Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen bezorgd om Oranje-international: ‘Niveau is goed, maar geen meerwaarde’

Laatste update:

Valentijn Driessen maakt zich richting het EK van komende zomer grote zorgen om het Nederlands elftal, zo laat hij weten in de podcast Kick-off. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat er bij Oranje, in tegenstelling tot landen als Engeland en Frankrijk, geen spelers rondlopen die van meerwaarde zijn op het allerhoogste niveau.

“Alle Oranje-internationals blinken niet echt uit bij hun clubs”, begint Driessen zijn betoog. “Memphis Depay is geblesseerd, Frenkie de Jong komt terug van een blessure, maar die zagen we niet tegen Paris Saint-Germain, Virgil van Dijk is nogal wisselvallig, de beste keeper (Justin Bijlow, red.) heeft nu al acht of negen weken niet gespeeld. Dat belooft weinig goeds.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Jong verloor deze week met FC Barcelona met 1-4 van PSG en werd dus uitgeschakeld in de Champions League. Van Dijk won met Liverpool in de Europa League wel met 0-1 van Atalanta, maar dat was niet genoeg om de 0-3 van vorige week weg te poetsen. Jeremie Frimpong stootte met Bayer Leverkusen wel door naar de halve finale van de Europa League, maar krijgt ook de nodige kritiek van Driessen.

“Volgens iedereen is hij de beste speler van Leverkusen, maar hij staat wel heel vaak niet in de basis”, ziet Driessen. “Dat zal ook te maken hebben met het systeem dat ze af en toe spelen.” Frimpong was donderdag als invaller belangrijk met de gelijkmaker tegen West Ham United, waardoor Leverkusen de ongeslagen reeks van dit seizoen voortzette.

Ook Teun Koopmeiners, die op het veld stond namens Atalanta tegen Liverpool, kan niet rekenen op veel complimenten van de journalist. “Teun Koopmeiners zag je wel”, vervolgt Driessen. “Het niveau van Teun Koopmeiners is goed, maar is geen meerwaarde voor het Nederlands elftal.”

“Daar zoek je natuurlijk naar, spelers die een meerwaarde kunnen vertegenwoordigen op het allerhoogste niveau. Die hebben we gewoon niet lopen”, aldus Driessen, die zich grote zorgen maakt om het niveau van het Nederlands elftal richting het EK van komende zomer in Duitsland.

“Bij de concurrentie is het allemaal een stuk beter geregeld. Bij Paris Saint-Germain zie je gewoon de voorhoede van Frankrijk. Die staan gewoon in de halve finale van de Champions League. Engeland heeft nog een aantal hele goede aanvallers, maar Cody Gakpo zagen we niet tegen Atalanta.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Komt die man er nu pas achter dat we niet hetzelfde materiaal hebben als Engeland en Frankrijk??

Oh Valentijn maakt zich zorgen....dan wordt het dus helemaal niks met oranje. Er zijn er maar weinig met zo'n visie als Valentijn. We mogen blij zijn dat deze kenner zich uitspreekt, zodat er nog tijdig nagedacht kan worden.

Ik vraag me serieus hoe de familie van Valentijn over hem denkt. Die moeten toch ook regelmatig de reacties op zijn onzinnige uitspraken lezen zou je zeggen

20 april 2024 om 15:00

Het zit gewoon enorm diep bij hem, niet te doen. Valentijn had waarschijnlijk al direct kritiek op de kwaliteit van de bevalling toen hij eruit kwam bij zijn geboorte. Alles is in zijn ogen verkeerd, slecht, onvoldoende, matig, zwak, kwaliteitsarm, ondermaats, teleurstellend, tegenvallend, waardeloos, zonder ruggengraat, zonder visie. Ik heb medelijden met zijn partner, als hij die heeft.

Maar dit is toch allemaal prima. De landen die boven ons staan op de UEFA club competitie ranking staan ook boven ons als het aankomt op het nationale team. We zijn over de gehele breedte waarschijnlijk land nummer 7/8, en kwartfinale halen is daarmee een prima prestatie.

Zeggen dat Frimpong heel vaak niet in de basis staat terwijl hij 31x van de 39 wedstrijden die hij gespeeld heeft in de basis begon is ook weer een stukje uitstekend onderzoeksjournalistiek.

20 april 2024 om 15:17

Dat is natuurlijk geen briljante vergelijking. Je zou zijn starts moeten vergelijken met het totaal aantal mogelijke starts voor Leverkusen (rekening houdend met blessures). Ik weet overigens niet wat zijn percentage hiervoor is, maar goed, het is wel een betere vergelijking.

Ondanks dat ik het met Valentijn eens ben vraag ik me wel af, zal er 1 dag geweest zijn waarop Valentijn niet negatief is geweest. Ik heb die man nog nooit positief horen praten in een artikel.

Nou mannen, zet het bier maar koud want na deze uitspraken worden we vast europees kampioen!

Buiten het feit om dat ik Valentijn een pipo vindt, heeft hij hier ergens wel een punt. Het is elk toernooi hopen dat we de nieuwe lichting van 1988 hebben, maar het is allemaal wel erg degelijk. Hopelijk gooien de mannen de schroom van zich af en gaan ze gewoon lekker voetballen!

Opmerking over Frimpong is echt kul. Staat vrijwel altijd basis en wordt juist gespaard in 'minder' belangrijke wedstrijden voor Leverkusen. Zegt genoeg dat hij juist eraan te pas moest komen tegen West Ham

Zorgen maak ik me niet. Nederland heeft een goede ploeg, maar ze zijn (helaas) nog geen wereldtop. Eerder één van de betere subtoppers.

Ik hoop gewoon op een leuk toernooi waarbij alles boven de kwartfinale mooi meegenomen is.

Wat betreft de spelers die hij eruit pikt, alleen over Depay heeft hij echt een punt. Die had een fijne periode voor z'n huidige blessure en leek weer een goede vorm aan te tikken. Of dat nu voor het EK nog lukt?

De Jong heeft nog genoeg wedstrijden om goed wedstrijdfit te worden. En dan zal hij waarschijnlijk ook niet dodelijk vermoeid zijn.

V Dijk heeft over het geheel een veel beter niveau te pakken dan toen die terugkwam van die zware blessure.

En de situatie voor Bijlow is zeer sneu, gezien het talent wat hij heeft. Maar met Verbruggen en Flekken achter de hand hoeven we die positie niet te mopperen.

Het probleem (of misschien gewoon simpelweg de realiteit) voor Oranje is wel idd dat we weinig echt uitzonderlijke spelers hebben. En die spelen allemaal achterin.

Op het middenveld en in de aanval hebben we ook goede spelers rondlopen. Maar geen uitzonderlijke spelers, zoals Robben of V Persie voorheen.

Justin Bijlow is helemaal niet de beste keeper. Zowel Verbruggen als Flekken doet het echt goed in de Permier League, wat toch een niveautje hoger is dan de Eredivisie. En los daarvan spelen ze ook niet bij topploegen die één keer per wedstrijd een kans weggeven, ze mogen echt wel vaak in actie komen en doen dat met verve.

Uh? Frimpong speelt altijd man. Altijd. De Jong was gewoon goed tegen PSG. Mbappe scoort ook de 1-1 voor die rode kaart van araujo als frenkie er niet op drukt. De ligt staat nu alweer een maand of twee basis bij Bayern. Van dijk word door vele gezien als beste verdediger ter wereld. Dat het geen Frankrijk of Engeland is is een ding maar dat was Portugal in 2016 ook niet. Gezeur om niks. Het niveau is een stuk beter dan een paar jaar terug en zit nog genoeg groei in vele spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren