Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘Als je die vijf van Ajax ziet... dan mag je je diep schamen’

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt het beschamend dat Ajax woensdag in een oefenwedstrijd tegen FC Volendam (5-4 winst) met 0-3 achter kwam. De journalist van De Telegraaf wijst op de vele eerste elftalspelers die aan de aftrap verschenen. "Dan mag je inderdaad de ogen uit je kop schamen als je met 3-0 achter komt tegen FC Volendam", aldus Driessen in de podcast Kick-off Qatar.

Ajax speelde tegen Volendam met een veredeld jeugdelftal, uiteraard zonder de internationals die nog actief zijn in Qatar. "Dat klopt wel, maar als je de verdediging ziet... Daar zitten allemaal eerste elftalspelers bij, waarvan er zeker drie ook zullen gaan spelen na de winter", denkt Driessen. Dat geldt niet voor Maarten Stekelenburg, die onder de lat stond. "Maar dat is wel de eerste resevekeeper."

De defensie bestond in het centrum uit Calvin Bassey en Ahmetcan Kaplan, die hersteld is van zijn knieblessure. Devyne Rensch en Owen Wijndal bezetten de backposities. "We hebben die Mexicaan (Jorge Sánchez, red.) hier gezien in Qatar... Die kan er geen hout van", aldus Driessen, die dan ook vermoedt dat Rensch de vaste rechtsback blijft. Ook Bassey en Wijndal behoorden voor de WK-break tot de basisspelers van Ajax, terwijl Kaplan door zijn vroeg opgelopen blessure nog wacht op zijn officiële debuut.

Mike Verweij zag op Twitter na de 0-3 tussenstand direct berichten verschijnen met de hashtag #SchreuderOut en vindt dat nogal voorbarig. Driessen oordeelt harder: "Het biedt weinig perspectief. Als je in dit soort wedstrijden, met zo'n verdediging, binnen no time drie doelpunten om je oren krijgt..." Via doelpunten van de zestienjarige Jorrel Hato, Francisco Conceição (tweemaal) en Brian Brobbey (eveneens twee keer) won Ajax uiteindelijk alsnog.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Driessen heeft hierin gewoon gelijk. #schreuderout

7 december 2022 om 21:22

Helemaal eens. Onbegrijpelijk dat iedereen het fiasco aan ziet komen en het bestuur niks doet. Straks begint de 2e helft van het seizoen; eerste 3 wedstrijden drama waarna ontslag volgt. Een vervanger moet er dan direct staan terwijl deze nu een paar maanden zou kunnen trainen met de groep

7 december 2022 om 21:32

Die gaan gewoon de transfermarkt op. Die hopen waarschijnlijk hun eigen hachje (en daarmee die van Schreuder) te kunnen redden door er weer geld tegenaan te pompen. Dat kan zomaar lukken ook.

7 december 2022 om 21:58

Ze mogen hopen wat ze willen maar dat gaat ook niet lukken. Een paar nieuwe spelers is niet in te passen als er totaal geen manier van spelen is, een lijn in het spel is of enige automatisme. Dan kan je spelers halen wat je wilt, maar ook die gaan ze uiteindelijk niet redden.
Nee het bestuur heeft hopeloos gefaald door Schreuder niet weg te sturen en ze gaan dit echt nog wel te horen krijgen.

7 december 2022 om 22:52

Klein beetje off-topic, maar vanzelfsprekend gaat het hier ook weer massaal over Schreuder en dat hij weg moet. Wie willen Ajacieden dan zien als vervanger van Schreuder?

Als PSV-fan ben ik ook niet overtuigd van 'onze' trainer, maar ik kan voor PSV op dit moment echt weinig alternatieven bedenken waarvan ik denk dat we er echt op vooruit gaan. Voor Ajax is de markt qua trainers natuurlijk wel groter, zowel qua sportieve als financiële aantrekkingskracht. Eén naam wil ik zelf trouwens wel even doorstrepen; Arne Slot zal voor heel veel mensen (zowel Ajacieden als Psv'ers hahah) een droomkandidaat zijn, maar ik denk niet dat hij komt eerlijk gezegd. Die heeft nog een project af te bouwen bij Feyenoord en daarna gaat hij naar het buitenland denk ik.

Maar buiten dat heeft Ajax ook niet echt veel alternatieven toch? Bosz wordt wel eens genoemd, maar dat zou toch een stap terug in de tijd zijn? Heeft Ajacieden voor het eerst sinds jaren weer laten genieten met zijn spel, maar speelde tegelijkertijd ook ontzettend naïef wat werkte omdat (europese) tegenstanders zijn tactiek niet kenden. Wie zouden jullie willen zien dan?

7 december 2022 om 23:34

Toch Bosz. Zou Van der Gaag ook graag willen zien. Op 1 of andere manier heb ik het gevoel dat hij t kan met een goed team om zich heen. Reiziger en Bogarde. Die daarna t over mogen nemen samen.

8 december 2022 om 00:12

Los van wie de nieuwe trainer van Ajax zou moeten worden - voor mijn part Peter Bosz - is dat ik in al de jaren geen slechtere kan voorstellen dan de huidige. Deze bakt er helemaal niets van en, niet onbelangrijk, de spelersgroep kotst hem uit. Maar helaas zijn degenen die hem moeten wegsturen te veel met hem verbonden en niet objectief genoeg. Dus wordt er gehoopt, vingers gekruist en misschien een stuk of wat paniek aankopen gehaald. Maar Schreuder trekt aan een dood paard, dus het wordt niks en het is niks. Ruim baan voor PSV en Feijenoord. PSV heeft de beste selectie en Feijenoord de beste coach. Dus wie wordt 1, en wie 2?;-))

7 december 2022 om 21:31

Verschrikkelijk om toe te geven maar inderdaad heeft Valentijntje hier een punt

7 december 2022 om 21:59

Door het WK was ik het eigenlijk helemaal vergeten. Die schreuder zit verdomme nog steeds bij Ajax....

Welnee, Schreuder weet prima het tij te keren en en overwinning aan zijn palmares toe te voegen ...

7 december 2022 om 23:35

Haha. Heerlijk moet dat zijn als Feyenoorder idd.

Ja hoorrrr Valentijn heeft weer een podium hier.....

8 december 2022 om 04:15

In Noord-Korea zou hij dat niet krijgen.
Wellicht kun je daarheen verhuizen maatje.

7 december 2022 om 21:39

Klaasen boven Berghuis?

7 december 2022 om 23:37

Maar Hancko speelt net bij Feyenoord. Weet je wel, Feyenoord. Staat nu 1, heeft hem nog geen half jaar binnen en zou dan nooit aan zijn aartsrivaal verkopen natuurlijk

8 december 2022 om 01:41

Weet niet of je dit seizoen gekeken hebt maar ik vond Berghuis de enige die goed speelde bij Ajax. Met Kudus en Timber de beste spelers van Ajax als je het mij vraagt.

7 december 2022 om 21:43

Wat is dit voor verschrikkelijk team? Hiermee ga je nog minder winnen....

8 december 2022 om 14:13

Je kiest Klaassen puur omdat V. Gaal hem boven Berghuis verkiest?? maar dat is omdat hij beter in het systeem van v. Gaal past (in zijn ogen). Bij Ajax is Berghuis vaak 1 van de betere dit seizoen.

Livakovic is ook de waan van de dag, die heb je pas gezien onder de lat bij Kroatië.

Hancko speelt net een half jaar bij Feyenoord. Kom op zeg!!

En Ziyech, ik neem aan dat je het nieuws ook volgt! Die is bijna rond met Milan. En sowieso; gezien het verloop van het WK kan je deze man wel vergeten.

Hoe langer je hem laat zitten, hoe groter de schade zal worden. Zowel financieel als sportief.
Helaas wil een bepaalde directeur zelf ook niet in de spiegel kijken. Als we toch kampioen worden zal Schreuder ook gewoon blijven zitten vrees ik. Deze man moet zo snel mogelijk weg, misschien moeten de supporters een goed signaal afgeven.

7 december 2022 om 21:57

Wat zijn de alternatieven? Hem ontslaan vind ik best iets voor te zeggen maar wie gaan ze dan aanstellen. Peter Bosz is eerder met problemen weggegaan door vd Sar, maar misschien zou hij een optie zijn en Louis van Gaal zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar dat gaat niet gebeuren.

Dus als Bosz afzegt wie stel je dan aan? Als je dan een trainer aanstelt die ook niet presteert ben je verder van huis.

7 december 2022 om 22:07

Een buitenlander… als dat zou kunnen. Anders inderdaad Bosz. Van Gaal mag wegblijven, voor altijd.
Bosz is niet ideaal, maar de beste van de slechtste opties als je naar Nederlanders kijkt. Hij heeft Ajax weer op de kaart gezet en verdient een tweede kans met een veel hoger salarisplafond. Hij kent de kernwaarden van Ajax gelukkig wel.

7 december 2022 om 23:31

Louis gaat dit idd niet doen. Die wil ook gewoon lekker rustig in Portugal kunnen flaneren. Dat kan alleen als bondscoach. Ik zou echt over de grens gaan kijken want denk dat Bosz niet wil komen met zon slechte organisatie.

8 december 2022 om 01:46

Alsjeblieft geen Louis. Goede coach hoor maar dan zitten we straks bij Ajax ook naar 5-3-2 te kijken en val ik in slaap op de tribune. Daarvoor heb ik geen seizoenskaart bij Ajax genomen. Peter Bosz is mr gatenkaas maar weet het publiek wel te vermaken. Arne Slot hadden ze gewoon moeten halen toen het nog kon, wat is dat een misser geweest zeg, goede trainer. Gewoon 7 miljoen neerleggen. Kijk hoeveel wat slechte transfers en zon champions league fiasco je wel niet kosten.. Wim Jonk snapt ook goed hoe er goed gevoetbald kan worden maar heb te weinig van Volendam gezien en weet niet of ze onder/bovenmaats gepresteerd hebben eigenlijk. Maar om eerlijk te zijn zie ik nog liever Ron Jans dan Schreuder..

7 december 2022 om 23:29

Ik heb dit seizoen al lang al opgegeven. Enige leuke aan dat we nu EL spelen is dat ik waarschijnlijk per scc 2 tickets kan halen. Dus kan dan in ieder geval met 2 extra maten lekker bier drinken en naar het voetbAllen gaan.

Gewoon hopen dat we met kunst en vliegwerk kampioen worden en dan alfred eruit.

7 december 2022 om 23:33

Nee juist niet. Dit is goed zo. Schreuder laten zitten. Half februari alsnog eruit. Maar dan vliegt ook echt alles erachter aan. Kan Edwin lekker zijn project bij United oppakken, want bij Ajax wordt hij met pek en veren weggejaagd. Hamstra wordt er ook uitgetrapt en de stage periode van Huntelaar zit er dan ook op. Volledig schoon schip en nieuwe mensen aanstellen. Het is namelijk schandalig dat deze mensen er nog zitten. Van de Sar heeft meerdere flaters geslagen en eigenlijk nooit een boegbeeld geweest naar buiten toe. Sterker nog, is de eerste die wegduikt als het moeilijk wordt. Hamstra heeft alleen maar bagger gekocht en heeft direct duidelijk gemaakt dat het een lichtgewicht is. En Huntelaar is een stagiair.

8 december 2022 om 08:24

Maar denk je dat als je een andere trainer daar neer zet Bassey en Rensch wel in 1 keer kunnen voetballen ? Of gaat Blind in 1 keer sprintjes trekken en worden Blind, Tadic en Pasveer in 1 keer 5 jaar jonger zodat ze weer op hun oude niveau zitten.
Het is leuk om het allemaal in de schoenen van Schreuder te schuiven, maar als je in 1 keer je halve elftal laat vertrekken en mindere spelers aantrekt, dan mag je geen wonderen verwachten. Daarbij zijn Tadic, Blind en Pasveer ook gewoon minder dan vorig jaar. Dat is waarschijnlijk ook leeftijd afhankelijk.
Ik zeg niet dat ik Schreuder een goede trainer vind, maar als je ziet hoe slecht het voetbal het laatste halfjaar onder ten Hag al was (met een veel betere selectie) dan zit het probleem veel dieper dan dat het alleen aan de trainer ligt.

Als je ziet waar die H2 100 miljoen aan hebben gespendeerd is dat toch om te huilen?

7 december 2022 om 21:37

Maar echt heel heel hard. Wat een onkunde in de Arena bij de mooie maatpakken...

7 december 2022 om 21:42

De spelers die ze hebben gehaald zijn bij elkaar misschien 50-60 mil waard ja. Da's niet best.
Maar qua kwaliteit hoor je gewoon eerste te staan met 5 punten verschil. Schreuder heeft ze ook nog eens zelf aangedragen met zijn criminele zaakwaarnemer, hij mag niet zeuren.

7 december 2022 om 21:59

Vind je dat echt? Pasveer, Bassey, Blind/wijndal, Rensch/sanchez, Alvarez, Klaassen, Ocampos, Lucca, Taylor en Bergwijn vind ik allemaal geen hele bijzondere spelers. Alleen Berghuis, Kudus, Timber en heel misschien dan Brobbey nog vind ik spelers die echt iets extra's in huis hebben. Niet dat Ajax minder kwaliteit heeft dan PSV en Feyenoord, maar veel beter vind ik ze ook niet





7 december 2022 om 22:07

Dat is natuurlijk afwachtten. Spelers als Brobbey en Conceicao worden alleen maar meer waard en ook Kaplan is gehaald voor de toekomst. Bassey en Bergwijn zijn voor hoge bedragen opgehaald maar het is niet zo dat je zo maar even binnen haalt voor 10-15 miljoen.

Buiten dat vind ik de kwaliteiten van Ajax erg tegenvallen als ik eerlijk ben. Zo goed zijn ze nou ook weer niet. Feyenoord heeft een sterke defensie en een goed middenveld. PSV heeft een uitstekende aanval en goed middenveld. Die linies zijn bij Ajax echt niet perse sterker.

7 december 2022 om 22:09

Nou, je zegt een Bergwijn die valt niet zomaar binnen te halen voor een 10-15 miljoen, maar Ajax had die Kvicha die nu Voor Napoli speelt voor 10 miljoen kunnen hebben (bij Ajax vonden ze hem helaas een miljoen te duur) en die vind ik toch wel een niveautje hoger dan Bergwijn. Martinez die naar United is getransfereerd kostte Ajax geloof ik 8 miljoen en Antony kostte Ajax iets van 15 miljoen geloof ik. Voor de rest volledig met je eens hoor



7 december 2022 om 22:11

Ik zou Rensch en Taylor weglaten in dat lijstje, zij zijn nog jong en hebben genoeg potentie. Bergwijn vind ik ook niet bijzonder, maar voor de Eredivisie moet het voldoende zijn. Voor de rest helaas wel eens met je lijstje.

Ik zeg ook expres 5 punten omdat ons schema echt heel gunstig was. Alleen AZ en PSV gehad waarvan eentje thuis. Twee gelijke spelen en de rest hoor je gewoon te winnen imo. 12 verliespunten is echt een schande, ontslagwaardig.

7 december 2022 om 22:27

Misschien hebben deze jonge jongens gewoon wat meer kwaliteit om zich heen nodig waaraan ze zich kunnen optrekken. Ik geloof best dat ze potentie hebben, maar op dit moment komt het er nog niet uit in een Ajax ook wat totaal niet draait natuurlijk. Dat is lastig voor jonge, onervaren spelers

7 december 2022 om 22:32

Yup, zeker waar. Het is geen fijn milieu voor jonge spelers, sommigen moeten al bijna de kar trekken.

Al is Ajax daar zelf ook debet aan, ook al voor Schreuder z’n komst. Maar dat is een andere discussie. Rensch en Taylor kun je er prima bij hebben.

7 december 2022 om 23:36

Kvaradonna is idd echt een gemiste kans. Die is natuurlijk lichtjaren beter dan bergwijn. Probleem bij ajax is ook dat de scouting volledig is genegeerd. Het wordt in ieder geval wel rete spannend de 2e seizoenshelft denk ik. Kan dit als ajacied eigenlijk niet zeggen, maar het zou voor de eredivisie niet eens slecht uitkomen als er weer is een andere club kampioen wordt. Voordeel daarvan is ook dat ik ajax zich ondanks deze malaise wel vrij simpel via voorrondes voor de CL zie plaatsen (hebben dan sowieso een geplaatste status).

8 december 2022 om 00:48

Het gemis van Overmars is echt voelbaar imo Niet dat hij nooit een miskoop had maar spelers als Davinson Sanchez, Ziyech, Martinez, Tagliafico, Neres en Antony werden ook onder zijn bewind gehaald. Ajax had toen altijd wel een paar pareltjes die gehaald werden

8 december 2022 om 08:34

Geloof je dit zelf ? Vind jij niet dat Ajax dit jaar veel minder is dan vorig jaar ? Vorig jaar was het verschil met de achtervolgers al niet groot. Waarom zou Ajax dan nu met een veel mindere selectie al 5 punten voor moeten staan ? Op basis waarvan vind jij dit ? Omdat ze onnodig punten verloren hebben ? Dat heeft PSV ook, dat hoort er bij !!

8 december 2022 om 08:48

@japie,
Het is heel makkelijk om te zeggen dat ze Overmars missen, maar wat waren zijn plannen ? Bergwijn en Wijndal waren ook spelers waar hij mee bezig was. Maar wie zag hij als vervanger voor Antony en Martinez of Nous ? Een goede TD heeft een schaduwlijst, maar die lijkt er totaal niet te zijn. Ze halen met Bassey een verdediger waar al lange tijd geen scoutingsrapport van is. Hoe dan ?

8 december 2022 om 13:02

Of die was er wel en H2 slaat die in de wind. Ze hebben ook Kvicha afgewezen omdat ze niet verder wilden gaan dan 9 miljoen terwijl hij voor 10 miljoen binnen was geweest. Enorm zonde. In het geval Bassey hebben ze hun oren laten hangen naar Schreuder. Oom een domme beslissing

Moeilijk te zeggen dat hij gelijk heeft als hij open deuren in probeert te trappen die al maanden uit hun scharnieren liggen, maar oké: je hebt gelijk, Valentijn. Het Ei moet eruit.

Ik heb de samenvatting gekeken en echt belachelijk slecht hoe ze de goals tegen krijgen. Twee persoonlijke fouten en twee keer staat het gewoon helemaal niet goed achterin, maar je ziet ook helemaal niemand coachen ofzo, ze doen maar wat.

Laat Schreuder maar ff zitten daar in de hoofdstad tot na de wedstrijd tegen FC Twente.Daarna mag die er wel uit, hoor.

Ben geen fan van Driessen maar heb geen vertrouwen in Schreuder, wel frappant dat toen Schreuder weg ging en Ajax het moeilijk had zou dat kem omdat Schreuder het tactisch brein was en tHag er niks van zou kunnne, het zoveelste voorbeeld dat Driessen zelf zo slecht is als waar hij andere altijd van beschuldigd

8 december 2022 om 04:17

Dat wist een ander medium te melden
Maargoed, Driessen schijnt alles schuld te zijn.

Nu Bosz bellen en afscheid nemen van Schreuder.

Ajax niet vergeten, Valentino!

Het zal ongetwijfeld niet uitmaken, er zal wel verzonnen worden dat oefenduels niet mogen meewegen in het besluit om een trainer eruit te gooien. Het zal vast nog te vroeg zijn om conclusies te trekken, ook al zitten we in de winterstop en hebben we na 21 officiële wedstrijden en 9 oefenpotjes wedstrijden echt al wel een beeld.

Het enige indrukwekkende zijn de cijfers. De grootste nederlaag sinds 1964, 1 op de 3 officiële duels met Ajax verliezen, daarin meer tegentreffers krijgen dan heel vorig seizoen. Vorig seizoen hadden we in 48 duels er 33 om de oren, nu hebben we er in 21 duels 38 om de oren.

Deze man maakt er een historische puinzooi van terwijl op iedere persconferentie een Ajax official bereid is allemaal redenen te geven waarom dit toch best logisch en acceptabel. In een half jaar tijd is Ajax grondig verpest en dat valt Van der Sar inmiddels ook erg kwalijk te nemen, want die weigert te doen wat hij zou moeten doen.

Ondertussen blijven de media het maar opnemen voor Alfred Schreuder, die heeft namelijk geen grappig accent en stottert niet. Ook altijd bereid om een primeurtje te schenken aan bepaalde journalisten. Of vooral aanhalen op welke gebieden het bij Ajax nog meer onrustig is (rvc, TD). Alsof dat een rechtvaardiging is van hoe waardeloos Ajax 1 draait. Een ding staat voor mij sowieso vast, Schreuder is een groot probleem momenteel en waarschijnlijk geen deel van de oplossing. Maar goed, laat de sportieve crisis vooral nog even voort duren ... dan is het seizoen straks helemaal verloren.

Wat een lat bestuur. Hun positie valt ook niet de verdedigen. Alleen maar verkeerde keuzes maken.

8 december 2022 om 08:44

Ik denk dat het bestuur ook wel inziet dat er meer mis is dan alleen Schreuder. Als je meer dan 100 miljoen uitgeeft en je je af kunt vragen of dat niet 50 miljoen te veel is dan is er meer mis dan alleen de trainer.

Lekker laten zitten die Schreuder. Driessen roept ook maar wat altijd. Alleen maar om te verkopen. De volgende spelen die 5 de pannen van het dak en dan is het weer hosanna.

8 december 2022 om 00:13

Alweer???;-)))

Schreuder kan wat mij betreft niet lang genoeg blijven!

Heb een beetje het gevoel dat het voor Ajax financieel/kwa afspraken niet heel makkelijk is om Schreuder eruit te gooien. Volgens mij hebben Schreuder en zijn zaakwaarnemer hier wel voor gezorgd bij het regelen van alle transfers namens Ajax. Kan me niet voorstellen dat er voor het verkrijgen van deze 'hulp' niet het een en ander is afgesproken tussen beide partijen. Iets dat Ajax nu keihard raakt.

Driesen is een vreselijk gefrustreerd mannetje en geobsedeerd door Ajax
Hij kan het niet laten om negatief te berichten over de club, zowel in de online media als op tv
Ik denk dat hij zich in het verleden onheus bejegend heeft gevoeld door Ajax, en dat is blijkbaar een obsessie geworden voor hem
Echt tegen het ziekelijke aan
Bij vi zit hij er ook maar een beetje voor lul bij
Hij mag daar zitten omdat de Telegraaf ook een sponsorr is van het programma, anders had nooit iemand hem op tv gezien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren