lomp voor in mijn ogen. Motorisch en ook qua voetbal te min voor daar...

Met 3 man achterin is hij de ideale LCV

17 oktober 2023 om 13:24

Is een Hollandse ziekte he, hij heeft ooit op di positie gespeeld dus hij kan het niet verleerd zijn.
Dus dan zetten we hem daar neer want we durven geen andere keuzes te maken of onze aanvoerder te wisselen. Het enige wat hij goed heeft gedaan is die 2e pingel verzilveren.

17 oktober 2023 om 14:52

Ik vond Virgil de vorige wedstrijd (frankrijk) echt een pak minder.
Gister was hij wel oké. Geen 8, zoals hier op VZ stond, maar wel een ruime voldoende.

Versierd een pingel. Scoort een pingel. Had een assist op Bergwijn moeten hebben. Maar verdedigd nog altijd te passief & te veel naar achter.

Een trio van Timber - Aké - van de Ven had ik graag gezien, maar Timber is geblesseerd. En misschien is het dan wel iets ''te klein'' in het centrum/rechts met zowel Aké als Timber.

De Ligt is ideaal als CV, de plek van Virgil. Dan komt hij tenmisnte niet op de zijkanten uit.

17 oktober 2023 om 15:13

Vond ik ook opvallend. Aké is onze beste linksback nota bene. Vond het ook apart dat Geertruida eruit ging in plaats van Dumfries aangezien ze met vier achterin gingen spelen. Geertruida speelde geen heel beste pot, maar je zag ook dat de positie voor hem wat onwennig was.

17 oktober 2023 om 15:28

Ik had niet alleen Geertruida eruit gehaald. Ik had Dumfries, Geertruida en Weghorst met rust gewisseld.

Malen in de punt voor Weghorst. Van de Ven i.p.v. Geertruida en dan schuiven met Van Dijk. En dan Frimpong voor Dumfries. Dumfries is een topper, maar gister was zijn pot niet. En een nog snellere, technischere (aan de bal vooral) speler op die plek was handiger geweest in mijn ogen.

Had je gewoon lekker Frimpong en Hartman met diepgang gehad en Bergwijn & Malen in de punt. Simons op de 10, al vond ik die ook matig. Dus dat je dan na 60 minuten een Veerman had kunnen brengen of Stengs, was ook goed geweest.

Van de Ven is een goede Lcv/cv. Aké is kleiner, dus dan Vd Ven centraal. Lengte van van Dijk, snelheid van Aké (nog sneller). Ideaal tussen die 2 toppers in!

Verbruggen
Van Dijk
Van de Ven
Aké
Frimpong
Reijnders
Wieffer
Hartman
Simons
Malen
Bergwijn

Bij geen enkele speler moet je direct de polonaise lopen. Dat is al veel te vaak gebeurd en maar zeer zelden (misschien 1 op de 30) maakt het ook daadwerkelijk waar. Gewoon lekker afwachten en na 10 of 20 interlands kun je een beter beeld schetsen.

Ik ook niet. Van de Ven is een leuke clubvoetballer maar totaal nog niet klaar voor Oranje. Dat je bij Tottenham speelt, wil niet zeggen dat je ook voor Oranje mag uitkomen. Als we zo doorgaan, kun je jan en alleman wel oproepen... Laat hem eerst maar eens 38 competitieduels spelen en dan kijken we verder. Wetende dat je met Aké, Virgil, De Ligt, Geertruida en De Vrij centrale verdedigers zat hebt.

Zorgen dat-ie ervaren wordt in de PL en dan zien we in 2024 wel weer verder. Niet te gek doen allemaal.

17 oktober 2023 om 13:43

Wat een onzin, hij heeft vorig seizoen een heel seizoen prima gespeeld bij Wolfsburg en heeft daarmee een transfer verdiend naar Tottenham dat nu mede dankzij hem bovenaan de Premier League staat.

Wanneer is hij er wel klaar voor, als hij de Champions League heeft gewonnen?

17 oktober 2023 om 13:49

Vd Ven een leuke clubvoetballer noemen en dan Geertruida opperen koekoek. Als speeltijd en vorm van belang zou zijn dan had Botman er ook allang bij gezeten ipv de Vrij.

17 oktober 2023 om 14:53

@homelander,

Botman zat er ook bij, ware het niet dat hij geblesseerd is.
Koeman had hem heus opgeroepen en laten spelen deze periode, mocht hij fit zijn geweest.

Die laat het nu al lange tijd zien. Lille, Newcastle.

17 oktober 2023 om 15:21

Dat zou je inderdaad zeggen. Maar dat komt omdat er niet vaak over Botman gesproken wordt. Simpelweg omdat we met Van Dijk en Aké schijnbaar een topcentrum hebben. Ik wil Botman weleens op de plek van Van Dijk zien. Dan is Botman ineens de verlosser, of toch niet omdat hij een clubvoetballer bij Newcastle is?...

17 oktober 2023 om 14:20

@cancellara
Op basis van jou reactie moet dus Veltman direct opgeroepen worden. Al 3 jaar een constante factor bij Brighton en zich duidelijk heeft bewezen in de PL.

17 oktober 2023 om 15:17

Klopt. Als we het dan toch over clubvoetballers in grote competities hebben... Geef mij een reden waarom je Veltman niet zou oproepen en Van de Ven wel? Omdat hij op dit moment meer in het nieuws is? Of omdat hij links is? Geen idee. Vind Van de Ven een prima clubvoetballer, maar niks speciaals aan.

Neem een Hartman, die nu vol vertrouwen staat te blaaskaken dat-ie er met het EK volgend jaar wel bij denkt te zijn. Ik hoop het ook voor 'm, want tegen Frankrijk en Griekenland was het goed, maar dat typeert wel de mentaliteit van de jongens vandaag de dag. Presteer eens 5 tot 10 wedstrijden/interlands heel goed, dan mag je pas hopen op ...

17 oktober 2023 om 15:36

Dan kom je met dat betoog, maar noem je in het andere rijtje wel Geertruida die buiten wat Europese wedstrijden vooral de Eredivisie gewend is (en overigens verre van indruk maakt in Oranje op het moment).

Van De Ven heeft inmiddels 45 wedstrijden in de KKD achter z'n naam, 38 wedstrijden in de Bundesliga en nu dus 8 in de Premier League. Niet dat die KKD zo relevant zijn, maar dan heb je de complete cijfers.

Hij heeft de snelheid en de fysiek van een topatleet en dat is zeker belangrijk in het hedendaagse voetbal, maar dat heeft de Ligt ook en niemand wil hem meer in een oranje gekleurd shirt zien. Dus inderdaad nog even afwachten en zoveel mogelijk bijleren in de PL.

Vind het knap dat je op basis van een ongelukkige pas kan zien dat Van der Ven nog niet veel wedstrijden op hoog niveau heeft gespeeld. Enkele momenten later verspeeld Van Dijk ook de bal. Wat zegt dit over de conclusie van Driessen? Dat hij er de ballen verstand van heeft. Van de Ven heeft zeker kwaliteiten en kan uitgroeien tot een internationale topper. Verkeerde pass of niet. Echt te makkelijk dit weer.

17 oktober 2023 om 15:20

Mee eens, haha. Maar goed. Praten over voetbal is het meest hypocriete dat je eigenlijk kunt verzinnen. Wanneer is iets goed en wanneer iets slecht? Wanneer is iemand Oranje-waardig en wanneer niet? We trekken allemaal onze ondergrens of bovengrens, voor de een is dat 'hier' en de ander 'daar'. Als de basistechniek maar goed is, en dat is bij Virgil en Van de Ven zo. Maar dit zijn geen toppers als Maldini, Cannavaro, Stam en/of Baresi waren.

17 oktober 2023 om 15:38

Oranje-waardig; daar is toch wel een algemene maatstaf voor? Als je in het gros van je interlands meekomt en niet negatief opvalt, ben je in principe al redelijk Oranje-waardig.

Domme pass ja, maar 2min later gaf van Dijk ook zo'n domme pass. Dus het is menselijk!

Was niet de enige. Volgens mij waren ze ook al de 1e 10 min vergeten toen er ook 1 stond te slapen in een duel. En zo nog wel meer v dijk die ook een aantal keer er bij staat zo van ja. Maarja ze moeten toch mensen de grond in boren he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren