Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Drie Feyenoorders slaagden voor test, vier bezweken er onder fysiek geweld’

Laatste update:

De Nederlandse ochtendkranten rouwen om de uitschakeling van Feyenoord in de Europa League door AS Roma. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd sleepte Paulo Dybala op schitterende wijze een verlenging voor de Romeinen uit het vuur. Hierin deelden Stephan El Shaarawy en Lorenzo Pellegrini vervolgens de genadeklap uit: 4-1.

“Zo dichtbij en toch zo ver weg”, kopt het Algemeen Dagblad na de pijnlijke uitschakeling van Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League. “Het werd een gevecht waar de spelers van Feyenoord in eigen land nooit mee te maken krijgen. Eentje met alles erop en eraan.” De Rotterdammers moesten volgens het ochtendblad ‘overleven’ in Stadio Olimpico. “Op de tanden bijten en zich niet opzij laten zetten tegen een club die een Argentijnse wereldkampioen van de bank kan laten komen om het verschil te maken. Dat vechten op, rond en over het randje zat er heel de wedstrijd al in bij de ploeg van Arne Slot.”

“Veni, vidi, vici. Ik kwam, ik zag, ik overwon, zei Julius Caesar ruim tweeduizend jaar geleden”, zo opent De Telegraaf. “Arne Slot hoopte het de beroemdste man uit het Romeinse keizerrijk op een gedenkwaardige plek na te zeggen. Maar na tien duels in de Europa League is het opnieuw José Mourinho die de keizer van het Nederlandse trainersgilde een halt heeft toegeroepen.”

De krant zag de trainer van Roma opnieuw een hoofdrol opeisen. “Tussen de bedrijven door stond Mourinho weer met zijn armen in de lucht te zwaaien, misbaar te maken en woest te worden als zijn ploeg eens een enkele keer een vrije schop tegen kreeg. Het leverde hem voor rust al een waarschuwing van Taylor op.”

Ook Trouw zag ‘de Europese droom Feyenoord uiteenspatten na een hete avond in Rome’. De Rotterdammers slaagden er niet in om revanche te nemen voor de verloren Conference League-finale van vorig jaar. Roma was toen in Tirana met 1-0 te sterk. Het scoreverloop deed donderdagavond volgens de krant ‘elke betrokken toeschouwer naar het puntje van de stoel schuiven’. “Een intense wedstrijd die alle bijbehorende ingrediënten bevatte: emoties, spanning, opstootjes, getreiter, theater na vermeende overtredingen, verbeten duels, smerige trappen, bij vlagen goed voetbal, veel kansen.”

Feyenoord werd tijdens de return tegen Roma andermaal getoetst aan de de wetten van het internationale voetbal. Trouw concludeert dat enkel Orkun Kökçü, Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko slaagden voor die test. “Giménez, de buitenspelers Idrissi en Jahanbakhsh en ook de Pool Szymanski bezweken net als vorige week in Rotterdam enigszins onder het fysieke geweld van AS Roma.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gimenez bezwijkt natuurlijk ook deels door het gebrek aan dreiging van onze buitenspelers. Hij kreeg 1 bruikbare bal in de verlenging die hij moet maken, maar verder staat ie op een eiland duels uit te vechten met iemand die een kop groter is en 30 kilo meer weegt. Dat laatste mag hij overigens wel aan werken, want 68 kilo is wel heel licht als je het mij vraagt.

21 april 2023 om 09:54

Mee eens, tegen 3 van die gasten ben je niet opgewassen als je geen bruikbare ballen krijgt. Overigens vind ik het altijd gek dat hier in Nederland de spelers altijd minder trainen op kracht. Pas als ze naar het buitenland gaan. Zie je dat ze in kracht toenemen. Toch benieuwd waar dat aan ligt. Vooral voor een spits lijkt me dat een belangrijk aspect.

21 april 2023 om 09:56

Ligt ook deels aan de leeftijd denk ik. Pas halverwege de twintig ga je echt groeien in fysiek.

21 april 2023 om 09:56

Smalling is geen 100 Kg hoor.. en was altijd een erg beperkte verdediger bij United dus het is echt geen topper

21 april 2023 om 10:00

Smalling is echt wel een hele goede verdediger hoor, zeker als hij niet zoveel ruimte om zich heen heeft is het een beest.

21 april 2023 om 10:01

Smalling weegt 90 kilo. Santi 69. 20 kilo spiermassa is echt heel veel verschil.

21 april 2023 om 10:02

Het is misschien geen topper, maar wel veelzeggend dat die jongen nog maar net het veld af was en de kleinste man van het veld mocht vrij inkoppen in de zestien. Hij regelt en organiseert het wel daar.

21 april 2023 om 10:28

Naast Dybala misschien wel 1 vd beste gister bij Roma. Smalling had werkelijk waar elke bal. Was opgelucht toen hij eruit ging.

21 april 2023 om 10:55

Als je Smalling een beperkte verdediger noemt, heb je nogal wat wedstrijden van hem gemist. Is gewoon echt goed.

21 april 2023 om 11:10

In het buitenland zijn ze veel meer bezig met fysiek. Kijk naar Xavi Simons, die jongen is net 20 jaar (vandaag jarig toevallig) en is fysiek al veel sterker dan de gemiddelde speler in de eredivisie. Die is in Frankrijk zo sterk geworden omdat dat daar de norm is.

21 april 2023 om 12:19

Het is niet eens dat daar meer focus op kracht komt te liggen. Volgens mij zei van Persie het ooit: doordat je elke dag traint met grote en sterke gasten wordt je enorm snel fysiek krachtiger

21 april 2023 om 13:08

Ja daar zit zeker ook wat in. Vooral voor van Persie in Engeland met al die sterke verdedigers. Wordt je vanzelf wel sterker van.

21 april 2023 om 18:42

@juvedeef

Volgens mij kijken ze ook naar wat voor soort spits ze willen zijn. Kijk naar Brobbey. Sterk en gespierd, maar kan nog steeds niet goed rennen of 90 minuten spelen. Dat is dus uit balans. Gimenez is misschien dan weer net te licht. Paar kilo erbij zonder uithoudingsvermogen te verliezen en je bent al een betere spits.

21 april 2023 om 20:52

Klopt, had het er ook bij moeten zetten. Maar had het specifiek ook over spitsen als Gimenez. Als die nog een tikkeltje sterker wordt. Dan is hij bijna niet meer te stoppen.

21 april 2023 om 09:54

Aan het rijtje spelers die bezweek onder de druk kun je zeker Trauner toevoegen. Bij de goal van El Sharawy was hij veel te traag en bij die goal van Dybala draait hij als een tank. Ook vind ik dat Slot hier zijn meerdere moet erkennen in Mourinho daar kan hij nog wel wat van leren. Slot had sowieso Trauner niet in het centrum moeten zetten maar Geertruida (gisteren weer de beste speler) Dybala was nooit zo weggedraaid bij Geertruida die is veel wendbaarder dan Trauner.

21 april 2023 om 09:57

Daarentegen had Geertruida misschien weer een kopduel verloren. Zo kun je altijd iets verzinnen. Trauner was niet top, maar ook niet overlopen of zo.

21 april 2023 om 09:59

@xajacfa die goal van Dybala kan je Trauner niet kwalijk nemen. Dat is gewoon een fenomenale goal gemaakt door een magistrale speler. Hij is de enige op het veld gister die zoiets gister had kunnen doen. Eeuwig zonde dat hij ''slechts'' bij Roma speelt (zonder Roma tekort te doen). Zo'n speler zie je het liefst wekelijks schitteren in de Europese top. Beetje hangend vanaf rechts en zwerven. Het blijft wel een soort ''messi light''.

21 april 2023 om 10:01

Reflecteren is altijd goed, maar achteraf met de vinger wijzen ben ik geen voorstander van. Actief handelen in plaats van reactief, dat is het verschil tussen de echte toppers.

21 april 2023 om 10:53

Die goal van Dybala is inderdaad geen fout, maar over de hele wedstrijd was Trauner echt een van de minderen. Hancko en Geertruida zijn echt een stuk beter.

21 april 2023 om 12:29

Helemaal eens. Trauner is leuk voor de eredivisie, maar volgend jaar moet het duo gewoon Hancko en Geertruida zijn. Volgend jaar ook maar een goeie rechtsback kopen. Ook een middenvelder en 2 buitenspelers met meer indivdiuele klasse. Hartman, Hancko, Kokcu, Bijlow en Paixao speelde wel gewoon goed

21 april 2023 om 12:31

@moridin. Ja dat was hij dus wel. Bij de 1-1, 2-1 en 3-1 stond hij niet goed. Ook in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd zag hij er slecht uit

21 april 2023 om 12:42

Dybala is veels te blessure gevoelig geworden. En kan ook niet altijd een wedstrijd volmaken. Hij zit bij Roma op de juiste plek. Waar hij juist vrijheid krijgt in zijn spel. Zonder dat hij hoge druk heeft van een topploeg. Of zoals bij juve veels te veel moest verdedigen.

21 april 2023 om 09:56

dat is idd het grootste manco aan dit Feyenoord, vleugels die totaal niet uit de verf komen en renderen. Zet Idrissi, Paixao en Ali eens af tegen Sinistera en in mindere mate Nelson.

Ik mis echt de snelheid, diepgang en sowieso het vermogen om de bal naar een teamgenoot in de voeten te kunnen spelen bij onze huidige vleugelspelers. Als slot dat volgend seizoen wel weet te regelen dan zal santi ook beter kunnen renderen

21 april 2023 om 09:58

Gimenez moet het van counters hebben maar Feyenoord was de bal vaak al kwijt voordat ze bij de voorste linie uitkwamen. Wieffer ontwikkelt zich goed maar kwam gisteren zwaar te kort qua handelingssnelheid. Daarnaast speelde Hartman (wel veel intercepties) de bal altijd naar de verkeerde kleur.

21 april 2023 om 09:59

Nelson wordt ook geromantiseerd. Heeft in de competitie letterlijk 3 wedstrijden rendement gehad en in de CL een aantal wedstrijden, maar was niet bijzonder.
Wel met je eens dat de rest van de buitenspelers matig zijn. Toppunt is Alireza die niet eens meer fatsoenlijk kan passen.

21 april 2023 om 18:47

Eens. Alireza kan niet aannemen, komt geen man voorbij en heeft geen pass. Telkens van die voorspelbare ballen voorlangs, naar niemand. En dat waren dan de spaarzame momenten dat hij aan een voorzet toekwam. Slot weet er 1000 keer meer van dan ik, maar ik begrijp niet dat Alireza er in staat, zeker niet tegen de beste tegenstanders. Op dat niveau heeft hij gewoon niks te zoeken.

21 april 2023 om 09:57

68kg?? Dat kan niet kloppen, die vent is 1,80m+ minimaal.
Het is geen Kazim Richards, maar hij ziet er zeker zwaarder uit dan 68kg.

21 april 2023 om 09:58

Klopt hij is 69 kg :-)volgens Google.

21 april 2023 om 10:08

Ziet er meer uit als minimaal 74kg.

21 april 2023 om 10:13

Heb even gekeken naar de samenvatting, ziet er echt uit als iemand van 69kg.

21 april 2023 om 10:20

Naast Smalling kan ik dat begrijpen ja haha.

21 april 2023 om 10:48

Snap best dat hij er zo uit kan zien, maar als de weegschaal 68/69 zegt is hij 68/69 kilo, en niet 74.

21 april 2023 om 11:29

Ik hoor binnen Feyenoordkringen een hoop geluiden dat zij voor Gimenez een rol in de Europese top zien weggelegd, dan mag een kop groter en dertig kilo meer toch echt geen reden zijn om een wedstrijd compleet onzichtbaar te zijn. Een Benzema is pak hem beet net zo groot als hij. Dit tweeluik heeft voor mij wel aangetoond dat hij er nog lang niet is.

21 april 2023 om 12:28

Het is een 21 jarige spits die zijn eerste seizoen in Europa speelt. Natuurlijk is die jongen er nog lang niet, dat is echt alleen de absolute buitencategorie gegeven.

Het kan een hele behoorlijke spits worden op Europees niveau maar daar moet die nog wel flink wat stappen voor maken. Potentie is er zeker, nu zien hoe ver die komt.

21 april 2023 om 13:17

Wat begrijp je niet aan het woord potentie? Er is letterlijk niemand die zegt dat hij nu al meekan met de top of zelfs subtop.

21 april 2023 om 14:09

Ik ben het met je eens dat Benzema beter is dan Gimenez ja.

21 april 2023 om 14:26

Hij is nog jong en van spelers uit de eredivisie is hij de beste. De top kom wel en dat zien clubs ook daarom staat hij ook in de belangstelling als enige v d top 3

21 april 2023 om 14:25

Hij staat ook tegen bomen van verdedigers. Feyenoord met een heel nieuw jong elftal hebben het goed gedaan . Nu kampioen worden en het elftal versterken top

Kokcu was echt fenomenaal. Die blijft zijn plafond maar verschuiven. Als Liverpool zijnde zou ik de gok oprecht wel aandurven.

21 april 2023 om 09:56

Eens suarez7. Hij is al de beste Nederlandse middenvelder, zo ongelooflijk compleet. Als top ploeg met een gat in het middenveld zou ik kokcu halen

21 april 2023 om 11:16

Hij is natuurlijk nog geen niveau Frenkie. Zeker niet. Alleen kan hij zeker een prachtig niveau halen. Heerlijke speler zeg

21 april 2023 om 09:57

Eens, Kokcu liet zien, dat hij ondanks de matige ondersteuning van de rest van het middenveld mee kon in het geweld. Benieuwd wat hij op dit niveau kan met betere spelers om zich heen. Lijkt inderdaad steeds zijn plafond op te schuiven en mensen vergeten soms dat hij pas 22 jaar is.

21 april 2023 om 10:00

Kokcu was prima maar vond Geertruida gisteren echt nog een stuk beter spelen maar dan praat je over een 8 voor Kokcu en een 9 voor Geertruida, overigens was Hancko ook goed (8). Trauner viel daartegen erg tegen op bepalende momenten die krijgt toch echt een 4.

21 april 2023 om 10:39

Trauner is enorm goed voor de eredivisie en 9 van de 10 keer ook voor de groepsfase EL, maar niet snel genoeg voor alles daarna of daarboven. Dat is niet erg.
Misschien moet Feyenoord maar voor een goede rechtsback gaan, dan kan Geertruida cv, of kijken of De Vrij al terug wil komen.
Hancko was ook sterk, enorm goede aankoop.
Vond Geertruida gisteren wel af en toe te ver van de man af dekken.
Wieffer en Hartman komen er ook nog wel, naar misten ervaring voor deze wedstrijd. Te vroeg geel pakken en dat heeft invloed.
Santi heeft pech met twee buitenspelers die 0 aanvoer regelen. Mijn grote kritiek op Slot. Alireza bakt er al weken niks van. Begin dan met Paixao

21 april 2023 om 10:58

Geertje gooide er gewoon een rabona in randje 16 bij de tegenstander in de 80ste minuut ofzo haha, wat een geweldige gozer. Hoop echt dat hij nog een jaar eraan vast wil plakken.

21 april 2023 om 11:06

Nee geen Rabona, dat is zo'n schot achter je standbeen. Wel een mooie Zidane Pirouette

21 april 2023 om 11:09



Weet niet welke rabona jij hebt geleerd, maar dit was geen rabona

21 april 2023 om 12:22

Sorry jongens, ik had mijn klassiekers inderdaad in de war.

21 april 2023 om 10:09

Liverpool is wel een enorme stap. Zelfs Thiago Alcantara heeft het daar moeilijk gehad. Maar een Spurs kan zijn creativiteit erg goed gebruiken denk ik.

21 april 2023 om 10:57

Ik vond hem anders juist wat tegenvallen. Viel ook helemaal weg in de tweede helft en heeft in de verlenging niets goeds meer laten zien. Fysiek gewoon te kort, dus PL gaat het echt niet voor hem worden.

21 april 2023 om 11:14

Ik zou als ik Arsenal was hem ophalen als vervanger van Xhaka, zie hem als geweldige opvulling naast Odegaard en Partey.

21 april 2023 om 11:20

Zou goede optie zijn Arsenal, maar is het ook goed voor Kokcu? Denk dat Kokcu beter een tussenstap kan maken, elke week spelen en dan op zijn 25e proberen als onbetwiste basissspeler naar een topclub.

21 april 2023 om 11:31

Ik niet. Hij bleef als enige middenvelder van Feyenoord overeind gisteren en gaf een hoop goede passes, echter is het toch wel duidelijk dat hij tegenover een Pellegrini het onderspit delft. Liverpool en de veel intensere PL is dan wel echt redeijk ver weg, daar is de standaard Gundogan en Thiago namelijk.

21 april 2023 om 13:19

@catalunya en Pellegrini had steun van een sterker middenveld....

21 april 2023 om 11:35

Kokcu speelde prima, wel voornamelijk op eigen helft want wat heeft hij nu uiteindelijk laten zien dat zo speciaal was? Zo speciaal dat hij weet een grens verlegd heeft? We kunnen mensen afbranden maar we slaan ook door in het ophemelen van spelers.

Dit seizoen in de eredivisie 8 goals waarvan twee penalty’s en 2 assists en nog veel teveel balverlies in wedstrijden. Deze cijfers zijn voor een speler van zijn statuur toch te min ook? Ben heel benieuwd hoe hij het volgend seizoen gaat doen, denk persoonlijk dat hij onder slot nu al boven zijn kunnen presteert.

21 april 2023 om 13:21

Jij hebt al vaker aangegeven dat je Kokcu niet bijzonder vindt en je pakt nu even de statistieken erbij die voor jou goed uitkomen. Pak ook even het aantal keypasses erbij.

21 april 2023 om 18:53

@fr010rdam

Waar vind ik die stats? Ik zie ook wel dat Kokcu een goede speler is, maar het geweldige zie ik niet. Dat kan zeker aan mij liggen, ik zou nooit een goede scout zijn. Maar ik heb wel heel erg veel voetbal gekeken en ik vind Kokcu niet zo enorm opvallend als ik hier op voetbalzone vaak lees.

Voor mij slaagden er zeker vier. Kokcu, Hancko, Geertruida en Hartman. Wieffer en Trauner vond ik redelijk al vielen die richting het einde van de wedstrijd wat terug toen ze op leken.

De gehele voorhoede gaf eigenlijk niet thuis. Waarbij met name de vleugels echt een gigantisch gebrek aan kwaliteit hebben. In de Eredivisie kom je daar vaak mee weg, maar gisteren niet. Overigens is Paixao wel gewoon je beste vleugelspeler, dus ik hoop dat Slot de competitie nu eens gewoon met hem uit gaat voetballen.

21 april 2023 om 09:54

Dat hoop ik inderdaad ook, Idrissi en Jahanbakhsh zijn echt klaar. Doorselecteren naar volgend seizoen, waarbij Jahanbakhsh en Idrissi gewoon vervangen mogen worden.

Dat Feyenoord kampioen wordt staat vast, we gaan er echt geen 3 meer verliezen van de 5. Vandaar, keuzes maken voor volgend seizoen.

21 april 2023 om 10:00

Goede vleugelspelers zijn inderdaad wel gewenst. Afscheid nemen van Ali, Walemark en Idrissi.

Azarkan een kans geven op de vleugel als back up en verder een redelijk gevestigde naam kopen en een talent. Met Paixao kunnen we nog wel door.

Trauner komt net te kort voor topniveau helaas. Die is net iets te traag tegen topspelers (of iemand die net onder de top zit eigenlijk) als Dybala.

Ik hoop dat Slot blijft en dat we naast het druk zetten wat meer voetballend de oplossing leren vinden. Als je onder druk staat zoals tegen Roma is dat toch wel gewenst.

21 april 2023 om 10:27

Dybala zit geen moment onder de absolute wereldtop. Het is dat die jongen zo blessuregevoelig is, maar zelfs op halve kracht sloopt hij menig ploegen. Ik snap dat we (inclusief ik zelf) graag wil geloven dat dit individuele fouten zijn, maar die 2-1 is echt fenomenaal. Die aanname had een Belotti niet gekund, Abraham niet, Wijnaldum niet, maar wel Dybala. De afwerking is mooi, maar die aanname maakt de goal. En daar kan je als verdediger weinig tegen beginnen, of je nu Trauner heet of dat je Ramos heet of dat je de Ligt heet of wie dan ook. Soms mogen we ook gewoon erkennen dat een goal bijna niet te verdedigen was. Daarentegen vond ik de andere goals onnodig en klungelig, waarbij de 3-1 Abraham al een flink tijdje staat te vragen vogeltje vrij om de bal.

21 april 2023 om 10:46

@martyn7

Hij zit onder de absolute wereldtop juist omdat hij zo blessuregevoelig is. Anders speel je niet bij Roma op je 29e, maar bij Real Madrid of City.

Dybala is een speler die het net niet kan bolwerken op het hoogste niveau omdat zijn lichaam daar te zwak voor is. Daar kan hij niet zoveel aan doen, maar het voorkomt wel dat hij absolute wereldtop is. Daarvoor moet je een heel seizoen kunnen leveren. Dat doet niets af aan de klasse die hij heeft als hij wel speelt. Als zijn lichaam wat meer meewerkte had hij een De Bruyne-achtige reputatie kunnen krijgen.

Trauner is geweldig voor ons, maar wel net iets te traag om de snelheid van het spel op topniveau aan te kunnen. Hancko heeft daar een beter fysiek voor.

21 april 2023 om 18:55

Zonde is dat he, ik ben wel een beetje Trauner fan maar op dit niveau zie je waarom hij zo makkelijk haalbaar was. Desalniettemin een geweldige aankoop geweest.

21 april 2023 om 09:56

Als ik heel eerlijk moet bekennen vond ik Geertruida echt wel onder zijn niveau gisteren. Ik denk dat hij ook niet goed hersteld is van zijn blessure. Giminez was enige die 100% bleef doorgaan en probeer iets te creëren. Ze moeten Idrissi en Jahanbaks lekker laten gaan. En minimaal 1 goede buitenspeler binnenhalen.

Overigens snapte ik Slot wel met Jahanbaks, omdat Roma gewoon fysiek sterker is dat hij eerst met hem probeert. Voetbal kwalitatief levert Paixao aanvallend meer.

21 april 2023 om 09:56

Voor Feyenoord was het een gekke wedstrijd. In elke wedstrijd hiervoor waren we fysiek sterker dan de tegenstander. Maar AS Roma heeft alleen maar reuzen in hun team en 2 of 3 hele goede voetballers.

Feyenoord had dit keer moeten kiezen om meer voor het voetbal te kiezen en uit de duels te blijven. Maar we gingen de fysieke strijd aan en kwamen 5 minuten te kort om dat te bolwerken.

21 april 2023 om 10:02

Noud.... Trauner was verantwoordelijk voor twee goals... die was helemaal niet goed. Ja op die momenten na speelde hij behoorlijk maar ja die zijn wel bepalend en dan moet je er staan. Wieffer kwam in de problemen door zijn handelingssnelheid die toch echt omhoog moet in dit soort duels en Hartman had veel intercepties maar moet leren om daarna niet de bal blind naar voren te schieten en in te leveren bij de verkeerde kleur. De rest was prima maar je vergeet Hancko in mijn ogen. Die lopes waarom krijg die nog speeltijd zijn balverlies was stom en bepalend 4-1. die kan er toch niets van?

21 april 2023 om 10:10

Hancko noem ik wel gewoon als een van de vier spelers die slaagden. Ik vond Hartman persoonlijk de eerste helft echt veel brengen. Daarnaast won hij voor mijn gevoel echt heel veel persoonlijke duels.

Trauner vind ik verantwoordelijk voor de derde goal, waar hij eerst het kopduel verliest en vervolgens Abraham moet laten lopen. Tweede goal vond ik een weergaloze actie van Dybala waar hij niet heel veel aan kon doen. Dat was pure klasse. De fout daar zat hem voor mij eerder in het niet dekken van Pellegrini (Kokcu) waardoor Roma rechtdoor de zestien in kan spelen, in plaats van diagonaal vanaf de vleugels waar ze tot dan toe steeds gedwongen werden.

21 april 2023 om 10:06

Trauner viel verdedigend niet mee, verloor ook teveel kopduels en zag er bij goal 2 en 3 niet goed uit. Wieffer begon vrij zwak en leek moeite te hebben met het tempo, dat is een punt dat volgend seizoen beter moet. Want nu liep ie vroeg tegen een kaart aan en moest daardoor een aantal duels laten gaan. Maar Trauner wordt wel een puntje volgend seizoen in de Cl

Overigens vond ik Szymanski allesbehalve slecht, die heeft zich helemaal kapot gewerkt en had een aantal goede acties tot de pijp leeg was rond de 70e minuut.

21 april 2023 om 10:54

Mag ik daar Bijlow nog aan toevoegen? Die hield er weer een paar grandioze ballen uit en kon echt niks doen aan die tegengoals.

21 april 2023 om 11:13

Grandioos vind ik lichtelijk overdreven.

21 april 2023 om 11:15

Nou het waren prima reddingen dan, zo beter zuurpruim?

21 april 2023 om 11:25

Die bal die vanaf dichtbij wordt ingeschoten die hij vlak na rust pakt is echt heel knap.

21 april 2023 om 12:42

Die bij de eerste paal was wel heel lekker hoor

21 april 2023 om 11:34

De keeper ook wel. Stond prima te keepen. Dus 5 voor mij

21 april 2023 om 11:52

Wieffer redelijk? Die heeft laten zien niks op dit niveau te zoeken. Slappe benen wanneer de bal te ver voor zich uit is. Aannames matig en niet wendbaar genoeg om uit kleine ruimtes te komen

Helemaal mee eens. Waar de fysiek minder sterke spelers in de Eredivisie wel wegkomen door handigheid en balbeheersing, werden ze compleet onder de voet gelopen door die Romeinen. Jammer.

Je merkt toch wel bij vlagen dat Kokcu zich frustreert aan zijn teamgenoten. Hij is het niveau van de Eredivisie ontstegen. Klaar voor de volgende stap. Alhoewel, ik zou hem wel graag nog met Feyenoord in CL zien spelen. Als hij het daar ook kan laten zien dan kan Feyenoord echt gaan cashen.

21 april 2023 om 10:05

Of het echt cashen wordt vraag ik me af. Hij is geen spits die er tig inschiet die kosten altijd meer en met alle respect spelers van Ajax daar kun je mee cashen. Andere clubs krijgen toch vaak minder voor hun spelers is de realiteit (onterecht natuurlijk) maar kijk naar Antony (100 Mio) Gakpo 35 Mio en Sinisterra 30 Mio.... dat zegt denk ik alles. Gakpo en Sinisterra leveren samen minder op dan Antony...... Dat zijn geen uitzonderingen.

21 april 2023 om 10:36

Dat is niet puur omdat ze van ajax zijn. Dat is door de goede prestaties van ajax de afgelopen, door hun goede financiële positie, en door goede onderhandelaars. Dat hoeft niet per se voor altijd zo te zijn. Het is aan ajax om te laten zien dat dit jaar een incident was.

Verder is cashen een relatief begrip. Voor feyenoord zou een bedrag van meer dan 40m echt cashen zijn.

21 april 2023 om 11:09

Dat ligt niet alleen aan de naam Ajax maar aan de europese prestaties. En dat kunnen Feyenoord en misschien ook AZ gebeuren. Dan moet je meteen cashen voor je toppers.

21 april 2023 om 13:16

Ja, met cashen bedoel ik natuurlijk geen 100 miljoen. Alleen een Ten Hag betaalt dat als je een ex-Ajacied ben. Ik dacht meer aan 40 miljoen.

21 april 2023 om 19:03

Ironmanutd

Precies, Ajax gaat deze zomer bij lange na niet de bedragen halen van vorig jaar. Gewoon omdat ze zelf slechter gespresteerd hebben. Er steekt ook zowat niemand bovenuit nu. Timber heeft zijn naam van vorig jaar nog mee maar was dit seizoen matig.

Feyenoord staat er nu veel beter op. Ben benieuwd waar buitenlandse clubs voor komen, naast Kokcu. Er zijn veel spelers die uitstekend spelen onder Slot maar ze zijn jong en nog maar net doorgebroken. Van de belangrijke basisspelers hoop ik dat alleen Kokcu vertrekt. En dat je Alireza en Idrissi doorselecteert.

Valt wel mee met opgeheven hoofd! Szymanski scoorde bijna. Schoot goed in.

21 april 2023 om 10:06

speelde geen goede pot denk dat hij wel eens de klos kan zijn als Timber weer fit is.

21 april 2023 om 10:10

Gaf natuurlijk ook geen geweldige assist? Timber gaat nooit spelen ipv Szymanski.

21 april 2023 om 12:15

Laten we hopen dat Timber de concurrentiestrijd gaat winnen. Dat houdt alleen maar in dat Timber nog beter is dan Szymanski.

21 april 2023 om 16:47

Szymanski is gehuurd , die zal er volgend seizoen niet meer zijn



Deze wedstrijden hebben duidelijk gemaakt dat Feyenoord fysiek moet gaan toevoegen om iets te kunnen in de CL. Natuurlijk zal Wieffer nog sterker worden, maar een beuker erbij kan geen kwaad, VD Belt gaat dat niet voor je doen. Ook is er behoefte aan een stormram en een sterke buitenspeler. Paixao gaat er wel komen, die wordt met de week beter en scoort ook veel. Maar Ali en Idrissi zouden vooral prima invallers zijn. Dilrosun heeft niets bij Feyenoord te zoeken en Wahlemark is een groot vraagteken.

- Beuker op het middenveld (misschien toch Zerrouki, die is fysiek wel aardig)
- Stormram in de spits
- Buitenspeler voor de basis

Dat lijken mij de speerpunten voor deze zomer. En Szymanski en Idrissi vast leggen. Gelukkig komt er genoeg geld aan, dus dit moet toch realiseerbaar zijn. En uiteraard vertrekkende spelers vervangen, maar dat lijkt mij logisch.


21 april 2023 om 10:30

De kans dat Kokcu deze zomer vertrekt, acht ik toch wel behoorlijk groot. Hij staat er momenteel goed op en Feyenoord kan nu de hoofdprijs vragen en zeer waarschijnlijk ook krijgen.

En dan krijg je hetzelfde probleem als Ajax en PSV, je beste speler vertrekt maar je kan niet gelijkwaardig terug kopen. Als het mee zit kan je wel investeren op meerdere posities maar die zullen er waarschijnlijk niet meteen staan.

De CL gaat hoe dan ook zeer lastig worden. Gunstige loting kan enigszins helpen maar voor hetzelfde geld loot je twee topploegen.

21 april 2023 om 11:56

Niet helemaal mee eens. Roma speelt met alleen maar beren van spelers. Dan leg je het soms inderdaad af. Maar de gemiddelde Europese subtopper verliest het op fysiek ook ruim van Roma. Wat mij betreft zijn enkel twee goede buitenspelers en een opvolger van Kokcu/szymanski broodnodig. Dan heb je gewoon een erg sterk team staan.

21 april 2023 om 19:04

En een verdediger, want Trauner redt dit niveau helaas niet.

Gister zijn er 5 spelers van Feyenoord met vlag en wimpel geslaagd: Bijlow, Geertruida, Hancko, Hartman en Kokcu. De rest heeft niet thuis gegeven. Aanvallend was het erg pover, maar Kokcu was echt geweldig goed. Samen met Matic (en daarna natuurlijk Dybala) de beste mannen op het veld. Ben ook wel echt verbaasd over hoeveel inhoud die jongen heeft, hij bleef maar gaan. Ook in balbezit echt goed, zo'n beetje altijd aanspeelbaar, 1 keer raken en gelijk doorbewegen. Je ziet hem continu zoeken naar de bal, zo van ''hier met dat ding''. Echt wel de motor van dit elftal.

Aan de andere kant is Wieffer gister volledig verzopen. Te veel lopen met de bal, veel duels verloren en hikte ook nog tegen een rode kaart aan op gegeven moment.

21 april 2023 om 10:12

Ik was vrij skeptisch over de snelle opmars van Wieffer, ben toen extra op hem gaan letten en sinds iik dat doe speelt hij echt totaal niet goed. Was gisteren ook weer ontzettend matig.

Hancko, Kokcu en Geertruida zijn de spelers die Feyenoord het meeste brengen, en Gimenez maakt vaak de kansen wel af.

21 april 2023 om 10:41

Lijkt een beetje op te zijn. Is zoveel wedstrijden met die intensiteit niet gewend. Ligt denk ik niet aan kwaliteit

Het was een mooie wedstrijd waarin Feyenoord lang zicht heeft gehad op een halve finale plaats. AS Roma en Mourinho hebben alles uit de kast moeten halen om dit Feyenoord te kunnen verslaan. Het is jammer dat Feyenoord voorin te weinig stootkracht heeft om tegen zulke tegenstanders iets te kunnen aanrichten. Gimenez is een prima spits met nog heel veel groeipotentie. Maar vooral door de flanken kwam Feyenoord te kort tegen Roma helaas.

Begonnen ook wel waanzinnig nerveus. Dan mis je toch nog een stukje internationale ervaring. Kwamen gewoon niet onder de druk uit, maar al met al zat het er nog dicht tegenaan. Wieffer kwam er wel snel achter dat dit ander type wedstrijden zijn. Vraag me wel af of het komt door mijn gekleurde bril of niet. Maar hadden we nou zoveel beslissingen tegen van de scheidsrechter? Voelde 60-40 naar voordeel Rome. Van kaarten tot vrije trappen

De invalbeurt van Pedersen was tenenkrommend....die heeft alles fout gedaan wat je fout kon doen.

Szymanski bezweek onder het geweld? Eerste helft was hij de beste samen met Kokcu. 2de helft was lastiger ja. Maar die buitenspelers van Feyenoord zijn gewoon funest. Dit zat er aan te komen. Alireza helemaal. Werkt hard, maar is gewoon niet goed genoeg. Volgende zomer gewoon 2 buitenspelers halen voor wat meer geld. Nu ook zo vaak lag er zoveel ruimte, en als je dan buitenspelers hebt die durven te passeren dan kan je Roma pijn doen.

Hartman mag ook bij de toppers. En Trauner bij de floppers. Overigens vind ik Szymanski zeker niet bij de minderen horen. En voor Gimenez geldt dat hij het moet doen met twee dissonanten op de vleugels. Wieffer is nog vaak te veel op zoek naar een rode/tweede gele kaart. Wel een jongen met potentie.

Ik heb helaas niet de hele wedstrijd kunnen kijken, maar de stukken die ik heb gekeken vond ik Feyenoord echt goed spelen. Met name Kokcu zag ik met een paar hele mooie passes tussen de linies strooien. Vlak voor de 1-0 ook een prachtige aanval gezien, waar Feyenoord achterin mooi onder de druk uitspeelt en de backs mee naar voren gingen. Volgens mij was het Geertruida die de bal in de 16 toen niet helemaal lekker meenam. Echt een prachtige aanval was dat! Echt met lef en beide backs eindigden rond de 16 van Roma.

Het is toch prachtig. Constant andere clubs/spelers uitmaken voor arrogant. Ondanks dat NL clubs keer op keer letterlijk lam gelegd zijn door Mourinho. Wilde verhalen als Kokcu die beter zou zijn dan F. De Jong... Heeft Kokcu uberhaupt ooit een CL-wedstrijd gespeeld, laat staan geschitterd?

Het succes van Feyenoord is voor 80% te danken aan Slot, dat is de enige Feyenoordcomponent die wel echt de beste van zijn vak is. Dat zal blijken als hij gevlogen is komende zomer. Kokcu is de beste speler van het team, maar dat hij nu al op dezelfde hoogte als een Frenkie werd gezet, toont aan dat de fans teveel naast hun schoenen zijn gaan lopen na het aanstaande 2e kampioenschap in de 21e eeuw...

En dan achteraf als een klein gefrustreerd kind de meest jankerige opmerkingen maken over Moruinho haha.
Ik zou vooral zeggen: ken je plek. Niet eerst hele stoere opmerkingen maken, om dan vervolgens als een klein kind alles en iedereen te beledigen en kleineren, omdat je toch op je plek gezet bent.

21 april 2023 om 12:11

Lekker populistisch op de barricade gesprongen hoor, maar ik heb werkelijk waar nog nooit iemand horen roepen dat Kokcu beter zou zijn dan Frenkie. Kokcu heeft in ieder geval in de wedstrijden die hij internationaal heeft gespeeld laten zien dat hij het niveau wel aan kan. Uiteraard geen CL, want daar speelt Feyenoord niet in. Maar ook tegen Roma 2x een prima pot.

Een trainer is uiteindelijk ook maar zo goed als zijn materiaal, en andersom. Slot is gewoon onderdeel van het succes, maar zeker niet 'de enige'. Grappig dat je roept dat Slot zich als een klein kind gedraagd tegenover Mourinho. Terwijl in mijn optiek dat precies andersom was. Met teksten van Mourinho als 'dat wijzende naar de scheidsrechter' op voorhand van de ontmoeting. Terugkijkend naar de finale vorig jaar.

Potverdikkie, wordt mijn MOTM Alireza effe onderuit geschoffeld.

Wieffer had echt geluk dat hij tegen Frankrijk niet kon spelen anders was men er al weken eerder achter gekomen dat hij veels tekort komt voor tempo voetbal en wanneer de ruimtes echt klein worden. Man heeft wiebelende benen en is niet wendbaar genoeg om snel te corrigeren.

Kokcu erg goed samen met Hanchko

Kokcu, ondanks dat ik Ajacied bent toch een prima kop hoor. Verstandige jongen en prima middenvelder. Komt er wel. Ik hoor niemand over Wieffer. Die leek bij vlagen wel bang en werd steeds onzekerder.

Wat heel mooi maar eigenlijk ook heel pijnlijk was dat de spelers uit de jeugd de betere waren. Bijlow, Geertruida, Hartman en Kökçü speelden allemaal erg goed. Samen met Hancko de beste bij Feyenoord. De aankopen vielen juist enorm tegen. Hoop dat volgend seizoen de jeugd zoals Milambo vaker een kans krijgen.

Komop, in een tweeluik met AS Roma zo ten onder gaan dan is niemand toch echt bezweken maar misschien een mindere wedstrijd. Zoals Slot aangeeft, als je ziet wat voor wissels zij in kunnen brengen, die staan bij onze top drie in de eredivisie toch allemaal klem in de basis. Geen schande, niemand bezweken, top prestatie met helaas een afloop die we anders hadden willen zien maar Roma won terecht. Vrede mee.

Iedereen zeurt maar , worden gewoon geklopt door een fantastische actie van dyballa!Anders zijn we gewoon door en is alles hosanna. Grote verschil was pas echt in de verlenging. Tactisch redelijk alles onder controle gehad.

Ik vond Hancko echt goed, alleen stapt hij 2 keer niet bij de laatste 2 goals van Roma...een top verdediger doet dat wel, maar vind dat echt een goede aankoop.
Roma heeft volgens mij het meeste punten uit de top 5 in het eigen stadion, dan is dit niet echt beschamend of zo... logisch dat je dan uiteindelijk te kort komt met die extra 30 minuten. Zij brengen Dybala Feyenoord brengt Bullaude.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren